ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5/2/11

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ " ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ"


η αλλη αποψη....Pilali

Ο γιατρός δεν παίζεται με τίποτα.Βέβαια σ' αυτή τη ζωή ο καθένας παίρνει αργά ή γρήγορα αυτό που του αξίζει. Οι περισσότεροι αμπελοφιλοσοφούν, άλλοι παλιοί αμπελοφιλόσοφοι που ενεπλάκησαν με τα κοινά πήραν αυτό που του άξιζε(βλέπε μπαρμπα-Γιώργος 8% στις τελευταίες εκλογές), γιατρός εκτός συμβουλίου, οι νέοι καρεκλοκένταυροι "ασθενείς" ακολουθούν στις επόμενες το ποσοστό του μπάρμπα-Γιώργου κ.ο.κ. Ο επόμενος παρακαλώ!!!!! Τα "βοδια" κατα τους απανταχού φιλόσοφους της Ζαχάρως θα συνεχίσουν να μην κάνουν λάθος και θα είναι πάντα απέναντι στη διανόηση & την φιλοσοφία. "τα πανεπιστήμια βγάζουν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες" Goorge Pilali
ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. στις 1:06 μμ

Ο "ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ"??? ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ.

ΟΙ ΕΞΗΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ: " ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΔΙΑ!......ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Σ'ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΔΙΚΑΙΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?... στις 11:46 πμ
  

Ο ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΗΚΕ; ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΖΟΥΔΙΑ;Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΏΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ; ΤΕΡΑΤΑ ΓΝΩΣΗΣ;ΚΑΚΟΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ! ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΗΛΙΘΙΟΣ;10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΧΑ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ ας σταματήσει η "κόντρα σας" δεν θα δημοσιεύσω άλλο σχόλιο σας επί του θέματος. Ας κρίνουν οι αναγγνώστες μας τα σχόλιά σας.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ..."Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΠΑΝΤΑ

Είναι απείρως κουραστικό αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Ο διάλογος κάποιον ανθρώπων μέσα από το blog σου είναι αδιάφορος έως κουραστικός. Για αυτούς υπάρχουν και τα τηλέφωνα. Μπορεί να αυξάνεται πρόσκαιρα η αναγνωσιμότητα σου (λόγω των επισκέψεων των συνομιλητών) αλλά σε λίγο θα είναι και οι μόνοι που θα το επισκέπτονται. Δεν μπορεί το σχόλιο να είναι η είδηση.
Φιλικά ΑναΓνώστης
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?... την 5/2/2011


Φίλε ΑναΓνώστη, Η άποψη μου για αυτό το blog είναι διαφορετική από τη δική σου. Εσύ μάλλον πιστεύεις ότι to blog αυτό είναι ειδησεογραφικό και o blogger είναι ένας δημοσιογράφος που τρέχει όλη μέρα να βγάλει ειδήσεις για να τις παρουσιάσει στο bloog του. Οπότε έχεις απόλυτο δίκιο αν εσύ μπαίνεις στο blog για να διαβάσεις ειδήσεις για την Ζαχάρω και πέφτεις επάνω στα ανούσια σχόλια των αναγνωστών που μερικά γίνονται κύρια ανάρτηση. Εμένα όμως η άποψη μου για αυτό το blog είναι διαφορετική. Εγώ πιστεύω ότι ο blogger είναι ένας άνθρωπος που μάλλον ζεί και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως.Δημιούργησε ένα blog για το κέφι του και επειδή τον ενφιαφέρουν και παρακολουθεί τα κοινά,θεώρησε καλό να ανεβάζει στο blog θέματα που αφορούν το Δήμο Ζαχάρως τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στο κοινωνικό.Αν ήθελε να δημιουργήσει ένα ειδησεογραφικό blog θα επισκεφτόνταν ειδησεογραφικά sites θα έκανε copy και θα τα μετέφερε στο blog του.Κάτι το ανούσιο και συνηθισμένο.Εκανε όμως καλλίτερο που σπάνια συναντάς στην Eλληνική blogόσφαιρα και μπράβο του για αυτό.Αναρτά ένα θέμα και επιτρέπει τα σχόλια των αναγνωστών.Οπότε μέσα από τις αντιπαραθέσεις,τις σκέψεις και του σχολιασμούς των αναγνωστών,βγαίνουν ειδήσεις και αποκτά ενδιαφέρον η επίσκεψη σε αυτό το blog. Στην πραγματικότητα μέσα σε αυτό το blog γίνεται μια συζήτηση,όμοια με αυτή που γίνεται σε δημόσιους χώρους,στην αγορά όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.Σε μια συζήτηση θα ακούσεις ουσιαστικά και ανούσια,αδιάφορα και ενδιαφέροντα,ευγενικά και αγενή,επαίνους και προπηλακισμούς.Μα αυτό είναι όλο το σασπένς της υπόθεσης.Ο μονόλογος είναι βαρετός αγπαπητέ ΑναΓνώστη και η μονομερής παρουσίαση του θέματος. Βέβαια κανένας αναγνώστης του blog δεν εκβίασε τον διαχειριστή να κάνει ανάρτηση το σχόλιο του.Ο ίδιος κρίνει αν πρέπει να αναρτηθεί η όχι. Και κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν να διαβάσει τα σχόλια η μια ανάρτηση που δεν τον ενδιαφέρει. Η επισκεψιμότητα αυτού του blog έχει αυξηθεί κατακόρυφα μόνο και μόνο γιατί οι ειδήσεις αναπαράγονται από τους αναγνώστες του.Γιατί ο αναγνώστης συμμετέχει κατά κάποιο τρόπο στη θεματολογία αυτού του blog. Αν κάνει αυτό λές εσύ,΄τοτε θα βλέπει τον επισκέπτη με το κυάλι. Και κάτι τελευταίο.Ο blogger δεν κερδίζει τίποτε από αυτό το blog.Αντίθετα χάνει.Την ώρα του.Κερδισμένοι είναι μόνο οι αναγνώστες του που μαθαίνουν για τον τόπο τους και σχολιάζουν καταστάσεις και γεγονότα,έστω και ανώνυμα.Βέβαια υπάρχουν σχόλια που σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι.Αλλά τι να κάνουμε.Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις.Σε κανέναν όμως δεν απαγορεύθηκε να γράψει αυτό που πιστεύει και αισθάνεται.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?... την 5/2/2011
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Μπορώ να πώ ότι και έμενα με εξέπλιξε το γεγονός ότι ΞΕΚΙΝΗΣΕ ένας δημοσιος διάλογος ώστε προσπάθησα με τις συνεχείς αναρτήσεις να τον αναδείξω. Πιστεύω ότι σιγα-σιγά θα μειωθούν οι αναρτήσεις και πλέον οι αναγνώστες μας θα ενημερώνονται και για άλλα θέματα. Επίσης δεν είμαι δημοσιογράφος για να δίνω άμεσα τις ειδήσεις, απλά μπορεί απο τα ΜΜΕ να δανείζομαι θέματα και να τα προβάλω με ανάλογα σχόλια. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας.

Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ"..."ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ

Ανώνυμος προς Ανώνυμο και ο γιος Ανώνυμος και των Ανωνύμων τα "παιδιά" ...Ανομήματα... Ανώνυμος γράφει κι Ανώνυμος ...ακούει Όποιος έχει ονοματεπώνυμο ας πει τη γνώμη του. Ήδη οι περισσότερες βλακείες που έχουν γραφτεί σε τούτη τη σελίδα, ανατράπηκαν. Οι Ανώνυμοι που τις έγραψαν ας κοιτάξουν το βράδυ στο καθρέφτη τους.
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ??? την 5/2/2011


Κύριε Δημήτρουλα και κάτι άλλο. Οπως σου έγραψα κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας γιατί φοβόμαστε αυτούς που παλιά εφτυνες και τώρα γλείφεις. Δεν είμαστε προδότες.Δεν προδόσαμε ποτέ ιδέες και απόψεις.Απλά φοβόμαστε. Την προδοσία ψάξε να την βρείς στον εαυτό σου. Οποιος προδίδει την παράταξη του πως λέγεται? Και κάτι ακόμη. Η τρομοκρατία δρά ύπουλα και εν κρυπτώ. Εσύ το χαστούκι όμως το έφαγες φανερά και αντρίκια. Για ποια τρομοκρατία μιλάς?
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ στις 11:15 πμ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ.

Σε προειδοποιητική κατάληψη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κρέστενας προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κρεστένων... διεκδικώντας την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων στο σχολείο τους. Στο πλευρό τους είχαν και καθηγητές τους, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν απασχολούν σύσσωμη την σχολική κοινωνία του ΕΠΑΛ. Μάλιστα σήμερα οι μαθητές επισκέφθηκαν και τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, στον οποίο μετέφεραν τους προβληματισμούς τους και δέχθηκαν την διαβεβαίωση ότι μόλις συνταχθεί ο προϋπολογισμός του δήμου θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για επίλυση των θεμάτων που αφορούν στον δήμο.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΦΩΤΗ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΨΕ.ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ.ΕΙΧΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ.Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟ.ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ την 5/2/2011
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να δώσει ότι εξήγηση θέλει. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Είναι αυτές οι στιγμές "έντασης" που κάποια στιγμή όλοι μας μετανιώνουμε που έγιναν. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει "αποκλιμάκωση" της κρίσης απλά γιατί δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι.  
Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να εστιάζονται σε "πολιτικό επίπεδο" και όχι σε "τραμπουκισμούς" κλπ

4/2/11

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ??

Δεν με εκπλήσσει αγαπητέ Ακάλυπτε,η είδηση ,ότι στην συνάντηση ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τον κ.Αγραπιδά.Δεν είναι τίποτε τυχαίο.Εξάλλου τα είχα γράψει και σε παλαιότερο post και θα τα ξαναγράψω. Στην πραγματικότητα πίσω από την πλάτη του απλού Ζαχαραίου πολίτη παίχτηκε ένα παιγνίδι μεταξύ Αγραπιδά,Δημήτρουλα και Πανταζή με σκοπό την νίκη του τελευταίου στις εκλογές.Πως? Διαβάστε προσεκτικά.

Ο Πανταζής μετά την αργία ήθελε οπωσδήποτε να κερδίσει τις εκλογές για να χρησιμοποιήσει την νίκη του αυτή ως μέσο εκβιασμού προς την κυβέρνηση για να τύχει καλλίτερης μεταχείρισης ως προς την αργία.Αλλωστε και οι ίδιοι το έχετε ακούσει , ότι σε όλες τις συνεντέυξεις του στα ΜΜΕ λέει ότι εμένα με αγαπάει ο λαός και με εξέλεξε αν και ευρίσκομαι σε αργία.Επρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει αυτές τις εκλογές.Ηταν ζήτημα τιμής για αυτόν.Εκ των προτέρων γνώριζε ότι δεν θα κερδίσει με την πρώτη και θα πάει και δεύτερο γύρο και επίσης γνώριζε μάλλον από τους νομικούς του ότι δεν πρόκειται να είναι δημαρχος. Πως όμως θα το πετύχαινε αυτό? Με τον ένα και μοναδικό τρόπο που χρησιμοποιούν οι πονηροί για να κερδίσουν τον πόλεμο.Με την διάσπαση του εχθρού και την πονηριά.Οι κινήσεις του ήταν οι εξής:

1,Βάζει ζιζάνια στην Νέα Δημοκρατία με σκοπό σαν κόμμα να διασπασθεί και να μην υπάρχει επίσημη υποστήριξη από το κόμμα.Γνώριζε ότι ο Λάμπρος θα του πήγαινε κόντρα και

2.Συννενοείται με τον Αγραπιδά να κατέβει αυτός υποψήφιος,ώστε οι Νεοδημοκράτες να μην ακολουθήσουν τον Λάμπρο αλλά αυτόν.Τους νεοδημοκράτες που θα ψήφιζαν με κομαμτικό γνώμονα.Σύνδεσμος μεταξύ Αγραπιδά και Πανταζή πρέπει να ήταν ο Παπακυριακόπουλος πρώην πρόεδρος του ΔΣ και ένας πρώην τοπικός παράγοντας του Γιαννιτσοχωρίου..Η αμαιβαία υπόσχεση ήταν να βοηθήσει ο Αγραπιδάς τον Πανταζή στον δεύτερο γύρο με αντάλλαγμα να τον υποστηρίξει μετά να γίνει Δήμαρχος Ζαχάρως,γνωρίζοντας ότι έχει χαμένο το παιγνίδι.Ετσι και έτσι ο Πανταζής δεν θέλει κανέναν από τους δικούς του για Δήμαρχο,συνεχώς λέει ότι δεν κάνει κανένας για Δήμαρχος .Παράλληλα με τον Αγραπιδά ικανοποιεί και τους φίλους του στη Νέα Δημοκρατία που τον στήριξαν από όλες τις απόψεις.

3.Ο Δημήτρουλας κατέβηκε με την ελπίδα ότι θα τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.Δεν του έκατσε όμως και αποφάσισε να πάει με τον Μπούσμπουρα.Ισως για άλλο σκοπό.Γιατί δεν πήγε με τον Αλεξανδρόπουλο που είχε έστω και σιωπηρά την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ?
Στον δεύτερο γύρο έγιναν πολλά.Πάρα πολλά.Επεσαν υποσχέσεις και όταν δελεάζεται κάποιος, εύκολο είναι να τον δείς να λέει ότι πετάει ο γάιδαρος.Οτι γίνεται και τώρα. Να γιατί δεν εκπλήσσομαι αγαπητέ μου Ακάλυπτε.Αυτές είναι δικές μου σκέψεις που τις είχα από τον πρώτο γύρο των εκλογών,Κάτι είχα καταλάβει.Και τώρα αισθάνομαι ευχαρίστηση που σιγά-σιγά οι σκέψεις μου με δικαιώνουν,
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. στις 11:02 μμ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

ΡΕ ΦΩΤΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ;
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ;
Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΕΣΥ, ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, Ή Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ;

ΕΓΩ ΛΕΩ Ο Γ.Γ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ'' ΠΑΤΡΙΣ'' ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΗΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ Η ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ,ΒΕΒΑΊΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΑΝΑΤΟΛΗ'' ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ!!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΦΗΜΩ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΟΜΙΚΗ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ, ΑΠΟΨΗ! ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!ΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ! ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ!ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΡΕ ΦΩΤΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΜΙΚΡΟ- ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!!!ΟΤΙ ΛΕΩ ΚΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ Σ'ΑΥΤΟ!

Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

"Ανώνυμος" που βρίζει, μοιάζει καταρχήν με δειλή γυναικούλα. Μοιάζει όμως και με εκείνους που φορούσαν κουκούλες στην κατοχή κι έδειχναν ποιον πρέπει να εκτελέσουν οι Γερμανοί (είναι φυσικά γνωστή η τύχη τους λίγο αργότερα). Στον "Ανώνυμο" που παριστάνει το γνώστη του Καλλικράτη και γράφει μια σελίδα βλακείες, για την διαπιστωτική πράξει του Γενικού Γραμματέα υπάρχει η απάντηση στον ίδιο το Νόμο, στο ίδιο άρθρο (53) στην ίδια παράγραφο (2)"...όποιος δεν δίδει τον όρκο του προηγούμενου άρθρου μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκπίπτει αυτοδικαίως. Η σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας." "Ανώνυμε" νομικέ!!! Αναζήτησε τί από τα δύο είναι ποιο ισχυρό;

1. Η αυτοδίκαιη έκπτωση; (που είναι δεδομένη και δεν μπορεί να θεραπευτή με κανέναν τρόπο τώρα πλέον) ή

2. Η διαπιστωτική πράξη; (που ακολουθεί υποχρεωτικά κι όποιος δεν την εκδίδει έχει κάνει παράβαση καθήκοντος). Όσο για τις λοιπές "ανθολογίες σου", βγάλε κι εσύ την κουκούλα να τα πούμε...
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΠΡΟΣ "ΑΚΑΛΥΠΤΟ". στις 7:10 μμ
 
 
 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΑ "ΑΣΧΗΜΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ "ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ. ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ  "ΓΗΠΕΔΟ".

ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΤΛΛΑΓΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

amartolo

O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

Είναι δύσκολη η απάντηση αν θα πάει η όχι ο Πανταζής. Η κοινή λογική λέει ότι δεν πρέπει να πάει ο Πανταζής αφού για την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ευρίσκεται σε αργία και επομένως δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει τον Δήμο. Η παράλογη λογική όμως του Πανταζή μπορεί να του λέει να πάει για να προκαλέσει και να δείξει ότι Δήμαρχος Ζαχάρως είναι αυτός. Το θέμα είναι αν αυτή η συνάντηση είναι ανοικτή η κλειστή για το κοινό. Αν είναι ανοικτή για το κοινό ο Πανταζής θα πάει και ενώ στην συγκέντρωση θα εκλαμβάνεται ως κοινό στην Ζαχάρω θα λέει ότι τον αποδέχθηκαν σαν Δήμαρχο. Αν είναι κλειστή για το κοινό τότε θα το σκεφτεί να πάει γιατί θα φάει "πόρτα" και στην Ζαχάρω θα λέει ότι είχε "επείγουσες δουλειές" και έστειλε άλλον. Το σίγουρο είναι από πληροφορίες που έχω ότι η πρόσκληση για την συνάντηση δεν στάλθηκε προσωπικά στον Πανταζή αλλά γενικά στον Δήμο. Ο Πανταζής θα το παίξει ανάλογα με το αν είναι κλειστή η ανοικτή η συνάντηση.
 
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) στις 3:20 μμ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Στον Πύργο θα βρίσκεται την προσεχή Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον πρώτο κύκλο συναντήσεων με Δημάρχους από την Περιφέρεια ώστε από κοινού να καταρτισθεί η πρόταση που θα υποβάλει η Περιφέρεια στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την άμεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ώριμων ή υπό ωρίμανση έργων.
Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο θα συναντηθούν με τους Δημάρχους της Ηλείας στις 11 το πρωί της Τρίτης στο Διοικητήριο.
Νωρίτερα, στις 10 το πρωί,  οι κ.κ. Κατσιφάρας και Καφύρας θα συναντηθούν με τους Διευθυντές και Τμηματάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Στις 2 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης της Ηλείας.
Τέλος, στις 2.30 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση με το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.


ΣΧΟΛΙΟ: Με ποιόν λέτε ότι θα συναντηθεί απο τον Δήμο Ζαχάρως????

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ.


MagnitudeML 3.5
RegionGREECE
Date time2011-02-04 09:07:10.0 UTC
Location38.08 N ; 21.21 E
Depth2 km
Distances49 km W Pátrai (pop 163,360 ; local time 11:07:10.8 2011-02-04)
33 km NW Amaliás (pop 19,579 ; local time 11:07:10.8 2011-02-04)
13 km W Manolás (pop 1,650 ; local time 11:07:10.8 2011-02-04)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στο δήμο Ζαχάρως γίνονται σημεία και τέρατα! Οι τακτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης με την καθοδήγηση του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου και με την ανοχή των συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν σέβονται το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και μέχρι τώρα δεν τους έχετε επιβάλει το διοικητικό μέτρο που ο νόμος, 3852/ 2010, ορίζει!!!Η πολιτεία, εάν θέλει να είναι ευνομούμενη, πρέπει αμέσως να παρέμβει έτσι ώστε να λειτουργήσει ο δήμος! Είμαι αυτόπτης μάρτυρας αυτής της απαράδεκτης για αιρετούς συμπεριφοράς και αισθάνομαι ντροπή που είμαι δημότης αυτού του δήμου! Έχω βαθιά την πεποίθηση ότι οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν στη λύση τα υπαρκτά προβλήματα του δήμου, αλλά κάνουν το παν για να μην φανεί η γύμνια του βασιλιά τους! Αναμένω τις νόμιμες αποφάσεις σας!

Με εκτίμηση
Ιωάννης Δ. Σχίζας
Παιδίατρος-Δ/ντής Ε.Σ.Υ - Αναπληρωματικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης του δήμου Ζαχάρως Ηλείας.

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

Εγώ έχω αντίρρηση κ.Δημήτρουλα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο.Ας υποθέσουμε λέω.. Ο Αλεξανδρόπουλος και ο Μπούσμπουρας είναι αυτοδικαίως έκπτωτοι γιατί δεν τήρησαν τα όσα λέει ο νόμος για την ορκομωσία. Ο νόμος λέει ότι για την αυτοδίκαιη αυτή έκπτωση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον ελεγκτή νομιμότητας.Μήπως γνωρίζεις τι σημαίνει διαπιστωτική πράξη?Η διαπιστωτική πράξη είναι η διαπίστωση του ελεγκτή νομιμότητος ότι πράγματι έχουν εκπέσει αυτοδικαίως.Εφόσον δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη σημαίνει ότι ο ελεγκτής νομιμότητας ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ότι δεν υπάρχει αυτοδίκαιη έκπτωση.Χωρίς αυτή την διαπιστωτική πράξη ποιος σου δίνει εσένα δικαίωμα να αναλάβεις καθήκοντα αναπληρωματικού συμβούλου και να παρευρίσκεσαι στο δημοτικό συμβούλιο?Διαπίστωσες εσύ η ο Πανταζής την αυτοδίκαιη έκπτωση και όλα καλά? Μη μας τρελλάνεις τέλος πάντων!

Εφόσον δεν υπάρχει διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης έκπτωσης,όπως ο νόμος ορίζει,και εφόσον αναγνωρίζει ο ελεγκτής νομιμότητας την ορκομωσία τους και δεν αναγνωρίζει την δική σου,τότε αυτοί είναι οι επίσημοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι εσύ.Αν ο Γενικός Γραμματέας δεν έκδωσε με υπαιτιότητα του την διαπιστωτική πράξη,τότε μπορείς να προσφύγεις και εφόσον δικαιωυείς και εκδοθεί διαπιστωτική πράξη,τότε μπορείς να αναλάβεις καθήκοντα. Να σου πω ένα παράδειγμα μήοως και καταλάβεις. Ο Πανταζής από πότε τέθηκε σε αργία? Από την ημέρα που βγήκε η απόφαση του εφετείου που σύμφωνα με το άρθρο 146 έπρεπε να τεθεί σε αργία η από την ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας εξέδωσε την διαπιστωτική πράξη αργίας? Και ένα παιδάκι να ρωτήσεις θα σου απαντήσει από την ημέρα της διαπιστωτικής πράξης.Μέχρι τότε ασκούσε κανονικά τα καθήκοντα του ο Παναζής άσχετα αν είχε βγεί απόφαση από το εφετείο.Το ίδιο ισχύει και για εσένα.Θρονιάστηκες στην καρέκλα του δημοτικού συμβούλου χωρίς την ύπαρξη διαπιστωτικής πράξης.Ερμήνευσες μονος σου τον νόμο γράφοντας στα παλιά σου παπούτσια τον ίδιο το νόμο. Εγκαλείς τον περιφερειάρχη ενώ εσύ έχεις πέσει a priori σε αδίκημα.Οποιοςδήποτε πολίτης μπορεί να σου υποβάλει μήνυση για αντιποίηση αρχής με την κατηγορία ότι συμμετείχες σε δημοτικό συμβούλιο χωρίς την διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματεά που ορίζεται από το άρθρο 53 του Ν.3852/2010.Και να είσαι σίγουρος ότι θα τιμωρηθείς άσχετα αν εκδοθεί μετά διαπιστωτιλή πράξη.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις O ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ την 4/2/2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ. (gortinia.blogspot.com)

ΠΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ;ΤΗΝ 41;ΟΥΤΕ ΤΟ ''ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν'ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ''ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ! ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ;ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΟ; ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ gortinia.blogspot.com ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 146 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3463/06 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΡΑΠΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ!!!!!!!
Από το χρήστη ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ στις ΑΠΟ ΤΟ "IONION FM". ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΑΤΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ... την 4/2/2011


ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΓΙΑ!!! ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ; ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΝΣΠΕΙΡΩ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ;Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Η ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ!ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ;

O ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Ο "Ανώνυμος" που χειροκροτεί το πισώπλατο και ύπουλο χαστούκι, ας βγει από την Ανωνυμία να τα πούμε ευθέως! - Με κουκούλα έκαναν πολλά και στην κατοχή, αλλά αργότερα οι περισσότεροι ...πλήρωσαν. Πάντως θα έλεγα σε όσους παριστάνουν τους δικηγόρους και στους ...γιατρούς, που νομίζουν πως είναι καλύτεροι από τους δικηγόρους, ...ας περιμένουν λίγο και θα δούμε αν θα ισχύσει ο Νόμος του Καλλικράτη ή οι ασυναρτησίες των "ασθενών" που είναι αθεράπευτοι από την παράφορη εγωπάθεια τους. Η δήθεν ορκωμοσία στις 30/12 (στην απέναντι ταβέρνα ΚΑΙ όχι στο Δημαρχείο) με πρόσκληση αναρμόδιου προσώπου κι όχι εκείνου που ορίζει ο Καλλικράτης, 11 ημέρες μετά από την επίσημη ορκωμοσία (κι όχι μόνο πέντε μέρες που ορίζει ο Καλλικράτης), χωρίς απουσία (στο πενθήμερο) για αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας αλλά ...επειδή κάποιοι νόμιζαν αλλιώς ...μένουν με το ...ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. Επιστρέφω αμέσως για όποιον έχει αντίρρηση. Φώτης Δημήτρουλας
 
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ..... την 4/2/2011

3/2/11

ΑΠΟ ΤΟ "IONION FM". ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΑΤΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Αυτή τη στιγμή είμαι δήμαρχος. Ο λαός με εξέλεξε παρ’ ότι γνώριζε πως είμαι σε αργία και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό» , είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σήμερα στο ΙΟΝΙΟΝ FM. «Το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί δημοκρατικά» συμπλήρωσε ο κ. Χρονόπουλος, ενώ για τις κλειστές πόρτες που αντίκρισαν για ακόμη μια φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο κ. Χρονόπουλος το δικαιολόγησε, επικαλούμενος τη νομοθεσία, λέγοντας πως οι συγκεκριμένοι έχουν εκπέσει αυτοδικαίως, πλην του κ. Δημήτρουλα και δεν έχουν ιδιότητα Δημοτικών συμβούλων.
Για την περιβόητη μεταφορά του προστίμου από τον δήμο Ζαχάρως προς τους δημότες, θέμα το οποίο εκκρεμεί και αυτό στη δικαιοσύνη εναντίον του, ο κ. Χρονόπουλος αποποιήθηκε την ευθύνη, αποδίδοντάς την σε κακό χειρισμό της νομαρχίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ "IONION FM".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ FM ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ.
 
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ "ΡΕΣΙΤΑΛ" ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ στις 10:57 μμ

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ "ΡΕΣΙΤΑΛ" ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Διάβαζα μόλις τώρα στην ηλεκτρονική έκδοση της ΠΡΩΤΗΣ το ρεσιτάλ του Χρονόπουλου.Είχαν επιστρατεύσει και μια γυναικούλα από το Λεπρεο (προφανώς με το αζημίωτο) και το θεατρο άρχισε. Μα είναι κανένας αφελής να πιστέψει οτι ο/η δημοσιογράφος της ΠΡΩΤΗΣ ανακάλυψε τώρα το πρόβλημα και μάλιστα στην περιοχή της Ζαχάρως,στο Λέπρεο?Στη Ζαχάρω είναι μόνο το πρόβλημα?Εδώ όλη η Ελλάδα στενάζει από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.Δεν χρειαζόνταν να έρθει στη Ζαχάρω και να πάει στοτ Λέπρεο.Δίπλα στη πόρτα του,στο Πύργο να έκανε μια βόλτα θα έβλεπε το πρόβλημα,ίσως και περισσότερο έντονο. Δεν καταλάβατε γιατί έκανε το ρεπορτάζ στη Ζαχάρω?
1.Να υπενθυμίσει και να τονίσει ότι Δήμαρχος στη Ζαχάρω είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος,παρόλες τις αποφάσεις της Πολιτείας.
2.Να δείξει,ότι ο Χρονόπουλος ενδιαφέρεται για τον λαό,τους βοηθάει και για αυτό τον ψηφίζουν και τον βγάζουν Δήμαχο.Οτι είναι λαοφιλής.Οπότε εσύ πολιτεία τουμπεκί ψιλοκομένο και ας κάνω ότι παρανομία μου κατέβει στο μυαλό.Η ισχύς μου είναι ο λαός.Μώκο εσύ Αποστολόπουλε και Ραγκούση.
 
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ . Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ στις 10:15 μμ

ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Φίλε μου την ανάρτηση για τα οχήματα την έβαλα να να δούμε την προσπάθεια που έκαναν μερικοί στην Ελλάδα τα δύσκολα χρόνια και τώρα πως....καταντήσαμε.
Όλοι προσπαθούν να ...κλέψουν το δημόσιο, να φτιάξουν βίλες, να καταπατήσουν δημόσια κτήματα. Προσπάθησα να σας δείξω αυτό που δεν γνώριζα και εγώ, ότι κάποτε υπήρχε η Ελλάδα της ανάπτυξης και της θέλησης για εργασία και δημιουργία.
Απλά μπορούσα να το μαζέψω λίγο και να μην είναι τόσο μεγάλο το κείμενο.
Σας περιμ΄λενω να γράψετε και εσείς κάτι πάνω σε αυτό.  Έχετε δει κάτι καλό στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια που να προσπαθεί κάποιος να δημιουργήσει κατί που να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Αν ναι , αν υπάρχει για δες πόσες ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ του βάζουν τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ της μίζας.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ???? Έχω άδικο????

O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Απόψε στη ΝΕΤ στην εκπομπή ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ τις 23:30 : ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ.
 Σας θυμίζει τίποτε αυτό?
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ . Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ στις 9:01 μμ
   

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΑΝΑ ΣΑΚΚΙ.

Το άκουσα και αυτό και δεν το πίστευα. Σε ελαιοτριβείο της περιοχής μας πριν από 3 μέρες ένας παραγωγός από Κακόβατο (αν θυμάμαι καλά) έβγαλε 289 κιλά λάδι από 13 τσουβάλια ελιές . Δηλαδή 22,2 κιλά λάδι το σακκί.
Αν δεν το έλεγαν και οι άνθρωποι του ελαιοτριβείου δεν θα το πιστεύαμε. Πάντως ο παραγωγός αυτός ή είναι τυχερός πολύ ή έχει μαγική συνταγή καλλιέργειας και πρέπει μα΄λον να μας την πει. Τέτοια απόδοση δεν έχει ακουστεί στην περιοχή μας. Μου είπαν ότι το περιβόλι ήταν στον Αϊ Λιά της Ζαχάρως.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


- Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή, στην ιστορία του Ελληνικού αυτοκινήτου, αλλά και στο παρόν.

1.

-"ΘΕΟΛΟΓΟΥ" 1920

Εκτός απο την Βιομηχανία / Βιοτεχνία , κατασκευής αμαξωμάτων και μετέπειτα κατασκευής ολοκληρωμένων οχημάτων –Λεωφορεια ,Φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα,υπάρχει ακόμα μία προπολεμική (του 1920) καταγραφή για ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητου,και αυτό είναι το οχημα του «ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ» (κατασκευαστής αμαξωμάτων απο την δεκαετία του 30) το 1937 και ηταν βασισμένο σε μηχανικά μέρη απο D.K.W.

                                                        - Ο Νικόλαος Θεολόγου θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος Έλληνας που σχεδίασε και κατασκεύασε επιβατικό αυτοκίνητο. Επιστρέφοντας από την Αμερική, όπου εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, ίδρυσε το 1916 την.........
ομώνυμη εταιρεία.
 
2.
                                                                  - TANGALAKIS TEMAΧ
Σήμερα η ΤΕΜΑΧ θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα κατασκευής πυροσβεστικών οχημάτων,στην Ελλάδα.

Πιο πριν και με την ονομασία « TANGALAKIS»,υπήρξε ενας ιστορικός κατασκευαστής αμαξωμάτων (και οχι μόνον)λεωφορείων,στην χώρα μας.
Στην Ελλάδα είχαν (και εχουν) δραστηριοποιηθεί , πάνω απο 100 κατασκευαστές αμαξωμάτων λεωφορείων,αλλα η “TANGALAKIS”,ηταν μία απο τις καλύτερες.
Το 1922,συνενώνεται με τον Γ.ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ , και απο το 1925,αρχίζει να χτίζει αμαξώματα λεωφορείων,πάνω σε εισαγόμενα σασί.

 
 
3.
- Το "Velos" ήταν το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε υπό άδεια στην Ελλάδα στο Εργοστάσιο Κατασκευής Αεροπλάνων Φαλήρου. Σχεδιάστηκε ως εξέλιξη των Βρετανικών Dart/Swift, με προδιαγραφές αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων παράκτιας άμυνας. Σύμφωνα με την ελληνική προδιαγραφή, είχε δυνατότητες βομβαρδισμού, αναγνώρισης, εκπαίδευσης και ρίψεως τορπιλών. Διέθετε εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως ηλεκτρικό σύστημα ενδοσυννενόησης, ασύρματο εμβέλειας 200 μιλίων και αναρτήρες βομβών.


- Η παρθενική πτήση του πρώτου ελληνικού "Velos" έγινε το Μάρτιο του 1926 και ονομάστηκε "Ελπίς" Κατασκευάστηκαν συνολικά στο ΕΑΦ 12 αεροσκάφη εισάγοντας για πρώτη φορά στη χώρα τεχνολογία κατασκευής αεροσκαφών μεταλλικής δομής. Εισήλθαν σε ενεργό δράση το 1930 όπου χρησιμοποιήθηκαν κυρίως με σταθερό σύστημα προσγείωσης. Παρέμεινε σε ενεργό υπηρεσία μέχρι τις παραμονές του Β' Π.Π.

4.                                                      ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε


-Η εταιρεία ηταν (και ειναι τώρα)στην ουσία μια εταιρεία εισαγωγής και διάθεσης οχημάτων και βαρεών μηχανημάτων,και για μια εποχή και κατασκευαστής.

Η οικογένεια Πετρόπουλου παραδοσιακά απασχολείτο με την μεταλλουργία (χυτήρια,οπου μεταξύ αλλων εθεωρείτο ενας απο τους καλύτερους κατασκευαστές καμπανών) απο τον 19ο αιώνα,αρχικά στην Αμφισα και αργότερα στην Λαμία.

Η εταιρεία με την σημερινή της μορφή , δημιουργήθηκε απο τον Πέτρο Πετρόπουλο στην Θεσσαλονίκη του 1922,μ εργασίες πώλησης οχημάτων και επισκευές / ανακατασκευές κινητήρων. Με αυτούς τους κινητήρες αρχισε κατασκευές οχημάτων,με βάση επιβατηγά FORD του 1920,τα WILLYS-OVERLAND του 1930,και για φορτηγά με τα DIAMOND T και INTERNATIONAL του 1930.

Το 1938,μεταφέρεται στην Αθήνα.

Κύρια απασχόληση απο το 1956,η κατασκευή τρακτέρ,με την χρήση ανακατασκευασμένων κινητήρων.Αργότερα κατασκευάζει σειρά τρακτέρ με κινητήρα PERKINS,με μεγάλες πωλήσεις.

-Απο το 1974,αρχίζει την κατασκευή , του πρώτου «εξυπνου» (οπως τ ονομάζει)οικογενειακού φορτηγού 4χ4,σε τύπους UNITRUCK-POLYTRUCK και MILITRUCK για τον στρατό.ΟΙ αγρότες τ αγοράζουν σε μεγάλους αριθμούς,αλλα οχι κι ο στρατός.Επιπλέον ο νόμος για τα αγροτικά αλλάζει το 1984-85 , και ετσι σταματάει η παραγωγή,με την εταιρεία σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των μεγάλων επενδύσεων που είχε κάνει εως τότε. Εκτός των αλλων η εταιρεία είχε σχεδιάσει –κατασκευάσει μια σειρά προιόντων,οπως γεννήτριες-περονοφόρα (τα επιτυχημένα βενζινικίνητα και ηλεκτροκίνητα DYNALIFT)


5.                                                                                          
NAMCO

National Motor Company Of Greece

Ιδρύθηκε απο τούς αδελφούς Κοντογούρη που ασχολούντο/απασχολούντο με το αυτοκίνητο απο το 1950



Οι πρώτες προσπάθειες των αδελφών Κοντογούρη,ηταν στην Γερμανία,οπου προσπάθησαν να βάλουν σε παραγωγή ενα φορτηγό με τ ονομα «HELLAS».

Το 1957 ο Κοντογούρης αποκτά τα δικαιώματα βιομηχανικής κατασκευής απο το WILFRED FAHR,ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων.

Το 1961 Δημιουργείται στην Θεσσαλονίκη το πρώτο εργοστάσιο,με την ονομασία FARCO , οπου αρχίζει η κατασκευή του προαναφερόμενου οχήματος,με το ονομα, FARMOBIL, που «φορά»δικύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 700cc,της BMW.

Ω Ελλάδα.Τι ειρωνεία.Αυτό το πάρα πολύ καλό για την εποχή του οχημα ,ΔΕΝ παίρνει εγκριση τύπου στην Ελλάδα,(παρά την καλή υποδοχή που του έγινε),και ολη η παραγωγή κατευθύνεται στο εξωτερικό. Βλέποντας την ευκαιρεία η CHRYSLER αγοράζει την εταιρεία και το παραγωγικό της εργο,και δημιουργεί την CHRYSLER HELLAS S.A
6.
                                                            
-          B I O M A N

Δύο Ελληνες μηχανικοί,ιδρύουν το 1967,μια εταιρεία στο Κορωπί,οπου σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ανυψωτικά και οχι μόνο μηχανήματα,με αρκετή επιτυχία.
Δέν λειτουργεί πλέον.





7.

-          MOTOR CAR

Μία μάλλον περίεργη Ελληνική σχεδίαση/κατασκευή,ενός μικρού τρίκυκλου φορτηγού,φορτίου μόνο 350 κιλών.(ασχετα αν συνήθως το φόρτωναν εως και 2000 κιλά)
Κατασκευάσθηκε σε δύο τύπους,χρησιμοποιώντας κινητήρες V.W. ή FORD.
Λειτούργησε απο το 1967 εως το 1971
8.                                                             
-          S A M


Ενας απο τους πολλούς Ελληνες βιοτέχνες / κατασκευαστές τρικύκλων φορτηγών,ο Στέφανος Α. Μπαλτάς.
Δημιούργησε και λειτούργησε την εταιρεία του απο το 1966 εως το 1974.
Τα πρώτα του μοντέλα χρησιμοποίησαν κινητήρες V.W.
Τα επόμενα FORD 1300

Η επιτυχία των SAM,ηταν στο σασί που δεν σκούριαζε εύκολα.Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ελάχιστες,36 χρόνια μετα το κλείσιμο.

9 .
- ATTICA
-Η Attica ήταν μια από τις εταιρείες που δημιουργήθηκαν από τη Βιοπλαστίκ ΑΕ του Γιώργου Δημητριάδη. Το 1958 σχεδίασε το μοντέλο «505», ο φόρος όμως για τα τετράτροχα αυτοκίνητα μπλόκαρε την παραγωγή του. Το 1963 άρχισε την παραγωγή του «200», το οποίο βασιζόταν στο γερμανικό Fuldamobil. Οι διάφορες εκδόσεις έφεραν κινητήρες της ILO, της Sachs και της Heinkel, όλοι 200 κ.εκ.

Οι μετέπειτα προσπάθειες του Δημητριάδη για την κατασκευή τετράτροχων αυτοκινήτων -όπως είναι το Carmel της ισραηλινής Autocars ή το ελληνικό DIM με κινητήρα Fiat, που μάλιστα παρουσιάστηκε το 1977 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης- δε στέφθηκαν από επιτυχία.
-Το μοντέλο «505» σε έκθεση βιομηχανικών προϊόντων το 1958. Δεξιά του αυτοκινήτου, με τα γυαλιά, εικονίζεται ο Γιώργος Δημητριάδης και δίπλα του ο τότε υπουργός Βιομηχανίας, Νίκος Μάρτης

-Το Attica 200 συνέχισε να παράγεται ως το 1972 και αποτέλεσε ένα από τα πλέον εμπορικά ελληνικά αυτοκίνητα.

- Η δεύτερη έκδοση του DIM έφερε κινητήρα 650 κ.εκ. της Fiat.








10.
-Τέλη δεκαετίας του 60,ο Κοντογούρης,δημιουργεί την NAMCO,kαι στο τέλος της δεκαετίας ,παρουσιάζει στην Διεθνή εκθεση Θεσσαλονίκης,το PONY. To PONY ηταν μία «διεθνής ¨ σχεδίαση του γραφείου FNF CITROEN για ενα απλό-φθηνό-εύκολο στην κατασκευή του οχημα. Η NAMCO παράγει το μικρό PONY σε ολοκαίνουργιο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη,και αμέσως γίνεται μεγάλη επιτυχία.Είναι τόσο πετυχιμένη η σχεδίαση η κατασκευή και τόσο χαμηλό το κόστος αγοράς και χρήσης,που πουλάει σε μεγάλα νούμερα τόσο στην Ελλάδα (που το αγοράζουν εκτός απο ιδιώτες ,οι Ενοπλες Δυνάμεις,ο ΟΤΕ,η ΔΕΗ,και πάρα πολλοί αλλοι),οσο και στο εξωτερικό-(Υπήρξαν και εξαγωγές στην Αμερική)-. Το Pony κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, ανάμεσά τους και σε αυτές για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ.). Ακολούθησε το 1985 η παραγωγή του Pony Super, με κινητήρες Ford, το οποίο δεν έφερε φυσικά το σήμα της Citroen. Το Pony Super, που προοριζόταν -μεταξύ άλλων- και για την αγορά της Αμερικής, δε γνώρισε ανάλογη εμπορική επιτυχία και η παραγωγή του σταμάτησε το 1992.

11.
-          G E N

Ο τύπος GEN , κατασκευάσθηκε απο τον Αντώνη Τζέν,παλαιό Οδηγό αγώνων,μηχανικό και ταυτόχρονα συλλέκτη αυτοκινήτων.
Η πρώτη του δημιουργία ηταν το 1963,και ηταν ενα κομψό σπόρ αυτοκίνητο,σχεδιασμένο απο τον Ελληνα αρχιτέκτονα Π.Βαρουχάκη.
Κτίσθηκε πάνω σε πλαίσιο V.W., και μηχανικά μέρη της SAAB.


12.
­ -Μ Ε Β Ε Α
Μεσογειακαί Επιχηρήσεις Βιομηχανίας Εμπορίου και Αντιπροσωπειών


Μετά απο συνένοση δύο κατσκευαστών/συναρμολογητών μοτοποδηλάτων (απο το 1954),το 1960 δημιουργείται η ΜΕΒΕΑ.
Ξεκινάει την παραγωγή ενός μικρού τρίκυκλου φορτηγού με κινητήρα ZUNDAPP 50cc.Mεγάλη επιτυχία που πωλείται και κυκλοφορεί σ ολη την Ελλάδα για πάνω απο 30 χρόνια.Πωλείται και εξάγεται επίσης στην Ασία σε μεγάλους αριθμούς σαν επιβατηγό και σαν φορτηγό.Τα κατασκευαστικά σχέδια και η τεχνογνωσία της ΜΕΒΕΑ,δίνονται και σε μια αλλη εταιρεία την MEGO,για να μεγαλώσει η παραγωγή και να καλυφθεί η ζήτηση.
Το 1970 σε συνεργασία με την Αγγλική RELIANT,κατασκευάζει κατόπιν αδείας το σχετικά βαρύ τρύκυκλο φορτηγό TW9,και απο το 1974 και το μικρό τρίτροχο επιβατηγό ROBIN.
Εκείνη την εποχή το τρίκυκλο ηταν στην ουσία μονόδρομος για τα χαμηλά εισοδήματα στην Ελλάδαμμιάς και ενέπιπταν στην κατηγορία των μοτοσυκλετών,οπότε και η φορολόγηση ηταν ανεκτή.

13.
-          ΜΕΒΕΑ FOX
Άλλη μία περίπτωση ελαφριών οχημάτων μικτής χρήσης ήταν το Fox. Σχεδιασμένο από τη Reliant ειδικά για τη ΜΕΒΕΑ, η οποία κατασκεύαζε εξ ολοκλήρου το αυτοκίνητο, το Fox έφερε κινητήρα 850 κ.εκ. της βρετανικής εταιρείας. Η παραγωγή του μοντέλου άρχισε το 1979 και σταμάτησε το 1983.
14.
- ALTA Το Alta 200 σε φυλλάδιο του 1969. Το αυτοκίνητο κόστιζε αρχικά 39.500 δρχ., τη στιγμή που ο μισθός ενός δημόσιου υπαλλήλου κυμαινόταν γύρω στις 3.500 δρχ.
Με έδρα την Αθήνα, η εταιρεία Alta παρουσίασε το 1968 ένα τρίκυκλο επιβατικό αυτοκίνητο, το Α200. Χρησιμοποιούσε, όπως και η Attica, πλαίσιο της γερμανικής Fuldamobil, το αμάξωμα ήταν όμως δικής της σχεδίασης. Η Fulda έστελνε το μονοκύλινδρο κινητήρα 200 κ.εκ. της Heinkel, απόδοσης 10 ίππων, και την πίσω ανάρτηση. Το κιβώτιο ήταν 4 ταχυτήτων και είχε άδεια κυκλοφορίας για τρεις επιβάτες.

Η παραγωγή του συνεχίστηκε έως το 1974. Η Alta κατασκεύαζε επίσης τρίκυκλα ελαφρά φορτηγά καθώς και μοτοποδήλατα. Το εργοστάσιό της στην Ελευσίνα έκλεισε το 1978.

15.

 
- BET
Η Βιοτεχνία Ελληνικών Τρικύκλων ιδρύθηκε από τον Πέτρο Κωνσταντίνου και προσανατολίστηκε στην κατασκευή -κυρίως- φορτηγών. Το 1965 σχεδίασε το πρώτο της επιβατικό αυτοκίνητο, ένα τρίκυκλο που βασιζόταν σε κινητήρα μοτοσικλέτας BMW, 125 κ.εκ. Το πρωτότυπο αυτό δεν έφτασε ποτέ στη γραμμή παραγωγής.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1973, κατασκεύασε το ΒΕΤ 500, που έφερε κινητήρα Fiat 500 κ.εκ., το οποίο παρήχθη όμως σε ελάχιστα κομμάτια. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα έγκρισης τύπου, η επιχείρηση σταμάτησε τις δραστηριότητές της το 1976. Από το εικονιζόμενο BET 500 παρήχθησαν μόλις δέκα αντίτυπα.


16.
-          «BALKANIA: ηταν το σήμα που χρησιμοποιούσε ο Ζαχαρόπουλος που κατασκεύαζε στην Αθήνα , ελαφρα 4χ4 φορτηγά και 4χ4 τύπου τζίπ.
Μέχρι το 1972,η ¨Ζαχαρόπουλος ΑΒΕΕ» ασχολείτο με την εισαγωγή Ρουμάνικων και Ινδικών αυτοκινήτων.
Το 1975,σχεδιάζει και κατασκευάζει ενα φορτηγό 4χ4,με κινητήρα Diesel – Mercedes Benz 3200 CC, με μεταλλική καμπίνα και για φορτίο 1500 κιλών.
Το 1979,το αυτοκίνητο επανασχεδιάζεται με νέα μοντέρνα πολυεστερική καμπίνα. Κατασκευάζεται μέχρι το 1984,οπότε με τον νέο φοροεισπρακτικό νόμο σταματάει η παραγωγή του. Το 1975 η εταιρεία συναρμολογεί και παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά ενα ελαφρύ τύπου τζίπ,με το ονομα AUTOTRACTOR.Το αυτοκίνητο ηταν στην ουσία,ενα εδώ συναρμολογημένο τύπου τζίπ, το “MAHINDRA”.Kαι αυτό βέβαια ηταν ενα αντίγραφο απο τα πρωτογενή Αμερικάνικα
Το αυτοκίνητο «φόραγε» κινητήρα diesel 3.100 cc 62 HP PEUGEOT.
Το εκμοντερνισμένο πιο «καλό»μοντέλο « AUTOTRACTOR KZ “, φορούσε κινητήρα βενζίνης πάλι της PEUGEOT 2.500 cc , 103 HP.
17.
7 - ENFIELD-NEORION
Η Enfield Automotive Ltd, με έδρα το Λονδίνο, ειδικευόταν στη σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 1972 εξαγοράστηκε από τους αδελφούς Γουλανδρή, οι οποίοι τη μετονόμασαν σε «Enfield-Neorion» και μετέφεραν τη γραμμή παραγωγής στη Σύρο, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Νεωρίου.

Ένα από τα μοντέλα που δέχτηκαν τις σχεδιαστικές... επεμβάσεις του Γιώργου Μιχαήλ ήταν το Ε 8000. Επρόκειτο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με αυτονομία γύρω στα 110-130 χλμ. και τελική ταχύτητα 65 χλμ./ώρα. Παρήχθησαν όμως ελάχιστα κομμάτια, γεγονός που οφειλόταν στη σχετικά υψηλή τιμή του και στο φορολογικό «σκόπελο» τον οποίο έπρεπε να αποφύγουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

18
Ο Μιχαήλ σχεδίασε το 1974 το «Σικάγο», ένα πολυτελές βενζινοκίνητο όχημα παντός εδάφους, το οποίο παρήχθη όμως μόλις σε δύο αντίτυπα.















19.
- ZEBRA DAIHATSU
Η Automeccanica AEBE ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από στελέχη της Αυτοκινητοβιομηχανίας Ελλάδος, η οποία ήταν γνωστή για την παραγωγή των Scout και Amico, που αποτελούσαν παραλλαγές του Fiat 127. Το Zebra, αντιθέτως, κατασκευαζόταν πλήρως στην Ελλάδα από την Automeccanica και βασιζόταν στο Daihatsu Charade.


 - Το επαγγελματικής και επιβατικής χρήσης Zebra άρχισε να παράγεται το 1981, ενώ από το 1985 δεν έφερε το σήμα της Daihatsu. Την ίδια χρονιά η Automeccanica εξασφάλισε την άδεια της Lada για την κατασκευή στη χώρα μας του Niva, το οποίο παρήγαγε και σε ανοιχτή έκδοση.
20.

-          PAN-CAR
Με έδρα την Αθήνα, η Pan-Car άρχισε το 1977 την παραγωγή του Buggy, που δανειζόταν σασί και μηχανικά μέρη από τη Volkwagen. Το 1992 παρουσίασε την πρότασή της στα οχήματα εκτός δρόμου, με το όνομα «Ερμής». Η παραγωγή του δεν προχώρησε και η εταιρεία σταμάτησε να λειτουργεί δύο χρόνια αργότερα. Το Buggy της Pan-Car ήταν μια από τις λίγες ελληνικές προτάσεις για αυτοκίνητα «ελεύθερου χρόνου».
21.
M A V A

H ΜΑΒΑ αρχικά ηταν η Ελληνική εταιρεία εισαγωγής των αυτοκινήτων RENAULT .
Το 1979 αποφασίζει την σχεδίαση και κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Την σχεδίαση αναλαμβάνει ο Ελληνας βιομηχανικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Γιώργος Μιχαήλ.
Πάνω σε μηχανικά μέρη απο RENAULT,ο Γιώργος Μιχαήλ,σχεδιάζει και κατασκευάζει το πρότυπο ενός ελαφρού πολλαπλών χρήσεων οχήματος που ονομάζεται “FARMA”
Μετά απο αίτηση της MAVA,το αυτοκίνητο στέλνεται στην RENAULT στην Γαλλία,οπου μετά απο εξονυχιστικούς ελέγχους και δοκιμές,παίρνει εγκριση τύπου και μάλιστα με τ ονομα της RENAULT.
Το αυτοκίνητο γίνεται επιτυχία και κατασκευάζεται σε πολλούς τύπους,οπως επηβατηγό-φορτηγό,ακόμα και τύπου τζίπ.
Χρησιμοποιεί κινητήρα 845 cc 34 HP,με τελική 110 χλμ/ωρα

Το 1984 σχεδιάζεται ο διάδοχός το FARMA S με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες που το είχαν προ ονομάσει «το Ελληνικό Τζίπ». Την ιδια εποχή αλλάζει ο νόμος,η παραγωγή κρίνεται αντιοικονομική και σταματά,και μετά απο λίγο κλείνει και το εργοστάσιο.
22.
-          HERCULES
Εργοστάσιο κατασκευής «αγροτικών» οχημάτων-μηχανημάτων , στην Κέρκυρα.
Χρησιμοποιούσε τμήματα της NAMCO (PONY),και κινητήρες , MITSUBISHI , KUBOTA και RUGGERINI.
Παρήγαγε αυτοκίνητα μεταξύ των ετών 1980 και 1983
Απο τα γνωστότερα μοντέλα της το "Hercules light all terrain vehicle" toy 1980
23.
-          AGRICOLA

Ελληνας κατασκευαστής στην Θεσσαλονίκη. ( Γ. Τσολακίδης)
Κύρια προιόντα,φορτηγά πολλαπλών ρόλων 4χ4,και διάφορα αγροτικά μηχανήματα.
Το AGRICOLA 25 GT 4X4 truck, ηταν ενα εξυπνης σχεδίασης πολλαπλών χρήσεων,τετρατροχο-τετρακίνητο φορτηγό όχημα,με μεταλλική καμπίνα,και μηχανικά μέρη απο MERCEDES-BENZ 180 D diesel. Mε δυνατότητα φορτίου 1650 κιλών,και μεγίστης ταχύτητας 80 χλμ/ωρα,ηταν ενα τυπικό Ελληνικό αγροτικό οχημα,που εξαφανίσθηκε με την αλλαγή του νόμου του 1984-85.


24.
-          AUTO DIANA UNICAR

Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ των ετών 1975 και 1984.
Κύριο προιόν της εταιρείας το UNICAR (καμία σχέση με το συνονόματο Ισπανικό),ηταν ενα μάλλον βαρέως τύπου φορτηγό 4χ4,με ικανότητα φορτίου 1500 κιλά.
Χρησιμοποιούσε μηχανικά μέρη MERCEDES-BENZ Diesel, και αξονες απο DODGE. To 1984 που αλλαξε ο φοροεισπρακτικός νόμος στην Ελλάδα,ακολούθησε την μοίρα και αλλων Ελλήνων κατασκευαστών,και εξαφανίσθηκε.




25.
 
-          Ε Β Ι Α Μ
Ελληνική Βιομηχανία Αγροτικών Μηχανημάτων

Κατασκεύαζε,μεταξύ αλλων αγροτικών μηχανημάτων,σ εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη,και φορτηγό 4χ4,εκμεταλευόμενη την νομοθεσία που κατέτασε κάθε οχημα που μπορούσε να κάνει και αγροτικές δουλειές,στην κατηγορία των αγροτικών μηχανημάτων,με αποτέλεσμα την ελάχιστη εως μηδενική των φορολόγιση. (ο νόμος αλλαξε το 1984).
Στην κατηγορία αυτή κατασκευάσθηκαν περίεργα οχήματα/εργαλεία,που ηταν μισά αυτοκίνητα-μισά τρακτέρ,με 3 ή και με 4 τροχούς.
Μεγαλύτερος κατασκευαστής ,μία Κρητική εταιρεία με τα μοντέλα CANDIA-KRONOS_MINOS_MINOTAUROS και αλλα.
Αλλος κατασκευαστής στον Βόλο με το “DEMETRA”
H EBIAM (oπως και η AGROMAX στην Αρτα, η AGROCAR στην Αθήνα,και αλλες ),κατασκεύασαν ενα τύπο τετρατροχου-τετρακίνητου οχήματος,με δυνατότητα φορτίου απο 500 εως 1000 κιλα.


26.
-          S C A V A S

Σχεδιαστής/κατασκευαστής/μηχανικός ο Βασίλειος Σκάβας.
Αποκτώντας εμπειρία απο την εργασία του ( στην ΒΙΑΜΑΞ),ξεκίνησε την πρώτη του σχεδίαση το 1969,κάνοντας σχεδόν τα πάντα,οσον αφορά την κατασκευή του πρoτύπου.
Το SCAVAS 1 , ηταν ενα σπόρ αυτοκίνητο με κινητήρα N.S.U. 1200,και παρουσιάσθηκε το 1973. Το αυτοκίνητο,μετά απο εντονες πιέσεις του Κώστα Καββαθά,ιδιοκτήτη των 4 Τροχών, πήρε αδεια κυκλοφορίας,αλλα ποτέ αδεια εγκρισης για παραγωγή.

Το δεύτερο μοντέλο ηταν το πανέμορφο SCAVAS 2,που παρουσιάσθηκε το 1992,και προοριζόταν για παραγωγή. Για μιά ακόμα φορά το Ελληνικό κράτος,του εδωσε αδεια κυκλοφορίας,αλλα οχι αδεια παραγωγής.
Το SCAVAS3 , το 1996,δεν ξεπέρασε ποτέ το στάδιο σχεδίασης.


27.

-          SFAKIANAKIS

H “SFAKIANAKIS”, είναι ενα γκρούπ επιχειρήσεων,που δραστηριοποιείται σε τρείς χώρες με προσωπικό περίπου 1000 ατόμων.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 (και αφού είχε διαδεχθεί διάφορες παρόμειες οικογενειακές επιχειρήσεις) και ονομάσθηκε “ BUSSING HELLAS”.
Αρχικά εφτιαχνε αμαξώματα πάνω σε εισαγώμενα σασί.
Αργότερα,κάνοντας αρχικά χρήση τεχνολογίας απο την Γερμανική «ΜΑΝ»,και αργότερα απο την επίσης Γερμανική «BUSSING»,αρχισε να φτιάχνει εξ ολοκλήρου,λεωφορεία – πούλμαν,κλπ οχήματα.
Δημιούργησε επίσης και μιά σειρά λεωφορείων και φορτηγών,πάνω σε εισαγώμενο Ιαπωνικό σασί της «ΗΙΝΟ» Ενας αριθμός της παραγωγής , εξήχθει σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη.
Απο το 2006,η εταιρεία ασχολείται ,μόνο,μετην εμπορία αυτοκινήτων και συναφών εξαρτημάτων.

28.

S A R A C A K I S  Ο ομιλος επιχειρήσεων των αδελφών Σαρακάκη,ηταν στην ουσία ενας απο τούς δύο μεγάλους κατασκευαστές λεωφορείων-φορτηγών,κλπ οχημάτων.
Η εταιρεία ξεκίνησε απο την Θεσσαλονίκη το 1923,ως εισαγωγέας οχημάτων και ανταλλακτικών. Το 1941 τα κεντρικά γραφεία μεταφέρονται στην Αθήνα.
Ουσιαστικά σαν κατασκευαστής ξεκίνησε το 1954.
Το 1962,αρχίζει την κατασκευή /παραγωγή αμαξωμάτων,πάνω σε εισαγώμενα σασί. Το 1966 αρχίζει την κατασκευή λεωφορείων πάνω σε δική της σχεδίασης και κατασκευής σασί,με μηχανή VOLVO. Ηταν η σειρά SB 55 – SB 556 - SB 85 - SB 95. ( To SB σήμαινε SARACAKIS BROTHERS).
Το 1974 κατασκευάζει το πρώτο χωρίς σασί λεοφωρείο, το SBAV, και μετά απο συνεχείς αναβαθμήσεις φθάνει στο SBAV 90 το 1990
Πετυχημένα μοντέλα ,που εγιναν και μεγάλη εξαγωγική επιτυχία σε χώρες κυρίως της Μέσης Ανατολής
Εκτός των αλλων η εταιρεία συναρμολόγησε (και αλλα κατασκεύασε ) σειρά οχημάτων 4χ4,τρίκυκλων μεταφορικών,τρακτέρ και αλλων τύπων.
Αυτή την εποχή η εταιρεία ουσιαστικά λειτουργεί μόνο σαν εμπορική.



29.ΒΙΑΜΑΞ.
-          Μια απο τις μεγάλες Βιομηχανίες στη Ελλάδα,μ εργοστάσια στην Αθήνα-Θασσαλονίκη και Λάρισσα.
Ηταν απο τις πρωτοπόρες εταιρείες,που διέθεταν απο παλαιά,ποιοτικό ελεγχο,τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη,γραφείο ερευνας και παραγωγής κ.λ.π..
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1930 απο την οικογένεια Φωστηρόπουλου,που ως τότε λειτουργούσε ως εισαγωγέας της MERCEDES BENZ.
Aπο το 1956 αρχισε να κατασκευάζει αμαξώματα λεωφορείων,και απο το 1961 γίνεται κατασκευαστής οχημάτων. Οχήματα οπως το R 495 και το R514 τύπου πούλμαν,εδραιώνουν την ποιότητα των κατασκευών. Εως τα τέλη της δεκαετίας του 80, η εταιρεία κατασκευάζει χιλιάδες οχήματα (Λεωφορεία-πούλμαν- τρόλει-τρακτέρ-αμαξώματα-σασί για λογαριασμό αλλων εταιρειών,και αλλα πολλά). Μεγάλες επιτυχίες οχήματα οπως τα F 530 και F 580 πωλούνται σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα,και εξάγονται σε επίσης μεγάλους αριθμούς στο εξωτερικό (Ευρώπη-Ασία και Αφρική). Τέλη της δεκαετίας του 80,η εταιρεία κάτω απο το βάρος της πετρελαικής και οικονομικής κρίσης,του εντονου εγχώριου και αλλοδαπού ανταγωνισμού και της εμφάνισης των νέων νόμων που επέτρεπαν την αρθρόα εισαγωγή μεταχειρισμένων λεωφορείων απο το εξωτερικό,γονάτισε και εκλεισε.


30.
ΕΛΒΟ Eλληνική Βιομηχανία Οχημάτων



Δημιουργήθηκε το 1972 μετά απο συμφωνία του κράτους με την Αυστριακή STEYR-DAIMLER-PUCH με το όνομα STEYR HELLAS S.A.  Mέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80 η STEYR Αυστρίας κατείχε το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου.  Το 1986 το Ελληνικό κράτος αποκτά την πλειονότητα της εταιρείας και την μετονομάζει σε ELVO.  Η αρχική παραγωγή της εταιρείας ήταν αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ, φορτηγά και μοτοποδήλατα σχεδίασης της STEYR και της PUCH.  Tεράστιες παραγγελίες απο το κράτος για φορτηγά οχήματα, διαφόρων τύπων, για τις ένοπλες δυνάμεις και τις Δημόσιες υπηρεσίες, δίνουν ώθηση στην εταιρεία.  Το 1981 εδώθει παραγγελία και κατασκευάσθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού LEONIDAS ,στην ουσία αντίγραφο (με ελάχιστες διαφοροποιήσεις) του Αυστριακού STEYR 4K 7 FA.
Το 1987 η εταιρεία παράγει το LEONIDAS 2, με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις απο το «1» και σε μεγάλους αριθμούς.  Στα χρόνια που ακολούθησαν η ΕΛΒΟ εγινε σχεδόν ο αποκλειστικός προμηθευτής του Ελληνικού Δημοσίου, κατασκευάζοντας φορτηγά (στρατιωτικά και μή) με κινητήρες της STEYR.  Παρήγαγε και τα φορτηγά τύπου Β για τον Ελληνικό Στρατό της STEYR 680Μ3 σε έκδοση 6x6 και 680Μ σε έκδοση 4x4.  Και ακολούθησε το τελείως Ελληνικό (σχεδιαστικά αμάξωμα) STEYR 12Μ με τα ίδια μηχανικά μέρη.
Παράγει ακόμα και σήμερα το 240 G και 290 G ½ του τόνου πάλι για τον Ελληνικό Στρατό.  Και 290 Τ, κλειστού τύπου για την αστυνομία και την πυροσβεστική.  Επίσης λεωφορεία όπως π.χ. το MIDAS και EUROPE του 1993 με μεγάλες εξαγωγές.  Σημαντική εξαγωγική επιτυχία το 1996 στην Σιγκαπούρη, που ήταν και η πρώτη χρήση λεωφορείων χαμηλού δαπέδου στην περιοχή.
Το 1988 σταματά η συνεργασία με την STEYR.  Οι παραγγελίες από το κράτος ελαχιστοποιούνται λόγω των οικονομικών περικοπών.  Η σχεδίαση και κατασκευή πρωτοτύπου ελαφρού άρματος τύπου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» αφήνει υποσχέσεις, αλλά δεν παίρνει παραγγελίες.  Μια Ελληνο-Γερμανική συμφωνία για την κατασκευή ενός επιβατηγού σπόρ αυτοκινήτου, που το πρωτότυπό του παρουσιάζεται στην Φρακφούρτη το 2001, του ELVO ALETIS, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν προχωρά.
Από το 2000 η ΕΛΒΟ είναι μερικώς ιδιωτικοποιημένη.  Αυτή την εποχή κατασκευάζει κατόπιν αδείας το HUMMER σε διαφορετικές μορφές και χρήσεις, σειρά λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.







30.

- ALETIS.  Ενα αυτοκίνητο που θα έφτιαχνε η Ελληνική ΕΛΒΟ σε συνεργασία με Γερμανική εταιρεία και ηταν βασισμένο σε μηχανικά μερη V.W.  Το πρωτότυπο παρουσιάσθηκε στην έκθεση της Φρακφούρτης αλλά τελικά δεν προχώρησε.


-          Μετά τον παγκόσμιο πόλεμο ξεκινήσαμε μαζί με όλους τους άλλους και όλοι τότε ήμασταν σε μια κατάσταση επιεικώς δραματική.  Δραματική, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά, δεν υπήρχαν εργοστάσια, δεν υπήρχαν επιστήμονες, δεν υπήρχαν τεχνίτες.  Υπήρχε όμως το βασικό:  Η ανάγκη της επιβίωσης.  Κι εκεί τα πήγαμε καλά.
-          Κατ' αρχάς φτιάξαμε τα απαραίτητα αυτοκίνητα - εργαλεία.  Τα αυτοκίνητα που χρειάζονταν στην ύπαιθρο, για να κάνουν δουλειά, να μεταφέρουν τις σοδειές, την γυναίκα τους και τα παιδιά τους.  Και για να φτιάξουμε αυτά τα αυτοκίνητα, σκεφτήκαμε - δουλέψαμε - ανακαλύψαμε και προχωρήσαμε στην παραγωγή και πουλήσαμε και αναβαθμίσαμε και ξαναπουλήσαμε, και ΤΟΤΕ ;
-          Τότε το κράτος (που είμαστε εμείς) αλλάξαμε τους νόμους και ότι είχαμε καταφέρει μέχρι τότε το διαλύσαμε.  Και επειδή τα εργαλεία είναι απαραίτητα και δεν τα βρίσκαμε εδώ, τα αγοράσαμε (και αγοράζουμε) από έξω.  Και οι τεχνίτες ; τα μυαλά ; τα σχέδια ;.
-          Και είχαμε φτιάξει βιομηχανίες που έφτιαχναν φορτηγάκια.  Στην αρχή απλώς έκαναν την δουλειά τους και τα περισσότερα μέρη τους ηταν εισαγόμενα.  Αργότερα φτιάξαμε περιφερειακές βιοτεχνίες και φτιάχναμε τα περισσότερα μέρη τους εδώ.  Και το κυριότερο ήταν ότι αυτά τ’ αυτοκίνητα ήταν τόσο καλά, που τεράστια Ευρωπαικά εργοστάσια τα υιοθετούσαν και αυτά έφεραν και τα σήματά τους.  Ηταν τόσο καλά που τα αγόραζαν οι ΞΕΝΟΙ (ξέρετε αυτοί οι «κουτοί»).  Και θα σας πώ και κάτι ακόμα και εμείς κονομoύσαμε και περνούσαμε καλύτερα.  Και τότε, το κράτος (που είμαστε εμείς), άλλαξε τους νόμους και ότι είχαμε καταφέρει μέχρι τότε, το διαλύσαμε.
-          Και είχαμε φτιάξει βιομηχανίες και περιφερειακές βιοτεχνίες, που δούλευαν χιλιάδες έλληνες (και φέραμε κι εργάτες απ΄ έξω, γιατί εμείς δεν φθάναμε) που έφτιαχναν λεωφορεία και πούλμαν και φορτηγά και τρακτέρ και μηχανάκια και ποδήλατα και γεννήτριες και καράβια και  και  και.  Και τότε το κράτος (που είμαστε εμείς) άλλαξε τους νόμους και τα περισσότερα απ όσα είχαμε καταφέρει μέχρι τότε, τα διαλύσαμε.
-          Και τι έχει μείνει ?  Εχουν μείνει ελάχιστοι που φτιάχνουν αμαξώματα.  Στην ουσία μόνο ενας μεγάλος κατασκευαστής υπάρχει, η ΕΛΒΟ.  Εχουν μείνει όμως πάρα πολλοί, που είναι σίγουρο πλέον, ότι ΔΕΝ θα ξανατολμήσουν να κάνουν ή ξανακάνουν κάτι στην Ελλάδα.  Και αυτό, γιατί το κράτος (που είμαστε εμείς) θα ξαναλλάξει τους νόμους, για να καταστρέψει τις όποιες προσπάθειες γίνουν και εάν δεν αλλάξει τους νόμους, θα επικαιροποιήσει την από αρχαιοτάτων χρόνων δυνατότητα του λαού μας, να σκοτώσει ο ένας τον άλλον.

-          
-Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους, της  κατασκευές (φωτο) ενός Έλληνα(Δ.Κορρές) σε δράση   κι ας αναλογιστούμε το μέγεθος της εθνικής  - πολιτειακής αφασίας – αδιαφορίας  .
http://www.youtube.com/watch?v=CtAMsFuwnvc&feature=related
Related Posts with Thumbnails