ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/5/14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΝΕ.Δ.Α.)»


  • Αγαπητοί Συνδημότες, φίλες και φίλοι
    "Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά δίνουμε ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Τόπου, που θα μας οδηγήσει σε δρόμους οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ευημερίας.
    Σας καλούμε σε μία συμμαχία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να πραγματοποιήσουμε ένα θετικό έργο για όλους μας και κύρια για τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά μας."
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ - Υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
    Ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας είναι το σημαντικότερο τμήμα της Δυτικής Πελοποννήσου, που βρίσκεται ήδη στο κέντρο του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιήσουμε και θα στηρίξουμε ένα μοντέλο δυναμικής τοπικής οικονομίας για ήπια τουριστική ανάπτυξη και αγροτική παραγωγή επώνυμων παραδοσιακών και βιολογικών καλλιεργειών. Ιδιαίτερη στήριξη θα δώσουμε στην κτηνοτροφία, που έχει λαμπρό μέλλον.
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
    Κατασκευή ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ για τη Ζαχάρω και τους οικισμούς. Εξασφάλιση καθαρού, υγιεινού πόσιμου νερού για κάθε κάτοικο. Βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου όλων των ημιορεινών περιοχών. Σύνδεση Φιγαλείας, Γιαννιτσοχωρίου, Ανδρίτσαινας, Επικούρειου Απόλλωνα και Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω διαδημοτικής συνεργασίας.
    Ολοκλήρωση του σχεδιασμού/ κατασκευής της Ολυμπίας Οδού (Ιόνιας Οδού), με τρόπο που θα διασφαλίσει τα αναπτυξιακά συμφέροντα της περιοχής. Η «ανατολική χάραξη» θα απαλλάξει τον Καϊάφα και τους πεδινούς οικισμούς, από τις συνέπειες ενός έργου που δεν χωράει στον στενό κάμπο του Δήμου. Ταυτόχρονα, θα καταστήσει την περιοχή μας τόπο ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ επισκεπτών και όχι τόπο ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ φορτίων.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
    Έμπρακτη στήριξη στην ανάπτυξη παραγωγής επώνυμων βιολογικών ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ προϊόντων. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα εκπαίδευσης "Δια Βίου Αγροτικής Μάθησης και Κατάρτισης" των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.
    Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής, προβλέπεται να δημιουργηθεί "Γραφείο Στήριξης Αγροτών". Το γραφείο θα παρέχει ενημέρωση στους αγρότες του Δήμου μας για τα τρέχοντα θέματα τα οποία τους αφορούν και έχουν να κάνουν με τις καλλιέργειες, την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά, τα προγράμματα χρηματοδότησης στο χώρο της γεωργίας, το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της αγροτικής ανάπτυξης, και τις καλές πρακτικές. Καθώς επίσης και την αδειοδότηση χρήσεων αρδευτικών γεωτρήσεων. Για να στηριχθεί η κτηνοτροφία με την αξιοποίηση όλων των θεσμικών μέτρων και των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων. Για να αυξηθεί η παραγωγή και η προώθηση του γάλακτος και των λοιπών κτηνοτροφικών προϊόντων προς όφελος των παραγωγών και όχι των μεσαζόντων.
    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
    Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου θα στηριχθεί στην αξιόπιστη ενίσχυση των υποδομών, των υπηρεσιών υγείας και της εφαρμογής ενός ειλικρινούς ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Η παραλιακή ζώνη με τη μοναδικότητα της θα αποτελέσει μαζί με την εξαιρετικού φυσικού κάλους περιοχή του ΚΑΙΑΦΑ την ατμομηχανή της ανάπτυξης όλου του δήμου. Στόχος μας είναι η προσέλευση 50.000, τουλάχιστον, επισκεπτών το χρόνο, σε αντίθεση με τις 3.000 που έχουμε σήμερα. Σε αυτό θα βοηθήσει η ίδρυση "Γραφείου εξυπηρέτησης" των επαγγελματιών της περιοχής και των επισκεπτών μας. Η ενημέρωση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα, (εστίασης και διαμονής) θα είναι διαρκής και ουσιαστική, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες μας, προκειμένου να διακριθεί ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας ως Τουριστικός προορισμός.
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
    Στελέχωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ. Λειτουργία ΕΚΑΒ, για την ταχεία και αποτελεσματική μεταφορά των ασθενών. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και η ΥΓΕΙΑ είναι δύο τομείς μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον τόπο μας. Θα πετύχουμε την αναβάθμιση των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΪΑΦΑ και τη λειτουργία τους σε ετήσια βάση.
    ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    Στηρίζουμε τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, που σήμερα συντηρείται αποκλειστικά χάρη στην αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο εκσυγχρονισμός των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ, στο πλαίσιο των προδιαγραφών του Υπ. Παιδείας, παρέχει την δυνατότητα ώστε να αποκτήσει η πόλη κατάλληλη υποδομή. Ολοκλήρωση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων του ΣΤΑΔΙΟΥ και όλων των άλλων αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων του Δήμου, για να υπάρχει διέξοδος της νεολαίας προς τον αθλητισμό.
    Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών κτιρίων, η κατασκευή του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως και η ενίσχυση των Σχολείων της Φιγαλείας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) θα δώσουν τη δυνατότητα πληρέστερης Παιδείας στους μαθητές μας.
    Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με ιστορία 80 ετών και τα αθλητικά σωματεία στο σύνολό τους θα ενισχυθούν.
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, ΑΙΠΥ, ΝΕΣΤΩΡΑ, ΑΝΗΛΙΟΥ,ΛΕΠΡΕΟΥ, ΠΡΑΣΙΔΑΚΙΟΥ
    Στηρίζουμε την αρχαιολογική έρευνα για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων του τόπου. Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ είναι ένας ολόκληρος αρχαίος πολιτισμός που περιμένει την αποκάλυψη και την ανάλογη προβολή. Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΥΛΟΣ, οι Ναοί του Σωτήρος και της Παναγίας στο Ανήλιο, το ΑΡΧΑΙΟ ΛΕΠΡΕΟΝ, το ΑΙΠΥ, ο Ναός της Δήμητρας στο Λέπρεο, ο Ναός της Αθηνάς στο Πρασιδάκι, η Ομηρική πόλη των Πύργων στον Άγιο Ηλία, είναι μνημεία που πρέπει να αναδειχτούν.
    Το κτήριο της ALPHA BANK (στη διασταύρωση Κακοβάτου), θα χρησιμοποιηθεί ως «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ» του τόπου. Κατάλληλα διαμορφωμένοι οι χώροι θα αξιοποιηθούν για την προβολή των οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (αγροτικών προϊόντων, συνεταιριστικών δραστηριοτήτων, προβολή αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, οικισμών, λαογραφικών μουσείων και σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και δράσης).
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    Το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, αποτελούν αναντικατάστατο αναπτυξιακό κεφάλαιο. Στηρίζουμε την πολιτική αναδάσωσης περιοχών που κάηκαν τον Αύγουστο του 2007. Επιδιώκουμε να εφαρμοστούν μέθοδοι πυρασφάλειας, που θα αποτρέπουν την μαζική διάδοση της φωτιάς και θα προστατεύουν αποτελεσματικά τόσο τους οικισμούς, όσο και τις καλλιέργειες. Η ανάπτυξη των ημιορεινών και ορεινών οικισμών θα συνδυαστεί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως οι καταρράκτες της ΝΕΔΑ, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν και θα προβληθούν για την ανάπτυξη της περιοχής.
    Η ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής θα στηριχτεί στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, αλλά και σε ένα «ειλικρινές και γνήσιο» ΣΧΟΟΑΠ, που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα δώσει λύσεις.
    Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
    Η αποτυχία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένης χρηματοδότησης, να κατασκευάσει βασικά έργα υποδομής όπως, ο βιολογικός καθαρισμός Ζαχάρως, το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως, το δίκτυο ύδρευσης Ζαχάρως και Φιγαλείας αλλά και απουσία μελετών για την απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Μολυβιάτη στέρησαν τον τόπο από βασικά έργα υποδομής, απαραίτητα για να στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου.
    Ο Δήμος μας είναι ενιαίος και η περιοχή του πρώην Δήμου Φιγαλείας έχει ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης για να αναπτυχθούν οι ομορφιές, ο πολιτισμός και οι δυνατότητες ανάπτυξής της. Θα καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται γιατί από την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών θα ωφεληθεί το σύνολο του Δήμου.
    Σε τούτη την προσπάθεια να αποκτήσει Κύρος ο Τόπος μας και νέα Πνοή η κοινωνία μας, καμία και κανένας δεν περισσεύει!
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts with Thumbnails