ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

6/4/19

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΞΗΡΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΑΤΟ



Σε δύο κοντινά χωριά έκανε επίσκεψη ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος κάνοντας φιλική συζύτηση με τους κατοίκους των χωριών. Θυμίζουμε ότι ο γιατρός έχει και κάποια καταγωγή από τον Κακόβατο όπου αυτή την φορά ποντάρει να κερδίσει τον Πανταζή ο οποίος είχε κάνει πανηγυρική νίκη στις προηγούμενες εκλογές.




ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΙΑΓΚΟΣ: ΑΘΟΡΥΒΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ.



Μια αθόρυβη (άλλα τελικά έκανε πολύ μεγάλο μπαμ...) κίνηση ήταν η συστράτευση του Χρήστου Πλιάγκου με τον συνδυασμό του Πανταζή Χρονόπουλο.  Η συνεργασία αυτή που θεωρείται "κίνηση ματ"  έχει αντίκτυπο σε μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων οι οποίοι εκτιμούν πάρα πολύ την προσωπικότητα του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως. Επίσης είναι γνωστή η φιλική σχέση του πρώην υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Αγραπιδά ο οποίος μάλλον θα υποστηρίξει την εν λόγω υποψηφιότητα.

 

οι δύο συνεργάτες δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο.

 

Πανταζής Χρονόπουλος: Ένας άνθρωπος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας, αγωνιστής σε πολλά επίπεδα. Ένας άνθρωπος που έχει επιτυχίες στον κόσμο των κυνηγών και γενικότερα στην κοινωνία της Ζαχάρως. Καλωσορίζουμε στην νέα νικηφόρα πορεία τον φίλο και επιχειρηματία Χρήστο Πλιάγκο, πρώην Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ’ ΚΟΠ, υπεύθυνος για την θηροφυλακή».

Χρήστος Πλιάγκος: «Συντάσσομαι με τον Πανταζή Χρονόπουλο, στην προσπάθεια αυτή για τη Ζαχάρω και τη Φιγαλία. Στο προσκλητήριο αυτό της ανανέωσής του εκλεγμένου Δημάρχου, δίνω το παρόν με σκοπό να προχωρήσουμε μπροστά, ενωτικά και συνθετικά για τον τόπο μας. Έχουμε καθήκον να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να προχωρήσουμε σε νέα βήματα.
Σας καλώ να ενώσουμε την κοινωνία. Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και τις ιδέες μας. Χρειαζόμαστε όλοι. Ας κάνουμε τα βήματα μαζί»

 

 Για τον Πανταζή έχω μιλήσει αρκετές φορές και δεν με εκπλήσσει που  ξέρει να κάνει εκλογές και να "δουλεύει" στο παρασκήνιο και να διεκδικεί την Δημαρχεία με δυνατά ονόματα...... 

Κώστα, Τάσο μάλλον θέλει περισσότερο προσοχή.

«Μάθε πού ψηφίζεις»

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. 
 Με την εφαρμογή οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν στις 26 Μαΐου στις δημοτικές εκλογές, για την ανάδειξη νέων περιφερειαρχών, δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

5/4/19

Ανακοίνωση "Ν.Ε.Δ.Α" για το λεωφορείο του Δήμου Ζαχάρως

 

 Δικαιώθηκε η «ΝΕ.Δ.Α» με την προσφυγή του Δημοτικού της Συμβούλου Τάσου Αλτάνη για την εκποίηση του λεωφορείου! 

 Εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της νομιμότητας, τονίζεται από την παράταξη του κ. Αλεξανδρόπουλου.

Η παράταξη της «ΝΕ.Δ.Α» δικαιώνεται για την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Αλτάνης σχετικά με την εκποίηση λεωφορείου του Δήμου Ζαχάρως, το οποίο αποτελούσε δωρεά της Εθνικής Τράπεζας μετά τις πυρκαγιές του 2007 για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής, κάτι που από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ, προτείνοντας το λεωφορείο να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
 

Πρόκειται για μια απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που αποτελεί πέραν των άλλων και ένα… ηχηρό μήνυμα προς τη Δημοτική Αρχή που έχει χάσει κάθε  <<μέτρο>>  για να σταματήσει τις αλχημείες και τις αυθαιρεσίες της, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αυθαιρεσίες που δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους ίδιους τους δημότες, αλλά και σε όλους εκείνους που προσπάθησαν την περίοδο των πυρκαγιών να βοηθήσουν τον «πληγωμένο» μας Δήμο.
 

Η ίδια απόφαση είναι και μια ισχυρή απάντηση απέναντι στον τοποθετημένο Δήμαρχο Ν. Χαραλαμπόπουλο, που έσπευδε να παρουσιάσει με έναν απαράδεκτο και πέραν κάθε δεοντολογίας τρόπο το συγκεκριμένο θέμα, κρύβοντας από τη δημοσιότητα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία!!!
 

Ας αντιληφθούν λοιπόν στη Δημοτική Αρχή ότι η «ΝΕ.Δ.Α» θα εξαντλεί κάθε προσπάθειά της για την εξασφάλιση της νομιμότητας, όσο και αν δεν τους αρέσει.
Θα τους επαναφέρει «στην τάξη», αναδεικνύοντας σταθερά την προβληματική τους λειτουργία που είναι ιδιαιτέρως επιζήμια για το Δήμο και τους πολίτες του, και θα προστατεύει το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Ζαχάρως.

 

ΓΡΑΦ.ΤΥΠΟΥ ΝΕ.Δ.Α

Greco Latino - Μάνα θα γίνω βουλευτής

Ενισχύεται με εξοπλισμό το Νοσοκομείο Αμαλιάδας


Οι δυνατότητες αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, εξετάστηκαν  στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι ένα αυτοτελές νοσοκομειακό ίδρυμα και ως τέτοιο θέλουμε να λειτουργεί. Δεν είναι συμπληρωματικό του Νοσοκομείου Πύργου» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση και αποσαφήνισε: «Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας».

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και την στελέχωσή του, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη και να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στο πρόγραμμα εφημεριών.
Αποσαφηνίστηκε ότι η στελέχωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ανήκει στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Κράτους. Στην κατεύθυνση αυτή η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, εξετάζει σχετικές λύσεις.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση, όπως άλλωστε έπραξε και με την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 122.270 ευρώ, που πρόκειται να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Νοσοκομείο θα εξοπλιστεί με νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας, μηχανοϋδραυλικές κλίνες νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, αμαξίδια, καρέκλες θαλάμου ασθενών κ.α.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλείας ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Υποδιοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης και τα μέλη της Επιτροπής για τη Διάσωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Κώστα Τσαούση Πρόεδρο της Επιτροπής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


έφεδρος λοχίας Δημήτρης Ίτσιος : " Έκανα το καθήκον μου...."

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941 οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, επί τις βουλγαρικής μεθορίου. Οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν μια ηρωική μάχη στα οχυρά. Ξεχωριστή όμως, είναι η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο Π8 στην Ομορφοπλαγιά του όρους Κερκίνη (Μπέλες) πάνω από το χωριό Άνω Πορόια Σερρών.

  Ο Λοχίας Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε στης 5 Απριλίου 1906,  ήταν Έλληνας βλάχικης καταγωγής, έφεδρος υπαξιωματικός του Ελληνικού στρατού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα με την κωδική ονομασία "ΜΑΡΙΤΑ" τον Απρίλιο του 1941, ο Λοχίας Ιστιος  διοικούσε διμοιρία πολυβόλων που ήταν ταγμένη στα Π7 και Π8 πολυβολεία.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνο με πέντε στρατιώτες, κάλυψε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο  χρόνο μπορούσε. Ο έφεδρος λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά. Σχεδόν 33 χιλιάδες σφαίρες ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν περίπου  200 άνδρες και να χάσουν έναν αντισυνταγματάρχη, τον Έμπελινγκ. 

Ο Ίτσιος έχει εντολή να υποχωρήσει και αυτός, όταν κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά οι Γερμανοί τον περικύκλωσαν. Ο Ίτσιος δίνει εντολή στους στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση. 

Οι άνδρες υπάκουσαν εκτός από δυο φαντάρους, τον ΖΙΩΓΑ και τον  ΚΟΖΑΡΤΖΗ. Οι τρεις άνδρες μένουν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι. Ούτε οι βολές του  πυροβολικού, ούτε οι επιθέσεις των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ σταμάτησαν την αντίσταση του πυροβολείου. 

Τελικά τους νίκησε το αναπόφευκτο. Η εξάντληση δηλαδή των πυρομαχικών τους. Δεν είχαν πλέον άλλες σφαίρες. Αναγκαστικά παραδόθηκαν. Οι Γερμανοί πλησίασαν το Π8 και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία. Ο διάλογος φθάνει με διάφορες παραλλαγές αλλά το πνεύμα είναι πάντα ίδιο…



Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου;

 Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής.

 Στρατηγός Σόρνερ: Εσύ;

 Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Ναι;

 Στρατηγός Σόρνερ: Συγχαρητήρια, με την αντίστασή σου, ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου.

Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Έκανα το καθήκον μου.

 Στρατηγός Σόρνερ: Και τώρα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου.

Ο Διοικητής διέταξε να τον εκτελέσουν. Ο Ίτσιος με απορία ρώτησε γιατί;, αλλά ο Γερμανός δεν είχε άλλες απαντήσεις. Έβαλε τους άνδρες του να παρουσιάσουν όπλα. Τον τίμησε και αμέσως μετά με το όπλο του πυροβόλησε στο κεφάλι. 

Τους άλλους δύο φαντάρους δεν τους πείραξε. Μετά από λίγο τους άφησε ελεύθερους και αυτοί διηγήθηκαν την ιστορία τους και τη θυσία του Ίτσιου.

Μετά τον πόλεμο η γυναίκα του ξέθαψε τα οστά του και τον έθαψε στο χωριό τους που ήταν κάτω από το πολυβολείο, τα Άνω Πορρόια Σερρών.



Μεταθανάτια, στον Δημήτριο Ίτσιο αποδόθηκε ο βαθμός του Επιλοχία, καθώς και το Αργυρό Αριστείο Ανδρείας. Μετά από χρόνια, στήθηκε στην Ομορφοπλαγιά, κοντά στο Π8, αναμνηστική στήλη και το στρατόπεδο που υπάρχει στο χώρο της θυσίας του, πήρε την ονομασία «Στρατόπεδο Ίτσιου».

  Πηγές:ΔΙΣ/ΓΕΣ
 https://cognoscoteam.gr

4/4/19

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αύριο

Παλιότερη σύσκεψη
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συγκαλεί σύσκεψη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32, 3Οςόροφος) έχουν κληθεί να μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Δήμου Ήλίδας και της Επιτροπής για τη Διάσωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Θα συμμετέχουν επίσης ο Αντιπερφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομίας Παναγιώτης Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.
Στόχος της σύσκεψης είναι να αναζητηθούν λύσεις για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.


Η Οικολογική Δυτ. Ελλάδα για την πυρκαγιά στο Κουνουπέλι του Εθνικού Πάρκου της Στροφυλιάς


Η φύση να επουλώσει μόνη της τις πληγές της 
Επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου
Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η σοβαρή (αλλά όχι ολική) καταστροφή από την πυρκαγιά στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς. Προβληματισμό, διότι είναι η τρίτη φορά στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και η δεύτερη μετά το 2015 που εκδηλώνεται πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία πρόκειται ακριβώς για το τμήμα του δάσους που δέχεται έντονες πιέσεις από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό καταρρίπτει και τον ισχυρισμό των καταπατητών ότι δήθεν «προστατεύουν» το δάσος, αφού όλες οι πυρκαγιές ξεκινούν σε αυτό, το Νότιο τμήμα του δάσους, κοντά στις καλλιέργειες, τους δρόμους και τις εκχερσωμένες περιοχές.

Η Αριστερή Παρέμβαση για την πυρκαγιά στη Στροφυλιά


Προσχεδιασμένο έγκλημα περιφέρειας-κυβέρνησης 
η πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς!

Ένα μοναδικό δασικό οικοσύστημα θυσιάζεται μπροστά στην ανημπόρια του κρατικού μηχανισμού, προς όφελος μιας περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η φωτιά που ξέσπασε στο δάσος της Στροφιλιάς στην Ηλεία, σε πολλαπλές εστίες ταυτόχρονα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία! Ούτε οφείλεται στην «κακιά στιγμή».
Σε ένα από τα σπανιότερα μεσογειακά οικοσυστήματα και τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους, εκατοντάδες στρέμματα έγιναν στάχτη σε μερικές ώρες. Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου φανερώνεται η πλήρης ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού για ζητήματα δασοπροστασίας, πυρασφάλειας και αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Στην περιοχή επιχείρησαν ελάχιστες επίγειες δυνάμεις και μόλις δυο αεροσκάφη, καθώς τα υπόλοιπα δεν έχουν συντηρηθεί! Φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας πουλά ο κ. Τσίπρας όταν δύο μέρες πριν ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού στην πυροσβεστική μέσα στον Απρίλη. Μάλλον και αυτούς θα τους χαρίσει στη Fraport για να φυλάνε τα 14 περιφερειακά αερόδρομια που ο ίδιος ξεπούλησε. Για τη περιφέρεια δε είναι προφανές πως δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με ξεκάθαρη ευθύνη της περιφερειακής αρχής.

Αίτημα για παράταση υποβολής εγγραφών στο Κτηματολόγιο

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιο Σταθάκη, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος ζήτησε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των εγγραφών στο Κτηματολόγιο στον Δήμο Ζαχάρως.

 Η επιστολή, έχει ως εξής:

 "Κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, με σκοπό την Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των εγγραφών στο Κτηματολόγιο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στην οποία υπάγεται και ο Δήμος Ζαχάρως.

Η προθεσμίας για την καταχώρηση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο, εκπνέει την 30ή Απριλίου 2019. Η μέχρι τώρα διαδικασία αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς παρουσιάζονται πολλαπλές δυστοκίες στους πολίτες, με αποτέλεσμα, η όλη διαδικασία να αργεί.

Η συμμετοχή στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα ο χρόνος να μην επαρκεί για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. Για αυτούς τους λόγους ζητώ την παράταση της διαδικασίας, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019, ως ένα εύλογο διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας."

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος

3/4/19

Φαρμάκης: "Η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται... μετάγγιση σύγχρονης αντίληψης"

Συνέντευξη Νεκτάριου Φαρμάκη, υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας στην εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ" και το δημοσιογράφο Φώτη Καλύβα.

2/4/19

Εκλογική Διακήρυξη της ΑΡ.ΠΑ στη Δυτική Ελλάδα.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ..... "άστους να λένε......"

Ο Πανταζής Χρονόπουλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μόνο ένα πράγμα λέει : 

"...άστους να λένε.... εγώ θα είμαι ο Δήμαρχος..."

Και λέω εγώ, 

μήπως κινείται με ρυθμούς και μεθόδους που αρχίζουν να του δίνουν σιγουριά για τα ποσοστά του ? 

μήπως έχει ένα σταθερό δίκτυο προσώπων που δουλεύουν σπίτι-σπίτι, τηλεφωνικώς και πρόσωπο με πρόσωπο ?

Δεν μπορεί  κανείς να μαντέψει αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι φιλίες ή οι έχθρες προς το πρόσωπο του δεν είναι σταθερές γιατί έχει την ικανότητα να συνομιλεί και να πείθει εύκολα ακόμα και αυτούς που τον κατηγορούν. 

μου είπαν ότι εξασφάλισε την στήριξη υψηλού πολιτικού προσώπου και ότι η προεκλογική του εκστρατεία θα είναι έντονη και συνεχείς προς κάθε κατεύθυνση......, 

είδωμεν.

                                         "....τους έχω ρεεεεεεε........"

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ στο ΛΕΠΡΕΟ «Η εγκατάλειψη στα χωριά μας είναι εμφανής»

Στο Λέπρέο ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΝΕ.Δ.Α. Κώστας Αλεξανδρόπουλος συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και να δει από κοντά τα προβλήματα τους.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος στους κατοίκους του ιστορικού χωριού είπε ότι  «διαπιστώνεται κάθε φορά ότι όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί λύσεις αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κάτι που είναι προϊόν και αποτέλεσμα μιας προκλητικής αδιαφορίας και ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει ακόμη και τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας»

 «Η εγκατάλειψη στα χωριά μας είναι εμφανής» ήταν το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας του.

Στην συνομιλία του με τους κάτοικοι του χωριού συζητήθηκαν μακροχρόνια προβλήματα όπως το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και η ανάγκη στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων με άδειες λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού  και στην κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους»  ήταν η άποψη του κ. Αλεξανδρόπουλου τονίζοντας στη συνέχεια ότι «οφείλαμε λοιπόν εμείς να κάνουμε τα αυτονόητα στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ανασυγκρότησης. Να δούμε τα χωριά  μας να ξαναζωντανεύουν, να βρίσκουν τους ρυθμούς κανονικότητας και να βελτιώνονται οι υποδομές μιας ευπρεπούς ζωής των συμπολιτών μας. Τότε μόνο μπορεί να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας».

ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ....."ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΜΟΝΟ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην περιοχή Ζαχάρως, όπως ακούω, δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση τον υποψήφιο της παράταξης Φαρμάκη που έχει κάνει "θεαματική κάθοδο" στις περιφερειακές εκλογές.

Ακούγεται ότι ο προτεινόμενος απο την Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ήταν άλλο κομματικό στέλεχος και πιο παλιός στις εκλογικές διαδικασίες της περιοχής.

Μέχρι εδώ ...καλά ? 

ωραία λοιπόν, και τι έγινε μετά ? της "τρελής"..... χαχαχα.... 

λένε ότι ο Κουρούβανης κινήθηκε παρασκηνιακά και έφαγε τον προτεινόμενο ... πριν την στροφή χωρίς όμως να είναι διασταυρωμένη η πληροφορία. Για αυτό υπάρχει μια άλλη εξήγηση που την άκουσα και αυτή από άνθρωπο που πηγαίνει τακτικά στις ΜΟΥΡΙΕΣ αλλά δεν μπορώ ακόμα να την δημοσιεύσω. Πάντως πριν την ανακοίνωση του ονόματος υπήρξε συνεννόηση των δυο διεκδικητών της θέσης και μάλλον η Τ.Ο. είναι η εκτεθειμένη της υπόθεσης, μένει να το δούμε πως θα κινηθούν τα μεγαλοστελέχη της Ν.Δ. .....στην Ζαχάρω και Φιγαλία.  Τι θα πράξουν άραγε ....στήριξη ή αντιστήριξη στον "ατίθασο" και "πολύ διαφημιζόμενο" δημοσχεσίτη Μπίζα ? 

Ο Κοροβέσης ή Κουρούβανης στο κέντρο της φωτογραφίας με τους ψηφοφόρους του και ένθερμους υποστηρικτές του.

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΖΑΧΑΡΩ......

Κρίμα που φτάσαμε στην εποχή των δημοτικών εκλογών και τα μεγάλα πολιτικά κόμματα βγάζουν "την ουρά τους" απ'εξω και δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να στηρίξουν τους υποψηφίους τους.

Κρίμα που άφησαν, λόγω παλαιότερων λαθών τους, την τοπική κοινωνία εκτεθειμένη στην μιζέρια και την έλλειψη ενδιαφέροντος για ενασχόληση με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση απο στελέχη που θα μπορούσαν να την επανεκινήσουν  σε καλύτερες βάσεις και κυρίως σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογικές λύσεις. 

Ενας Δήμος με προοπτικές πολύπλευρης ανάπτυξης δυστυχώς από την άγρια αντιπαλότητα κυρίως μεταξύ των δύο-τριών υποψηφίων επικάλυψε οποιαδήποτε καλή προσπάθεια και οι συνεχείς αντεγκλήσεις και κατηγορίες μετέτρεψαν την κοινωνία σε υπερασπιστές πότε του ενός και πότε του άλλου..... και μάλλον το έργο θα ξανά παιχτεί..... 

 

Κρίμα ρε Ζαχάρω  .......!!!!!!!!!

 


 

 

ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και σε αυτές τις δημοτικές -περιφερειακές εκλογές.  Έχει παρατηρηθεί κάποιοι να είναι πρόθυμοι υποψήφιοι για τις εκλογικές λίστες  οι οποίοι δεν έχουν κανένα ικανό βιογραφικό που να εγγυάται ότι θα αντεπεξέλθουν με  ικανότητα στα σοβαρά καθήκοντα που (αν εκλεγούν) θα πρέπει να ασκήσουν.   Πως  να ψηφίσεις έναν που π.χ.

1. δεν έχει ικανοποιητικό μορφωτικό επίπεδο που να μπορεί να καταννοεί νόμους, εγκυκλίους και συναφή υπηρεσιακά έγγραφα του Υπουργείου,της Περιφέρειας και του Δήμου

2. δεν έχει σταθερή πορεία στην μέχρι τώρα ενασχόλησή του με τα κοινά, και εμφανίζεται κριτής και "αποφασισμένος" να βάλει επιτέλους πράξη ενώ συμμετείχε σε συμβούλια ή ήταν μέλος παράταξης που διοικούσε...... !!!!

3. δεν έχει επαγγελματική  ή προσωπική παρουσία ικανή να εγγυηθεί ότι θα είναι ανάλογη και η επιτυχία του στα καθήκοντα που θα αναλάβει.

4. έχει συμμετοχή σε παράνομες πράξεις, διώξεις και συχνές κλήσεις σε δικαστικές αίθουσες....

5. είναι ετεροδημότης και μας έρχεται για να συμμετέχει ως υποψήφιος ώς νέο αίμα και με αέρα επιτυχημένου που θυμήθηκε τον τόπο του, λέγοντας και το παρμύθι οτι δεν ήθελε αλλά τον ...πίεσαν να αποδεχτεί την υποψηφιότητα.

6. δεν έχει σταθερή άποψη και την αλλάζει ανάλογα πως τον βολεύει για να μπορεί να πρωταγωνιστεί και να μην ...πάει σπίτι του, χθες αντίθετοι και αντίπαλοι σήμερα φίλοι και αδέλφια.... !!!! ρε πως τους αλλάζουν τα συμφέροντα 


εχετε εσεις κάποιο παράδειγμα ???

1/4/19

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ....ΜΑΤΣ, ΚΑΤΙ ΨΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ " ΖΟΥΡΤΣΑ "





Στο χωριό όπου έχει μεγάλη ιστορία στο προεκλογικό μαγείρεμα και στο σταύρωμα των ψηφοδελτίων (για όσους δεν ξέρουν) άρχισε να εμφανίζεται δειλά-δειλά μια  "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" (ίσως πολύ αργά, αλλά όχι ασήμαντη) για να δημιουργήσει ένα πόλο αντίστασης τόσο στο παλαιό συνδυασμό του Χρονόπουλου όσο και στην ανοδική πορεία του Αλεξανδρόπουλου που δείχνει να αιφνιδιάζεται και να ψάχνεται...... θα επανέλθω σύντομα. !!!


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ....... 

ΖΑΧΑΡΩ ......ΗΛΕΙΑ.......ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ........ ολοι πάμε .....ΚΑΛΠΗ

Πάλι μαζί......


Καλώς σας ήρθα ....... μαζί με τις  ΕΚΛΟΓΕΣ και .....εγώ  το ......ΑΜΑΡΤΩΛΟ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

Related Posts with Thumbnails