ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

16/7/11

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ.....ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ.....

Αμαρτολέ,
Ποιοι βρίσκονται σε λήθαργο για να ξυπνήσουν?
Αυτοί που έχουν καταλάβει και δεν συμμετέχουν στα επικοινωνιακά παιγνίδια του Πανταζή η αυτοί που τον ακολουθούν σαν σκυλάκια και τον συνδράμουν στην προσπάθεια του να φτιάξει το καταρακωμένο προφίλ του?
Κανένας σας δεν κατάλαβε ότι σήμερα στον Καιάφα παίχθηκε ένα ακόμη show του Πανταζή με την συνδρομή της ανηψιάς του και του φίλου του του Αλαφούζου στέλνοντας το τηλεοπτικό του κανάλι το skai?(Aλήθεια,ο Μάκης ο Κουρής γνωρίζει ποιον έχει φίλο ο Αλαφούζος?Κάποιος πρέπει να του το υπενθυμίσει).
  • Αφού έχει τόση μεγάλη οικολογική ευαισθησία ο Πανταζής γιατί τόσα χρόνια που ήταν Δήμαρχος δεν είχε ξαναπάρει τέτοια πρωτοβουλία?
  • Εδώ όλη η Ζαχάρω βρωμάει από τα αμάζευτα σκουπίδια γιατί τα απορριματοφόρα δεν έχουν πετρέλαιο να κινηθούν γιατί κανένας βενζινοπώλης δεν τους δίνει πετρέλαιο αφού τους έχουν φεσώσει όλους,εδώ το βράδυ σε όλη τη Ζαχάρω υπάρχει μια έντονη μυρωδιά βόθρου από το χαλασμένο βιολογικό,και τους έπιασε η μεγάλη οικολογική ευαισθησία για τα πλαστικά μπουκαλάκια του Καιάφα,που μπορούσε κάλλιστα ο Δήμος να τα καθαρίσει αφού είναι ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος (έτσι μας έλεγαν για τον προυπολογισμό) στέλνοντας μερικούς εργάτες καθαριότητας?
  •  Αυτή τη βρωμιά που έβγαλε προχθές η ελευθεροτυπία σχετικά με την αγοραπωλησία του ακινήτου της alpha,ποιος θα την καθαρίσει?
  • Αυτές οι βρωμιές που έχουν αποκαλυφθεί και αυτές που αναμένονται να αποκαλυφθούν ποιος θα τις καθαρίσει?
  • Την διοίκηση του Δήμου ποιος θα την καθαρίσει από την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή ενός έκπτωτου?
Μπορεί να χρειασθεί η συνδρομή του Δούναβη ποταμού αλλά πιστεύω ότι είναι μικρός ποταμός για να ανταποκριθεί σε ένα τόσο μεγάλο έργο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ

Σήμερα το πρωί στις 09.30 πολίτες του Δήμου Ζαχάρως με πραγματική οικολογική συνείδηση ( όχι μόνο λόγια και θεωρία) και προσωπική εργασία έπιασαν δουλειά στον Καϊάφα.  Συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και από εκεί άρχισαν κάθε είδους καθαρισμού του δάσους και του χώρου δίπλα στον δρόμο μαζεύοντας πλαστικά κουτιά, μπουκάλια, κλπ άχρηστα αντικείμενα που κάποιοι άλλοι "οικολόγοι" τα είχαν...ξεχάσει. Παρόντες στην προσπάθεια αυτή ήταν ο Πανταζής Χρονόπουπος με όλους του Αντιδημάρχους, οι μικροί μας πρόσκοποι, η διασωστική ομάδα Ζαχάρως , η βουλευτίνα μας κα. Αυγερινοπούλου Θεοδώρα και από αθλητικά σωματεία ήταν ο ΠΑΟΚ με εκπροσώπους του από το Δ.Σ. (Γενικός Αργηγός, Ταμίας). 
Αν και είχε πολύ ζέστη η προσπάθεια συνεχίστηκε αρκετή ώρα και στις 11.00 περίπου είχε προγραμματισθεί να κάλυψει το γεγονός το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΙ.
Απουσίες με βαρύτητα υπήρξαν και ελπίζω η περιβαλλοντολογική ευαισθησία κάποιων που ασχολούνται με τα ΚΟΙΝΑ να τους ΞΥΠΝΗΣΕΙ από τον λήθαργο.....των διακοπών.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.......

15/7/11

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ......

Σε έσοδα της τάξης των 850 εκατ. ευρώ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών. Τελευταία ευκαιρία για πάνω από 500.000 φορολογούμενους που ενώ έλαβαν σημείωμα να υπαχθούν στη ρύθμιση, την αγνόησαν

Σε ολική επαναφορά του μέτρου της περαίωσης προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, στοχεύοντας σε έσοδα της τάξης των 850 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη φορά η περαίωση αφορά:
  • Περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους που έλαβαν σημείωμα να υπαχθούν στη ρύθμιση του 2010, αλλά το... αγνόησαν. Τώρα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους λίγο πριν η εφορία τους ...ελέγξει με διαδικασίες-εξπρές.
  • Ελεύθερους επαγγελματίες με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, εισηγμένες εταιρείες, επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ και έως 40 εκατ. ευρώ που είχαν εξαιρεθεί από την αρχική ρύθμιση.
Με το άρθρο 18 του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενεργοποιείται η ρύθμιση περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009. Σημειώνεται ότι από τη ρύθμιση της περαίωσης του 2010 είχαν βεβαιωθεί έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

Πριν από την έναρξη του ελέγχου εκδίδεται εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, το οποίο κοινοποιείται στον φορολογούμενο. Ο επιτηδευματίας έχει προθεσμία 5 ημερών για να το αποδεχθεί. Σε περίπτωση που το αποδεχθεί, υπάγεται στη ρύθμιση της περαίωσης και κλείνει χωρίς έλεγχο τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση διενεργείται έλεγχος με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα μπορεί να υποβάλει και μόνος του ο φορολογούμενος μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011.

Η διαδικασία βεβαίωσης των οφειλών και ο τρόπος καταβολής ρυθμίζονται με υπουργική απόφαση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη:
  • Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους "ξέχασαν" μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών κ.ά. με εξαίρεση τις δηλώσεις ΦΜΑΠ. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, με ευνοϊκούς όρους όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων. Αυτή η ρύθμιση πραγματοποιείται με υποβολή δηλώσεων μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος και καταβολή του οφειλόμενου φόρου.
Οσοι υπαχθούν στη ρύθμιση απαλλάσσονται από την επιβολή πρόσθετου φόρου, εφόσον αυτός καταβληθεί εφάπαξ, ενώ αν η κύρια οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, αυτή προσαυξάνεται με την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% για τις περιπτώσεις για τις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και 3% για τις περιπτώσεις που η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι και την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Ο φόρος εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα καταβάλλεται εφάπαξ με την υποβολή της δήλωσης, για δε τα φυσικά πρόσωπα σε έξι δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.
  • "Περαίωση" και για τα σκάφη αναψυχής, με στόχο να αποχαρακτηριστούν από επαγγελματικά όσα ανήκουν σε ιδιώτες και είναι ουσιαστικά σκάφη αναψυχής και να εισπραχθούν 300 εκατ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής έχουν την ευκαιρία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση και εντός διμήνου να πληρώσουν τον ΦΠΑ που αναλογεί στο σκάφος και τους φόρους που αναλογούν σε καύσιμα, λιπαντικά για το σκάφος που έτυχε απαλλαγής.
Εξάλλου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ανατίθεται σε ιδιωτικές εταιρείες (ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες τους) η έρευνα με στόχο τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επίσης, καλούνται όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών να χορηγούν στοιχεία που έχουν αναλάβει βάσει συμβάσεως κάποιο έργο έναντι του Δημοσίου για την υποβοήθηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Από την 1η Αυγούστου
Αυτόφωρο για οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

Εξαιρετικά αυστηρές γίνονται από την 1η Αυγούστου οι ποινές για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Με το καλημέρα του επόμενου μήνα θα βρεθούν αντιμέτωποι με Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης οι φορολογούμενοι με οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ, εφόσον είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες πριν από τις 31 Μαρτίου, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Γ. Καπελέρη, ενεργοποιείται η διάταξη του ν.3943/2011 που προβλέπει την άσκηση ποινικής δίωξης για οφειλέτες με χρέη που είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 31 Μαρτίου 2011 και δεν φρόντισαν να τα τακτοποιήσουν εντός 4 μηνών, από τότε δηλαδή μέχρι την 1η Αυγούστου 2011.

Το αδίκημα της μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές Αυτόφωρο, με χρόνο τέλεσης αυτού το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής του αδικήματος (η οποία λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού είναι πενταετής). Δηλαδή τη συμπλήρωση 20 μηνών για χρέος μέχρι 150.000 ευρώ ή 5 ετών για χρέος άνω των 150.000 ευρώ. Η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, αν το ποσό οφειλής εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση.

Η ποινική δίωξη αφορά σε:
Οφειλές από 5.001 - 10.000 ευρώ ανεξαρτήτως του χρόνου που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Οφειλές άνω των 10.000 ευρώ ακόμη και αν έως τις 31/3/2011 δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν είχε διαπραχθεί το αδίκημα.

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, ενώ όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ, τιμωρούνται με:
  • Ποινή φυλάκισης έως 1 έτος για ληξιπρόθεσμες οφειλές από 5.001 έως 10.000 ευρώ.
  • Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών για οφειλές από 10.001 έως 50.000 ευρώ.
  • Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους για ληξιπρόθ. χρέη από 50.001 έως 150.000 €.
  • Ποινή φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών για οφειλές 150.001 και άνω.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ...ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μάθημα: Γεωγραφία

 
ΕΡ.: Τι γνωρίζετε για την έρημο Σαχάρα;
ΑΠ.: Στην έρημο Σαχάρα έχει ερημιά. Δεν υπάρχει ψυχή.

ΕΡ.: Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου;
ΑΠ.: Η Λευκορωσία.

ΕΡ.: Πού βρίσκεται η Λάρισα;
ΑΠ.: Πέμπτη μετά τον Ολυμπιακό.


O ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ...

Παπακωνσταντίνου (και κάθε ΥΠ.ΟΙΚ.)
Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!
Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική...
Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!
Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει.
Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν.
Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν.
 Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.
Οι μόνοι που έχουνε μετρητό σήμερα, είναι οι ζητιάνοι.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;

14/7/11

ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ......

Σε παραλίες και στις καντίνες είναι έτοιμοι να παραμείνουν απόψε οι συμπατριώτες μας για να νοιώσουν την ηρεμία και την γαλήνη της αποψινής πανσελήνου.  Ηδη πολλές παρέες έχουν ετοιμάσει ακόμα και beach party και απο Γιαννιτσοχώρι μέχρι Καιάφα ¨εκτός απο τις καντίνες και τα παραλιακά bar θα υπάρχουν και παρέες φίλων όπου θα το...ξημερώσουν.

ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ' ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣ. ΔΙΟΝ.-ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2011   
                            

Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η μετάταξη των αγροφυλάκων. Αναδρομικά η πληρωμή τους


Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα ολοκληρώσει εντός των επομένων ημερών, τη μετάταξη των Αγροφυλάκων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής διαβεβαίωσε την αναπληρώτρια Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης ΄Οθωνας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Βουλευτού Επικρατείας για ζητήματα πολιτικής προστασίας, ο κ. ΄Οθωνας διευκρίνισε επίσης, ότι η προσωρινή παύση πληρωμής των Αγροφυλάκων από το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν τμήμα της διαδικασίας μετάταξης τους, η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι οι Αγροφύλακες θα αρχίσουν να μισθοδοτούνται μετά την μετάταξή τους από το ΥΠΕΚΑ και θα λάβουν τις απολαβές τους, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.

Η καθυστέρηση στη μετάταξη των Αγροφυλάκων στα δασαρχεία της χώρας οφείλεται σύμφωνα με τον Υφυπουργό σε διοικητικούς λόγους, ενώ κατά τα φαινόμενα, συνετέλεσε και ο ανασχηματισμός. Η κα. Αυγερινοπούλου, με την ιδιότητά της ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Υφυπουργό για τα ζητήματα πολιτικής προστασίας της χώρας μας.

πηγή : μέσω email

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ "ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ"?????

13/7/11

ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ-HONDA TYPE R-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΕΣΗΣ



Honda Civic Type-R
Αδικούμε τον Χρήστο Μάτεση που δεν έχουμε γράψει ακόμα κάτι γι αυτόν και για τους άγώνες που συμμέτέχει. Αυτή την φορά πήρε την ΠΡΩΤΗ θέση στην Α7 κατηγορία αγωνιστηκής οδήγησης κατά την ανάβαση Δημητσάνας. Επίσης τερμάτησε στην τρίτη θέση στην γενική κατηγορία μεταξύ 1600 - 2000 κ.κ.. και στην γενική κατάταξη απο όλους τους αγωνιζ'ομενους κατέλαβε την τρίτη θέση.

ΠΑΟΚ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

Η ανακαίνιση του γραφείου του συλλόγου ΠΑΟΚ στον Κακόβατο έμαθα προχώρησε, αλλά ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες μετακινήσεις παικτών. Ο Ρήγας και Καρόγιαννης πήραν τα δελτία τους ενώ παρέμεινε ο Νικολακόπουλος οποίος είχε πέρσι μια άτυχη χρονιά. Ο προπονητής έχει ήδη κάνει τα πλάνα του και αναμένουμε τις επόμενες μέρες να μας ανακοινώσει και τις επόμενες επιλογές του.
 Αξίζει συγχαρητήρια η ανακοίνωση της συμμετοχή των μελών του σωματείου στην περιβαλλοντολογική προσπάθεια που γίνεται το Σάββατο για τον καθαρισμό της περιοχής του Καϊάφα. Έχω μάθει ότι και σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα πέραν του ποδοσφαίρου οι παράγοντες της ομάδας είναι στην διάθεση κάθε οργανωτικής επιτροπής.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ...ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΔΡΟΣΕΡΑ ΠΟΤΑ.....

Καλοκαίρι χωρίς ...θερμές παρουσίες δεν γίνεται!!!!!!!

Αιθέρια ύπαρξη κυκλοφορεί στην περιοχή μας μεταξύ Ξηροχωρίου - Ζαχάρως - Κακοβάτου και έχει αναστατώσει τον ...... αντρικό πληθυσμό.
"Δεν είναι μόνο το βραζιλιάνικό στυλ που την αναδεικνύει και την ξεχωρίζει αλλά και το τέλειο επικοινωνιακό χάρισμα που έχει" σχολιάζει θαμώνας της μπάρας.  Μου λένε ότι σε music club της περιοχής μας δίνει ...ρέστα.!!!!
Της αρέσει η μουσική και αγαπημένο της τραγούδι το hotel California ενώ όπως δηλώνει αγαπημένο της χρώμα είναι η απόλυτη αντίθεση άσπρο-μαύρο.
Θα ήθελε να μείνει στην Ζαχάρω για πάντα αρκεί να βρεί σπίτι που θα φιλοξενεί τα δύο φιλαράκια της...... έναν γκέκα και ένα pit........ (και τα δυο σκυλάκια, για όσους δεν ξέρουν).
Και από ότι μαθαίνω δηλώνει ελεύθερη και και κυριότερο πως θα μείνει για πάντα ελεύθερη, εκτός.................
Πώς την λένε???
άλλη φορά........

12/7/11

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ












                                                               Πάτρα, 12-07-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Την πιλοτική ανάρτηση δασικών χαρτών περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παρουσίασαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας  Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας και υπηρεσιακοί παράγοντες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου Πύργου.

Το έργο αποτελεί κομβικό σημείο για την εκπόνηση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού, καθώς μέσω της σύνταξης για πρώτη φορά δασικών χαρτών στην επικράτεια ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της εύκολης πρόσβασης σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα εξασφαλίσει η ανάρτησή τους, αναμένεται να εδραιωθεί αμετάκλητα ο προσδιορισμός δασών και δασικών εκτάσεων.

Στην εισήγησή του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:  

«Κάνουμε σήμερα το ξεκίνημα για την υλοποίηση του πιο σημαντικού έργου της δασικής μας πολιτικής. Ένα έργο που το ελληνικό κράτος άργησε να το κάνει πράξη. Γιατί ποτέ δεν έβαλε τέλος σε αυτό το οποίο πολύ χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία ως “όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται”.
Σήμερα τολμάμε. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με πολύ λιγότερα μέσα απ΄ ότι στο παρελθόν, αποδεικνύουμε ότι η υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα θέμα πολιτικής επιλογής.
Για πρώτη φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτες.
Τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι καταλυτικά και για το περιβάλλον και για τους πολίτες και για τις περιοχές που αφορούν και για τη χώρα μας.
Για τους πολίτες, γιατί διευκολύνουμε την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία. Προσδιορίζουμε με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι. Δε θα χρειάζονται πλέον πράξεις χαρακτηρισμού για να γνωρίζει κάποιος τι είναι η έκταση στην οποία θέλει να δομήσει, να επενδύσει, να έχει απλά στην κατοχή του. Τέρμα οι ασάφειες, οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία, η συναλλαγή.
Για το περιβάλλον, γιατί θωρακίζουμε το δάσος και τις δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση. Διασώζουμε και διασφαλίζουμε ό,τι έχει απομείνει.
Για τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί ανοίγουμε το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αφού οι δασικοί χάρτες συμβάλουν στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού.
Εκφράζουν τη βούληση της πολιτείας να ξεχωρίσει την πολιτική διαχείριση των δασών μας που έχει σχέση με τη διαμόρφωση πολιτικής για τα δάση και την προστασία τους από την τεχνική διαχείριση, που θα έπρεπε να είναι υπόθεση των τεχνοκρατών.
Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση, έγνοια και φροντίδα μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος κάτοικος της περιοχής που αναρτώνται οι χάρτες μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και μέσα από δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, μέσα από το internet, καθώς και μέσω τηλεφωνικού κέντρου.
Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανές αντιδράσεις, τις σεβόμαστε και δημιουργήσαμε μηχανισμό υποβολής ενστάσεων απ΄ όσους νομίζουν ότι αδικούνται. Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν από ανεξάρτητο μηχανισμό και το αποτέλεσμα της κρίσης θα είναι απολύτως σεβαστό. Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Δε βάζουμε τους πολίτες απέναντι. Τους θέλουμε δίπλα μας.
Δεν σας κρύβω, ότι προέκυψαν ζητήματα ακόμη και λίγες ώρες πριν προχωρήσουμε στην ανάρτηση. Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν και άλλα στην επόμενη μέρα, όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία των αντιρρήσεων.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις δασικές υπηρεσίες και τα στελέχη τους και ειδικά το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ηλείας για την αποφασιστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Όπως επίσης να ευχαριστήσω τα στελέχη του Υ.Π.Ε.Κ.Α., του Κτηματολογίου, το Γενικό Γραμματέα κ. Αμοργιανιώτη που βρίσκεται μαζί μας, καθώς και το Γενικό Διευθυντή κ. Κανταρτζόπουλο».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ Πύργου μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος απο τις 11 έως τις 15.00 γύρω απο το ελαιοτριβείο ΜΠΕΚΡΗ στο Ξηροχώρι.
Επίσης απο τις 08.30 το πρωί έως τις 15.00 θα γίνει διακοπή στην περιοχή πλατανούλι και τον παραλιακό δρόμο της Ζαχάρως.

Δυο πόρτες έχει η ζωή

Το τελευταίο βράδυ μου
απόψε το περνάω
κι όσοι με πίκραναν πολύ
τώρα που φεύγω απ' τη ζωή
όλους τους συγχωρνάω

Όλα είναι ένα ψέμα
μια ανάσα μια πνοή
σα λουλούδι κάποιο χέρι
θα μάς κόψει μιαν αυγή

Εκεί που πάω δεν περνά
το δάκρυ και ο πόνος
τα βάσανα και οι καημοί
εδώ θα μείνουν στη ζωή
κι εγώ θα φύγω μόνος

Όλα είναι ένα ψέμα...

Δυο πόρτες έχει η ζωή
άνοιξα μια και μπήκα
σεργιάνισα ένα πρωινό
κι ώσπου να 'ρθει το δειλινό
από την άλλη βγήκα

Όλα είναι ένα ψέμα...

11/7/11

Ο ΓΚΡΕΜΟΣ.......



Στίχοι: Λεωνίδας Στρογγυλός
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Σε κάθε δρόμο πάντα υπάρχει ένας γκρεμός
αρκεί στην ώρα να τον δεις και να ξεφύγεις
έτσι σε κάθε αγάπη είν' ο χωρισμός
που μοναχά με τις θυσίες θ' αποφύγεις...

Για να 'χεις κάποια σε τούτη τη ζωή χαρά
τον άνθρωπό σου πάντα βάσταξε κοντά σου
και θα 'ναι στήριγμα σαν θα 'ρθει η συμφορά
και σαν θα δεις ν' ανοίγεται ο γκρεμός μπροστά σου...

Ένας γκρεμός μες στη ζωή μας είν' ο χωρισμός
της ευτυχίας κόβει απότομα τη στράτα
βρες άλλο δρόμο όσο ακόμα είν' ο καιρός
και με τον άνθρωπο που πόνεσες περπάτα...
Related Posts with Thumbnails