ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

11/12/10

JAMES MORRISON

 Οι γυναίκες στη ζωή του

Ο Μόρισον συνάντησε τη σύντροφο της ζωής του,Πάμελα Κούρσον, πολύ πριν κερδίσει δόξα και χρήματα, κι εκείνη τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί περισσότερο με την ποίηση. Κατά καιρούς η Κούρσον χρησιμοποιούσε το επίθετο "Μόρισον" με τη φανερή συγκατάθεση του Τζιμ ή τουλάχιστον χωρίς εκείνος να νοιάζεται που το έκανε.
Η σχέση του Μόρισον και της Κούρσον ήταν θυελλώδης, με συχνούς τσακωμούς και περιόδους χωρισμού. Ο βιογράφος Ντάνυ Σάγκερμαν έχει υποθέσει ότι μέρος των δυσκολιών που είχαν μπορεί να προερχόταν από τη σύγκρουση ανάμεσα στο γεγονός ότι ήθελαν μια ελεύθερη σχέση και τις συνέπειες που είχε η ζωή σε μια τέτοια σχέση.
Το 1970 ο Μόρισον συμμετείχε σε μια τελετή αρραβώνα-γάμου (handfasting) με την συγγραφέα και κριτικό της ροκ Πατρίτσια Κένελυ, ενώπιον μαρτύρων. Ένας από τους μάρτυρες ήταν πάστορας. Το ζευγάρι υπέγραψε ένα έγγραφο όπου δήλωναν ότι ήταν παντρεμένοι όμως δεν έγινε κάποια από τις απαραίτητες δηλώσεις στην πολιτεία για να έχει ο γάμος νομική ισχύ. Η Κένελυ περιέγραψε τις εμπειρίες της με τον Μόρισον στην αυτοβιογραφία της "Παράξενες μέρες: Η ζωή μου με τον Τζιμ Μόρισον και χωρίς αυτόν", και σε μια συνέντευξη που περιέχεται στο περιοδικό "Ροκ σύζυγοι".
Ο Μόρισον έκανε συχνά σεξ με θαυμάστριες και είχε πολλές σύντομες σχέσεις με διασημότητες. Για μια νύχτα ήταν με την Γκρέις Σλικ των Τζέφερσον Έρπλειν, και από καιρό σε καιρό με την Γκλόρια Στέιβερς, αρχισυντάκτρια του περιοδικού 16. Επίσης είχε μια συνάντηση με την Τζάνις Τζόπλιν, ενώ ήταν κι οι δυο μεθυσμένοι. Η Τζούντυ Χάντλστον αναπολεί τη σχέση της με τον Μόρισον στο βιβλίο της "Ζώντας και πεθαίνοντας με τον Τζιμ Μόρισον". Τον καιρό του θανάτου του, εκκρεμούσαν 20 αγωγές πατρότητας εναντίον του, παρότι κανένας από τους ενάγοντες δεν διεκδίκησε μέρος της περιουσίας, και η μόνη περίπτωση όπου κάποιος δήλωσε δημόσια ότι ήταν παιδί του Μόρισον αποδείχτηκε απάτη

 Ο Θάνατος

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η πόλη και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.
Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου. Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".
Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.
Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ΗΡΩΙΝΗΣ, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι ΚΟΚΑΪΝΗ. Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της. Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι. Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.

Η επιγραφή στον τάφο του γράφει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ (φωτο),
" ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΝ "
και πάντα υπάρχει ένα μπουκάλι ......JACK DANIELS.

9/12/10

ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΚΑΙ....ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.


Είναι δυνατόν να θες να δεις χαρά και τα μάτια σου να μην σε αφήνουν;;; Κάτι τέτοιο πρέπει να συλλογίζεται και ένας νεαρός που κάνει σεξ και την ώρα της κορύφωσης ,χάνει προσωρινά το φως του!!
Όποια άλλη άσκηση και να έκανε, όσο δύσκολη ή απαιτητική κι αν ήταν, η όρασή του δεν επηρεαζόταν. Όταν, όμως, έκανε σεξ, και κυρίως, όταν έφτανε σε οργασμό, τα έβλεπε όλα μαύρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αιτία της προσωρινής απώλειας της όρασης είναι η αγγειοσυστολή, κατά την οποία το μυϊκό τοίχωμα συσπάται γύρω από το αιμοφόρο αγγείο, αποτρέποντας τη ροή του αίματος. Σύμφωνα μάλιστα με τους γιατρούς, στο ίδιο πρόβλημα οφείλεται η στυτική δυσλειτουργία.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν φάρμακα τα οποία ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Έκθεση για το θέμα δημοσίευσε το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου Glostrup που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

Μεγάλη περιπέτεια στην Ανταρκτική πέρασε κρουαζιερόπλοιο ελληνικό συμφερόντων, στο οποίο επέβαιναν 165 άτομα, ανάμεσα στα οποία και Έλληνες. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Νοεμβρίου από την Αργεντινή, κοντά στην Γη του Πυρός, ωστόσο έπεσε πάνω σε θαλασσοταραχή. Το πλοίο γύρισε στην Αργεντινή για να επισκευαστεί καθώς έχασε τη μια μηχανή του.

Η σφοδρότητα των κυμάτων ήταν τέτοια που έσπασε τα τζάμια της γέφυρας και κατέστρεψε τα συστήματα επικοινωνίας. Οι 88 επιβάτες και το 77μελές πλήρωμα έζησαν στιγμές αγωνίας. Μάλιστα, δεν έλειψαν και ορισμένοι τραυματισμοί.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, 44 από τους επιβάτες ήταν από τις Φιλιππίνες και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Το όνομα του πλοίου είναι «Clelia II» και ανήκει στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Helios Shipping της οικογένειας Χατζηιωάννου, με έδρα τον Πειραιά.

Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς 2010

Οι άνθρωποι βλέπουν τη διαφθορά να κυριαρχεί, αλλά είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στην καταπολέμησή της, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα κοινής γνώμης της Διεθνούς Διαφάνειας

Οι Ευρωπαίοι και οι Βορειο-αμερικάνοι εντοπίζουν αύξηση της διαφθοράς
Η διαφθορά αυξάνεται τα τελευταία τρία χρόνια, πιστεύουν έξι στους δέκα παγκοσμίως, ενώ ένας στους τέσσερις αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα δωροδοκίας τον τελευταίο χρόνο. Αυτά αποτελούν τα κύρια πορίσματα του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Διαφθοράς για το 2010, της παγκόσμιας έρευνας κοινής γνώμης της Διεθνούς Διαφάνειας (ΔΔ), η οποία βγαίνει στη δημοσιότητα σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Οι απόψεις σχετικά με τις τάσεις της διαφθοράς είναι πιο αρνητικές στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, όπου το 73% και το 67% αντίστοιχα πιστεύει ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Πέραν αυτών των αποτελεσμάτων, η έρευνα επισημαίνει ότι επτά στους δέκα είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν περιστατικά της διαφθοράς.

Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς για το 2010 βασίζεται σε δείγμα 91.000 ανθρώπων σε 86 χώρες και περιοχές. Εστιάζει στη μικρο-δωροδοκία, στην αντίληψη για τους δημόσιους θεσμούς και στις απόψεις για αυτούς που ο κόσμος εμπιστεύεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μικρο-δωροδοκία: αισθητές διαφοροποιήσεις στις χώρες
Η έρευνα δείχνει ότι τους τελευταίους 12 μήνες, ένας στους τέσσερις προέβησαν σε δωροδοκία για έναν από τους εννέα θεσμούς και υπηρεσίες, από τον τομέα της υγείας μέχρι την εκπαίδευση και τις εφορίες. Η αστυνομία εντοπίζεται ως ο πιο συχνός παραλήπτης της δωροδοκίας, με ποσοστό 29% όσων μαρτύρησαν ότι δωροδόκησαν αστυνομικούς.

Δωροδοκία & φτώχεια
Η δημογραφική παρουσίαση της δωροδοκίας εξακολουθεί να είναι εις βάρος των φτωχών και της νέας γενιάς. Όπως και στις παλαιότερες έρευνες, οι χαμηλόμισθοι αναφέρουν ότι δωροδοκούν περισσότερο από ότι οι υψηλόμισθοι. Οι φτωχότεροι είναι δύο φορές πιο ευάλωτοι να πληρώσουν δωροδοκία για τις κύριες υπηρεσίες, όπως είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, υγείας και εκπαίδευσης, από ότι οι πλούσιοι.
«Η διαφθορά είναι ένας άδικος φόρος. Αυτή η αδικία πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι περιθωριοποιημένοι και φτωχοί παραμένουν οι πιο ευάλωτοι στους εκβιασμούς. Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε να αναγνωρίσουν τους κινδύνους της διαφθοράς στις κύριες υπηρεσίες και να προστατεύσουν τους πολίτες, προσθέτει η Labelle.
Το ένα τρίτο των ατόμων κάτω των 30 ετών, επισημαίνουν ότι δωροδόκησαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ για την ηλικία άνω των 51, αναφέρουν ότι δωροδόκησαν ένας στους πέντε.

Τι συμβαίνει στην ΕλλάδαΗ Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς (πολιτικά κόμματα, κοινοβούλιο, ΜΜΕ, επιχειρήσεις) διευρύνθηκε από την τελευταία μέτρηση. Ακόμα και θεσμοί που θεωρούνται σχετικά διαφανείς και αδιάφθοροι (ΜΚΟ, εκκλησία) σημείωσαν χειρότερη επίδοση.
Η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι εμφανής, παρόλο που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν απέχουν πολύ από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ




Μάλλον η Π.Α. είναι πανέτοιμη και ίσως η μόνη Δημόσια Υπηρεσία που δουλεύει στο 100%.
Την ίδια μέρα έδρασε άμεσα τόσο στις πλημμύρες στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο όσο και στις φωτιές στο Ισραήλ.

Ποιος πολιτικός καθιέρωσε

α) τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
β) τον θεσμό της κοινωνικής περίθαλψης
γ) τον θεσμό της υποχρεωτικής άδειας
και τέλος επέβαλε το οχτάωρο ?

θεσμοί που τώρα σιγά σιγά καταργούνται από μια "σοσιαλιστική" κυβέρνηση ελέω ΔΝΤ ?

Ο "φασίστας" Ιωάννης Μεταξάς !

ΠΑΛΙ ΤΑ ...ΙΔΙΑ.

Δήμαρχος σε αργία θα εξακολουθήσει να είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, παρά τις αντίθετες απόψεις του και τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας.
 
Λάθος κατάλαβε ο Π. Χρονόπουλος  

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση δόθηκε χθες από πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν σχετικά. Οπως ανέφεραν, η 3687/2010 απόφαση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ νομιμοποίησε την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την 16/7.7.2010 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βάσει της οποίας ο κ. Χρονόπουλος τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Χρονόπουλος έχει καταθέσει προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά της τελευταίας καταδίκης του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε δέκα μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, για υπόθεση που αφορούσε τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ. Οπως διευκρίνισαν, μέχρι την έκδοση της απόφασης ο κ. Χρονόπουλος θα παραμείνει σε αργία, δεν θα ορκιστεί ως δήμαρχος και σε περίπτωση που απορριφθεί από τον Αρειο Πάγο η προσφυγή του, τότε θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Ο ίδιος μιλώντας στον τοπικό Τύπο της Ηλείας ανέφερε χθες ότι ο λαός της Ζαχάρως απέδειξε με την εκλογή του ότι ακόμα και σε περίοδο που βρίσκεται σε αργία, έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και πρόσθεσε: «Η απόφαση που έλαβε ο περιφερειάρχης για την αργία ήταν προϊόν πίεσης που ασκήθηκε από εκείνους που μου έριχναν τόνους λάσπης. Ο περιφερειάρχης θα λάβει και πάλι την απόφαση της άρσης της».

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ...ΖΑΧΑΡΩ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

     Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με το 68/2010 πολυσέλιδο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στις 19.11.2010, δεκατέσσερα συνολικά άτομα για μια πρωτοφανή παράμετρο παραβατικότητας στον «αμαρτωλό» δήμο Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα παραπέμπονται: Ο εκτελών χρέη δημάρχου στον «αμαρτωλό» δήμο της Ζαχάρως Δημήτριος Χρονόπουλος, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, ο ευρισκόμενος σε αργία λόγω της παραβατικοτητάς του πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδωνας και ο πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Νικόλαος Τσώλης.

    Οι ανωτέρω κατηγορούνται για την παράνομη καθαίρεση από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αριστείδη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και διαφώνησε για την διέλευση της Ιόνιας Οδού μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα και για άλλα ζητήματα διαφάνειας.

    Την καθαίρεση του κ. Αβραμόπουλου έκριναν ως παράνομη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 445/2007), η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 253/2008) και το ΣτΕ με την 3275/2009 οριστική του απόφαση. Παρ όλα αυτά οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

    Με βάση το Βούλευμα που βρίσκεται στην διάθεση της «Ε», οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της Ζαχάρως μεταξύ των οποίων και ο εκτελώς χρέη δημάρχου Δ. Χρονόπουλος, χωρίς να έχουν την σχετική αρμοδιότητα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπερψήφισαν την πρόταση μομφής κατά του κ. Αβραμόπουλου που είχε καταθέσει ο τότε δήμαρχος Π. Χρονόπουλος με αποτέλεσμα να εκδοθεί η 269/2007 παράνομη και ακυρωτέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε η πρόταση μομφής και να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ο πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Τσώλης – με βάση το Βούλευμα – ενώ αρχικά ακύρωσε τις παράνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, στην συνέχεια τις ανακάλεσε. Μάλιστα όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Αβαρμόπουλου αλλά προέτρεψε – όπως αναφέρεται - τον δήμο Ζαχάρως με έγγραφό του να προβεί σε εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

   Η πλευρά των κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι δεν έπραξαν τίποτα το παράνομο και ότι η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο. «Η ύπουλη, ανήθικη και ανέντιμη επίθεση που δέχθηκα από τους συγκεκριμένους κύκλους δεν έχει προηγούμενο. Πρώτη φορά στην 30Χρόνη καριέρα μου ως δημόσιος υπάλληλος ήρθα αντιμέτωπος με εντεταλμένα πρόσωπα της Πολιτείας που παρανόμησαν τόσο ακραία και διαχρονικά» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αβραμόπουλος.


ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ......

ΔΕΙΤΕ καρέ καρέ το θεϊκό σκηνικό ............... Ο σύζυγος φεύγει για δουλειά και η γυναίκα του τον ξεπροβοδίζει.Και όπως είναι ευκολονόητο από την λήψη ο γείτονας τραβάει βίντεο.Η γυναίκα αποχαιρετά τον καλό της...... και καθώς γυρίζει παίρνει χαμπάρι τον αδιάκριτο γείτονα.Βλέπει ότι αν και έχει δει ότι τον πήρε πρέφα, εκείνος επιμένει να τραβά.Κάνει ένα βήμα απειλητικό...... οπλίζει...... και πυροβολεί! 

                                                                ΔΕΙΤΕ καρέ καρέ το θεϊκό σκηνικό

Ο σύζυγος φεύγει για δουλειά και η γυναίκα του τον ξεπροβοδίζει.
Και όπως είναι ευκολονόητο από την λήψη ο γείτονας τραβάει βίντεο.



Η γυναίκα αποχαιρετά τον καλό της...


... και καθώς γυρίζει παίρνει χαμπάρι τον αδιάκριτο γείτονα.
Βλέπει ότι αν και έχει δει ότι τον πήρε πρέφα, εκείνος επιμένει να τραβά.


Κάνει ένα βήμα απειλητικό...
... οπλίζει...
... και πυροβολεί!

8/12/10

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

WOGR91 LGAT 081130
"ΑΜΕΣΟ"

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 08-12- 2010 / 1330 C
Α.Α. 12 / 2010
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ


ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
1. ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (10/12) ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/12) ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ 'Η ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΣΠΟΡΑΔΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
2. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (10/12) ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ). ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ - ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΚ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ
ΕΜΚ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ .......ΩΣ ΠΟΤΕ?

ΦΡΑΠΕΔΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον  ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου ... .

  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο
να θυμηθούμε τα '3 'βήματα, S T R .
Διαβάστε και μάθετε!

 
 Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:

S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.


T (talk) * Ζητήστε από το άτομο  να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)


R (raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.
  Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του .. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

7/12/10

ΚΑΡΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑ

Πολύ έξυπνο και επιτυχημένο ανέκδοτο κυκλοφορεί στις Βρυξέλες, σύμφωνα με όσα γράφει ο "ΒΗΜΑτοδότης".
Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ρώτησε την συζυγό του Κάρλα Μπρούνι:
"Με πόσους άντρες έχεις κοιμηθεί;"

"Με σένα μόνο",
απάντησε η Προεδρική σύζυγος.

"Ολοι οι προηγούμενοι με κρατούσαν... ξύπνια".!

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΔΑΜ

Ήταν ο Αδάμ και ρωτάει το Θεό:
- Θεέ, γιατί έκανες την Εύα τόσο όμορφη;
- Για να την θέλεις, του απαντά ο Θεός.
- Θεέ, γιατί έκανες την Εύα τόσο γλυκιά;
- Για να τη θέλεις, του απαντά ο Θεός.
 -Θεέ, γιατί έκανες την Εύα τόσο ηλίθια;....
 - Για να σε θέλει και αυτή!!!

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16C ΤΗΣ Π.Α ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

13.05.2005  
Χειριστής μαχητικού F-16C της Π.Α ύστερα από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών, κατάφερε  να προσεγγίσει και να προσγειώσει το αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο της Λήμνου, χωρίς καύσιμα. Ζεύγος  μαχητικών της 330 Μοίρας  είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση  της Νέας Αγχιάλου, για να αναχαιτίσει τουρκικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο. Μετά την αναχαίτηση  οι δύο πιλότοι (Σμηναγός Κολοφιώτης και Υποσμηναγός Ρίκος) ξεκίνησαν για την επιστροφή στην βάση τους. Στη διαδρομή, ο Νο 2 διαπιστώνει ότι το αεροσκάφος του παρουσιάζει μεγάλη διαρροή καυσίμου. Οι δυο τους, λοιπόν, αποφάσισαν να ανέβουν στα 12.000 πόδια (4.000 μέτρα περίπου) για να έχουν αρκετό ύψος, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν μεγαλύτερο χρόνο πτήσης σε περίπτωση καθόδου χωρίς καύσιμα και να κατευθυνθούν προς το κοντινότερο αεροδρόμιο της Λήμνου. Δέκα μίλια πριν από τη Λήμνο, ο κινητήρας του Νο 2 έσβησε με αποτέλεσμα να χαθούν τα υδραυλικά και όλα τα όργανα ναυτιλίας.Ψύχραιμα και με την καθοδήγηση του Σμηναγού Κολοφιώτη, ο χειριστής Υποσμηναγός Ρίκος πέταξε το αεροσκάφος του ανεμοπορώντας και το προσγείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα. Σημειωτέον οτι ο χειριστής ειχε  μόλις 160 ώρες στα F-16C!

ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ...ΠΕΤΡΟΥΛΑ.




Αντί να υποστηρίζει ένα νέο κορίτσι που αγωνίζεται καθημερινά να βγάλει το ψωμί του, με ζωντανό, άμεσο,  πολλές φορές και επικινδυνο ρεπορτάζ, ο ΣΚΑΙ βάζει         "γριές" να ζηλοφθονούν on camera για τη νεότητα, την ελαφρότητα και σεξουαλικότητα που αναβλύζει η ύπαρξη που ακούει στο όνομα Πετρούλα Κωστίδου.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΠΡΑΚΤΩΡΑΣ"

Οριστικά αθώο έκρινε ομοφώνως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στην χθεσινή του συνεδρίαση και μάλιστα με πρόταση της ιδίας της Εισαγγελέως της Έδρας η οποία στην αγόρευσή της είπε ότι κανένα επιβαρυντικό στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου δεν προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία.Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του 140ου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και ψευδορκία εναντίον του. Ο κ. Ειρηναίος με ένορκη δήλωσή του δήλωσε:
1. Δεν επιθυμώ να παραστώ ως πολιτικός ενάγων στην δίκη του Αποστόλου Βαβύλη
2. Ο Απόστολος Βαβύλης (π.Ραφαήλ) είναι απολύτως αθώος από όλες τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες που οφείλονται σε σκευωρία που σκοπό είχαν να πλήξουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και το πρόσωπό μου.
3. Ο Απόστολος Βαβύλης ουδέποτε πλαστογράφησε την υπογραφή μου ούτε βέβαια εκαρπώθη το οποιοδήποτε ποσό για λογαριασμό μου ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα προσέφερε πολλά στο έργο μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
4. Ουδέποτε υπήρξε ψευδομάρτυρας εναντίον μου

Είναι χαρακτηριστικό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους από τους 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου παρέστησαν δεν είπε τίποτε επιβαρυντικό για τον μέχρι χθες κατηγορούμενο.
Ο Απόστολος Βαβύλης στην απολογία του είπε:
"Είμαι ΑΘΩΟΣ κάτι που το λέω από την πρώτη στιγμή και πως όλη αυτή η υπόθεση "φούσκωσε" από τα ΜΜΕ για δικούς τους λόγους και για να πλήξουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.
Στην πορεία της έχασα τον πατέρα μου, καταστράφηκα τελείως οικονομικά, διασύρθηκα με πρωτοφανή βαρβαρότητα, αλλά ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΘΕΟ. Προσεύχομαι στον Κύριο να συγχωρήσει όλους εκείνους που "προσπάθησαν να σκοτώσουν την ψυχή μου συκοφαντώντας με".

ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;
Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό….”Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικου χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και ”καταδρομών” που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ”άτομα” που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ”πολιτική παρέμβαση”. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών”.
Γι’ αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Φέτος, η UNESCO συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν από κοινού οι χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Μαρόκο.

Ως µεσογειακή διατροφή αναφέρεται ένα είδος διατροφής που χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένων λιπαρών οξέων, και αντίθετα από υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων , που βρίσκονται κυρίως στα σιτηρά και τα προϊόντα τους (δημητριακά , ψωμί , ρύζι και μακαρόνια), στα φρούτα , στα λαχανικά , στο γάλα και τα γαλακτοκομικά. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους που χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο.
Η διατροφή αυτή ονομάστηκε έτσι γιατί χρησιμοποιείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς της Μεσογείου δηλαδή Ισπανία, Αλβανία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με στατιστικές που έχουν γίνει σ΄αυτές τις χώρες δείχνει ότι αυτό το είδος της διατροφής οδηγεί σε χαμηλά ποσοστά εκφυλιστικών ασθενειών.
Πολυετείς έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής αφού προστατεύει από καρδιακές προσβολές, καρκίνο (π.χ. παχέος εντέρου), παχυσαρκία, κ.ά. Τα τελευταία χρόνια είδαν το φως της δημοσιότητας πολυετείς έρευνες για τη μεσογειακή διατροφή.

Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να περιγραφεί με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
  • Άφθονες φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, ψωμί/δημητριακά, πατάτες, όσπρια, καρποί).
  • Ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα,
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως τυρί και γιαούρτι) καθημερινά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες,
  • Ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες,
  • Κόκκινο κρέας σε μικρές ποσότητες,
  • Ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών που περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

6/12/10

Διάσωση του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας στην Αιτωλοακαρνανία


Το δε μέλλον εύθρυπτον

ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Μόνο για λίγες ημέρες διέκοψαν τις εισβολές σε σπίτια και αποθήκες οι γνώριμοι πια «πεινασμένοι» του νομού Ηλείας...Όμως, ανέκαμψαν πιο οργανωμένοι από ποτέ και φαίνεται πως ετοιμάζουν γερό… τσιμπούσι με τα τρόφιμα που έκλεψαν, αφού φρόντισαν να αρπάξουν και τα απαραίτητα υλικά για το… μαγείρεμά τους!

Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν μια εξοχική κατοικία στην περιοχή Παλαιόπυργος στο Βαρθολομιό την ώρα που έλειπαν οι ιδιοκτήτες και να αρπάξουν από την αυλή γύρω στα… 20 κοτόπουλα! Δεν έμειναν, όμως, σε αυτά… Μπήκαν μέσα στο σπίτι και άρπαξαν διάφορα κρέατα που βρήκαν στο ψυγείο, καθώς και μπουκάλια με ποτά για να… συνοδεύσουν το γεύμα τους!
Επειδή, προφανώς, δεν είχαν τρόπο να μαγειρέψουν αυτά που έκλεψαν, πήραν μαζί τους και τον… φούρνο μικροκυμάτων! Και, για να γίνει σωστό γλέντι, άρπαξαν ακόμη και τα… τραπεζομάντηλα του σπιτιού μαζί με ένα σίδερο για να τα… σιδερώσουν, αλλά και δύο στερεοφωνικά και ένα μαγνητόφωνο αυτοκινήτου για να ακούν και τη μουσικούλα τους όσο θα απολαμβάνουν το φαγητό τους στην υγεία του ιδιοκτήτη, που όλα αυτά του κόστισαν γύρω στα 2.000 ευρώ!
Related Posts with Thumbnails