ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

4/10/10

ΑΝΤΕ ΝΑ...ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Έμαθα και μάλιστα από έγκυρη πηγή ότι στην σύσκεψη για την προώθηση του οδικού άξονα Πύργος-Τρίπολη που έγινε πριν λίγες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την πορεία του έργου.

Η διαδρομή του οδικού άξονα είναι ΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΛΟΥΒΡΟ- ΚΟΜΒΟΣ ΗΡΑΙΑΣ- ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ- ΤΡΙΠΟΛΗ.
Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι το χρονικό διάστημα για την δημοπράτηση του έργου είναι το πολύ μέχρι τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2011 για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ? ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο δρόμος που συνδέει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία και την Τρίπολη είναι ο Ε-74. Θα είναι κάθετος άξονας τόσο στην Ανατολική Οδό Πελοποννήσου (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα) όσο και της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος- Πάτρα-Πύργος- Καλαμάτα). Το μήκος του είναι 148 χιλιόμετρα ενώ είναι άγνωστο ακόμα το απαιτούμενο ποσό για την αναβάθμιση του.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η Εθνική Οδός Πύργου - Τρίπολης ξεκινά από τα δυτικά και διασχίζοντας το κεντρικό τμήμα της Πελοποννήσου κατευθύνεται προς τα ανατολικά, περνώντας από λόφους στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας την οποία και παρακάμπτει, τη Λιναριά, το Λούβρο και το Βασιλάκι, την πολύ στενή γέφυρα του Ερύμανθου, όπου και το όριο του νομού Ηλείας με την Αρκαδία, και στη συνέχεια περνά από το Λιβαδάκι, τη Νέα Δάφνη, το Δωδεκάμετρο, το Τουμπίτσι, το Καλιάνι, το Σταυροδρόμι, το Λευκοχώρι, τα Λαγκάδια, το Καλονέρι, την Καρκαλού, τη Βυτίνα που παρακάμπτει, τη Βλαχέρνα, το Λεβίδι και την Κάψα, για να καταλήξει στην Τρίπολη, στη διασταύρωση με τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Έψιλον 55 που ενώνεται στο σημείο εκείνο με τον GR-37 (προς Σπάρτη, Γύθειο και Αρεόπολη).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails