ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/4/11

εισαγωγη ....γαϊδουριων


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!!!!!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

Λόγω οικονομικής κρίσης έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά η εισαγωγή στην χώρα μας ....γαϊδουριών.
Από τις γειτονικές χώρες Αλβανία, Σκόπια αλλά και από Βουλγαρία Ρουμανία Έλληνες έχουν απλώσει δίκτυο αγοράς μικρών ζώων για να τα εμφανίσουν στις ελληνικές ζωοπανηγύρεις το προσεχές καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές Αλβανοί που κατοικούν στην περιοχή μας έχουν ΗΔΗ πάει σε χωριά της Αλβανία και αγοράζουν μικρά κυρίως γαϊδουράκια προς 30 ευρώ το πολύ (κανονική τιμή είναι 15 ευρώ) για να τα πουλήσουν από 100 με 150 ευρώ αρχική τιμή.

Όσοι δεν έχουν χαρτιά απο κτηνιάτρους και τα σχετικά πιστοποιητικά θα τα "περάσουν" από τα γνωστά - άγνωστα μονοπάτια και θα μπούν στην Ελλάδα σαν "ντόπια" ηπειρώτικα.!!!!!!

Πάντως όπως και να έχει θα ζήσουμε  ξανά τα παλία μας χρόνια...........

ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ....

....από την Θεσσαλονίκη!!!!

Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει:
"Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε".  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η....ΓΥΝΑΙΚΑ????



ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ


ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΑΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ

Όταν πέρασε ο ΙΜΠΡΑΙΜ ΠΑΣΑΣ από τη Ζαχάρω δυστυχώς δεν υπήρχε Ζαχάρω, γιατι θα την έκαιγε σίγουρα και θα είχε γλυτώσει και ο νόμος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Όταν ήρθαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΪΤΑΛΟΙ, δεν φρόντισαν να στείλουν στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ για σαπούνι τους περισσότερους, για να πλένονται οι άλλοι και να ξεβρωμίσει ο τόπος.
 Οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ δεν μπόρεσαν να μπουν στη Ζαχάρω, αλλά και να έμπαιναν τα καθάρματα καιτους δοσίλογους με τις κουκούλες θα τα προστατεύανε, όπως κάνανε και οι ΧΗΤΕΣ του ΖΑΡΑ και οι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ που ήταν μέσα στη Ζαχάρω, που προστατεύσαν τους άλλους. Όταν ήρθε η ΧΟΥΝΤΑ, όλοι που σήμερα και μετα την μεταπολίτευση δήλωνουν αγωνιστές υποκλήθηκαν μεγαλοπρεπώς.
Όλοι μα όλοι όσοι είχαν ντουφέκια τότε, έγιναν ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το 1974 και μετά του ΠΑΣΟΚ. ΔΙΑ ΒΟΟΟΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΛΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΕΧΡΗΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ μετέπειτα ΜΠΗΛΙΩΝΗ. Όταν ήρθαν οι μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις και ιδίως η Κυβέρνηση του ΑΝΔΡΕΑ, οι μισοί διόριζαν, με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ βέβαια ,(ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ- ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ- ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ - ΦΥΛΑΚΕΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΛΠ) και οι άλλοι μισοί απολάμβαναν τα οφέλη. (Πόσοι άραγε από σας που σήμερα είστε κάποιοι τα ακουμπήσατε τότε; και σήμερα ακόμη χρωστάτε υποταγή στον ΠΑΣΑ;)
ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ γλύφατε άλλος να ΄πάρει βαθμό και θέση καλύτερη στο ΣΤΡΑΤΟ, άλλος στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, άλλος στην ΕΦΟΡΙΑ, άλλος στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΠ.

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΊΜΑΣΤΕ/ΕΙΣΑΣΤΕ, ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΊΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΚΑΜΕ ΤΗΝ ΧΟΛΉ ΜΑΣ.

Θα το ανεβάσω και αρχίστε να με βρίζετε, όμως ρε φιλαράκια πίσω από όλα αυτά και σε κάποιο σημείο ή διαδρομή στο χρόνο και στο χώρο θα βρειτε τον εαυτό σας και την αφεντομουτσουνάρα σας . ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΜΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ .

ΑΜΑΡΤΟΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΧΑΛΑΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ.

8/4/11

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΥΣ. ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΔΗΓΟ ΑΓΩΝΩΝ.

Ένας μεγάλος οδηγός αυτοκινήτου έφυγε απο την ζωή χθές το απόγευμα. Ο Γιώργος Μοσχούς ήταν ο πρώτος που οδήγησε την περίφημη BMW 2000ti  τo 1970 στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου και παρέμεινε ένας ικανός και γρήγορος οδηγός σε πολλά πρωταθλήματα καθώς και στο rally AKROPOLIS.
Η δράση του στο ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με τα αυτοκίνητα της Αlfa Romeo, αρχικά με τη μπλε Giulia Sprint Veloce το 1973 με το Νίκο Ζουμπρούλη δίπλα του όπου ηγήθηκε του ελληνικού ανταγωνισμού πριν εγκαταλείψει από ημιαξόνιο, στη συνέχεια με Alfetta GT και καλύτερη στιγμή τον τερματισμό στην τέταρτη θέση το 1976 με το Διονύση Αρβανιτάκη στο δεξί μπάκετ.
Αυτό όμως που τον χαρακτήρισε περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο σε επίπεδο ράλλυ Ακρόπολις ήταν η οκτάχρονη συνεργασία του με τη «Ν. Ι. Θεοχαράκης». Με τα Nissan της αντιπροσωπείας έγραψε ιστορία στον εθνικό μας αγώνα, όχι μόνο επειδή με τα αυτοκίνητά της πήρε αποτελέσματα τερματίζοντας τέσσερις φορές πρώτος Έλληνας, αλλά και επειδή με την ποιότητα και την ταχύτητά του γοήτευσε όλους τους λάτρεις των ειδικών διαδρομών.
 

«Συνοδοιπόρος» του στο δεξί κάθισμα ο Αλέξης Κωνσταντακάτος, από τις φυσιογνωμίες στο χώρο των Ελλήνων συνοδηγών, σε Violet, Silvia και 240 RS. Το 1980 παρέδωσε μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης με τη «Βιολέτα», πριν τουμπάρει στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια καλύψει περισσότερα από 15 λεπτά χαμένου εδάφους.
 Πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη: 1981, 1982, 1984, 1985
Ηταν 66 χρονών.

"ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ" ΠΑΛΙ Η Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Από 7 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 η 340 Μοίρα συμμετείχε στην 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι Ιπταμένους και τριάντα τέσσερεις τεχνικούς.

Σε όλες τις αποστολές τα ελληνικά μαχητικά πρώτευσαν συνεχίζοντας την λαμπρή επίδοση σε ασκήσεις όπως η Red Flag κλπ.

Το αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων και μαχητικών και γι'αυτό τον λόγο επανερχόμαστε

Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες! Σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους, σε αποστολές αέρος-αέρος και σε επιβιωσιμότητα! Τους νίκησαν, επικρατώντας σε όλες τις αερομαχίες, καταστρέφορναςόλους χωρίς την παραμικρή ελληνική απώλεια!
"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας .

Και επειδή το μέγεθος της αξίας του νικητή την αποδίδει καλύτερα η αξία του ηττημένου, ιδού ποιές χώρες και ποιοι πιλότοι "έφαγαν σκόνη" από τους Έλληνες πιλότους: Οι ΗΠΑ με F-15E, η Γαλλία με Mirage 2000-5, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon, η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, ,  και  Tornado και  Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΚΑΙ Ο ..ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

7/4/11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα,  7 Απριλίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας, ως ένα σύνολο πολιτικών και δράσεων, αποτελεί σήμερα μια ισχυρή πρόκληση για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας στην Ηλεία και στην Δυτική Ελλάδα ευρύτερα». Αυτό τόνισε σήμερα το βράδυ, μιλώντας στη συνάντηση που έγινε στον Πύργο για το «Καλάθι της Περιφέρειας», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας παράλληλα, απηύθυνε, έκκληση προς όλους (φορείς Αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμούς, αγροτικές οργανώσεις, παραγωγούς, Υπηρεσίες κ.λπ.) να συστρατευθούν ώστε να μη χαθεί η σπουδαία ευκαιρία του «Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων» και των ευεργετικών πολιτικών που αυτή επισύρει. 

Ακόμα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε στην εισήγηση του ότι ολόκληρη η Περιφέρεια παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, ωστόσο βασικές διαρθρωτικές αδυναμίες μάς αποτρέπουν από την σωστή αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων. Όπως πρόσθεσε, έχουμε μεγάλες εκτάσεις, μεγάλο αριθμό αγροτικού πληθυσμού, ποικιλομορφία στις καλλιέργειες, καλό κλίμα και εύφορη γη, ωστόσο, το επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής είναι χαμηλό με αποτέλεσμα να είναι χαμηλή και η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων.

Η συνάντηση που έγινε στον Πύργο εντάσσεται στον κύκλο των συναντήσεων που ξεκίνησε η Περιφέρεια με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με συνεταιριστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες αγροτών και παραγωγούς, με σκοπό την διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο «Καλάθι της Δυτικής Ελλάδας». Είχε προηγηθεί, την Δευτέρα, ανάλογη συνάντηση στο Μεσολόγγι ενώ ο κύκλος των συναντήσεων θα κλείσει την προσεχή Δευτέρα στην Πάτρα.  

Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε τους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στις αρχές του περασμένου μήνα στην Πάτρα.

«Η ισχυρή αγροτική οικονομία είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι το «Καλάθι», ως ένα άθροισμα συνδυασμένων πολιτικών αποβλέπει σε τρεις κύριες κατευθύνσεις:
-         Στην καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.
-         Στη σύνδεση της παραγωγής με την πιστοποίηση και την μεταποίηση.
-         Στην απόκτηση πρόσβασης στα δίκτυα εμπορίας.

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας υπενθύμισε ότι η Ηλεία είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή καθώς εδώ παράγεται το 5% του συνόλου της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Η περιοχή έχει δε δεσπόζουσα θέση στην παραγωγή ορισμένων προϊόντων όπως, για παράδειγμα, το καρπούζι αφού στην Ηλεία παράγεται το 35% της εγχώριας παραγωγής.

Ο κ. Καφύρας υπογράμμισε ότι στη διαμόρφωση της πρότασης για το «Καλάθι της Περιφέρειας» πρέπει να ληφθεί υπόψη η ισχυρή παραγωγική φυσιογνωμία της Ηλείας στον πρωτογενή τομέα και να ενταχθούν στις ενεργές πολιτικές στήριξης προϊόντα της περιοχής όπως το ελαιόλαδο, η σταφίδα, το καρπούζι και εν γένει τα οπωροκηπευτικά, η φράουλα, τα βιολογικώς παραγόμενα προϊόντα κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος περιέγραψε τα βήματα συγκρότησης του «Καλαθιού της Περιφέρειας», υπενθύμισε ότι η τελική πρόταση θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία της πρωτοβουλίας. 











ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ......ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ...!!!!!!!


Θερίζει η νόσος νοζεμίαση

04ΑΠΡ
Θερίζει η νόσος νοζεμίαση
Περίπου 300.000 μελίσσια έχουν χαθεί από την ασθένεια. Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ασθένεια νοζεμίαση για τους Έλληνες μελισσοκόμους, αφού χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν κόπους χρόνων να καταστρέφονται.
Περίπου 250.000 ως 300.000 μελίσσια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί την τελευταία τριετία από την ασθένεια, από τα 1.300.000 δηλωμένα – καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές.
Άγνωστο τι συμβαίνει με τα χιλιάδες αδήλωτα μελίσσια ερασιτεχνών, που παράγουν συνήθως μέλι για την οικογένεια ή για λιγοστούς φίλους.
Τα περισσότερα κρούσματα νοζεμίασης από το παράσιτο nosema εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε περιοχές με υγρασία και χαμηλό υψόμετρο.

6/4/11

Σ'ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣΜΟ............

"Σ' ΕΝΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΙ Η...ΚΟΡΗ ΤΗΣ."

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941.

ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ
]

"ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ"
                                      
Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος
                                             

O ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΣΤΟ IONION FM

«Δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως», δηλώνει στο IONION FM, ο επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης Κώστας Αγραπιδάς, σχολιάζοντας την παραμονή του στην συνεδρίαση της Κυριακής, παρότι δύο παρατάξεις αποχώρησαν, επικαλούμενες αναρμοδιότητα του κ. Πανταζή Χρονόπουλου. Ο κ. Αγραπιδάς σχολίασε ότι αισθάνεται ευθύνη απέναντι στο λαό της Ζαχάρως, καθώς τους τελευταίους μήνες δεν έχει συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και οι υποθέσεις καθυστερούν. Συμπλήρωσε ότι η υπερπεριφέρεια οφείλει να στείλει τεκμηριωμένο έγγραφο στο δήμο Ζαχάρως, που να ξεκαθαρίζει το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Ο κ. Αγραπιδάς θέτει προτεραιότητα την ομαλή συνεργασία των παρατάξεων για το καλό της περιοχής.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ IONION FM.

Ανοιχτή πρόσκληση στο λαό της Ζαχάρως, για συγκέντρωση και κινητοποιήσεις, προγραμματίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, σε περίπτωση που η υπερπεριφέρεια δεν ανακοινώσει άμεσα το όνομα του δημαρχεύοντος στην Ζαχάρω. Ο κ. Αλεξανδρόπουλςο τονίζει στο IONION FM, ότι είχε απευθύνει από τον Ιανουάριο, 4 ερωτήματα για το θέμα στον κ. Αποστολόπουλο και απάντησε μόλις στο τελευταίο, το οποίο είχε κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα Ηλείας. «Ο κ. Χρονόπουλος είναι δια βίου σε αργία, καθώς καταδικάστηκε αμετάκλητα», δηλώνει ο κ. Αλεξανδρόπουλος και συνεχίζει ότι είναι αποφασισμένος να ξεδιαλύνει το ζήτημα.

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ IONION FM

«Στην συνείδηση του λαού, δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος, με αφορμή τα νέα παρατράγουδα που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή το πρωί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αποχώρησαν οι παρατάξεις Αλεξανδρόπουλου και Μπούσμπουρα, επικαλούμενοι έγγραφο του υπερπεριφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου, που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Ηλείας και αναφέρει ότι ο κ. Χρονόπουλος βρίσκεται σε αργία. Ο τελευταίος δηλώνει ότι ζήτησε από την αντιπολίτευση να τα βρουν για το καλό του τόπου, ότι νομίμως ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου και ότι δεν έχει λάβει κανένα σχετικό έγγραφο από την υπερπεριφέρεια, για παύση από το δημαρχιακό θώκο. Ο κ. Χρονόπουλος ανακοίνωσε στο IONION FM, ότι πληροφορίες που έχει από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, αναφέρουν μίσθωση σε ιδιώτη για 49 χρόνια, 140 στρεμμάτων στην παραλία Ζαχάρως, δίπλα από το «Παραθιναλός», με σκοπό την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου. Ο ίδιος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, για πολυτελή ξενοδοχεία στην λιμνοθάλασσα Καϊάφα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.....

Βλέποντας τα σχόλια σας όσο αφορά την προηγούμενη ανάρτηση για την Νέδα θέλω να σημειώσω ότι.

1. Πράγματι είναι αναδημοσίευση και λάθος που δεν έβαλα την πηγή προέλευσης του κειμένου και των φωτογραφιών.
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=29499.msg415918#msg415918

2. Δεν είναι το μοναδικό ποτάμι στην Ελλάδα γένους θηλυκού. Υπάρχει στην Νάουσα αν θυμάμαι καλά "η αραπίτσα". έτσι λέγεται ο τοπικός ποταμός.

http://www.youtube.com/watch?v=U61Co3TAjSk

3.  Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε "τον φιλόλογο" στους φίλους που θέλουν να κάνουν ένα σχόλιο και να τον παρατηρούμε για τα ορθογραφικά λάθη. Δεν πρέπει να βάζουμε στο περιθώριο γνώμες και να προσπαθούμε να αναδεικνύομαι τυχόν αδυναμίες κάποιου που θέλει να πει την γνώμη του. Εδώ μέσα στην ΒΟΥΛΗ και δεν ξέρουν να ...μιλήσουν. Οι καθηγητές στα σχολεία μας ακόμα και αυτοί κάνουν λάθη, άσε οι φοιτητές στα πανεπιστήμια.

5.  Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλιά σας και περιμένω και τα δικά σας θέματα για δημοσίευση γιατί το blog δεν είναι ο παντογνώστης.....

6. Εδώ το blog έχει γράψει για το ίδιο θέμα
http://amartolo.blogspot.com/2010/10/blog-post_1840.html

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΔΑ.

Ο πoταμός Νέδα είναι από τα λίγα ποτάμια που προσφέρουν ένα τόσο παρθένο τοπίο μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι επίσης και το μοναδικό ελληνικό ποτάμι με θηλυκό όνομα, το οποίο οφείλει στη νύμφη Νέδα, θεότητα των νερών. Η Νέδα κατά τη Μυθολογία μαζί με τις νύμφες Θεισόα και την Αγνώ έλουσαν τον μικρό Δία στον ποταμό Γορτύνιο (Λούσιο).
Η Νέδα πηγάζει από το όρος Λύκαιο, κοντά στο χωριό Πέτρα, στα ορεινά της Μεσσηνίας κοντά στα όρια με την Αρκαδία. Διανύοντας μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων που αποτελεί φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας το ποτάμι εκβάλλει στο Ιόνιο στη θέση ανάμεσα σε Γιανιτσοχώρι και Ελαία. Η διάσχυση της αποτελεί πρόκληση και ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη και χαρακτηρίζεται από συνεχή εναλλαγή τοπίου, πλούσια βλάστηση, επιβλητικούς βράχους και διαυγή
ανοιχτοπράσινα νερά.     
   
Καλές αφετηρίες για τη διάσχισή του είναι τα χωριά Παύλιτσα και Κακαλέτρι και ο οικισμός Νέδα, κοντά στο χωριό Λύκαιο. Για όσους θέλουν απλώς μια καλή γεύση του ποταμού, η κατάβαση απ’ το χωριό Πλατάνια είναι η πλέον πρόσφορη. Ακολουθώντας τις (πολλές) πινακίδες βγαίνουμε στον Πύργο του Μπαρμπαλέκου, σύγχρονο κτίσμα με café και... απεριόριστη θέα. Ο χωματόδρομος που κατηφορίζει την πλαγιά είναι ομαλός (οι έχοντες όχημα 4x4 θα τον εκτιμήσουν λίγο παραπάνω) και οδηγεί σε έναν διαμορφωμένο χώρο για στάθμευση και πικνίκ.
Τα Πλατάνια, σημειωτέον, έχουν ένα όμορφο ”μπαλκόνι” (με καφενεία και ταβερνάκια) που βλέπει στο φαράγγι του ποταμού και τη θάλασσα. O ποταμός σε ένα μεγάλο μήκος της πορείας του διασχίζει ένα στενό φαράγγι απαράμιλλου φυσικού κάλους με κατάφυτες πλαγιές και μικρούς καταρράκτες.

 Το φαράγγι της Νέδας χαρακτηρίζεται από μοναδική υδροχαρή βλάστηση, κατάφυτες πλαγιές με είδη της ευμεσογειακής βλάστησης - πλατάνια, αγριοβελανιδιές, συκιές και πουρνάρια - αλλά και με ιδιαίτερα πλούσια πανίδα, αποτελούμενη από βίδρες, σπάνια ερπετά και είδη νυχτερίδων, προσδίδουν ιδιαίτερη οικολογική αξία στην περιοχή. Σε διαφορετικά σημεία του ποταμού υπάρχουν τρεις καταρράκτες οι οποίοι καταλήγουν σε μικρές κολυμπήθρες, με εξαιρετική διαύγεια και τυρκουάζ χρωματισμούς του νερού.
 
 Αρκετά είναι τα δύσκολα σημεία με στενά περάσματα και ορμητικό ρεύμα του νερού όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διάβαση.
Στην περιοχή, κρεμασμένο σε μια πλαγιά υπάρχει το κατάλευκο εκκλησάκι της Παναγίας και λίγο πιο πάνω η εσοχή, όπου σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα.

Διστυχως το φαράγγι δεν υπόκειται σε κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας
 
 

ΔΕΣΤΕ ΠΩΣ ...ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ .....

¨ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ¨

Μάλλον σε "ναυάγιο" κατέληξε - από ότι μάθαμε - η προσπάθεια που έκαναν για ενιαίο φορέα πολιτιστικών δράσεων οι διάφοροι σύλλογοι, από την περιοχή μας, που κλήθηκαν να συζητήσουν για το θέμα αυτό. ¨ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ¨  θα ήταν η επωνυμία του Συνασπισμού οργανώσεων, μιας μη κερδοσκοπικής Εταιρείας, με απλά λόγια ενός δικτύου -συλλόγων με την επωνυμία (ΔΙ.ΚΟΙ.Π.Η).
Στον Κακόβατο και συγκεκριμένα σε παραλιακό cafe συγκεντρώθηκαν περίπου 60-70 άτομα αλλά δεν κατέληξαν σε κοινή απόφαση και κυρίως διαπιστώθηκε η "διαφωνία" τους που εστιάστηκε στο οικονομικό κυρίως κομμάτι. Υπήρξαν επιφυλάξεις και πολλές απορίες για το "πώς" και "πότε" θα γίνει πράξη το σχεδιαζόμενο νέο πολιτιστικό σχήμα και όπως μου είπαν μερικοί από τους παρευρισκόμενους κάποιοι συμμετέχοντες  δεν έμοιαζαν να κατάλαβαν και πολλά από την συζήτηση. Μάλιστα είδαν με δισταγμό την όλη κίνηση και ίσως να σκέφτηκαν πολιτικό "καπέλωμα" από τους υποκινητές της δραστηριοποίησης αυτής. Πάντως πιστεύω ότι τώρα με την οικονομική κρίση όλο και λιγότερες θα είναι οι δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων και ίσως ένας επανασχεδιασμός με πιο πλήρη και αναλύτική παρουσίαση θα ήταν καλό να ξαναγίνει απο τον Σεπτεμβριο και μετά, αφού θα έχει περάσει το καλοκαίρι.
Καλή επιτυχία στους συλλόγους και ελπίζουμε να έχουμε αυξημένη κίνηση και συμμετοχή πολιτών απο εντός και εκτός των συμβουλίων.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. 5/4/2011


ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ "ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ "

ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ
Εξώδικη Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Φώτη Δημήτρουλα Προς τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (3-4-2011) του Δήμου Ζαχάρως
 
Κύριε Προεδρεύοντα
Κατ αρχήν σας ευχαριστώ για την πρόθεσή σας, να με προσκαλέσετε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι οι προσκλήσεις σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν κατά τη γνώμη μου έλλειμμα νομιμότητας. Αντιπαρέρχομαι όμως τη νομιμότητα που φρονώ πως είναι με το μέρος μου και θέτω υπεράνω όλων τα προβλήματα των δημοτών και τον εμφανή κίνδυνο να εκπνεύσουν ημερομηνίες, που αφορούν μεγάλα έργα. Στην αίθουσα αυτή, έπρεπε προ πολλού, να λαμβάνονται αποφάσεις για τα οξυμένα προβλήματα του τόπου μας και για τις κατεπείγουσες υποχρεώσεις του Δήμου. Κι όμως, παρά την παρέλευση τριών μηνών, γίνεται επανάληψη της ίδιας συνεδρίασης για τρίτη φορά, επειδή κάποιοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους για εκατόν δέκα ημέρες, στην ύπαρξη Δημάρχου ή Δημαρχεύοντος! Επιχείρησαν να κάνουν κυρίαρχο θέμα του τόπου, την αφελή απορία, που ορίζει σαφώς ο νόμος, για το ποιος προσκαλεί σε ορκωμοσία και ποιος καταθέτει στεφάνι την 25η Μαρτίου!
Κύριε Προεδρεύοντα Επειδή συμμερίζομαι τις ανάγκες των κατοίκων και αντιτίθεμαι σε κάθε νοοτροπία ή ενέργεια που έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση της λειτουργίας του Δήμου και την παράταση των εκκρεμοτήτων. Επειδή δεν θέλω να γίνω μέρος του προβλήματος από ενδεχόμενη ακύρωση αυτής της συνεδρίασης και να αναλάβω το βάρος των ευθυνών που προκάλεσαν άλλοι. Και επειδή δικαιούμαι να παίρνω μέρος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εκτός των άλλων δεν ακυρώθηκε το Πρακτικό της νόμιμης ορκωμοσίας μου εντός της νόμιμης προθεσμίας. Δηλώνω πως δεν θα έχω φυσική συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από την ελάχιστη τούτη νομική παρουσία
.
Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Με εκτίμηση Φώτης Δημήτρουλας
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ. ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΝΕΙ??? την 6/4/2011

5/4/11

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΙΜΑΞΑΝ ΟΙ...ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ !!!!!


ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.........

«Άγριο σεξ με… Ταλιμπάν»!

Ο Σειρηνάκης και τα κορίτσια του, πηγαίνουν στην Πάτρα, όπως γραφει η εφημερίδα “Κόσμος”!

Θέλοντας να αναδείξει ακόμη και μέσω του πορνό, το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο Δημήτρης Σειρηνάκης αποφάσισε να γυρίσει στην «πρωτεύουσα» του μεταναστευτικού προβλήματος, την Πάτρα, την ταινία που θα έχει τίτλο: «Άγριο σεξ με… Ταλιμπάν»!

Το σενάριο της ταινίαςΤρεις γυναίκες (η Τζούλια, η Μαριάννα και η Βίβιαν) περπατούν στο λιμάνι της Πάτρας όταν τις απαγάγουν «αιμοβόροι» αλλά έτοιμοι για όλα Αφγανοί μετανάστες, οι οποίοι όμως είναι «πεινασμένοι» για σεξ. Τις οδηγούν στον καταυλισμό τους και εκεί αποδεικνύεται πως πρόκειται για Ταλιμπάν! Οι οποίοι -κατά παράδοση- θεωρούν τις γυναίκες δούλες! Φορούν αρχικά και στις τρεις τις «μπούρκες» και τότε το σόου… αρχίζει! Μάλιστα όσες δεν υπακούν, μαστιγώνονται! Μετά από κάποιες μέρες φθάνουν στο σημείο αμερικανοί βετεράνοι πεζοναύτες που γνωρίζουν… από Ταλιμπάν! Καταφέρνουν και τους νικούν, παίρνουν τα κορίτσια και το σόου συνεχίζεται με Αμερικανούς και συνεργάτες τους Ελληνες… στο ξενοδοχείο που καταλύουν!

Πώς μπορείτε να παίξετε στην ταινία

Ο Σειρηνάκης ανέθεσε σε τοπικό γραφείο την εύρεση «κομπάρσων» για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Αυτοί που είναι περισσότερο «μελαμψοί» θα πάρουν τον ρόλο των Ταλιμπάν, ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν ως Αμερικανοί βετεράνοι και ως Έλληνες συνεργάτες. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει mail με τα στοιχεία του (μπορεί να δώσει και ψευδώνυμο απλά χρειάζονται έναν αριθμό τηλεφώνου) στο www.zakou68@gmail.com. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ (περίπου τυχεροί) θα αμειφθούν ανάλογα με τις ώρες των γυρισμάτων και φυσικά… των προσόντων τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ. ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΝΕΙ???

Ακούσαμε να λένε ότι ο Κώστας Αγραπιδάς δεν έχει ΑΝΟΙΞΕΙ τα χαρτιά του ακόμα και ότι κρατάει "στάση αναμονής" γιατί δεν θέλει να μπερδευτεί το όνομά του και να "τσαλακωθεί" από τώρα σε μια σύγκρουση από όπου δεν θα βγει κερδισμένος κανένας τους. Όλοι οι άλλοι  ΕΧΟΥΝ κουράσει μέχρι τώρα τους δημότες, τα τοπικά ΜΜΕ, την Περιφέρεια κλπ.
Περιμένουν να κάνει ουσιαστική παρέμβαση στα διαδικαστικά του Δ.Σ. και να πάρει ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ που αν καταφέρει να δημιουργήσει Ήρεμο κλίμα τότε θα πάρει "πόντους", αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ....κουνηθεί.

ΣΧΟΛΙΟ: Τι θα πρέπει να κάνει δηλαδή????

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ....ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Αργά το βράδυ συζητούσαν μερικοί φίλοι (ένας από αυτούς είναι από την Φιγαλεία). Ο Ζουρτσάνος  πιστεύω ότι είχε μια άποψη που μάλλον έχουμε ξεχάσει όλοι μας.
Είπε περίπου τα εξής :"Ας υποθέσουμε ότι απο αύριο ο Πανταζής δεν είναι ΜΕΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τότε θα υπάρχει δημαρχεύοντας ο οποίος θα ΕΙΝΑΙ του ιδίου ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.
Ποιο το όφελος??? Πιστεύεται ότι δεν θα ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι απόψεις του Πανταζή???
Είστε πολύ γελασμένοι αν νομίζετε ότι ο Πανταζής θα μείνει στην άκρη. Θα έχει την ΥΨΗΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και αυτό θα τους μπλοκάρει και το μόνο που ΘΑ κάνουν οι κύριοι της Αντιπολίτευσης θα είναι να ......αποχωρούν".

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ "ΕΔΑΦΟΣ" ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Με ένα εντυπωσιακό «μπρα ντε φερ» νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ ολοκληρώθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η ακροαματική διαδικασία για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας.
Οποια κι αν είναι η απόφαση του Δικαστηρίου, που θα εκδοθεί το φθινόπωρο, θα επηρεάσει αποφασιστικά έστω και έμμεσα, τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις, αλλά και τη συνεχιζόμενη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας υπό τον κ. Νίμιτς.
Η ελληνική πλευρά εμφανίστηκε με μια ισχυρή νομική θέση, αλλά και πολιτική επιχειρηματολογία, η οποία υποστηρίχθηκε και από ξένους νομικούς συμβούλους.

Η ελληνική θέση εστιάστηκε στα εξής σημεία:

1 Το Δικαστήριο είναι αναρμόδιο, καθώς η υπόθεση συνδέεται άμεσα με τη διαφορά για το όνομα, η οποία όμως ρητά εξαιρείται από την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου βάσει συγκεκριμένου άρθρου της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Συγχρόνως επισημαίνεται ότι η αποδοχή της σκοπιανής προσφυγής θα επηρεάσει τη διαδικασία του κ. Νίμιτς η οποία γίνεται βάσει απόφασης άλλου οργάνου του ΟΗΕ ,του Σ.Α. Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης η ελληνική πλευρά:

2 Εξαντλητικά παρουσίασε τις συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τα Σκόπια και κυρίως την προσπάθεια καταστρατήγησής της με τη σταδιακή καθιέρωση της χρήσης της συνταγματικής ονομασίας.

3 Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι είναι συλλογική απόφαση του Οργανισμού και όχι ενός εκάστου κράτους-μέλους, ενώ αναλυτικά παρουσιάστηκε η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο ΝΑΤΟ όπου δεν προβλέπεται «βέτο» (για το οποίο εγκαλείται η Ελλάδα).

4 Με μακρά επιχειρηματολογία η Ελλάδα υποστήριξε ότι το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας είναι ενιαίο, προβάλλοντας τη δεύτερη παράγραφο που προσφέρει στην Ελλάδα το δικαίωμα να εναντιωθεί στην ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς εφόσον γίνει με όνομα διαφορετικό από το FYROM.

5 Ιδιαίτερα όμως σημαντική ήταν και η επίκληση της αρχής των «αντιμέτρων», καθώς, όπως επισημάνθηκε, ακόμη κι αν η Ελλάδα είχε θέσει βέτο αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στη βάση της αρχής του «μη εκπληρωθέντος συναλλάγματος» στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αλλά και των επανειλημμένων παραβιάσεων των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ.
Οι σκοπιανές θέσεις όμως εμπλέκουν ευθέως το θέμα της ονομασίας, καθώς υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα άσκησε «βέτο» όχι επειδή το προβλέπει η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 11 αλλά επειδή… δεν είχε εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, ότι η χρήση της συνταγματικής ονομασίας δεν απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα, και σχετικά με την απόφαση 817 του Σ.Α. του ΟΗΕ με την οποία καθιερώθηκε η προσωρινή ονομασία FYROM ως όρος για την ένταξη της χώρας στον ΟΗΕ ότι πρόκειται περί απλής «συστάσεως» και συνεπώς δεν υποχρεούται η χώρα να χρησιμοποιεί διεθνώς την ονομασία αυτή.

Ρεπορτάζ Ν.Μελέτης για το Έθνος της Κυριακής

4/4/11

O "DIMIOS" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης μοιάζουν να είναι αργά και ραθυμα στα  διαδραματιζομενα στο Δημο μας. Αυτό οφείλεται τόσο στην μεταβατική για την αυτοδιοίκηση περίοδο όσο βέβαια και στην  ανεπάρκεια των υπαλλήλων. Η επιμονή η υπομονή και η σχολαστική εργασία του Αλεξανδροπουλου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα καταφέρουν αυτό το οποίο όλοι θελουν αλλά χωρίς τη δική τους εμπλοκή .
Είναι καιρός όλοι αυτοί που σηκώνουν φωνή αντιπολιτευτική να καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Αλεξανδροπουλος και συμμάχους έχει αλλά και προθυμους να στελεχωσουν την κινησή του. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι νυν συμμετέχοντες στην αντιπολιτευση θα κληθούν να εργασθούν και να επαναφέρουν το Δημο στην απόλυτη νομιμότητα.
Τις αρχές και τις κατευθύνσεις που όρισε ο Αλεξανδροπουλος οφείλουν να τις στηρίζουν και να τις προωθούν.
Μόνο έτσι θα δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο.όσον αφορά τα σχόλια κάποιων συμπολιτών που στηρίζουν τον πρώην δήμαρχο καλό θα ήταν να επανέλθουν σε κόσμιο επίπεδο.
Κανείς δεν θέλει οξυνσεις και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.
DIMIOS

7 χρόνια έκανε βόλτες η δικογραφία δημάρχου και αντιδημάρχου

ΦΥΓΕ ΕΣΥ...ΕΛΑ ΕΣΥ...!!!!!


ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η.....ΙΣΤΟΡΙΑ????


ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ...... ΒΑΛΕ .....ΠΛΑΤΗ !!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΡΗΤΗ TV


ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Η αποχώρηση των παρατάξεων Αλεξανδρόπουλου και Μπούσμπουρα σημάδεψε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως και την τρίτη από την αρχή του έτους προσπάθεια για ανάδειξη του προεδρείου & των επιτροπών.
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος στάθηκε στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, που αναφέρει πως ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος βρίσκεται σε αργία  και ζήτησε ή να κατέβει από την έδρα ο κ. Χρονόπουλος και στη θέση του να βρεθεί ο ορισμένος δημαρχεύων Γιώργος Μπαμής ή να αναβληθεί για δύο ημέρες η διαδικασία, μέχρις ότου ενημερωθεί ο δήμος από τον Γενικό Γραμματέα για τις εξελίξεις.

Ο προεδρεύων τη συνεδρίαση Νίκος Χαραλαμπόπουλος ισχυρίστηκε πως εφόσον δεν έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι υπηρεσίες του δήμου η διαδικασία θα προχωρήσει ως έχει, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση και τελικά την αποχώρηση των μελών των δύο παρατάξεων, αφού προηγήθηκε έντονος διάλογος μεταξύ των κυρίων Χρονόπουλου και Αλεξανδρόπουλου.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε παρουσία των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Χρονόπουλου, Αγραπιδά και Γιαννόπουλου και ανέδειξε ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο, αντιπρόεδρο τον Μιλτιάδη Ψαρρό και γραμματέα τον Παναγιώτη Γκόγκα.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Γιώργος Μπαμής, Γιάννης Μπαμπάτσικος, Δημήτρης Χρονόπουλος, Παναγιώτης Γκόγκας και Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Κώστας Τζανέτος, Διονύσης Αλεξανδρόπουλος, Σπύρος Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Λαμπρόπουλος, Κώστας Αγραπιδάς και Χρήστος Γιαννόπουλος.

Ακόμη, τη θέση των έκπτωτων δημοτικών συμβούλων Σπύρου Μπηλιώνη (λόγω κωλύματος εκλογιμότητας) και Σπήλιου Φωτόπουλου (λόγω ασυμβίβαστου) κατέλαβαν οι Αθηνά Γαλάνη και Ανδρέας Καλογερόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εγκυρότητα των ψηφοφοριών και των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοτών, μετά από απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

πηγή: www.iliatora.gr

¨ΜΠΑΧΑΛΟ" ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ


Related Posts with Thumbnails