ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

3/3/12

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ "ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ" ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

Με λαμπρό εορτασμό και πολλούς επισήμους εορτάστηκαν και φέτος στον Κακόβατο οι Αγιοι Θεόδωροι. Στον ναό του χωριού ήταν όλοι.... ο Δέσποτας, οι Βουλευτές Τζαβάρας, Αυγερινοπούλου, Δημητρουλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Καφύρας, ο πολιτευτής και εορτάζοντας κ. Βλαγκούλης, ο Πανταζής Χρονόπουλος. Τους επισήμους υποδέχθηκε ο τοπικός πρόεδρος του Κακοβάτου ενώ μετά τον εκκλησιασμό και την λιτανεία προσεφέρθησαν οι παραδοσιακές μπακλαβαδόπιτες.  Στο πλήθος του κόσμου διακρίναμε και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου που είναι  πάντα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού με ισχυρή παρουσία και ζηλευτές δημόσιες σχέσεις. 

2/3/12

ΚΟΥΡΤΕΣΙ -ΠΑΟΚΑΚΟΒΑΤΟΥ 2-0 ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ




ΠΡΟΣ
             Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Υπόψη: Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα
Κοινοποίηση:
Αντιπεριφερειάρχη οικονομικών κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο
  • Θέμα: Ένταξη του Οδικού Άξονα, Επικούρειος Απόλλωνας – Φιγαλεία- Παραλιακή ζώνη, στο Ε.Σ.Π.Α.


ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑ- ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Η διασύνδεση του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα με τη Φιγαλεία και την παραλιακή ζώνη, μέσω ενός αναβαθμισμένου οδικού άξονα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής, δεδομένου ότι η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση προς την φιγαλεία και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική για την περιοχή.
Είναι γνωστό ότι το οδικό δίκτυο που συνδέει την παραλιακή ζώνη με το Λέπρεο και την φιγαλεία και τον Επικούρειο Απόλλωνα, αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, λόγω κατολισθήσεων. Πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα της στατικότητας της γέφυρας της Κορακοφωλιάς, μετά τις πυρκαγιές του 2007, με συνέπεια να ανακύπτει σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας της κυκλοφορίας.
Η Φιγαλεία είναι ένας ορεινός οικισμός, σύμφωνα με την οδηγία 75/286 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι άλλωστε τα Πετράλωνα, τα Περιβόλια και η Φασκομηλιά, με εξαιρετικό περιβάλλον, ενώ λίγο μετά τον πόλεμο, υπήρξε για λίγο χρονικό διάστημα πρωτεύουσα του νομού. Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, προσδίδει μια πολιτιστική μοναδικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας με έντονο και ισχυρό συμβολισμό και με παγκόσμια εμβέλεια ως δίδυμος αδελφός του Παρθενώνα, σε συνδυασμό και με την αρχαία Ολυμπία.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα ενοποιήσει γεωγραφικά την παραλιακή ζώνη με την ορεινή περιοχή και τους ορεινούς οικισμούς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εδαφική και οικονομική συνοχή της περιοχής, αποτρέποντας την περιθωριοποίηση των ορεινών οικισμών.
Επιπρόσθετα ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα μπορεί να συναντά την Ολυμπία οδό, διερχόμενη εξ ανατολών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εύκολη πρόσβαση στον ναό του Επικούρειου και τους ορεινούς οικισμούς, τους οποίους φέρνει πλέον στο προσκήνιο της ανάπτυξης.
Επίσης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι το συγκεκριμένο δίκτυο ενοποιεί εδαφικά όλη ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα ενοποιεί τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς (Ολυμπία, Καϊάφα, Επικούρειο Απόλλωνα) .
Με βάση τα παραπάνω, η ένταξη του συγκεκριμένου οδικού άξονα στο Ε.Σ.Π.Α, αποτελεί αδήριτη ανάγκη και σημαντική προτεραιότητα, όχι μόνο για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού, αλλά και για λόγους Εθνικούς σχετιζόμενους με την ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το συγκεκριμένο έργο είναι συμβατό και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εδαφική συνοχή, την ανάδειξη του πολιτισμού και την αξιοποίηση των ορεινών παραδοσιακών οικισμών.
Είμαστε στη διάθεσή σας και προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία, για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, θεωρώντας ότι η χώρα μας χρειάζεται τη δημιουργική συμμετοχή όλων μας για το ξεπέρασμα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.


Με τιμή
Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Ζαχάρως

29/2/12

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.....


ΑνώνυμοςFeb 28, 2012 02:26 PM
Αμαρτολο, ο αναγνωστης μπορει να ειναι αισχρος και διεστραμμενος συκοφαντης και ισως αντιπολιτευομενος. Εσυ ομως γιατι τους αβανταρεις καικαλεις οποιον γνωριζει κατι να σας ενημερωσει; ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ας δημοσιευσουν λοιπον τα αποτελεσματα της τελευταιας επισημης αναλυσης.
Αν δεν μπορει να ενημερωσει τον κοσμο ο Δήμαρχος ας το κανει η αντιπολιτευση ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ.
Απάντηση

Read more: αμαρτωλό: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ; http://amartolo.blogspot.com/2012/02/blog-post_5773.html#ixzz1nig4e7BH

28/2/12

Η ΒΡΟΧΗ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η καταρρακτώδης βροχή που δεν έλεγε να σταματήσει παρά μόνο την νύχτα έκανε άνω-κάτω τα σχέδια των κατοίκων της περιοχής μας που ήθελαν να πετάξουν χαρταετό και να γευτούν σαρακοστιανά φαγητά.
Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στα μαγαζιά όπου περίμεναν να πουλήσουν τα εδέσματα και να κάνουν κάποιους τζίρους λόγω Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς η κίνηση ήταν περιορισμένη και όλοι μας αρκεστήκαμε σε κατ οίκον περιορισμό....λόγω καιρού.
Ας ελπίσουμε ότι κατά την διάρκεια του Μαρτίου θα υπάρχει καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών και ότι θα είναι η τελευταία φορά φέτος που είδαμε χιόνια στην Άλβαινα και στα ορεινά της Ζούρτσας.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ;


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΎΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΙΝ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΊΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΌΛΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙς ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΛΩΡΙΩΣΗ; ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ?????

Read more: αμαρτωλό http://amartolo.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html#ixzz1niAQNI6C



ΣΧΟΛΙΟ:
Με αφορμή το πιο πάνω μήνυμα που έγραψε ένας αναγνώστης παρακαλώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει διαφορετικά μην το λάβετε υπόψη σας......

ΜΑΛΛΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΖΑΧΑΡΩΣ

Από ότι άκουσα μάλλον οι υπάλληλοι του ΟΤΕ Ζαχάρως οδεύουν προς Πάτρα. Είναι περίπου τελεσίδικο και μακάρι να είναι μια απλή "φήμη" αλλά τα ραβασάκια έχουν φτάσει και τα ψέματα τέλειωσαν. Ο ΟΤΕ Γερμανίας αποφάσισε να βάλει λουκέτο και να μπουν σε βάσανα οι 4-5 υπάλληλοι του στην πόλη μας.
Related Posts with Thumbnails