ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/12/11

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ.

Την Δευτέρα η πόλη μας θα ντυθεί στα γιορτινά της. Ο πολυούχος της πόλης γιορτάζει και περιμένουμε όλοι με αγωνία να δούμε κάποια κίνηση στην πόλη μας. Ευκαιρία θα ήταν να δούμε επιτέλους την πλήρη φωταγόγηση του κεντρικού δρόμου που ταλαιπωρησε αρκετό χρονικό διάστημα τους καταστηματάρχες, πολίτες αλλά και τους επισκέπτες κυρίως κατά την τουριστική περίοδο.
 Ο καιρός αναμένεται να είναι συνεφιασμένος με διαστήματα βροχής.

7/12/11

η συνέχεια την Δευτέρα.

Παράταση της αγωνίας τους πήραν οι ντόπιοι "κατηγορούμενοι" σχετικά με τις κατασκευές των περιβόητων καντινών στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της Ζαχάρως. Αν και οι εμπλεκόμενοι ήθελαν να τελειώνουν με αυτή την κουραστική δικαστική υπόθεση η ολοκλήρωση της δίκης θα γίνει την προσεχή Δευτέρα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά γιατί σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές εποχές που βρισκόμαστε δεν μπορούν να υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο για κρατικούς - δημοτικούς υπαλλήλους όσο και για τους επαγγελματίες της παραλίας.

Αυξημένη επαιοπαραγωγή μειωμένη τιμή.....

Αν και υπήρξε μεγάλη περίοδος ανομβρίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ολοένα αυξανόμενη ελαιοσυλλογή αποδίδει υψηλά ποσοστά ελαιόλαδου συγκριτικά με παλαιότερες χρονιές. Στην μη ύπαρξη δάκου και στην παρατεταμένη ηλοφάνεια αποδίδουν οι παραγωγοί το φαινόμενο αυτό και παρατηρούν ότι αν δεν υπάρξει κάποιο ξαφνικό άσχημο καιρικό φαινόμενο (πχ πάγος - χαλάζι) και μετά την τριήμερη έντονη βροχόπτωση η ποσότητα λαδιού θα είναι αυξημένη και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Όμως τα υψηλά μεροκάματα που στην περιοχή μας κτυπάμε κόκκινο (σε Μεσσηνία δεν ξεπερνούν τα 35 ευρώ) καθώς και η πτωτική τιμή του ελαιόλαδου έχουν απαξιώσει το extra παρθένο λάδι τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά και το θέμα απασχολεί πλεόν έντονα τους παραγωγούς στις καθημερινές τους συζητήσεις. Θα επανέλθουμε....

ΕΦΥΓΕ Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΚΟΤΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩΣ

Μέσα σε βαθιά θλίψη και με άσχημο καιρό συνόδεψαμε  προχθές στην τελευταία της κατοικία την άτυχη Ευσταθία Γκότση. Σύντομη και άνιση ήταν η μάχη με την αρρώστια και ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει, πώς έφυγε από κοντά μας. Με σπουδές στην Ιταλία και μετά από επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν φαρμακοποιός στην πόλη μας η Ευσταθία άφησε πίσω της τους απαρηγόρητους γονείς σύζυγο και δύο παιδιά και αδέλφια. Χθες απόγευμα τελέστηκαν τα τριήμερα παρουσία φίλων και συγγενών.
 Το blog εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ....... ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Συχνές είναι οι κλοπές που γίνονται πλέον μάστιγα για τους κατοίκους της περιοχής Ζαχάρως. Πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν ξεχασμένα μηχανήματα, ελαιόπανα-δίχτυα, σακκιά με ελιές στα χωράφια μας μιας και ολιγομελή σχήματα από κλέφτες τριγυρίζουν την νύχτα και αρπάζουν ότι βρουν. Μέχρι τώρα στα καφενεία ακούς τα πιο ακραία και τρελά σενάρια κλοπής αντικειμένων όπως πχ. άδειασμα των ελαιόπανων στο χωράφι από τις ελιές και......άντε γεια.....
Επίσης έχω ακούσει κλοπή μηχανικών εξαρτημάτων από κάθε είδους μηχάνημα και δεμένα σακιά με ελιές μέσα από τα λιοστάσια.
Ένας άλλος τομέας που είναι εκπαιδευμένοι οι νυχτερινοί επισκέπτες στα χωρία μας είναι το ξάφρισμα των κοτετσιών από κάθε είδους....... πτηνού.
Related Posts with Thumbnails