ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

6/10/10

ΡΩΣΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....

Το βαρύ πυρηνoκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό Pyotr Veliky (Μέγας Πέτρος) συμπεριλήφθηκε στη σύνθεση του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας στις 18 Απριλίου του 1998.

Το Pyotr Veliky είναι πραγματικά πολεμικό πλοίο του 21ου αιώνα: τόσο ισχυρό και σύγχρονο σύστημα εξοπλισμού, όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί, δεν έχει κανένα άλλο πολεμικό σκάφος του κόσμου.

Οι ιπτάμενοι πύραυλοί του Granit που προορίζονται για προσβολή πλοίων είναι ικανοί να πλήττουν τους εχθρικούς στόχους σε απόσταση 500 και πάνω χιλιομέτρων!

Οι 128 αντιαεροπορικοί του πύραυλοι Dagger/Kinjal θα αποτελειώσουν τον εχθρό από την αρχή της μάχης αν τα καταφέρει να πλησιάσει.

Εντυπωσιάζει επίσης και ο ανθυποβρυχιακός εξοπλισμός του Pyotr Veliky: το αυτοματοποιημένο υδροακουστικό σύστημα, το καθολικό σύστημα πυραυλικών-τορπιλικών όπλων, και η αεριωθούμενη βομβοβόλα εγκατάσταση με 10 σωλήνες. Εκτός απ’ αυτό διαθέτει ακόμα δύο ανθυποβρύχιακά ελικόπτερα τύπου Κα-27.

Δεν θα ζηλέψεις τον εχθρό ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φοβερά πυρά του Pyotr Veliky σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails