ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

13/3/12

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-Το ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση (ΟΣΑΑ), στο Δήμο Ζαχάρως


ΑΠΟ                                               13 Μαρτίου 2012
Ελάσσονα Αντιπολίτευση
      Δήμου Ζαχάρως                     

                                                     ΠΡΟΣ
                                       1.  Δήμαρχο Ζαχαρως
                                       2.  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                       3.  Αρμόδια υπηρεσία του Δήμου
   


 ΘΕΜΑ: Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αστική και Αγροτική  Αναγέννηση...


Το ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση (ΟΣΑΑ), στο Δήμο Ζαχάρως, έχει ως σκοπό να συμβάλλει...
στην βελτίωση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, στην κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των αστικών και τουριστικών κέντρων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής οικονομίας. Προκείμενου να αναβαθμιστεί η περιοχή του κέντρου της Ζαχάρως είναι απαραίτητη η συμμετοχή των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής, έτσι ώστε το σχέδιο να είναι λειτουργικό βιώσιμο και χρήσιμο για όλους.
Για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το σχέδιο ανάπλασης είναι απαραίτητη μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς, έτσι ώστε να βελτιωθεί στα σημεία που είναι απαραίτητο, με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες προτάσεις. Το σχέδιο επιβάλλεται να είναι ομοιόμορφο για όλη την περιοχή της παρέμβασης και με βάση τα ίδια κριτήρια. Εάν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, το σχέδιο μπορεί να τροποποιηθεί και εν συνεχεία να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του που είναι απαραίτητη για την περιοχή, έτσι ώστε να είναι επωφελές για όλους τους επιχειρηματίες και κάτοικους της περιοχή. Για αυτό προτείνεται άμεσα η ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής, στο Δημοτικό συμβούλιο.


Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                                            Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης

12/3/12

ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ.


Ο Σίμων Καράς ήταν Έλληνας νομικός, ιεροψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος.
Ο Σίμων Καράς υπήρξε μουσικολόγος και ερευνητής της Ελληνικής μουσικής παράδοσης και κληρονομιάς. Πολλοί θεωρούν ότι χάρη στην πολύχρονη και επίπονη ερευνητική του προσπάθεια διασώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της παραδοσιακής μουσικής, την οποία κατέγραψε σε όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας.Έχει πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα καταγραφή των δημοτικών τραγουδιών με κασσετόφωνο τα οποία κυκλοφόρησαν σε δίσκους καθώς επίσης όλες τις Ακολουθίες και τους Ύμνους της Εκκλησίας.

Ο Σίμων Καράς, ένας από τους σημαντικότερους θεματοφύλακες της παράδοσής μας, έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, στις 26 Ιανουαρίου του 1999, αφήνοντας πίσω του έναν ανεκτίμητο λαϊκό θησαυρό, που ανήκει σε όλους μας και γι' αυτό και όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε, ώστε να παραμείνει ζωντανός.



«Σε τούτον τον τόπο, οι άνθρωποι μιλάνε στους νεκρούς τους. Πιάνουν τα όργανα και τους τραγουδούν λες και κείνοι από ψηλά μπορούν να τους ακούσουν. Απλώνουν τα φαγητά πάνω στα μνήματα και δέονται στο Θεό τους για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Όσο οι ζωντανοί μιλούν με τους νεκρούς, κι όσο συμπλέκεται η ζωή έτσι γλυκά με το θάνατο, τούτο το γένος δεν πρόκειται να χαθεί».


ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΔΩ 
ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΛΕΚΑ 
ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ

11/3/12


                                                                                                   21   Φεβρουαρίου 2012   
                               ΠΡΟΣ
              Κτηματική Υπηρεσία Πύργου
                  Υπόψη κας Μποβολέτη
                   Κοιν. Δήμος Ζαχάρως

ΘΕΜΑ: Αμμοληψία στον ποταμό της Νέδας-  διαδικασία δημοπράτησης- καθαρισμός του ποταμού.



Όπως γνωρίζεται κατά την περίοδο 2007- 2008, στον ποταμό της Νέδας διενεργήθηκαν εκτεταμένες αμμοχαλοκοληψίες με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων, χωρίς να έχουν χορηγηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο, άδειες από την αρμόδια περιφέρεια. Το αδρανές αυτό υλικό έχει συγκεντρωθεί- αποθηκευτεί σε τρία σημεία, εντός της κοίτης του ποταμού. Η αρμόδια τοπική κτηματική υπηρεσία, έχει καταγράψει και εκτιμήσει τον όγκο του συγκεκριμένου υλικού. Επειδή το υλικό αυτό βρίσκεται εντός της κοίτης του ποταμού και κοντά στις εκβολές του, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού κατά την χειμερινή περίοδο και να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους όμορους παρόχθιους οικισμούς όπως είναι το Πρασιδάκι και το Γιαννιτσοχώρι.
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
 Κατόπιν τούτου, καλούμε την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, να διερευνήσει και να  διενεργήσει, με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας- α) του Α.Ν. 1219/38, β) της παρ. 5 άρθρου 33 του Ν. 1473/84 γ) της παρ. 1 του άρθρου 49 του Ν. 1416/84, δ) της παρ. 6 του άρθρου 33 Ν. 1473/84 ε) της παρ. 10 του άρθρου 7 του Ν. 2307/95 στ)της Κοινής Απόφασης Υπουργών Οικονομικών, Συγκοινωνίας, Κρατικής υγιεινής, Τύπου και Τουρισμού και Διοικητή Πρωτεύουσας αριθμ. 42279/24-11-1938 (ΦΕΚ 267/38 τ.Β). - τη διαδικασία για τη διάθεση – δημοπράτηση και απόληψη του αποθηκευμένου υλικού, ώστε να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού και να περιορισθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους παρόχθιους οικισμούς.
Μέρος των εσόδων θα μπορούσαν να διατεθούν για τεχνικά προστατευτικά  έργα και παρεμβάσεις στους παρόχθιους οικισμούς. Σημειώνεται, ότι ο ποταμός της Νέδας, ανήκει στα προστατευόμενα οικοσυστήματα και οποιαδήποτε παρέμβαση επιβάλλεται να γίνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, κατόπιν εκπόνησης των ειδικών μελετών.
Προκειμένου να προστατευθεί και να αναδειχθεί,  επιβάλλεται να ενταχθεί σε ειδικό πλαίσιο προστασίας, ως προστατευόμενος σχηματισμός, κατόπιν εκπόνησης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.
     
                                                       
                                                                              Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                                                       Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
                                                                                               Δήμου Ζαχάρως
              Επικοινωνία:
          Νεοχώρι Ζαχάρως,
              Δημοπούλου 2,
     Ν. Ηράκλειο,141 22 ,Αθήνα.
            Τηλ. 6937327649 begin_of_the_skype_highlighting            6937327649      end_of_the_skype_highlighting
mail:konstantinosagrapidas@hotmail.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ....

ΦΙΛΕ ΛΑΚΗ ,ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΕΣΗ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ .ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΗ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΣΟΥ .ΓΙΑΤΙ; ΛΙΓΟ ΥΠΟΠΤΟ.
Από το χρήστη ΠΑΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΙΟΣ στις ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ; την 10/3/2012

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ

Έμαθα , δεν μπορούσε να μείνει κρυφό, ότι ο Τζαβάρας με τον Λαμπρόπουλο ερχόμενοι από την Καλαμάτα όπου είχαν πάει να συναντήσουν τον Αντώνη είπαν να κάνουν μια στάση σε ψαροταβέρνα της περιοχής μας και να τσιμπήσουν  ψαράκι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που είχαν και καλεσμένο και μάλιστα τον άνθρωπο που κανείς δεν θέλει να τον έχει φίλο αλλά όλοι του κάνουν το τραπέζι..!!!!
Η παρέα είχε καλή χημεία από ότι έμαθα ότι η κίνηση αυτή είχε διπλή σημασία γιατί ο Πανταζής είχε χρόνια τώρα μεγάλη κόντρα με την επιχείρηση (ψαροταβέρνα) και μάλλον ήρθε η ώρα τις παλιές ιστορίες/αμαρτίες να τις πάρει το κύμα...... Άλλωστε ο Πανταζής ξέρει πλέον ποιοι είναι οι αχάριστοι και ποιοι όχι.
Από την συζήτηση το αφτί μου έπιασε κάτι για εκλογές αρχές Μαΐου και για κάποιους νέους υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους που θα μπουν δυναμικά με την υποστήριξη και των τριών στην μάχη του σταυρού στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Πάντως ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου απουσίαζε, αλλά η τύχη του ...δουλεύει.
Για το κουτσομπολιό δεν μάθαμε ποιος πλήρωσε, αλλά μάθαμε ότι στο τέλος σερβιρίστηκε καταπληκτικός χειροποίητος μπακλαβάς.
Related Posts with Thumbnails