ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

30/12/11


Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος.

Αρχή που βγήκε ο Χριστός
άγιος και Πνευματικός,
στη γη να περπατήσει
και να μας καλοκαρδίσει.

Αγιος Βασίλης έρχεται,
και δεν μας καταδέχεται,
από την Καισαρεία,
συ' σαι αρχόντισσα κυρία.

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαροκάρνο, ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι
δες και με-δες και με το παλικάρι.

Το καλαμάρι έγραφε,
τη μοίρα του την έλεγε
και το χαρτί-και το χαρτί ομίλει
Άγιε μου-άγιε μου καλέ Βασίλη.

Και νέον έτος αριθμεί
την του Χριστού περιτομή
και η μνήμη του Αγίου
Ιεράρχου Βασιλείου.

Του χρόνου μας αρχή καλή
και ο Χριστός μας προσκαλεί
την κακία ν' αρνηθούμε
μ' αρετές να στολιστούμε.

Να ζούμε βίον τέλειον
κατά το ευαγγέλιον
με αγάπη με ειρήνη
και με τη δικαιοσύνη.

Χρόνια πολλά και ευτυχή
με καθαρά κι αγνή ψυχή
με χαρά και με υγεία
και με θεία ευλογία.

"ΤΟΥΡΚΟΣ" Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΖΑΧΑΡΩ 30.12.11
Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM. «Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε ν α κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς»
http://ionionfm.gr/display.greek.news.php?artid=40485&Mid=17&sub1=1


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



ΠΡΟΣΟΧΗ 

ΣΤΟ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ



ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ....



ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ...ΜΕΝΕΙ....



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου K.K.E. για τις νέες ρυθμίσεις για τα χαράτσια



Αίσχος! Όλο και πιο άθλια, εκβιαστική και προσβλητική γίνεται προς το λαό η επιχείρηση της συγκυβέρνησης να επιβάλει μόνιμα το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Δεν απαλλάσσει ούτε τους ανέργους που είχαν το προηγούμενο έτος το εισόδημα φτώχειας των 12.000 ευρώ ή έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα μέσο σπίτι.
Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης μόνο, είναι και θέμα αξιοπρέπειας και καθήκον όλων η άρνηση καταβολής και η πάλη για την κατάργησή του για όλους. Να φορολογηθεί τώρα η μεγάλη περιουσία και η κερδοφορία των επιχειρηματιών ομίλων.

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ.....



“Ακούραστο Γεννητικό Σύνδρομο”.........

Συχνά ακούμε πολλούς άντρες να κατηγορούν τις γυναίκες ως ανοργασμικές και αναίσθητες...
Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στο άλλο άκρο και καταλήγουμε να ερεθιζόμαστε με τα πάντα;
Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την 39χρονη Joleen Baughman από το Μεξικό, παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών που μετά από ένα τροχαίο είχε την τύχη-ατυχία να πάθει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται με το παραμικρό.
Η πάθηση αυτή που ονομάζεται “Ακούραστο Γεννητικό Σύνδρομο” ή “Σύνδρομο Συνεχούς Σεξουαλικής Επιθυμίας” είναι αρκετά σπάνια. Ουσιαστικά, μετά το ατύχημα, ένα νεύρο της νεφρικής πυέλου της, που ελέγχει τη σεξουαλική επιθυμία, πειράχτηκε κι έτσι μπορεί να ερεθιστεί ακόμα και την ώρα που σκουπίζει, κάθεται στο λεωφορείο ή όταν απλώς περπατά σε ένα δωμάτιο.
Κι αν αυτή η ζημιά αρχικά της φάνηκε ωραία και αποφάσισε να το χαρεί με τον άνδρα της, πλέον της έχει γίνει ένας ανυπόφορος εφιάλτης. Όπως δήλωσε η ίδια: “Είναι ανυπόφορο. Και μόνο η αίσθηση των ρούχων που τρίβονται πάνω μου με ανάβει και έτσι δεν μπορώ να σκέφτομαι καθαρά. Ντρέπομαι πολύ για την κατάστασή μου και μου είναι αδύνατο να συγκεντρωθώ”.

29/12/11

νεα χρονιά ...νέα χαράτσια...νέα τεκμήρια.


Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη παρέχονται οδηγίες για τα νέα τεκμήρια.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
Άρθρο 28
1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού αντικαταστάθηκαν τα δύο πρώτα εδάφια της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. σχετικά με την ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας.
Συγκεκριμένα υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
- μέχρι και ογδόντα (80) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με σαράντα (40) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από ογδόντα ένα (81) μέχρι και εκατόν είκοσι (120) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με εξήντα πέντε (65) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από εκατόν είκοσι ένα (121) μέχρι και διακόσια (200) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με εκατόν δέκα (110) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, 
- από διακόσια ένα (201) έως τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με διακόσια (200) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
- από τριακόσια ένα (301) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με τετρακόσια (400) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό σαράντα (40) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι όταν το ποσοστό της συνιδιοκτησίας ή το ποσοστό του ενοικίου σε περίπτωση μισθωμένης κατοικίας, δεν καταλήγει σε ακέραιο ποσοστό τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη μονάδα, για παράδειγμα 39,5% σε 40% ή 35,2% σε 35%. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθητικούς χώρους.
2. Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 αντικαταστάθηκε το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. και τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:
α) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ,
β) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά,
γ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και
δ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
Αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (π.χ. 1240, 1290 κ.ε.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (μέχρι 50 κ.ε. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ.ε. προς την αμέσως επόμενη).
3. Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 αντικαταστάθηκε η υποπερίπτωση αα' της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή μηχανοκίνητων σκαφών ανοικτού τύπου, ταχύπλοων και μη, ορίζεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ για τα μέχρι πέντε (5) μέτρα ολικού μήκους ενώ για τα πάνω από πέντε (5) μέτρα το ποσό αυτό αυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ το μέτρο.
4. Με τις διατάξεις της παραγράφου 4 αντικαταστάθηκε η υποπερίπτωση ββ' της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων ή μικτών σκαφών με χώρο ενδιαίτησης, ορίζεται ως εξής:
α) για τα ολικού μήκους μέχρι και επτά (7) μέτρα, δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ,
β) για τα πάνω από επτά (7) και μέχρι δέκα (10) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
γ) για τα πάνω από δέκα (10) και μέχρι δώδεκα (12) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται επτά χιλιάδες πεντακόσια (7.500) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
δ) για τα πάνω από δώδεκα (12) και μέχρι δεκαπέντε (15) μέτρα ολικού μήκους δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
ε) για τα πάνω από δεκαπέντε (15) και μέχρι δεκαοκτώ (18) μέτρα ολικού μήκους είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσια (22.500) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους,
στ) για τα πάνω από δεκαοκτώ (18) και μέχρι είκοσι δύο (22) μέτρα ολικού μήκους τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και
ζ) για τα πάνω από είκοσι δύο (22) μέτρα ολικού μήκους προστίθενται πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους.
Διευκρινίζεται ότι όταν το μήκος του σκάφους αναψυχής δεν είναι ακέραιος αριθμός τότε γράφεται ο αμέσως επόμενος ακέραιος αριθμός μέτρων.
5. Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 αντικαταστάθηκε το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης η' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. και τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν για τον κύριο ή τον κάτοχο εξωτερικής δεξαμενής κολύμβησης ορίζονται για επιφάνεια μέχρι εξήντα (60) τετραγωνικών μέτρων σε εκατόν εξήντα (160) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για επιφάνεια άνω των εξήντα (60) τετραγωνικών μέτρων σε τριακόσια είκοσι (320) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

6. Με τις διατάξεις της παραγράφου 6 ορίζεται ότι οι διατάξεις της περίπτωσης γ' του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε. αναστέλλονται μέχρι και την 31.12.2013. Δηλαδή δεν υπολογίζεται η δαπάνη που προκύπτει από την αγορά ή τη χρονομεριστική ή τη χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών ή κατασκευή δεξαμενής κολύμβησης μέχρι και την 31.12.2013.
 7. Με τις διατάξεις της παραγράφου 7 ορίζεται ότι οι διατάξεις των παραγράφων 1 έως 5 εφαρμόζονται από 1.1.2011 ενώ οι διατάξεις της παραγράφου 6 ισχύουν για δαπάνες που πραγματοποιούνται από 17.12.2010.

1,4 εκατομμυρια ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.


Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε σήμερα ότι άμεσα διατίθενται 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους πυρόπληκτους Ηλείας και Αχαΐας. Για τους πυρόπληκτους της Ηλείας θα διατεθεί συνολικά ποσό 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας ποσό 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό των ΤΑΣ στην Αχαΐα και στην Ηλεία καθώς και τους δύο Προϊσταμένους Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και Πάνο Βεργέτη για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν με στόχο να απορροφηθούν έγκαιρα τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν και να διατεθούν στους δικαιούχους», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Κασίμη και όλο το προσωπικό της Τράπεζας που μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανταπεξήλθαν στις ανάγκες ενός μεγάλου όγκου πληρωμών. Θα ήταν πραγματικά άδικο, στη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε, χρήματα που προορίζονταν για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, να χάνονταν».

Όσοι εκ των δικαιούχων έχουν ειδοποιηθεί να παραλάβουν επιταγές από το ΤΑΣ ή έχουν ήδη παραλάβει τις επιταγές και δεν τις έχουν εξοφλήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας να το κάνουν το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή.

Πως θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η αξιολόγηση θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:
-Η πρώτη αφορά την αξιολόγηση που έχει σχέση με τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού. 

-Η δεύτερη φάση αφορά την αξιολόγηση συνολικά του προσωπικού του δημόσιου τομέα ταυτόχρονα με την αναμόρφωση των δομών του κράτους. 


Όσον αφορά το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, μετά και την έγκριση της τρόικα, διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές οι υπάλληλοι που θα πάρουν τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο θα είναι οι υπάλληλοι χαμηλών κυρίως προσόντων που υπηρετούν:

-Σε οργανισμούς, τμήματα και διευθύνσεις που θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται, μόλις κρίνεται με βάση τα κριτήρια που θα θέτουν οι εμπειρογνώμονες της Task Force ότι είναι «άχρηστοι» ή «περιττοί» στο νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί για το κράτος.

-Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε τομείς του δημόσιου τομέα οι οποίοι θα εκχωρηθούν στους ιδιώτες, στους οποίους θα περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας του Δημοσίου, έτσι ώστε να επέλθει μείωση των δημοσίων δαπανών.

-Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις που θεωρούνται ήδη «νεκρές», όπως είναι για παράδειγμα οι δακτυλογράφοι, και δεν θα συμπεριληφθούν ως εκ τούτου στα νέα οργανογράμματα.

-Οι υπάλληλοι κυρίως χαμηλών προσόντων οι οποίοι δεν θα χωρούν στα πέντε «περιγράμματα θέσεων» ή στους διυπουργικούς κλάδους που θα συσταθούν πλέον με βάση και τα νέα οργανογράμματα σε κάθε υπουργείο.

ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ/Α ΕΙΣΑΙ........


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ.......


28/12/11

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΑ "ΛΕΙΒΗΘΡΑ" ΠΙΕΡΙΑΣ ;

Είχα την τύχη να επισκεφθώ πριν λίγο καιρό την περιοχή του Ολύμπου από την πλευρά της Πιερίας και να ΔΩ με τα μάτια μου το περίεργο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ των "ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ". 
Πρώτα όμως θα σας πω λίγα λόγια για τον ιστορικό αυτό τόπο όπου έχει ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία και ταυτοχρόνως είναι ένα ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ εργαστήριο ισχυρών μαγνητικών πεδίων που επιδρά σε κάθε αντικείμενο ΚΑΙ  μόνο για λίγα μέτρα στο ανηφορικό τμήμα του δρόμου που οδηγεί προς τους πρόποδες του βουνού των ΘΕΩΝ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την γεωμαγνητική επίδραση του σημείου αυτού με την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ και δίνουν μια άλλη εξήγηση του ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ λέγοντας ότι είναι μία ακόμη ένδειξη της ΙΣΧΥΟΣ του ΒΟΥΝΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ....

Η ακρόπολη των  Λειβήθρων  είναι ένα χαμηλό οχυρό ύψωμα, πού το ορίζουν τρείς χείμαρροι του Ολύμπου.  Ενδείξεις για την έκταση της πόλης υπάρχουν Β και Δ της ακρόπολης.

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, σε σπηλιά της περιοχής γεννήθηκε από την μούσα Καλλιόπη ο Ορφεύς. Ο ίδιος φέρεται να ίδρυσε εδώ το πρώτο τελεστήριο μυστηρίων  του Διονύσου.  

Είχε βίαιο θάνατο, από γυναίκες της Πιερίας που τον θανάτωσαν στην παραολύμπια χώρα του Δίου. Ο τάφος του στα Λείβηθρα, που ήταν αρχικά ένα απλό ηρώο, μετατράπηκε σιγά-σιγά σε ιερό όπου λατρεύτηκε με θυσίες όπως οι θεοί.  

Εδώ βρισκόταν  και το κυπαρισσένιο του άγαλμα, το ξόανο. Οταν ο Αλέξανδρος  ξεκινούσε την εκδικητική του εκστρατεία εναντίον  των Περσών,  το άγαλμα στα Λείβηθρα «ƒdrîta polÝn  ¢fÁke..». Ο οιωνός ερμηνευθηκε αισιόδοξα: οι άνθρωποι της τέχνης πολύ θα κουράζονταν στο μέλλον για να  υμνήσουν  αυτή την εκστρατεία.  

Η  θέση των Λειβήθρων ταυτίστηκε από τον Εφορο Αρχαιοτήτων Κοτζιά με το ύψωμα Κάστρο, στη σύγκλιση Ανω και Κάτω Ολύμπου, στις νοτιοανατολικές υπώρειες του Ανω Ολύμπου. Άγνωστη παραμένει η ακριβής έκταση και η μορφή της πόλης.

Στα τέλη 2ου-αρχές 1ου αιώνα, τα Λείβηθρα  καταστράφηκαν από σεισμό -τον ίδιο ίσως που έχει επισημανθεί στην Πέλλα, πιθανόν και τη Θεσσαλονίκη.  Εδώ ακολούθησαν πλημμύρες των χειμάρρων του Ολύμπου  που υπέσκαψαν την ακρόπολη, μεγάλο μέρος της οποίας κατέρρευσε μέσα στις κοίτες. Εκτοτε τα Λείβηθρα εγκαταλείφθηκαν.

Προς τον δρόμο που οδηγεί σε μία πανέμορφη τοποθεσία όπου υπάρχει μια καταπληκτική καλοκαιρινή καφετέρια  και λίγο πριν φτάσεις μετά από  μια ανηφορική στροφή και για απόσταση 70-80 μέτρων συμβαίνει το εξής καταπληκτικό.
Αν σταματήσεις το αυτοκίνητό σου και το αφήσεις χωρίς ταχύτητα και φρένα τότε το όχημα δεν κυλάει προς τα πίσω όπως είναι φυσικό λόγω της βαρύτητας αλλά σταματάει και μένει ακίνητο. Αν μάλιστα το σπρώξει κάποιος λίγο ...τότε αρχίζει και ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...!!!!!!! Θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό μόλις φτάσει στο τελικό σημείο της επιρροής του φαινομένου. Μάλιστα οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν σημειώσει στην άσφαλτο του δρόμου ακριβών τα σημεία έναρξης και λήξης του παράξενου αυτού φαινομένου για να μην υπάρξουν ατυχήματα γιατί εκτός των ορίων αυτών παύει να ισχύει το ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.

27/12/11

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ;;;

Έχω τις πρώτες ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι ένα πρόσωπο που έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση στην περιοχή μας προσπαθεί να καθιερωθεί με ήπιους τόνους στα διάφορα συμβούλια ( π.χ. συλλόγους κλπ) και να πλευροκοπήσει το πολιτικό σκηνικό του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλίας.
 Πλεονέκτημα του είναι οι πολύ καλές σχέσεις που έχει αποκτήσει με τους δυνατούς Βουλευτές και των ΔΥΟ κομμάτων στον νομό μας που προσβλέπει στην υποστήριξή τους αλλά και από ότι θα σας γράψω και αργότερα έχει και ευρύτατο πεδίο επαφών με την Αθηναϊκή πολιτική σκηνή (κάνω διασταύρωση πληροφοριών).
Δεν θα επεκταθώ άλλο τώρα αλλά πολύ σύντομα θα σας μεταφέρω περισσότερα από τις δραστηριότητές του και πως βήμα-βήμα έχει προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό. Πάντως για να μην σας δίνω την εντύπωση ότι διαδίδω ανυπόστατα λόγια το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει γίνει και ανάρτηση σε παλαιότερες χρονικές στιγμές από το blog. 

26/12/11

Τούρκοι έβαζαν τις φωτιές στην Ελλάδα

Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία".

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να... σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου "έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία" (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ.


Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα:
Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το "δεξί χέρι" του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες "βρώμικες δουλειές".

Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, "κελάηδησε". Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη "βόμβα", ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: "Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή"; Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: "Έχω δίπλα μου τον ήρωα", της είπε.

Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε. Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.
Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια της μαύρης Mercedes στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ.

Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) "για το καλό της μητέρας πατρίδας". Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί. Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως "αντίποινα" σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν... υποψία ελληνικής ανάμιξης, ενώ για αυτές στην Ελλάδα, υπάρχουν ομολογίες!

Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο "Gladio", το οποίο ευθύνεται για τη "Σφαγή της Πρωτομαγιάς" το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του "Δικτύου Ειδικού Πολέμου" των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. Θέλετε κι άλλα;

Οι πυρκαγιές του 2007: Στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για "ασύμμετρη απειλή". Τότε, ο υπουργός είχε δεχθεί άγριο κράξιμο. Μπορεί να είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον "στρατηγό άνεμο") με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές.

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από "απεγνωσμένους πολίτες" που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την... ΕΥΠ;

από το Athens Post

περισσότερα εδώ: 
http://apneagr.blogspot.com/2011/12/blog-post_237.html#ixzz1hftPpPiF
Related Posts with Thumbnails