ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

30/10/10

ΜΑΧΗ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Αργήσατε φίλοι μου και την τελευταία στιγμή .......ψηφίζετε.
Ελπίζω να μην ψηφίζετε πάνω από μία φορά χρησιμοποιώντας διαφορετικούς Η/Υ γιατί τότε το δείγμα θα αλλοιωθεί. Εδώ δεν γίνεται μάχη για τις εντυπώσεις αλλά μια αποτύπωση (λίγες μέρες πριν τις εκλογές) του κλίματος των ποσοστών που λαμβάνει ο κάθε υποψήφιος.
Εύχομαι αυτό το δείγμα να βγει και από τις κάλπες και να μην διαψευσθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Φίλοι μου πριν αποφασίσετε σκεφτείτε καλά και ρίξτε την ψήφο σας εκεί που "δεν θα το μετανιώσετε". Είναι δικαίωμα σας να εκφράσετε την προσωπική σας άποψη και μην επηρεάζεστε από φίλους, γνωστούς και ευκαιριακούς τύπους που σας τάζουν "λαγούς και πετραχήλια".

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ.

Δεν ήθελα να κάνω σχόλια αμέσως μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση σε τοπικό κανάλι μεταξύ των υποψηφίων για τον Δήμο Ζαχάρως (δεν συμμετείχε ο κ. Πανταζή Χρονόπουλου) γιατί πάντα πρέπει να κρίνεις και να σχολιάζεις με ψυχραιμία και όχι εν θερμώ.
Λίγα λόγια έχω να πω.
1. κ. Κώστας Αγραπιδάς: Σωστός και συγκροτημένος λόγος. Έδειξε ότι έχει γνώση και άποψη για όλα τα προβλήματα και ήταν σίγουρος για το προγραμμάτου. ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ.

2. κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Μάλλον πρόχειρος λόγος και σε σύγκριση με τον "νέο" είχε μια υστέρηση. ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΣΟΒΑΡΟΣ.

3. κ. Γεώργιος Μπουσπουρας: Κούρασε με το να διαβάζει από γραπτό κείμενο και αναλώθηκε με την ιστορία των δικαστηρίων και τις διώξεις εναντίον του "απουσιάζοντα" κ. Πανταζή Χρονόπουλου. ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΡΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ...!!!!!

ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΝΙΟΠΑΝΤΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Ευτυχές γεγονός απόψε το βράδυ στον  όμορφο  Κακόβατο.  Θα ήθελα να ευχηθώ μια ευτυχισμένη ζωή στον Παναγιώτη και την Ξανθή-Ιωάννα δύο παιδιά από την ίδια περιοχή τα Ροδινά (Γολέμι) και τον Κακόβατο.
Παρουσία πολλών φίλων και συγγενών ευλόγησε το μυστήριο ο Δεσπότη Τριφυλίας-Ολυμπίας και μετά όλοι διασκέδασαν και γλέντησαν στο "Ηλιοβασίλεμα".

ΚΑΛΗ ΖΩΗ.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ -ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν μπορώ να πώ ότι βρέθηκα στην Αθήνα και είδα από κοντά την ομιλία του κ. Κ. Αλεξανδρόπουλου στο ξενοδοχείο IMPERIAL αλλά γνωστό μου και φίλος μου απο την Ζαχάρω που βρέθηκε εκεί μου είπε " Ηταν καλή. Είχε προσέλευση αλλά εμφανώς αδύναμη και δεν έδινε το "ποιοτικό" στίγμα της διαφοράς απο τους άλλους. Σίγουρα θα έχει καλό ποσοστό αλλά δεν το βλέπω για πάνω απο 35%. "
Σε έρώτησησή μου πώς άκουσε την ομιλία και το πρόγραμμα του ήταν πολύ πιό ξεκάθαρος "ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ..." Υπόσχετε σε όλου και όλα.!!!!!!!!

Δεν θέλω να πώ ότι αποδέχομαι τις απόψεις του φίλου μου αλλά πιστεύω ότι τα καλά σχόλια που έχω διαβασέι για την επαγγελματική πορεία του κ. Αλεξανδρόπουλου δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ αρνητικά και κυρίως να διανοηθώ ότι ένας συνδιασμός δίνει υποσχέσεις και ελπίδα χωρίς να έχει ένα ουσιαστικό πρόγραμμα και σχεδιασμό για την περιοχή όπου ζεί.

Θα ήθελα κάποιος να μας στείλει το email το πρόγραμμα του και εμείς θα το ανακοινώσουμε για την πλήρη ενημέρωσή σας.

Πάντως λίγες μέρες πριν στην συγκέντρωση της Ζαχάρως ο ομιλητής έδωσε κάποια στίγματα της δράσης του αν εκλεγεί Δήμαρχος με χαρακτηριστικό την συμπαράσταση παλαιών και νέων υποψηφίων που έχουν σαφώς αντίθετη ιδεολογική πορεία από τον ίδιο τον κ. Αλεξανδρόπουλο.

Το ερώτημα είναι "Θα μπορέσει να "δέσει" ομοιόμορφα το Δημοτικό του Συμβούλιο;;;; ή θα έχουμε πάλι εποχές Μένη Κριτσέλη;;;;;"


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

29/10/10

"ΑΝΑΤΟΛΗ" ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ <<ΑΝΑΤΟΛΗ>>
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ
·        Αναφερόμενοι στο κείμενο που δημοσιεύθηκε, από τον επικεφαλής της παράταξης < < δυναμική πρωτοβουλία >> αλλά και στις θέσεις της δημοτικής αρχής για την χάραξη της Ολύμπιας οδού από τον Καϊάφα και τους 8 παραλιακούς οικισμούς παραθέτουμε τα παρακάτω.
·        Η Ευρωπαϊκή  Ένωση, που συγχρηματοδοτεί το διευρωπαϊκό δίκτυο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, αποφάνθηκε με την προειδοποιητική επιστολή και την αιτιολογημένη γνώμη που εξέδωσε τον Οκτώβρη του 2009,ότι η ελληνική δημοκρατία παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, και η συγκεκριμένη χάραξη  θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις, στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
·        Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αφορά το έργο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει πάνω από 50  παραλείψεις και ελλείψεις.
·        Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάλεσε την Ελληνική πολιτεία να ανασχεδιάσει το έργο στην περιοχή του Καϊάφα και των οικισμών και υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου από ανατολική διαδρομή, που θα παρακάμπτει τον Καϊάφα και τους παραλιακούς οικισμούς μέχρι τον ποταμό της  Νέδα.
·        Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, (Σ.Τ.Ε) αποφάνθηκε επίσης ότι η διέλευση μέσα από τον Καϊάφα και τους οικισμούς θα ήταν καταστροφή, με βάση το άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος,  που προστατεύει το οικιστικό περιβάλλον.
·        Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας,  δεν επιτρέπει την δίοδο τον κλειστών αυτοκινητοδρόμων μέσα από τους οικισμούς, διότι βλάπτει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
·        Κανένα θεσμικό όργανο ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν ακυρώνουν το έργο, αντίθετα προτείνουν την υλοποίησή του από την ανατολική διαδρομή που θα ωφελεί όλους  και δεν θα ζημιώνει  κανέναν.
·        Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί το επιπλέον κόστος του έργου κατά 50%.
·        Η διασύνδεση της Ολυμπίας οδού με κάθετο άξονα, με τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και την Φιγαλεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα  την ανάπτυξη των ορεινών οικισμών της ευρύτερης περιοχής της  Φιγαλείας και την έξοδό τους στο φως.
·        Είναι αδιανόητο οι αποφάσεις και οι  απόψεις της  δημοτικής αρχής να είναι υπεράνω του Ευρωπαϊκού δικαίου, του ελληνικού Συντάγματος  και της νομιμότητας.
·        Η Ευρωπαϊκή Ένωση  και το ελληνικό Σύνταγμα, εκφράζουν το δημόσιο συμφέρον  και όχι οι απαρχαιωμένες και χωρίς επιχειρήματα πρακτικές της δημοτικής αρχής, η οποία έχει αποδείξει ότι αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, και τους κανόνες  του κράτους δικαίου, αλλά και την τεράστια ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου μας.
·        Την ανατολική διαδρομή υποστηρίζουν όλοι οι βουλευτές του νομού, η  νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, επιπρόσθετα  στην κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κύριο Ρέππα, υπήρξε η δέσμευση για την ανατολική χάραξη.
·        Οι ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που προσυπέγραφαν αβίαστα και  κατ’ επανάληψη την κατεδάφιση του Καϊάφα, που αποτελεί τόπο παγκόσμιας περιβαλλοντικής αξίας, είναι η άλλη όψη της Ολυμπίας, και το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. 
·        Τέλος υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα και απαρέγκλιτα, την υλοποίηση του έργου, από την ανατολική διαδρομή στην περιοχή του Καϊάφα και των οικισμών, το οποίο θα φθάνει στον τελικό προορισμό του στην Τσακώνα όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Η περιοχή απαιτεί ένα όραμα και ένα νέο ξεκίνημα,  που θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου. Επιπλέον απαιτεί ένα νέο ήθος νομιμότητας και δικαιοσύνης για τον πολίτη.
Για τους λόγους αυτούς απαιτείται, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα επιδιώξουμε την υλοποίηση του, και θα βασίζεται στις παρακάτω επιλεγμένες δράσεις: 
1. Το ειδικό σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης του Καϊάφα και της παραλιακής ζώνης, με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
2.   Τη σύσταση ειδικού φορέα διαχείρισης του Καϊάφα.
3.   Την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του σχεδίου για την ανάδειξη αξιοποίηση και προστασία της Νέδα και των όμορφων παρόχθιων οικισμών.
4.  Το σχέδιο διαχείρισης υδάτων των ποταμών της Νέδα και του Καϊάφα και τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών, ώστε να αποτραπεί η επικίνδυνη ρύπανση των υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα.
5.  Ολοκληρωμένο σύστημα ύδρευσης-αποχέτευσης στον Διευρυμένο Δήμο και σχέδιο ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.
6.  Οδική διασύνδεση της παραλιακής ζώνης με Φιγαλεία και Επικούρειο Απόλλωνα. Αποκατάσταση ορεινού οδικού δικτύου της Φιγαλείας και των ορεινών δημοτικών διαμερισμάτων.
7.  Την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με στόχο την δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους.
8.   Την υποστήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
9.  Την τόνωση  και ανάδειξη των παραδοσιακών ορεινών οικισμών, που αποτελούν πηγή ζωής.
10. Πολεοδομική ανασυγκρότηση του Διευρυμένου Δήμου.
11. Αναδιαμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής του νέου διευρυμένου  Δήμου δίνοντας βάρος στον τομέα της   <<  Υποστήριξης και Φροντίδας  στο σπίτι >>,  ειδικότερα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ
     Η ευαισθησία και η συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας θα είναι βασικός   πυλώνας  για την κοινωνική πολιτική του νέου δήμου
v    Αποπεράτωση ΚΗΦΗ/Γηροκομείου
v    Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας προ και σχολικής ηλικίας
v    Στήριξη Δημοτών-Ανέργων
v    Απαλλαγή ανέργων από Δημοτικά Τέλη
v    Διευκόλυνση εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με ανάπτυξη προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης τις απογευματινές ώρες
v    Επιδότηση διδάκτρων για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις, για όσους έχουν δηλωμένο εισόδημα κάτω του βασικού εισοδήματος, τρίτεκνες οικογένειες-πολύτεκνες, άτομα ΑΜΕΑ
v    Διευκόλυνση ανέργων που χάνουν το δικαίωμα περίθαλψης για πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΙΚΑ-ΕΣΥ
v    Ενίσχυση δημιουργίας ανταλλακτικών μορφών οικονομίας(ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ) και δημιουργία κοινωνικής επιχειρηματικότητας τας με στόχο την διευκόλυνση των ανέργων-απόρων,(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ)
v    Κατ’ οίκων βοήθεια για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας
v     Αναστολή πληρωμής χρεών προς τον Δήμο, χωρίς προσαυξήσεις, των Ανέργων-Απόρων, με σχετική αδυναμία
v    Έκδοση ''ΚΑΡΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ'', με δικαιούχους: συνταξιούχους  ΟΓΑ, δικαιούχους ΕΚΑΣ, άπορους πρόνοιας, τρίτεκνες -πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ. Θα παρέχονται προνομιακές τιμές-εκπτώσεις σε συνεργασία με την ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
v    Στήριξη τοπικής αγοράς, με μέτρα όπως: απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 3 χρόνια για νέες επιχειρήσεις
v    Τα παραπάνω μέτρα έχουν εξειδικευθεί λεπτομερειακά στο πρόγραμμα μας για την παραπέρα  εφαρμογή τους .
ΑΝΑΤΟΛΗ σημαίνει:ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ-ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ- ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ "ΑΚΟΥ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ. ΚΩΣΤΑ ΑΓΡΑΠΙΔΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑ ΑΓΡΑΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ "ΑΝΑΤΟΛΗ"
ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

ΜΕ ΟΡΑΜΑ:
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΕΝΤΡΟ
  • οικονομικό
  • πολιτιστικό
  • τουριστικό της περιοχής
ΜΕ ΣΚΟΠΟ:
  • την ΕΥΗΜΕΡΙΑ των πολιτών
  • Τον ΣΕΒΑΣΜΟ του περιβάλλοντος
ΜΕ ΑΞΙΕΣ:
  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περιβάλλοντος
  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους ΔΗΜΟΤΕΣ
  • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τοπικής παράδοσης
ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ:
Την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΡΥΘΜΙΣΗ τοπικών προβλημάτων
ΑΠ’ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ,
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ,
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ:
  • την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του περιβάλλοντος.
  • Την ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • Την ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ συμφερόντων ποιότητας ζωής Τοπικής κοινωνίας.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΄΄ΑΝΑΤΟΛΗ΄΄
με υποψήφιο ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΓΡΑΠΙΔΑ,
ΣΑΣ παρουσιάζει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ
με ΄΄ΛΟΓΙΣΜΟ κ΄ Μ’ ΟΝΕΙΡΟ

1) α) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  • Δημιουργία ΚΑΠΗ- ΚΗΦΗ- ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • Γιατί η Τρίτη ηλικία είναι οι ΄΄ ΓΟΝΕΙΣ ΄΄ μας.
  • Κοινωνική φροντίδα για παιδιά προ- και σχολικής ηλικίας.
  • Ένταξη Αλλοδαπών στην κοινωνία μας.
β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Διευκόλυνση ανέργων που χάνουν το δικαίωμα περίθαλψης για πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΙΚΑ-ΕΣΥ.
  • Κατ’οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
γ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ
  • Δημιουργία πάρκου ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • Δημιουργία πολύκεντρου ΄΄ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΄΄
  • Δημιουργία ΄΄ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΕΩΝ ΄΄
  • Οργάνωση ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ (παραλία-ορεινά)
  • Κατασκευή Τεχνικών Σχολών
  • Αξιοποίηση υπάρχουσας κ επέκταση ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  • Θεσμοθέτηση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ σε αριστεύσαντες στις εξετάσεις των ΑΕΙ
δ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
  • αποπεράτωση κλειστού
  • τοποθέτηση ταρτάν στο δημοτικό στάδιο
  • χλοοτάπητας σε όλα τα γήπεδα του δήμου
  • ίδρυση κωπηλατικού κέντρου
  • οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων-θεσμών, (για όλες τις ηλικίες και για τα δυο φύλα)
  • ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
ε) ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
  • κατασκευή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
  • δημιουργία θεάτρου-θεατρικού θιάσου
  • μέριμνα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • θεσμοθέτηση ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ για μαθητές, αθλητές δήμου
  • οργάνωση ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ για όλο τον δήμο και απ’ όλο τον δήμο
  • δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
  • δημιουργία ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του δήμου
  • λειτουργία ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
2) ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

  • Αναπλάσεις κοινοτήτων
  • Προσβασιμότητα στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ για τους ΑΜΕΑ
  • Αναπλάσεις πεζόδρομων, προσβασιμότητα τους από ΑΜΕΑ
  • Ανάπλαση ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
  • Εκπόνηση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ- ανάπτυξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
  • Οδική ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, βελτίωση αγροτικής οδοποιίας
  • Κατασκευή ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
  • Ανάπτυξη WI-FI σε στρατηγικά σημεία του δήμου
  • Ανάπτυξη PORTAL-MOBILE υπηρεσιών μέσω WI-FI
  • Ενημέρωση πολιτών για δυνατότητες χρήσης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ  στο δήμο
  • Κατασκευή ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ σε όλες τις κοινότητες
  • ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
  • Μελέτη ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ακαθάρτων Ενημέρωση πολιτών-ευαισθητοποίηση για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ  ΠΟΛΛΑ ; ΓΙΑΤΙ;

3) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • Μελέτη δυνατοτήτων ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, (θαλάσσιος-αγροτουρισμός-ιαματικός, αθλητικός συνεδριακός ,….),  στήριξη του
  • Εκπόνηση MASTER PLAN ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • Υλοποίηση ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
  • Βελτίωση ΣΗΜΑΝΣΗΣ-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στους ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ-ανάδειξη τους
  • Έρευνα μέτρησης ικανοποίησης τουριστών
  • Ενημέρωση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
4) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

  • Εκπόνηση ΜΕΛΕΤΗΣ κατασκευής  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
  • Δημιουργία PORTAL ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • Σεμινάρια ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • Σεμινάρια ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
  • Προγράμματα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Κ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
  • ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • Προώθηση ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
  • Οργάνωση, λειτουργία ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  • Ανάπτυξη ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • Ειδικό ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΑΦΑ
  • Σύσταση ειδικού ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ
  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-προστασίας της ΝΕΔΑ

΄΄ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ
Κ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΟΝ΄΄

5) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ

  • Στελέχωση, λειτουργία ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ   Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
  • Έρευνα ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ  από υπηρεσίες δήμου
  • Ανάπτυξη ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, (επιμόρφωση, σεμινάρια,…)
  • Προγραμματισμός κ υλοποίηση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ-ΔΗΜΟΤΩΝ
  • Οργάνωση ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
  • Ίδρυση ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, κατά επαγγελματικό κλάδο, συμβουλευτικού χαρακτήρα, υπό την προεδρία του δημάρχου
  • Εκπόνηση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ
  • Ίδρυση ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • Ενεργοποίηση ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • Χρήση ΑΤΥΠΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ
  • Λειτουργία του ΄΄ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΄΄
  • ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ
  • ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ
  • ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ
6) ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  • Απαλλαγή ανέργων από δημοτικά τέλη
  • Διευκόλυνση εργαζομένων κ ανέργων γυναικών με ανάπτυξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  τις απογευματινές ώρες
  • ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις σε τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ
  • Ενίσχυση/δημιουργία ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, (ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ)
  • Δημιουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με στόχο τη διευκόλυνση ΑΝΕΡΓΩΝ-ΑΠΟΡΩΝ π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο-φαρμακείο
  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ προς  το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις, ανέργων-απόρων, με σχετική αδυναμία
  • Έκδοση ΚΑΡΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ με δικαιούχους ΕΚΑΣ, άπορου, πρόνοιας, τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ θα παρέχονται προνομιακές τιμές-εκπτώσεις σε συνεργασία με την τοπική αγορά
  • Στήριξη ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, με μέτρα, όπως: απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ.
ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΙ.


ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

Με πολύ χαρά είδα το νέο και πολλά υποσχόμενο αυτό blog.επειδή στο εξής η περιοχή αυτή θα τύχει ιδιαίτερης ενασχόλησης εκ μέρους μου σας καλώ όχι μόνο να είστε αντικειμενικοί αλλα και ιδιαιτερα απαιτητικοι οσον αφορα την τηρηση της νομιμότητας από όλους, την διαφάνεια και την γενικότερη φροντίδα του τόπου μας από αυτούς ιδιαίτερα που θα εκλεγούν ως τοπικοί άρχοντες. Αυτά τα οποία θα γίνονται γνωστά και από το ενδιαφέρον site σας άμεσα θα ελέγχονται και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ενεργούν. Ούτε μια απόφαση δημάρχου , εκτελεστικής επιτροπής,οικονομικης η άλλης επιτροπής και βέβαια του δημοτικού συμβουλίου δεν πρόκειται να μην τύχει ελέγχου όχι μόνο νομιμότητας αλλά και σκοπιμότητας. Dimios

ΘΕΛΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Βλέπω μερικά σχόλια πολύ προσεκτικά και ουσιώδη. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γράφοντας δεν έχω κατά νου να μειώσω ή να αδικήσω κάποιον αλλά να δημοσιοποιήσω ότι ακούω για την περιοχή της Ζαχάρως.
Όλες οι άλλες περιοχές του νομού μας έχουν τρόπο προβολής και δημοσιοποίησης των γεγονότων που τους ενδιαφέρουν.
 Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να σας "προκαλέσω" να στέλνετε και εσείς κείμενα επώνυμα ή ανώνυμα για να τα δημοσιοποιώ και να γίνει έτσι μία δημόσια τοποθέτηση απόψεων και εκφράσεων σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ στο   email.

    blog.amartolo@gmail.com

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΖΑΧΑΡΩΣ

Τελικά ότι και να γίνει η "καυτή παραλιακή ζώνη" της Ζαχάρως έχει πολύ παρασκήνιο και παίζεται διπλό ίσως και τριπλό παιχνίδι στην πλάτη των κατοίκων της και των επαγγελματιών σε όλο το μήκος της.
Αναλυτικά έχομε ένα περίεργο παρελθόν κατεδαφίσεων στην Ζαχάρω επιλεκτικό μεν, δίκαιο δε.
Στην παραλία Κακοβάτου έχουμε την καντίνα που έχει άδεια παιδότοπου (τρελό) και το επί 45ετίας και βάλε "αυθέρετο" κτίσμα που είναι επαγγελματικός χώρος. Στο Νεοχώρι, Θολό και Γιαννιτσοχώρι κάτι ανάλογο που κάθε χρόνο μεταβάλλεται ανάλογα με το ποιός έχει τις καντίνες ή όχι.
Δηλαδή ακόμα και σήμερα κανείς δεν ξέρει τί καθεστώς θα υπάρξει με τους νέους κατοίκους του Δημαρχείου μετά τις εκλογές και επίσης τί θα αποφασίσει η ΚΕΔ όπου έχει εμπλοκή. Πάντως είναι μεγάλη πρόκληση ο έλεγχος της παραλίας γιατι έχει πολύ "χρήμα", είτε είναι για πώληση ακινήτου είτε για ενοικίαση είτε για παραχώρηση άδειας επαγγελματικού χώρου.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η "ομιχλώδης" και  "ρεύστη" κατάσταση που επικρατεί στην υποστήρηξη των υποψηφίων.

Ο μέν Χρονόπουλος θέλει και επιδιώκει από τον καιρό των πυρκαγιών να βάλει στο "χέρι" τον "έλεγχο της παραλίας με οποιδήποτε ρόλο",ο δε Αλεξανδρόπουλος έχει οικογενειακό όφελος απο τις διεκδικούμενες παραλιακές του ιδιοκτησίες που ίσως θέλει να αξιοποιήσει (όπως λένε ψυθιριστά οι ντόπιοι).
Οι επαγγελματίες είναι και αυτοί μπερδεμένοι. Πάνε κάποιοι με τον Πανταζή και οι ανταγωνιστές με τους άλλους, αλλά αφήνουν και κάποιο παράθυρο ανοικτό στον πρώτο,οπότε κανείς δεν ξεκαθαρίζει με ποιόν είναι. Κάνει ο ένας υποψήφιος τα παραδοσιακά προεκλογικά τραπεζώματα στον έναν, θυμώνει ο άλλος. Μερικοί θέλουν να είναι με όλους και με όλα, αλλά δεν το παίζουν καλά το παιχνίδι. Υπάρχει και κόσμος που ...βλέπει και ξέρει, τα σχολιάζει και εμείς τ' ακούμε.........και τα γράφουμε.
ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?????
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Παιδιά οι εκλογές είναι την Κυριακή και όχι την ΔΕΥΤΕΡΑ.......

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ Η .....ΠΑΛΑΝΤΖΑ.
ΣΤΟ 2010 ΖΟΥΜΕ..!!!!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α1 ΚΑΙ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α1 κατηγορία
Σάββατο 30-10
16 00    ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝ/ΔΑΣ -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
16 00    ΑΙΑΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.

Κυριακή 31-10
15 00    ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΟΥΝ.-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜ
15 00    ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ- ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧ
15 00    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΡΒ.-ΑΡΗΣ ΣΤΡ:
15 00    ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΔΑΦΝΗ
15 00    ΞΕΝΟΦΩΝ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓ

Α2 κατηγορία
Σάββατο 30-10
16 00    ΠΑΟ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ- ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΣΚ
16 00    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧ.- ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ:
16 00    ΠΕΛΟΠΑΣ Π.- ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤ
16 00    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒ.-ΠΑΝΩΛΕΝΙΑΚΟΣ
16 00    ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΛ

Κυριακή 31-10
15 00    ΧΑΒΑΡΙ- ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
15 00    Ν. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΥΝ.- ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Κ. ΑΓΡΑΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ.

Έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Ζαχάρω του κ. Αγραπιδά.
Ήταν μια συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων υπό την παρουσία όλων των υποψηφίων του συνδυασμού "ΑΝΑΤΟΛΗ".
Ο Κώστας Αγραπιδάς όπως πάντα ήταν ουσιαστικός και έδωσε στον λόγο του αναπτυξιακή διάσταση για την πρόοδο της περιοχής.
Όμως η παρουσία του κόσμου δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών του υποψηφίου και νομίζω ότι πρέπει να τον προβλημάτισε και συγχρόνως να "προσγείωσε" τα ενθουσιώδη στελέχη του που πιστεύουν ότι οι εκλογές κερδίζονται με .....λόγια.
Εγώ είμαι υποστηριχτής των "νέων" και βλέποντας την κίνηση του συνδυασμού "ΑΝΑΤΟΛΗ" νοιώθω ότι οι νέοι υποψήφιοι έχουν όρεξη και θέλουν να αλλάξουν την πορεία του ενωμένου Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας. 'Ομως, πιστεύω ότι,  δεν έχουν το "ένστικτο" του εκλογικού σώματος γιατί αυτό δεν είναι πάντα ώριμο να ακολουθήσει το "νέο και φρέσκο" σε ιδέες αλλά και σε "ποιότητα" αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής, βγαλμένο από την περιβαλλοντική μελέτη που καταθέτει ο συνδυασμός αυτός.
Σίγουρα η κίνηση "ΑΝΑΤΟΛΗ" αξίζει να είναι σε υψηλά ποσοστά γιατί έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό τώρα και θα έχει προβάδισμα έναντι των άλλων συνδυασμών. Θα είναι έκπληξη αν δεν είναι στον Β' γύρο των εκλογών και ακόμη μεγαλύτερη αν τερματίσει πρώτη στον πρώτο γύρο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΤΑΖΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

Ούτε το ψιλόβροχο που έπεφτε στην αρχή της ομιλίας του στο Κακόβατο δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την μαζικότητα και τον ενθουσιασμό που είχε η συγκέντρωση-ομιλία του κ. Χρονόπουλου στο χωριό όπου μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Ηταν μεστός ο λόγος του και πάνω από όλα ανθρώπινος.
Είπε ότι για δύο λόγους πρέπει να τον ψηφίσουν και μόνο:

1. Για το κέντρο Υγείας Ζαχάρως και είπε πώς το ξεκίνησε και πώς έγινε και
2. Γιατί αν δεν ήταν αυτός η Ζαχάρω θα ήταν τώρα ....κοινότητα.

Στο χώρο της συγκέντρωσης ήταν όλοι, ακόμα και αυτοί που χρόνια τώρα έχουν ορκιστεί να τον ..."πολεμούν" και μάλιστα αυτή την φορά συνομίλησαν μαζί του σαν παλιοί καλοί φίλοι.

Ο Πανταζής ήθελε να κερδίσει τον κόσμο του Κακοβάτου μόνο και μόνο για ένα λόγο. Ηταν το χωριό που δεν τον έβγαλε πρώτο στις προηγούμενες εκλογές και το είχε λάβει σαν μεγάλη προσβολή απο την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Ήθελε να επιστρέψει και να δώσει ένα βροντερό παρών με λόγια φιλικά και πάνω από όλα με ένα λόγο που να λύσει τις παρεξηγήσεις και τις αμφιβολίες.

Σε φίλους και σε απλούς ακροατές του ακούστηκε να λέει "Ο Κακόβατος με στηρίζει, το είδα στα μάτια τους.... εδώ φέτος δεν χάνω."


ΣΧΟΛΙΟ :    ΟΥΔΕΝ.

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ - ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΟΛΟΙ

28/10/10

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΚΕΤΣΕΑΣ 9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Ο Βεν. Κετσέας γεννήθηκε στους Δολούς Αβίας, το 1892. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο χωρίο Κάμπος Αβίας, ενώ γυμνάσιο πήγε στο ιστορικό 1ο Γυμν. Καλαμάτας που ήταν στο χώρο άνωθεν του Ι. Ναού της Υπαπαντής, το οποίο και τελείωσε το έτος 1910.
Το Φεβρουάριο του 1911 κατετάγη στο 11οΣΠ ως δεκανέας, όπου υπηρέτησε συνεχώς μέχρι της εισόδου του στη Σχολή Ευελπίδων.
Έλαβε μέρος υπό τη IV Μεραρχία Πεζικού και στους δύο βαλκανικούς πολέμους και παρά το γεγονός ότι ήτο νεαρός και άπειρος, διακρίθηκε ιδιαίτερα για τον ηρωισμό του και τη διοικητική του ικανότητα.
Απεφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το έτος 1916 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού, 54ος μεταξύ 311.
Έλαβε μέρος στους πολέμους του Μακεδονικού μετώπου 1916-18, όπου διακρίθηκε για την ευτολμία και πρωτοβουλία του. Ακολούθως πήρε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία ως διοικητής Λόχου, όπου επίσης διακρίθηκε ιδιαίτερα για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του. Κατά τη κατάρρευση του μετώπου, ενώ ευρίσκετο σε σχολή της Σμύρνης, πήρε πρωτοβουλία και βοήθησε πολλές γυναίκες και παιδιά να επιβιβασθούν στα καταφθάνοντα Ελληνικά πλοία.
Παντρεύτηκε το 1924 την Καλαματιανή Ευτυχία Τζαϊλοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το 1927 εφοίτησε στη σχολή πολέμου και στη συνέχεια υπηρέτησε στα 8ο και 11ο Σύνταγμα Πεζικού, όπως επίσης και στα επιτελεία των IV και IX Μεραρχιών.     


Στο.... 9ο Σύνταγμα
Το έτος 1937 παρέλαβε το 9ο Σύνταγμα της Καλαμάτας, το οποίο από της τοποθετήσεώς του, είχε επωνομασθεί ¨Το Πειθαρχικό Σύνταγμα¨. Διότι από πολλά Συντάγματα ακόμη και την Κρήτη, έστελναν σ’ αυτό δύστροπους, απείθαρχους, οπλίτες με αναρχικές ιδέες, τους οποίους ο Κετσέας με σεμινάρια επιμορφώσεως και σκληρή πειθαρχία που εφήρμοζε, τους αναμόρφωνε και τους ανταπέδιδε στο στρατό και τη κοινωνία χρησίμους και άξιους δια εργασία. Όλοι τον εκτιμούσαν για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τη χριστιανική του πίστη, την προσήλωση του στους νόμους και στρατιωτικούς κανονισμούς, αλλά προπαντός για την ευθυκρισία του και τη μεγάλη στρατιωτική επαγγελματική του κατάρτιση.
Είναι ο άνθρωπος που απετέλει τη ψυχή του Συντάγματος επί πολλά χρόνια, έμελλε δε τελικά να το οδηγήσει στον πόλεμο του 40.


Στο μέτωπο

Το 9ο ΣΠ  έφτασε στο μέτωπο,  στην «πρώτη γραμμή και συνέχισε υπό την IV ΜΠ, τις επιθετικές επιχειρήσεις προς Αργυρόκαστρο - Μαλι Σπατ». Μένοντας στην εμπροσθοφυλακή, αντιμετώπισε απώλειες «που προήρχοντο όχι βέβαια από τα πυρά των Ιταλών, αλλά από τα κρυοπαγήματα που υπέστησαν οι άνδρες, που υπολογίζονται από 30% έως 70% της δυνάμεως των Μονάδων».
Το 9ο ΣΠ κράτησε γερά ακόμη και κατά την αποχώρηση από την Αλβανία τον Απρίλιο του 1941, «χωρίς να χάσει ούτε στιγμή τη συνοχή του και αγωνιστικότητά του. Επιβράδυνε την Ιταλική προέλαση και χάρις στην ηρωική προσπάθεια των Μονάδων του, δεν επέτρεψεν αιχμαλωσία Ελληνικών Μονάδων, από τους Ιταλούς.


Τον λάτρευαν


Παραθέτω μία συγκινητική αφήγηση πολεμιστού του Συντάγματος εκείνης της εποχής.

«Ήταν ψηλός και ξερακιανός. Το έλεγε ή περιδικούλα του. Σωστό παληκάρι . Κρέας δεν είχε επάνω του, μόνο κόκκαλα και νεύρα. Κόρακας δεν θα έβρισκε μεζέ από το κορμί του. Όταν έδινε παραγγέλματα καβάλα στο άλογό του , εσείετο ολόκληρο το στρατόπεδο. Δεν έτρωγε ο ίδιος αν δεν είχε φάει και ο τελευταίος στρατιώτης, από το ίδιο καζάνι και στην ίδια καραβάνα. Εμάς τα φανταράκια μας πρόσεχε σαν τα παιδιά του. Τον είχαμε σαν πατέρα μας. Τον Λατρεύαμε . Θα πέφταμε και στη φωτιά ακόμη, αν μας το ζητούσε ο Κετσέας. Θυμάμαι κατά την οπισθοχώριση μετά την συνθηκολόγηση, δεν μας άφηνε να διαλυθούμε. Επιστρέφουμε από το Τεπελένι στα Γιάνεννα, συντεταγμένοι με το οπλισμό μας. Στις στάσεις που κάναμε μαζευόμαστε γύρω του σαν τα κλωσσόπουλα στην κλώσσα μάνα. Και εκείνος για να διασκεδάσει την πίκρα μας, έβαζε το χέρι στον κόρφο του και το έβγαζε με την φούχτα του σφιγμένη και σηκώνοντας ψηλά το χέρι του φώναζε: “Μονά ή Ζυγά ρε;’’  Κατόπιν άνοιγε την φούχτα του και μετρούσε τις ψείρες που είχε πιάσει φωνάζοντας άλλοτε «μονά» άλλοτε «ζυγά». Και πάντοτε ο αριθμός ήταν διψήφιος».


Συντεταγμένη επιστροφή (μέσω της ΗΛΕΙΑΣ)
 

Αφού είχε παραδώσει τον οπλισμό του λόγω συνθηκολογήσεως στους Γερμανούς, το 9ο Σύνταγμα ήρθε συνταταγμένο στην Καλαμάτα στις 11 Μαΐου ‘41. «Παρά τη Γερμανική κατοχή, εγένετο παλλαϊκή υποδοχή, υποδοχή ηρώων. Στην Πλατεία της Καλαμάτας, ο ηρωικός συνταγματάρχης Κετσέας μετά ολιγόλογον ομιλία και απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς, έδωσε το παράγγελμα .
¨ΤΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ ΛΥΣΑΤΕ¨, εκεί από όπου είχαν ξεκινήσει προ 216 ημερών».


Τον συνέλαβαν οι Ιταλοί
 

Κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι συναντήσεις και οι συνεννοήσεις στο σπίτι του Κετσέα στην Καλαμάτα για έναρξη αντιστασιακής δράσης, έγιναν αντιληπτές από τους Ιταλούς και ο Κετσέας συνελήφθη τρεις φορές. «Στις 10 Ιουνίου ‘42 συνελήφθη οριστικά. Οδηγήθηκε στην Ιταλία σ’ ένα στρατόπεδο εχθρών του φασισμού, τους είχαν σε μεγάλο υποσιτισμό για να πεθάνουν.
Ειδοποιήθηκε η καθολική εκκλησία, η οποία και φρόντισε να μεταφερθούν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου και τότε έπαυσε ο υποσιτισμός. Με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας τους παρέλαβαν οι Γερμανοί και τους μετέφεραν σε Γερμανικά στρατόπεδα αιχμαλώτων, όπου παρέμειναν μέχρι τέλους του πολέμου. Επέστρεψε στη Καλαμάτα στις 10 Σεπτεμβρίου 1945. Δηλαδή τρία χρόνια και τρείς μήνες στις φυλακές».

Πικρίες που δοκίμασε αργότερα, και μάλιστα από ανθρώπους του στρατεύματος και συμμαθητές του, ο Βενετσάνος Κετσέας, ο οποίος απεστρατεύθη το  1949 για να αποβιώσει στο ΝΙΜΤΣ στις 3 Φεβρουαρίου 1955.

ΥΨΩΜΑ 731...........ΤΟΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ

«Το εν λόγω ύψωμα βρίσκεται περί τα 20χιλ βόρεια της Κλεισούρας. Ήταν ένα από τα ισχυρότερα ερείσματα, που κατέλαβε ο Ελληνικός Στρατός κατά τους χειμερινούς αγώνες, που προηγήθηκαν, κλειδί της όλης τοποθεσίας, στον κεντρικό τομέα της Αλβανίας. Η παραμονή σε ελληνικά χέρια του υψώματος αυτού καταδίκαζε κάθε προσπάθεια των Ιταλών. Η αρχή της ιταλικής επίθεσης έγινε νωρίς το πρωί της 9ης Μαρτίου, με σφοδρή δράση του πυροβολικού με όλμους και αεροπορικό βομβαρδισμό των ελληνικών θέσεων.Στο διάστημα από 9 έως 11 Μαρτίου 1941, πενήντα Τρικαλινοί θυσιάστηκαν ηρωικά, υπερασπιζόμενοι το ύψωμα. Η τρίτη μέρα βρίσκει το 5° σύνταγμα Τρικάλων να έχει χάσει 586 άνδρες, περίπου τη μισή του δύναμη. Τρικαλινός ήταν ο πρώτος νεκρός στρατιώτης ονόματι Τσιαβαλιάρης Βασίλειος, Τρικαλινός ήταν και ο πρώτος νεκρός αξιωματικός ονόματι Νικόλαος Γεωργούλας».
Ένας τιτάνιος αγώνας διεξήχθη στο ύψωμα 731 (υψόμετρο) κατά την «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών στα μέσα Μαρτίου 1941, προκειμένου οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις με την παρουσία του ίδιου δικτάτορα Μουσολίνι -μετά από τέσσερις μήνες πόλεμο - να δρέψουν μία νίκη κατά της Ελλάδας και να κατέβουν μαζί με τις ναζιστικές δυνάμεις των Γερμανών «νικητές» στην Αθήνα! Το 731 όμως, ανέτρεψε τα σχέδια του(ς). Στο ύψωμα αυτό, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
731bΗ Ιστορία για το 731 γράφει:
 "Επί 7 ημέρες, ως τις 15 Μαρτίου η μεραρχία δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά απέκρουσε τα κύματα των επιτιθέμενων αντιπάλων. Οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις άρχιζαν με πυκνό κανονιοβολισμό που κατέσκαβε τα υψώματα, για να καταλήξουν σε συμπλοκές, όπου το λόγο είχαν η χειροβομβίδα και η λόγχη. Το ύψωμα 731, μεταξύ Αώου και Άψου, έμεινε θρυλικό. Ως τις 19 Μαρτίου, μετά από σχετική τριήμερη ανάπαυλα, οι Ιταλοί εξαπέλυσαν κατά του υψώματος 731 όχι λιγότερες από 18 επιθέσεις. Το «731», όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου". (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Εκδοτική Αθηνών Α.Ε. 1978, τόμος ΙΕ, σελ.441-442).
Ο λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Άγγελος Τερζάκης, πολεμιστής του 1940, γράφει: "Ξημερώνει η 10 Μαρτίου 1941 ,ημέρα Δευτέρα, και το πυροβολικό του Καβαλλέρο ξαναρχίζει. Ξαναρχίζει από την Τρεμπεσίνα, με πείσμα διπλό, γιατί η πρώτη μέρα χάθηκε κι αυτό είναι άσχημο για μιαν επίθεση, που πρέπει να το πετύχει στις πρώτες ώρες της.
Το κανονίδι τώρα απλώνεται ανατολικά, στο 731. Είναι τέτοιο που μόνο με τους θρυλικούς βομβαρδισμούς του Βερντέν, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να παραβληθεί. Τ' ακούει και ζαρώνει περίτρομη η ψυχή του ανθρώπου. Τα ελληνικά πυρά της έκοψαν την ορμή, ως που το μεσημέρι οι Ιταλοί ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, ξανάρχισαν, όμως, το πεζικό κατόρθωσε με μόνα τα δικά του να σπάσει το πρώτο κύμα του εχθρού. Στις 6 τ' απόγεμα οι Ιταλοί άνοιγαν μεγάλη φωτιά κατά του 731. Χίμηξαν ύστερα με ταυτόχρονη προσπάθεια να το υπερκεράσουν από τη δημοσιά, ενώ έπιαναν και να βομβαρδίζουν την Τρεμπεσίνα. Ήταν η έβδομη επίθεσή τους για το 731. Το ύψωμα έμπαινε πια, ζωσμένο με φλόγες στο θρύλο" (Άγγελος Τερζάκης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940-1941, Αθήναι 1964, σελ.177-178).


Στο προσωπικό χειρόγραφο ημερολόγιο του Ταγματάρχη (τότε) Δημήτριου Κασλά, από το Πουρί Ζαγοράς, Διοικητή του ΙΙ (2ου) Τάγματος του 5ου Συντάγματος Τρικάλων, που με τους στρατιώτες του υπερασπίστηκε το ύψωμα 731, αναφέρει:


"Ημέρα πρώτη: Κυριακή 9η Μαρτίου 1941, «έναρξις της επιθέσεως»

(Πρωινές ώρες):
Την 06:30 ώραν ήρξατο τρομακτικόν και καταιγιστικόν πυρ του εχθρικού Πυροβολικού και όλμων. Η πρώτη ομοβροντία μιας βαρέως Πυροβολαρχίας ερρίφθη ακριβώς την 06:30 ώραν επί του υψώματος 731, όπου ο Σταθμός Διοικήσεώς μου ήτο το σύνθημα της ενάρξεως της βολής.
Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται με αυξάνουσαν έντασιν. Σμήνη αεροπλάνων ρίπτουν συνεχώς τα φορτία των επί των υψωμάτων 731 και 717. Το ύψωμα 731, όπου το Τάγμα μου, σείεται συνεχώς, σκόνη, φωτιά και καπνός, η ατμόσφαιρα είναι βαρειά, δύσκολα αναπνέει κανείς από τα αέρια των εκρήξεων, κόλασις πυρός, μας περιβάλλαν καπνοί και αι φλόγες, δεν ημπορούμε να διακρίνουμε τι γίνεται εις απόστασιν 10 μέτρων. Το ύψωμα 731 ήτο δασωμένον με δέντρα ύψους 4-5 μέτρων, εντός διώρου έμεινε γυμνόν. Τα συρματοπλέγματά μας κατεστράφησαν, τα χαρακώματα ισοπεδώθηκαν, οι στρατιώται καλύπτονται εις τας οπάς των οβίδων και αγωνίζονται απεγνωσμένα να επανορθώσουν τας ζημίας, ιδίως να προστατεύσουν τα πολυβόλα και οπλοπολυβόλα από την καταστροφήν, από τις πέτρες και χώματα που εγείροντο από τας εκρήξεις. Τα υπάρχοντα επί του υψώματος 731 δύο πυροβόλα των 6,5 και αντιαρματικός ουλαμός των 37 κατεστράφησαν ολοτελώς.
Περί την 07:30 ώραν κατόρθωσα να επικοινωνήσω τηλεγραφικώς δια λίγα λεπτά με τον Συνταγματάρχην Κετσέαν, επίσης μετά του Διοικητού του Συγκροτήματος Συνταγματάρχου Γεωργούλα Ν., οι οποίοι αγωνιούσαν να πληροφορηθούν την κατάστασίν μας. Με ερώτησαν εάν οι άνδρες του Τάγματος κρατούν τας θέσεις των, τους απάντησα ότι οι Λόχοι ευρίσκονται εις τας θέσεις των. Μου διεβίβασεν την εξής Διαταγήν γραπτήν.

«Επί των θέσεών σας θ' αμυνθήτε μέχρις εσχάτων, Η Πατρίς, η Ανωτάτη Διοίκησις απαιτεί να κρατήσητε ψηλά την τιμήν των όπλων».

...............Του απήντησα ότιδήποτε και αν συμβή δεν θα εγκαταλείψωμεν το 731 και έχω πεποίθησιν ότι δεν θα περάσουν οι Ιταλοί.

Περί την 8ην ώραν το Πυροβολικόν του εχθρού ήρχισε να επιμηκύνη την βολήν του εις τα μετόπισθεν του Τάγματος και την 08:30 έπαυσεν την βολήν του επί των υψωμάτων 731 και 717. ΄Ητο φανερόν πλέον ότι θα ήρχιζεν η επίθεσις των Ιταλών. Διέταξα τους Λόχους να ετοιμάσουν τα αυτόματα και να μη βάλουν από μεγάλας αποστάσεις, παρά μόνον όταν οι Ιταλοί θα έφθαναν εις ωρισμένα σημεία του εδάφους που υπεδείχθησαν επί τόπου εις απόστασιν περίπου 200 μέτρων.
Περί την 09:30 ώραν οι Ιταλοί χρησιμοποιούντες τας δεξιά του 5ου Λόχου βαθείας γραμμάς πλησιάζουν επικινδύνως και προσεγγίζουν τα κατεστραμμένα συρματοπλέγματα. Αρχίζει πλέον ο αγών διά της χειροβομβίδος. Οι Ιταλοί δοκιμάζουν με τρόμον και φωνάς τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των αμυντικών μας χειροβομβίδων.

(Μεσημέρι):
Την μεσημβρίαν προσπαθούν οι Ιταλοί να επαναλάβουν την επίθεσίν των, αλλά ευθύς ως αναπτύσσονται καθηλούνται και διασκορπίζονται από το Πυροβολικό και τα Πολυβόλα μας.

(Απόγευμα):
Το απόγευμα και ενώ μέχρι της στιγμής εκείνης τα εχθρικά πυρά είχον αραιωθή, εκσπά και νέα επίθεσις μετά σφοδρού βομβαρδισμού, εφ' ολοκλήρου του τομέως της Ι Μεραρχίας και ανασκάπτεται πάλιν το έδαφος από το πυροβολικόν και τας βόμβας αεροπλάνων. Οι στρατιώται περιμένουν να πλησιάσουν τα εχθρικά τμήματα πεζικού, τα παραλαμβάνουν με τα αυτόματα και τα αποδεκατίζουν με επιτυχείς ριπές και όταν ο εχθρός χρησιμοποιή τας βαθείας γραμμάς και προσεγγίζει τα χαρακώματα, επιτίθενται διά της χειροβομβίδος και της λόγχης.
Οι Ιταλοί όμως δεν παραιτούνται. Δοκιμάζουν διά μία ακόμα φοράν, προτού νυκτώση, να διασπάσουν τας γραμμάς μας επί του υψώματος 731.Και η προσπάθεια αυτή αποκρούεται σε σοβαροτάτας απωλείας.

(Βράδυ):
Η νύκτα μας βρίσκει όλους εξηντλημένους σωματικώς. Είμεθα όλη την ημέραν νηστικοί. Εν τούτοις κανείς δεν θέλει να φάγη. Έχουμε άφθονο κονιάκ. Οι Λόχοι δεν ζητούν ψωμί αλλά χειροβομβίδας αμυντικάς και σκαπανικά εργαλεία. Καθ' όλην την νύκτα οι ημιονηγοί του Τάγματος, οι αφανείς αυτοί ήρωες επηγαινοερχόνταν εις τον σταθμόν εφοδιασμού διά να μας φέρουν εκατοντάδας φορτίων χειροβομβίδων, πυρομαχικών και λοιπών εφοδίων.
Related Posts with Thumbnails