ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

15/2/11

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ...ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ!!!!!

Το Διοικητικό Εφετείο είναι τακτικό Διοικητικό Δικαστήριο. Λειτουργεί τόσο ως πρωτοβάθμιο όσο και ως δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ανάλογα με το είδος της υπόθεσης. Συγκροτείται από έναν Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και δύο Εφέτες Δ.Δ.. Ως δευτεροβάθμιο δικαστήριο εκδικάζει εφέσεις κατά αποφάσεων του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, εκδικάζει δηλαδή σε δεύτερο βαθμό διοικητικές διαφορές ουσίας. Ως πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδικάζει αιτήσεις ακύρωσης κατά διοικητικών πράξεων, όπου το προβλέπει ο νόμος, εκδικάζει δηλαδή σε πρώτο βαθμό ακυρωτικές διαφορές. Οι αποφάσεις του προσβάλλονται με ένδικα μέσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ανάλογα με το είδος της διαφοράς. Απόφαση σε δεύτερο βαθμό σε διοικητική διαφορά ουσίας (δηλαδή απόφαση επί έφεσης κατά απόφασης Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου) προσβάλλεται με αίτηση αναίρεσης, ενώ απόφαση σε ακυρωτική διαφορά (πρώτος βαθμός δικαιοδοσίας) προσβάλλεται με έφεση. Η αρμοδιότητά τους ρυθμίζεται από τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και από τον ν. 702/1977 Εσύ τί λες Καλλικράτη προβλέπει ο νόμος να λειτουργήσει ως πρωτοβάθμιο δικαστήριο να εκδικάσει ακύρωση διαπιστωτικής πράξης τουΓΓ της αποκεντρωμένης διοίκησης που οφείλει από τον νόμο να εκδώσει; Εγώ λέω όχι κι ας μην είμαι νομικός!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/2/11, 11:18 π.μ.

    ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ... Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ (ΠΡΩΗΝ-ΤΕΩΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ15/2/11, 1:09 μ.μ.

    Μπορεί να εκδικάσει την αίτηση ακύρωσης σε δευτερο βαθμό.
    Με το άρθρο 49 του ν.3659/2008, ΦΕΚ 77 Α΄/7.5.2008 (έναρξη ισχύος από 8.6.2008), ορίστηκε ότι: «1. Η περίπτωση γ` της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 702/1977 (ΦΕΚ 268 Α`), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:"γ) την πρόσληψη και την κατάσταση γενικά του προσωπικού του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ανεξάρτητα από τη φύση της σχέσης που το συνδέει, καθώς και την πρόσληψη και την κατάσταση γενικά του προσωπικού νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου όπου η πρόσληψη αυτή γίνεται με βάση ειδική διοικητική διαδικασία".
    Το θέμα κύριε Σχίζα δεν είναι αυτό.
    Το θέμα είναι αν είναι αρμόδιο.Για την αργία σύμφωνα με το Ν.3852/2010 μπορεί να προσφύγει μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της απόφασης του ελεγκτή νομιμότητας.Ο νόμος προβλέπει προσφυγή μόνο στο Συμβούλιο της Επκρατείας και όχι στο Διοικητικό Εφετείο.
    Ο Πανταζής προφανώς έκανε αίτηση προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο όχι με την ερώτηση αν σωστά τέθηκε σε αργία,αυτό το έκρινε το συμβούλιο της επικρατείας,αλλά με το ερώτημα αν η αργία μπορεί να συνεχισθεί και την επόμενη δημοτική περίοδο δεδομένου ότι ο Δήμος Ζαχάρως δεν υπάρχει πλέον και υπάρχει ο νέος Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας.Για αυτό εστράφηκε κατά της δευτερης διαπιστωτικής πράξης και όχι κατά της πρώτης για την οποία απεφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/11, 7:14 μ.μ.

    Προς γιατρό και λοιπούς επιστήμονες, φιλόσοφους, ειδικότητες, ερνηνευτές - "τραγουδιστές" νομων κλπ.
    Ο Πανταζής ήταν ένας μπάτσος της σειράς. Κατάφερε με την εξυπνάδα του, και με την άριστη συνεργασία του με έναν υπουργό να εκλεγεί 3η φορά δήμαρχος και μάλιστα με υψηλό ποσοστό.
    Φαντάζεστε να ήταν γιατρός π.χ. ψυχίατρος θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός αν είχε πελάτισσα και έδινε αγωγή σε κάποια γυναίκα υπουργού και όχι να διεκδικούσε αρχηγός αντιπολίτευσης του δήμου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ15/2/11, 8:00 μ.μ.

    Επειδή έχεις πάρει φόρα,άκου μερικά πράγματα και βάλτα καλά στο μυαλό σου:

    Μπορεί να φυτρώσει ανανάς στην Ζαχάρω?Φυσικά όχι.Για να φυτρώσει πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο έδαφος και οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες.
    Ετσι είναι και ο Πανταζής.Μπορούν να φυτρώσουν Πανταζήδες-λομόγια σε όλη την Ελλάδα?
    Φυσικά όχι γιατί δεν μπορούν να βρούν ξεροκέφαλους και άμυαλους ψηφοφόρους που χρειάζεται ο Πανταζής για την ανάπτυξη του.Τέτοιες συνθήκες βρίσκει μόνο στη Ζαχάρω για αυτό και ευδοκιμεί μόνο εκεί.
    Αν ο Πανταζής ήταν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας θα ήταν στο Δήμο αλλά επιφορτισμένος με άλλη δουλειά:Να κάνει τα θελήματα του Δήμαρχου.
    Στην Ζαχάρω τον κάνατε Δήμαρχο.
    Τόσο μυαλό έχετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ’’Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19’’
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ‘Αρθρο 5α παρ.2.
    Ως Έλληνας πολίτης λοιπόν έχω το δικαίωμα να μάθω από τον γ.γ της αποκεντρωμένης διοίκησης με ποιά πράξη του ακύρωσε ή τροποποίησε την διαπιστωτική πράξη που ο ίδιος είχε εκδώσει στις 5/1/11 και στην οποία αναγνώριζε δημαρχεύοντα( τον δήμαρχο τον είχε θέσει σε αργία με διαπιστωτική πράξη του στις 17/12/10)τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης κύριο Γεώργιο Μπάμη, και αναγνωρίζει τον κύριο Πανταζή Χρονόπουλο ως δήμαρχο Ζαχάρως! Ζητώ πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ16/2/11, 1:32 π.μ.

    Ζητάς ομόλογα ΕΤΒΑ!
    Θα προτιμήσουν καλλίτερα να σου δώσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου άμεσα ρευστοποιήσιμα,παρά να σου απαντήσουν στην τόσο δύσκολη για αυτούς,λογική όμως,ερώτηση που τους κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails