ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/10/11

Ντροπή. Δάσκαλε που δίδασκες...



Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς. Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει».
Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου τα τελευταία χρόνια «λέει» ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Και δεν «λέει» ψέματα αφού διατηρεί στην περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και εκ των πραγμάτων έχει εισπράξεις.
Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.
Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ' άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα. γηρατειά.




Ο κύριος της φωτογραφίας, θεωρώ, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω.
Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Αλήθεια, ποιος, όμως, διορίζει ποιους στο δημόσιο;
Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η. γυναίκα του. Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!
Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτης, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!
Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε.
Ντροπή, δάσκαλε που δίδασκες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ aftodioikisi.gr


Χρονόπουλος: Αυτοί που με πολεμούν θα φύγουν νύχτα

«Zoύμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Αυτοί που κυβερνούν τώρα δεν έχουν σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ και θα φύγουν νύχτα. Δεν έχουν όσιο και ιερό. Είναι κλέφτες και λωποδήτες και γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει με τα τσεκούρια και να τους πάρει τα κεφάλια».
Αυτά τονίζει ο έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.
Καταγγέλλει, δε, ότι λόγω της ειλικρίνειάς του, ενοχλούνται πολλοί κι ως εκ τούτου υπάρχει συγκεκριμένη κατευθυνόμενη ομάδα που προσπαθεί να υλοποιήσει ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόντωσής του.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Χρονόπουλου στηνaftodioikisi.gr, έχει ως εξής:
-         Καταρχάς κ. Χρονόπουλε, θα θέλαμε την άποψή σας για το νέο δήμαρχο Ζαχάρως το Γιώργο Μπάμη, τον 3ο κατά σειρά δήμαρχο μέσα 11 μήνες, που εκτός απροόπτου, βάζει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το απίστευτο σήριαλ, της εκλογής δημάρχου στην περιοχή.
Όταν προέκυψε το θέμα εκλογής νέου δημάρχου θα ήταν άδικο και ατόπημα από την πλευρά μου να μην επιβραβεύσω άτομα, όπως ο αρχικά ο κ. Μπηλιώνης και τώρα ο κ. Μπάμης, που σας τονίζω ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα και στην παράταξη και στην περιοχή. Ο κ. Μπάμης μπαίνει στα βαθιά. Αμέσως στα δύσκολα. Είναι λογικό επομένως, να μην ανταπεξέλθει άμεσα στα νέα του καθήκοντα. Βεβαίως εγώ του έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά θα λειτουργήσουμε όλοι μας ενωμένοι, σαν μια γροθιά.
-          Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας,  κάνατε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Συγκεκριμένα τονίσατε ότι τις αποφάσεις για το πως θα κινείται η Δημοτική Αρχή, θα τις παίρνετε εσείς και ότι θα συνεχίσετε να είστε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του δήμου. Τι ακριβώς εννοούσατε με αυτό; Θα θέλατε να γίνετε πιο σαφής;
Ο λαός της Ζαχάρως στις εκλογές πέρσι, εξέλεξε εμένα και μάλιστα με ένα τεράστιο ποσοστό. Εγώ είμαι ο δήμαρχος, εγώ θα τρέξω και θα υλοποιήσω το πρόγραμμα που υπάρχει. Εγώ είμαι αυτός που άλλαξα προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης. Επί τη ευκαιρία της ερώτησής σας, σας αναφέρω ενδεικτικά ότι έχω αλλάξει το δίκτυο ύδρευσης και της αποχέτευσης, έφτιαξα καινούργιο παιδικό σταθμό, καινούργιο κέντρο υγείας, έκλεισα ένα ρέμα που αποτελούσε εστία μόλυνσης, ανακατασκεύασα το στάδιο και μάλιστα ήρθε και έπαιξε beach soccer η εθνική Βραζιλίας και πολλά άλλα. Ανέλαβα ένα δήμο που δυστυχώς κυριαρχούσε το δεξιό στοιχείο με αποτέλεσμα στη Ζαχάρω να μην έχει γίνει ούτε ένα αξιοσημείωτο έργο.
Με αφορμή τη γνωστή υπόθεση της έκπτωσής σας από το αξίωμα του δημάρχου, ύστερα από την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, έχετε δηλώσει επανειλημμένως ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που σας πολεμάει συνεχώς. Για ποιο λόγο ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο;
Καταρχάς να ξεκινήσω από το εξής: Zoύμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Αυτοί που κυβερνούν τώρα δεν έχουν σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ και θα φύγουν νύχτα. Δεν έχουν όσιο και ιερό. Είναι κλέφτες και λωποδήτες και γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει με τα τσεκούρια και να τους πάρει τα κεφάλια. Προφανώς αναρωτιέστε γιατί τα λέω όλα. Γιατί εμένα αυτά τα άτομα με πολεμούν. Όταν το 2007 ξέσπασε αυτή η μεγάλη πυρκαγιά εγώ βγήκα και είπα αλήθειες που τους πόνεσαν. Είπα ότι εκείνη η φωτιά ούτε με 1000 αεροπλάνα δε θα έσβηνε και εκείνοι πίστεψαν ότι με τη δήλωσή μου αυτή, έκανα αβαντάζ στην τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα σας αποκαλύπτω ότι είχε επικοινωνήσει και ο Ραγκούσης μαζί μου για να βγω να πω ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες τις είχε ο κρατικός μηχανισμός, κάτι που δεν έκανα. Από τότε ξεκινάει το σχέδιο της εξόντωσής μου. Με βάλανε σε αργία πριν τις εκλογές προφανώς με σκοπό να μην εκλεγώ. Κατέθεταν συνεχώς εναντίον μου  μηνυτήριες αναφορές και με τρέχανε στα δικαστήρια. Τους προτείνω λοιπόν να ακούσουν το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου με τον Καραϊσκάκη και θα πάρουν την απάντησή τους.
-          Θα θέλατε κλείνοντας, να κατονομάσετε αυτούς που κατά την άποψή σας, ανήκουν σε αυτή την κατευθυνόμενη ομάδα που αναφέρεστε και σας πολεμούν;
Να ξέρετε ότι δεν αργεί η μέρα, που θα βγω και θα μιλήσω με στοιχεία και ονόματα, γιατί ξέρω πράγματα και καταστάσεις που ορισμένοι δε θα θέλανε να μαθευτούν. Πάντως μπορώ να σας αναφέρω τον κ.  Μάκη Νοδάρο από την Ελευθεροτυπία που με πολεμάει ασταμάτητα και με αυτόν τον τρόπο παρασύρει τον κ. Αποστολόπουλο και τον οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα για το πρόσωπό μου. Επίσης έχω καταγγείλει στο παρελθόν και τον κ. Γιώργο Μπούσμπουρα που όσα λέει εναντίον μου είναι ασύστολα ψεύδη.

19/10/11

Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού….!

Πρωτοφανές υβρεολόγιο από τον Γ.Παπανδρέου κατά την ομιλία του στα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Σε μια προσπάθειά του για συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου ξεπέρασε σε υβρεολόγιο ακόμα και αυτόν τονΑνδρέα Παπανδρέου στις χειρότερες στιγμές του.


Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τους πάντες για απάτριδες και παρουσίασε ως μοναδικό πατριώτη σ’ αυτή τη χώρα τον ….εαυτό του!
΄
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που εξαπάτησεένα ολόκληρο λαό υποσχόμενος ότι …»λεφτά υπάρχουν»!

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ,περιτριγύριζε ανά την υφήλιο κατηγορώντας ευθέως και με ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς αυτή τη περήφανη χώρα και τους πολίτες της!

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που – αποδεδειγμένα μετά τις δηλώσεις Στρος Καν -παρασκηνιακά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, στο μνημόνιο και σε όσα έχουν επακολουθήσει !

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που υπέσκαψε ακόμα και πριν τις εκλογές τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που θα διασφάλιζε -πέραν των τεράστιων οικονομικών ωφελημάτων- δια παντός τις όποιες ορέξεις διαφόρων για τη Θράκη …

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που έχει φέρει σε κατάσταση οικονομικής ανέχειας ένα ολόκληρο λαό, και επιπλέον υιοθετεί μια απαράδεκτη «πολιτική» κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντία στην άλλη. Στρέφοντας όλους εναντίον όλων, πυροδοτώντας την κοινωνική πυριτιδαποθήκη με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τη Πατρίδα μας.

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που αρνείται ακόμη και σήμερα να διαψεύσει ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάνει την περιβόητη δήλωση στο Καναδά «λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος...»

Αυτός ο ….πατριώτης κατηγορεί τους πάντες ως απάτριδες. Από την κοινωνία που την ονόμασε ….συντεχνίες (δημοσίους υπαλλήλους, αναπήρους,ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, εργαζόμενους στην καθαριότητα, φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματοβιοτέχνες, επιχειρηματίες, δικηγόρους, ακόμα και τους δικαστικούς, δηλαδή το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας), μέχρι την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει το σθένος να αρνείται την μνημονιακή πολιτική, την οικονομική κατοχή, την παραβίαση του Συντάγματος και την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης !

Όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεφεύγει από το μυαλό του ότι το ποιος είναι πατριώτης , ποιος άπατρις και ποιος εθνικός μειοδότης, θα κριθεί -σε όλες τις εκφάνσεις του- από τον ελληνικό λαό και μόνο απ΄αυτόν!

Ίσως γι’ αυτό και ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης , βρίσκεται σε κατάσταση πανικού….!

Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 11:58 π.μ.


Read more: αμαρτωλό: Ο ΦΩΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ". http://amartolo.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html#ixzz1bFUq9XLG

Ο ΦΩΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
επειδή μιλάς γενικώς και αορίστως, δεν κατάλαβα σε ποιους από τους σχολιαστές απευθύνεσαι με το γραπτό σου. Σε ότι με αφορά, αν δεν γνωρίζεις, οφείλω να σε ενημερώσω πως οι δημόσιες αντιδράσεις μου (με γραπτά κείμενα και ανεξάρτητα ψηφοδέλτια) ήταν διαρκείς από το 1990 έως πρόσφατα.
 Όλες μάλιστα αφορούσαν πολιτικές επιλογές που πληρώνουμε σήμερα ή τακτικές προσώπων που επίσης επανήλθαν στο προσκήνιο. Άρα δε με αφορά το "..τόσα χρόνια γιατί δεν λέγατε κουβέντα". Επίσης δεν με αγγίζουν ενοχές, για ουδένα βόλεμα και δεν νοιώθω καμία συνενοχή γιατί δεν είμαι σε κανένα κέντρο αποφάσεων. Η μοναδικές μου συνενοχές είναι κοινές με το σύνολο των πολιτών της χώρας που
 α) παίρνουν μέρος στις εκλογές για να ψηφίσουν κάποιο κόμμα και
 β) που δεν εντάχθηκαν ή δεν συγκρότησαν μια τρομοκρατική οργάνωση.
 Κύριε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, 
παρά ταύτα δεν σηκώνω τα χέρια να παραδοθώ και δεν καταλήγω στο πεσιμιστικό τέλος του γραπτού σου. Όποια κι αν είναι η κατάληξη της χώρας είτε σαν αυτή που προβλέπεις είτε χειρότερη, πάντα υπήρχε κι ακόμη υπάρχει μια διαφορετική διαδρομή που μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική κατάληξη με καλλίτερους όρους για τους πολίτες. Το πρώτο βήμα για μια άλλη διαδρομή, είναι το "φράγμα" στη διαδρομή που ακολουθεί τώρα η Κυβέρνηση. 
Ως πολίτης και πολύτεκνος πατέρας αισθάνομαι πως έστω και με το μικρό κείμενό μου
 "ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ", έπραξα κάτι περισσότερο από το να κάθομαι στον καναπέ και να βυθίζομαι στο ΣΟΚ που καλλιεργούν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ. 
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, 
σου προτείνω να ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο μαζί με άλλους ή μόνος σου. Εν κατακλείδι θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω: από πού έρχεσαι; πού πηγαίνεις; τι θα πρότεινες να γίνει και από ποιους; 
Με εκτίμηση.
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. "ΕΞΩ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑ... την 19/10/2011

18/10/11

Ο εαυτός μας είναι πάνω από όλα.

Τόσα χρόνια γιατί δεν λέγατε κουβέντα? 
Προφανώς σας άρεσε και σας βόλευε το σύστημα. Σήμερα που δεν σας αρέσει ούτε σας βολεύει το φτύνετε.
Είστε συνένοχοι κύριοι για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. 
Περνούσατε πλουσιοπάροχα σε μια χώρα που ζούσε με δανεικά και σας άρεσε. 
Φαντασθείτε μια οικογένεια που ο πατέρας ενώ είναι άνεργος γυρίζει στο σπίτι γεμάτος χρήματα και δώρα.Στα μέλη της οικογένειας αρέσει αυτή η κατάσταση γιατί περνά πλουσιοπάροχα χωρίς να αναρωτιέται που βρίσκει ο πατέρας τα χρήματα αφου δεν εργάζεται.Οταν όμως μαθάινει την αλήθεια ότι ο πατέρας είναι βουτηγμένος στα χρέη και τα χρήματα και τα δώρα θα κοπούν τότε στραβουμουτσινιάζει και αρχίζει τις γκρίνιες.
Ετσι είμαστε και εμείς. Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε καλά περάσαμε,τώρα θα πληρώσουμε τον λογαριασμό. Δεν μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος μια φτωχής δανειζόμενης χώρας να αμοίβεται με μισθούς πάνω από 2000 το μήνα, Τώρα το μόνο που μας μένει είναι να κτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο γιατί δεν έχουμε τίποτεάλλο να κάνουμε. Σήμερα βρίζουμε τον Γιωργάκη,αύριο τον Σαμαρα η οποιοδήποτε άλλο αναλάβει την εξουσία αλλά ποτέ δεν θα βρίσουμε τον εαυτό μας.
Ο εαυτός μας είναι πάνω από όλα.Αλλά ότι και να κάνουμε δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτε αυτό που ακολουθεί.Και αυτό που ακολουθεί είναι η πτώχευση.
Τότε θα δούμε το Χριστό φαντάρο.

Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. "ΕΞΩ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑ... στις 9:54 μμ

«Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής»

Πριν από 30 χρόνια, 18 του Οκτώβρη 1981, η Ελλάδα πανηγύριζε την Αλλαγή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέλυε την… επάρατη Δεξιά και με 48% πανηγύριζε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή σελίδας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Πόσες ελπίδες είχε εναποθέσει ο ελληνικός λαός σ’ εκείνους τους πολιτικούς νέας γενιάς, στο Λαλιώτη, τον Ακη, το Σημίτη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Αλευρά, τον Κου λούρη, τον Απ. Κακλαμάνη και τόσους άλλους. Πόσες απογοητεύσει λίγα χρόνια αργότερα, όταν η σημαία της Αλλαγής έγινε κουρελόπανο και όταν –για να συνδεθούμε με τα σημερινά- το ελληνικό χρέος είχε πολλαπλασιαστεί αφού ο… large Ανδρέας μοίραζε αφειδώς χρήμα. Αυτά, όμως είναι ιστορία, στο παρόν τώρα. 30 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία και… γιορτάζει τα 30χρονα της πρώτης εκείνης νίκης. 
Πώς τα γιορτάζει; 
Με το γιό του Ανδρέα να έχει διαλύσει τη χώρα και τον κόσμο να φωνάζει «Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής». Τριάντα χρόνια μετά έχουμε μια πλήρη αντιστροφή. Τότε ο κόσμος ήλπιζε στονανατέλλων ήλιο, περίμενε το καλύτερο για τη ζωή του. Κι ακόμη δεν είχε αλλοτριωθεί με τις θεσούλες που μοίραζε αργότερα ο Ανδρέας στο Δημόσιο, ούτε με τα θαλασσοδάνεια και τις επιδοτήσεις. 
Στην εποχή μας ο κόσμος δεν περιμένει το καλύτερο, το χειρότερο περιμένει. Ο γιος του Ανδρέα, σε αντίθεση με τον πατέρα του, προσφέρει στον ελληνικό λαό το απόλυτο πιάτο καταστροφής. 
Σε δύο ημέρες καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν ένα νόμο ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, έχει και το άρθρο 37. Την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων για τις οποίες κάποιοι έχουν δώσει αίμα. Πόσο περήφανος θα ήταν ο Ανδρέας για το γιο του... Τι τραγική ειρωνεία. 
Ο “Γιωργάκης” έμεινε Γιωργάκης από τότε, από τη δεκαετία του 1980. 
Και γιορτάζει τα γενέθλια της μεγάλης νίκης του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του, σβήνοντας κεράκια με τη διαπλοκή. Κάνοντας ραντεβού με τους εκδότες ικετεύοντάς να στηρίξουν μια πολιτική που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης. Φυσικά οι παραπαίοντες επίτροποι του συστήματος δεν θα του πουν όχι. Τους συμφέρει η πολιτική που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα. 
18 Οκτώβρη του 1981: τα Κάρμινα Μπουράνα έσκιζαν τον ουρανό και τα τραγούδια του Λοίζου, του Ανδρεόπουλου, του Μαρκόπουλου έκαναν τον κόσμο να ανατριχιάζει.
Εκείνη την ημέρα μπήκαν τα θεμέλια του μεταπολιτευτικού εκτρώματος της Ελλάδας. 
Μιας χώρας πνιγμένης στα σκάνδαλα, στη διαπλοκή, στα ρουσφέτια, στα πράσινα εργατικά συνδικάτα, στο «Τσοβόλα δώσε τα όλα», στη δημιουργία πολιτικών αστέρων όπως ο Ακης, ο Σημίτης και οι λοιποί. 
18 Οκτώβρη του 2011, οι συνθέτες έχουν απαγορεύσει να παίζονται τα τραγούδια τους στις συνάξεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης, που τη δεκαετία του ’80 δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αν δεν ήταν ο Ανδρέας (έκφραση του Κατσιφάρα), είναι πρωθυπουργός μιας χώρας υπό χρεοκοπία. Και δεν έχει ούτε μια στάλα ταλέντου να κληρονομήσει από τον πατέρα του. Δημαγωγός ο Ανδρέας αλλά είχε κότσια. Ο γιος ούτε δημαγωγός είναι, ούτε ρήτορας και δεν έχει και κότσια.
Τραγική ειρωνεία. Μια χώρα που στήθηκε έτσι όπως στήθηκε από τον Ανδρέα, καταρρέει στα χέρια του γιου. Όχι ότι ήταν μια καλά δομημένη και αξιόλογη χώρα, όχι ότι δεν χρειαζόταν αλλαγές. Αλλά, εδώ μιλάμε για τον “Εξολοθρευτή 1″.

Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. "ΕΞΩ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑ... στις 2:38 μμ

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ...."Γιωργάκη ξεπούλα τα πάντα"

Εγώ δεν ψήφισα "Συνταγματική εκτροπή της χώρας", όπως συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο και ούτε είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την περίοδο του Σημίτη. Χρειάζεται προσοχή όμως και στα παιχνίδια των περισσότερων ΜΜΕ, που προσπαθούν να φορτώσουν τα προβλήματα σε προγενέστερες Κυβερνήσεις. Το παιχνίδι είναι καλά στημένο από πολλές πλευρές. Οι σοβαροί οικονομολόγοι, που είναι έξω από το δόγμα του ξεπουλήματος της χώρας, συνιστούν ακόμη και για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης άλλη πολιτική που μοιάζει περισσότερο με "το Τσοβόλα δώστα όλα", παρά με το "Γιωργάκη ξεπούλα τα πάντα".

Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. "ΕΞΩ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑ... στις 10:37 πμ

17/10/11

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. "ΕΞΩ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ"

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ 
1974 - Η Ελλάδα δεν πωλείται (ΠΑΣΟΚ) 37 χρόνια μετά 
2011 - Η Ελλάδα ξεπουλιέται (Γιωργάκης)
 Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε λάθος που έλεγε πως "....το παιδί δεν μπορεί".
 Το παιδί ξέρει πολύ καλά τί κάνει: Έκανε το παπί τόσα χρόνια για να νομίζουμε πως δεν έχει χαβά για τίποτα. Το παλικαράκι όμως περίμενε τη σειρά του (ήταν σε εφεδρεία), μήπως και χρειαστεί: 


1. Να κάνει κάποιος μπάχαλο τη χώρα, ούτως ώστε 
2. Να κληθούν "οι σωτήρες" ΔΝΤ κτλ 
3. Να προετοιμάσουν μισθούς και συντάξεις σαν τα "κινέζικα μηνιάτικα των 50 ευρώ"
 4. Να έρθουν οι ...επενδυτές να βρούν: ΤΖΑΜΠΑ ΧΕΡΙΑ - ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΠΟ ΔΙΟΤΙ Θα ξεζουμιστεί ο λαός και θα ξεπουληθεί η χώρα επειδή χρωστούν τις Μιχαλούς οι Κυβερνώντες που σπατάλησαν τα χρήματα του ασφαλιστικού συστήματος κλπ. 


(προσοχή: ο κόσμος δεν χρωστά τίποτα, απλώς μας τα αρπάζουν με τον ίδιο τρόπο που φορολογούσαν οι Τούρκοι τους ραγιάδες. Ούτε οι ραγιάδες χρώσταγαν). 5. 6. 7....τι έχουμε να δούμε αν δεν ξεσηκωθούμε
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Δ.Υ. την 16/10/2011

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.....




Related Posts with Thumbnails