ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/2/11

Ο "ΕΚΠΤΩΤΟΣ" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΩΝ!!!

1ον Η απόφαση 16/2010 του Γ. Γ. της Περιφέρειας, με την οποία έχει τεθεί σε αργία ο κ. Π. Χρονόπουλος, είναι ισχυρή και απρόσβλητη, μετά και την απόρριψη από το ΣτΕ (3687/2010) της αίτησης για την ακύρωσή της. Η ισχύ της απόφασης αυτής δεν εξαρτάται από την θητεία ή την επανεκλογή του κ. Χρονόπουλου, αλλά αποκλειστικά από την τελεσίδικη αθώωσή του. Κατά συνέπεια ο κ. Χρονόπουλος από τις 7-7-2010 μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι σε αργία. Ο κ. Χρονόπουλος με αίτησή του στο Διοικητικό Εφετείο Πάτρας, ζήτησε και έλαβε προσωρινή αναστολή της ισχύος του εγγράφου με αρ. πρ. 116/17-12-2010 του Γ.Γ. της Περιφέρειας. Το έγγραφο αυτό δεν αφορά την αργία του κ. Χρονόπουλου, αλλά απλά ενημερώνει τους παραλήπτες του ότι ο κ. Χρονόπουλος εξακολουθεί να είναι σε αργία. Έναντι του κύρους του ασήμαντου αυτού εγγράφου έχει στραφεί ο κ. Χρονόπουλος και στην περίπτωση κατά την οποία ευοδωθεί η αίτηση ακύρωσής του, τι θα έχει κερδίσει ο κ. Χρονόπουλος; Ένα μεγάλο τίποτα!!! Δεδομένου ότι δεν τέθηκε σε αργία με το έγγραφο αυτό, αλλά με την απόφαση 16/2010, το κύρος της οποίας είναι απρόσβλητο και, όπως ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ γνωρίζει, δεν υπάρχει ένδικο μέτρο αμφισβήτησής της.

2ον Ο σε αργία ευρισκόμενος κ. Χρονόπουλος δεν είχε το δικαίωμα να προσκαλέσει την 17-12-2010 σε ορκωμοσία τους νεοεκλεγέντες συμβούλους. Το έκανε γνωρίζοντας ότι διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης της αρχής, με σκοπό την ευθεία αμφισβήτηση του καθεστώτος της αργίας στο οποίο τον έχει θέσει η Πολιτεία, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του συνέργησαν (εκούσια ή ακούσια) για την επιτυχία του σκοπού του. Ενώ όσοι πέταξαν τις προσκλήσεις κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων, έπραξαν το ηθικό και νομικό καθήκον τους απέναντι στην Πολιτεία και την Κοινωνία. Λένε κάποιοι ότι: «οι μη προσελθόντες στην ορκωμοσία θα πρέπει μέσα σε πέντε μέρες να εκπέσουν…». Όμως οι προθεσμίες που θέτουν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι αφορούν σε νόμιμα έγγραφα και διαδικασίες και όχι σε ανυπόστατα έγγραφα, όπως είναι οι προσκλήσεις που εξέδωσε ο σε αργία ευρισκόμενος κ. Χρονόπουλος. Λένε επίσης ότι: «ακόμη και παράνομη να θεωρείται η πρόσκληση, ο προσκαλούμενος οφείλει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία…». Εδώ δεν πρόκειται απλά για παράνομη πρόσκληση που έχει εκδοθεί από αρμόδιο πρόσωπο, αλλά για ανυπόστατη πρόσκληση αφού έχει εκδοθεί από πρόσωπο που ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ του δικαιώματος αυτού. Κατά συνέπεια ένα τέτοιο έγγραφο δεν δημιουργεί καμία νομική υποχρέωση στον παραλήπτη. Λένε ακόμη ότι: «μόνο για πραγματικούς λόγους δικαιολογείται η μη προσέλευση σε ορκωμοσία». Αλήθεια υπάρχει πιο πραγματικός λόγος από τον σεβασμό του Νόμου και του Συντάγματος; Άλλωστε η πεμπτουσία της ορκωμοσίας είναι ακριβώς αυτή «Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ». Δυστυχώς οι συμμετέχοντες στην ορκωμοσία του κ. Χρονόπουλου, ορκιζόμενοι ήσαν ταυτόχρονα και επίορκοι, αφού με την συμμετοχή τους σιγοντάρισαν τον κ. Χρονόπουλο στην έμπρακτη αμφισβήτηση της νομιμότητας και των θεσμών της Πολιτείας. Αλήθεια θεωρεί κανείς, είτε είναι νομικός είτε απλός πολίτης, ότι οι μη συμμετέχοντες στο πανηγύρι της ορκωμοσίας του κ. Χρονόπουλου, έπεσαν σε νομικό παράπτωμα; Ας γίνει γνωστό ότι η παράταξη του κ. Αλεξανδρόπουλου δεν έλαβε ποτέ την προβλεπόμενη από τον νόμο πρόσκληση για ορκωμοσία, παρά το γεγονός ότι, έγγραφα και έγκαιρα, ζήτησε από τους αρμόδιους συμβούλους της παράταξης του κ. Χρονόπουλου να ασκήσουν το προβλεπόμενο από τον νόμο καθήκον τους, αφού ο ίδιος ο κ. Χρονόπουλος ήταν και είναι σε αργία. Αλλά που να το αποτολμήσουν οι καημένοι!! Μόνο ο κ. Χρ. Βλάχος, με έγγραφό του, παραδέχθηκε ότι έχει αυτό το καθήκον, αλλά και αυτός …… για τον φόβο των Ιουδαίων, επικαλέστηκε οικογενειακά προβλήματα και αποποιήθηκε των υποχρεώσεών του!! Ας μην έχει λοιπόν κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι οι σύμβουλοι της Μείζονος Πλειοψηφείας, έπραξαν απόλυτα νόμιμα τόσο ως προς την απόρριψη της ανυπόστατης πρόσκλησης του αργού κ. Χρονόπουλου, όσο και κατά την ορκωμοσία τους, με τα κεριά!!

3ον Ο κ. Π. Χρονόπουλος, για όσους γνωρίζουν, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω των δικαστικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων του. Είναι βέβαιο ότι το τελευταίο που επιθυμεί είναι να λειτουργήσει νόμιμα το Δημοτικό Συμβούλιο και να ασκήσει τα καθήκοντά της η Μείζονα Αντιπολίτευση. Ο κ. Χρονόπουλος φοβάται τον ΕΛΕΓΧΟ που θα ασκήσει στο πλαίσιο των καθηκόντων της η Μείζονα Αντιπολίτευση. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιες διοικητικές αρχές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, για το καλό ολόκληρης της Κοινωνίας.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ2/2/11, 10:56 μ.μ.

    Αψογος!!!
    Επιχειρήματα νομικά εμπεριστατωμένα.
    Μπράβο Εκπτωτε.!
    Ας τα διαβάσουν οι Πανταζικοί,ο Αγραπιδάς και ο Δημήτρουλας,μήπως ξεστραβωθούν και βγάλουν τις παρωπίδες που τους έχει βάλει ο Πανταζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΟΙΕΣ, ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,Η ΜΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΡΑΠΙΔΑ,ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ Θ'ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ; ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ;ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ! Ε ΚΑΙ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΔΙΚΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ;ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ; ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ!!!!ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΤΕΡΑΣ ΓΝΩΣΗΣ,ΣΟΦΙΑΣ,ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ,ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΕΡΑΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΛΕΞΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΕΞΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ......Σ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΡΕ ΕΚΠΤΩΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟ;ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ!ΠΡΕΠΕΙ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ! Ο ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΚΠΤΩΤΟΣ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails