ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/4/11

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ.... ΨΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ

Προετοιμασία

Φέρνοντας το αρνάκι στο σπίτι θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις έναν καλό φυτικό σπάγκο, λίγο εύκαμπτο σύρμα, μια μεγάλη σακοράφα για το ράψιμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μια καλή ανοξείδωτη σούβλα κι έτοιμα κάρβουνα για τη φωτιά. Από την προηγούμενη μέρα πρέπει να πλύνεις το κρέας πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά με κρασόξυδο που θα κόψει τη βαριά μυρωδιά. Πολύ σημαντικό είναι το δέσιμο. Το αρνί θα πρέπει να είναι καλά ευθυγραμμισμένο πάνω στη σούβλα, να μην καμπουριάζει και η σούβλα να βγαίνει στο κέντρο του κεφαλιού. Κράτησε σταθερά τα πίσω πόδια, πέρασε το ένα κότσι μέσα στο άλλο και δέσε πάνω στη σούβλα δυνατά. ‘Ετσι δεμένο θα το αφήσεις όλη την προηγούμενη νύχτα να στραγγίσει σε ένα λεκανάκι. Αν συνηθίζεις να ψήνεις το αρνί με λαδόκολλες, θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί μερικές. Το επόμενο πρωί περνάς όλο το αρνί με λάδι, λεμόνι και ρίγανη, πριν, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος. Για να μπορείς να του φρεσκάρεις την καρύκευση χρησιμοποίησε μια κληματόβεργα με μια καθαρή γάζα που θα βουτάς στο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Πρέπει να προσέξεις να τοποθετήσεις τη σούβλα στην αρχή σε πιο ψηλή θέση επάνω από τη φωτιά και να το γυρίζεις γρήγορα –χώσε και τους κολλητούς- για να μην αρπάξει. Όσο χαμηλώνει η φωτιά, χαμηλώνει και το αρνί αλλά και ο ρυθμός του σουβλίσματος.

Ψήσιμο

Αν το αρνάκι είναι γύρω στα δεκαπέντε κιλά θέλει γύρω στις 5,5 ώρες για να ψηθεί γι΄ αυτό κανόνισε από νωρίς τις …βάρδιες. Θα καταλάβεις ότι έχει ψηθεί όταν θα «σκάσουν» πρώτα τα μπούτια του και θα αρχίσουν σε κάποια σημεία στο πλάι να φαίνονται τα κόκκαλα. Να ξέρεις πάντως πως ένα καλά ψημένο αρνί δεν θέλει κόψιμο σε μερίδες. Αν ακουμπήσεις τη σούβλα επάνω στις λαδόκολλες, το κρέας φεύγει μόνο του από τα κόκκαλα και χωρίζεται σε κομμάτια.

Καλοφάγωτο!


ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή προέρχονται από τα Ευαγγέλια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα πρωτεία ανήκουν στη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες έχουν"δανείσει" την γλώσσα μας με αρκετές εκφράσεις.


"Ιδού ο Νυμφίος έρχεται".Το χρησιμοποιούμε για να αναγγείλουμε την άφιξη κάποιου, συχνά και με ειρωνική διάθεση.

"Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".Προέρχεται από τη φράση "Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Τη φράση αυτή την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δείξουμε οτι πρέπει να υπακούμε στο κράτος ή να δίνουμε στον καθένα ότι του οφείλουμε.

"Γραμματείς και Φαρισαίοι".Το σωστό είναι "Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί" αλλά η φράση χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει ομάδες ανάξιων ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".Την φράση αυτή τη λέμε και μεταφορικά και κυριολεκτικά για να περιγράψουμε τις πράξεις μίας γυναίκας.

"Τριάντα αργύρια".Η φράση αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά ακούγεται για πρώτη φορά στο κατά Ματθαίον της Μεγάλης Τετάρτης. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την προδοσία με αντάλλαγμα.

"Πριν αλέκτωρ λαλήσει".Από τη φράση του Ιησού "Ου φωνήσει σήμερον αλέκτωρ πριν ή τρις απαρνήση μη ειδέναι με", που προαναγγέλλει την άρνηση του Πέτρου. Στην καθημερινότητά μας αναφερόμαστε με αυτήν σε κάτι που πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

"Λάβετε, Φάγετε".Η προτροπή που ακούγεται στην πρώτη θεία Ευχαριστία και χρησιμοποιείται με ανάλογο τρόπο.

"Συ είπας". Σημαίνει "εσύ το είπες" και χρησιμοποιείται κυριολεκτικά. Την φράση την ακούμε πολλές φορές να την επαναλαμβάνει ο Ιησούς.

"Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις".Από το "Πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα αποθανούνται" και σημαίνει πως ό,τι δίνεις παίρνεις.

"Από τον Άννα στον Καϊάφα"Η σωστή φράση είναι "Απέστειλε αυτόν ο Άννας δεδεμένον προς Καϊάφαν". Την χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά όταν γινόμαστε "μπαλάκι" από τον έναν "υπεύθυνο"στον άλλο, για να εξυπηρετηθούμε.

"Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του"Συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος διεκδικεί με πάθος το δίκιο του. Την ακούμε και ως"σκίζει τα ρούχα του", αλλά συχνά έχει και ειρωνικό χαρακτήρα που τονίζει την υπερβολική αντίδραση κάποιου που υποκρίνεται τον αδικημένο.

"Αγαπάτε αλλήλους"Από τη φράση-προτροπή του Ιησού για ενότητα και αγάπη μεταξύ των μαθητών και κατ’ επέκταση όλων των ανθρώπων : "Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους"

"Ήγγικεν η ώρα"Το λέμε όταν φτάνει μια μεγάλη στιγμή, εμπενυσμένο από το «άγωμεν, ήγγικεν η ώρα και ο υιός του ανθρώπου παραδίδοται, ίνα δοξασθή...", που είπε ο Ιησούς.

"Επί ξύλου κρεμάμενος"Η φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται κάποιος όταν δεν υπάρχει κανείς και τίποτα να τον βοηθήσει. Προφανώς συνδέεται με την αντίστοιχη θέση του Ιησού πάνω στο Σταυρό.

"Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"Σημαίνει "δεν ξέρουν τι κάνουν" και προέρχεται από τη μεγαλοσύνη του Ιησού τη στιγμή που οι άνθρωποι τον σταύρωναν! Εκείνος νιώθοντας την ανάγκη να τους υπερασπιστεί είπε τη φράση αυτή στον Πατέρα Του!

"Μνήσθητί μου Κύριε"Από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις. Ακούστηκε από τον ληστή που ήταν δεξιά Του Κυρίου. Την λέμε όταν μας συμβαίνει κάτι τρομακτικό, όταν αγανακτούμε ή όταν ξαφνιαζόμαστε!

"Τετέλεσται"Σημαίνει " ήρθε το τέλος" και ήταν η τελευταία φράση του Ιησού, πάνω στο σταυρό.

"Ανάστα ο Κύριος".Με αυτήν αναφερόμαστε στην μεγάλη φασαρία. Προφανώς συνδέεται με τις θορυβώδεις εκδηλώσεις της Ανάστασης σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

"Και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων", "Ειρήνη Ημίν", ΆπιστοςΘωμάς.Και οι τρεις εκφράσεις προκύπτουν από την δυσπιστία του Αποστόλου Θωμά να δεχτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Η πρώτη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις χειροπιαστές αποδείξεις αλλά και την αλήθεια ενός γεγονότος. Το "ειρήνη ημίν", το λέμε για να επαναφέρουμε την ηρεμία μετά από μία ένταση και ο "άπιστος Θωμάς" περιγράφει τους ανθρώπους που αρνούνται να πιστέψουν σε κάτι, ακόμη κι αν πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια τους!


Το διαβάσαμε από το: Φράσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, στην καθημερινότητά μας! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/04/blog-post_7603.html#ixzz1KIJ4D1uW

22/4/11

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μας γιατί οι διαρρήξεις κατοικιών και αυτοκινήτων συνεχίζονται ακόμα και στις εορτές του Πάσχα.
Μην αφήνετε παράθυρα και πόρτες μισάνοιχτα γιατί είναι "πρόκληση" για τους μπουκαδόρους.
Κρούσμα κλοπής αντικειμένων και μικροπραγμάτων είχαμε προχθές στην περιοχή μας όταν κάποιος έσπασε το τζάμι ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Επικίνδυνες ώρες θεωρούνται οι ώρες που πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία καθώς και το μεσημέρι όταν είναι όλοι στα καφενεία και τα μαγαζιά, τότε τα σπίτια μένουν αφύλαχτα και απροστάτευτα από τους "επικίνδυνους επισκέπτες".

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ  ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΕΙ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ & ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΡΙΧΝΟΥΝ  ΝΕΡΟ ΜΕ  ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ Ή ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.   ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ..... ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΚΕΙ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ  ΑΠΙΘΑΝΑ!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ......

ΑΝΟΙΞΕ ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

Χθές βράδυ εκτός απο τα νόστημα καλαμαράκια που φάγαμε στο Κακόβατο στην οικογένειακή ψαροταβέρνα του κυρ. Νίκου είδαμε "κίνηση" και στο νέο ξενοδοχείο της οικογένειας.

 OSTRIA HOTEL και ευχόμαστε να μας καλέσει στα εγκαίνια που μάλλον δεν θα αργήσουν να έλθουν.

Μαθαμε ότι θα το δουλέψουν οι εγγονοί του και χαρήκαμε που οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν να συνεχίσουν την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης.
Τελικά ο Κακόβατος έχει τα ...πάντα.
Ταβέρνες όλων των ειδών, club, καντίνες στην παραλία, ενοικιαζόμενα, ξενοδοχείο, ποδοσφαιρική ομάδα, πολιτιστικό σύλλογο, ελαιοτριβείο, οινοποιείο, mini-market,εντυπωσιακό πανηγύρι τον Αύγουστο...... και μετά λέμε γιατί οι Κακοβατίτες δεν φεύγουν απο το χωριό τους.......


Καλές δουλειές................

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η' ΑΛΗΘΕΙΑ?????

ο Μένης πήγε με τον Μπούσμπουρα που τον έβριζε όταν τον είχε αντίπαλο,ο Βασιλόπουλος που έριξε τον Μένη συνεργάστηκε μαζί του για τα δολάρια του Μπούσμπουρα, ο Ρέγγος πήγε με τον Μπούσμπουρα γιατί δεν τον ήθελε ο Πανταζής αλλά στο τέλος της έφαγε απο τον Μπούσμπουρα,ο Λαμπρος πήγε με τον Αλεξανδρόπουλο γιατί δεν του έδωσε το χρίσμα η ΝΔ, ο Σαντάρμης πήγε με τον Αλεξανδρόπουλος που ήταν στα δικαστήρια,ο Αριστείδης πήγε με τον Αγραπιδά αλλά τώρα τον βρίζει γιατί στηρίζει Πανταζή,ο Σωλομός που ηταν πρόεδρος στην τοπική της ΝΔ πήγε με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ,ο Παπακυριακόπουλος που ήταν με τον Πανταζή πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου πήγε με τον Αγραπιδά κ τώρα στηρίζει Αλεξανδρόπουλο ο Νεοφώτιστος πήγε στην Ρωσία με τον Πανταζή έβαλε υποψήφιος με τον Αγραπιδά κ ψήφισε Αλεξανδρόπουλο,ο γιος του Κίτσου ήτανε του Κίτσου αλλά μπορεί κ να μην ήτανε κ όλοι μαζί μια ευτυχισμένη οικογένεια...κ ξανά προς την δόξα τραβα΄...
 
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛ... την 22/4/2011

21/4/11

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ......
                                                 ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ

Σε τόνωση της αγοράς προσβλέπουν οι τοπικοί επαγγελματικοί παράγοντες που βλέπουν να έρχεται κύμα εκδρομέων για τις εορτές του Πάσχα από την Αθήνα στην περιοχή μας. Τα χωριά μας θα ξαναγεμίσουν από αύριο με τους φίλους μας που έρχονται στα πάτρια εδάφη και τους ΣΥΝΤΗΝΟΥΜΕ να ψωνίζουν στα τοπικά καταστήματα και κυρίως σε αυτά που δεν ανήκουν σε αλυσίδες μεγάλων Α.Ε. .
Επίσης τα κρεοπωλεία μας θα πρέπει να προσφέρουν προσιτές τιμές και να κρατήσουν χαμηλά ποσοστά κέρδους για να μπορέσει ο οικογενειακός προϋπολογισμός να "σηκώσει" το οικονομικό βάρος των γιορτών.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το ήδη αυξημένο κόστος των μεταφορικών περιορίζει την ψυχολογία των καταναλωτών μας και πιστεύουμε να δοθεί ένα κίνητρο από τους καταστηματάρχες μας να ενθαρρύνουν με τις τιμές τους το καταναλωτικό κοινό.
Η "κυκλοφορία" του χρήματος στην περιοχή μας θα είναι ένα "φιλί ζωής" ενόψει δύσκολης περιοδου που ακολουθεί μέχρι την επόμενη αργία του Αγίου Πνεύματος όπου έπίσης τότε θα έχουμε αύξηση επισκεπτών στα χωριά μας.

Το blog  ευχαρίστως θα αναρτήσει προσφορές τιμών αν κάποιοι επαγγελματίες της περιοχής ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ μας ΤΙΣ στείλουν μέσω email (blog.amartolo@gmail.com).

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ στους αναγνώστες μας και θα ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να προτιμήσουν τις ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ TOYΣ.


ΤΟ amartolo ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να βοηθήσουν ...............

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΒΟΛΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.    

*** ΑΚΟΜΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ    

Κανείς δεν ευθύνεται τελικά, για την προκλητική και παράνομη παραγραφή των εφτά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων του ευρισκόμενου σε αργία πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου . Το δικαστήριο αθώωσε προχθές τους δύο πρώην «γαλάζιους» γενικούς γραμματείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα και Παναγιώτη Καββαδά .

Οι δύο πρώην Περιφερειάρχες είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση ως βασικοί υπαίτιοι της μη τιμωρίας σε αργία του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος με βάση τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει υποπέσει σε πλήθος σοβαρών ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Σύμφωνα με το οκτασέλιδο κατηγορητήριο, οι δύο πρώην περιφερειάρχες: «Αν και είχαν ενημερωθεί ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως είχε τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του πράξεις για τις οποίες μπορούσαν να επιβάλουν σε αυτόν με αιτιολογημένη απόφασή τους, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του πειθαρχικού συμβουλίου, την ποινή της αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κοινοτικού Κώδικα, ουδέν έπραξαν, τόσο ο μεν πρώτος Παναγιώτης Καββαδάς το χρονικό διάστημα μέχρι τις 16.11.2006 - λήξη της θητείας του, όσο και ο δεύτερος Σπυρίδων Σπύρος από την έναρξη της θητείας του (17.11.2006) έως και τις 8.12.2008, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιβολής τής εν λόγω πειθαρχικής ποινής για χάρη του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφύλαξη του αδιάβλητου της λειτουργίας του Δήμου Ζαχάρως».

Ο πρώην δημάρχος της Ζαχάρως είχε παρεπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή του άρθρου 143 του Ν. 3463/06 για μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Αυτά αφορούσαν το 267/06 πόρισμα-«φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του οποίου κατηγορούνταν ο κ. Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος και της υπέρβασης αυτού σε επτά (!) συνολικά περιπτώσεις. Ομως στις 25.11.2008 που έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα αδικήματα είχαν παραγραφεί καθώς με βάση την 63/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τα παραπτώματα των αιρετών «υπόκεινται σε τριετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας που διαπράχθηκαν».

Η περίεργη εξέλιξη της υπόθεσης προκάλεσε την έντινη αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με το Α.Π.: ΓΕΔΔ Φ.2172/05/10523 επείγον έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισήμανε τότε ότι για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία «κατά παράβαση των διατάξεων», παρ' ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τις 15.6.2007. Στις 20 Οκτωβρίου 2008, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με την παράκληση να πράξει τα νόμιμα, ενώ έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας, το πόρισμα της οποίας ανέδειξε την περίεργη απροθυμία των αρμοδίων να τιμωρήσουν τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Στην εμπιστευτική πορισματική έεκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύονται το περίεργο «ταξίδι» τού εν λόγω φακέλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη, οι αντιφατικές εντολές των αρμοδίων, οι προφορικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης των Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία προέδρευαν πρωτοδίκες της περιοχής.

*** Όπως έγινε γνωστό προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών, πρόσθεσε μια ακόμη καταδίκη στον φάκελο του Πανταζή Χρονόπουλου. Με απόφαση του δικαστηρίου αυτός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος . Η υπόθεση αφορούσε τις παράνομες εκμισθώσεις καντινών στην παραλία της Ζαχάρω.-


ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΩΝ......


SOS για Κυπαρισσιακό κόλπο!!!

Στο ''μάτι'' φαίνεται πως έχουν βάλει την Δυτική Μεσσηνία πολλοί εργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες! Μετά την περιοχή της Γιάλοβας της Πύλου και την κατασκευή της ΠΟΤΑ σειρά φαίνεται πως έχει η ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας μέχρι την Ελαία! Αυτή την φορά η ''ανάπτυξη'' πάει να βάλει το χέρι της στο πευκόδασος της Ελαίας! Το σχέδιο της καταστροφής προβλέπει 50 πολυτελές κατοικίες μέσα στο δάσος απο το χωριό Αη Γιαννάκη μέχρι την Ελαία κατα μήκος της ακτογραμής!
Να σημειώσουμε οτί το συγκεκριμένο πευκόδασος είνα ένα απο τα μοναδικά (αν όχι το μοναδικό) της Μεσογείου στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων. Η αμουδιά της περιοχής με τις αμοθίνες της είναι ο δεύτερος σημαντικότερος τόπος ωοτοκύας της χελώνας καρέτα-καρέτα μετά τον κόλπο του Λαγανά! Αντ' αυτού ο
  Δήμος Τριφυλίας ανοίγει δρόμους μέσα στο δάσος κόβοντας δέντρα και χρησιμοποιόντας άμμο απο της αμοθίνες του αιγιαλού, και σαν να μην έφτανε αυτό διαπιστώθηκε οτί η άμμος απο τις αμοθίνες χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών!
Αυτη την φορά δεν θα πρέπει να αφήσει κανένας κάτοικος να αλλωθεί η περιοχή απο την λεγόμενη ''ανάπτυξη''!
Το πευκόδασος της Ελαίας θα παραμείνει ως έχει!
Αλλιώς το Ιόνιο είναι αρκετά βαθύ και χωράει όλα τα μηχανήματα και τις πολυτελές κατοικίες!!!

20/4/11

ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ.

Προβλήματα στην Ζαχάρω από την ακυβερνησία του δήμου, επισημαίνει ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Λαπίθας, Πάνος Κανακάρης. Όπως καταγγέλλει στο IONION FM, ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί και τα λύματα της πόλης αραιωμένα με νερό καταλήγουν στην λιμνοθάλασσα Καϊάφα! Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει επίσημα για το θέμα. Ο κ. Κανακάρης καταγγέλλει ακόμα την ύπουλη προσπάθεια να μετατραπεί το δάσος Καϊάφα σε άλσος, μέσω συγκεκριμένων μεθόδων αναδάσωσης με κουκουναριές, αντί για χαλέπιο πεύκη, με στόχο να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από προστατευόμενη και να πουληθεί το παραλιακό φιλέτο σε ιδιώτες επενδυτές, που θα τσιμεντάρουν την θάλασσα. Για τα σκουπίδια ο κ. Κανακάρης ανέφερε ότι παλιά καίγονταν στην Αγία Παρασκευή, τώρα παραμένουν στο σημείο και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

πηγή: IONIONFM

http://ionionfm.gr/player.php?clipid=37968&Narea=ΖΑΧΑΡΩ&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα,   19 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση για την διοργάνωση μόνιμου διεθνούς τουρνουά πάλης στην Αρχαία Ολυμπία, με την συμμετοχή αθλητών από 20 διαφορετικές χώρες, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στην Πάτρα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα.

Ο κ. Θάνος επεσήμανε ότι σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς Τουρνουά υψηλού επιπέδου, με την συμμετοχή των καλυτέρων αθλητών πάλης από 20 χώρες, με τόπο φιλοξενίας την κοιτίδα του Ολυμπισμού. Παράλληλα, όπως τόνισε, πέραν του τουρνουά την ίδια περίοδο θα μπορούν να φιλοξενούνται στην Αρχαία Ολυμπία και άλλες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και ο κ. Καφύρας ευχαρίστησαν τον κ. Θάνο και τους συνεργάτες του για την πρόταση που τους κατέθεσαν και υπογράμμισαν ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έρχεται να αναδείξει την Αρχαία Ολυμπία και να δώσει διεθνή προβολή στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες διευκόλυνσης της Ομοσπονδίας Πάλης και θα αναζητηθούν τρόποι ώστε η Περιφέρεια να τεθεί συνδιοργανωτής του Διεθνούς Τουρνουά.

«Επιθυμία μας είναι, μέσω του τουρνουά, να αναδείξουμε το άθλημα των Ολυμπιονικών και παράλληλα να προσελκύσουμε νέους αθλητές στο άθλημα αλλά και φιλάθλους απ’ όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Θάνος. Προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας αναφέρεται σε ένα Διεθνές Τουρνουά, με μόνιμο χαρακτήρα, που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάλης Ξενοφώντας Αθανασίου και η 4η Ολυμπιονίκης Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας Σταυρούλα Ζυγούρη.  

19/4/11

ΕΞΥΠΝΗ Η ....ΓΑΛΛΙΔΟΥΛΑ


Ο ΥΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.....ΑΚΟΥΕΙ????

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων στο δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως, κατά την διάρκεια της χθεσινής δεύτερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προεδρείου και μελών επιτροπών. Η παρουσία του τελούντος σε αργία δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, προκάλεσε τις αντιδράσεις των παρατάξεων Αλεξανδρόπουλου και Μπούσμπουρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει. Μιλώντας στο IONION FM, ο κ. Μπούσμπουρας δήλωσε ότι ο δήμος Ζαχάρως είναι διαλυμένος και ακόμα δεν έχει καταρτιστεί προϋπολογισμός. Ο κ. Μπούσμπουρας έριξε ευθύνες για το μπάχαλο στον υπερπεριφερειάρχη, Τάσο Αποστολόπουλο και δήλωσε δημοσίως ότι σε περίπτωση που δεν ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση στο δήμο, ο ίδιος θα καταθέσει προσφυγή εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Παρέμβαση και από τον δημοσιογράφο, Μάκη Νοδάρο, που αναφέρει ότι η υπερπεριφέρεια έχει στείλει το έγγραφο για την παύση του κ. Χρονόπουλου, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα πριν από 10 μέρες.
πηγή IONIONFM

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν επαληθεύτηκαν τελικώς οι φήμες και τα σενάρια που ήθελαν "υψηλή" συνάντηση του Πανταζή Χρονόπουλου με τον τέως υπουργό Δ. Αβραμόπουλο.
Το θέμα είναι αν αυτές οι φήμες ήταν μέρος ενός σχεδίου που θα γίνει αργότερα ή απλές φήμες για να σαμποτάρουν την συγκέντρωση του Αλεξανδρόπουλου???

Πάντως η συγκέντρωση επειδή είχε κακό καιρό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα που περίμεναν οι διοργανωτές. Μπορεί να βρέθηκαν πολλά "ονόματα" και στελέχη αλλά πολίτες και ψηφοφόροι από τον Δήμο Ζαχάρως δεν ήταν πολλά σε σχέση με την κινητοποίηση. Το amartolo βρέθηκε στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ και δεν μπορεί να έχει άποψη επί του θέματος. Όλα αυτά είναι από περιγραφές και εντυπώσεις κάποιων που βρέθηκαν εκεί......
Περιμένω τις απόψεις σας για πληρέστερη ενημέρωση μας...

18/4/11

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ....ΑΝΤΙΟ


ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΖΑΧΑΡΑΙΟ.....

"Η ΖΑΧΑΡΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ
ΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ..."

Το άκουσα απ' ένα περαστικό Ζαχαραίο στην αγοράς που το έλεγε σε κάποιο γνωστό του. Προσπάθησα ν'α ακούσω τί ακριβώς λέγανε....,  η κουβέντα τους ήταν για τα γνωστά θέματα πέριξ του Δημαρχείου...........

17/4/11

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ.

Είσαι σίγουρος ότι ο Αλεξανδρόπουλος πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ?
Ρωτάω γιατί μία ημέρα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου μπήκα στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ που είχε όλους τους υποψήφιους που υποστήριζε και δεν είδα πουθενά τον Δήμο Ζαχάρως και το όνομα Αλεξανδρόπουλος.Εκτός αν πήρε το χρίσμα την ημέρα των εκλογών (εδώ γελάμε). Οσο αυτό που κυκλοφορεί ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πύργου στήριξε σιωπηρά τον Αλεξανδρόπουλο αυτό είναι μεγάλη πλάνη.Ο Αργυρόπουλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πύργου εξέφρασε την προσωπική του άποψη και είπε ότι από όλους τους υποψηφίους της Ζαχάρως έχει συμπάθεια προς τον συνδυασμό του Αλεξανδρόπουλου.Την προσωπική του άποψη εξέφρασε και όχι απαραίτητα το ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα έπρεπε να είχες αναρωτηθεί και κάτι άλλο.
Σημαντικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Ζαχάρω συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Αλεξανδρόπουλου και τον στήριξαν.Τι έγινε?Αλλαξαν ξαφνικά κόμμα και επήγαν με το ΠΑΣΟΚ? Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Αλεξανδρόπουλος δεν ζήτησε την υποστήριξη κανενός κόμματος.
Οτι ο κ.Κόλιας,ο Λάμπρος ο Νικολετόπουλος και πολλοί άλλοι αριστεροί,δεξιοί και Πασοκτζήδες που γνωρίζω πολύ καλά στήριξαν τον Αλεξανδρόπουλο αποδεικνύει περίτρανα την υπερκομματικότητα του συνδυασμού του.
Επειδή ο Αλεξανδρόπουλος ήταν,δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να είναι ΠΑΣΟΚ,δεν συνεπάγεται ότι αυτό χρωματίζει το ψηφοδέλτιο του.Μια οικουμενική κυβέρνηση είναι λευκή και δεν χρωματίζεται από το χρώμα του Πρωθυπουργού. Τα πράγματα στην Ζαχάρω έγινα απλά.Λογικά σκεφτόμενοι άνθρωποι με αγωνία και οράματα για την ομαλή πορεία και ανάπτυξης του τόπου,ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του σκοταδισμού που εκφράζει η παράταξη του Πανταζή.Ασχετα αν δεν τα κατάφεραν γιατί ο λαός ευρίσκεται σε πολύ βαθειά ύπνωση και η μέθοδος αφυπνισμού που εφάρμοσε ο Αλεξανδρόπουλος και η παράταξη του δεν είχε γρήγορα αποτελέσματα.Δεν πειράζει όμως,σιγά-σιγά θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε ο λαός να βρεθεί στην κατάσταση της εγρήγορσης και της συνείδησης για να πάει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ την 17/4/2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ".

Κύριε Θεοδ. Κόλλιας της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

 Έχουν περάσει οκτώ ώρες από τότε που ανάρτησες το σχόλιο σου και δεν σου έχει απαντήσει κανένας. Αυτό σημαίνει μάλλον πως κανένας, δεν βρήκε κάτι που να τον αγγίζει ή δεν επιθυμούν να ασχολούνται μαζί σου. Είπα κι εγώ να μην ασχοληθώ, αλλά επειδή έχω σχέση με την ψυχιατρική, σκέφτηκα πως δεν είναι σωστό να μην έχεις μια απάντηση.
Σκέφτηκα πως θα ήταν μεγάλο τραύμα για κάποιον συμπολίτη μας, να μην ασχολείται κανένας μαζί του. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν εκείνος ο πολίτης (δηλαδή εσύ) νομίζει πως είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν σας γνωρίζω αλλά ρώτησα κι έμαθα, πως έχετε καταγωγή από το Γιαννιτσοχώρι και έχετε σπουδάσει κάτι. Υποθέτω, από το γραπτό σας, πως πρέπει να είσθε οπαδός του Συνασπισμού ή του Κουβέλη. Διάβασα με προσοχή το γραπτό σας αναζητώντας την αιτία που το γράψατε και δεν βρήκα άκρη.
Ξαναρώτησα όμως (επειδή ρωτώντας πας στην πόλη) και έμαθα πως κάποτε είσαστε φανατικός οπαδός του Πανταζή. Επειδή όμως ο Πανταζής δεν ήθελε να γίνει μέλος του ΚΚΕ ή του Συνασπισμού και επειδή δεν ήθελε να σου οργανώσει την κτηνοτροφία, όπως εσύ ήθελες, τότε άρχισες να τον μισείς. Πάλι όμως κάτι μου έλειπε από την ορμή του κειμένου σου και ξαναρώτησα: Που το πάει αυτό το παλικάρι; Τότε έμαθα και την πάσα αλήθεια.
"Ο αριστερός αυτός, μου είπαν, είναι οπαδός του κυρίου Αλεξανδρόπουλου"
Έτσι έλυσα όλες τις τεχνικές απορίες μου για εσάς, αλλά μου έμεινε μία ακόμη. - Πώς είναι δυνατόν ένας συγγενής του Συνασπισμού (εσείς κύριε Κόλλια), του κόμματος που ρημάζει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, να είσθε υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ στο χωριό σας; Διότι αν έχω ακούσει σωστά, ο κύριος Αλεξανδρόπουλος είναι μέρος του ΠΑΣΟΚικού μηχανισμού και μάλιστα είχε πάρει το χρίσμα στις Δημοτικές εκλογές.
 Από ό,τι όμως θυμάμαι, ο Συνασπισμός ήταν σε όλη τη χώρα αντίθετος από τα ΠΑΣΟΚ. Με την δική σας περίπτωση κύριε Κόλλια, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Στο σημείο αυτό η επιστήμη της ψυχολογίας και η ψυχιατρική σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Τέλος πάντων κύριε Κόλλια, για το χατήρι σας θα τρέξω αύριο σε μια καλή καφετζού της Αθήνας και χαλάλι σας τα 200 ευρώ που θα πληρώσω.

 Ό,τι μου πει η καφετζού θα σου το γράψω αμέσως.

Καλημέρα σας κύριε Κόλλια και εύχομαι όταν επανέλθω να υπάρχουν δυο τρία σχόλια περί του προκειμένου για να έχουμε περισσότερο ενδιαφέρον.
Από το χρήστη Κακόβατος στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ την 17/4/2011
Related Posts with Thumbnails