ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

16/4/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει Στο δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, αν και έχουν περάσει 115 ολόκληρες ημέρες από την ημερομηνία που έπρεπε να έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, δεν λειτουργεί τίποτα. Ως εκ τούτου δεν έχει συσταθεί καμιά Επιτροπή (Οικονομική, Ποιότητας ζωής, Διαβούλευσης, Μεταναστών) και ό,τι άλλο προβλέπεται από το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη.
Ο εκλεγείς δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος έχει εκπέσει από το αξίωμα λόγω παράβασης καθήκοντος.
Και ενώ έχει εκδικασθεί από τον Άρειο Πάγο και έχει απορριφθεί και η ένστασή του (απόφαση 298/2011) και έχει πλέον τεθεί σε μόνιμη αργία, η απόφαση δεν έχει έλθει ακόμα στο δήμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Η τύχη της αγνοείται.
Αποτέλεσμα. Θεωρούνται παράνομες όλες οι προσκλήσεις των δημοτικών συμβούλων που έγιναν από τον Π. Χρονόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του με συνέπεια να ακυρώνονται όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης. Οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών δεν έχουν πραγματοποιηθεί, γιατί όλες οι συνεδριάσεις (5 τον αριθμό), έχουν κριθεί άκυρες με διαπιστωτικές πράξεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.
Οι πολίτες, εξαιτίας της ολιγωρίας και της αδράνειας της πολιτείας, δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Δήμαρχος και ποιος ο Δημαρχεύων, καθώς ο κος Χρονόπουλος, αν και σε αργία, υπογράφει διάφορα δημοτικά έγγραφα και κυκλοφορεί με όχημα του δήμου, ακόμη και στην Αθήνα.
Είναι βαρύτατη η ευθύνη της Πολιτείας και ειδικότερα της Περιφέρειας που, παρά τις σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κκ Κουβέλη και Τσούκαλη, επιτρέπει να διαιωνίζεται η παρανομία και η διαφθορά σε βάρος του δήμου, του τόπου και των πολιτών.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, να τεθεί τέλος στην ανοχή απέναντι στην αυθαιρεσία, της έκπτωτης δημοτικής αρχής, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το κύρος των θεσμών και επιτέλους να λειτουργήσει ο δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας.
16/4/11 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Προς δημοσιεύση ευχαριστούμε

7 σχόλια:

  1. Κακόβατος17/4/11, 2:50 π.μ.

    Κύριε Θεοδ. Κόλλιας της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

    Έχουν περάσει οκτώ ώρες από τότε που ανάρτησες το σχόλιο σου και δεν σου έχει απαντήσει κανένας.
    Αυτό σημαίνει μάλλον πως κανένας, δεν βρήκε κάτι που να τον αγγίζει ή δεν επιθυμούν να ασχολούνται μαζί σου.
    Είπα κι εγώ να μην ασχοληθώ, αλλά επειδή έχω σχέση με την ψυχιατρική, σκέφτηκα πως δεν είναι σωστό να μην έχεις μια απάντηση. Σκέφτηκα πως θα ήταν μεγάλο τραύμα για κάποιον συμπολίτη μας, να μην ασχολείται κανένας μαζί του. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν εκείνος ο πολίτης (δηλαδή εσύ) νομίζει πως είναι κάτι ιδιαίτερο.
    Δεν σας γνωρίζω αλλά ρώτησα κι έμαθα, πως έχετε καταγωγή από το Γιαννιτσοχώρι και έχετε σπουδάσει κάτι.
    Υποθέτω, από το γραπτό σας, πως πρέπει να είσθε οπαδός του Συνασπισμού ή του Κουβέλη.
    Διάβασα με προσοχή το γραπτό σας αναζητώντας την αιτία που το γράψατε και δεν βρήκα άκρη.
    Ξαναρώτησα όμως (επειδή ρωτώντας πας στην πόλη) και έμαθα πως κάποτε είσαστε φανατικός οπαδός του Πανταζή. Επειδή όμως ο Πανταζής δεν ήθελε να γίνει μέλος του ΚΚΕ ή του Συνασπισμού και επειδή δεν ήθελε να σου οργανώσει την κτηνοτροφία, όπως εσύ ήθελες, τότε άρχισες να τον μισείς.
    Πάλι όμως κάτι μου έλειπε από την ορμή του κειμένου σου και ξαναρώτησα: Που το πάει αυτό το παλικάρι;
    Τότε έμαθα και την πάσα αλήθεια.
    "Ο αριστερός αυτός, μου είπαν, είναι οπαδός του κυρίου Αλεξανδρόπουλου"
    Έτσι έλυσα όλες τις τεχνικές απορίες μου για εσάς, αλλά μου έμεινε μία ακόμη.
    - Πώς είναι δυνατόν ένας συγγενής του Συνασπισμού (εσείς κύριε Κόλλια), του κόμματος που ρημάζει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, να είσθε υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ στο χωριό σας; Διότι αν έχω ακούσει σωστά, ο κύριος Αλεξανδρόπουλος είναι μέρος του ΠΑΣΟΚικού μηχανισμού και μάλιστα είχε πάρει το χρίσμα στις Δημοτικές εκλογές.
    Από ό,τι όμως θυμάμαι, ο Συνασπισμός ήταν σε όλη τη χώρα αντίθετος από τα ΠΑΣΟΚ.
    Με την δική σας περίπτωση κύριε Κόλλια, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
    Στο σημείο αυτό η επιστήμη της ψυχολογίας και η ψυχιατρική σηκώνει ψηλά τα χέρια.
    Τέλος πάντων κύριε Κόλλια, για το χατήρι σας θα τρέξω αύριο σε μια καλή καφετζού της Αθήνας και χαλάλι σας τα 200 ευρώ που θα πληρώσω.

    Ό,τι μου πει η καφετζού θα σου το γράψω αμέσως.

    Καλημέρα σας κύριε Κόλλια και εύχομαι όταν επανέλθω να υπάρχουν δυο τρία σχόλια περί του προκειμένου για να έχουμε περισσότερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ17/4/11, 7:39 π.μ.

    Είσαι σίγουρος ότι ο Αλεξανδρόπουλος πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ?
    Ρωτάω γιατί μία ημέρα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου μπήκα στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ που είχε όλους τους υποψήφιους που υποστήριζε και δεν είδα πουθενά τον Δήμο Ζαχάρως και το όνομα Αλεξανδρόπουλος.Εκτός αν πήρε το χρίσμα την ημέρα των εκλογών (εδώ γελάμε).
    Οσο αυτό που κυκλοφορεί ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πύργου στήριξε σιωπηρά τον Αλεξανδρόπουλο αυτό είναι μεγάλη πλάνη.Ο Αργυρόπουλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πύργου εξέφρασε την προσωπική του άποψη και είπε ότι από όλους τους υποψηφίους της Ζαχάρως έχει συμπάθεια προς τον συνδυασμό του Αλεξανδρόπουλου.Την προσωπική του άποψη εξέφρασε και όχι απαραίτητα το ΠΑΣΟΚ.
    Αλλά θα έπρεπε να είχες αναρωτηθεί και κάτι άλλο.Σημαντικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Ζαχάρω συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Αλεξανδρόπουλου και τον στήριξαν.Τι έγινε?Αλλαξαν ξαφνικά κόμμα και επήγαν με το ΠΑΣΟΚ?
    Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Αλεξανδρόπουλος δεν ζήτησε την υποστήριξη κανενός κόμματος.Οτι ο κ.Κόλιας,ο Λάμπρος ο Νικολετόπουλος και πολλοί άλλοι αριστεροί,δεξιοί και Πασοκτζήδες που γνωρίζω πολύ καλά στήριξαν τον Αλεξανδρόπουλο αποδεικνύει περίτρανα την υπερκομματικότητα του συνδυασμού του.Επειδή ο Αλεξανδρόπουλος ήταν,δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να είναι ΠΑΣΟΚ,δεν συνεπάγεται ότι αυτό χρωματίζει το ψηφοδέλτιο του.Μια οικουμενική κυβέρνηση είναι λευκή και δεν χρωματίζεται από το χρώμα του Πρωθυπουργού.
    Τα πράγματα στην Ζαχάρω έγινα απλά.Λογικά σκεφτόμενοι άνθρωποι με αγωνία και οράματα για την ομαλή πορεία και ανάπτυξης του τόπου,ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του σκοταδισμού που εκφράζει η παράταξη του Πανταζή.Ασχετα αν δεν τα κατάφεραν γιατί ο λαός ευρίσκεται σε πολύ βαθειά ύπνωση και η μέθοδος αφυπνισμού που εφάρμοσε ο Αλεξανδρόπουλος και η παράταξη του δεν είχε γρήγορα αποτελέσματα.Δεν πειράζει όμως,σιγά-σιγά θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε ο λαός να βρεθεί στην κατάσταση της εγρήγορσης και της συνείδησης για να πάει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/11, 8:06 π.μ.

    ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ 13 ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ ΑΓΡΑΠΙΔΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ,ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΩΝ,ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ.
    ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακόβατος17/4/11, 2:58 μ.μ.

    Αγαπητέ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,

    Σε βρίσκω λίγο αδιάβαστο ή με πολύ μεγάλο πάθος υπέρ του Αλεξανδρόπουλου.

    Το ΠΑΣΟΚικό χρίσμα του Αλεξανδρόπουλου δεν κρύβεται όπως δεν μπορεί να κρυφτεί και το φως του ήλιου.

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από το χρίσμα αυτό. Το ξέρουν ακόμη και οι καλόγριες.

    Το στραπάτσο που έπαθε όμως ο κύριος Αλεξανδρόπουλος στις εκλογές, δεν μπαλώνει την ήττα του ΠΑΣΟΚ με την εκ των υστέρων μουλωχτή αποκήρυξη του χρίσματος από την παρέα της ΝΕΔΑ. Το στραπάτσο με το 23% στις εκλογές δεν μπαλώνει την ήττα των βουλευτών που τον υποστήριξαν και δύο τριών τοπικών παραγόντων μεταξύ των οποίων και ο κύριος Μήτσος Μπάδας.
    Αυτή η ήττα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μονιμότητας για ΠΑΣΟΚ, βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ηλείας, Αλεξανδρόπουλο, Μπάδα και λοιπούς ακόλουθους.

    Αυτό το αποτέλεσμα άξιζε σε εκείνους που δεν διστάζουν σήμερα να απαρνούνται ακόμη και το κόμματους. (Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό από τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού με το φιλί του Ιούδα πριν τελειώσει ο Δείπνος).
    Δέσμιος του ΠΑΣΟΚικού μηχανισμού ο κύριος Αλεξανδρόπουλος, παλιότερα και χθες, αλλά και σήμερα και αύριο, θα σέρνει μια ζωή αυτή τη ρετσινιά γιατί στην Ελλάδα γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

    Όσον αφορά, για μερικούς από τη ΝΔ, που έγιναν ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, αυτό συνέβηκε επειδή ήταν ζεστή η εξουσία του Γιωργάκη εκείνη την περίοδο και νόμιζαν οι αφελείς πως θα είναι αιώνια. Σήμερα που το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά στην αποτυχία, καλύτερα να μείνουν εκεί αυτά τα παλιόπαιδα και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ πίσω.
    Φυσικά την πάτησαν όπως τους άξιζε γιατί όσοι από το ΠΑΣΟΚ Ζαχάρως πειθάρχησαν στο ΧΡΙΣΜΑ, δεν θα ψήφιζαν ποτέ προσκυνημένους από άλλα κόμματα.
    Θα τους δείτε όμως σε λίγο καιρό και θα τους καμαρώνετε.
    Σύντομα θα δείτε τον Μήτσο τον Σολωμό να γυρνάει σαν ζαγάρι έξω από τα γραφεία της ΝΔ και δεν θα του δίνει κανένας σημασία.

    Για την περίπτωση του κυρίου Κόλλια, έγραψα ήδη πως ξεφεύγει από τα όρια της ψυχολογικής και ψυχιατρικής ανάλυσης. Όπως υποσχέθηκα, έχω ραντεβού σήμερα, στις 8.30μμ με την καλύτερη καφετζού της Αθήνας στο Μαρούσι και αύριο θα έχετε την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ ποιον κοινωνικό ρόλο παίζεις;Μήπως του χαφιέ;Με ποια προσόντα ρε ανθρωπάκι θέλεις να έχεις και γνώμη;Τα μπάζα είναι μόνο για πέταμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακόβατος18/4/11, 4:20 π.μ.

    Κύριε ΣΧΙΖΑ ντροπή, αν αφορούν εμένα όσα γράψατε.
    Ελάτε με την παρέα σας στον Κακόβατο, να σας κεράσω ένα κρασάκι και να τα πούμε από κοντά.
    Αυτά που θα ακούσετε και θα διαβάσετε, θα σας βγάλουν από τα ρούχα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΆΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΣΤΟ ΒΑΡΚΟ.

    Θα πάρουν μέρος οι Ιεχωβάδες της περιοχής.
    Οι καταπατητές του Μπισχινόκαμπου.
    Οι καταπατητές της Ζαχάρως.
    Όσοι δεν γουστάρουν τον Πανταζή.
    Οι Αρχιτέκτονες της αποτυχίας.
    Οι τζιπάρες των 3.οοο κυβικών.
    Ο Μήτσος ο Σολωμός με το παπάκι.
    Οι ασθενείς από το Γιαννιτσοχώρι.
    Οι βαρέως κατάκοιτοι από τη Ζαχάρω.
    Οι ανίατοι από τον Κακόβατο.
    Δυο-τρεις από τη Ζούρτσα.
    Μερικοί που δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα.

    Θα μιλήσει ο μεγάλος θεός.

    Η Τριανταφυλλιά δεν θέλουμε να έρθει γιατί πρέπει να ετοιμάσει στεφάνια για την Πρωτομαγιά (μην μαραθούν τα χορτάρια μετά τη βροχή).
    Θα απουσιάζει και ο Σαντάρμης γιατί έχει δουλειά στο υπόγειο στο σπίτι του (γυαλίζει τα κάδρα αρχαιολογικής σημασίας) .
    Ο κύριος Γιωργίκος δεν ξέρουμε αν θα παραβρεθεί (επειδή κάτι τον ενοχλεί).
    Ο Παπακυριακόπουλος μπορεί να είναι στη θάλασσα (σε ιδιαίτερες στιγμές).

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails