ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/7/11

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΞΗΡΟΧΩΡΙΤΗ.

Αμαρτωλέ,
 αν θες να μάθεις της ζήτησε γονατιστός συγνώμη και εκείνη τώρα θα του βάλει και...καπίστρι. Όσο για το σαμάρι, του έχει πάρει μέτρα.
Το πουλί που πολύ λαλεί στο τέλος την πατεί.....
χαχαχαχαχαχα

μήνημα μέσω email.

ΑΠΟΨΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Οι ετοιμασίες συνεχίζονται ακόμα και αυτή την ώρα. Πέρασα από την πλατεία Κακοβάτου και είδα τους εθελοντές του πολιτιστικού συλλόγου αλλά και του ποδοσφαιρικού συλλόγου να έχουν πιάσει δουλειά και να κάνουν διάφορες εργασίες για να είναι όλα έτοιμα για απόψε το βράδυ. Όσοι δεν το γνωρίζουν προλαβαίνουν να πάνε στις 9.30 μμ για να απολαύσουν φαγητό μετά ...μουσικής. Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με ομιλίες, προϊόντα ελιάς, αλλά το κυριότερο  φαγητά με βάση το ελαιόλαδο θα προσφερθούν από τις κυρίες του χωριού. Έχει ετοιμασθεί λίστα φαγητών για κάθε νοικοκυρά και θα στηθεί ένας μεγάλος μπουφές για όλους. Θα έχει και γλυκά, πλούσιο το μενού.!!!!
Μετά θα υπάρχει μουσική σ΄κηνή με παιδιά του λυκείου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ...ΟΡΕΞΗ.

22/7/11

ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΚΑΦΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ιστορία

Τα φουσκωτά σκάφη όπως τα γνωρίζουμε σήμερα γεννήθηκαν στη Γαλλία πού ακόμα και τώρα αποτελεί ένα από τους κύριους κατασκευαστές του είδους στον κόσμο. Το όνομα ZODIAC ακόμη χρησιμοποιείται συχνά όταν κάποιοι αναφέρονται σε φουσκωτά σκάφη. Τα φουσκωτά απόκτησαν μια καλή φήμη σ'όλες τις θάλασσες του κόσμου και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, γι'αυτό το φουσκωτό σκάφος αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, με αποτέλεσμα να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά των πολυεστερικών σκαφών.
Εως τα μέσα της δεκαετίας του 1950 τα φουσκωτά γιά το ευρύ κοινό δεν ήταν παρά κωπήλατες σχεδίες, ενώ τότε ξεκίνησε η χρήση της εξωλέμβιας μηχανής παρ'όλο που είχε εφευρεθεί ήδη από το 1909 από τον Ole Evinrude. Στις αρχές της δεκατείας του '50, ο Γάλλος αξιωματικός και βιολόγος Alain Bombard ήταν ό πρώτος που συνδίασε την εξωλέμβια μηχανή, το σκληρό πάτωμα και φουσκωτό σε σχήμα σκάφους. Ο πρώην κατασκευαστής αεροσκαφών Zodiac δημιούργησε αυτό το σκάφος και ο φίλος του Bombard, ο δύτης Jackes-Yves Cousteau  ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί αφού ο Bombard διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό με το φουσκωτό του το 1952. Ο Cousteau πείσθηκε από το ρηχό εκτόπισμα και την καλή απόδοση αυτού του τύπου σκάφους και τα χρησιμοποίησε ως τα αγαπημένα του βοηθητικά (tender) στις εξερευνήσεις του.
Το φουσκωτό σκάφος της Zodiac υπήρξε τόσο επιτυχημένο που η εταιρία δεν προλάβαινε να κατασκευάσει τόσα ώστε να ικανοποιήσει τη ζήτηση. Ετσι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η βρετανική εταιρία Humber υπήρξε η πρώτη που κατασκεύασε φουσκωτά σκάφη της φίρμας Zodiac στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Rigid-hulled inflatable boat

Το μοντέρνο φουσκωτό σκάφος με σκληρή γάστρα (RIB, rigid-hulled inflatable boat) αποτελεί εξέλιξη του συμβατικού φουσκωτού. Η μορφή της γάστρας βοηθά την πλεύση του σκάφους κόβοντας το κύμα με άνεση όταν ταξιδεύει με ταχύτητα αλλά και σε συνθήκες έντονου κυματισμού. Η δομή της είναι ικανή να υποστηρίξει δυνατότερες εξωλέμβιες ή ακόμη και εσωλέμβιες μηχανές. Το πάτωμα σε αυτά τα σκάφη είναι και αυτό από σκληρά υλικά που εκτός από τη δυνατότητα διαμμόρφωσης του κατάστρωματος συμβάλει και στην ακαμψία του σκάφους. Ουσιαστικά ένα σκάφος RIB στέκεται σχεδιαστικά ανάμεσα στο συμβατικό φουσκωτό και στο πολυεστρικό συνδιάζοντας πλεονεκτήματα και απο τους δύο κόσμους.
Πέραν της χρήσης τους ως ναυαγοσωστικές και σωσίβιες λέμβοι, τα σκάφη αυτά χρησιμοποιούνται ως καθημερινά βοηθητικά σε μεγαλύτερα σκάφη και σαν σκάφη αναψυχής. Επιπλέουν εξαιρετικά, είναι πρακτικά αβύθιστα και έχουν μεγάλη μεταφορική ικανότητα αναλογικά με το μέγεθός τους. Κάποια RIBs φτάνουν και ξεπερνούν σε μήκος τα 14 μέτρα και συμπεριλαμβάνουν πλήρη κονσόλα με όργανα ελέγχου και πλοήγησης, χαρακτηριστικά πολυτέλειας και πλήρεις καμπίνες διαμονής.

ΖΑΧΑΡΩ : ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ 3 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ !



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ


«ΛΑΓΟ» ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ :  ΑΙΡΕΤΟΙ , ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ    

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 22.7.2011
   Tρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα περιλαμβάνουν οι ποινικές διώξεις «φωτιά» που άσκησε χθές ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατά τοπικών αιρετών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων που δραστηριοποιούνται στο «κράτος της παρανομίας» της Ζαχάρως Ηλείας. Η υπόθεση αφορούσε στους εμπρησμούς παραλιακών οικιών από αγνώστους δράστες και τις παράνομες και εκδικητικές – όπως καταγγέλλεται - κατεδαφίσεις των άνω κτισμάτων από την δημοτική αρχή.

   Μετά από έρευνες ενός έτους και την την αξιολόγηση εκατοντάδων στοιχείων που περιέχονται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας ο δικαστικός λειτουργός άσκησε τις εξής διώξεις:

1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

2) Εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βαθμό κακουργήματος.

3) Κατάχρηση εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους σε βαθμό κακουργήματος.

4) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό.

5) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.

6) Παράνομη χρήση σκαπτικού μηχανήματος χωρίς άδεια.

   Οι διώξεις αφορούν πρόσωπα- αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ζαχάρως, κρατικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι με βάση το κατηγορητήριο εμπλέκονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον "μαφιόζικο" εμπρησμό και στην κατεδάφιση των παραλιακών κτισμάτων.

   Οι δικαστικές αρχές για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες στην έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ηλείας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προσώπων. 

Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην παράμετρο που αφορούσε την εμπλοκή αστυνομικών υπαλλήλων.

    Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην «Ε» ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά ή μετά την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα του ζητήματος και την γενικότερη εικόνα διαφθοράς στην εν λόγω περιοχή.

    Εκτός των ανωτέρω στην γενικότερη έρευνα υπήρξε και η εμπλοκή διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις εκθέσεις και αυτοψίες των οποίων βασίστηκε το κατηγορητήριο. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

   Το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η «Ε» τον Φεβρουάριο του 2010 με την αποκάλυψη του εμπρησμού τεσσάρων παραλιακών κτισμάτων από αγνώστους στην περιοχή της Ζαχάρως. Οι δράστες είχαν παραβιάσει τις εξώπορτες των σπιτιών και είχαν βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη. Η Π.Υ. τότε είχε κάνει λόγω ευθέως για οργανωμένη προσπάθεια εμπρησμού.

Οι εν λόγω κατοικίες – όπως είχαν καταγγείλει οι ιδιοκτήτες τους - είχαν μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, η οποία και προσπάθησε ανεπιτυχώς και εκδικητικά να τις γκρεμίσει ως αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν σε δημόσιο χώρο παραβλέποντας άλλα που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών.

    Δύο μήνες αργότερα δύο μπουλντόζες, με τις οδηγίες της τότε δημοτικής αρχής και παραβλέποντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ισοπέδωσαν παράνομα πέντε παραλιακά σπίτια. Τα τρία από αυτά είχαν καταστρέψει οι άγνωστοι εμπρηστές ενώ λίγες ημέρες μετά, μια μυστηριώδης μπουλντόζα τούς προκάλεσε σοβαρές βλάβες.

    Ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας και είχε τονίσει κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή της Ζαχάρως δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίσει τα συγκεκριμένα σπίτια και ότι η Περιφέρεια ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή.

           nodaros@enet.gr

21/7/11

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ...ΠΑΝΤΑ.

Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν από τις 22:00.

 Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο, γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.

Αναρωτιέσαι γιατί ο frappe δεν έχει διεθνή επιτυχία.

Αγαπημένη σου ασχολία, όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.
Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.

Μισείς τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.
Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιου σου, αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.

Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η «διάßαση πεζών»

Επενδύστε στον Ήλιο - Επενδύστε σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα


Τι γίνεται με την ηλεκτρική ενέργεια?
Πώς θα πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα και ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι μας??
Όταν υπάρχει ηλιακή ακτιβολία τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο γιατί δεν κάνουμε κάτι ενώ σε άλλες χώρες όπου η ηλιοφάνεια είναι μικρότερη έχουν βάλει στις στέγες των σπιτιών τα φωτοβολταϊκά συστήματα????
Η ενημέρωση που έχουμε είναι περιορισμένη. Παρακαλούμε τους φίλους που γνωρίζουν κάτι σχετικώς να μας ενημερώσουν τόσο για την οικιακή χρήση όσο και για εμπορική χρήση.

προσγειωθηκε το ......ATLANTIS.

Space Shuttle: Atlantis
Primary Payload: Raffaello Multi-purpose Logistics Module
Launch Date: July 8
Launch Time: 11:29 a.m. EDT
Launch Site: Kennedy Space Center's Launch Pad 39A
Landing Date: July 21
Landing Time: 5:56 a.m. EDT
Landing Site: Kennedy Space Center's Shuttle Landing Facility
Mission Duration: 13 days
Inclination/Altitude: 51.6 degrees/122 nautical miles

Atlantis and Crew Prepare for Landing at Kennedy

Coverage of space shuttle Atlantis' return to NASA's Kennedy Space Center begins July 21 at 4:30 a.m. on NASA's landing blog.

KSC Orbit 200 Mid-range
Image above: Landing track for space shuttle Atlantis' return to Earth. Image credit: NASA

ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ...ΣΥΓΝΩΜΗ.

Είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες ότι ήταν ωραία, μοιραία και σερβίριζε δροσερά ποτά και μάλλον την ....ματιάσαμε. Αν και δεν είπαμε όνομα πολύ κατάλαβαν και μάλιστα δεν έμειναν μόνο σε αυτό.  Τα πολλά λόγια - κουτσομπολιά και η .......παραφιλολογία για την φίλη μας έφτασε στα αυτία της,  την στενοχώρησαν  και  τώρα είναι πολύ down.....
 Μήπως πρέπει να ζητήσει κάποιος ή κάποιοι συγνώμη????

ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ανακοινώθηκε το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Ο Λυμπέρης Διονυσόπουλος υπέγραψε χθες και ο προπονητής Άρης Ρουμελιώτης περιμένει πολλά από τον έμπειρο αθλητή τόσο για μέσα στο γήπεδο όσο και για τα αποδυτήρια. Ο Λυμπέρης έχει αγωνισθεί στα Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Χίο, Γαργαλιάνους ενώ τελευταία αγωνιζόταν στην Μαγούλα.
Το καλό κλίμα στην ομάδα φαίνεται από την συχνή ίσως και καθημερινή συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και από την προσεκτική επιλογή παικτών σύμφωνα με τις επιθυμίες του καταξιωμένου προπονητή. Θα επανέλθουμε...

Τα καπούλια των αρχαίων αλόγων ελέγχουν σχεδόν τα πάντα!!!!

H απόσταση ανάμεσα στις δύο ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθμός.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο διάκενο;
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διότι ο σιδηρόδρομος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος στην Αγγλία, από Άγγλους μηχανικούς που μετανάστευσαν, και οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή σκέψη, επειδή θα επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες ατμομηχανές από την Αγγλία.
 
Και τότε, γιατί οι Άγγλοι κατασκεύασαν τις ατμομηχανές τους έτσι;
Διότι οι πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές κατασκευάστηκαν από τους ίδιους μηχανικούς που κατασκεύαζαν τραμ, στο οποίο χρησιμοποιούσαν ήδη το συγκεκριμένο διάκενο.
 
Kαι γιατί αυτό το διάκενο στο τραμ; Διότι οι κατασκευαστές του τραμ ήταν και κατασκευαστές αμαξών, που χρησιμοποιούσαν τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες μεθόδους.
 
Και γιατί οι άμαξες έχουν αυτό το διάκενο; Διότι, παντού στην Ευρώπη, και στην Αγγλία, οι δρόμοι είχαν λούκια για τους τροχούς των αμαξών και ένα διαφορετικό διάκενο θα προκαλούσε διαρκώς βλάβες στους άξονες.
 
Και γιατί τα λούκια απέχουν τόσο μεταξύ τους;
Διότι οι πρώτες μεγάλες οδοί στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, με σκοπό να μετακινούνται εύκολα οι λεγεώνες τους. Οι πρώτες άμαξες ήταν οι πολεμικές άμαξες των Ρωμαίων.
Οι άμαξες αυτές ήταν ιππήλατες: τις τραβούσαν δύο άλογα, τα οποία κάλπαζαν δίπλα-δίπλα και έπρεπε να απέχουν μεταξύ τους, ούτως ώστε το ένα άλογο να μην ενοχλεί το άλλο κατά τον καλπασμό. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της άμαξας, οι τροχοί δεν έπρεπε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα ίχνη των αλόγων, ενώ δεν έπρεπε να είναι και πολύ απομακρυσμένοι, έτσι ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήματα κατά την διασταύρωση δύο αμαξών στην ίδια οδό.
Ιδού λοιπόν η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα! Το διάκενο στις ράγες των Αμερικανικών σιδηροδρόμων εξηγείται, αφού 2.000 χρόνια νωρίτερα, σε μιαν άλλη ήπειρο, οι ρωμαϊκές άμαξες κατασκευάζονταν ανάλογα με το φάρδος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.
 
Υπάρχει και μια προέκταση αυτής της ιστορίας με το διάκενο στις ράγες και τα καπούλια των αλόγων. Αν δει κανείς το Αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο στην εξέδρα εκτόξευσής του, μπορεί να παρατηρήσει δύο πλευρικές δεξαμενές καυσίμων που είναι στηριγμένες εκατέρωθεν της κεντρικής δεξαμενής.
Η εταιρεία Thiokol κατασκευάζει αυτές τις δεξαμενές στο εργοστάσιό της στην Γιούτα. Θα ήθελαν να τις κάνουν μεγαλύτερες, αλλά οι δεξαμενές αποστέλλονται σιδηροδρομικώς στο σημείο εκτόξευσης. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του εργοστασίου και του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ περνά από μια σήραγγα, κάτω από τα Βραχώδη Όρη.
Αυτή η σήραγγα περιορίζει το μέγεθος των δεξαμενών στο πλάτος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.
Έτσι, το πλέον εξελιγμένο μεταφορικό μέσον του κόσμου, το διαστημικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου.
Τα καπούλια των αρχαίων αλόγων ελέγχουν σχεδόν τα πάντα!!!!
Οι τεχνικές προδιαγραφές και η γραφειοκρατία είναι αθάνατες!

20/7/11

Α' ΜΚ ΠΕΣΟΝΤΕΣ


Α' ΜΚ ΠΕΣΟΝΤΕΣ
1Επισμηναγός Παναγόπουλος ΒασίλειοςΙούλιος 1974Λευκωσία
2Επισμηναγός Συμεωνίδης ΣτέργιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
3ΔΕΑ Τσαμκιράνης ΔημητριοςΙούλιος 1974Λευκωσία
4Αρχισμηνίας Δάβαρης ΓεώργιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
5Επισμηνίας Άνθιμος Ηλίας Ιούλιος 1974Λευκωσία
6Λοχίας Καβροχωριανός ΝικόλαοςΙούλιος 1974Λευκωσία
7Λοχίας Τσιλιβάκης ΣτέφανοςΙούλιος 1974Λευκωσία
8Δνεας Τσάκωνας ΕυάγγελοςΙούλιος 1974Λευκωσία
9Δνεας Χριστόπουλος ΑθανάσιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
10Κ/δ Αναστασόπουλος ΑνδρέαςΙούλιος 1974Λευκωσία
11Κ/δ Γιαννακάκης ΚοσμάςΙούλιος 1974Λευκωσία
12Κ/δ Γιαννακός ΣτέφανοςΙούλιος 1974Λευκωσία
13Κ/δ Γιαννόπουλος ΠαναγιώτηςΙούλιος 1974Λευκωσία
14Κ/δ Δαλαμάγκας ΗλίαςΙούλιος 1974Λευκωσία
15Κ/δ Δοϊτσίδης ΧριστόδουλοςΙούλιος 1974Λευκωσία
16Κ/δ Ζησιμόπουλος ΑντώνιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
17Κ/δ Ηλία ΚωνσταντίνοςΙούλιος 1974Λευκωσία
18Κ/δ Κασιμάκης ΣωτήριοςΙούλιος 1974Λευκωσία
19Κ/δ Κατερός ΚωνσταντίνοςΙούλιος 1974Λευκωσία
20Κ/δ Κουρούνης ΣωτήριοςΙούλιος 1974Λευκωσία
21Κ/δ Λιγδής ΧρίστοςΙούλιος 1974Λευκωσία
22Κ/δ Μανιάτης ΣπυρίδωνΙούλιος 1974Λευκωσία
23Κ/δ Μονιάς ΑιμίλιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
24Κ/δ Μπαρώτας ΚωνσταντίνοςΙούλιος 1974Λευκωσία
25Κ/δ Νάκος ΓεώργιοςΙούλιος 1974Λευκωσία
26Κ/δ Νόμπελης ΣπυρίδωνΙούλιος 1974Λευκωσία
27Κ/δ Οικονομάκης ΚωνσταντίνοςΙούλιος 1974Λευκωσία
28Κ/δ Πρινιανάκης ΣτυλιανόςΙούλιος 1974Λευκωσία
29Κ/δ Σιορώκος ΔημήτριοςΙούλιος 1974Λευκωσία
30Κ/δ Σκιαδαρέσης ΝικόλαοςΙούλιος 1974Λευκωσία
31Κ/δ Τζούρας ΣωτήριοςΙούλιος 1974Λευκωσία
32Κ/δ Τούλης ΗλίαςΙούλιος 1974Λευκωσία
33Κ/δ Χατζόπουλος ΧρήστοςΙούλιος 1974Λευκωσία



ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ.

Ο δικός μας καταδρομέας – αλεξιπτωτιστής Σπυρ. Μανιάτης, 21 ετών, έπεσε ηρωικά στην Κύπρο κατά την εισβολή των Τούρκων στις 20-7-1974.


Η πατρίδα, τους αγνόησε όλους...

«Όσοι από σας θα επιλέξετε τις Καταδρομές, θέλω από τώρα να ξέρετε πως, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας θα πεινάσετε, θα διψάσετε, θα ταλαιπωρηθείτε, θα χάσετε κάθε επαφή με τους δικούς σας. Θα ξεχάσετε την καλοπέραση και τις εξόδους, αλλά να είστε βέβαιοι, ότι στο τέλος θα είστε υπερήφανοι λοκατζήδες. Οι λεβέντες της 31 Μοίρας Καταδρομών. Όσοι ενδιαφέρεστε, να περάσετε τώρα δεξιά»
Ταγματάρχης Γεώργιος Καρούσος

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Η λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου

Κατάταξη Όνομα Περιουσία (σε εκατ. ευρώ) – Χώρα διαμονής

1 Σπύρος Λάτσης & Οικογένεια 3.380 Ελλάδα
2 Τζον Πολ ΝτεΤζόρια 2.702 ΗΠΑ
3 Οικογένεια Χασιώτη 2.027 ΗΠΑ
4 Άλκης Δαυίδ 1.543 Ην. Βασίλειο
5 Μάικ Λαζαρίδης 1.486 Καναδάς
6 Τζορτ Π. Μίτσελ 1.351 ΗΠΑ
6 Πίτερ Τζ. Πίτερσον 1.351 ΗΠΑ
8 Μάικλ Ζαχαρής 1.283 ΗΠΑ
9 Τζιμ Ντάβλης & Οικογένεια 1.216 ΗΠΑ
10 Τζον Α. Κατσιματίδης 1.148 ΗΠΑ
11 Τζορτζ Λ. Αργυρός 1.081 ΗΠΑ
11 Άρθουρ Σ. Δημουλάς 1.081 ΗΠΑ
13 Οικογένεια Νιάρχου 850 Γαλλία
14 Στέλιος Χατζηιωάννου & Οικογένεια 823 Ην. Βασίλειο
15 Ντιν Μητρόπουλος 810 ΗΠΑ
16 Άλεξ Τζ. Σπανός & Οικογένεια 743 ΗΠΑ
17 Κον Μακρής 742 Αυστραλία
18 Τζον Χριστοδούλου 733 Ην. Βασίλειο
19 Κρις Λαζάρη 728 Ην. Βασίλειο
20 Μιχαήλ Λεμός 680 Ην. Βασίλειο
21 Τζον Π. Κάλαμος 676 ΗΠΑ
22 Οικογένειες Κανελλόπουλου & Παπαλεξόπουλου Ελλάδα
23 Τζορτζ Ανδρέας 642 ΗΠΑ
24 Οικογένεια Βαρδινογιάννη 636 Ελλάδα
25 Γιώργος Μπεχράκης 625 ΗΠΑ
26 Ευστάθιος (Στιβ) Βαλιώτης 540 ΗΠΑ
27 Σαμ & Βαν Κόλιας 508 Καναδάς
28 Ανδρέας Αποστολόπουλος 507 Καναδάς
29 Τζον Παπατζόν 473 ΗΠΑ
30 Ανδρέας Παναγιώτου 451 Ην. Βασίλειο
31 Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης 450 Κύπρος
32 Τζον Παγιαύλας 439 ΗΠΑ
33 Αθηνά Ρουσσέλ Ωνάση 417 Βραζιλία/Βέλγιο
34 Οικογένεια Πασπάλη 416 Αυστραλία
35 Τζορτζ Σακελλάρης 405 ΗΠΑ
36 Οικογένεια Λανίτη 400 Κύπρος
37 Κέρι Μαρμάνης 396 Αυστραλία
38 Τεντ Λεονσίς 378 ΗΠΑ
39 Άντονι Γκριν & Οικογένεια 367 Ην. Βασίλειο
40 Δρ. Ρόι Βάγγελος 361 ΗΠΑ
41 Οικογένεια Κωστόπουλου 358 Ελλάδα
42 Άντζελο Τσακόπουλος 356 ΗΠΑ
43 Οικογένεια Στασινόπουλου 352 Ελλάδα
44 Σερ Τζον Ζοχώνης 344 Ην. Βασίλειο
45 Νίκολας & Κρίστιαν Κάντι 338 Ην. Βασίλειο
46 Τεό Καρίδης 334 Αυστραλία
47 Οικογένεια Σταμούλη 329 Αυστραλία
48 Πίτερ Άγγελος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Χατσόπουλος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Μάρκους 304 ΗΠΑ
48 Τζον Ράνγκος 304 ΗΠΑ

20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

Εορταστικό κλίμα επικρατεί από χθες βράδυ με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια όπου υπάρχει εκκλησία ή ξωκλήσι του αη-Λιά. Ο Εμπορικός σύλλογος Ζαχάρως διογράνωσε με μεγάλη επιτυχία και με άρτια οργάνωση το φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών, ενώ στην Αλβαινα πολλοί φίλοι του χωριού και της γύρω περιοχής ανέβηκαν στην κορυφή περίπου 1220 μέτρα για να γιορτάσουν στο ερειπωμένο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία το οποίο χρονολογείται από το 1700 περίπου. Το σημείο είναι σε ξεχωριστή θέση γιατί έχει καταπληκτική ομορφιά και θέα.



18/7/11

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα,  18 Ιουλίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των καρπουζοπαραγωγών ζητά με ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, σε εισήγηση του προ ημερησίας διατάξεως, περιέγραψε την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες εξαιτίας του προβλήματος διάθεσης της φετινής παραγωγής τους και πρότεινε τέσσερις συγκεκριμένες δράσεις στήριξης του εισοδήματος τους.

Στο κείμενο του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου – υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Καρπέτα- περιγράφεται το σύνολο των παραγόντων που οδήγησαν φέτος σε προβλήματα απορρόφησης της παραγωγής καρπουζιών. Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τους παραγωγούς είναι το υψηλό κόστος καλλιέργειας την φετινή χρονιά, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (Μάιο-Ιούνιο) με συνέπεια την οψίμιση της παραγωγής, ο έντονος ανταγωνισμός γειτονικών χωρών και ο πανικός από τις απαγορεύσεις, γενικώς, κηπευτικών προϊόντων στην Ρωσία από την ανίχνευση του βακτηρίου Ε coli από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να πάρει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των καρπουζοπαραγωγών για να υπάρξει συνέχιση της προσοδοφόρου και παραδοσιακής καλλιέργειας», αναφέρει στο ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο και εξειδικεύει τα προτεινόμενα μέτρα ως εξής:
-Να μειωθεί η ασφαλιστική εισφορά κατά 50% στον ΕΛΓΑ και μόνο για τις ποσότητες που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ.
-Να επιδιωχθεί να υπαχθούν τα καρπούζια στο καθεστώς ενίσχυσης μαζί με τα άλλα κηπευτικά εξαιτίας του προβλήματος του Ε coli.
-Να εξεταστεί τρόπος απαλλαγής φορολόγησης των καρπουζοπαραγωγών για την επόμενη χρονιά.
-Επειδή δεν θα υπάρξουν τιμολόγια πώλησης του προϊόντος άρα μη επιστροφή Φ.Π.Α., να εξεταστεί η δυνατότητα να λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας.

«Θερίζει» ο περονόσπορος..

Προσβολή περονόσπορου σε φύλλο αμπέλου

«Θερίζει» ο περονόσπορος στα αμπέλια λόγω της υψηλής υγρασίας και των κατά τόπους ασθενών βροχών που αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη χώρα. Η προσπάθεια που κάνουν μερικοί παραγωγοί στην περιοχή μας για αλλαγή των καλλιεργειών συναντά προβλήματα με το "καλημέρα". Σύμφωνα με αναφορές οι προσβολές είναι σημαντικές στα αμπέλια που δεν είχαν «καλυφθεί» από ψεκασμούς γεωργικών φαρμάκων και αναμένεται να αποτελέσουν αιτία πτώσης της παραγωγής. Η αύξηση των κρουσμάτων προφανώς οφείλεται στην υψηλή υγρασία και τις ασθενείς βροχοπτώσεις, που ευνοούν την ανάπτυξη του μύκητα.  Σημειώνεται ότι περισσότερο επιρρεπή στον περονόσπορο είναι τα αμπέλια βιολογικής γεωργίας.

Συμπτώματα αρχικά της ασθένειας: ανοικτοπράσινες προς κίτρινο κηλίδες στα φύλλα, ιδιαίτερα ευαίσθητα τα νεαρά φύλλα. Η προσβολή στα σταφύλια μαραίνει τις ρώγες που αποκτούν «δερματική» υφή.

17/7/11

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΦΟΡΙΑΣ

Η εφοριά (πρώην ΣΔΟΕ) έχει πιάσει δουλειά αυτές τις μέρες με τις ξαφνικές επιδρομές της κυρίως στα καταστήματα εστίασης  για τον έλεγχο των αποδείξεων. Από ότι έμαθα έχουν βεβαιώσει πολλές παραβάσεις και τα ποσά των προστίμων είναι υψηλά. Το καλό είναι ότι αν πληρωθούν άμεσα υπάρχει έκπτωση 50%.
"Αν μέσα στο καλοκαίρι περάσουν τρείς φορές μόνο τότε τα ποσά των προστίμων θα είναι ίσα με τα ποσά που θα πλήρωνε η επιχείρηση αν έκανε κανονικά την έκδοση αποδείξεων " είπε ένας απο τους κυρίους του συνεργείου της εφορίας προς ένα καταστηματάρχη που παραπονέθηκε ότι δεν είχε προλάβει να κόψει όλες τις αποδείξεις στα τραπέζια του καταστήματός του.

Μαριάννα Ντούβλη. . . ο Βιασμός της Καμαριέρας και ο Στρος Καν ???

Το νέο sex DVD της Ντούβλη με τίτλο “Μαριάννα Ντούβλη ο Βιασμός της Καμαριέρας και ο Στρος Καν”, είναι ΗΔΗ από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στα περίπτερα!

Μαριάννα Ντούβλη - Ο βιασμός της καμαριέρας
Μαριάννα Ντούβλη - Ο βιασμός της καμαριέρας

Όταν το αφεντικό της Μαριάννας, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, πιάνει στα πράσα την καμαριέρα με τον Στρος Καν σε ανήθικες περιπτύξεις γίνεται έξαλλος από την ταπεινωτική ενέργεια που προσβάλει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.

Ως γνωστό, κατά την ελληνική παράδοση μόνο οι Έλληνες βουλευτές μπορούν να έχουν την τιμή της διακόρευσης ...
των πολιτών της χώρας τους.

Μετά την έκτακτη συγκάλεση υπουργικού συμβουλίου αποφασίζεται η παραδειγματική τιμωρία της καμαριέρας με ένα επικό Gang Bang στο οποίο συμμετέχει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου μας.

Στη συνέχεια βλέπουμε την Μαριάννα εμφανώς καταβεβλημένη να εξιστορεί σε μια φίλη της τα όσα έγιναν και να αποφασίζουν να κατέβουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν μαζί με χιλιάδες άλλους αγανακτισμένουςβιασμένους – Έλληνες.

Ακολουθεί η επικότερη σκηνή που έχει γυριστεί ποτέ σε Ευρωπαϊκή ταινία ερωτικού περιεχομένου. Γυμνασμένα αγόρια των ΜΑΤ “τιμωρούν” παραδειγματικά με τα καλογυαλισμένα γκλόμπ τους, την άτακτη καμαριέρα, ενώ Λατίνοι εραστές με στολές της ομάδας ΔΙΑΣ χορεύουν νωχελικά υπό την αισθησιακή ατμόσφαιρα των καπνογόνων και των χημικών.

ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ CLUB ENVY ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Αυτές τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί και στην Ζαχάρω αλλά και στην Ζούρτσα μια σχετικώς μικρή άνοδο στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων. Η φετινή αργοπορία οφείλεται κυρίως στην καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας του Καϊάφα αλλά και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το βαρόμετρο της καλοκαιρινής κίνησης τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Το καλό είναι ότι και τα ορεινά χωριά θα έχουν αυξημένη κίνηση λόγω των διακοπών αλλά και τα παραθαλάσσια λόγω των λουομένων.
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν μια πληρότητα στο 50% -55% ανάλογα την περιοχή και τα ξενοδοχεία περίπου στο 70% -80% και όσα από αυτά είναι στην παραλιακή ζώνη έχουν ακόμα περισσότερο. Ενδεικτικά αναφέρω το OSTRIA HOTEL όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες (όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του) έχει 90% πληρότητα με στόχο να είναι 100% τον Αύγουστο .
Το υψηλό κόστος των διακοπών ασφαλώς και έχει  περιοριστεί φέτος αλλά η ποιότητα των παροχών τόσο σε είδη εστίασης όσο και σε διαμονή είναι αυτή που θα καθορίσει την διάρκεια των ξένων παραθεριστών στην περιοχή μας. Πρέπει λοιπόν όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την εξυπηρέτηση των ντόπιων παραθεριστών να είναι προσεκτικοί και ανταγωνιστικοί στις τιμές τους. 

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
Related Posts with Thumbnails