ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/1/12

ΑΝΤΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η φορολογική επιδρομή στα καύσιμα και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έστρεψαν τους κατοίκους των ορεινών αλλά και πεδινών χωριών μας στην αναζήτηση εναλλακτικών μέσων θέρμανσης. Σαν πρώτη και κύρια καύσιμη ύλη που ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης σιγά-σιγά αρχίζει να υποχωρεί και τα βενζινάδικα μείωσαν τις παραδόσεις τους ακόμα και αυτές τις κρύες μέρες. Τα καυσόξυλα (ελιές, πουρνάρια, κουμαριές, αμυγδαλιές κλπ) μεταφέρονται με κάθε είδους μεταφορικό μέσο και οι αποθήκες γεμίζουν πάλι όπως τον παλιό καλό καιρό. Ένας νέος τύπος  καυστήρα έρχεται να προστεθεί στην αγορά που σαν καύσιμη ύλη έχει το ξύλο ή το συμπιεσμένο πριονίδι. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μεγάλη αν υπολογίσει κανείς ότι μια σωστή και πλήρη εγκατάσταση τέτοιου καυστήρα δεν ξεπερνά τα 4.500 ευρω (χωρίς τα θερμαντικά σώματα) και συνδέεται παράλληλα με τον υπάρχοντα καυστήρα πετρελαίου. Η ποσότητα ξύλων που χρειάζεται για 24ωρη θέρμανση με ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού είναι της τάξεως των 80 - 100 κιλών κομμένα σε μήκος μέχρι 50 εκατοστά.

20/1/12

Μνημείο για τους 38.000 Έλληνες που έσφαξε ο Στάλιν



Μνημείο για τους 38.000 Έλληνες που έσφαξε ο Στάλιν
H ανέγερση μνημείου για τους Έλληνες που εχασαν τη ζωή τους στα γκουλάγκ της Σιβηρίας κατά την περίοδο 1937-1938 φαίνεται να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, χάρη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (ΑΓΟΟΡ), βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδη.
Το μνημείο θα ανεγερθεί στο κέντρο του Μαγκαντάν, σε έκταση που παραχώρησε η διοίκηση της περιοχής Κολιμά, τόπος θανάτου πολλών εξόριστων Ελλήνων κατά την περίοδο των Σταλινικών διώξεων. Η «Στήλη της μνήμης» θα είναι από άσπρο μάρμαρο και θα ζυγίζει περίπου δύο τόνους.
Η απόφαση για την ανέγερση του μνημείου πάρθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελληνικό Μαρτυρολόγιο», στο οποίο εντάσσεται και η πολύχρονη έρευνα του συγγραφέα και ερευνητή, Ιβάν Τζούχα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας , η «ελληνική επιχείρηση» εκκαθάρισης, ντιρεκτίβα Νο 50215 της NKBD (την μετέπειτα KGB), υπογεγραμμένη από τον διευθυντή Νικολάι Γιεζόφ, στενό συνεργάτη του Στάλιν, είχε ως αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» στη «μαύρη τρύπα» των γκουλάγκ τριάντα οκτώ χιλιάδες ελληνικής καταγωγής Σοβιετικοί πολίτες.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τη νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου του 1937, ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Πάνω από 20.000 εκτελέστηκαν και οι μισοί από τους υπόλοιπους στάλθηκαν στα στρατόπεδα της Κολιμά, όπου ελάχιστοι κατάφεραν να επιζήσουν.
«Μετά από επτά δεκαετίες τα παιδιά και τα εγγόνια των αδικοχαμένων ελλήνων ομογενών άρχισαν να μαθαίνουν για τον τόπο και την αιτία θανάτου τους, χάρη στο σχέδιο της Ομοσπονδίας , «Ελληνικό Μαρτυρολόγιο», που ερευνά όλες τις διαστάσεις των καταπιέσεων της σταλινικής εποχής κατά των Ελλήνων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Παρότι η ΕΛ.ΑΣ έχει καταφέρει κάποιες συλλήψεις δραστών που έχουν "ρημάξει" την περιφέρεια εντούτοις συνεχίζονται τα κρούσματα κλοπών με υψηλή συχνότητα. Μπισχινόκαμπος, Ζαχάρω, Κακόβατος, Νιοχώρι, Ξηροχώρι έχουν μπει στο στόχαστρο των αδίστακτων κακοποιών. Σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα βρίσκονται εντός των οικιών τους και συνήθως δεν αντιλαμβάνονται την είσοδο των κλεφτών που γίνεται κυρίως από τις ανοικτές μπαλκονόπορτες ή τα ανοικτά παράθυρα.
Οι συστάσεις της αστυνομίας προς τους πολίτες είναι χαρακτηριστικές και επικεντρώνονται κυρίως στην αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων σπιτιών αλλά και η καταγραφή των αγνώστων αυτοκινήτων και επιβατών που κινούνται περίεργα εντός των οικισμών. Κάθε περίεργη δραστηριότητα αυτών πρέπει να σημειώνεται και να ενημερώνουμε την τοπική αστυνομική δύναμη για περαιτέρω έλεγχο. Η περίοδος του ελαιομαζέματος κοντεύει να τελειώσει και τώρα ο στόχος θα είναι τα αποθηκευμένα λάδια και τα μηχανήματα (αλυσοπρίονα κλπ) που θα είναι τυχόν ξεχασμένα σε ανοικτούς και προσβάσιμο χώρο.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΕΜΤΖΗΣ. ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ.



Το  video είναι το τότε ρεπορτάζ με τον δημοσιογράφο Σπύρου Καρατζαφέρη.


Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή που είχε μπει για κλοπή. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στην "Νεράιδα" που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα.  Ο τραγουδιστής (Αθανασιάδης) ενώ είχε ζητήσει να μην υπάρξουν παραγγελιές, τελικά ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι "παραγγελιά". Έγινε συμπλοκή μεταξύ των ατόμων, χτύπησαν το Δημοσθένη και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρία άτομα (δύο αστυνομικούς), τραυματίζοντας άλλους οκτώ. Στην ανάκριση υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του. Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε "κτήνος" και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως "κοεμτζήδες". Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες απο πρόθεση. Το '77 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του '96 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης.Από τότε πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από την  " Ευελπίδων " και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα. Το 2009, μετά από μια βραδιά παρουσίασης του βιβλίου του, ο Δήμαρχος της Αθήνας του έδωσε άδεια να πουλάει το βιβλίο του στο κέντρο. Έγραψε επίσης ποιήματα απ΄τα οποία φαίνεται, όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει, ότι μετάνιωσε για την πράξη του. Πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 στο Μοναστηράκι από ασιτία και τις κακουχίες.


19/1/12

ΑΝΝΑ ΓΟΥΛΑ...."ΤΑ ΠΙΝΩ ΟΛΑ"



το φαρμακείο της φύσης


Ιγμορίτιδα

Τι είναι: Τα ιγμόρεια είναι τέσσερις κοιλότητες του προσώπου που περιέχουν αέρα. Αυτά καλύπτονται με βλεννογόνο, που τα προστατεύει απο λοιμώξεις. Σε περίπτωση που αποφραχθούν απο υπερβολική παραγωγή βλέννας τότε δημιουργείται μόλυνση που προκάλει στον ασθενή πονοκεφάλους και πόνους.
Αντιμετώπιση: με την χρήση στυπτικών βοτάνων όπως οι καρποί της κουφοξυλιάς και αγριμόνιας καθώς και ορισμένων με αντιβιοτικές ιδιότητες όπως η εχινάκια και το σκόρδο. 


Κρυολόγημα

Τι είναι: Οφείλεται σε ιούς και μας ταλαιπωρεί όλο το χειμώνα! Ουσιαστικά προσβάλλουν τους βλεννογόνους όπου τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν και η ιατρική στρέφεται σε αποσυμφορητικά φάρμακα.
Αντιμετώπιση: Θα μας βοηθήσουν τα άνθη κουφοξυλιάς, η μέντα, ο ύσσωπος, το τζίντζερ, η κανέλα και ο κορίανδρος. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε ένα έγχυμα που θα το πιούμε ζεστό.Γείτσες!!


Βήχας

Τι είναι: Ένα νευρικό αντανακλαστικό! Εμφανίζεται όταν κάτι ενοχλεί είτε το λάρυγγα, την τραχεία ή τους βρόγχους.
Αντιμετώπιση: Σταματήστε τον ενοχλητικό βήχα αμέσως! Πώς? Με την βοήθεια που θα μας δώσει το θυμάρι, ο ύσσωπος και η χαμολέυκα. Αν ο βήχας είναι ξηρός (δεν αποβάλλεται βλέννα) τότε μπορούμε να πιούμε καταπραϋντικά βότανα όπως η αλθαία.

Αμυγδαλίτιδα

Τι είναι: Είναι πολύ ενοχλητικό το τσίμπημα στις αμυγδαλές μας! Πρόκειται για λεμφαδένες που παράγουν λεμφοκύτταρα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας. Όπως πολλά μέρη του αναπνευστικού μας συστήματος, προσβάλλονται απο ιούς και βακτήρια που μας κουράζουν τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι πολλοί σημαντικές γι’αυτο και οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν στην μη αφαίρεση τους, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
Αντιμετώπιση: Γρήγορα γαργάρες με αφέψημα φύλλων σμέουρου, ανθών κουφοξυλιας και έγχυμα υδράστιδας.


Βρογχίτιδα

Τι είναι: Οι βρόγχοι, είναι οι απολήξεις του βρογχικού μας δέντρου.
Αντιμετώπιση: Οι βοτανοθεραπευτές συνιστούν αντιβιοτικά βότανα όπως ο ευκάλυπτος και αποχρεμπτικά όπως η χαμολέυκα και η ινούλα. Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καταπραϋντικά όπως το σύμφυτο και η αλθαία.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων και να μειώσουν κάποια συμπτώματα. Οι υπερβολές βλάπτουν! Ο γιατρός είναι αυτός που θα συμφωνήσει για την ποσότητα και συχνότητα χρήσης των βοτάνων.


18/1/12

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ...ΠΗΓΑΔΙ.

Η εξάμηνη παράταση προκειμένου να δηλωθούν όλες οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια της χώρας τα οποία χρησιμοποιούνται για ύδρευση ήδη ...τρέχει. Η αρχική προθεσμία έληξε και ελάχιστοι έως σήμερα τα είχαν τακτοποιήσει.

Η υποχρέωση δήλωσης των πηγών υδροληψίας στις αρμόδιες διευθύνσεις Υδάτων των Περιφερειών είχε προβλεφθεί με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) τον περασμένο Ιούνιο και προέβλεπε να δηλωθούν όλες οι «πηγές» οι οποίες χρησιμοποιούνται για υδροδότηση εντός εξαμήνου και για άρδευση εντός ενός έτους.

Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 16 Δεκεμβρίου γι΄ αυτό η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τροποποίηση της ΚΥΑ με την οποία δίνει παράταση έως τις 16 Ιουνίου 2012 για υποβολή αιτήσεων χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Το κόστος για την τακτοποίηση μιας γεώτρησης είναι υψηλό και λίγοι είναι έως σήμερα οι πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Απαιτούνται κατά μέσο όρο 500 ευρώ για τον μελετητή ο οποίος θα αναλάβει να καταθέσει τον φάκελο καθώς πρέπει να δηλωθούν οι συντεταγμένες όπου βρίσκεται η γεώτρηση, να σταλούν δείγματα για ανάλυση του νερού κλπ. Ελάχιστοι είναι ακόμη και οι δήμοι που έχουν δηλώσει τις γεωτρήσεις τους.

17/1/12

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ......? KOULOURIS SHOW



ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΑΓΡΑΠΙΔΑ.

Ο ΚΑΙΑΦΑΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 8.000.000 ΕΥΡΏ. Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ. Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 38 ΜΗΝΕΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

16/1/12

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ



Υπήρξαν μερικοί τυχεροί που ταξίδεψαν με το τρένο και ταυτόχρονα φωτογράφισαν - κινηματογράφησαν κάποιες από τις τελευταίες του στιγμές εν ζωή.....
Μέσα από αυτό το video μπορούμε να δούμε  τα δικά μας μέρη και σταθμούς όπως:


στο 4.20 - 5.46 λεπτό πέρασμα πάνω απο το κανάλι,  τον σταθμό και ότι απόμεινε από το δάσος του Καΐάφα .....
στο 5.51 - 6.04 τον σταθμό της Ζαχάρως
στο 6.05 - 6.20 την διαδρομή και το πέρασμα από τον σταθμό του Κακοβάτου (ευτυχώς χωρίς τον σταθμάρχη......)

15/1/12

ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΒΑ (ΜΗΛΕΑ) ΈΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

Χθες το απόγευμα με αισθητό το κρύο οι κάτοικοι του Σκλήβα έκοψαν στο πολιτιστικό τους κέντρο την βασιλόπιτα και ευχήθηκαν "καλή χρονιά". Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Χρήστος Μάτεσης, ο Πανταζής Χρονόπουλος και η Διονυσία Αυγερινοπούλου. Δεν μάθαμε σε ποιόν ή ποια έπεσε το φλουρί αλλά ευχόμαστε να είναι η τυχερή χρονιά του.

ΕΠΕΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ , ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Μετά από μεγάλη αγωνιστική απραξία και ατυχία ο "εφτάψυχος" ΠΑΟ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ χθες το απόγευμα πήρε "οξυγόνο" από την μεγάλη - ιστορική νίκη (3-2) απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της κατηγορίας. Σε ένα βροχερό απόγευμα όπου υπήρχαν στοιχεία έντονης αγωνίας, και κυρίως λάθος αποφάσεις διαιτητών ο ιστορικός σύλλογος κατάφερε να βρει δίκτυα και νίκη στο 92'.  Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν με τους αντιπάλους που ήταν σε μικρότερη βαθμολογική θέση το κατάφεραν με την πρωτοπόρο ομάδα του Παλαιοχωρίου. Πρέπει να τονίσουμε ότι πριν μερικές μέρες έγινε αλλαγή προπονητή και ταυτόχρονα ενισχύθηκε η ομάδα με νέους παίκτες ενώ επανήλθαν και αρκετοί έμπειροι μετά από πολυήμερη αποχή λόγω τραυματισμών. Φίλοι που βρέθηκαν στον Κακόβατο μας είπαν ότι οι διαιτητές ήταν "χειρουργείο" και το νικητήριο τέρμα στο 92' δεν τους άφησε περιθώρια για "σκηνοθεσίες".
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ψυχολογία των "μαχητών" του ΠΑΟΚ είναι ανεβασμένη και αυτή φάνηκε από τον ξέφρενο πανηγυρισμό μετά την λήξη του αγώνα που όπως έμαθα παίχτες - προπονητής πανηγύριζαν μέσα στην βροχή για πέντε λεπτά.

Το blog στέλνει τα θερμά συλλυπητήρια στον Τάσο Λαμπρόπουλο αντιδήμαρχο Ζαχάρως και ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ για το θάνατο του πατέρα του Χρύσανθου που όπως μάθαμε ήταν και αυτός ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα.

Στο άλλο τοπικό ντέρμπι στο Νιοχώρι ο τοπικός Α.Ο. Νεοχωρίου ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά τον Απόλλωνα Φιγαλία σε 1-1.
Related Posts with Thumbnails