ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

28/1/12

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ...?ΠΛΑΤΩΝ , Πολιτεία: .....κανείς δεν είναι δίκαιος από ευχαρίστησή του


Ο Γύγης ήταν πρόγονος του Λυδού. Ήταν βοσκός στην υπηρεσία του βασιλιά της Λυδίας και μια φορά, ύστερα από μια μεγάλη μπόρα και σεισμό, σκίστηκε η γη κ' έγινε ένα χάσμα στο μέρος ακριβώς που έβοσκε. Αυτός από περιέργεια κατέβηκε μέσα, όπου βλέπει, καθώς διηγούνται, και άλλα θαυμάσια πράγματα κ' ένα άλογο, που είχε στα πλευρά του κάτι παραθυράκια· σκύφτει λοιπόν και βλέπει μέσα από κει ένα νεκρό, μα, καθώς φαίνονταν, πολύ μεγαλύτερο από συνηθισμένο άνθρωπο και που τίποτε άλλο δε φορούσε παρά ένα χρυσό δαχτυλίδι στο χέρι, που του το πήρε και βγήκε έξω. 

Όταν κατόπι μαζευτήκανε οι βοσκοί, όπως συνήθιζαν κάθε μήνα, να δώσουν αναφορά στο βασιλέα για τα κοπάδια του, ήρθε και κείνος με το δαχτυλίδι στο χέρι· καθώς λοιπόν κάθονταν με τους άλλους, έτυχε να στρέψη την πέτρα του δαχτυλιδιού από το μέσα μέρος κι αμέσως έγινε άφαντος στους άλλους, που βρίσκονταν εκεί κι άρχισαν να μιλούν γι' αυτόν σα να ήταν φευγάτος. Εκείνος παραξενεύτηκε και ψηλαφητά γύρισε πάλι το δαχτυλίδι προς το έξω μέρος, κι αμέσως έγινε φανερός. 

Κι αφού το παρατήρησε αυτό, ξαναδοκίμαζε το δαχτυλίδι, αν έχει πραγματικώς αυτή τη δύναμη, όταν το στρέφει από τη μέσα μεριά να χάνεται από τα μάτια των άλλων, και όταν προς τα έξω να παρουσιάζεται πάλι· αφού το βεβαιώθηκε ενήργησε να πάει κι αυτός με τους άλλους βοσκούς, που ήταν να δώσουν τους λογαριασμούς στο βασιλέα, και κει τα κατάφερε να τα ψήσει με τη βασίλισσα κι αφού μαζί οι δυο των σκοτώνουν το βασιλιά, παίρνει, αυτός το θρόνο. 

Αν λοιπόν υπήρχαν δυο τέτοια δαχτυλίδια και φορούσε το ένα ο δίκαιος και το άλλο ο άδικος, κανείς δε θα βρίσκονταν, καθώς ήθελε φανεί, με τόσο ατσαλένιο χαρακτήρα, που να διατηρηθεί στη δικαιοσύνη και να έχει τη γενναιότητα να το κράτηση και να μη βάλει το χέρι του στα αγαθά των άλλων, ενώ θα είχε την εξουσία κι από την αγορά να παίρνει ό,τι ήθελε και μέσα στα ξένα σπίτια να μπαίνει και να έρχεται σε σχέσεις μ' οποίον ήθελε, και να σκοτώνει τον ένα και να γλυτώνει τον άλλο από τη φυλακή, κι όλα τα πάντα να κάνει σα θεός μέσα στους ανθρώπους. Και γενικά τίποτα διαφορετικό δε θα 'κανε από τον άλλο τον άδικο, αλλά κ' οι δυο τους τον ίδιο το δρόμο θα 'παιρναν. 

Τίποτα λοιπόν δε θα μπορούσε να αποδείξει καλύτερ' απ' αυτό το παράδειγμα, πως κανείς δεν είναι δίκαιος από ευχαρίστησή του, μα από ανάγκη, επειδή δεν είναι πράγμα αφ' εαυτού του καλό, κι που κανείς νομίζει πως είναι ικανός να αδικεί, αδικεί. Γιατί κάθε άνθρωπος πιστεύει, και πολύ δίκαια, καθώς θα πουν όσοι υποστηρίζουν αυτό το λόγο, πως πολύ περισσότερο τον ωφελεί η αδικία παρά η δικαιοσύνη· κι αν κανείς, που έπαιρνε τέτοια εξουσία, δε θα 'θελε ποτέ ν' αδικήσει μηδέ να βάλει χέρι σε ξένο πράγμα, θα τον περνούσαν για τον πιο κακομοιριασμένο και ανόητο όλοι όσοι έχουν αίσθηση· το πολύ να τον επαινούν στα φανερά και να γελούν έτσι ο ένας τον άλλο, από φόβο μην πάθουν τίποτα κ' οι ίδιοι. 

Πλάτων. Πολιτεία. (Βιβλίο Β) 359d-360d

ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΜΟΥ .........


      ΒΑΣΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΕ.....

ΣΙΜIΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ...ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ.ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ?


Πλατεία Κολωνακίου
Η επίσημη ονομασία είναι Πλατεία Φιλικής Εταιρείας. Η ονομασία προέρχεται από κάποιο παλαιό στύλο(κολωνάκι) που υπήρχε εκεί κοντά (υπάρχει και σήμερα στο κηπάριο της πλατείας) και που μάλλον ήταν «αποτρεπτικό» νόσων και θεομηνιών. Ο στύλος (φώτο) αυτός έδωσε το όνομά του στη σημερινή συνοικία, μια από τις καλύτερες της Αθήνας. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η περιοχή του Κολωνακίου πάνω από την Δεξαμενή λεγόταν παλαιότερα «Κατσικάδα», γιατί Λιδωρικιώτες γαλατάδες έβοσκαν εκεί τις κατσίκες τους, στις πλαγιές του Λυκαβηττού.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΞΕΚΙΝΑ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ

Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, και την υπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία, το σχέδιο αξιοποίησης του Καϊάφα, εντάσσεται στην χρηματοδότηση από τα Κοινοτικά κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., ύψους 8.000.000 εκατ. Εύρώ. Παρακάτω αναλύονται ο σκοπός του σχεδίου και οι προγραμματιζόμενες δράσεις ανάπλασης.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
·  Την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως της περιοχής που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2007.
· Τη δημιουργία ενός πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού με εγκαταστάσεις διημέρευσης που συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις διαμονής.
· Τον εκσυγχρονισμό των δικτύων υποδομής.
· Τη χρήση καινοτόμων μεθόδων αντιμετώπισης ολοκληρωμένης αντίληψης οικοανάπτυξης με πρακτικές που ανταποκρίνονται στις αρχές του οικοτουρισμού.
· Την οικονομική βιωσιμότητα για τη λειτουργία και συντήρηση του έργου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η οικοανάπτυξη του ακινήτου θα λειτουργήσει ως πρότυπο στον τομέα του οικοτουρισμού, καθώς και παράδειγμα επίδειξης καινοτόμων τεχνικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις ανά περιοχή του ακινήτου και η υλοποίηση δικτύων τεχνικών υποδομών έχουν ως εξής:
α. Κέντρο Υποδοχής
1.     Περίπτερο Υποδοχής, Νέο ισόγειο κτίσμα επιφανείας 50 μ2
2.     Εγκαταστάσεις Υποστήριξης Παραλίας, νέες ισόγειες εγκαταστάσεις, απλής κατασκευής, συνολικής επιφανείας 40 μ2 στις οποίες περιλαμβάνονται χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, χώροι φύλαξης, ιατρείο κλπ.
3.     Κέντρο Πληροφόρησης και Προσανατολισμού, νέο ισόγειο κτίσμα, επιφανείας 60 μ2 το οποίο προβλέπεται να διαμορφωθεί σε μικρή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - προβολών.
4.     Περίπτερο Παραλίας – Ναυαγοσωστικός Σταθμός, νέα ισόγεια εγκατάσταση ελαφριάς κατασκευής 50 μ2.
5.     Η Γέφυρα του Διαύλου, κατασκευάζεται νέα πεζογέφυρα πάνω από τον δίαυλο που συνδέει τη Λίμνη με την παραλία.
6.     Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης Επιβατικών ΙΧ και Λεωφορείων, επιφανείας 6.000 μ2.
7.     Ξύλινες Προβλήτες επί Μετώπου Υφάλμυρων Νερών και Ενίσχυση Πυθμένα, πλωτές προβλήτες επιφανείας 300 μ2.
8.     Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου επιφανείας 1.050 μ2.
β. Νησί Αγίας Αικατερίνης
1.     Πασσαλογέφυρα (μήκους 45μ. και πλάτους 6μ.)
2.     Ανακαίνιση των υφιστάμενων ξύλινων εγκαταστάσεων ski, επιφανείας 242 μ2.
3.     Μικρό Καφέ και Αποβάθρα Σκαφών, νέο κτίριο επιφανείας 70 μ2 με περιβάλλοντα χώρο 350 μ2.
4.     Αποβάθρα Σκαφών.
5.     Ξύλινες Προβλήτες επί Μετώπου Υφάλμυρων Νερών και Ενίσχυση Πυθμένα, πλωτές προβλήτες επιφανείας 320 μ2 για την πρόσδεση πλοιαρίου και λέμβων αναψυχής.
γ. Κέντρο Δάρδανος – θαλασσίων δραστηριοτήτων και αναψυχής
1.     Κτίριο υποδοχής, νέο ισόγειο ξύλινο κτίσμα επιφανείας 310 μ2
2.     Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, νέο ισόγειο κτίριο επιφανείας 150 μ2
3.     Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου απλών προδιαγραφών επιφανείας 1.600 μ2     
4.     Γήπεδα Αθλημάτων, κατασκευή 4 ανοικτών πολυλειτουργικών γηπέδων για ποδόσφαιρο 5 x 5, τένις, τοξοβολία κ.ά. σε έκταση     περίπου 2.000 μ2
5.     Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου αστικού τύπου 600 μ2
6.     Ξύλινες Προβλήτες επί Μετώπου Υφάλμυρων Νερών
7.     Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης Επιβατικών ΙΧ και Λεωφορείων επιφανείας 1.000 μ2
δ. Ιαματικές Πηγές «Η Πηγαία»
1.     Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου απλών προδιαγραφών επιφανείας 400 μ2 – διαμόρφωση μονοπατιού ανάβασης στο Παρατηρητήριο
2.     Νέο παρατηρητήριο Όρους «Λαπίθα», επιφανείας 15 μ2.
ε. ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Σε όλη την έκταση του ακινήτου προβλέπεται η ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των ακόλουθων δικτύων υποδομής που θα υποστηρίζουν τις σημερινές ανάγκες επαναλειτουργίας υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθώς και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.
1.     Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - Τηλεπικοινωνιών
Για την ολοκληρωμένη λειτουργία των μελλοντικών εγκαταστάσεων και των νέων απαιτήσεων εγκαθίσταται υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης με τους απαραίτητους υποσταθμούς. Συμπληρώνεται με δυνατότητα υποδομής από διάφορες πηγές και κυρίως φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, που ενσωματώνονται στα κτίρια. Επίσης, προβλέπεται υπόγειο δίκτυο υποδομής
2.     Δίκτυο Ύδρευσης – Άρδευσης - Πυρόσβεσης
Το δίκτυο αυτό συνδυάζει τόσο τις ανάγκες για την προστασία της δασικής και αναδασωτέας περιοχής και τις ανάγκες αστικής ύδρευσης. Περιλαμβάνει και την κατασκευή ενιαίας δεξαμενής ύδρευσης - πυρόσβεσης με το απαραίτητο κτίριο δικλείδων και κύριο δίκτυο διανομής στους διάφορους πόλους δραστηριοτήτων και τους κρουνούς πυρόσβεσης. 
3.     Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων
Το δίκτυο αυτό, μήκους περί τα 4.000Μ, συλλέγει τα ακάθαρτα όλων των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων και τα οδηγεί στην προβλεπόμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων τριτογενούς επεξεργασίας με ελάχιστη πλεονάζουσα ιλύ για ισοδύναμο πληθυσμό 1.000 ατόμων.
4.     Λιμενικά έργα
      Προβλέπονται κατά κύριο λόγο συστήματα πλωτών στοιχείων για την κατασκευή των προβλητών και των γεφυρών πρόσβασης
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
     Η μελέτη θα δημοπρατηθεί με διεθνή διαγωνισμό. Συγκεκριμένα θα εφαρμοστεί ο κανονισμός ανάθεσης και εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων ΕΤΑ, και ο Ν. 3316/2005 «Ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών».
Για την ανάθεση, παρακολούθηση και παραλαβή του υποεργου της εργολαβίας κατασκευής θα εφαρμοστει ο κανονισμός ανάθεσης και εκπόνησης μελετων και εκτέλεσης εργων ΕΤΑ,  και ο ν.3669/2008. Συγκεκριμένα το εργο θα δημοπρατηθει με ανοικτο διεθνη διαγωνισμό σύμφωνα με το συστημα προσφοράς ενιαίου ποσοστού έκπτωσης πάνω σε συμπληρωμένο τιμολόγιο της υπηρεσίας» και τη σχετική νομοθεσία (Ν.3669/2008).
Ο χρόνος μέσα στον οποίο θα ολοκληρωθεί το σύνολο του κατασκευαστικού αντικειμένου της σύμβασης εκτιμάται στους δεκαοκτώ (18) μήνες.

3.        ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΡΑΞΗΣ (αναφορά στα παραδοτέα κάθε υποέργου)
Τα παραδοτέα της πράξης ανά υποέργο, είναι τα ακόλουθα:
1Ο Υποέργο
Τα παραδοτέα της υπό δημοπράτηση μελέτης, με τίτλο «Μελέτη Πάρκου Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα - Όλοκλήρωση και εκσυγχρονισμός βασικών δικτύων υποδομής και ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων τουρισμού διημέρευσης", είναι κατά σειρά υποβολής:
o Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ) και εξασφάλιση της θετικής γνωμοδότησης επί του προτεινόμενου έργου – δραστηριότητας.
o Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και εξασφάλιση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του προτεινόμενου έργου – δραστηριότητας.
o Πλήρης μελέτη (προμελέτη, οριστική και μελέτη εφαρμογής) των κτιριακών εγκαταστάσεων, υποδομών - διαμορφώσεων περιβάλλοντος .
o  Εκδοση της οικοδομικής αδείας για την υλοποίηση των προτεινόμενων Τεχνικών Έργων.
Σημειώνεται ότι οι κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για τον Καϊάφα, είχαν παρουσιαστεί σε εκδήλωση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως στις 29 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή φορέων, εκπροσωπών της περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπή.
Η υλοποίηση του σχεδίου σηματοδοτεί μετά από πολλά χρόνια το έναυσμα για την πολυπόθητη ανάπτυξη της περιοχής, την δημιουργία προσθέτου εισοδήματος και θέσεων εργασίας. Η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από στοχευόμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες, προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας .Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με σχέδιο και συστηματική δουλειά  για την αξιοποίηση της περιοχής μας, καθότι όλοι οι φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν καθοριστικό λόγο για τον τρόπο και το σχέδιο της ανάπτυξης.                                                                         


                                                                   Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                                                  Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος
                                                                  Ζαχάρως,
                                                                 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣJan 27, 2012 11:41 AM
ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ , ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ .ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1 ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΟΙ ΚΡΑΜΠΟΒΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ....ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ .


Read more: αμαρτωλό: ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΒΑΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ) http://amartolo.blogspot.com/2010/11/blog-post_8784.html#ixzz1khNTTNPX

26/1/12

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ....

Πως είναι δυνατόν ένας τυφλός βουλευτής να έχει διαβάσει το μνημόνιο, να μην το ψηφίζει και να τον διαγράφει ο ΓΑΠ και οι Υπουργοί του όπως ο Χρυσοχοίδης και η Κατσέλη να μην το έχουν διαβάσει, όπως οι ίδιοι δήλωσαν και να το ψηφίζουν;


Δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός που τον πήραν στο λαιμό τους;ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Άνδρας ΜΑΤ:
 " Κυρία μου δεν μπορείτε να περάσετε από εδώ..."
Κυρία :
 " Γιατί καλέ? Έχετε σφουγγαρίσει.....?"


Πλατεία Συντάγματος 2011.

μόνο δέκα χρόνια ...πίσω

2002.


Μωρό μου πάμε βόλτα με το καινούργιο μου BMW X5........?
2012


Μωρό μου πάμε σπίτι μου ?
έχω θέρμανση......

25/1/12

Κακόβατος: Σύλληψη 60χρονου για καλλιέργεια κάνναβηςΣυνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κακόβατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, διενήργησαν έρευνα σε αποθήκη αγροικίας του 60χρονου, όπου βρήκαν καικατέσχεσαν δέκα φυτά και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας ενώ τα φυτά εκριζώθηκαν.

πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ .....15 ΛΕΠΤΑ   !!!!!!


ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ...ΑΚΙΝΗΤΟ
Related Posts with Thumbnails