ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10/5/14

ΝΕΔΑ - ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ


Απόψε Σάββατο 10 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, θα επισκεφτούμε τα Δημοτικά Διαμερίσματα της ΑΡΗΝΗΣ και των ΣΧΙΝΩΝ.
Συναντηθείτε μαζί μας, ενημερωθείτε και κουβεντιάστε τα προβλήματα αλλά και τις αστείρευτες προοπτικές του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας.
Με όλες κι όλους εσάς θα γράψουμε τη Νέα Σελίδα και θα ξαναδώσουμε πνοή στον Τόπο μας!
Σας περιμένουμε!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Χθες ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος επισκέφθηκε τα χωριά της Ζαχάρως και συναντήθηκε με κατοίκους του Ανηλίου και της Καλίδονας. Από φίλους έμαθα ότι ήταν θετική η ανταπόκριση των κατοίκων και η συζήτηση που έγινε άφησε καλές εντυπώσεις. Το θέμα είναι να μετατραπεί αυτή η ανταπόκριση σε ψήφους γιατί ως γνωστόν από το Ανήλιο έχει καταγωγή ο Χάρης Λαμπρόπουλος που είναι στον Πανταζή και στην Καλίδονα οι ισορροπίες είναι οριακές. 




9/5/14

ΕΙΔΗΣΗ Η' ΦΗΜΗ

Μου μετέφεραν απόψε ένα μήνυμα ότι στην συγκέντρωση του Πανταζή Χρονόπουλου στην Ζαχάρω βρέθηκε και ένας υποψήφιος απο κοινοτικό διαμέρισμα ο οποίος είναι υποψήφιος με τον συνδιασμό ΝΕΔΑ και φαίνεται ότι λόγω "προσωπικών λόγων" μάλλον δεν τον ενδιαφέρει άλλο η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΔΑ. Μου είπαν ότι ο πραγματικός λόγος είναι οτι άλλοι "παράγοντες" του συνδυασμού στο χωριό του κάνουν "υπόγειο πόλεμο" για να μην ψηφισθεί και να βγει άλλος "ευνοούμενος" πρώτος. Και το σπουδαιότερο ;;;  ο ευνοούμενος υπήρξε και ευνοούμενος του Πανταζή και μάλιστα πολλές φορές.....  Η πληροφορία ερευνάται...... Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα, εδώ είμαστε.....

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Με πολλά σχόλια "καυτά" απάντησαν οι αναγνώστες μας επειδή γράψαμε οτι τα τοπικά μέσα "σπρώχνουν" τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Οι απόψεις σας σεβαστές και ελπίζω να έχουμε σχόλια και απο την πλευρά των υποστηρικτών του Πανταζή. Πάντως επιμένω οτι ο Κώστας δεν έχει ανάγκη "σπρωξήματος" γιατί απο ότι μου λένε "δικοί του" συνεργάτες το ψηφοδέλτιό του έχει μεταφέρει στον κόσμο τον αέρα νίκης........  

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ.

Τελικά ήταν αρκετά μεγάλη η αποψινή συγκέντρωση του Πανταζή Χρονόπουλου στην Ζαχάρω. Ήθελε να κάνει δυναμική παρουσία τόσο από πλευράς υποστηρικτών όσο και από πλευράς ομιλίας. Είπε πολλά και συγκρούστηκε μετωπικά με τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο και την παράταξή του. Μεταξύ των υποψηφίων είδαμε τον Χάρη Λαμπρόπουλο που θεωρείται από όλους το ισχυρό χαρτί του Πανταζή. Ο Χάρης ήταν παρόν στην μετά πυρκαγιών εποχής με ουσιαστική παρουσία, όλοι τον χαιρετησαν επειδή δεν ξεχνούν την σημαντική βοήθεια για την πραγματοποίηση πολλών έργων υποδομής αλλα και μεσολάβησή του για την χορήγηση υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες.
¨Οι εκλογές κρίθηκαν...." είπαν πολλοί μετά το τέλος της ομιλίας και μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι απόψεις τους. 
Ο Πανταζής Χρονόπουλος απο τον τρόπο της παρουσίας του έδειξε οτι έχει κρατήσει τον σκληρό πυρήνα των ψηφορόρων του και για απόψε εκτιμούμε ότι περίπου 800 -900 άτομα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΝΕ.Δ.Α.)»


  • Αγαπητοί Συνδημότες, φίλες και φίλοι
    "Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά δίνουμε ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Τόπου, που θα μας οδηγήσει σε δρόμους οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ευημερίας.
    Σας καλούμε σε μία συμμαχία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να πραγματοποιήσουμε ένα θετικό έργο για όλους μας και κύρια για τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά μας."
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ - Υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
    Ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας είναι το σημαντικότερο τμήμα της Δυτικής Πελοποννήσου, που βρίσκεται ήδη στο κέντρο του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιήσουμε και θα στηρίξουμε ένα μοντέλο δυναμικής τοπικής οικονομίας για ήπια τουριστική ανάπτυξη και αγροτική παραγωγή επώνυμων παραδοσιακών και βιολογικών καλλιεργειών. Ιδιαίτερη στήριξη θα δώσουμε στην κτηνοτροφία, που έχει λαμπρό μέλλον.
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
    Κατασκευή ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ για τη Ζαχάρω και τους οικισμούς. Εξασφάλιση καθαρού, υγιεινού πόσιμου νερού για κάθε κάτοικο. Βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου όλων των ημιορεινών περιοχών. Σύνδεση Φιγαλείας, Γιαννιτσοχωρίου, Ανδρίτσαινας, Επικούρειου Απόλλωνα και Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω διαδημοτικής συνεργασίας.
    Ολοκλήρωση του σχεδιασμού/ κατασκευής της Ολυμπίας Οδού (Ιόνιας Οδού), με τρόπο που θα διασφαλίσει τα αναπτυξιακά συμφέροντα της περιοχής. Η «ανατολική χάραξη» θα απαλλάξει τον Καϊάφα και τους πεδινούς οικισμούς, από τις συνέπειες ενός έργου που δεν χωράει στον στενό κάμπο του Δήμου. Ταυτόχρονα, θα καταστήσει την περιοχή μας τόπο ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ επισκεπτών και όχι τόπο ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ φορτίων.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
    Έμπρακτη στήριξη στην ανάπτυξη παραγωγής επώνυμων βιολογικών ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ προϊόντων. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα εκπαίδευσης "Δια Βίου Αγροτικής Μάθησης και Κατάρτισης" των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.
    Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής, προβλέπεται να δημιουργηθεί "Γραφείο Στήριξης Αγροτών". Το γραφείο θα παρέχει ενημέρωση στους αγρότες του Δήμου μας για τα τρέχοντα θέματα τα οποία τους αφορούν και έχουν να κάνουν με τις καλλιέργειες, την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά, τα προγράμματα χρηματοδότησης στο χώρο της γεωργίας, το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της αγροτικής ανάπτυξης, και τις καλές πρακτικές. Καθώς επίσης και την αδειοδότηση χρήσεων αρδευτικών γεωτρήσεων. Για να στηριχθεί η κτηνοτροφία με την αξιοποίηση όλων των θεσμικών μέτρων και των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων. Για να αυξηθεί η παραγωγή και η προώθηση του γάλακτος και των λοιπών κτηνοτροφικών προϊόντων προς όφελος των παραγωγών και όχι των μεσαζόντων.
    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
    Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου θα στηριχθεί στην αξιόπιστη ενίσχυση των υποδομών, των υπηρεσιών υγείας και της εφαρμογής ενός ειλικρινούς ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Η παραλιακή ζώνη με τη μοναδικότητα της θα αποτελέσει μαζί με την εξαιρετικού φυσικού κάλους περιοχή του ΚΑΙΑΦΑ την ατμομηχανή της ανάπτυξης όλου του δήμου. Στόχος μας είναι η προσέλευση 50.000, τουλάχιστον, επισκεπτών το χρόνο, σε αντίθεση με τις 3.000 που έχουμε σήμερα. Σε αυτό θα βοηθήσει η ίδρυση "Γραφείου εξυπηρέτησης" των επαγγελματιών της περιοχής και των επισκεπτών μας. Η ενημέρωση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα, (εστίασης και διαμονής) θα είναι διαρκής και ουσιαστική, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες μας, προκειμένου να διακριθεί ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας ως Τουριστικός προορισμός.
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
    Στελέχωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ. Λειτουργία ΕΚΑΒ, για την ταχεία και αποτελεσματική μεταφορά των ασθενών. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και η ΥΓΕΙΑ είναι δύο τομείς μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον τόπο μας. Θα πετύχουμε την αναβάθμιση των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΪΑΦΑ και τη λειτουργία τους σε ετήσια βάση.
    ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    Στηρίζουμε τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, που σήμερα συντηρείται αποκλειστικά χάρη στην αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο εκσυγχρονισμός των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ, στο πλαίσιο των προδιαγραφών του Υπ. Παιδείας, παρέχει την δυνατότητα ώστε να αποκτήσει η πόλη κατάλληλη υποδομή. Ολοκλήρωση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων του ΣΤΑΔΙΟΥ και όλων των άλλων αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων του Δήμου, για να υπάρχει διέξοδος της νεολαίας προς τον αθλητισμό.
    Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών κτιρίων, η κατασκευή του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως και η ενίσχυση των Σχολείων της Φιγαλείας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) θα δώσουν τη δυνατότητα πληρέστερης Παιδείας στους μαθητές μας.
    Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με ιστορία 80 ετών και τα αθλητικά σωματεία στο σύνολό τους θα ενισχυθούν.
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, ΑΙΠΥ, ΝΕΣΤΩΡΑ, ΑΝΗΛΙΟΥ,ΛΕΠΡΕΟΥ, ΠΡΑΣΙΔΑΚΙΟΥ
    Στηρίζουμε την αρχαιολογική έρευνα για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων του τόπου. Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ είναι ένας ολόκληρος αρχαίος πολιτισμός που περιμένει την αποκάλυψη και την ανάλογη προβολή. Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΥΛΟΣ, οι Ναοί του Σωτήρος και της Παναγίας στο Ανήλιο, το ΑΡΧΑΙΟ ΛΕΠΡΕΟΝ, το ΑΙΠΥ, ο Ναός της Δήμητρας στο Λέπρεο, ο Ναός της Αθηνάς στο Πρασιδάκι, η Ομηρική πόλη των Πύργων στον Άγιο Ηλία, είναι μνημεία που πρέπει να αναδειχτούν.
    Το κτήριο της ALPHA BANK (στη διασταύρωση Κακοβάτου), θα χρησιμοποιηθεί ως «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ» του τόπου. Κατάλληλα διαμορφωμένοι οι χώροι θα αξιοποιηθούν για την προβολή των οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (αγροτικών προϊόντων, συνεταιριστικών δραστηριοτήτων, προβολή αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, οικισμών, λαογραφικών μουσείων και σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και δράσης).
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    Το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, αποτελούν αναντικατάστατο αναπτυξιακό κεφάλαιο. Στηρίζουμε την πολιτική αναδάσωσης περιοχών που κάηκαν τον Αύγουστο του 2007. Επιδιώκουμε να εφαρμοστούν μέθοδοι πυρασφάλειας, που θα αποτρέπουν την μαζική διάδοση της φωτιάς και θα προστατεύουν αποτελεσματικά τόσο τους οικισμούς, όσο και τις καλλιέργειες. Η ανάπτυξη των ημιορεινών και ορεινών οικισμών θα συνδυαστεί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως οι καταρράκτες της ΝΕΔΑ, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν και θα προβληθούν για την ανάπτυξη της περιοχής.
    Η ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής θα στηριχτεί στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, αλλά και σε ένα «ειλικρινές και γνήσιο» ΣΧΟΟΑΠ, που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα δώσει λύσεις.
    Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
    Η αποτυχία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένης χρηματοδότησης, να κατασκευάσει βασικά έργα υποδομής όπως, ο βιολογικός καθαρισμός Ζαχάρως, το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως, το δίκτυο ύδρευσης Ζαχάρως και Φιγαλείας αλλά και απουσία μελετών για την απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Μολυβιάτη στέρησαν τον τόπο από βασικά έργα υποδομής, απαραίτητα για να στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου.
    Ο Δήμος μας είναι ενιαίος και η περιοχή του πρώην Δήμου Φιγαλείας έχει ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης για να αναπτυχθούν οι ομορφιές, ο πολιτισμός και οι δυνατότητες ανάπτυξής της. Θα καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται γιατί από την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών θα ωφεληθεί το σύνολο του Δήμου.
    Σε τούτη την προσπάθεια να αποκτήσει Κύρος ο Τόπος μας και νέα Πνοή η κοινωνία μας, καμία και κανένας δεν περισσεύει!
  • 8/5/14

    ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ.



    Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
    Δελτίο Τύπου
    Απ. Κατσιφάρας: «Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, προχωράμε με όραμα για το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας»

    Με παραγωγικές τάξεις και εκπροσώπους φορέων συναντήθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο οποίος και συνοδευόταν από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.
    Αρχικά συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ομάδας παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας της Ηλείας Χρήστο Βαλλιανάτο και τα μέλη Ευάγγελο Πετρόπουλο, Κώστα Παπαγιαννόπουλο και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Αθανάσιο Αντωνάτο, οι οποίοι και του υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
    Παράλληλα, συζήτησαν για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμή και κυρίως για τον προγραμματισμό του συνδυασμού και για τη νέα θητεία όσον αφορά την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.
    Ακολούθως, ο Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και συνομίλησε με τον αναπληρωτή Διοικητή Λέανδρο Καλογεράκο και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή Βασίλη Δημόπουλο και τον πρόεδρο των εργαζομένων Ανδρέα Βγενόπουλο.
    Κατά τις συναντήσεις με τους δύο διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των νοσοκομείων, ώστε να μπορέσουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ηλείας και έτσι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Πάτρας, που στοιβάζονται οι ασθενείς.
    Παράλληλα, ενημερώθηκε για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προωθούνται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως η στήριξη της Ογκολογικής και της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.
    Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και με την οποία είχε ζητηθεί να προβούν σε εξακτίνωση των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των νοσοκομείων στις Περιφέρειες, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».
    Το κλιμάκιο των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων μαζί με τον Απ. Κατσιφάρα και τον Γ. Γεωργιόπουλο, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τα μέλη του προεδρείου του ΚΤΕΛ Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησαν για θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΚΤΕΛ, όπως είναι η μεταφορά των μαθητών, η ενίσχυση των δράσεων τουρισμού κ.α.
    Τέλος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας περιόδευσε στα καταστήματα της πόλης του Πύργου και συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.


    ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     



    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
    Δελτίο Τύπου
    Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Αλφειό ποταμό

    Στην προάσπιση και προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους που διαμένουν στις Τοπικές Κοινότητες πέριξ του Αλφειού Ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάστηκαν να υλοποιηθούν άμεσα από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε., η οποία εκπόνησε και επέβλεψε τόσο την μελέτη όσο και την κατασκευή από εδώ και πέρα του έργου.
    Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής υπέγραψε με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, τη σύμβαση για την «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων Ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ.
    Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που ζουν στην περιοχή εκατέρωθεν του ποταμού και των ιδιοκτησιών τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που ιδίως κατά τη χειμερινή είναι έντονα.
    Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΗΝ 2007-2013, θα εκτελεστεί σε μήκος δέκα χιλιομέτρων γύρω από τον ποταμό στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας.
    Τα έργα που θα κατασκευαστούν, έχουν ως βασικό σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς διατομής απορροής των υδάτων του ποταμού Αλφειού και την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, από το φράγμα Φλόκα έως 10 χλμ. ανάντη του φράγματος.
    Περιλαμβάνουν την ενίσχυση των υφιστάμενων αναχωμάτων με κατασκευή συρματοκιβωτίων και λιθορριπών, συνολικού μήκους 6.430 μέτρων, την συντήρηση και τον καθαρισμό των εξωτερικών συλλεκτήριων τάφρων αποστράγγισης των υδάτων και την απόληψη αδρανών υλικών από οριοθετημένα και αδειδοδοτημένα πεδία απόληψης υλικών, για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.


    ΝΕΔΑ . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με ικανοποίηση μαθαίνουμε ότι πολλοί ήταν οι συνδημότες μας που παρακολούθησαν την τηλεμαχία της Τρίτης.
    Παραθέτουμε και εδώ τον διαδικτυακό σύνδεσμο, ώστε να την παρακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι. Όσο περισσότεροι, τόσο το χειρότερο για τον κύριο Χρονόπουλο, τόσο το καλύτερο για το μέλλον του Τόπου.

    Ο κύριος Χρονόπουλος, ολοφάνερα στριμωγμένος, έκανε μια αγωνιώδη και απελπισμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην επιφάνεια εξαπατώντας, για πολλοστή φορά, τους συνδημότες του. Όμως το βράδυ της Τρίτης απέτυχε παταγωδώς.
    Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για την αποτυχία του από το ίδιο το δικό του αγενές και πανικόβλητο παραλήρημα;
    'Ομως τα προφανή συμπεράσματα ο Λαός του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας, έχει την κρίση, τη σοφία, την εντιμότητα και το ήθος για να τα βγάλει.
    Εμείς ενδεικτικά, απλά θα τονίσουμε δυο τρία σημεία:
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ
    Το ΣΧΟΟΑΠ, που έχει εκπονηθεί, σφραγισθεί και κατατεθεί στις Αρμόδιες Αρχές από τον πιστοποιημένο μελετητή, είναι το μόνο γνήσιο και το μόνο έγκυρο.
    Περιλαμβάνει τόσο στους χάρτες όσο και στη λεπτομερή γραπτή περιγραφή, κλειστό αυτοκινητόδρομο με διπλή σιδηροδρομική γραμμή, που κυριολεκτικά κόβει την περιοχή μας στα δυο. Μάλιστα αγνοώντας προκλητικά και προσβάλλοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Η συγκεκριμένη χάραξη του αυτοκινητοδρόμου καταστρέφει το οικοσύστημα του Καιάφα, καταργεί πλήθος πεδινών οικισμών και συνολικά υποβιβάζει ολόκληρη την περιοχή σε τόπο διέλευσης φορτίων αντί σε τόπο προσέλευσης επισκεπτών.
    Αυτά προβλέπονται στο γνήσιο ΣΧΟΟΑΠ. Οποιοδήποτε άλλο σχέδιο παρουσιάζεται στους Δημότες, χάριν προεκλογικής σκοπιμότητας, είναι πλαστό και ξεδιάντροπα τους εξαπατά.
    Ο κύριος Χρονόπουλος έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη της εξαπάτησης των συμπολιτών του αλλά και μοιράζεται την πλήρη ποινική με τον επίορκο πλαστογράφο.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ
    Η πλήρης αδυναμία πραγματοποίησης έργων από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν οφείλεται στη μη ψήφιση, όχι των ίδιων των έργων, αλλά της αδιαφανούς απ΄ ευθείας ανάθεσης τους σε "ημέτερους", από τη μείζονα αντιπολίτευση.
    Οφείλεται στην πλήρη και υστερόβουλη αδιαφορία για τις νόμιμες διαδικασίες, την πλήρη ανικανότητα κατάθεσης έγκυρων και ώριμων μελετών που είναι απαραίτητες για να την εξασφάλιση των κεφαλαίων αλλά και στην πλήρη αφερεγγυότητα και ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, της Πολιτείας, του συνόλου των Ελλήνων πολιτών.
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
    Κατηγορείται ο κύριος Χρονόπουλος από τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, Πρόεδρο της Αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για ψευδή δήλωση «Πόθεν Έσχες». Η δήθεν εκδίκαση της σχετικής του υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, όπως και τόσα άλλα που μονίμως και ευθαρσώς λέει, μονάχα στη φαντασία του. Περιττό να πούμε πως και η "αθώωση" του, όπως και τόσες άλλες που κατά καιρούς έχει ευθαρσώς επικαλεστεί, μάλιστα εν όποιον του Λαού, είναι δημιούργημα της φαντασίας του.
    Η..."προσφόρά" του έκπτωτου δήμαρχου στον Τόπο θα μπορούσε να καταγραφεί σε μια ογκώδη "Μαύρη Βίβλο" για τη Ζαχάρω και τη Φιγαλεία.
    ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ! Η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η σκανδαλώδης ανεπάρκεια σας στερεί από τον Τόπο μας το Μέλλον, στερεί από τον Τόπο τους νέους μας.
    ΩΣ ΕΔΩ!Τα ατελε'ιωτα ψέματα, οι συκοφαντίες και οι προσβολές τάχα χτυπούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Όμως στην πραγματικότητα προσβάλλουν τους Πολίτες, ποδοπατούν την εντιμότητα και την περιφάνεια τους. Και αυτό κύριε Χρονόπουλε οι Πολίτες δεν το ανέχονται πια.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ....

    ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ


    Την "ρεβανς" των εντυπώσεων θα προσπαθήσει να πάρει ο Πανταζής και ο συνδιασμός του μέσα στην Ζαχάρω απο τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Την Παρασκευή το βράδυ και ωρα 8:30 θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση και απο εκεί θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.Στόχος του είναι να αποδείξει οτι και μέσα στην Ζαχάρω "παίζει μπάλα".  Θα δούμε, θα ακούσουμε και μετά θα εκτιμήσουμε την εκλογική αναμέτρηση συγκρίνοντας τους δύο συνδιασμούς. Υπάχει φήμη ότι αν μέσα στην Ζαχάρω δεν μπορέσει να συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό τότε θα χάσει. Ας περιμένουμε.

    Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ" ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ



    Διαβάζοντας τον ημερήσιο τοπικό τύπο παρατηρούμε οτι εκτός απο τις πληρωμένες διαφημίσεις κάνει και "αντικειμενικά" δημοσιεύματα που θυμίζουν στοχευμένες επικοινωνιακές τακτικές για τις οποίες ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος δεν τις χρειάζεται. Οταν μας "πασάρουν" έναν "τέλειο" και "ϊδανικό" υποψήφιο τότε αν χάσει τι θα πούν;;;;

    //  ΠΑΤΡΙΣ  7/5/2014
    Της θερμής υποδοχής των συμπολιτών του στη λαϊκή αγορά της Ζαχάρως έτυχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος είχε και πάλι την ευκαιρία να σφίξει το χέρι των απλών δημοτών και να συζητήσει τα προβλήματά τους.
    Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ο οποίος συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μίλησε τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους παραγωγούς-μικροπωλητές δείχνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλα τα ανοιχτά  ζητήματα που αφορούν τον χώρο αλλά και γενικότερα την αγορά του Δήμου.
    Πολλοί ήταν εκείνοι εξάλλου που εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, και του δήλωσαν την επιθυμία να αλλάξουν πολλά πράγματα στη Ζαχάρω, τη Φιγαλεία και τις τοπικές κοινότητές μας.
    Τον παρότρυναν επίσης να συνεχίσει με δυναμικό τρόπο τον αγώνα του και να προχωρήσει στις εκλογές παραθέτοντας όλες τις απόψεις του για τα σοβαρά θέματα του τόπου, αλλά και για τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας. 

    Η πρώτη νίκη στη χθεσινή συζήτηση!

    Όλα τα επιχειρήματα του… έκπτωτου δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου κατέρριψε στη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική συζήτηση στην ΟΡΤ TV o Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

    Άσκησε αυστηρή κριτική στα «πεπραγμένα» της δημοτικής αρχής και αποκάλυψε την τεράστια αδυναμία της να διαχειριστεί με έργα και παρεμβάσεις τα προβλήματα  του Δήμου καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της. //

    Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΔΑ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ

    Ηταν σημαντική η παρουσία του κόσμου απο νωρίς το απόγευμα στην Ζαχάρω για τα εγκαίνια του γραφείου του συνδιασμού ΝΕΔΑ. Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος για μια ακόμα φορά έδωσε το στίγμα του οσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση και παρουσία όλων των υποψηφίων του κατέθεσε το πρόγραμμα του. (αγροτικούς δρόμους, περιοχή Καϊάφα, κλπ)



    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ......

    Μια ξαφνική έντυπη έκδοση κυκλοφόρησε σήμερα στην Ζαχάρω αλλά και στα χωριά με έντονο αντιΠανταζικό προσανατολισμό. Ηταν ξάφνιασμα ή αναμενόμενη η κίνηση?? Μάλλον και τα δύο. Ο "πόλεμος" που έχει αρχίσει χρησιμοποιεί όλα τα μέσα. Θα γράψουμε κάποιες απόψεις αργότερα αλλά πιστεύουμε ότι το φαινόμενο αυτό θα "πολώσει" το κλίμα των εκλογών και θα έχουμε έντονη κινητικότητα από πλευράς υποψηφίων για την μάχη των σταυρών αλλά και σχόλια για το ποιος είναι πίσω από αυτή την κίνηση. Μήπως ο Πανταζής θα κάνει ανάλογη κίνηση ή θα αφήσει το "γάντι" κάτω??? Θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

    ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ

    Προχθές ο Κώστας και μερικοί συνεργάτες του έκαναν ένα οδιπορικό στην λαϊκη αγορά συνομιλόντας με τους παραγωγούς και τους πελάτες. Ηταν μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και γνωριμίας που κράτησε περίπου μια ώρα περίπου.


    ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ

    Μεγαλύτερη από αυτή του Κώστα Αλεξανδρόπουλου ήταν η χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση του Πανταζή Χρονόπουλου στην Φιγαλεία. Έντονη ήταν η αίσθηση ότι ξεπέρασε σε παλμό και συμμετοχή απο εκείνη του γιατρού. Ο Πανταζής γνωρίζοντας ότι από και πέρα πρέπει να δείξει δύναμη και αποφασιστικότητα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν ξέρω αν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι στα ορεινά του Δήμου έχει ισχυρό ρεύμα πάντως χθες είχε αισθητή διαφορά και αυτό συζητήθηκε σήμερα και στην Ζαχάρω. "Θα πάρει μεγάλη διαφορά εδώ πάνω " είπε κάτοικος της περιοχής ο οποίος ξέρει και πρόσωπα και πράγματα για την Φιγαλεία. Θα το δούμε......



    7/5/14

    ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ

    Γαλάζια σημαία σε 408 ακτές
    Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια,  τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων μαρινών. 


    Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.


    ΗΛΕΙΑ
    Δήμος  Ζαχάρως
    Ζαχάρω
    Δήμος Πηνειού
    Αρκούδι
    Βαρθολομιό
    Γλύφα
    Δήμος Ήλιδας
    Κουρούτα
    Δήμος
    Ανδραβίδας - Κυλλήνης
    Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
    Λουτρά Κυλλήνης 1
    Λουτρά Κυλλήνης 2

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ

    Πριν λίγη ώρα ο κυριος Κώστας Αλεξανδρόπουλος περπάτησε στην πόλη της Ζαχάρως και απο το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε έκανε συμβολική επίσκεψη σε δημόσια και δημοτικά κτήρια και υπηρεσίες, καθώς επίσης και σε γνωστά στέκια με συμπολίτες μας.



    ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!! (σας μεταφέρω ανακοίνωση απο τον συνδιασμό ΝΕΔΑ)
    Αγαπητοί συνδημότες,
    ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΦΗΜΕΣ που κυκλοφορούν για ματαίωση των αποψινών εγκαινίων του Εκλογικού μας Κέντρου στη Ζαχάρω, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.
    Τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ θα πραγματοποιηθούν ΚΑΝΟΝΗΚΟΤΑΤΑ και θα είναι μια
    ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΠΙΔΑΣ και ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ για τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΔΑ.



    ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

    ΑΠΟΨΕ 7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο ΧΩΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΗΝΗΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΑΞΙ).


    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΦΙΓΑΛΕΙΑ




    Σήμερα το βράδυ στις 20.30΄εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο στη Φιγαλεία.
    Θα μιλήσει ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Πανταζής Χρονόπουλος

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗ

     Στην σελίδα μας στο facebook λάβαμε δήλωση - ανακοίνωση απο την παράταξη "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗΣ" και την δημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας κοινοποιήθηκε.

    //ακούει Πανταζή και ...πετάγεται στον ύπνο του!
    Μέχρι χθες νομίζαμε πως υπάρχουν τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας. Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα που τελείωσε η συζήτηση των "τριών" στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση, αποδείχθηκε πως υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι και ένας "αλεξιπτωτιστής". Είχε δίκιο ο Πανταζής που αποκάλεσε αλεξιπτωτιστή τον κύριο Αλεξανδρόπουλο, από την έναρξη τις συζήτησης στις 10 μμ. Μέχρι το τέλος, περίπου στη 1.00΄τα ξημερώματα, ο κύριος Αλεξανδρόπουλος το απέδειξε μόνος του. Δεν είπε τίποτα για τον Δήμο, ούτε πρόγραμμα, ούτε προτάσεις, ούτε απολογισμό της δράσης του (γιατί είχε καταψηφίσει όλα τα μεγάλα έργα και όλα τα μικρά). Και τί έλεγε; - Πανταζής, Πανταζής, ξανά Πανταζής και ...πάλι Πανταζής. Τέτοιο φάλτσο, σαν αυτό, δεν ξανάγινε στην Τηλεόραση. Έμοιαζε σαν ...να ακούει Πανταζή και να πετάγεται στον ύπνο του.//


    σημείωση.: ανακοινώσεις που θα θεωρούνται ακραίες ή προσβλητικές δεν θα δημοσιεύονται ή και θα κατεβαίνουν αν μας το ζητήσουν κάποιοι που θα πιστεύουν οτι θίγονται.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ...


    ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ......

    Σας μεταφέρω έναν προβληματισμό - απορία που αλιεύσαμε μέσα από το facebook σχετικά με την τηλεοπτική εμφάνιση των υποψηφίων Δημάρχων της Ζαχάρως-Φιγαλείας.

    //  μετα την αντιπαραθεση του πανταζη με τον αλεξανδροπουλο σκεφτηκα ότι εργα ανω των 12000 ευρω δεν μπορουν να δοθουν με απευθειας αναθεση συμφωνα με τον ν609.τα εργα που καταψηφισε η αντιπολιτευση ηταν πανω από 100000 ευρω εκαστο τα οποια δημοπρατούνται σε ανοικτο διαγωνισμο αφου δημοσιευτουν σε δυο τουλάχιστον εφημερίδες..τωρα πως δεν καταψηφιζε τα εργα αλλα τις απευθειας αναθεσεις δεν μπορω να το καταλαβω!!!!μαλλον θα πρεπει να ξαναδιαβασω τον 609 με την τροποποιηση αλεξανδροπουλου!!!!ουφφφ καταναλωνω πολύ φαια ουσια με αυτά που λεει....μαλλον θα αρχισω να παιζω ταβλι παλι... //

    σχόλιο: κάποιος να βοηθήσει ???

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

    Σας παρουσιάζουμε γραφική αναπαράσταση των επισκέψεων σας στις σελίδας του blog. Μόλις το Blog άρχισε να επικοινωνεί μαζί σας παρατηρούμε την άμεση ανταπόκριση σας και ευχαριστούμε πολύ που έχετε τακτική ενημέρωση απο τις σελίδες μας.

    Θα περιμένουμε τα σχόλια σας για την τηλεοπτική αναμέτρηση που έγινε απόψε στην τηλεόραση της ΟΡΤ.

    υπενθυμίζουμε το email μας blog.amortolo@gmail.com αλλά και η σελίδα μας στο facebook.
     

    Γράφημα με τις προβολές σελίδας του Blogger

    6/5/14

    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Η δυνατότητα να ψηφίζετε στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση του amartolo μέχρι και λίγες μέρες πριν τις εκλογές μας δίχνει την "τάση" των ψηφοφόρων. Όποιος έχει ψηφίσει μπορεί να αλλάξει την ψήφο του και απο κάθε Η/Υ μπορεί να ψηφίζει μόνο μια φορά.
    Ελπίζουμε το δείγμα να είναι έγκυρο και να προβλέψει σωστά τον νέο Δήμαρχο.

    ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΤ.

    Απόψε στις 22:00 παρακολουθήστε την τηλεοπτική μονομαχία των υποψήφιων δημάρχων Ζαχάρως-Φιγαλείας στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

    Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ζαχάρως ανοίγουν τα χαρτιά τους, απαντούν σε ερωτήσεις και δεσμεύονται για την επόμενη μέρα.

    Η κριτική θα γίνει μετά την εκπομπή. Η αντιπαράθεση είναι καθοριστικής σημασίας γιατι γίνεται μόλις λίγες μέρες πριν απο τις εκλογές.

    Εγκληματικό το νομοσχέδιο

    του Υπουργείου Οικονομικών για τις ακτές της χώρας

    Τις σοβαρές αντιρρήσεις του εκφράζει το WWF Ελλάς ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε σήμερα σε όλους τους Έλληνες βουλευτές. Η περιβαλλοντική οργάνωση, μέσα από αυτήν την επιστολή, καλεί τους βουλευτές να ασκήσουν κάθε πιθανή πίεση «ώστε αυτή η οικολογικά εγκληματική πρόταση να μην κατατεθεί στη Βουλή».
    Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», ο κος Στουρνάρας επιδιώκει, μεταξύ άλλων, τα εξής αδιανόητα που απειλούν να καταστρέψουν τον μοναδικό μας παράκτιο και παρόχθιο πλούτο:
    • Νομιμοποιεί επιχειρηματικής χρήσης αυθαίρετα και καταπατήσεις έναντι τιμήματος και δίχως ουσιαστική εκτίμηση περιβαλλοντικής επίπτωσης.
    • Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις.
    • Καταργεί στην πράξη τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού και θέτει στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου να «αφήσει σε κοινή χρήση το τμήμα του ακινήτου που καταλαμβάνεται από τη ζώνη παραλίας».
    • Αφήνει εκτός προστασίας την παρόχθια ζώνη πολλών και μεγάλων λιμνών, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «μικρές» και οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούν πολύτιμο οικολογικό πόρο.
    • Καθιστά προαιρετική τη χάραξη παραλίας, υποβαθμίζοντας έτσι σοβαρά την οριοθέτηση της ζώνης προστασίας και τη διαπίστωση παρανομιών και καταπατήσεων.
    • Αγνοεί τον προ τριετίας νόμο για τη βιοποικιλότητα που επιβάλλει την οριοθέτηση και προστασία της «κρίσιμης παράκτιας ζώνης».
    “Θεωρούμε απολύτως αδικαιολόγητη την καταιγιστική συρρίκνωση της νομοθεσίας προστασίας του φυσικού χώρου και των φυσικών πόρων, στο όνομα μιας χαώδους, μακροπρόθεσμα μη βιώσιμης και σαφώς αμφισβητήσιμης με οικονομικούς όρους «ανάπτυξης». Ειδικά στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει για ιστορικά πρώτη φορά την εθνική ανάγκη για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, βασισμένο στη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και την οικολογικά ορθή, κοινωνικά δίκαιη και νομικά ασφαλή τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Καλούμε τους Βουλευτές να αναλάβουν διακομματική πρωτοβουλία, ώστε αυτό το αδιανόητα εγκληματικό για τον φυσικό μας πλούτο νομοσχέδιο του Υπουργού Οικονομικών να μην κατατεθεί ποτέ στη Βουλή», δήλωσε η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς.
    Περισσότερες πληροφορίες: Ιάσονας Κάντας, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr
    Σημειώσεις προς συντάκτες:
    • Δείτε συνημμένη την επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές.
    • Νόμος 3937/2011, άρθ. 2, παρ. 10: «Κρίσιμη παράκτια ζώνη: Το τμήμα της παράκτιας ζώνης, στο οποίο συναντώνται σε άμεση μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση το θαλάσσιο και το χερσαίο τμήμα αυτής. Περιλαμβάνονται ιδίως γεωμορφολογικοί σχηματισμοί, εκτάσεις που αποτελούνται από υλικά διάβρωσης των γειτονικών περιοχών ή τη μεταφορά του ανέμου και από χαρακτηριστική χλωρίδα ή διαβρώνονται με τέτοιο ρυθμό, ώστε να προκύπτει κίνδυνος για ανθρωπογενείς εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες
     
     
     


    ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ














    Ο Φώτης Αλεξανδρόπουλος είναι γνωστός στην περιοχή μας για την κοινωνική του δραστηριότητα τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.
    Στην εποχή μας οι νέοι θα πρέπει να είναι ο βασικός ιστός στα Δημοτικά Συμβούλια και εμείς θα είμαστε οι αυστηροί κριτές. 
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΘΑΝΟΣ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;



    Πριν κανα δυο χρόνια έμαθα για τον δικηγόρο του Δήμου Ζαχάρως έψαξα να δω ποιό είναι το "κουμάσι" που μας φέρανε. (Ζητώ συγνώμη απο τον άνθρωπο, αλλά έτσι σκέφτηκα....!!!).
    Λοιπον έψαξα και βρήκα κάποια λόγια που είπε ένας ονόματι Αθανάσιος  Κακκώνης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011. Σας το μεταφέρω και ας βγάλει ο καθένς μας συμπεράσματα για το ποιός έχει μεγάλο μερίδιο στην αλλαγή πορείας που έκανε ο Συνδιασμός του Πανταζή Χρονόπουλου. 



    Με τον ερχομό της νέας χρονιάς λήγει μια θητεία δώδεκα συνολικά ετών του απερχόμενου Δημάρχου μας κ. Αθανάσιου Καβουρίνου. Μετά από δώδεκα χρόνια άψογης και ειλικρινούς συνεργασίας που είχε μαζί μου, με τους δημοτικούς συμβούλους και με όλο το προσωπικό του Δήμου μας αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την περηφάνια που αισθάνομαι γι’ αυτόν τον Άνθρωπο. Τίμησε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του τόπου μας. Βοήθησε τους ανήμπορους και αδύναμους. Εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να οδηγήσει τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης. Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τόλμησε να βάλει τον πήχη ψηλά. Ήρθε σε ευθεία ρήξη με την στασιμότητα που επικρατούσε μέχρι τότε και μετά από πραγματικά σκληρή και επίπονη προσπάθεια πέτυχε πολλά. Αναβάθμισε τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους δημότες. Προώθησε έργα σημαντικά στο Λεβίδι και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και αναφέρω ενδεικτικά κάποια από τα πιο σημαντικά: 1) Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου, 2) Αγροτικό Ιατρείο Λεβιδίου,  3) Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λεβιδίου, 4) Αναπαλαίωση Κάτω Γυμνάσιου για να γίνει Δημοτικό Σχολείο, 5) Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 6) Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία» τους θερινούς μήνες για την προστασία από τις πυρκαγιές, 7) Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λεβίδι, 8) Γήπεδα 5χ5 σε Λεβίδι – Βλαχέρνα – Δάρα – Κανδήλα, 9) Μελέτη για το Κέντρο Υγείας στο Λεβίδι, 10) Αντικατάσταση βανών στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Λεβιδίου και συντήρηση του δικτύου, 11) Αναδασμός Έλους Κανδήλας – Λεβιδίου – Βλαχέρνας – Χωτούσας – Λίμνης -  Ορχομενού – Παλαιοπύργου, 12) Παράλληλα έργα στον αναδασμό, 13) Σχέδιο Πόλης Λεβιδίου, 14) Αμφιθέατρα σε Λεβίδι – Δάρα,  15) Φωτισμός και Ύδρευση σε όλους τους κτηνοτρόφους, 16) Ασφαλτοστρώσεις και Οδοποιϊα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, 17) Γεωτρήσεις, 18) Μελέτη αποχέτευσης σε Λεβίδι – Κανδήλα, 19) Μελέτη εκσυγχρονισμού αρδευτικού δικτύου στο Δάρα, 20) Αναπλάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και άλλα πολλά. Έργα για την προσβασιμότητα, τις υποδομές, την προβολή του τόπου μας, την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση. Αξιοποίησε στο μέγιστο και με απόλυτη διαφάνεια τους πόρους του Δήμου μας και παράλληλα διεκδίκησε δυναμικά και έφερε στο Δήμο πρόσθετους πόρους. Και όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια και σε πολλές περιπτώσεις την υπονόμευση των προσπαθειών του.  Ο Αθανάσιος Καβουρίνος άφησε στο πέρασμά του την αύρα της δημιουργικότητας, της θετικής προσφοράς στους δημότες και στην κοινωνία, την αύρα της λεβεντιάς και της καλοσύνης του!
     Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου
    Αθανάσιος  Κακκώνης

    πηγή : http://www.vlaxerna.gr/?p=4314

    Σημείωση. Ούτε τον γνωρίζω ούτε έχουμε γνωριστεί, αλλά ούτε φίλο στο facebook δεχθηκε να μας κάνει, όμως η εκτίμηση μας, είναι ήδη αξιολογημένη. 

    ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Αθήνα, 2 Μαΐου 2014

    Θέμα: Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για Διατήρηση της
    κυριακάτικης λαϊκής αγοράς Νέας Μανωλάδας


    Παρέμβαση για τη διατήρηση της λαϊκής αγοράς της Νέας Μανωλάδας έκανε χθες η Βουλευτής Ν.Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Με επικοινωνία και επιστολή της προς τον Υφυπουργό κ. Αθανάσιο Σκορδά, η κα. Αυγερινοπούλου ζήτησε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της κυριακάτικης λαϊκής Αγοράς της Νέας Μανωλάδας επισημαίνοντας ότι αποτελεί «θεσμό για την περιοχή μας, προσφέρει στην ανάπτυξη και λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή». Η παρέμβαση έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

    Σας παρουσιάζω έντυπο υλικό που προέρχεται απο τα στρατηγεία των δύο ισχυρών αντιπάλων.
    Ζητούμε συγνώμη απο τον συνδιασμό του κυρίου Γιαννόπουλου, ελπίζω να το έχουμε σύντομα.



    5/5/14

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

     Ανακοίνωση της παράταξης "δυναμικη πρωτοβουλια -Πανταζής"έτσι όπως την βρήκαμε στο facebook.


    << Οι χειρότεροι ψεύτες που πάτησαν στον τόπο μας
    Χίλια μύρια ψέματα και παραμύθια της Χαλιμάς, σπέρνουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι αντίπαλοί μας και τα κοράκια της Ζαχάρως, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
    Τα ψέματά τους δεν χωράνε ούτε σε βιβλίο και γι αυτό θα τους τα τρίψουμε στη μούρη ένα-ένα.
    Το πρώτο μεγάλο ψέμα τους, αφορούσε την υποψηφιότητα του Πανταζή.

    Γνώριζαν πολύ καλά πως ο Πανταζής έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά εκείνοι διέδιδαν σκόπιμα ψέματα, για να ζαλίσουν τους συμπολίτες μας.
    Αναστάτωναν καθημερινά τον τόπο και αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των κατοίκων, ως όφειλαν, έκαναν κυρίαρχο το ψέμα για την υποψηφιότητα του Πανταζή.

    Κίνησαν γη και ουρανό με πληρωμένους κοντυλοφόρους, για να γράφουν και να ξαναγράφουν, τα ίδια και τα ίδια.
    Έστελναν τους γνωστούς παπαγάλους σε όλα τα καφενεία, για να παπαγαλίζουν με ανόητες ψυχολογικές παλαβομάρες.

    Ο θεός όμως, που δεν τον πιστεύουν, τους αντάμειψε με το ίδιο νόμισμα.
    Ο Πανταζής είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος και αρχηγός στο ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Πρωτοβουλίας.
    Ο Πανταζής ήταν – είναι και θα ξαναγίνει Δήμαρχος βρέξει – χιονίσει.

    Οι ψεύτες αντίπαλοί μας, θα παίρνουν το ίδιο μάθημα από τους συμπολίτες μας, για το κάθε ψέμα τους: Όποιος ανοίγει τον τάφο του αλλουνού – πέφτει ο ίδιος μέσα.>>

    ΤΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ;



    Ακούω πολλές φορές διάφορες αναλύσεις, απόψεις, εκτιμήσεις άλλοτε προσωπικές και άλλοτε δημοσιογραφικές για το ποιος θα κερδίσει την καρέκλα του Δημάρχου. Όλες αυτές είναι πάντοτε σεβαστές αλλά πάντα η εκτίμηση αυτού που ξέρει να κάνει εκλογές και να τις κερδίζει είναι η ακριβέστερη και πληρέστερη επειδή είναι 100% γνώστης της εκλογικής βάσης.

    Ας πάρουμε λοιπόν έναν - έναν του παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τελική επιλογή του νικητή.

    1.  Πολιτική παράταξη και ιδεολογικός προσανατολισμός.

    Ήταν η κυριότερη αιτία για να ψηφιστεί ένας υποψήφιος Δήμαρχος που τώρα πλέον δεν ισχύει 100%, όμως επηρεάζει με ποσοστό 40-50%. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι Βουλευτές και πολιτευτές λένε ότι δεν ασχολούνται με την εκλογή Δημάρχων σε δήμους τύπου Ζαχάρως όλο και βάζουν "χέρι" χωρίς να φαίνονται. Στην περίπτωση της Ζαχάρως -Φιγαλείας υπάρχουν ενδείξεις και οι έμπειροι εκλογολόγοι βλέπουν τις υποψηφιότητες και κρίνουν.

    2. Συγγενικές σχέσεις και φιλίες.

    Λένε πολλοί ότι αν και είναι παραταξιακά με άλλο πολιτικό φορέα πάνω από όλα είναι οι φιλίες, εδώ το ποσοστό επιρροής στο εκλογικό σώμα δεν είναι πολύ πάνω από το 10-15%. 

    3.  Παρελθόν του συνδυασμού και των ηγετών του.

    Το ισχυρό δυναμικό που έχει ο ήδη εκλεγμένος Συνδυασμός και το παραγόμενο έργο του. Εκεί θα εστιάσει για να δώσει αποδείξεις με έργα και όχι με λόγια ο ήδη εκλεγμένος συνδυασμός. Στην Ζαχάρω και Φιγαλεία υπάρχει ήδη έργο που ο καθένας μπορεί να το εκτιμήσει και να το αξιολογήσει με τα δικά του κριτήρια. 

    4. Οι αποστασίες και οι τσακωμοί της τελευταίας στιγμής.

    Είναι γραμμένο στο DNA του Έλληνα να υπάρχει διασπαστική τάση όχι μόνο μετά τις εκλογές αλλά και πριν. Άτυχος θα είναι ό αρχηγός του συνδυασμού οταν δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις διάσπασης. Συνήθως οι λόγοι μπορεί να είναι ψηφοθηρικοί έως και προσωπικοί. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται μετά τις εκλογές με αποσταθεροποιητικές τάσεις και προβληματικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων αλλά δεν παύει να είναι πρόβλημα.

    5. Κτυπήματα "κάτω από την ζώνη", ανέντιμος προεκλογικός αγώνας.

    Είναι και αυτός ένας σπουδαίος λόγος να περιμένει κάποιο να εκλεγεί από κάποια δυσφήμιση και κίνηση που θα βλάπτει τους αντιπάλους υποψηφίους με διασπορά κακόβουλων ειδήσεων, ή μεθοδεύσεις για κατευθυνόμενη "αρνητική" διαφήμιση του αντιπάλου. Στο παρελθόν η μέθοδος αυτή είχε καθορίσει και ρυθμίσει μέχρι και πολιτεύματα.!!!

    6. Η προσωπικότητα των υποψηφίων Δημάρχων.

    Όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει ισχυρή προσωπικότητα μαζί με ένα σημαντικό βιογραφικό (αν είναι και τεχνοκράτης ακόμα καλύτερα) και με μια διαφανή και ξεκάθαρη πορεία στα κοινά ή στον εργασιακό του χώρο τότε δίνει έναν αέρα νίκης που τον κάνει όλο και πιο πολύ σίγουρο. Είναι ο λόγος που πολλοί αναποφάσιστοι επιλέγουν τελευταία στιγμή τον Δήμαρχο τους.

    7. Συμπλήρωση ψηφοδελτίων σε κάθε χωριό.

    Είναι δείγμα αποδοχής ακόμα και από την πιο μικρή κοινωνική μερίδα, από το πιο απόμακρο οικισμό. Δεν είναι καθοριστικός παράγοντας επειδή το αποτέλεσμα πάντα κρίνεται στα μεγαλύτερα διαμερίσματα ή χωριά.

    ίσως υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι που θα τους δούμε σιγά-σιγά καθώς πλησιάζουμε στις κάλπες. 
    Ελπίζουμε να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός και να είναι όλοι ικανοποιημένοι από αυτής της πλευράς.


    Related Posts with Thumbnails