ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/10/10

«Ποιος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου»

Επιτέλους! Βρέθηκε απάντηση στο ερώτημα «Ποιος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου»!

H απάντηση όσο και αν σου ακούγεται περίεργο είναι, ο.....
ύπνος.
  • Τους παίρνει όλους
  • Σε παίρνει κάθε μέρα
  • Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα
  • Σε παίρνει για πολλές ώρες
  • Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί)
  • Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο ύπνος όπου να ‘ναι)
  • Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (δεν με παίρνει ο ύπνος)
  • Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος και συνήλθα)
  • Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος)
  • Ανυπομονείς να σε πάρει (πότε θα με πάρει ο ύπνος)
  • Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι πιασμένος
  • Σε παίρνει όποτε θέλεις
  • Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε (ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)
  • Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι (σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)
  • Κάποτε τον παίρνεις και εσύ! (πήρα ένα υπνάκο)

8/10/10

ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΣΕ.

Πως τα καταφέρατε ρε παιδιά εσείς που κάνατε τόσους αγώνες για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων να τον...κλείσετε??? Τελικά ή δεν κάνατε προσπάθεια ή κάνατε υπερπροσπάθεια για να τα διαλύσετε όλα και τώρα έχετε και άποψη.............. 
Τώρα σας πονάει??

ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ...ΑΡΚΟΥΔΑΣ

sex στην φύση...


Μια Αθηναία δημοσιογράφος αποφασίζει να κάνει μία έρευνα για τα απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας.
Μία μέρα λοιπόν και ενώ βρίσκεται σε ένα ορεινό δρόμο της Ηπείρου μένει το αυτοκίνητο της. Κοιτάει γύρω της και...
βλέπει έναν βοσκό, του εξηγεί την κατάσταση και του ζητάει να την σπρώξει. Εκείνος την... σπρώχνει και το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά, αυτή κατεβαίνει αμέσως και δεν ξέρει πως να τον ευχαριστήσει...

- Κάτι μπορείς να κάνεις, λέει ο βοσκός όλο νόημα και της κλείνει το μάτι.
- Μα τι λες; λέει αυτή δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Ο βοσκός επιμένει, αυτή συνεχίζει να αρνείται ώσπου κάποια στιγμή το σκέφτεται πιο ψύχραιμα. "Μόνοι μας είμαστε", λέει απο μέσα της, "ο βοσκός είναι παιδαράς. Πάνε πίσω από έναν θάμνο, "βγάζουν τα μάτια τους" - που λένε και οι θεοφοβούμενοι - και κάποια στιγμή σηκώνονται.
- Πω πω, λέει η δημοσιογράφος όλο έκσταση. Ποτέ δεν μ' έχουν "πάρει" έτσι. Εσύ άμα έρθεις στην Αθήνα, θα γίνεις πλούσιος...
- Έλα τώρα, λέει ο βοσκός τινάζοντας τα χώματα από πάνω του, δεν ήταν τίποτα!
- Μα τι λες, λέει η κυρία δεν μου το έχουν κάνει ποτέ έτσι, έλα να σε πάρω μαζί μου στην Αθήνα.
- Δεν έρχομαι, λέει ο βοσκός, δεν μου αρέσει η Αθήνα, εγώ την έχω καταβρεί εδώ στη φύση με τα προβατάκια μου.
- Μα τι λες, λέει η δημοσιογραφίνα, τώρα που σε βρήκα δεν σε αφήνω.
- Κοίτα να δεις, λέει ο βοσκός, αν θέλεις πάρε τον αδελφό μου. Αυτουνού του αρέσει η Αθήνα.
- Τον αδελφό σου!!!;;; Και δεν μου λες, ο αδελφός σου το κάνει όπως εσύ;
- Δεν ξέρω αν το κάνει όπως και εγώ, λέει ο βοσκός, πάντως πέρυσι πήδηξε μία αρκούδα και ακόμη μας φέρνει μέλι...

10/10/10

Την τύχη τους μερικοί δεν την κυνηγούν αλλά όταν η ημερομηνια και ο μήνας έχουν τον ίδιο αριθμό τότε μπορεί κανείς να μην την επιδιώξει? Έτσι λοιπον όσοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι εκείνη την μέρα θα είναι τυχερό και θα τους φέρει γούρι.
Θυμάμαι το ίδιο είχε συμβεί και το 07/07/07 και το 08/08/08 όλοι έτρεχαν να προλάβουν να παντρευτούν εκείνη την "τυχερή" μέρα.
Ελπίζω να είναι πιο τυχερά και τα παιδάκια που θα γεννηθούν αυτές τις μέρες.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ .....ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Ανδρίτσαινα της Ολυμπίας το 1923 και καταγόταν από τη σπουδαία οικογένεια Χριστόπουλου. Σπούδασε νομικά και πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και αναγορεύθηκε διδάκτορας πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Το 1963 έγινε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στις 21 Απριλίου 1967 παραιτήθηκε από τη θέση του ως Καθηγητής και αποκαταστάθηκε το1974 ως Καθηγητής στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Το 1976 ορίσθηκε επισκέπτης Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Δίδαξε κοινωνιολογία και οικονομία. Από το 1948 ως το 1950 διατέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Συντονισμού και από το 1950 ως το 1978 Διευθυντής του περιοδικούΟικονομικός Ταχυδρόμος και υπεύθυνος Οικονομικός συντάκτης των εφημερίδων τουΣυγκροτήματος Λαμπράκη. Από το  1969 ως το 1970 χρημάτισε οικονομικός εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Τοποθετήθηκε επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στηΛιβύη ως Σύμβουλος της Λιβυκής Κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική και στην εκπόνηση του πενταετούς προγράμματος της Λιβύης.
Διετέλεσε δύο φορές Υφυπουργός σε Υπηρεσιακές Κυβερνήσεις. Εκλέχθηκε Βουλευτής Ηλείας το 1963, το1964, το 1974, το1977, το  1981, το 1985 και τονΙούνιο του 1989. Από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούνιο 1965 χρημάτισε Υφυπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση της  Ενώσεως Κέντρου. Κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, το 1974, χρημάτισε Υπουργός Εμπορίου. Από το  Μάιο 1978 ως το Μάιο 1980 χρημάτισε Υπουργός Οικονομικών και από το Μάιο 1980 ως τον Ιούνιο του 1981 Υπουργός Γεωργίας. Το 1984 ορίσθηκε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  ΝΔ . Από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 1989 διετέλεσε Υπουργός Προεδρίας. Το Νοέμβριο του 1989 εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας. Τον Απρίλιο 1990 αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης και τον Αύγουστο 1991 Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Επικρατείας.
Συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών εργασιών, τις οποίες έχει εκδώσει στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Στις εκλογές του 1993 εξελέγη με τη Ν.Δ. δεύτερος κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Πέθανε το Δεκέμβριο του 1994.

ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. Νο3

Θα σας συνεχίσω την ιστορία που δεν σας τελείωσα πριν μερικές μέρες και πιστεύω να μην σας θυμίζει "κάτι".....

Λοιπόν η ιστορία αν και ήταν σύντομη δεν έμεινε μυστική και κυρίως γιατι "μίλησε εμπιστευτικά" η φίλη  της κυρίας στον φίλο της και μετά .......εμπιστευτικά το'εμαθε όλη η τοπική κοινωνία.

Τώρα, όπως έχω μάθει οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας δεν έχουν καλές σχέσεις και μάλιστα βρέθηκαν τυχαία σε κάποιο κοινό τραπέζι και στην συζήτηση πάνω ειπώθηκαν "βαριά λόγια" και απο τις δύο πλευρές. Οι λόγοι των κακών σχέσεων ήταν ότι ο "κύριος" μετά από λίγο καιρό έκανε σχέση με την ξαδέλφη της κυρίας και μάλιστα κρατάει ακόμα.  Για παράνομη σχέση πάντα μιλάμε, μην ξεχνιόμαστε.......

Πάντως κάποια "καλή κυρία" απο πόλη του νομού μας όπου είναι και έδρα Δήμου  λένε ότι καλύπτει καυτές εξόδους της κόρης της για την προώθηση των κοινωνικών της σχέσεων.
Μπράβο καλή μάννα και με σωστές αρχές..

"ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

Ένα δραστήριο και αξιόλογο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας είναι ο Γιώργος Παναγούλιας. Την διακήρυξη της παράταξής του παρουσίασε στις 20 Σεπτεμβρίου  ενώπιον δεκάδων φορέων και πλήθους πολιτών στην πόλη της Γαστούνης.
«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό» είναι το όνομα της παράταξης του που ανακοίνωσε παρουσιάζοντας παράλληλα και το έμβλημα, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου που συγκροτεί.
Εκανε την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού του με κυρίαρχο στοιχείο το ήπιο και πολιτισμένο κλίμα διαλόγου με τους πολίτες πάνω στα προβλήματα και τις ανάγκες του νέου δήμου Πηνειού.  Είχα βρεθεί και εγώ εκεί και θυμάμαι τα λόγια του,
«Όλοι εμείς οι πολίτες του νέου δήμου Πηνειού, βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε μία συμφωνία πολιτών. Συμφωνία όσων δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Συμφωνία όσων δεν εξαρτώνται από συμφέροντα. Συμφωνία όσων αναζητούν την ανάπτυξη. Συμφωνία μεταξύ έντιμων πολιτών. Συμφωνία ανατροπής. Εμείς από εδώ αναλαμβάνουμε να συγκροτήσουμε ένα κίνημα πολιτών με αποκλειστικό στόχο την ανατροπή της καθοδικής πορείας της περιοχής μας και την δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού δήμου Πηνειού. Καλούμαστε να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου και να συμμετάσχουμε ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής, της δικής μας και των παιδιών μας»
Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η άποψή του γνωρίζοντας πολύ καλά την τοπική νοοτροπία και νομίζω ότι θα χρειασθεί χρόνο και πολύ υπομονή για να μείνει αμετακίνητος στις αρχικές απόψεις του λόγω των πιέσεων των ψηφοφόρων για ανάγκη ρουσφετιών και παράλογων εξυπηρετήσεων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

7/10/10

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΝΟΥΝ.

Τελικά οι κάτοικοι των περιοχών από όπου περνά η σιδηροδρομική γραμμή πόσο  υπερήφανοι αισθάνονται όταν βλέπουν τα πέτρινα κτίρια των σιδηροδρομικών σταθμών να εγκαταλείπονται στην μοίρα τους??

Τελικά τι μας απασχολεί όλους μας??

Δεν θέλουμε να βλέπουμε ένα όμορφο πέτρινο κτήριο να στολίζει τα χωριά μας??

Δεν θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο κτήριο από τις αρχές του 1900?

Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη, αλλά πιστεύω ότι τώρα πλέον πρέπει κάποιοι από εμάς να κάνουν την αρχή. Τέλος στην αδιαφορία. Ας αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για την σωτηρία της δημόσιας περιουσίας μας γιατί αυτή θα μείνει και θα αναδείξει την πολιτιστική μας και καλλιτεχνική μας κληρονομιά μέσω των αιώνων. Φτάσαμε στο 2010 και η συγκοινωνία μέσω του σιδηροδρόμου εγκαταλείφθηκε και μάλιστα από ένα οργανισμό που είχε τους περισσότερους υπαλλήλους. Όποιο σχόλιο και να κάνει κάποιος για αυτή την κατάσταση θα βγει δικαιωμένος.
Τελικά ας έλθει ένας ιδιώτης που θα χρηματοδοτήσει και θα εκμεταλλευτεί αυτό που όλοι λέμε ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.

Θα τα ξαναπούμε.....

Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Από χθές στον Πύργο ήταν θέμα συζήτησης ο τραγικός θάνατος του νεαρού Κώστα, χειριστή  τρακτέρ.
Το τρακτερ είναι ένα γεωργικό μηχάνημα που θέλει προσοχή και κυρίως αποφυγή οδήγησης σε πλάγιες επιφάνεις με μεγάλη κλίση. Μπορεί να ήταν μοιραίο για τον νεαρό από το Κολίρι το χθεσινό πρωινό αλλά δεν πρέπει να το αφήνουμε να ξεχαστεί. Σε κάθε χωριό υπάρχουν πολλοί αγρότες που οδηγούν καθημερινά τέτοιου είδους μηχανήματα και τους συνιστούμε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  γιατί η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - "ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Σκουλαρίκης του Παναγιώτη υπήρξε σύγχρονος πολιτικός    
        (Υπουργός - Βουλευτής - Δικηγόρος).

Γεννήθηκε στη Σμύλα του Νομού Ηλείας τον Αύγουστο του 1928 και απεβίωσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 στο ίδιο μέρος σε ηλικία 80 ετών. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο.
Πήρε μέρος στις φοιτητικές και πολιτικές δίκες του «Ανένδοτου» αγώνα της Ένωσης Κέντρου ('61- '63). Επίσης υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος '64-'65, μέλος της ΕΠΟΝ, αλλά και στέλεχος της φοιτητικών και άλλων οργανώσεων της εποχής, ως και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των Δημοκρατικών Συνδέσμων. Στη διάρκεια της 7ετίας διώχθηκε και αφού κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, τελικά εξορίσθηκε για 3,5 χρόνια. Μετά την επιστροφή του από την εξορία πήρε μέρος ως δικηγόρος υπεράσπισης αντιστασιακών σε δίκες του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών.
Στη συνέχεια υπήρξε συνιδρυτικό μέλος και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚτου οποίου και εκλέχθηκε Βουλευτής στο Νομό Ηλείας για πρώτη φορά στις εκλογές του 1974. Έκτοτε εκλεγόταν βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ έως το Ιανουάριο του 2003, όπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα, στις εκλογές του 1993 έλαβε 32.800 ψήφους στην Ηλεία. Στην πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Κατά τη περίοδο εκείνη μέγα πολιτικό θέμα δημιουργήθηκε όταν αποκάλεσε τους Πυροσβέστες ταβλαδόρους.
Ειδικότερα, διετέλεσε υπουργός Δημοσίας Τάξεως από τις 21 Οκτωβρίου του 1981 έως τις 9 Μαΐου του 1985, με αποτέλεσμα να είναι ο μακροβιώτερος υπουργός έως σήμερα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. Στα κυριότερα έργα του κατατάσσεται και η ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία Πόλεων και Χωροφυλακή) και η δημιουργία της ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνικής Αστυνομίας). Εν συνεχεία, στις 22 Ιουνίου 1988 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έως τις 17 Μαρτίου του 1989. Τότε ορκίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, τα καθήκοντα του οποίου άσκησε έως τις 2 Ιουνίου του 1989. Στις 8 Ιουλίου του1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου του εμπιστεύθηκε εκ νέου υπουργικά καθήκοντα. Συγκεκριμένα ανέλαβε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θέση την οποία διατήρησε έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 1995.
Ο Ιωάννης Σκουλαρίκης στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2002 εξελέγη από τον πρώτο γύρο Δήμαρχος στην Αρχαία Ολυμπία με ποσοστό 52,2%. Έτσι, συνέδεσε το όνομά του, ως Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και εν συνεχεία έκλεισε την πολιτική του καριέρα.

Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ .....ΒΑΛΤΩΣΑΜΕ

Με απόφαση της η  Κομισιόν επεβάλλε την αναθεώρηση του σχεδιασμού της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών-Πύργου– Τσακώνας. Συγκεκριμένα, δικαιώσε την προσφυγή περιβαλλοντικών συλλόγων και ζήτησε να ακυρωθεί η προβλεπόµενη διέλευση του νέου αυτοκινητόδροµου από τον υδροβιότοπο του Καϊάφα.
Τότε, η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι υπήρχε παραβίαση του κοινοτικού δικαίου, και συγκεκριμένα της Οδηγίας 9243ΕΟΚ, η οποία αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές στο πλαίσιο του δικτύου NATURA. Όπως είχε τονίσει ο κ. Αγραπιδάς (και σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως), «ούτε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν εξέτασε το ενδεχόμενο αναθεώρησης ενός σχεδιασμού ο οποίος δεν βασιζόταν σε καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
Η σύµβαση προέβλεπε ότι σε µήκος περίπου 500 µέτρων ο αυτοκινητόδροµος θα στένευε και θα διερχόταν µε σήραγγα κάτω από το στενό στόµιο που συνδέει τη λίµνη µε τη θάλασσα, λύση ιδιαίτερα επιβαρυντική για το ευαίσθητο οικοσύστηµα που έχει ενταχθεί το δίκτυο προστατευόµενων περιοχών NATURA.
Στο νέο οδικό αξονα είχαν περιληφθεί μερικές θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συγκεκριµένα στο Επιτάλιο, τον Καϊάφα, τον Κακόβατο, το Βουνάκι, τον Περιστεριά και τη Μάλθη.  Για την εκκίνηση ενός έργου πρέπει να υπογράψει και το υπουργείο Πολιτισμού.

ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΕΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ.........


Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την εκλογή του ως Δήμαρχος Ζαχάρως είχε δημοσιοποιήσει από τις 20 Αυγούστου ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως, Κων/νος Αγραπιδάς.  Μάλιστα είχε παρουσιάσει τις αποψεις του και το σχέδιο δράσης του κατα την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου τονίζοντας την αναγκαιότητα της υπερκομματικής κίνησης του και εστίασε στην προστασία του περιβάλλοντός με την εναλλακτική πρόταση της εκτροπής του υπό κατασκευή οδικού άξονα Πύργου - Τσακώνας στο τμήμα που διέρχετε από τα όρια του Δήμου Ζαχάρως.

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ.........ΝΕ.Δ.Α.

Ο νέος υποψήφιος στο Δήμο Ζαχάρως - Φιγαλείας κ. Αλεξανδρόπουλος έκλεψε τις εντυπώσεις ως αναφορά το όνομα του συνδιασμού του.  Κάνοντας στην ουσία μία σύνθεση ονόματος που να δένει τις δύο περιοχές προσβλέπει στη συλλογή ψήφων από την ορεινή Φιγαλεία έως και το παραθαλάσσιο Καιάφα. Έτσι λοιπόν με το όνομα ΝΕΔΑ (ΝΕα Δημοτική Αρχή) ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις για την κατάρτηση ψηφοδελτίου και την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μιάς και λόγω της ιδιότητας του κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα και εργαζόταν στο νοσοκομείο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" των Αθηνών.

6/10/10

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΓΑΛΕΙΑ (ΖΟΥΡΤΣΑ)


ΑΛΦΕΙΟΣ....ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Αλφειός είναι ο σημαντικότερος ποταμός της Πελοποννήσου. Λέγεται επίσης και Ρουφιάς, που προέρχεται από λαϊκή παρετυμολογία μετά από πολλές μεταπτώσεις: Αλφειός - Αλφειάς - Αρφειάς - Ρουφιάς. Στους Μεσαιωνικούς χρόνους υοστηρίζονταν από τους λογίους ότι ο ενδιάμεσος τύπος Αρφειάς ήταν ποταμός του Ορφέα αντί του Αλφέα (Αλφειός).
Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου και έχει μήκος 111 χιλιόμετρα. Πηγάζει στην Αρκαδία και συγκεκριμένα κοντά στο μαγευτικό χωριό Βούρβουρα. Στην πορεία του δέχεται τα νερά των Ελισσώνα, Λούσιου, Λάδωνα, Ερύμανθου και του Κλαδέου. Tέλος χύνεται στο βόρειο άκρο του Κόλπου της Κυπαρισσίας στην πλευρά της Ηλείας.
Το ρεύμα του ποταμού αυτού είναι ορμητικό και μεταφέρει πολλές ύλες με την οποία και γίνονται συνεχείς προσχώσεις με συνέπεια να δημιουργούνται στη θάλασσα σε αρκετή ακτίνα λωρίδες γης, λαιμοί και λιμνοθάλασσες, όπως είναι: της Αγουλινίτσας, της Μουριάς και του Καϊάφα.
Το όνομα του ποταμού ετυμολογείται από το αρχαίο ρήμα αλφάνω που σημαίνει πλουτοδοτώ, προσφέρω πλούτο εξ ου και η λέξη "τιμαλφή"

 Μυθολογία
Κατά την Ελληνική μυθολογία ο Αλφειός ήταν ένας από τους θεοποιημένους ποταμούς των αρχαίων Ελλήνων, που λατρευόταν κυρίως στην Ηλεία, την Μεσσηνία και την Αρκαδία, ακριβώς από τις περιοχές που διαρρέει και σήμερα. Φέρονταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύας απόγονος του Ήλιου. Κάποτε σκότωσε τον αδελφό του Κέρκαφου και τον καταδίωξαν οι Ερινύες. Φτάνοντας στον ποταμό Νύκτιμο έπεσε μέσα και πνίγηκε από τότε ο ποταμός πήρε το όνομα του. Ο Όμηρος τον αποκαλεί "ΙΕΡΟΝ ΡΟΟΝ ΑΛΦΕΙΟΙΟ"
Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο Αλφειός ήταν κυνηγός που αγάπησε την Αρεθούσα αλλά εκείνη δεν τον ήθελε και για να τον αποφύγει πήγε στην Ορτυγία, νησί κοντά στις Συρακούσες. Ο Αλφειός από τον μεγάλο έρωτά του μεταμορφώθηκε σε ποταμό και μέσω των νερών της θάλασσας έφτασε στην Ορτυγία, κοντά στην αγαπημένη του.

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Πιθανόν να μην γίνουν αντιλυπτά τα Ισραηλινά μαχητικά λόγω ότι θα επιχειρήσουν σε θαλάσσιες περιοχές αλλά σίγουρα θα κάνουν συχνές τις επισκέψεις τους στον Ελληνικό Εναέριο χώρο λόγω προγραμματιζόμενων ασκήσεων με την Πολεμική μας Αεροπορία.  Προβλέπονται ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού,  που ξεκινούν από μεθαύριο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, με τους Ισραηλινούς να "προσγειώνονται" στην Ανδραβίδα στις 10-14/10.΄Θα εκτελέσουν σενάρια έρευνας-διάσωσης μάχης με την συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων. Η ισραηλινή Αεροπορία έχει προγραμματίσει σε διαδοχικές φάσεις τις ασκήσεις της που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

ΠΙΣΤΟΙ "ΥΠΗΡΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος με συχνές  αναφορές στο έργο του κατά την τετραετία που πέρασε "προκαλεί" τους άλλους υποψηφίους να μιλήσουν και να απολογηθούν για την στάση που κράτησαν όλη την περασμεή τετραετία απέναντι στο "δημιουργικό του" πρόγραμμα για την περιοχή της Ζαχάρως.

Είναι φανερό ότι η κόντρα Πανταζή με τους υπόλοιπους υποψηφίους θα γίνει κυρίως μέσω των τοπικών εφημερίδων και θα κορυφωθεί με την "ποιοτική και ποσοτική" κατάρτησης των ψηφοδελτίων στις 17 Οκτωβρίου.

Πιστεύω ότι ο κόσμος στην περιοχή της Ζαχάρως, όπως μαθαίνω, δεν ασχολείται ακόμα με τις εκλογές που σημαίνει ότι είναι υπέρ του τεως δημάρχου λόγω της δυναμικής που έχει από την εκτέλεση των δημαρχιακών του καθηκόντων μέχρι πριν λίγο καιρό. Είναι γνωστό ότι κάποιες δικαστικές αποφάσεις έχουν καταδικάσει σε "αργία" τον Πανταζή μέχρι νεωτέρας.........

Μακάρι στην Ζαχάρω να δούμε ένα προεκλογικό αγώνα με μέτρο κυρίως χωρίς φραστικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα........

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ...

Ενας ήρωας που έμεινε στη σκιά..........


Ο Ηλίας Τσάγκλας από το χωριό Πεύκες, 18 ετών τότε, κατέβασε τη σβάστικα μέρα μεσημέρι από τον χώρο της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Εσβησε πριν από 10 χρόνια, σεμνός και αθόρυβος όπως έζησε 


 


Στη σκιά της ιστορίας έχει μείνει εδώ και εξήντα χρόνια το παράτολμο κατόρθωμα ενός Πελοποννήσιου εφήβου. Μέρα μεσημέρι, ...μέσα στον τρόμο της γερμανικής κατοχής, κατέβασε τη σβάστικα από τον χώρο της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αρχαία Ολυμπία.

Συνέβη την 1η Αυγούστου 1941, δύο μόλις μήνες μετά την ηρωική ενέργεια της Ακρόπολης των Αθηνών, τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου.
Η διαφορά είναι ότι, σε αντίθεση με τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα, ο πρωταγωνιστής της Ολυμπίας παρέμεινε στην αφάνεια.

Είναι ο Ηλίας Τσάγκλας, λένε στις Πεύκες, που πρώτα ονομαζόταν Βύλιζα και σήμερα αποτελεί διοικητικό διαμέρισμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το δηλώνει ο πρόεδρος του διαμερίσματος Λυμπέρης Διονυσόπουλος.
Οταν οι ναζί πάτησαν την Κοιλάδα του Αλφειού, ο Ηλίας ήταν - δεν ήταν 18 χρόνων. Οπως όλοι σχεδόν οι νέοι στο χωριό, δούλευε και αυτός στα χωράφια. Αν και η οργανωμένη αντίσταση είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στην Ηλεία, εκείνος έμενε μακριά.
Δόξες και τιμές κανείς δεν αποκόμισε μετά την απελευθέρωση. Ο ίδιος προτίμησε την ανωνυμία. Ανάλογες συμπεριφορές οφείλονται συνήθως σε λόγους είτε σεμνότητας είτε αυτοπροστασίας. Το τελευταίο φαινόμενο παρουσιάζεται συχνά ιδιαίτερα ισχυρό για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες μετά την απελευθέρωση.
Ο Ηλίας Τσάγκλας πέθανε πριν από 10 χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο. Εσβησε αθόρυβα, όπως έζησε. Και ας είχε αναστατώσει με την αποκοτιά του τις κατοχικές Αρχές το καλοκαίρι του ‘41.

«Αφριζαν» οι Γερμανοί
Οι σκληρές ανακρίσεις δεν έβγαλαν άκρη
Ο άνθρωπος, που το αυγουστιάτικο καταμεσήμερο ξεκρέμασε τη γερμανική σημαία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κινήθηκε σαν φάντασμα. Δεν έγινε από κανέναν αντιληπτός. Φαίνεται πως αρχαιολόγοι και το λοιπό προσωπικό ξεκουράζονταν, μετά το φαγητό, αποκαμωμένοι από τον καύσωνα, συνηθισμένο αυτή την εποχή. Εγιναν αθρόες συλλήψεις και σκληρές ανακρίσεις απ’ όπου δεν βγήκε άκρη. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση σε Αθήνα, Πύργο, Ολυμπία. Ο κατοχικός νομάρχης Ηλείας έστειλε αναφορά προς το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Τσολάκογλου στις 4 Αυγούστου. Ανέφερε: «Μάρτυν καταθέτοντα συγκεκριμένον τι εύρομεν μέχρι τούδε ένα μόνον, τον αγροφύλακα της κοινότητος, όστις καταθέτει ότι κατά την εν λόγω ώραν (ΣΣ, 1.00 μ.μ.) είδεν εξ αποστάσεως 1.000 περίπου μέτρων δύο άτομα ιστάμενα εγγύς του κοντού, όπου ήτο ανηρτημένη η σημαία, αλλά λόγω της αποστάσεως δεν ανεγνώρισεν αυτά ούτε έδωσε ιδιαιτέραν σημασίαν, διότι εθεώρησε τούτους εκ του συνήθους υπηρετικού ή εργατικού προσωπικού της Σχολής». Ο νομάρχης δεν αρνείται ότι εκ πρώτης όψεως φαντάζει δύσκολο να αφαιρέθηκε η σημαία τέτοια ώρα, χωρίς ο δράστης να γίνει αντιληπτός. Αλλά αμέσως παραθέτει τις ιδιαίτερες συνθήκες:
- Το προσωπικό γευμάτιζε σε χώρο όπου η σημαία δεν ήταν ορατή.
- Ο αριθμός των Ελλήνων εργατών είχε περιοριστεί σε 8-10 λόγω της περιορισμένης ανασκαφικής δραστηριότητας.
- Μόλις 15 βήματα από το κοντάρι της σημαίας αρχίζει πυκνό δάσος, όπου οι δράστες γίνονται αθέατοι.
Θεωρεί ως πιθανούς δράστες κομμουνιστές και μέλη των οικογενειών τους συνελήφθησαν. Σημειώνει: «Εις το εργατικόν δυναμικόν της Σχολής υπήρχον καί τινες κομμουνισταί 3-4, οίτινες λόγω του ότι γίνονται συλλήψεις κομμουνιστών εξ άλλων λόγων εκρύβησαν, αι δε οικογένειαί των κρατούνται εις την Αστυνομίαν ως εξαναγκαστικόν μέσον, όπως παρουσιασθώσιν». Στην έκθεση του νομάρχη γίνεται λόγος για 20 ομήρους: «Σήμερον μ’ επληροφόρησεν ο ενταύθα συνταγματάρχης διοικητής των Ιταλικών Στρατευμάτων Κατοχής ότι συνέλαβεν και μετέφερεν ενταύθα (ΣΣ, στον Πύργο Ηλείας) 20 κατοίκους Ολυμπίας σκοπών να κρατήσει αυτούς ως ομήρους μέχρις ανακαλύψεως του δράστου της κλοπής της σημαίας».

Γρ. Φαράκος
Αγνωστοι έμειναν οι πατριώτες
Ο Γρηγόρης Φαράκος έχει ασχοληθεί με το θέμα στο βιβλίο του «Η μάχη των συμβόλων - Το κατέβασμα της χιτλερικής σημαίας από την Αρχαία Ολυμπία». Θεωρεί άγνωστους τους πατριώτες, που προχώρησαν στο παράτολμο εγχείρημα τον Αύγουστο του 1941.
Σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Οι αγωνιστές εκείνοι, απ’ ό,τι ξέρω, διατήρησαν ως τώρα την ανωνυμία τους. Δεν θεώρησαν, όπως και χιλιάδες άλλοι, πως έπραξαν κάτι το εξαιρετικό. Απλώς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καιρού τους». Αλλοι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης από τα μέρη της Ολυμπίας, όπως ο Θουκυδίδης Κοσμόπουλος, θεωρούν πιθανότερο οι πατριώτες που υπέστειλαν τη σβάστικα να μη βρίσκονται μεταξύ εκείνων που επέζησαν της ναζιστικής κατοχής.

Χίτλερ
Προπαγάνδα και ανασκαφές στην Ολυμπία
Ιδιαίτερα ενόχλησε τους Γερμανούς ότι το περιστατικό διαδραματίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Αυτό προκύπτει από την αναφορά που συνέταξε ο Γκίντερ Αλτενμπουργκ, πληρεξούσιος του Ράιχ για την Ελλάδα.
Απευθύνεται στον κουίσλινγκ Τσολάκογλου και εκφράζει τη λύπη του, που όλα έγιναν «εις τον χώρον ανασκαφών της Ολυμπίας, διά τας οποίας ως γνωστόν ο Φύρερ επιδεικνύει εξαιρετικόν ενδιαφέρον».
Πράγματι, η ναζιστική προπαγάνδα και ο Χίτλερ προσωπικά είχαν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν στο έπακρον την ολυμπιακή ιδέα και τις ανασκαφές στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, το 1936.
Πράκτορες
Τον τελευταίο καιρό, πριν από τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα, οι αρχαιολογικές αποστολές χρησιμοποιούνταν συχνά ως χώροι κάλυψης χιτλερικών πρακτόρων. Αρκετοί απ’ αυτούς χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμμα τη Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα και την αποστολή της στην Ολυμπία.
Αυτό δεν έχει να κάνει με τη μεγάλη προσφορά των Γερμανών αρχαιολόγων για την κλασική Ελλάδα και, ειδικά, για την Ολυμπία.
Οι ανασκαφές στην Ολυμπία άρχισαν από Γάλλους τον Μάιο του 1929, δύο χρόνια μετά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Λούβρο, όπου εκτίθενται σήμερα.
Οταν η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε την αρπαγή, διέταξε τη διακοπή των ανασκαφών. Ξανάρχισαν το 1875 από Γερμανούς αρχαιολόγους, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Διάσημος οπαδός της παραμονής των αρχαιολογικών θησαυρών στον τόπο ανακάλυψής τους υπήρξε ο Γερμανός ιστορικός και αρχαιολόγος Ερνεστ Κούρτιους (1814-1896). Επηρέασε την αρχαιολογική σκέψη σε σημείο, που ύστερα απ’ αυτόν η Αρχαιολογία έπαψε να αποτελεί κυνήγι θησαυρών, αλλά επιστημονική επιδίωξη.

ΡΩΣΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....

Το βαρύ πυρηνoκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό Pyotr Veliky (Μέγας Πέτρος) συμπεριλήφθηκε στη σύνθεση του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας στις 18 Απριλίου του 1998.

Το Pyotr Veliky είναι πραγματικά πολεμικό πλοίο του 21ου αιώνα: τόσο ισχυρό και σύγχρονο σύστημα εξοπλισμού, όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί, δεν έχει κανένα άλλο πολεμικό σκάφος του κόσμου.

Οι ιπτάμενοι πύραυλοί του Granit που προορίζονται για προσβολή πλοίων είναι ικανοί να πλήττουν τους εχθρικούς στόχους σε απόσταση 500 και πάνω χιλιομέτρων!

Οι 128 αντιαεροπορικοί του πύραυλοι Dagger/Kinjal θα αποτελειώσουν τον εχθρό από την αρχή της μάχης αν τα καταφέρει να πλησιάσει.

Εντυπωσιάζει επίσης και ο ανθυποβρυχιακός εξοπλισμός του Pyotr Veliky: το αυτοματοποιημένο υδροακουστικό σύστημα, το καθολικό σύστημα πυραυλικών-τορπιλικών όπλων, και η αεριωθούμενη βομβοβόλα εγκατάσταση με 10 σωλήνες. Εκτός απ’ αυτό διαθέτει ακόμα δύο ανθυποβρύχιακά ελικόπτερα τύπου Κα-27.

Δεν θα ζηλέψεις τον εχθρό ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φοβερά πυρά του Pyotr Veliky σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ....

Eνα σκάφος ελλιμενίζεται σε ένα μικρό ελληνικό νησί.

 Ένας τουρίστας συγχάρηκε τους ντόπιους αλιείς σχετικά με την ποιότητα των ψαριών τους & τους ρώτησε πόσο καιρό τους πήρε να τα πιάσουν.
«Όχι πολύ καιρό." απάντησαν με μια φωνή."Γιατί να μην μένετε έξω περισσότερο και να ψαρεύετε περισσότερα;"Οι αλιείς εξήγησε ότι τα μικρά τα αλιεύματά τους ήταν επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους."Μα τι κάνετε με τον υπόλοιπο χρόνο σας;"
"Εμείς κοιμόμαστε αργά, ψαρεύουμε λίγο, παίζουμε με τα παιδιά μας, και κάνουμε siesta με τις συζύγους μας. Τα απογεύματα έχουμε ένα σνακ στην παραλία

 

Ή πηγαίνουμε στο χωριό για να δούμε τους φίλους μας στο καφενείο, να πιούμε μερικά ποτά και να παίξουμε τάβλι.

 
Τα βράδια πηγαίνουμε σε μια ταβέρνα παίζουμε μπουζούκι και τραγουδάμε μερικά τραγούδια & μπορεί να σπάσουμε κανένα πιάτο ή δύο.

Έχουμε μια γεμάτη ζωή. "


Η τουρίστρια τους  διέκοψε,
 

"Έχω ένα MBA από το Harvard και μπορώ να σας βοηθήσω!
Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να ψαρεύετε περισσότερο κάθε μέρα.
Μπορείτε να πουλήσετε τότε τα επιπλέον ψάρια που πιάνετε.
Με τα πρόσθετα έσοδα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σκάφος. "
"Και μετά;""Με τα επιπλέον χρήματα θα έρθει το μεγαλύτερο πλοίο,
 & μπορείτε να αγοράσετε ένα δεύτερο και ένα τρίτο
και ούτω καθεξής μέχρι να έχετε έναν ολόκληρο στόλο από μηχανότρατες.
Αντί να πωλούν τα ψάρια σας σε μεσάζοντα,
μπορείτε να διαπραγματεύεστε άμεσα με τις μονάδες επεξεργασίας
και ίσως ακόμη και να ανοίξετε τη δική σας μονάδα.
Μπορείτε να αφήσετε τότε αυτό το μικρό χωριό και να κινηθείτε προς την Αθήνα ή ακόμα και το Λονδίνο!

Από εκεί μπορείτε να διευθύνετε την τεράστια νέα επιχείρησή σας. "

"Πόσο καιρό θα πάρει αυτό;"

"Είκοσι, ίσως και είκοσι πέντε χρόνια." απάντησε ο τουρίστας.

"Και μετά;"

"Μετά; Λοιπόν φίλε μου, μετά είναι που γίνεται πραγματικά ενδιαφέρον," απάντησε ο τουρίστας, γελώντας. «Όταν η επιχείρησή σας είναι πραγματικά μεγάλη, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε και να που λάτε μετοχές και κάνετε εκατομμύρια!"

«Εκατομμύρια; Αλήθεια; Και μετά από αυτό;" Ρώτησε ένας από τους αλιείς.

 
"Μετά από αυτό θα είστε σε θέση να συνταξιοδοτηθείτε, να ζήσετε σε ένα μικρό χωριό κοντά στην ακτή, να κοιμάστε αργά, να παίζετε με τα παιδιά σας, να πιάνετε κανένα ψάρι, να πάρτε μια σιέστα με τη σύζυγό σας και να περνάτε τα βράδια σας πίνοντας και απολαμβάνοντας με τους φίλους σας."
"Με όλο το σεβασμό κύριε, αλλά αυτό, είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να σπαταλήσουμε είκοσι πέντε χρόνια;" ρώτησαν οι έλληνες αλιείς;


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....

ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ...ΜΥΡΩΔΑΤΟ

Βλέποντας χθες αργά το βράδυ κάποιον παλιό φίλο να υποφέρει από την πολυετή χρήση του "χασίς" αποφάσισα να πώ δυό λόγια και ίσως να συμφωνήσετε μερικοί μαζί μου.
Δεν θέλω να κρύβωμαι πίσω απο το δάκτυλο μου και να μην παραδεκτώ ότι υπάρχει σε αφθονία  ανάμεσα μας και επίσης να μήν αποδεκτώ ότι η πολύετής του χρήση οδηγεί τους νέους κυρίως σε δύσκολα "μονοπάτια" χωρίς εύκολο γυρισμό.
Επίσης είναι δύσκολο να μιλήσεις για τον τρόπο και την απόφαση που πέρνει κάποιος/α για να κάνει χρήση του "χασίς" αλλά εύκολο να πείς τι είναι αυτό και τι προκαλεί η συνεχόμενη χρήση του στον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι λοιπόν σας προτείνω να διαβάσετε τα ακολουθα και να έχετε την προσοχή σας .........

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ινδική κάνναβη είναι φυτό από το οποίο εξάγεται το χασίς -με τη ρητίνη που βγαίνει από την ανθισμένη κορυφή- και η μαριχουάνα -αποξηραμένα και τριμμένα φύλλα και άνθη-, τα οποία συνήθως καπνίζονται με πίπα ή σαν τσιγάρο.

Δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την οικιακή κάνναβη η οποία δίνει τις ίνες για τα υφάσματα κι έχει περιορισμένη ναρκωτική δράση. Το κάπνισμα κάνναβης προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης, ευφορίας ή γέλιου, αν όμως το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση άγχους μπορεί να προκαλέσει πανικό, φοβία ή μανία καταδίωξης.
Σε δεύτερη φάση μειώνει τις αναστολές και την επιθετικότητα, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, τροποποιεί την αντίληψη των ήχων και αυξάνει τις φαντασιώσεις, επίσης όμως μειώνει τη μνήμη και προκαλεί παραισθήσεις. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, ανορεξία, αναιμία, ανικανότητα και βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ουδέν σχόλιο....

5/10/10

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΑ.........

Ο κόκορας τρέχει πίσω από μια κότα:

- Εάν δεν την πιάσω σκέφτεται, τουλάχιστον θα ζεσταθώ!

Και η κότα:

- Βρε μπας και τρέχω πολύ γρήγορα;

ΓΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΝΥΦΗ.....

Το πρωί του γάμου της, η μέλλουσα νύφη θυμήθηκε ότι δεν είχε πάρει νυχτικό για το πρώτο βράδυ του γάμου.
Ζήτησε λοιπόν από την αδελφή της να πάει να αγοράσει ένα ωραίο μακρύ μαύρο νεγκλιζέ, και να το βάλει προσεκτικά στην βαλίτσα που θα έπαιρνε μαζί της, έτσι ώστε να μην τσαλακωθεί.
Μες στην βιασύνη η αδερφή κατάφερε να βρεί μοναχά ένα κοντό ροζ νυχτικό, το οποίο και αγόρασε και έβαλε πρόχειρα στην βαλίτσα.

Μετά τον γάμο, η νύφη και ο γαμπρός πήγαν στο ξενοδοχείο.
Ο γαμπρός ήταν λίγο ντροπαλός και πήγε να αλλάξει στο λουτρό, αφού συμφώνησαν να μην κρυφοκοιτάζουν.

Όσο ήταν στο λουτρό, η νύφη άνοιξε την βαλίτσα, και είδε το νυχτικό που είχε αγοράσει η αδερφή της. Αμέσως αναφώνησε:

- Ω, όχι! Είναι κοντό, ροζ και ζαρωμένο!!!!

Και τότε έβαλε και τις φωνές ο γαμπρός:

- Ε, σου είπα να μην κρυφοκοιτάξεις!

"ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ"

Μια σαύρα περπατάει μέσα στο δάσος και ξαφνικά βλέπει σε ένα δέντρο ένα κοάλα να καπνίζει μπάφους.

"τι κάνεις ρε συ εκεί πάνω;", ρωτάει η σαύρα.

"στρίβω & πίνω μπάφους, θέλεις;", απαντάει εντελώς κουλ το κοάλα.

Ανεβαίνει η σαύρα πάνω στο δέντρο, αρχίζουν στρίβουν, πίνουν, στρίβουν, πίνουν, σε κάποια στιγμή η σαύρα έχει γλαρώσει για τα καλά.

"πάω να πιω λίγο νερό γιατί κόλλησε το στόμα μου".

Πάει εκεί κοντά σε μία λιμνούλα και εκεί που σκύβει να πιει, έτσι ζαλισμένη που ήταν, πέφτει μέσα.

"βοήθεια, βοήθεια, θα πνιγώ", αρχίζει να φωνάζει.

Την ακούει ένας κροκόδειλος, λέει "δεν γαμείς, μακρινά ξαδέλφια είμαστε, ας την βοηθήσω".

Την βγάζει από το νερό, ευχαριστίες η σαύρα, την ρωτάει ο κροκόδειλος πώς βρέθηκε μέσα στο νερό.

"να είμασταν με το κοάλα και πίναμε μπάφους, είχα κάνει κεφάλι, ζαλίστηκα και έπεσα".

"μπάφους εεε; αχ να΄χαμε έναν!", λέει ο κροκόδειλος.

"μην κάνεις έτσι, θα σε στείλω στο κοάλα που είναι στο τάδε δέντρο να πιείτε ένα γαράκι".

Χαρούμενος ο κροκόδειλος, ξεκινάει, πάει στο δέντρο που του είπε η σαύρα και βλέπει το κοάλα να συνεχίζει να καπνίζει αρειμανίως.

Το κοάλα τον βλέπει, γουρλώνει τα μάτια και του λέει:

"καλά ρε ******, ποσο νερό ήπιες;;;"

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ....ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι.
Η σύζυγος, αν και δεν γνωρίζει τη λίμνη, αποφασίζει να πάει μια μικρή βόλτα με τη βάρκα του.
Χωρίς να απομακρυνθεί πολύ, διαλέγει ένα σημείο που της φαίνεται ωραίο, ρίχνει την άγκυρα και ξεκινάει να διαβάζει το βιβλίο της.
Μετά από λίγο έρχεται ένας αστυνομικός, σταματάει τη βάρκα του δίπλα στην δική της και της λέει :

- 'Καλημέρα κυρία. Τι κάνετε εδώ;

- 'Διαβάζω ένα βιβλίο', απαντάει 'Δεν είναι εμφανές;'

- 'Είσαστε σε περιοχή που απαγορεύεται το ψάρεμα', την πληροφορεί.

- 'Με συγχωρείτε κύριε αστυνόμε, του απαντάει, αλλά όπως βλέπετε δεν ψαρεύω, αλλά διαβάζω ένα βιβλίο.

- 'Ναι, το βλέπω, αλλά είστε σε ψαράδικο σκάφος, οπότε έχετε όλον τον εξοπλισμό για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να με ακολουθήσετε στην ακτή και να σας γράψω ένα πρόστιμο.'

- 'Αν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να σας μηνύσω για σεξουαλική παρενόχληση'

- 'Μα, δεν σας έχω αγγίξει, δεν σας έχω καν πλησιάσει τόσο κοντά για κάτι τέτοιο!'

Η γυναίκα απαντάει:
-'Ναι, το βλέπω ,αλλά έχετε όλο τον εξοπλισμό για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή.'

- 'Καλή σας μέρα κυρία μου!' απαντάει ο αστυνομικός και φεύγει.


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Μην διαφωνείς ποτέ με γυναίκα που διαβάζει βιβλία. Είναι πολύ πιθανό να είναι έξυπνη!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.....

Χάος επικρατεί, όπως λένε μερικοί που ξέρουν τα πράγματα.  Δεν είναι μόνο οι πολιτιστικοί σύλλογοι που διατηρούν δραστηριότητες (κυρίως το καλοκαίρι με την διοργάνωση πανηγυριών), είναι οι ποδοσφαιρικοί, αγροτικοί κλπ που όλο το χρόνο διατηρούν μια δυναμική  παρουσία στις τοπικές κοινωνίες των χωριών και πόλεων του νομού μας.
Το χάος που επικρατεί λένε ότι διαφέρει από σύλλογο σε σύλλογο και δεν μπορείς να τους βάλεις όλους στο ίδιο σακί. Άλλοι δεν έχουν συμμετοχή μελών, άλλοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους, άλλοι δεν έχουν δραστηριότητες συχνά, άλλοι πάλι είναι πολιτικοποιημένοι κλπ...
Μήπως πρέπει να αρχίσει να μπαίνει τάξη και να ξεκαθαρίσει το "θολό" τοπίο????

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΥ - ΤΟ ΤΡΕΝΟ

ΠΑΡΑΛΙΑ ....ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την τελευταία 20ετία οι αυθαίρετες κατασκευές σε παραλιακές ζώνες έχουν πολλαπλασιαστεί. Τί θα γίνει κανείς δεν ξέρει. Τα διάφορα επενδυτικά και προσωπικά συμφέροντα  συγκρούονται και οι "καραμπόλες" που δημιουργούνται προκαλούν μεγάλες αναταράξεις και "χτυπηματα κάτω απο την ζώνη".
Πρόσφατο παράδειγμα στην παραλία της Ζαχάρως όπου "άγνωστοι" γκρέμισαν τα σπίτια που ήταν επί του αιγιαλού και η μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά την ενέργεια αυτή. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει και που θα καταλήξει το θέμα αυτό.
Ακούγετε έντονα και για αυτό το λέω ότι μετά τις εκλογές θα δρομολογηθεί επιλέκτικό γκρέμισμα κτισμάτων σε παραλίες όπου "κάποιοι" θέλουν να πατήσουν ...πόδι.  Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς να υπάρχει "έτοιμο σχέδιο".
Θα δούμε από τον Μαϊο και μετά δραστηριότητα υψηλού επιπέδου τόσο στις νότιες παραλίες όσο και στις βορειότερες παραλίες του νομού μας. Μάλιστα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα είναι προσεκτικοί πριν τις εκλογές και "αποφασιστικοί" μετά τις εκλογές με "δυναμικές" λύσεις.
"Ας έθουν να τα γκρεμήσουν" λένε κάποιοι ιδιοκτήτες.........

Τι λένε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για την κατάσταση αυτή????

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.....

Δεν το πίστευα όταν άκουγα απο διαφόρους φίλους ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας που μένουν στην Αθήνα αρχίζουν σιγά-σιγά να την εγκαταλείπουν και να επιστρέφουν στα χωριά τους.

Πρόσφατα μάλιστα μίλησα με μια οικογένεια όπου μου δήλωσαν ότι βρίσκονται στην Ηλεία εδώ και 5 χρόνια μετά απο 20 χρόνια παραμονής τους στην Αθήνα και ασχολούνται κυρίως με αγροτικές /κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Αντε να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος και δούμε νέο ...αίμα στην ξεχασμένη επαρχία......

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Σε μεγάλη συζήτησα συμμετείχα σήμερα (πριν απο λίγο ) σε καφετέρια του Πύργου (πρωινός καφές) για τα συχνά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς η κακή κατάσταση των Ε.Ο. και η απροσεξία των οδηγών δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο θυμάτων εδώ και δεκαετίες.
Το θέμα μας είναι ότι όταν γίνετε το κακό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να συνεχίζουμε τα ίδια και τα ίδια. Κάθε μέρα θρυνούμε σχεδόν ένα τουλάχιστον άτομο. Θα ήθελα να τονίσω ότι σήμερα εκεί που συζητούσαμε για αυτό το θέμα όλοι μας  είπαμε και απο μία προσωπική  ιστορία που μας έτυχε να συμβεί κατά την διάρκεια οδήγησης μας στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού μας.
Τελικά συμπέρασμα δεν βγάλαμε.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?  Μα φυσικά οι ΑΛΛΟΙ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.....


ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ....ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ..........

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η....ΜΠΥΡΑ?????

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα.

Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).

Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. είχαμε παχύνει

2. μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα

3. αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα

4. ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις

5. μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο

6. κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος

7. είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ

8. και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί.


Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΙΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

ΑΡΚΑΣ


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μάλλον δεν θα κρατήσει ο καιρος μέχρι...αύριο.
Η μετεορολογική πρόβλεψη λέει ότι κατά την αυριανή μέρα θα έχουμε βροχή και από μεθαύριο πάλι θα αρχίσει να καλυτερεύει ο καιρός. Ας επλίσουμε ότι οι βροχές θα είναι ήπιες και με μικρή ένταση για να μην έχομε κταστροφές σε οδικά δίκτυα και σε περιουσίες.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


Διαβάσαμε χθες ότι τις 90 έχουν φτάσει οι αιτήσεις στην ΔΕΗ από αγρότες, που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. Ήδη το τελευταίο δίμηνο, έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήματα συνολικής ισχύος περίπου 1.400 MW ενώ όπως είπε ο διευθυντής του ΔΕΗ στον Πύργο  και σε επίπεδο νομού φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον.
Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήματα για άδειες που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν, ούτε τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια άνω του 1 MW, που συνολικά αντιπροσωπεύουν ισχύ γύρω στα 870 MW.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ:
Η προϋπόθεση για δημιουργία φωτοβολταϊκών από αγρότες είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, το οποίο να βεβαιώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η ισχύς του σταθμού να είναι μέχρι 100 kW

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΜΠΥΡΑ???

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα.

Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).

Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. είχαμε παχύνει

2. μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα

3. αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα

4. ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις

5. μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο

6. κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος

7. είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ

8. και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί.


Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΙΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

4/10/10

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ......ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ...!!!!!

Θα κάνω αναφορά και στην "δική" μας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ. Δεν μπορω να μην σας δώσω μερικές καλές πληροφορίες. Όλα αυτά γιατι ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος έχουν πέσει στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα και στο πέρασμα από το οικοσύστημα του δικού μας Καϊάφα αθόρυβα εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να παραδοθεί το 2012 συντομεύοντας την απόσταση κατά 14χλμ. Σε αυτή τη φάση των εργασιών διεξάγονται γεωτεχνικές έρευνες, μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας ενώ σε πολλά τμήματα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν γκαζώσει για τα καλά.
Μια εκ των εταιρειών που αποτελούν την Κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού έχει αναλάβει την κατασκευή της νέας γέφυρας του Αλφειού (κατά μήκος της παλιάς). Το μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 450 περίπου μέτρα και το πλάτος της 26 μέτρα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όπως και ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, στο τμήμα από Πάτρα προς Πύργο. Οι εργασίες αφορούν τη θεμελίωση της γέφυρας.
Έχουν αρχίσει την τοποθέτηση πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η ανύψωση των βάσεων.
Το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα- Πύργος σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εκκίνηση τον Αύγουστο του 2008 έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 42 μήνες. Με βάση αυτό το χρονικό διάστημα η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία θα πρέπει να αναμένεται κάπου στην Άνοιξη του 2012.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.....
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι το υπόλοιπο τμήμα από τον Αλφειό μέχρι την Τσακώνα που ολοκληρώνεται ο δρόμος ο χρόνος υλοποίησης είναι 70 μήνες από την έναρξη της παραχώρησης δηλαδή το Καλοκαίρι του 2014. Φυσικά μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο δεν θα πρέπει να υπολογίζεται το "προβληματικό" τμήμα της Ζαχάρως και μέχρι τον Καιάφα που περιμένουμε αποφάσεις για την νέα του χάραξη.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΥΤΟ.......

ΑΝΤΕ ΝΑ...ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Έμαθα και μάλιστα από έγκυρη πηγή ότι στην σύσκεψη για την προώθηση του οδικού άξονα Πύργος-Τρίπολη που έγινε πριν λίγες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την πορεία του έργου.

Η διαδρομή του οδικού άξονα είναι ΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΛΟΥΒΡΟ- ΚΟΜΒΟΣ ΗΡΑΙΑΣ- ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ- ΤΡΙΠΟΛΗ.
Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι το χρονικό διάστημα για την δημοπράτηση του έργου είναι το πολύ μέχρι τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2011 για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ? ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο δρόμος που συνδέει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία και την Τρίπολη είναι ο Ε-74. Θα είναι κάθετος άξονας τόσο στην Ανατολική Οδό Πελοποννήσου (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα) όσο και της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος- Πάτρα-Πύργος- Καλαμάτα). Το μήκος του είναι 148 χιλιόμετρα ενώ είναι άγνωστο ακόμα το απαιτούμενο ποσό για την αναβάθμιση του.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η Εθνική Οδός Πύργου - Τρίπολης ξεκινά από τα δυτικά και διασχίζοντας το κεντρικό τμήμα της Πελοποννήσου κατευθύνεται προς τα ανατολικά, περνώντας από λόφους στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας την οποία και παρακάμπτει, τη Λιναριά, το Λούβρο και το Βασιλάκι, την πολύ στενή γέφυρα του Ερύμανθου, όπου και το όριο του νομού Ηλείας με την Αρκαδία, και στη συνέχεια περνά από το Λιβαδάκι, τη Νέα Δάφνη, το Δωδεκάμετρο, το Τουμπίτσι, το Καλιάνι, το Σταυροδρόμι, το Λευκοχώρι, τα Λαγκάδια, το Καλονέρι, την Καρκαλού, τη Βυτίνα που παρακάμπτει, τη Βλαχέρνα, το Λεβίδι και την Κάψα, για να καταλήξει στην Τρίπολη, στη διασταύρωση με τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Έψιλον 55 που ενώνεται στο σημείο εκείνο με τον GR-37 (προς Σπάρτη, Γύθειο και Αρεόπολη).

 

ΠΕΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ........

ΣΧΟΛΙΟ

Δηλαδή εμείς αγοράζουμε κινέζικα για να έρθουν να μας αγοράσουν οι Κινέζοι;

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Πολλοί φίλοι μας θέλουν αλλά δεν μπορούν.......

« Πώς να κόψω το κάπνισμα ;»


  Ώρα να μάθετε

•Προσπαθήστε να σβήνετε το τσιγάρο πριν ξεπεράσει την μέση. Είναι δύσκολο να το κάνετε αλλά θα σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους.
•Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το παραπάνω, κάθε φορά που καπνίζετε - πριν ανάψετε το επόμενο τσιγάρο – κόψτε το στην μέση και καπνίστε μόνο το μισό!
•Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αρχίσετε μια μάρκα τσιγάρων που δεν σας αρέσει ιδιαιτέρα. Έτσι, η επιθυμία σας για να καπνίσετε δεν θα είναι τόσο δυνατή!
•Βρείτε κάποιο υποκατάστατο, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ηλεκτρονικό τσιγάρο της MediCre – πρόκειται για το καλύτερο δώρο που θα κάνετε ποτέ στον εαυτό σας!

  • Δοκιμάστε κάθε εβδομάδα να κόβετε μόνο 10 με 15 τσιγάρα από το μέσο όρο τσιγάρων που καπνίσατε την προηγούμενη εβδομάδα.




  • Κάντε τα τσιγάρα σας όσο το δυνατόν περισσότερο απρόσιτα. Μην τα αφήνετε πάνω στο τραπέζι ή στο γραφείο σας. Θα σας βοηθήσει αρκετά να κόψετε το τσιγάρο.




  • Κάθε φορά που σας περνάει από το μυαλό η σκέψη πως δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, βάλτε πείσμα και πείτε «Θέλω να κόψω το τσιγάρο - ξέρω πώς να κόψω το τσιγάρο – μπορώ να κόψω το τσιγάρο!»




  • Μην αγοράζετε τα πακέτα δύο-δύο. Είναι καλύτερο να σας προκαλεί ενόχληση το ότι πρέπει να βγείτε έξω για να αγοράσετε πακέτο με τσιγάρα.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

    Οι συλλήψεις απο την Αστυνομία του νομού μας χτυπάνε "κόκκινο"......


    Γιά ναρκωτικά 13 άτομα
    Για ληστεία 1 άτομο
    Για κλοπές   11 άτομα
    Για βιασμό 1 άτομο
    Περί αλλοδαπών 14 άτομα
    Περί αρχαιοτήτων  1 άτομο
    Για διάφορα αδικήματα 39 άτομα
    Περί όπλων  14 άτομα
    Για βεγγαλικά 2 άτομα

    και έχουμε συνέχεια...... τελικά είμαστε "καλά" παιδια.

    ΑΡΚΑ

    ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ........

    Σήμερα στον Μελιγαλά, ένας 29χρονος, κάτοικος της περιοχής, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε έναν 44χρονο, κάτοικο Ζευγολατιού Μεσσηνίας, για προσωπικές διαφορές.


    Ο δράστης συνελήφθη.





    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

    ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

    Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    Έλαβα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος την ιστορία μίας πόλης και ενός δημάρχου.

    Αξίζει να την διαβάσετε και να την διαδώσετε και εσείς.



    Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη.

    Βία,εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες.
    Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα.

    Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση.

    Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους.

    Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του.

    Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του.

    Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.

    Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε "υπερπολίτης" και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος.

    Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν.

    Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους.

    Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης.

    Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

    Σιγά, θα μου πείτε.

    Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροιδία, παρά τα πρόστιμα.

    Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό.

    Et voila' ! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε 14% μέσα σε δύο μήνες και η εξοικονόμηση έφτασε πλέον το 40%...

    Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη.

    Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε.

    700..000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδι.

    Το καλύτερο;

    Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους.

    Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά.

    Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.

    Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή.

    Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του υποστήριξη.. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο.

    Φυσικά και μάζεψε χρήματα.

    Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.

    Όχι, δεν είναι παραμύθι.

    Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της Μποκοτά το 1993.

    Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα.

    Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας.

    Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγες.

    Related Posts with Thumbnails