ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

31/3/12

ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ....


Εμπιστευτική αναφορά «φωτιά» που αποκαλύπτει με λεπτομέρειες την παράνομη ανέγερση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Ηλείας , διαβίβασε στις 23.3.2012 το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Η 79/Α/2012 Εκθεση του ΣΕΕΔΔ , εστάλη στις δικαστικές αρχές της Ηλείας , στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης που διενεργείται με βάση την Α08 /2442γ εισαγγελική παραγγελία .
Το Πόρισμα επιβεβαιώνει πλήρως την δημοσιογραφική έρευνα και τις καταγγελίες πολιτών της περιοχής οι οποίες ανέφεραν ότι το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως , ένα κτίριο που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ , είχε ανεγερθεί παράνομα μετά από τις προκλητικές παρεμβάσεις και τις πιέσεις τοπικών παραγόντων αλλά και με τις …ευλογίες του τότε υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου που αργότερα δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παρανομίες…
Στην Εκθεση του ΣΕΕΔΔ αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ο τρόπος λειτουργίας του «αμαρτωλού» τοπικού γραφείου της Πολεοδομίας Ζαχάρως , το οποίο ενέκρινε την σχετική οικοδομική άδεια μέσω του υπαλλήλου Σπήλιου Φωτόπουλου , τότε αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου , ο οποίος σήμερα έχει τεθεί σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς σε άλλη υπόθεση…
Σύμφωνα με το Πόρισμα του ΣΕΕΔΔ που υπογράφεται από την Επιθεωρήτρια Αλίκη Καζολέα η 22/2008 οικοδομική άδεια που εγκρίθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο Ζαχάρως για την ανέγερση του τοπικού Κέντρου Υγείας δεν είναι σύννομη για τους ακόλουθους λόγους:
1) Η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας , εκδόθηκε σε χώρο που σύμφωνα με το ΓΠΣ προοριζόταν για άλλη χρήση και συγκεκριμένα για πολιτιστικές εγκαταστάσεις , και επομένως εκδόθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι σχετικές προβλέψεις , κατευθύνσεις και απαγορεύσεις του ΓΠΣ κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν.1337/1983.
2) Το οικόπεδο υπήχθη εσφαλμένα στο καθεστώς δόμησης του ΠΔ της 2/13.3.1981/ΦΕΚ 138 Δ που αφορά την δόμηση εντός οικισμών προ του έτους 1923 που στερούνται εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου , ενώ αυτό βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία υπάγεται στο καθεστώς δόμησης του ΠΔ 24.5.1985 –ΦΕΚ 270 Δ περί εκτός σχεδίου δόμησης .
3) Στον φάκελο της άδειας δεν υπάρχουν τα στοιχεία (τίτλοι κλπ) που απαιτούνται προκειμένου να αποδεικνύεται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα του οικοπέδου που θεσπίζεται από συγκεκριμένες διατάξεις και νόμους.
4) «Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ/06.10.1978 (ΦΕΚ538/Δ’) σύμφωνα με τις οποίες οι όροι δόμησης νοσοκομείων και κλινικών εκτός σχεδίου κυμαίνονται εντός ορισμένων πλαισίων και εγκρίνονταν, κατόπιν ορισμένης διαδικασίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά χρησιμοποιήθηκαν οι ευμενέστερες ως επί το πλείστον διατάξεις του Π.Δ. της 2/13.03.1981 (ΦΕΚ: 138/ Δ’) περί των οικισμών προ του έτους 1923, με αποτέλεσμα η πραγματοποιηθείσα δόμηση στο κτίριο να υπερβαίνει την επιτρεπόμενη, βάσει των διατάξεων του άρθρου 6 του ΠΔ/06.10.1978 (ΦΕΚ 538/Δ’), ως προς την κάλυψη και τις αποστάσεις του κτηρίου από τα όρια του οικοπέδου.»
5) Στον φάκελο της άδειας , δεν υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Κέντρου Υγείας, η οποία αποτελεί την προϋπόθεση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1650/1986 περί προστασίας του :περιβάλλοντος, όπως ισχύουν μετά το Ν. 3010/02, καθώς και της με αρ. ΗΠ/15393/2332/05.08.2002 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 1022/8′).»
6) «Στο φάκελο της οικοδομικής άδειας δεν υπάρχουν οι εγκρίσεις των αρμόδιων δασικών και αρχαιολογικών υπηρεσιών, όπως απαιτείται για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 3 παρ. 1ια του Π.Δ. της 13.07.1993 περi του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών.
7) « Τα σχέδια της Αρχιτεκτονικής μελέτης του κτιρίου δεν φέρουν την έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) όπως απαιτεiται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 1577/85 (ΓΟΚ/85) και της με αρ. 31252/1530/87 απόφασης Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.»
Το ΣΕΕΔΔ ζητά από το Πολεοδομικό γραφείο της Ζαχάρως να ανακαλέσει την σχετική οικοδομική άδεια. Ζητά επίσης από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να ελεγχθεί πειθαρχικά ο υπάλληλος της πολεοδομίας Σπήλιος Φωτόπουλος .
Υπενθυμίζεται ότι στις 19.9.2009 ο τότε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σήμερα Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρέδωσε στους κατοίκους της Ζαχάρως, το κτήριο που σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του, κόστισε 2.750.000 ευρώ…
Ο έκπτωτος λόγω των καταδικών στα δικαστήρια και της γενικότερης παραβατικής του συμπεριφοράς πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος είχε αποκαλύψει δημόσια ότι τα πολεοδομικά προβλήματα του τοπικού Κέντρου Υγείας είχαν ξεπεραστεί με την βοήθεια του κ. Αβραμόπουλου .
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 3,36 ΛΕΠΤΟ Κ ΜΕΤΑ :

Όμως ο κ. Αβραμόπουλος με δηλώσεις του τον Φεβρουάριο του 2012 διέψευσε κατηγορηματικά τον κ. Χρονόπουλο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι : «Η κατά το νόμο προβλεπόμενη οικοδομική άδεια ανέγερσης εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου Ζαχάρως και ουδεμία ανάμειξη είχε το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 3,36 ΛΕΠΤΟ Κ ΜΕΤΑ :
Related Posts with Thumbnails