ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

29/10/10

"ΑΝΑΤΟΛΗ" ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ <<ΑΝΑΤΟΛΗ>>
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ
·        Αναφερόμενοι στο κείμενο που δημοσιεύθηκε, από τον επικεφαλής της παράταξης < < δυναμική πρωτοβουλία >> αλλά και στις θέσεις της δημοτικής αρχής για την χάραξη της Ολύμπιας οδού από τον Καϊάφα και τους 8 παραλιακούς οικισμούς παραθέτουμε τα παρακάτω.
·        Η Ευρωπαϊκή  Ένωση, που συγχρηματοδοτεί το διευρωπαϊκό δίκτυο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, αποφάνθηκε με την προειδοποιητική επιστολή και την αιτιολογημένη γνώμη που εξέδωσε τον Οκτώβρη του 2009,ότι η ελληνική δημοκρατία παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, και η συγκεκριμένη χάραξη  θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις, στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
·        Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αφορά το έργο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει πάνω από 50  παραλείψεις και ελλείψεις.
·        Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάλεσε την Ελληνική πολιτεία να ανασχεδιάσει το έργο στην περιοχή του Καϊάφα και των οικισμών και υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου από ανατολική διαδρομή, που θα παρακάμπτει τον Καϊάφα και τους παραλιακούς οικισμούς μέχρι τον ποταμό της  Νέδα.
·        Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, (Σ.Τ.Ε) αποφάνθηκε επίσης ότι η διέλευση μέσα από τον Καϊάφα και τους οικισμούς θα ήταν καταστροφή, με βάση το άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος,  που προστατεύει το οικιστικό περιβάλλον.
·        Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας,  δεν επιτρέπει την δίοδο τον κλειστών αυτοκινητοδρόμων μέσα από τους οικισμούς, διότι βλάπτει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
·        Κανένα θεσμικό όργανο ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν ακυρώνουν το έργο, αντίθετα προτείνουν την υλοποίησή του από την ανατολική διαδρομή που θα ωφελεί όλους  και δεν θα ζημιώνει  κανέναν.
·        Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί το επιπλέον κόστος του έργου κατά 50%.
·        Η διασύνδεση της Ολυμπίας οδού με κάθετο άξονα, με τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και την Φιγαλεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα  την ανάπτυξη των ορεινών οικισμών της ευρύτερης περιοχής της  Φιγαλείας και την έξοδό τους στο φως.
·        Είναι αδιανόητο οι αποφάσεις και οι  απόψεις της  δημοτικής αρχής να είναι υπεράνω του Ευρωπαϊκού δικαίου, του ελληνικού Συντάγματος  και της νομιμότητας.
·        Η Ευρωπαϊκή Ένωση  και το ελληνικό Σύνταγμα, εκφράζουν το δημόσιο συμφέρον  και όχι οι απαρχαιωμένες και χωρίς επιχειρήματα πρακτικές της δημοτικής αρχής, η οποία έχει αποδείξει ότι αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, και τους κανόνες  του κράτους δικαίου, αλλά και την τεράστια ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου μας.
·        Την ανατολική διαδρομή υποστηρίζουν όλοι οι βουλευτές του νομού, η  νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, επιπρόσθετα  στην κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κύριο Ρέππα, υπήρξε η δέσμευση για την ανατολική χάραξη.
·        Οι ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που προσυπέγραφαν αβίαστα και  κατ’ επανάληψη την κατεδάφιση του Καϊάφα, που αποτελεί τόπο παγκόσμιας περιβαλλοντικής αξίας, είναι η άλλη όψη της Ολυμπίας, και το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. 
·        Τέλος υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα και απαρέγκλιτα, την υλοποίηση του έργου, από την ανατολική διαδρομή στην περιοχή του Καϊάφα και των οικισμών, το οποίο θα φθάνει στον τελικό προορισμό του στην Τσακώνα όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Η περιοχή απαιτεί ένα όραμα και ένα νέο ξεκίνημα,  που θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου. Επιπλέον απαιτεί ένα νέο ήθος νομιμότητας και δικαιοσύνης για τον πολίτη.
Για τους λόγους αυτούς απαιτείται, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα επιδιώξουμε την υλοποίηση του, και θα βασίζεται στις παρακάτω επιλεγμένες δράσεις: 
1. Το ειδικό σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης του Καϊάφα και της παραλιακής ζώνης, με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
2.   Τη σύσταση ειδικού φορέα διαχείρισης του Καϊάφα.
3.   Την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του σχεδίου για την ανάδειξη αξιοποίηση και προστασία της Νέδα και των όμορφων παρόχθιων οικισμών.
4.  Το σχέδιο διαχείρισης υδάτων των ποταμών της Νέδα και του Καϊάφα και τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών, ώστε να αποτραπεί η επικίνδυνη ρύπανση των υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα.
5.  Ολοκληρωμένο σύστημα ύδρευσης-αποχέτευσης στον Διευρυμένο Δήμο και σχέδιο ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.
6.  Οδική διασύνδεση της παραλιακής ζώνης με Φιγαλεία και Επικούρειο Απόλλωνα. Αποκατάσταση ορεινού οδικού δικτύου της Φιγαλείας και των ορεινών δημοτικών διαμερισμάτων.
7.  Την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με στόχο την δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους.
8.   Την υποστήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
9.  Την τόνωση  και ανάδειξη των παραδοσιακών ορεινών οικισμών, που αποτελούν πηγή ζωής.
10. Πολεοδομική ανασυγκρότηση του Διευρυμένου Δήμου.
11. Αναδιαμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής του νέου διευρυμένου  Δήμου δίνοντας βάρος στον τομέα της   <<  Υποστήριξης και Φροντίδας  στο σπίτι >>,  ειδικότερα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ
     Η ευαισθησία και η συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας θα είναι βασικός   πυλώνας  για την κοινωνική πολιτική του νέου δήμου
v    Αποπεράτωση ΚΗΦΗ/Γηροκομείου
v    Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας προ και σχολικής ηλικίας
v    Στήριξη Δημοτών-Ανέργων
v    Απαλλαγή ανέργων από Δημοτικά Τέλη
v    Διευκόλυνση εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με ανάπτυξη προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης τις απογευματινές ώρες
v    Επιδότηση διδάκτρων για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις, για όσους έχουν δηλωμένο εισόδημα κάτω του βασικού εισοδήματος, τρίτεκνες οικογένειες-πολύτεκνες, άτομα ΑΜΕΑ
v    Διευκόλυνση ανέργων που χάνουν το δικαίωμα περίθαλψης για πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΙΚΑ-ΕΣΥ
v    Ενίσχυση δημιουργίας ανταλλακτικών μορφών οικονομίας(ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ) και δημιουργία κοινωνικής επιχειρηματικότητας τας με στόχο την διευκόλυνση των ανέργων-απόρων,(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ)
v    Κατ’ οίκων βοήθεια για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας
v     Αναστολή πληρωμής χρεών προς τον Δήμο, χωρίς προσαυξήσεις, των Ανέργων-Απόρων, με σχετική αδυναμία
v    Έκδοση ''ΚΑΡΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ'', με δικαιούχους: συνταξιούχους  ΟΓΑ, δικαιούχους ΕΚΑΣ, άπορους πρόνοιας, τρίτεκνες -πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ. Θα παρέχονται προνομιακές τιμές-εκπτώσεις σε συνεργασία με την ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
v    Στήριξη τοπικής αγοράς, με μέτρα όπως: απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 3 χρόνια για νέες επιχειρήσεις
v    Τα παραπάνω μέτρα έχουν εξειδικευθεί λεπτομερειακά στο πρόγραμμα μας για την παραπέρα  εφαρμογή τους .
ΑΝΑΤΟΛΗ σημαίνει:ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ-ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ- ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails