ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

26/3/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΗΡΟ

 Θα ήθελα μέσω του Μπλόκ σου να ανακοινώσω στους συμπολίτες /ες Ζαχαραίους/ες οτι στις 30/3/11-ΤΕΤΑΡΤΗ Στο ΠΑΡΑΘΙΝ ΑΛΟΣ στις 6.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα "Ανάλυση οικονομικής κατάστασης χώρας" απο τον Δ. ΚΑΖΑΚΗ (Οικονομολόγος-Αναλυτης) και"ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ" απο τον Β.ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ,(Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Περιφέρειας Ελλάδος).
Την εκδήλωση οργανώνουν "Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ" και η Επιτροπή Δημιουργιας "ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ".
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:"TI NA KANOYME;"
AΠANTAME ΜΕ:"ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΓΝΩΣΗ-ΔΡΑΣΗ".
"ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ".
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τα Μέλη της επιτροπής για την δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ είναι:
ΚΛΗΜΑΝΤΙΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ,
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ,
ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ,
ΖΗΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.  

ΣΧΟΛΙΟ:
Το blog έχει εσας για να μας ενημερώνετε για όλα γιατί δεν είναι επαγγελματικά ειδησιογραφικό. Είναι μια προσπάθεια για να επικοινωνούμε μεταξύ μας στην Ζαχάρω - Φιγαλεία  και πρόθεσή μας είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν ίσες αποστάσεις απο όλους. Τελικά αν κατάλαβες στο "αμαρτωλό" υπάρχει ένας διαχειριστής και πολλοί συνεργάτες δηλαδή εσείς. Στην διαθεσή σας είναι και το email μας για κείμενα και φωτογραφίες σας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

Θαυμάστε τον υποκριτή Θοδωρή Κόλλια, τον κτηνίατρο από το Γιαννιτσοχώρι!!! Ο καθένας που έχει κάποιο Blogg, μπορεί να το χειρίζεται όπως θέλει, αλλά όταν βρίζει ή σχολιάζει κάποιους, οφείλει να δημοσιεύει και τις απαντήσεις τους. Αυτό το γνωρίζουν και οι μαθητευόμενοι της δημοσιογραφίας. Εξαιρούνται Ιστορικά από αυτόν τον κανόνα τα Γκεμπελικά καθεστώτα, οι δικτατορίες και η Σταλινική περίοδος με τις χιλιάδες εκτελέσεις και εξορίες αντιφρονούντων στη Σιβηρία.
Ο Θοδωρής ο Κόλλιας από το Γιαννιτσοχώρι που παριστάνει τον αριστερό, έχει ένα ψευτο-blogg και ενώ "πουλάει" κάθε μορφής δημοκρατία, στην ουσία υποκρίνεται και διακατέχεται από Σταλινικά σύνδρομα, όπως και ελάχιστοι άλλοι από τους τέως οπαδούς του ΚΚΕ. Προ δύο ημερών έκανε διαφημιστική καμπάνια υπέρ του κυρίου Αλεξανδρόπουλου (και έχει το δικαίωμα), για κάποια επιστολή προς τον Εισαγγελέα που αφορούσε την κατάθεση στεφάνου την 25η Μαρτίου. Σε σχόλιό του στο ίδιο θέμα εξαπέλυσε ένα απροκάλυπτο υβρεολόγιο εναντίον μου, χωρίς λόγο (και χωρίς να έχει το δικαίωμα). Εξ αιτίας των ύβρεων, απέστειλα μια μικρή απάντηση την οποία δεν δημοσίευσε (και υποθέτω πως πρέπει να την "ανάρτησε" στη Σιβηρία, ως ορίτζιναλ δημοκράτης από το Γιαννιτσοχώρι, που αγωνίζεται υπέρ δικαίου και αδίκων).
Η απάντησή μου ήταν περίπου η εξής:
 "Κύριε Θεόδωρε Κόλλια, έχεις κάθε δικαίωμα να παριστάνεις τον αριστερό, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίζεις. Στη διαφημιστική σου καμπάνια υπέρ του κυρίου Αλεξανδρόπουλου, περιλαμβάνεις και ένα υβρεολόγιο εναντίον μου, το οποίο δεν κατανοώ αν είναι προϊόν αμοιβής, μίσους ή παροξυσμού. Φυσικά δεν γνωρίζω τις ικανότητές ως κτηνίατρος, αλλά ως διαφημιστής του Αλεξανδρόπουλου απέτυχες". Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις 25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ την 26/3/2011
  

25/3/11

Δήλωση από τον Πρόεδρος του Τ.Σ. Κακοβάτου κ.Μπούκαλη Αυγουστή

Ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κακοβάτου με αφορμή δηλώσεις «καφενειακού τύπου» που κυκλοφορούν τελευταία στο χωριό μας οφείλει να ενημερώσει τους κατοίκους για τα εξής:

1. Καταρχάς θέλω να συγχαρώ το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου για την εκλογή του και να δηλώσω δημόσια ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για το καλό του χωριού.

2. Ακούστηκε ότι η καθαριότητα που έγινε τελευταία στο χωριό ήταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου ύστερα από παρέμβαση στην υπεύθυνη καθαριότητας του Δήμου. Η υπεύθυνη καθαριότητας του Δήμου ουδέποτε ενοχλήθηκε από το Σύλλογο και όλες οι ενέργειες έγιναν από το τοπικό συμβούλιο Κακοβάτου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαχάρως.

3. Ενοχλήθηκα επανειλημμένα από κατοίκους ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος θέλει να αποκαταστήσει τις βλάβες στο οδικό δίκτυο (λακκούβες) και ότι είμαι εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή. Θέλω να γνωρίζεται ότι εφ’ όσον ο Πολιτιστικός Σύλλογος επιθυμεί να αποκαταστήσει τις βλάβες με δική του πρωτοβουλία έχει στη διάθεσή του από μένα δικά μου μηχανήματα (φορτωτής, κύλινδρος, bobcut) δωρεάν.

4. Θα παρακαλούσα το Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι αιτήματα έχει να τα προσκομίζει εγγράφως στο τοπικό Συμβούλιο για να μην μπαίνουμε στην διαδικασία ανακοινώσεων αλλά στην ουσία.

5. Όσον αφορά κάποιες ανώνυμες ανακοινώσεις σε διάφορα blogs στο internet θα παρακαλούσα να είναι επώνυμες, με ουσία και χωρίς εμπάθεια.
Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μπούκαλης Αυγουστής
Από το χρήστη Ανώνυμος στις 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στις 8:46 μμ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη,
περπατώντας η δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλικάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
που 'χαν μείνει στην έρημη γη.

24/3/11


ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.....

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)




ΕΥΚΟΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ......

ΑΠΟΨΕ ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
"Τι έγινε ρε παιδιά εκείνο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη που υποσχέθηκαν (πρίν 3 χρόνια) να τοποθετήσουν ο πρόεδρος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Ζαχάρως στην παραλία του Κακοβάτου? Μάλιστα την είχαν "βαφτίσει" μέσα σε "μία νύχτα" σε πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη".
Την απορία την άκουσα σήμερα στην πλατεία από μία παρέα της Ζαχάρως όπου βρέθηκαν και  Κακοβατίτες.

ΣΧΟΛΙΟ:
Αν είναι αλήθεια αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν μερικοί ότι η "εξυπνάδα" έχει όρια.......... . Ο εθνικός αγωνιστής δεν είναι αντικείμενο ευρείας κατανάλωσης και δεν μπορούν μερικοί που θέλουν να το "παίζουν" πρόεδροι κλπ να στήνουν παρεάκια και γλεντάκια για να προβάλονται και να .....χαϊδεύουν πλάτες. Προτείνω τον Κολοκοτρώνη αν τον φτίαξουν να τον βάλουν να ρίχνει δίχτυα πάνω σε ..βάρκα. Ωραίο τόπο βρήκαν, στα "τούμπια"......

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ

Απειλές κατά Ηλείου ιδιοκτήτη BLOG εκτόξευσε γνωστό "κουτσαβάκι" της Ηλείας, με το αιτιολογικό ότι το συγκεκριμένο BLOG δεν ακολουθεί την συνηθισμένη τακτική των ΜΜΕ του ασκεί κριτική…ως δημόσιο πρόσωπο που είναι και αποκαλύπτει τα όσα κάνει. Συνηθισμένος από παρόμοιες τακτικές ο συγκεκριμένος τύπος , νομίζει ότι σε μια Δημοκρατική χώρα μπορεί να επιβάλλει την λογοκρισία και τον φασισμό με ξεπερασμένες και καταδικαστέες μεθόδους… Μια τρίχα.. να πειράξει κάποιος από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου BLOG και αμέσως ο «κύριος» -"κουτσαβάκι" θα λογοδοτήσει στις αρμόδιες Αρχές. Τέλος οι παρανομίες , ο φασισμός , οι απειλές και η ανοχή από τους αρχιερείς της λαμογιάς και της παρανομίας...

ΠΗΓΗ: http://mnodaros.blogspot.com/2011/03/blog.html
Από το χρήστη Ανώνυμος στις 25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ στις 8:43 μμ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες μου ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει όπως κάθε χρόνο και από ότι μου είπε πρόσωπο "δίπλα" στον Πανταζή Χρονόπουλο θα είναι ΠΑΡΩΝ και μάλιστα, δεν θα αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης για ακόμα μία φορά, απο τους επικριτές του. Θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση ως Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας και θα καταθέσει και το στεφάνι.
Για να δούμε...

23/3/11

Μητέρα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ εναντίον Τσίπρα καὶ Λαζόπουλου


 
Με έκδηλη την οργή και την αγανάκτηση Μητέρα Αστυνομικού της ΔΙΑΣ ξεσπάει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και λέει...τα πράγματα με το όνομά τους. Φυσικά το κανάλι δεν έδειξε τίποτα αλλά το βίντεο διέρρευσε μέσω κάμερας ιδιώτη.

Εμμανουήλ Κάκαρης

Εμμανουήλ Κάκαρης (Παρακαλώ να προωθήσετε και να αναδημοσιεύσετε)

Ο Εμμανουήλ Κάκαρης κρατείται κάτω από απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες σε φυλακές στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας από τις 7 Μαρτίου του 2011, χωρίς να εκτίει επιβληθείσα ποινή για ποινικούς λόγους. Παρακαλώ διαβάστε το τρισέλιδο έγγραφο και προωθήστε το, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Παρακαλώ τους μπλόγκερ που θα το ήθελαν -όπως και τους δημοσιογράφους των ενημερωτικών σάιτ- να αναδημοσιεύσουν την επιστολή. Ευχαριστώ.

Ο DIMIOS ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πλησιάζει η ώρα που ο τόπος μας θα ζήσει χρόνια δημιουργικότητας,δημοκρατικού διαλόγου,κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Το έχει ανάγκη ο νέος μας ,ο παραγωγικός συμπολίτης μας αλλά και ο ηλικιωμένος άνθρωπος μας. Η κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα ο Αλεξανδροπουλος και αυτές που ξέρει ότι πρέπει να κάνει είναι σε αυτή τη κατεύθυνση. Χωρίς να οδηγείται από διάθεση δικομανιας αλλά από  την ανάγκη να δωθει επιτέλους λύση σε ένα προβλημα διοίκησης του δήμου απευθύνθηκε εγγράφως στον αρμόδιο εισαγγελέα με αναφορά των πραγματικών γεγονότων και με την εκληση να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων. Ήδη η αναφορά αυτή έχει καταχωρηθεί ως μυνητηρια  και έχει σαν δικαιολογητικά όλα τα προηγούμενα έγγραφα του προς τους διοικητικά προϊσταμένους. Ο Κωστας Αλεξανδροπουλος στην προσπάθεια του να ανατρέψει την κακή εώς τώρα διακυβέρνηση του δήμου δεν είναι μόνος του και δεν πρέπει να είναι μόνος του. Χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν του ταιριάζουν έχει ανάγκη και τώρα αλλά και την επόμενη ημέρα τη συμμετοχή μας γιατί Δημος είμαστε όλοι εμείς. Η αγωνία που εκφράζει η αναφορά του είναι και δική μας αγωνία για να λειτουργήσει επιτέλους νόμιμα το δημοτικό συμβούλιο οι επιτροπές η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Πρέπει επειγόντως να παρθούν αποφάσεις για τα ανταποδοτικά τέλη,το τεχνικό προγραμμα και τον προϋπολογισμό του έτους. Και να είσαστε όλοι σίγουροι ότι από τώρα και στο εξής όλα αυτά θα παρακολουθούνται τόσο κατα την ψήφιση τους όσο και κατα την εκτέλεση τους.
DIMIOS

22/3/11

Ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

45 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"δες ...ενός κοκόρου γνώση!!!
Το πνεύμα που προσπαθείς να πουλήσεις σε εκθέτει, εσένα και όλους τους τσάτσους ενός παραπαίοντος συστήματος, τίγκα από διπλοπρόσωπους και ψεύτες. Η φράση "...ευλόγως αμφέβαλαν" θα είχε αξία νομικής τεκμηρίωσης, μόνο αν η "...αμφιβολία" ήταν βάσιμη. Δηλαδή αν είχαν δίκιο που αμφέβαλαν. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αμφέβαλαν για την πρόσκληση αλλά είχαν άδικο, δηλαδή νόμιζαν πως είχαν δίκιο αλλά την πάτησαν. Αν την πάτησαν επειδή ρώτησαν τον ...μπαμπά τους κι Εκείνος τους έσπρωξε σε γκρεμό, τότε φταίνε όλοι μαζί. Επειδή αυτή η ανοησία με έχει κουράσει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόβεσαι εσύ και χρησιμοποιείς κάθε ανόητη εφεύρεση να δικαιολογήσεις ένα πρωτοφανές ολίσθημα ...(υποψηφίων Δημάρχων που την πάτησαν σαν αγράμματοι), μήπως είσαι ένας από αυτούς;;;
Αν είναι έτσι, συλλυπητήρια σε σένα και στην παρέα σου!!!
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ....Θέλεις με το ζόρι να γίνεις δη... την 22/3/2011

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ ...ΠΛΟΥΜ ΜΕΣΑ. και να είναι χαρούμενος σαν εκείνη τη χαρούμενη γυναίκα που βγαίνει από του ...Βερόπουλου. Δεν θα βρει κάτι περισσότερο ο άνθρωπος για να χαρεί στην πατρίδα του, όλα στραβά του πάνε. Μια χάνει την ορκωμοσία. Την άλλη χάνει τον Δήμαρχο. Μετά χάνει τον Περιφερειάρχη. Ποιός ξέρει τι έχει να χάσει ακόμη;
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ IONIONFM την 22/3/2011


Κακώς ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος ερωτά τον Εισαγγελέα. Έπρεπε να ρωτήσει τον Γιωργίκο και τον Βάγια.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το δήμο Ζαχάρως την 22/3/2011


Ο Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το δήμο Ζαχάρως στις 12:32 μμ

21/3/11

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το δήμο Ζαχάρως

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 22:17
«Εφαρμογή του νόμου και όχι ανοχή στα κακοποιά στοιχεία από αδιάφορους και παρανομούντες κρατικούς λειτουργούς», ζητά για τον δήμο Ζαχάρως Ηλείας, ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού.

Με την επιστολή, η οποία κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση, και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, καταγγέλλεται ότι «αν και πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες, δεν λειτουργεί ο Ν. 3852/2010 που είναι υποχρέωση του κράτους και δεν έχει εγκατασταθεί το Δημ. Συμβούλιο επειδή "έτσι απεφάσισε" ο σε αργία ευρισκόμενος και επανειλημμένα καταδικασμένος, νεοεκλεγμένος δήμαρχος (σ.σ.: Πανταζής Χρονόπουλος)». Ως αποτέλεσμα της άρνησης του κ. Χρονόπουλου να αποσυρθεί από τα δημαρχιακά καθήκοντα, παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, επισημαίνεται ότι «δεν έχουν γίνει ακόμη η εγκατάσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, η εκλογή προεδρείου, η ψήφιση του προϋπολογισμού και η εκλογή των Επιτροπών, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί».

Διευκρινίζεται ακόμη πως «ο δήμος δεν λειτουργεί, οι δημότες ταλαιπωρούνται και ζημιώνονται και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, παρά τις εκκλήσεις των δημοτών και την απώλεια του σημαντικότερου 3μήνου του έτους, αδιαφορούν για τους συγκεκριμένους 15.000 Έλληνες πολίτες, λες και είναι δικαίωμά τους». Στην επιστολή του δημοτικού συμβούλου επισυνάπτονται έγγραφα με τα οποία ζητήθηκε επανειλημμένως από τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης να ενημερώσει «ποιος, επιτέλους, εκτελεί τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως», αλλά έκτοτε, όπως καταγγέλλεται, παρήλθε χρόνος δύο και πλέον μηνών και δεν υπήρξε απάντηση.


πηγή:www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 22:21

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός κάθε δήμου πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη». Η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη, προβλέποντας κληρώσεις για ανάδειξη πολιτών που θα μετέχουν, ορισμό των κοινωνικών εταίρων που επίσης θα μετέχουν κλπ. Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
 α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.. Στο Δήμο Ζαχάρως αυτά είναι άγνωστες λέξεις.
Για μας ένας αποφασίζει και οι άλλοι χειροκροτάνε: Ο Πανταζής και τα γιουσουφακια του!!! Τελικά με ποιά κριτήρια ψήφισαν οι πολίτες της Ζαχάρως για Δήμαρχο τον Πανταζή!! Ξέρω. Αυτός είναι καταφερτζής και θα φάει αλλά θα κάνει έργα. Ο τόπος όμως χρειάζεται τεχνοκράτες. Και δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα στη Ζαχάρω
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ....Θέλεις με το ζόρι να γίνεις δη... στις 2:41 μμ

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ....Θέλεις με το ζόρι να γίνεις δημοτικός σύμβουλός?

Ακόμη και το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής του άθρ.152 δεν μπορείς να καταλάβεις.Θα σε βοηθήσω λοιπόν μήπως και μπορείς να καταλάβεις τα αυτονόητα.
Καταρχήν πρόεδρος της επιτροπής ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Αμφιβάλεις μήπως για τις νομικές γνώσεις του νομικού συμβουλίου όταν έχουν εκδώσει χιλιάδας γνωμοδοτήσεις για παρόμοια θέματα?
Δεύτερον όταν λέει ότι "ευλόγως αμφέβαλαν για την νομιμότητα της πρόσκλησης" το αναφέρει για να τονίσει τον λόγο που δεν προσήλθαν στην ορκομωσία,και το τεκμηριώνει παρουσιάζοντας απόφαση του ΣτΕ. Ομως αυτό που ενδιέφερε την επιτροπή κσι στο είχα τονίσει και εγώ είναι ότι: "Δεν εξέπεσαν δε τα ως άνω μέλη της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου,διότι ορκίστηκαν εντός της οριζόμενης από τις διατάξεις του άρθ.53 του Ν.3852/2010 προθεσμίας,ήτοι έως την 31.12.2010". Το κατάλαβες αυτό η έχεις νοητικό πρόβλημα? Αυτό που ενδιαφέρει είναι να έχουν ορκιστεί μέχρι τις 31/12/2010.Αν δεν έχουν ορκιστεί μέχρι τις 31/12/2010 τότε εκπίπτουν από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου. Ο νόμος είναι σαφής στην παρ.2 του άρθρου 53 λέει πότε εκπίπτει από δημοτικός σύμβουλος.
"Αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του και δεν δίδει τον όρκο του προηγουμένου άρθρου μέσα στην ανωτέρω προθεσμία,εκπίπτει αυτοδικαίως". Τι ζητάς λοιπόν?Αντί να βάλεις το κεφάλι κάτω και να λουφάξεις για την χοντρομαλακία που έκανες,βγαίνεις και από πάνω βγάζοντας άχρηστους όσους δεν πάνε με τα νερά σου? Θέλεις με το ζόρι να γίνεις δημοτικός σύμβουλός?
Πάρε λοιπόν τον Πανταζή που θέλει να είναι με το ζόρι Δήμαρχος και τους άλλους αναπληρωματικούς συμβούλους που όρκισε,πηγαίνετε στην Αλβενα βρείτε μια στάνη για Δημαρχείο και τα πρόβατα για δημότες και παίξτε το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους να σας γίνει το κέφι και αφήστε την Ζαχάρω και τους Ζαχαραίους ήσυχους.
Αρκετά τους έχετε ζαλίσει τα αρ***ια με τα παιγνίδια σας και τις μ****ες σας.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ στις 10:55 πμ

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ.....ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Τέτοιοι κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και το Ασφαλιστικό σύστημα. Εκείνοι που κατέστρεψαν τη χώρα και αποκρύπτουν την αλήθεια ακόμη και σήμερα, έπρατταν επί πολλά έτη τα αντίθετα από όσα λένε οι νόμοι. Όμοιοι με εκείνους υπάρχουν και σήμερα διαπράττοντας ίδια αδικήματα. Όμοιοι με εκείνους θέλουν την ισχύ του νόμου για όλους τους άλλους εκτός από την παρέα τους. Τους ακούτε κάθε μέρα στα ΜΜΕ να διακηρύσσουν την νομιμότητα, αλλά αποδεικνύουν πως εξαιρούν τις περιπτώσεις που αφορούν τον κύκλο τους. Η επιτροπή του άρθρου 152 δεν έπραξε το καθήκον της. Όπως και ο Γενικός Γραμματέας (που την έχει διορίσει) πήραν απόφαση για τη σκοπιμότητα και όχι για τη Νομιμότητα. Έπραξαν δηλαδή το αντίθετο από εκείνο που επιβάλει ο νόμος να πράττουν, δηλαδή να αποφασίζουν για τη νομιμότητα της κρινόμενης πράξης κι όχι για τη σκοπιμότητά της. Η επιτροπή του άρθρου 152, δεν αιτιολόγησε την απόφασή της όπως επιτάσσει ο νόμος αλλά προσπάθησε με αλχημείες και με εφευρέσεις να δικαιολογήσει τα ... βρεγμένα, παρ όλα αυτά δεν το κατόρθωσε, αντίθετα ισχυροποίησε την Νομιμότητα. Οι μόνοι που "Εντυπωσιάσθηκαν" με την απόφαση είναι μερικοί "Ανώνυμος" τσάτσοι του συστήματος που νομίζουν πως έχουν δικαίωμα να κάνουν τους κριτές για όλα και για όλους πίσω από τη μάσκα.
ΥΓ 1. Μην ξεχνάτε πως δεν είναι τίποτα κρυπτόν, ούτε και με το ..."Ανώνυμος".
ΥΓ 2. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Read more: αμαρτωλό: Μη αποδεκτή η προσφυγή του Δήμου Ζαχάρως
http://amartolo.blogspot.com/2011/03/blog-post_9850.html#ixzz1HBM9MQkw
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις O "DIMIOS" ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ ΚΑΙ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤ... την 21/3/2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ..

ΑΜΑΡΤΩΛΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑ ΚΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!!ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ I.Q ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 60-70 ΜΕ ΛΕΤΕ ΕΓΩΙΣΤΗ...
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ!!!
ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΡΙΑΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΑΝΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ; ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

Φίλε "Ανώνυμος" αρμενίζεις στραβά, όπως αρμένισε η επιτροπή του άρθρου 152, μαζί με τον "Αρχη-στραβο-αρμενιστή" γενικό Γραμματέα. Όταν ο νόμος είναι σαφής, όλοι πρέπει να πράττουν το αυτονόητο κι όχι να κλείνουν το μάτι στο αδιανόητο. Φράσεις σαν "...δεν προσήλθαν να ορκισθούν ...διότι ευλόγως αμφέβαλαν για τη νομιμότητα της πρόσκλησης" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν χωρούν σε καμία νομική απόφαση. Δεν χωρούν σε τεκμηριωμένες αποφάσεις. Διότι ΤΕΛΙΚΩΣ, η "αλχημεία" με το "...ευλόγως αμφέβαλαν για τη ...νομιμότητα" δεν μπορεί να σταθεί ούτε όρθια, αλλά ούτε ...ξαπλωμένη. Και τούτο διότι η πρόσκληση αποδείχθηκε νομιμότατη και μάλιστα για όλους, δηλαδή για όλες τις πλευρές ομοφύλων-αλλοφύλων-ομοθρήσκων-αιρετικών, ακόμη και για την επιτροπή του άρθρου 152, ακόμη και για τον γενικό Γραμματέα. Ως εκ τούτου ρίξε μια ίσια ματιά στο γιαλό, γιατί μου φαίνεται πως με την αρχική ματιά σου ...στραβοκοίταξες.
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις Μη αποδεκτή η προσφυγή του Δήμου Ζαχάρως την 20/3/2011
Related Posts with Thumbnails