ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

16/4/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει Στο δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, αν και έχουν περάσει 115 ολόκληρες ημέρες από την ημερομηνία που έπρεπε να έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, δεν λειτουργεί τίποτα. Ως εκ τούτου δεν έχει συσταθεί καμιά Επιτροπή (Οικονομική, Ποιότητας ζωής, Διαβούλευσης, Μεταναστών) και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη.
Ο εκλεγείς δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος έχει εκπέσει από το αξίωμα λόγω παράβασης καθήκοντος.
Και ενώ έχει εκδικασθεί από τον Άρειο Πάγο και έχει απορριφθεί και η ένστασή του (απόφαση 298/2011) και έχει πλέον τεθεί σε μόνιμη αργία, η απόφαση δεν έχει έλθει ακόμα στο δήμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Η τύχη της αγνοείται.
Αποτέλεσμα. Θεωρούνται παράνομες όλες οι προσκλήσεις των δημοτικών συμβούλων που έγιναν από τον Π. Χρονόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του με συνέπεια να ακυρώνονται όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης. Οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών δεν έχουν πραγματοποιηθεί, γιατί όλες οι συνεδριάσεις (5 τον αριθμό), έχουν κριθεί άκυρες με διαπιστωτικές πράξεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.
Οι πολίτες, εξαιτίας της ολιγωρίας και της αδράνειας της πολιτείας, δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Δήμαρχος και ποιος ο Δημαρχεύων, καθώς ο κος Χρονόπουλος, αν και σε αργία, υπογράφει διάφορα δημοτικά έγγραφα και κυκλοφορεί με όχημα του δήμου, ακόμη και στην Αθήνα.
Είναι βαρύτατη η ευθύνη της Πολιτείας και ειδικότερα της Περιφέρειας που, παρά τις σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κκ Κουβέλη και Τσούκαλη, επιτρέπει να διαιωνίζεται η παρανομία και η διαφθορά σε βάρος του δήμου, του τόπου και των πολιτών.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, να τεθεί τέλος στην ανοχή απέναντι στην αυθαιρεσία, της έκπτωτης δημοτικής αρχής, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το κύρος των θεσμών και επιτέλους να λειτουργήσει ο δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας.
16/4/11 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Προς δημοσιεύση ευχαριστούμε

15/4/11

O ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο...ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Κυκλοφορεί στην αγορά ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος θα δεχθεί ένα "δώρο" απο τον Δ. Αβραμόπουλο την μέρα που ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος θα κάνει την συγκέντρωση στην παραλία.
Συγκεκριμένα ο Αβραμόπουλος που θα είναι στο χωριό του το Ελληνικό θα περάσει απο την Ζαχάρω και θα επισκευθεί τον "καλό φίλο" Πανταζή και θα κουβεντιάσουν γενικά για τις ανάγκες και τα προβλήματα του νέου Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας. Θα επισκευθεί το Κ.Υ. και θα δεί πως λειτουργεί τώρα.
Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι εκτός απο την στήριξη του Αβραμόπουλου θα εκφράσει την "φιλία του" με τον Πανταζή και άλλο στέλεχος της πολιτικής σκηνής απο την περιοχή μας.

Σχόλιο: Αν,λέω, ΑΝ γίνουν όλα αυτά τότε ο Πανταζής Χρονόπουλος είναι καλός ΠΑΙΧΤΗΣ, αν όμως δεν γίνουν τότε αυτοί που τα λένε δεν ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...!!!!!!!!!!!!!!

Ομογενής έλαβε την Πασχαλιάτικη κάρτα του παππού της μετά από 46 χρόνια

Σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια «ταξίδευσε» από την Αθήνα μια καρτ ποστάλ, με φόντο την Ακρόπολη, για να μεταφέρει τις Πασχαλιάτικες ευχές στον παραλήπτη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για την ευχετήρια κάρτα που απέστειλε στις 20 Απριλίου 1965 ο Ιωάννης Σιταράς, από την Αθήνα, στην εγγονή του, Βασιλεία Σιταρά-Μαζότα, στο Κονέκτικατ, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης. Την κάρτα του αειμνήστου παππού της, η 59χρονη, σήμερα, ομογενής την έλαβε τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011. Όταν την εντόπισε στην αλληλογραφία της, δεν πίστευε στα μάτια της. Διάβαζε ξανά και ξανά το κείμενο με τις ευχές και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς είναι δυνατόν η ταχυδρομική κάρτα που της έστειλε ο παππούς της να φτάσει στα χέρια της δεκαετίες μετά.
«Δάκρυζα, καθώς την διάβαζα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα λάμβανα, μετά από τόσα χρόνια, τις ευχές του παππού μου», επεσήμανε στον «Εθνικό Κήρυκα» η Βασιλεία Σιταρά-Μαζότα. Και συνεχίζει: «Ο παππούς μου Ιωάννης Σιταράς έχει πεθάνει δεκαετίες πριν και η κάρτα ετούτη ήρθε να «φρεσκάρει» τις μνήμες μου και να μου υπενθυμίσει ότι ο παππούς λάτρευε τόσο εμένα, όσο και τον αδελφό μου. Ήθελε, μέσω αυτής της κάρτας, να μας υπενθυμίσει ότι οφείλουμε να γνωρίσουμε την Αθήνα και να είμαστε υπερήφανοι γι? αυτή».
Η κάρτα άργησε να φτάσει στον προορισμό της, καθώς ο παππούς της δεν είχε αναγράψει σε αυτήν την ακριβή διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα. Έγραψε, μόνο, στα αγγλικά: «Μiss Vassoula Sitara, Hartford, Connecticat».
Στα αγγλικά είχε γραφτεί και η ευχή του παππού προς την εγγονούλα του: «Dearest granddaughter, On the occasion of Holy day of Easter, I send you this card to take an idea of Athens. I want you to enjoy Easter with all family.
Kisses to Dad Mom & Johnny. I hug you. Bapou». (Πολυαγαπημένη μου εγγονή, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, σου στέλνω αυτή την κάρτα για να πάρεις μια ιδέα από την Αθήνα. Θέλω να χαρείς το Πάσχα, με όλη την οικογένεια. Φιλιά στον μπαμπά, στην μαμά και στον Τζόνι. Αγκαλιές, Bapou).
«Η κάρτα ετούτη είναι πολύ σημαντική για μένα. Θα τη βάλω σε μια γυάλινη κορνίζα, έτσι ώστε όποιος έρχεται στο σπίτι μου να μπορεί να θαυμάζει την θέα της Αθήνας, αλλά και τις ευχές και τον γραφικό χαρακτήρα του παππού μου. Θα τη διατηρήσω σαν φυλαχτό και θα παρακαλέσω και τα παιδιά μου να την προσφέρουν ως δώρο στα παιδιά τους», επεσήμανε η κα Σιταρά.
Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, η κα Σιταρά κρατάει ζωντανή την εικόνα του παππού και της γιαγιά, για τους οποίους διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις.
Ο παππούς της, όπως είπε, ασχολούνταν με το εμπόριο καπνών και ομιλούσε άπταιστα την αγγλική γλώσσα.
Ο πατέρας της, Βύρων Σιταράς, ήταν το δεύτερο από τα πέντε παιδιά του ζεύγους Ιωάννη και Βασιλείας Σιταρά. Πήγε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ‘50. Εκεί, γνωρίστηκε με την Ελληνοαμερικανίδα Μερσίνη Κατέρη, με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, την Βασιλεία και τον Τζον, που σήμερα ασκούν το επάγγελμα της κτηματομεσίτη και του δικηγόρου, αντίστοιχα.
Ερωτηθείσα αν τους είχε επισκεφθεί ποτέ ο παππούς, η κ. Μαζότα απάντησε ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του, καθώς πέθανε νωρίς.
«Ο παππούς μου είχε μάθει τα Αγγλικά στο σχολείο, ως δεύτερη γλώσσα, και διέμενε στην Άνω Πεύκη Αμαρουσίου. Εγώ τον είχα γνωρίσει από τις διάφορες επισκέψεις που κάναμε στην Αθήνα, όσο ζούσε ο πατέρας μου», σημειώνει η Βασιλεία Μαζότα.
Η ομογενής, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «The Hartford Courant», την επόμενη της παραλαβής της πολυταξιδεμένης κάρτας, επισκέφθηκε το Ταχυδρομείο της περιοχής για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για το «δώρο» που της έκαναν, εν όψει του φετινού Πάσχα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταχυδρομείου του Κονέκτικατ, ανάφερε ότι πολλές φορές τα γράμματα επιστρέφουν, όταν ο παραλήπτης αλλάζει διεύθυνση, ή όταν είναι ελλιπής η διεύθυνσή του και τόνισε ότι -κατά κανόνα- καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του παραλήπτη ή για την επιστροφή στον αποστολέα. Παρ’ όλα αυτά παραμένει «μυστήριο» πού βρισκόταν για 46 ολόκληρα χρόνια η κάρτα του αειμνήστου Ιωάννη Σιταρά προς την εγγονούλα του, Βασιλεία Σιταρά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

13/4/11

πρώτη η Ελληνική κουζίνα!

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς διαιτολόγους που ασχολούνται με την προαγωγή της υγείας (Health Promotion), βαθμολογήθηκαν οι 10 πιο υγιεινές κουζίνες. Φυσικά πρώτη βγήκε η Ελληνική κουζίνα!  

1. Ελληνική κουζίνα

Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί  προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή : Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα όπως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φασόλια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο, και τα ω3- λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε πολλά ψάρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την εμφάνιση  καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με την διατροφή. 
Στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και κάποιων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard. Επίσης η απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη και οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι για αυτό το είδος της διατροφής, η οποία είναι πιο πλούσια σε «υγιεινά» λιπαρά, από οποιαδήποτε άλλη «παραδοσιακή» διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Η Millerαναπληρώτρια καθηγήτρια από το  Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, δήλωσε:  "οι μικρές ποσότητες κρέατος, τα φρέσκα θαλασσινά, οι σύνθετοι υδατάνθρακες (φασόλια, μελιτζάνες, ή ολικής αλέσεως ψωμιά -σιτηρά),οι ελιές και οι ξηροί καρποί πχ: τα καρύδια, είναι οι βασικοί κανόνες τις υγιεινής Ελληνικής κουζίνας", και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

2. Καλιφόρνια Fresh

Η Καλιφόρνια Fresh βασίζετε στην απόλαυση κάθε εποχής με τοπικά φαγητά εύκολα στην προετοιμασία. Αυτός είναι ένα υγιεινός τρόπος διατροφής που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας ανεξάρτητα από το που ζει. Η συγκεκριμένη κουζίνα, χρησιμοποιεί τρόφιμα που καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο, και είναι ανάλογα με την εποχή τους και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

3. Βιετναμέζικη κουζίνα

Φρέσκα βότανα και καρυκεύματα, πολλά λαχανικά και θαλασσινά, καθώς και τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιούν νερό ή ζωμό, αντί των ελαίων - αυτά είναι μερικά από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του  Βιετναμέζικου τρόπου μαγειρέματος.

Αυτή η κουζίνα, προετοιμάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, βασίζεται λιγότερο στο τηγάνισμα και στις βαριές σάλτσες  και περισσότερο στα βότανα. Οι παραδοσιακές βιετναμέζικες αρωματικές ουσίες (μέντα, βασιλικός Ταϊλάνδης, γλυκάνισος, κόκκινο τσίλι και κολίανδρο), εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται και ως εναλλακτικές θεραπείες για κάποιες ασθένειες. Πχ: το κόλιανδρο και ο γλυκάνισος έχουν δράση στην ενίσχυση της πέψης.


Ένα από τα πιο υγιή και πιο εύγευστα βιετναμέζικα πιάτα είναι το Pho, μια αρωματική σούπα με βάση το noodle γεμάτη αντιοξειδωτικά.

4. Ιαπωνική κουζίνα

Η παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα είναι πάρα πολύ υγιεινή. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Miller, εξηγεί ότι: "Δεν είναι μόνο μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η  προετοιμασία του φαγητού που γίνεται με ένα πιο υγιεινό τρόπο, όπως στον ατμό ή με ένα πολύ «γρήγορο ανακάτεμα»  το stir-fry.

Επίσης προσπαθούν να εφαρμόσουν το "Hara Hachi Bu" που σημαίνει: "φάτε έως ότου είστε κατά 80% πλήρεις". Αυτοί οι απλοί κανόνες διατροφής μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες  να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού ή του παχέος εντέρου.

5. Ινδική κουζίνα

Λέγοντας "ινδική - κουζίνα", ίσως να σκέφτεστε αρωματικά καρυκεύματα, όπως  πιπερόριζα, κόκκινο τσίλι, και το masala garam (ένα μείγμα από κύμινο, κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, κανέλα, κολίανδρο, και άλλα μπαχαρικά).
Τα παραπάνω  μπορούν πράγματι να προάγουν την υγεία. Η κουρκούμη και τοτζίντζερ βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Οι ερευνητές επισημαίνουν το γεγονός ότι τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι τέσσερις φορές μικρότερα από ό,τι στην Αμερική ή στην Ευρώπη, ίσως επειδή οι άνθρωποι εκεί τρώνε κάρυ καθημερινά.

Η κουρκούμη, το κύριο συστατικό του κάρι, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα οφέλη της εξετάζονται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

6. Ιταλική κουζίνα

Αυτό που κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει την ιταλική κουζίνα είναι τα πολύ καλά συστατικά της: τομάτα, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανός και βασιλικός.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από καρκίνο του μαστού. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσλάβετε το λυκοπένιο είναι τα μαγειρεμένα προϊόντα τομάτας: μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας έχει περισσότερα από 20 χιλιοστόγραμμα.
Επιπλέον, το σκόρδο και τα παραδοσιακά ιταλικά βότανα παρέχουν βιταμίνες Α και C. Το  ελαιόλαδο βοηθά στη  μείωση της  χοληστερόλης και την καταπολέμηση των ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά.

7. Ισπανική κουζίνα

Οι κριτικοί χειροκροτούν την ισπανική παράδοση του φαγητού τάπας (μικρά πιάτα για το φαγητό). Οι Ισπανοί τρώνε τόνους από φρέσκα θαλασσινάλαχανικά καιελαιόλαδο - όλα εξαιρετικές επιλογές, όταν πρόκειται για τον έλεγχο του βάρους σας. Η λίστα των πολύ υγιεινών πιάτων που θα παραγγείλετε: gazpacho (πλούσιο σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά) και παέλια (πλούσια σε φρέσκα θαλασσινά, ρύζι και λαχανικά).

Προσοχή : Αποφύγετε τα λιπαρά λουκάνικα και τα τηγανητά, τα οποία μπορεί να τα συναντήσετε σε τάπας μενού.

8. Μεξικάνικη κουζίνα

Ξεχάστε αυτές τις υψηλής περιεκτικότητας, σε λιπαρά και θερμίδες, επιλογές που συναντάτε σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια του Μεξικού. Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα μπορεί να ωφελεί, στην υγεία της καρδιάς αλλα και στο αδυνάτισμα.
Από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα, μια μεξικάνικη διατροφή από φασόλια, σούπες, και σάλτσες βασισμένες σε τομάτα, βοήθησε στη μείωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες. Η μεξικάνικη κουζίνα δίνει έμφαση στα τρόφιμα που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό, όπως τα φασόλια και το καλαμπόκι.

9. Κουζίνα της Νότιας Αμερικής

Με 12 χώρες, εντός των συνόρων της, η Νότια Αμερική έχει πολύ διαφορετικές γαστρονομικές συνήθειες. Η παραδοσιακή διατροφή της ηπείρου περιλαμβάνει κατανάλωση  φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων) μαζί με δημητριακά. Στην πραγματικότητα, ένα τυπικό γεύμα της Νότιας Αμερικής που αποτελείτε από ρύζι και φασόλια δημιουργεί ένα τέλειο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Ενώ ορισμένα μέρη της Νότιας Αμερικής είναι διάσημα για την τεράστια μπριζόλα τους, μια πιο υγιεινή επιλογή  είναι το ceviche. Αυτό το μίγμα  φρέσκων θαλασσινών παρέχει μια ποικιλία υγιεινών συστατικών και μπαχαρικών, όπως το κόλιαντρο, τα καυτερά πιπέρια τη τομάτα και το κρεμμύδι.

Προσοχή: Τα Βραζιλιάνικα ή τα Αργεντίνικα εστιατόρια έχουν συχνά τηγανιτά τρόφιμα όπως τηγανιτές γλυκοπατάτες, τηγανιτό λουκάνικο, και τηγανιτή μπανάνα. Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αποστασιοποιηθεί ή μοιράστε την παραγγελία σας στο τραπέζι.

10. Ταϊλάνδέζικη κουζίνα

Μπορεί μια σούπα να προλαμβάνει τον καρκίνο; Εάν είναι η αγαπημένη της Ταϊλάνδης που ονομάζεται Tom Yung Gung, η απάντηση μπορεί να είναι ναι.
Φτιαγμένη με γαρίδες, κόλιανδρο, λεμονόχορτο, πιπερόριζα, και άλλα βότανα και καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, η σούπα διαπιστώθηκε ότι διαθέτει ιδιότητες 100 φορές πιο αποτελεσματικές από άλλα αντιοξειδωτικά στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών όγκων.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kasetsart της Ταϊλάνδης και το Japan's Kyotoαλλά και το Πανεπιστήμιο Kinki άρχισαν να ενδιαφέρονται για την επίδραση της σούπας στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από την παρατήρηση ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πεπτικού σωλήνα και άλλων μορφών καρκίνου ήταν χαμηλότερη στην Ταϊλάνδη από ό, τι σε άλλες χώρες.

Πολλά Ταιλανδέζικα μπαχαρικά παρουσιάζουν μεγάλα οφέλη. Η πιπερόριζα ενισχύει την πέψη, ο κουρκουμάς είναι αντιφλεγμονώδες, και το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται από καιρό στην ασιατική ιατρική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και στα κοιλιακά προβλήματα.


Προσοχή: Όταν τρώτε έξω, αποφύγετε σούπες με γάλα καρύδας επειδή είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και θερμίδες.

Γράφει ο : Καραφυλλίδης Π. Ευμένης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Bsc (Hons), MSc, NYSCDN - http://www.mednutrition.gr

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 27 ΧΡΟΝΙΑ.

Γεννήθηκε στο Διακοφτό  το  1912. Σπούδασε στην Αθήνα στη  δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε μέχρι το  1941.
 Συνολικά για 46 χρόνια, ερμήνευσε και έπαιξε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής του. Συνολικά έπαιξε σε 136 ταινίες, τελευταία ταινία του ήταν το « Ταξίδι στα Κύθηρα». Έπαιξε και στην τηλεόραση όπου ο ρόλος του Μπάρμπα-Γιώργου στο « Λούνα Πάρκ» τον καθιέρωσε στην λαϊκή ψυχή. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος, καθότι άγαμος και πέθανε στις 13 Απριλίου 1984.
Προς τιμή του, ο  Δήμος Διακοφτού τοποθέτησε τη προτομή του στη παραλία του δήμου. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκανε πολλές αγαθοεργίες, κυρίως στην περιοχή όπου γεννήθηκε, χωρίς αυτό να είναι ευρέως γνωστό.

Πέρασαν 50 χρόνια απο την ιστορική πτήση του Γκαγκάριν.

Στις 12 Απριλίου 1961, στις 09:07 ώρα Μόσχας, ο Γιούρι Γκαγκάριν ξεκίνησε για το ιστορικό του ταξίδι μέσα στο Βοστόκ 1. Εικοσιπέντε λεπτά μετά την εκτόξευση, μπήκε σε μια ελλειπτική τροχιά με απόγειο 302 χιλιόμετρα, περίγειο 175 χιλιόμετρα και περίοδο 89 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, κινούμενος μεταχύτητα 7,61 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο (27.396 χιλιόμετρα ανά ώρα). Το κωδικό του όνομα κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν Кедр (Κέδρος).
Πίσω στη Γη, τα νέα ήδη ξεκινούσαν για το γύρο του κόσμου. Το Σοβιετικό Επιτελείο τον προήγαγε, όσο ήταν στο διάστημα, σε Ταγματάρχη - για την περίπτωση που δεν γυρνούσε. Μάλιστα, είχαν ετοιμαστεί τρία δελτία τύπου για την αποστολή πριν την εκτόξευση: ένα για την περίπτωση επιτυχίας και δυο για την περίπτωση αποτυχίας. Ο Γκαγκάριν δεν είχε τον έλεγχο του σκάφους του, επειδή κανείς δεν ήξερε πώς οι συνθήκες κατά την πτήση θα επηρέαζαν τον άνθρωπο βιολογικά και ψυχολογικά· ο συνδυασμός για το ξεκλείδωμα του χειριστηρίου βρισκόταν μέσα σ' ένα σφραγισμένο φάκελο που είχε μαζί του, ενώ το σκάφος ελεγχόταν από επιτελείο επιστημόνων και τεχνικών στη Γη.

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα.

Μετά από 67 λεπτά σε τροχιά, το προσωπικό ελέγχου πτήσης έδωσε εντολή στο σκάφος να πυροδοτήσει τους κινητήρες επιβράδυνσης και να αρχίσει την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα. Ο Γκαγκάριν δεν προσγειώθηκε μαζί με την κάψουλα, αλλά χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα του σε ύψος 7 χιλιομέτρων, και μετά από ελεύθερη πτώση χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του και προσγειώθηκε κοντά στην πόλη Τακτάροβα. Μια γυναίκα, η εγγονή της και η αγελάδα τους ήταν οι πρώτοι που είδαν τον Γκαγκάριν να επιστρέφει. Η συνολική διάρκεια της αποστολής, που τελείωσε στις 10:55 ώρα Μόσχας με την προσγείωση του Γκαγκάριν, ήταν 108 λεπτά.

Ο Γιούρι Γκαγκάριν πέθανε στις 27 Μαρτίου 1968, λίγες μέρες πριν τα εφτάχρονα της ιστορικής του πτήσης. Σκοτώθηκε μαζί με τον εκπαιδευτή του ενώ πετούσε με ένα  MIG 15 κοντά στο Κιρζάτς. Ήταν 34 χρονών. Ο Γιούρι Γκαγκάριν είναι θαμμένος στο  Κρεμλίνο. Η γενέτειρά του μετονομάστηκε σε Γκαγκάριν προς τιμήν του, ενώ πολλά αγάλματά του στήθηκαν στην πατρίδα του και αλλού. Τον αποκάλεσαν Κολόμβο του Διαστήματος, Σύγχρονο Ίκαρο. Κέρδισε το θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων και ενέπνευσε χιλιάδες άλλους να συνεχίσουν στο δρόμο που άνοιξε στις 12 Απριλίου 1961.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ.ΠΑΤΑΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ...ΒΑΡΚΕΣ?

Έχουν ακουστεί πολλά σχόλια για τον Κώστα Αγραπιδά όσον αφορά την συμπεριφορά του κατά την μετεκλογική εποχή στο Δήμο μας. Πολλοί τον ταυτίζουν με το "σχέδιο δράσης" του Πανταζή και λένε ότι πολύ έξυπνα τον έριξε στον λάθος δρόμο και σιγά-σιγά αυτό αρχίζει να φαίνεται. Από την άλλη ο Κώστας δεν θέλει να τα "βάλει" ανοικτά εναντίον του Πανταζή (άλλωστε θα το είχε κάνει και στην προεκλογική περίοδο) για να δείξει ότι είναι "το καλό παιδί" που δεν το ενδιαφέρουν οι αντιπαλότητες και οι φασαρίες παρά μονάχα το "καλό" του τόπου μας.  Φάνηκε επίσης ότι είναι δύσκολο ο Κώστας να ελέγξει τα άτομα της παράταξής του και μπορεί ήδη να έχει απώλειες. Όμως η "ουδέτερη" στάση που στην ουσία είναι υπέρ του Πανταζή δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει "αντιπολίτευση" από την πλευρά της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Πάντως ούτε η άποψη για σκληρή αντιπολίτευση βγάζει πουθενά γιατί τραβώντας στα άκρα τα πράγματα ο ένας θα "πολεμάει" τον άλλο μέχρι να διαλύσουν τον Δήμο και τους πάρει με τις...πέτρες ο κόσμος.


12/4/11

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ....

Δεν είναι πολλές μέρες που ο Πανταζής Χρονόπουλος επανέλαβε ακόμη μια φορά την άποψή του σε μερικούς φίλους του ότι "ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΩ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..." μάλιστα είπε αυτό που μερικοί δικοί του το έχουν ξαναπεί " ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ" και κούνησε με νόημα το χέρι του.....

Η ταινία συνεχίζεται.......

«τι μου κάνεις μαύρε μου... αράπη μου»

Πιθανός τίτλος «Οι μαύροι καβαλάρηδες» αλλά δε βάζω και το χέρι μου στην... φωτιά! Το σενάριο; Απίθανο. Η Tζούλια κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους της Βούλας -αλήθεια πότε έγινε το γύρισμα αυτό; Νύχτα; Μέρα; Η τροχαία η Δημοτική αστυνομία δεν πήρε χαμπάρι;- και κάποια στιγμή μπαίνει στην Porche της με σκοπό να συναντήσει τον έρωτα. Και τον συναντά στα πρόσωπα δύο μαύρων. Ναι. Το γύρισμα είναι ΟΜΑΔΙΚΟ. Πάρτι με... ρακές. Μάλιστα ο ένας από αυτούς είναι ο Big Willy. Ο έγχρωμος πορνοστάρ με το μεγαλύτερο... δεν το γράφω δεν το γράφω είμαι καλό παιδί... αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε (θα το πάθουμε το ψυχολογικό παρά τα όποια προσόντα όλων μας) και ο έτερος μαυρούκος ξεκινάει τώρα την καριέρα του. Μοιραία συστατική επιστολή θα του γράψει η Τζούλια. Οποία ΤΙΜΗ. Η ταινία είναι hardcore. Και σας το γράφω για να είμαι σαφής καθώς το μοναδικό σημείο της ταινίας που έχει σενάριο είναι αυτό που η Τζούλια κυκλοφορεί γυμνή και οδηγώντας αναζητά τον έρωτα. Όλη η υπόλοιπη ταινία έχει ανάσες βρυχηθμούς αχ βαχ αλλά..... και ατάκες όπως «τι μου κάνεις μαύρε μου... αράπη μου» και πολλά ακόμη σχόλια χρωματικού χαρακτήρα. Όσο για την τιμή; Κάτω από 15 Ευρώ. Βλέπετε η κρίση ακουμπά ακόμη και τις ταινίες που βοηθούν πολύ κόσμο να κοιμηθεί χαλαρά τις νύχτες...
(www.gossip-tv.gr)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ



Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο  
Χαιρέτα μας τον πλάτανο

11/4/11

Δανέζικη εταιρεία πουλάει καναπέ με το όνομα "Ολυμπιακός"!

Τέσσερα τα θέματα μυστικής Ελληνοαλβανικής σύσκεψης στα Γιάννινα

 Τα ναρκωτικά, οι Τσάμηδες, η αρχαιοκαπηλία και η δολοφονία Γκούμα. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου
Τα θέματα των ναρκωτικών, που έρχονται από την Αλβανία προς την Ελλάδα, της αρχαιοκαπηλίας, που είναι διασυνοριακή,  των Τσάμηδων, που θέλουν να εορτάσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα την Επέτειο "Γενοκτονίας" των προγόνων τους, και της δολοφονίας Γκούμα, που εμφανίζεται ως δυστύχημα,  ήταν, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα σύσκεψης Ελλήνων και Αλβανών παραγόντων στα Γιάννινα. Συμμετείχαν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης,  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κώστας Μπίκας,   ο Έλληνας Πρεσβευτής στα Τίρανα Νικόλας Πάζιος και αξιωματούχοι της Αλβανικής κυβέρνησης. 

10/4/11

QUIZ.....

Τι είναι αυτό που αρχίζει από Π, έχει μήκος 16cm και αρέσει πολύ στις γυναίκες;

-Το πεντακοσάευρο!...
Related Posts with Thumbnails