ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/5/11

ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ



Με παρακάλεσε ένας φίλος να γράψω για την κατάσταση που επικρατεί στην "ιδιωτική" ζώνη λίγο πριν τους αμμόλοφους στην παραλία των Ταξιαρχών (μεταξύ Νεοχωρίου και Θολού).
Όπως βλέπετε από την φωτογραφία η πανέμορφη κατοικία μέσα στο δάσος σε ιδιόκτητο χωράφι έχει δρόμο ιδιωτικό (β' φωτογραφία) που είναι στρωμένος με χαλίκι και για πας μέχρι το σπίτι πρέπει να διανύσεις 500 μέτρα μέσα από την καυτή άμμο...!!!!!!
Δεν ξέρω αν είναι όλα νόμιμα ή όχι και δεν μας ενδιαφέρει, αλλά οι ντόπιοι κάτοικοι που χρόνια τώρα κυνηγούσαν μέσα στο ωραίο δασάκι γιατί άραγε δεν μπορούν πλέον????
Είναι απλό, το δάσος είναι ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Μπορεί ο φίλος που μου μίλαγε να είναι υπερβολικός και να θέλει να ρίχνει ντουφεκιές όπου θέλει αλλά μάλλον θα του υπενθυμίσω ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. Έτσι λοιπόν φίλοι μου κυνηγοί μακριά απο το δάσος ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ και δεν θα έρθετε εσείς να διώξετε τον κόσμο από τα σπίτια του.
ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ....ΗΜΕΡΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ. ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟ......ΦΙΛΕΤΟ


Στην θέση που κάποτε υπήρχαν παραθεριστικές κατοικίες (κυρίως αυθαίρετες) τώρα υπάρχουν κάποια σκουπίδια και οικοδομικά υλικά που ξέμειναν μετά τις κατεδαφίσεις. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το παραθαλάσσιο μέτωπο που έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο και αποτελεί το φρέσκο φιλέτο για τουριστική επένδυση υψηλής απόδοσης αν σχεδιασθεί σωστά και δεν γίνει κατάχρηση από οποιοδήποτε σκεφτεί να επέμβει. Στο στόχαστρο πολλών έχει μπει αλλά όλοι τους λογαριάζουν χωρίς το..."Μεγάλο Αφεντικό"..!!!!!!!
Ο Μεγάλος το είχε βάλει στο "μάτι" από το 2004 και παρ' ολίγο να τα καταφέρει αλλά δεν ...πρόκανε......

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

19/5/11

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ




Έλαβα μέ email από φίλο αναγνώστη μας τις πιο πάνω φωτογραφίες απο την βαφή των εξωτερικών τοίχων του σχολείου Κακοβάτου. Ηταν υλοποίηση ενός σχεδίου του Προέδρου και των γονιών των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον πρόεδρο και σε όλους τους συνεργάτες του και ελπίζουμε να ασχοληθούν και με τον σταθμό του χωριού γιατί είναι ΝΤΡΟΠΗ στην είσοδο ενός τουριστικού χωριού να βλέπει κάποιος το ΓΥΦΤΙΚΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ.........

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.....


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΛΕΑΣ




Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μηλέας θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 12.30 το μεσημέρι. Ανεγέρθη από δωρεά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής για την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει γλέντι που έχουν οργανώσει οι φορείς του χωριού. Στις φωτογραφίες βλέπουμε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής και να τονίσουμε ότι η εταιρεία υλοποίησε πρόγραμμα βοηθείας στους πυρόπληκτους δωρίζοντας ρούχα, τρόφιμα και ελαιόδεντρα για να αντικαταστήσουν τα καμένα.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ email.

Πολύ μας άρεσε ο προϋπολογισμός του Πανταζή. Είναι για γέλια, αλλά κυρίως για κλάματα!!!!
Αλεξανδρόπουλε γιατί τους χάλασες τη σούπα; Γιατί τους ξεβράκωσες;
Οι άνθρωποι και λιμάνι στη Παλιόβρυση θα φτιάξουνε! Και δρόμο για τα Στροφάδια θα φτιάξουνε! Και αεροδρόμιο στον Καϊάφα θα φτιάξουνε, και . και .. και ..
Εκείνα που δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξουνε είναι οι δρόμοι που έχει τάξει ο Πανταζής στα χωρά (Μίνθη, Τρύπες, Καλίδονα, Ροδινά, κ.λπ.), την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της Ζαχάρως και όλα εκείνα τα «έργα», για τα οποία δεν υπάρχει ούτε χρηματοδότηση, ούτε μελέτες, ούτε βέβαια αδειοδοτήσεις.
Άλλωστε ξέρουμε, ξέρουμε!!!
Όσα έργα ξεκίνησε ο έκπτωτος τα άφησε στη μέση!
Και δεν λέω για το περιβόητο Δημαρχείο.
Λέω για το Κλειστό Γυμναστήριο (που στην Κρέσταινα και σε όλους τους άλλους δήμους της Ηλείας λειτουργούν εδώ και χρόνια).
Λέω για τη Γράνα, που είναι το νέο ανάθεμα της Ζαχάρως (και δεν φταίνε οι ΜπουσμπουροΒασιλόπουλοι).
Λέω για το κέντρο της Ζαχάρως που έχει καταντήσει εφιάλτης για τους κατοίκους και καταστροφή για τους επαγγελματίες.
Λέω για τον Βιολογικό Σταθμό που αν και υπάρχει χρηματοδότηση από το 2007, δεν έχει γίνει τίποτα. Ίσως γιατί δεν βρέθηκε ακόμη ο  «κατάλληλος» εργολάβος.
Όμως τα παλικάρια, την ίδια ώρα, έχουνε φροντίσει με τις αυθαιρεσίες τους και την παραβατικότητά τους, να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών πρόστιμο 150.000 ευρώ του Λιμενικού.  Αποζημίωση 35.000 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο Αβραμόπουλο, που τον καθαίρεσε με το «έτσι γουστάρω» ο έκπτωτος και με το πρόστιμο των 2.060.000 ευρώ, για τις αυθαίρετες καντίνες του Πανταζή. Και βέβαια  δεν τολμάνε να πούνε στον κόσμο ότι το ένταλμα έχει πάει για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο!!!
Ποιος ξέρει τι θα δούμε και τι θα μάθουμε ακόμα!!!


fdifhi hifhihih

 
To διεθνές βραβείο «Greenstar» απονεμήθηκε σήμερα σε ειδική τελετή στη Βέρνη της Ελβετίας στη Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εξαίροντας την εθελοντική της δράση για την αποκατάσταση περιοχών, που επλήγησαν από περιβαλλοντικές κρίσεις, καθώς και για τις προτάσεις της για την πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τόσο στο Νομό Ηλείας, όσο και σε περιοχές του εξωτερικού.
Το Βραβείο, κοινή πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού (Green Cross International) απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε προσωπικότητες, ομάδες, φορείς και κράτη, που σχεδίασαν ή εφάρμοσαν μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τεχνολογικά ή βιομηχανικά ατυχήματα, φυσικές καταστροφές ή πολυδιάστατες έκτακτες ανάγκες.

πηγή: http://avgerinopoulou.wordpress.com/2011/05/18/το-περιβαλλοντικό-βραβείο-«greenstar»-απονεμ/

ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΕΣ......





ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους μαθητές του γυμνασίου / λυκείου και τους στηρίζουμε σε κάθε δοκιμασία που περνάνε αυτοί και οι γονείς τους.
ΥΠΟΜΟΝΗ.....

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Παρακαλώ πολύ ΟΛΟΥΣ τους ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ να μην υβρίζουν στα σχόλιά τους. Δεν μπορώ συνεχώς να τα διαβάζω με αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι φίλοι να μου προτείνουν να μην αφήνω να σχολιάζετε τις αναρτήσεις. Επειδή το blog δεν έχει σκοπό να είναι ένας ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ απο πλευράς μου αλλά ένα ΑΝΟΙΚΤΟ ΒΗΜΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ με την συμμετοχή σας θα ήθελα για μία ακόμα φορά να σας παρακαλέσω να γράφετε σε ΚΟΣΜΙΑ επίπεδα.
Το δικαίωμα της γνώμης του καθενός είναι ιερό και πιστεύω ότι και εσείς θα θέλετε να υπάρχει συνέχεια στα σχόλια σας.

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

18/5/11

ΝΕΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Σε λίγο καιρό θα γίνει "αλλαγή" στον ενοικιαστή του παραλιακού περιπτέρου της Ζαχάρως. Θα κατατεθούν προσφορές για την χρήση του καλύτερου "πολυχώρου" της περιοχής. Ο χρήστης του περιπτέρου θα πρέπει να μην κάνει "κίνηση" εντυπωσιασμού αλλά το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει να είναι σε λογικά πλαίσια τόσο για το το δικό του καλό όσο και για τους πολίτες που θα είναι και οι τελικοί καταναλωτές. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και αν τελικώς "αλλάξει χέρια" το περίπτερο Ζαχάρως.

ΠΑΡΑΛΙΑ. ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΛΠ







                                                                                     Πάτρα,  14 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα αιτήματα αλλά και οι προτάσεις φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα τέθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. 

Αργά το μεσημέρι ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού βρέθηκε στο Κατάκολο, είχε συναντήσεις στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας (μεταξύ άλλων και με τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο) και επισκέφθηκε και το λιμάνι ο χερσαίος χώρος του οποίου πρόκειται να αναπλασθεί (υπάρχει έτοιμη μελέτη) με ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Στην σύσκεψη της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος, ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία ν’ αναλύσει την πολιτική του Υπουργείου του γύρω από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που η περιοχή παρουσιάζει στον τομέα του Τουρισμού και ν’ ακούσει τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων των φορέων.

Ο κ. Γερουλάνος προέτρεψε τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ιεραρχήσουν προτεραιότητες και στόχους και να εργαστούν πάνω σε μια κοινή ατζέντα τουριστικής ανάπτυξης που θα απαντά στις ανάγκες του σήμερα.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα διαθέσει (από πόρους του ΕΣΠΑ) συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ για έργα στο Κατάκολο και στα Λουτρά Καϊάφα ενώ, όπως ανέφερε, «η Αρχαία Ολυμπία είναι ‘χρυσωρυχείο’ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό μας» και άρα χρειάζεται συντονισμός δράσεων και ανάληψη κοινής ευθύνης ώστε να φτάσουμε στα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισήγηση του, υπογράμμισε ότι η Ηλεία, εξαιτίας των τουριστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει αλλά και του ισχυρού πρωτογενούς τομέα, μπορεί ν’ αποτελέσει ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη την Δυτική Ελλάδα.

«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία», είπε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «σε περίοδο κρίσης είναι αδιανόητο να υπάρχει σχολάζουσα και μαραζωμένη περιουσία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του ακινήτου «Ξένιος Ζεύς» που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία για τον οποίο υπάρχει ώριμη πρόταση να μετατραπεί σε Διεπιστημονικό Κέντρο με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με μεγάλο και διεθνούς φήμης εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα όπως η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Αρχαίας Ολυμπίας και Αρχαίας Ήλιδας, οι εργασίες στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα (το Υπουργείο, όπως είπε ο κ. Γερουλάνος από την Πάτρα, θα διαθέσει επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ), το Μουσείο Πύργου, η σιδηροδρομική γραμμή Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας κ.α.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στο Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Όπως είπε υπάρχουν ήδη διαθέσιμα 18 εκατομμύρια ευρώ (από το ΕΣΠΑ) αλλά δεν αρκούν. Βρίσκεται σ’ εξέλιξη η διεκδίκηση επιπλέον πόρων από το Υπουργείο Υποδομών, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα.

Πριν την σύσκεψη ο κ. Γερουλάνος ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ενώ είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, οι βουλευτές Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Κοντογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, Δήμαρχοι Δήμων της Ηλείας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο του Τουρισμού (Γιώργος Τελώνης, Νίκος Παπαλέξης, Ηλίας Μεντζελόπουλος, Ανδρέας Μανωλόπουλος κ.α.), του Εμπορίου αλλά και φορέων που διαχειρίζονται υποδομές συναφείς με τον Τουρισμό όπως ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. Γιώργος Ζεππάτος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Πλατυκώστας. 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ....KANELLA

Στην παραλία των Ταξιαρχών είδαμε μια ωραία τουριστική επένδυση και πιστεύουμε ότι θα έχει πολύ καλή πορεία. Κοντά στην παραλία και το σπουδαιότερο σε πολύ ήσυχη περιοχή μακριά απο την βασανιστική "ηχορύπανση" των διπλανών χωριών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΕ.Δ.Α.» - ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»

Με την Απόφαση 2473/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε οριστικό τέλος στην ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ χάραξη της Ολυμπίας Οδού (τέως Ιονίας Οδού), η διέλευση της οποίας μέσα από τον Καϊάφα, αλλά και από τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου, έβαζε τέλος σε κάθε ελπίδα ανάπτυξης για τον ΤΟΠΟ.
Σήμερα, που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αντιληφθεί το ΣΦΑΛΜΑ, οφείλουν να ζητήσουν την πραγματοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Υποδομών για την άμεση προώθηση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ.
Εμείς, ως Μείζονα Αντιπολίτευση, ζητάμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Απόφασης ΟΑΠ/Β2/ΟΙΚ/15814/3-7-2006 (ΦΕΚ 629/Δ/24-7-2006) Υπουργού ΥΠΕΚΑ (πρώην ΠΕΧΩΔΕ), με την οποία έχει ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου (τμήμα Ζαχάρως, Μπισκινόκαμπου, πεδινών οικισμών Καλλίδονας, Νεοχωρίου, Ταξιαρχών και Γιαννιτσοχωρίου) απ’ όπου θα περνούσε η Ολυμπία Οδός, αφού πλέον έχει πάψει να υπάρχει ο λόγος επιβολής αυτού του ανασταλτικού μέτρου.
Η άμεση κατάργηση αυτής της Υπουργικής Απόφασης θα επιτρέψει τους κατοίκους των οικισμών να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ σήμερα σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η δέσμευση αυτή απαξιώνει την όποια αξία της γης τους.
Την ίδια ώρα η κατάργηση της Απόφασης αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών από μέρος της Πολιτείας (δηλαδή του αρμόδιου Υπουργείου), θα είναι και η έμπρακτη απόδειξη ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ, και ότι πράγματι εννοεί να προχωρήσει στην Ανατολική χάραξη και δεν μας εμπαίζει.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητάμε να τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17 Μαϊου 2011, το αίτημα της κατάργησης της  Απόφασης αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών ΟΑΠ/Β2/ΟΙΚ/15814/3-7-2006 (ΦΕΚ 629/Δ/24-7-2006) Υπουργού ΥΠΕΚΑ (πρώην ΠΕΧΩΔΕ).-




   Κώστας Αλεξανδρόπουλος

                                                    επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ‘’ΚΑΙΑΦΑΣ’’,

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ‘’ΚΑΙΑΦΑΣ’’,ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ζ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΦΩΤΙΟ

Α)Κανένας από τα μέλη των παραπάνω διοικητικών συμβουλίων δεν προέρχεται από την ΔΕ φιγαλείας καθώς και από τις Τοπικές Κοινότητες του Καποδιστριακού Δήμου Φιγαλείας, εκτός από ένα πρόσωπο το οποίο είναι αναπληρωματικό μέλος στο Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία ‘’ΚΑΙΑΦΑΣ’’. Δεν θα έπρεπε ο Καλλικρατικός Δήμος Ζαχάρως Φιγαλείας να εκπροσωπείται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια από ανθρώπους που προέρχονται από την Φιγαλεία; Δεν θα έπρεπε να προταθούν κάποιοι Φιγαλείς από την πλειοψηφούσα παράταξη;
Β) H συμπολίτευση έχει προτείνει και έχει εκλέξει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσωπο που συμμετέχει στην Κοινωφελή Επιχείρηση, στην Δ.Ε.Υ.Α.Ζ και  στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ‘’ΚΑΙΑΦΑΣ’’.Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ικανότητες του παραπάνω προσώπου καθώς  και την διάθεσή του να προσφέρει  δεν θα μπορούσε στην θέση του α) στο Ν.Π.Δ.Δ. και β)στην Δ.Ε.Υ.Α.Ζ. να βρίσκεται κάποιος που προέρχεται από την Φιγαλεία η τελοσπάντων κάποιος ανεξαρτήτου καταγωγής  που να έχει τις ειδικές γνώσεις και ανάλογη εμπειρία με τις οποίες θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικα;
Γ)Επίσης η συμπολίτευση έχει προτείνει και έχει εκλέξει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο τρία ακόμη πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σαν μέλη σε δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Μα είναι δυνατόν να τοποθετούμε σε διαφορετικά νομικά πρόσωπα του Δήμου τα ίδια άτομα; Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι είτε με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου είτε με την ιδιότητα του δημότη τα οποία θα μπορούσαν να  συμμετέχουν και να βοηθήσουν; 

                                                                            Αλεξανδρόπουλος Φώτιος

Related Posts with Thumbnails