ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

13/5/11

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤAI Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Στα γραφεία της Ένωσης στην Ζαχάρω συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων για τα δικαιώματα του ελαιολάδου και από ότι βλέπουμε η προσέλευση των παραγωγών της περιοχής είναι μεγάλη.  Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια σιωπηρή παράταση για όσους αργήσουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους και θα είναι λογικό γιατί ο αριθμός των παραγωγών της περιοχής μας είναι πολύ μεγάλος.

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έχει ακουστεί πολλές μέρες τώρα ότι οι σύμβουλοι από την Φιγαλεία της παράταξης του κ. Αλεξανδρόπουλου ετοιμάζονται να ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ δική τους πορεία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουν αποφασίσει ότι θα μπαίνουν μέσα στα δημοτικά συμβούλια ανεξάρτητα τι λέει ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος γιατί πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει τελικά και να αρχίσει ο Δήμος να κάνει έργα. Οι ψηφοφόροι από την Ζούρτσα έχουν αρχίσει να "διαμαρτύρονται" για την στάση του Αλεξανδρόπουλου και ζητούν από τους δικούς τους υποψήφιους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
Μάλιστα ακούστηκαν πολλές εκδοχές και πολλοί χαρακτήρισαν τον Αλεξανδρόπουλο "μία από τα ίδια" όσον αφορά την σύγκριση με τον κ. Μπούσμπουρα.




11/5/11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπροόδων σας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την

Τετάρτη 11-Μαΐου 2011, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως,


με σκοπό την παρουσίαση του νέου Δ.Σ.,

την ενημέρωση για τις προγραμματισμένες δράσεις,
καθώς και την ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη του συλλόγου.

Αναμένουμε την συμμετοχή και τις προτάσεις σας.


Εκ του Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ. ΑΓΡΑΠΙΔΑ

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ   ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ  ΚΑΪΑΦΑ

Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που μας  απασχολεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Μετά την πάροδο πολλών δεκαετιών οι λουτροπόλεις έχουν μετατραπεί σε γερουντοπόλεις παραδοσιακής πελατείας, εμφανίζοντας σημάδια παρακμής. Αντίθετα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν πηγή πλούτου με εκατομμύρια επισκέπτες. Η λειτουργία  των Ιαματικών πηγών εποπτεύεται από τον Ε.Ο.Τ. μετά  τον Ν. 3498-24/10/2006.. Ωστόσο η απάντηση στην στρατηγική της αξιοποίησης των Ιαματικών λουτρών δεν έχει δοθεί.
Μέχρι σήμερα πολλές από τις  λουτροπόλεις λειτουργούν ως Δημοτικές επιχειρήσεις, και τα αποτελέσματα σε μερικές περιπτώσεις είναι ικανοποιητικά ,ενώ σε άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν παρά πολλά προβλήματα και λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Ο Καϊάφας, όπως και άλλες λουτροπόλεις υπάγονται στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (Ε.Τ.Α, Α.Ε), χωρίς να έχει σχεδιασθεί μέχρι  σήμερα ένα νέο πρότυπο αξιοποίησης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
Στην Ευρώπη τα λουτρά υπάγονται κατά βάση στον Δήμο ή την Περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων υποδομής. Οι λοιπές υποδομές όπως είναι οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπάγονται σε ιδιώτες.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία που δέχεται 20 εκατ. Επισκέπτες, ενώ στην Ελλάδα μόλις φθάνουν τα 2 εκατ.

ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Είναι γεγονός ότι στο Βέλγιο αναπτύχθηκε το πρώτο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού (SPAS). Τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού μπορούν να λειτουργήσουν και ως Κέντρα Τουρισμού Υγείας εάν εξοπλιστούν και με εγκαταστάσεις αναψυχής άθλησης και ξεκούρασης. Ο τουρισμός υγείας περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την υγεία, τον Ιατρικό έλεγχο, την ειδική διαιτητική, την ψυχοθεραπεία, την κινησιοθεραπεία  Έτσι οι εγκαταστάσεις των λουτρουπόλεων εμπλουτίζονται και με άλλες δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές) και αναδεικνύονται ως κέντρα μακράς παραμονής για όλες τις Ηλικίες όπως στην Κεντρική Ευρώπη.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Είναι γεγονός ότι απαιτείται ένα νέο ολοκληρωμένο Μεσογειακό Πρότυπο ανάδειξης και αναβάθμισης των λουτροπόλεων  όπως είναι ο Καϊάφας, μέσα από την διαδικασία της ενεργοποίησης και της  συμμετοχής  των πολιτών και των εμπορικών η άλλων  φορέων. Τα οφέλη για την τοπική οικονομία θα είναι πολλά, ενώ ταυτόχρονα θα τονωθεί η τοπική απασχόληση.
Τη στιγμή αυτή ωστόσο προέχει η έναρξη της λειτουργίας των Ιαματικών λουτρών, και η άμεση πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία και η τοπική απασχόλη

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολιτευσης 
Πρόεδρος  Συλλόγου Περιβάλλοντος Ζαχάρως



9/5/11

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Πρέπει να ξεκινησει τελικά μια προσπάθεια το κτήριο που σταμάτησε στην μέση να συνεχιστεί γιατι δεν πάει άλλο. Σε λίγο καιρό ο Δήμος μας δεν θα έχει που να στεγάσει τις υπηρεσίες που κληρονόμησε απο την Νομαρχία. Δεν μπορεί τώρα ο πολίτης εν έτη 2011 να μην βρίσκει συγκεντρωμένες όλες  τις υπηρεσίες του Δήμου σε ένα κτήριο.
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ???
Όλοι μας περνάμε απο πόλεις του ιδίου μεγέθους με την Ζαχάρω και το μόνο που βλέπουμε είναι το Δημαρχείο σε κεντρικό σημείο κάθε πόλης με όλες του τις υπηρεσίες και τα γραφείο μέσα σε ένα καλά οργανομένο κτήριο.
ΕΔΩ, αλλού το ένα γραφείο αλλου το άλλο γραφείο, μεγάλη υπομονή θα πρέπει να έχει κάποιος και να τρέχει απο την μία άκρη στην άλλη για να εξυπηρετηθεί και να βρεί μια λύση.
Μήπως αυτοί που ξεκίνησαν το αγώνα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Δημαρχείου θα πρέπει ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ να ξεκινήσουν και ΑΓΩΝΑ για την συνέχιση της κατασκευής του?????
Λέω ΜΗΠΩΣ??????

ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΣΕ ...ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Έμαθα ότι με την επιθεώρηση του Ρακιτζή στην πολεπδομία Ζαχάρως βγήκαν ...πολλά ξεχασμένα προστίματα στην φόρα. Για κάποιο λόγο δεν είχαν βεβαιωθεί στο δημόσιο ταμείο μερικές εκατοντάδες υποθέσεις και τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης. Έχουν δρομολογηθεί πολλά φακελάκια προς τους ενδιαφερόμενους για παλιές υποθέσεις που ίσως τις έχουν ξεχάσει κιόλας. Αν μάθετε κάτι ενημερώστε μας. Τα νούμερα πάντως είναι ....μεγάλα..!!!!!!
Εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε και άλλο λάδι στην φωτιά, και ελπίζουμε ας σταματήσει έδω η τσιμπίδα της εφορίας και της πολεοδομίας.

ΝΕ.Δ.Α. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΝΕ.Δ.Α.» - ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΙ  ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
Η ανεύθυνη και παραβατική τακτική για τις καντίνες του τέως δήμαρχου Ζαχάρως κ. Χρονόπουλου έχει χρεώσει το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, με το τεράστιο πρόστιμο των 2.061.420 ευρώ, που έχει ήδη πάει στο Δημόσιο Ταμείο για είσπραξη.
Είμαστε χρεωμένοι με αυτό το αστρονομικό πρόστιμο, επειδή ο κ. Χρονόπουλος  και οι συνεργάτες του, οι αυτοαποκαλούμενοι και «εραστές» της Ζαχάρως, «έπαιζαν με τους νόμους», όπως δημόσια δήλωναν αυτάρεσκα.
Όμως θύματα της πολυδιαφημισμένης «παλικαριάς» του κ. Χρονόπουλου και της «προστασίας» που υπόσχονταν όλα αυτά τα χρόνια, είναι και οι καντινιέρηδες, που και αυτούς τους φόρτωσε με υπέρογκα πρόστιμα, που έχουν πάει στο Δημόσιο Ταμείο για είσπραξη.
παραλία Ζαχάρως:                         παραλία Κακοβάτου:
α.         105.114  ευρώ                                  α.         331.680  ευρώ
β.         263.840     »                                      β.         134.674     »
γ.         383.334     »                                      γ.           24.178     »
παραλία Θολού:                                         παραλία Γιαννιτσοχωρίου:
α.         265.654  ευρώ                                  α.           19.442  ευρώ
β.         292.000     »                                      β.         325.678     »
Σύνολο προστίμων σε Δήμο και καντινιέρηδες:  4.209.874 ευρώ.
ο κ. Χρονόπουλος ενώ έβλεπε που πήγαινε η κατάσταση με τις παράνομες  καντίνες, άφησε να περάσουν οχτώ χρόνια, χωρίς να προσπαθήσει να εγκαταστήσει έστω και μία νόμιμη!  Σήμερα, για ένατη χρονιά, χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί, λέει, δεν θα έχει ο κόσμος που να πιει ένα ποτήρι νερό. Έτσι κατάντησε τον τόπο!!! Μετά από οχτώ χρόνια παντοδυναμίας δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μία νόμιμη καντίνα.  Αλλά αν οι καντίνες ήταν νόμιμες, οι καντινιέρηδες δεν θα είχαν την ανάγκη του και δεν θα τους έλεγχε. Σήμερα, έχει το θράσος να λέει στους καντινιέρηδες (που τους πείρε στον λαιμό του) ότι τον εμποδίζει η αντιπολίτευση και  γι’ αυτό δεν θα ανοίξουν.  
1ον       Καταρχήν ο έκπτωτος κ. Χρονόπουλος, δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Δεν είναι σε θέση ούτε να επιτρέψει, ούτε να απαγορεύσει τη λειτουργία των καντινών.  
2ον       Οι καντινιέρηδες θα πρέπει μόνοι τους να εκτιμήσουν την κατάσταση, την παράνομη τακτική και την ανικανότητα του κ. Χρονόπουλου.
3ον       H Μείζονα Αντιπολίτευση, δεν θα επωμισθεί την ευθύνη τυχόν παράνομης λειτουργίας των καντινών. Με αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε ότι  ούτε εμείς, ούτε άλλοι έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν πρόστιμα. Ούτε φυσικά θα τα μεταφέρουμε στις πλάτες των ανυποψίαστων Δημοτών μας. Δεν συμμετέχουμε στα κοινά για να προσφέρουμε «προστασία» αλλά για να αγωνιστούμε για την εδραίωση της νομιμότητας, που είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης για τον τόπο μας και στους δημότες μας, καθαρά, διάφανα και δικαιωματικά.
Έντρομος από τις προσωπικές του καταδίκες, ο κ. Χρονόπουλος  ρίχνει τις ευθύνες για το μπάχαλο που επικρατεί στις παραλίες του Δήμου σε τρίτους, αλλά και στους ίδιους τους καντινιέρηδες, τα θύματά του. Επαγγελματίες, τους οποίους αντί να τους νομιμοποιήσει, τους άφησε έκθετους και τους κατηγορεί και από πάνω.-
                                                                                                        «ΝΕ.Δ.Α.»

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Στο blog έχουν φτάσει δύο διαφορετικά email που μας ζητάτε να γράψουμε για το "πονηρό" ρόλο που πάνε να παίξουν κάποιοι προσπαθώντας να καταπατήσουν τις αμμώδεις εκτάσεις του Δήμου μας.
Αν και γνωρίζουμε κάποια πράγματα πιστεύουμε ότι εσείς με τα σχόλια σας θα μας ενημερώσετε καλύτερα και θα αρχίσουμε να "ξεσκεπάζουμε" τα μυστικά σχέδια που προβλέπουν κάποιοι ότι θα αρχίσουν να αναπτύσονται μετά το καλοκαίρι. Λένε ότι οι καταπατήσεις θα γίνουν σε κτήματα που συνορεύουν με τις αμμώδεις εκτάσεις και μάλιστα έχουν περιγράψει ένα δύο παραδείγματα σε Ζαχάρω Νεοχώρι και Θολό.  Ακολουθούν ο Καιάφας και ο Κακόβατος αν και υπάρχει η παραλιακή ζώνη μεταξύ Νεοχωρίου Θολού όπου κάποιος ετοιμάζεται να οικιοποιηθεί περί τα 150 στρέμματα.
Δεν ξέρω αν μας έχει κυριεύσει ο πανικός αλλα είναι πολύ δύσκολο να περιφράξει κάποιος τις ..πεύκες και τους άμμους χωρίς να υποστεί τις συνέπειες.
Related Posts with Thumbnails