ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

7/1/12

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ...ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ



ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Χθες την γιορτή των φώτων όλοι  γνωρίζαμε ότι γιορτάζαν οι Φώτηδες, οι Φωτεινές, οι Φανές, οι Φάνηδες κλπ


ΛΑΘΟΣ
για πρώτη φορά γιόρταζε η ΔΕΗ τα αυξημένα τιμολόγια της και τα χαράτσια της και οι 300 - 500 βολεμένοι.


ΥΠΟΜΟΝΗ - ΚΟΥΡΑΓΙΟ - ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  σ' εσάς που μερικοί φρόντιζαν 30 χρόνια τώρα να σας στερήσουν τις ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ όλες σας τις οικονομίες για να έχουν εκείνοι τις Καταθέσεις στο εξωτερικό, τις βίλες με τις πισίνες και τις Τζιπάρες τους. 


Είναι ώρα να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας και ο καθένας που μπορεί ας βοηθήσει όποιον/α έχει ανάγκη υποστήριξης. 


Για τους πολιτικούς θα έλθει η...ώρα τους. 



6/1/12

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Αν και το κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους  του πολιτιστικού συλλόγου έγινε σχεδόν την τελευταία στιγμή τελικά η πρώτη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Κακοβάτου απ' ότι έμαθα πήγε πολύ καλά. Άλλωστε είναι πλέον γεγονός ότι το συμβούλιο έχει στο γονίδιο του το τσακίρ κέφι. Μου είπαν ότι ήταν μια φανταστική  μουσική βραδιά όπου βρέθηκε πάλι ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι πρόεδροι και τα μέλη τόσο του πολιτιστικού συλλόγου όσο και του ποδοσφαιρικού. Το κάλεσμα είχε και συνέχεια ....... σήμερα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε καφενείο του χωριού.


Παιδιά σας ευχόμαστε καλές εκδηλώσεις και ...του χρόνου.

ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Φαρσάλων, Ιωάννης Σούρλας που συνελήφθη το πρωί στην εκκλησία των Φαρσάλων για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 909.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Pheme.gr, στον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλωνείχε επιδοθεί σχετική κλήση από το ΣΔΟΕ, αλλά ο κ. Σούρλας κρυβόταν επί δεκαημέρου, για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία. 

Σήμερα το πρωί όμως θέλησε να παραστεί στον καθιερωμένο αγιασμό στα Φάρσαλα, πιστεύοντας ότι δεν θα μπορούσε μια ημέρα σαν την σημερινή να συλληφθεί. Όπως αποδείχθηκε όμως έκανε λάθος υπολογισμούς. Λίγο πριν διαβεί τα σκαλιά της εκκλησίας άνδρες του ΣΔΟΕ που παραμόνευαν, φόρεσαν τις χειροπέδες στον κ. Σούρλα! 

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Κατά την εορτή των Θεοφανίων σε διάφορα μέρη της χώρας μας έγινε ένα ταυτόχρονο και απρογραμμάτιστο "γιουχάρισμα" των πολιτικών από το παρευρισκόμενο πλήθος των πιστών όπου 
ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής :


- ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ


- ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ


- ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ


- ΚΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Η "ΝΑΣΑ" ΜΕΛΕΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ....

Μπορούν άραγε τα διαστημόπλοια και οι πύραυλοι να θωρακιστούν θερμικά από τις μεγάλες αλλαγές στις θερμοκρασίες με βάση τα αρχαία ελληνικά κεραμικά;Και  όμως ςπιστήμονες από την Καλιφόρνια οι οποίοι σχεδιάζουν πυραύλους και διαστημόπλοια, μελετούν τα αττικά κεραμικά, καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν ιδέες για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις θερμικές «ασπίδες» των διαστημικών σκαφών τους, όταν αυτά επανέρχονται, μετά τα ταξίδια τους, στη γήινη ατμόσφαιρα.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου και του Μουσείου Γκετί αναλύουν δείγματα αρχαιοελληνικής κεραμικής ηλικίας 2.500 ετών με την χρήση ακτινών-Χ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την μοριακή δομή αυτών των κεραμικών.
Τα κεραμικά πλακίδια στο εξωτερικό των διαστημικών σκαφών και πυραύλων που λειτουργούν ως θερμικές ασπίδες, υφίστανται τρομακτικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, καθώς από τους μείον 120 βαθμούς του διαστημικού κενού πρέπει να αντέξουν τους 1.650 βαθμούς Κελσίου που αναπτύσσονται λόγω τριβής κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. 
Μια τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι ικανή να λιώσει ακόμα και μέταλλα, αλλά η πυριτία (διοξείδιο του πυριτίου), από την οποία αποτελούνται κυρίως οι «ασπίδες», εμποδίζει την εξάπλωση της μεγάλης θερμότητας.
Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, ομοίως, τα αρχαιοελληνικά κεραμικά όχι μόνο αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επιπλέον παραμένουν σταθερά από χημική άποψη.Η συνεργασία των ερευνητών, πέρα από την τεχνολογική διάστασή της, έχει και άλλες στοχεύσεις, όπως τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης των αρχαίων αγγείων, την -από κοινωνιολογική άποψη- κατανόηση του ρόλου και της εξέλιξης των κεραμικών εργαστηρίων στην αρχαία Ελλάδα, των χρησιμοποιούμενων τεχνικών από τους τεχνίτες.

Πηγή: http://www.supercomments.gr/2012/01/blog-post_5487.html#ixzz1igfYWB1S

το τελευταίο πέρασμα απο τον Καϊάφα....



5/1/12

Σιδηρόκαστρο: Το χωριό των αγαλμάτων.....



Σε μία γωνιά στην ορεινή Μεσσηνία βρίσκεται ένα φαινομενικά κοινό χωριό μόλις 150 κατοίκων. Ο επισκέπτης όμως που θα έχει την τύχη να βρεθεί στο Σιδηρόκαστρο είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστεί από τις εκπλήξεις που κρύβει το χωριό και αφού φύγει θα ανυπομονεί να περιγράψει αυτά που είδε.
Το Σιδηρόκαστρο ή χωριό των Αγαλμάτων είναι χτισμένο στους πρόποδες δύο λόφων, αμφιθεατρικά του κάστρου και του Αη-Λιά σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων. Τα σπίτια του χωριού είναι χτισμένα στην πλειονότητα τους από πέτρα ενώ οικεραμοσκεπές είναι ιδιαίτερης τεχνοτροπίας όπως αποφάνθηκε η Πολυτεχνική Σχολή της Μασσαλίας, φοιτητές της οποίας επισκέφθηκαν το Σιδηρόκαστρο. Απέναντι από το χωριό μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση σε όλο της το μεγαλείο και να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Το δάσος που περιλαμβάνειπουρνάρια, σφενδάμια, κουμαριές κ.ά. με τα μονοπάτια του περιμένει όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία να το εξερευνήσουν.
Την προσωνυμία χωριό των αγαλμάτων την οφείλει στον γλύπτη Κώστα Γεωργακάο οποίος μετά το θάνατό του δώρισε πλήθος από τα δημιουργήματά του στη γενέτειρα του. Τα περισσότερα από αυτά είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν της σκάλας που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο.  Από την πλατεία ξεκινάει η σκάλα με τα 88 σκαλοπάτια που οδηγεί στη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στο 26ο σκαλοπάτι αριστερά, στέκει πρώτος ο μαρμάρινος γυμνός ανδριάνας του Γάλλου Ανδρέα Ροντέν, φίλου του Κώστα Γεωργακά. Επόμενη στάση το 38ο σκαλοπάτι που βρίσκεται η αρχαία εταίρα Φρύνη, κατασκευασμένη από χαλκό, με ύψος 1,75 μ. συνεχίζοντας την ανάβαση συναντάμε τοδισκοβόλο από χαλκό, ύψους 2 μ., η μαρμάρινη προτομή του ντόπιου δασκάλου Γεωργίου Σταθόπουλου και ο αναπαυόμενος καλλιτέχνης από χαλκό ενώ οι χάλκινοι έφιπποι ανδριάντεςτου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Γεωργίου Καραϊσκάκηπλαισιώνουν το χώρο της εκκλησίας στον περίβολο της οποίας δεσπόζει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με τον λαβωμένο στρατιώτη, ήρωα του Έθνους στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο. Άλλα αγάλματα του Κώστα Γεωργακά είναι αυτό του αγρότη στην κεντρική πλατεία, η Αρτέμιδα στην είσοδο του χωριού, ενώ και η προτομή προς τιμή του Σιδηροκαστρίτη αθλητή Σπήλιου Ζαχαρόπουλου.
Στο Σιδηρόκαστρο αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ναό του Αγίου Νικολάου, χτισμένο σε περίοπτη θέση ο οποίος είναι χτισμένος με πελεκητή πέτρα το 1912, το μικρό λαογραφικό μουσείο, τη δημοτική βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο. Αξιοθέατα ενός χωριού που κατά το παρελθόν έσφυζε από ζωή. Μνημείο ιστορικής κληρονομιάς αποτελεί ο Ασφένδαμος του Κολοκοτρώνη, στην ‘απάνω ρούγα’, δίπλα από μία παμπάλαιη βρυσούλα. Στον ίσκιο του, κατά την τοπική παράδοση, ‘ξεπέζεψε και ξαπόστασε και λημέριασε’ ο Κολοκοτρώνης με τα παλικάρια του το 1806 και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από τοΥπουργείο Πολιτισμού.

το κομματόσκυλο........



4/1/12

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:

ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΕΚΛΕΞΕΙΣ
Related Posts with Thumbnails