ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

30/7/11

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ...ΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Φίλος μας ζήτησε με email να βάλουμε αυτό το τραγούδι και να το αφιερώσουμε στις Μαρία του καλοκαιριού. Όπως μας γράφει το καλοκαιράκι είναι πολύ ερωτικό και έχει ανεβάσει την διάθεση στα ύψη.

ΣΧΟΛΙΟ. Πιστεύω φίλε μου να είσαι ικανοποιημένος και εσύ και οι ...Μαρίες σου.
Αλήθεια για πόσες Μαρίες αφιερώνεις το τραγούδι????

27/7/11

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως ζητά με ερώτησή της
η βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011

Με ερώτησή της προς  τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε το ζήτημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την έγκαιρη αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και υλικού του Κέντρου Υγείας και τη διαμετακομιστική δυνατότητα των ασθενοφόρων του.

Αφορμή για την παρέμβαση της Ηλείας Βουλευτού στάθηκε άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες στο Τοπικό Διαμέρισμα Κακοβάτου του Δήμου Ζαχάρως καθώς, παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις για παροχή βοήθειας, αυτή άργησε να παρασχεθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται από τους κατοίκους ότι στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες στο παρελθόν, ενώ  υπήρχε ασθενοφόρο  στο κέντρο Υγείας Ζαχάρως αυτό δεν μπορούσε να κινηθεί, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο όμως άργησε να έρθει.

Στο διάστημα λειτουργίας του εν λόγω κέντρου υγείας έχουν παρατηρηθεί πολλές και σοβαρές ελλείψεις αφ’ ενός στη λειτουργία των ασθενοφόρων, τα οποία παραμένουν σταθμευμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων, αφ’ ετέρου σε προσωπικό, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η αριθμητική ανεπάρκεια του προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας του κέντρου. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω έλλειψης προσωπικού συχνά δεν λειτουργούν οι εφημερίες ή υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται στο νοσοκομείο Πύργου.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη μέριμνας προς τους πολίτες, πόσω μάλλον όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Το κράτος πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, καθώς η ολιγωρία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

26/7/11

ΤΥΧΕΡΟΟΟΟΟΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.......

ΕΔΩ ...ΖΟΥΡΤΣΑ

Αυξημένη κίνηση παρατηρούμε στην Ζούρτσα. Έχουν κατέβει πολλοί Αθηναίοι για τις διακοπές τους μιας και η πόλη μαζί με τα γύρω χωριά έχει πολλά ξενιτεμένα παιδιά. Οι τουριστικοί προορισμοί προς το ναό του Επικουρείου Απόλλωνα αλλά και στους κοντινούς καταρράκτες της Νέδα φέρνουν περαστικούς επισκέπτες στην ορεινή Φιγαλεία και έτσι αναδεικνύεται το πρόβλημα με την οδική σύνδεση με την Ε.Ο. αλλά και με το parking εντός των χωριών. Πρόβλημα που χρόνο με το χρόνο αυξάνει και πρέπει να κινηθούν οι αρμόδιοι με γρήγορους ρυθμούς γιατί σε λίγο φεύγει και το ...2011.
Πάντως τον 15Αύγουστο ετοιμάζεται μεγάλο πανηγύρι στο προαύλιο χώρο του σχολείου και θα έχουμε άλλο ένα εντυπωσιακό αντάμωμα των Ζουρτσάνων με παραδοσιακή μουσική, τραγιά βραστά, τις κλασικές γουρουνοπούλες και την αύθονη μπύρα.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ???

Περιφερειακή ενότητα Ηλείας 160.110 
Δήμος Πύργου 48.370
Δήμος Ήλιδας 32.130
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης 21.640
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστενών 14.190
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 13.410

Δήμος Ζαχάρως 8.950 (  Άνδρες 4.560 / Γυν.  4.390 )
Δήμος Πηνειού 21.420

2750 - ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟ 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και χθες ανακοίνωσε τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας, σύμφωνα με τα οποία στο Άγιο Όρος απογράφηκαν:

Σύνολο: 1.830
Άρρενες: 1.830
Θήλεις: 0
Πυκνότητα πληθυσμού ανά τετρ. χιλιόμετρο: 5,45


Οι δυο προηγούμενες απογραφές:
2001:  2.262
1991:  1.536

25/7/11

ΕΦΥΓΕ Ο ΕΝΑΣ ...ΖΟΡΜΠΑΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

SOS. ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ.


1.000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ

΄Ηταν μια βραδιά ξεχωριστή που είχε απ'όλα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές και φίλους του είχε οργανώσει  μια πολιτιστική βραδιά αντάξια των παλαιοτέρων χρόνων. Τίμησαν την εκδήλωση πολλοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά, ο πρόεδρος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ (πάντα δίπλα στον πολιτιστικό σύλλογο) και οι πολιτευτές κ.κ. Χιόνη και Βλαγκούλη. Στην διάρκεια του προγράμματος είχαμε ομιλίες από την διαιτολόγο -ιατρό κα. Παπαδήμα Ιωάννα εκ Κακοβάτου, από τον γεωπόνο της Ένωσης κ. Καούκη Παναγιώτη σχετικά με το ελαιόλαδο ενώ στο χώρο της πλατείας υπήρχαν περίπτερα για είδη φυτωρίου, προϊόντων της τοπικής ενώσεως, χειροποίητα κεριά και εκθέματα του συλλόγου καθώς και πίνακες ζωγραφικής από επιτόπια καλλιτέχνη.
Ο πρόεδρος με την ομιλία του ευχαρίστησε τους καλεσμένους και ευχήθηκε σε όλους και σε καθένα ξεχωριστά καλές διακοπές. Παράλληλα υπήρξε και λαχειοφόρος για οικονομική ενίσχυση με δώρο ένα αλυσοπρίονο. Μουσική επένδυση και μικροφωνική εγκατάσταση ήταν από το DJ Argiris ενώ τραγούδησαν και οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Ζαχάρως.
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο ΟΡΤ.

Related Posts with Thumbnails