ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/4/12

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΜΕ ...ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Ελπίζω να καταλάβατε ότι η Πρωταπριλιά κτύπησε την ... Ιόνιο Οδό. 
Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια ακραία εξέλιξη στο θέμα αλλά ευχόμαστε και πάντα ελπίζουμε να κατασκευαστεί επιτέλους ο δρόμος χωρίς περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που να καταστρέφουν παραλίες, γόνιμες εκτάσεις και ολόκληρους οικισμούς.

1/4/12

Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 55 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ

Ξεμπλόκαρε με πλήρη μυστικότητα την Παρασκευή και ώρα 16.30 !!!! το θέμα της Ιόνιας Οδού σε ότι αφορά την περιοχή μας. Ο ανάδοχος με μία μελέτη "αστραπή" καθόρισε  τα όρια της οδού που θα έχει πλάτος περίπου 120 μέτρα. Το όλο θέμα το χειρίστηκαν η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας που επιζητούν άμεσα λύση για τον Πανευρωπαϊκό άξονα Καλαμάτας - Τεργέστης (Ιταλία). Λίγο μετά το Σαμικό θα πάρει πορεία προς την θάλασσα και γιαλό -γιαλό θα φτάσει μέχρι την Νέδα. Όπου συναντά ποτάμια  θα γίνουν γέφυρες και κάτω απο τις γέφυρες όπου υπάρχει αρκετό νερό θα γίνουν μικρά απάγκια για μικρές ψαρόβαρκες. Τρείς εξόδους θα έχει , μία στην παραλία ης Ζαχάρως μία στην παραλία Νεοχωρίου (μεταξύ Κακοβάτου Νεοχωρίου και λίγο πριν την είσοδο του Νεοχωρίου) και η άλλη στην Νέδα.
Κανείς δεν γνώριζε κάτι και αυτό προβληματίζει αλλά δεν έχει περιθώρια αντίδρασης λόγω ότι είναι εμπλεκόμενοι και οι Ευρωπαϊκοί φορείς όπου αποχαρακτηρίζουν την αμμώδη παραλιακή ζώνη από το σχέδιο  Natura λέγοντας επίσης ότι είναι άγονη και ικανή προς οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας. 
Ήδη κάποιοι συνδέουν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων με την υπόθεση.
Related Posts with Thumbnails