ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/4/11

Η Χηρα. . . .

Εδω και ενα μηνα ο κυρ Γιωργος δεν αισθανονταν καλα, παει στο διπλανο χωριο στο φιλο του το γιατρο.
Τον εξεταζει ο γιατρος και του λεει…’φιλε μου εχεις καρκινο, θα ζησεις ακομα κανα δυο μηνες, φαε, πιες, οσο προλαβεις.
Την αλλη μερα παει ο κυρ Γιωργος στο καφενειο σκυθρωπος και στεναχωρημενος, τον ρωτανε οι φιλοι του τι εχει, και εκεινος απανταει οτι εχει έϊτζ.
Το νεο διαδοθηκε γρηγορα στο χωριο, μετα απο δυο μερες το εμαθε και ο γιατρος.
Την επομενη μερα παει ο γιατρος στον στον κυρ Γιωργο και τον ρωταει,
-Τι σου ειπα εγω οτι εχεις?
-Καρκινο
-Και εσυ γιατι λες οτι εχεις ειτζ?...

-Για να μην πηδηξει κανενας τη χηρα μετα…

1/4/11

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΗΤΑΝ 6.2 R


Magnitudemb 6.2
RegionCRETE, GREECE
Date time2011-04-01 13:29:11.0 UTC
Location35.54 N ; 26.63 E
Depth60 km
Distances138 km E Iráklion (pop 137,154 ; local time 16:29:11.0 2011-04-01)
92 km NE Áyios nikólaos (pop 10,799 ; local time 16:29:11.0 2011-04-01)
51 km NE Palaíkastron (pop 1,094 ; local time 16:29:11.0 2011-04-01)
Global view
Source parameters reviewed by a seismologist

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2011

Φέτος συμβαίνει κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε 823.....χρόνια.
Έχουμε τέσσερις σπάνιες ημερομηνίες:
1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11
και δεν είναι μόνο αυτό!!!!!!!!!!!
πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς που γεννηθήκατε και προσθέστε σε αυτά την πραγματική ηλικία που έχετε φέτος.
Το συνολικό άθροισμα για όλους είναι....111  !!!!!!!!!!!
Και κάτι τελευταίο...., φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε :
5 Κυριακές
5 Δευτέρες και
5 Σάββατα

"Αχ, να 'τανε Πρωταπριλιά"

Επτά χρόνια συμπληρώνονται ανήμερα της Πρωταπριλιάς από την απώλεια του Γιάννη Κυράστα .
Η πληροφορία της 5ης Μαρτίου 2004  μας είχε ταράξει όλους. Ο Γιάννης Κυράστας νοσηλεύεται στην Ευρωκλινική, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Το ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για "οξεία μικροβιακή επιδιδυμίτιδα, η οποία είχε εξελιχθεί σε νεκρωτική γάγγραινα της περιοχής, για την οποία χρειάσθηκε να χειρουργηθεί επειγόντως" διάγνωση που μεταφράζεται σε σηψαιμία.
Στις 11 Μαρτίου ο Γιάννης Κυράστας περνάει ξανά την πόρτα του χειρουργείου, για νέα επέμβαση.
Για έντεκα μέρες η κατάσταση του βελτιώνεται συνεχώς και στις 22 Μαρτίου ανακτά τις αισθήσεις του.
Όλοι πλέον έχουν αρχίσει να ελπίζουν ότι η έκβαση του αγώνα που έδινε θα είναι ευχάριστη, ότι ο Γιάννης θα τα καταφέρει και θα βγει νικητής.
Δυστυχώς όμως, οι πιθανότητες ήταν όλες εναντίον του.
Μια βδομάδα μετά θα χάσει και πάλι τις αισθήσεις του, ενώ την 1η Απριλίου 2004 θα περάσει στην ιστορία, πηγαίνοντας να βρει τον φίλο και κουμπάρο του Γιάννη Παθιακάκη, και αφήνοντας πίσω του, εκτός από την πολυαγαπημένη του μητέρα, την γυναίκα του Ρούλα, και τις δύο του κόρες, Εβελίνα και Βέρα.
Ο Γιάννης Κυράστας όμως δεν άφησε μόνο ανθρώπους πίσω του.
Άφησε και μία ολόκληρη ιστορία,γραμμένη με "χρυσά γράμματα".


Ο Γιάννης Κυράστας γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1952 και από πολύ μικρός άρχισε να "ξεδιπλώνει" το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.
Ήταν 10 Δεκεμβρίου 1972 όταν ο αείμνηστος Λάκης Πετρόπουλος τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά να φορεσει την φανέλα του Ολυμπιακού σε μία αναμέτρηση εναντίον της Καβάλας.
Ο Κυράστας, που μέχρι τότε αγωνιζότανε στα τμήματα υποδομής των "ερυθρόλευκων", εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε και γρήγορα καθιερώθηκε στην ομάδα του Πειραιά, αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού μπακ.
Ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, έχοντας 223 συμμετοχές, 16 εκ των οποίων σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

"Η μεγάλη απόφαση"

Το 1981 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θέλει να επιτύχει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο του αιωνίου αντιπάλου, και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσει την ομάδα του.
Την αρχή την είχε κάνει ένα χρόνο πριν, με την απόκτηση του Γιώργου Δελληκάρη. Τώρα ήταν η σειρά του Μάικ Γαλάκου και του Γιάννη Κυράστα να αλλάξουν στρατόπεδο και να ντυθούν στα πράσινα.
Έτσι, ξεκινάει άλλο ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του ιστορία, αφού ως παίκτης του Παναθηναϊκού πανυγήρισε το κύπελλο το οποίο κατέκτησε την πρώτη του χρονιά στην Παιανία, όπως και τα 2 νταμπλ, του 1984 και του 1986.
Συνολικά φόρεσε την φανέλα με το "τριφύλλι" 145 φορές, εκ των οποίων οι 14 ήταν σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Παναθηναϊκό άλλαξε και η θέση που αγωνιζότανε, αφού από το δεξί άκρο της άμυνας μετακινήθηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού, όπου με την τεχνική του δημιούργησε την λεγόμενη "σχολή Κυράστα".
Ο Γιάννης Κυράστας "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Νοέμβριο του 1986 σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη, αφού πρώτα είχε προλάβει να γευτεί την χαρά την κατάκτησης 7 Πρωταθλημάτων και 6 Κυπέλλων.
Μάλιστα τότε είχε κάνει μία δήλωση η οποία είχε σχολιαστεί πολύ. "Στο τέλος της καριέρας μου, μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πιο πολύ Παναθηναϊκός από ότι Ολυμπιακός".


"Ωραίος ως Έλληνας"
Σημαντικό κομμάτι της καριέρας του Γιάννη Κυράστα αποτέλεσε η Εθνική ομάδα.
Ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που έχει να παρουσιάσει η χώρα μας, ήταν λογικό να διαπρέψει με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ήταν μόλις 22 ετών όταν στο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με την Κύπρο, στις 15 Νοεμβρίου 1974, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο, ως αλλάγη του Ιωσηφίδη, στο ημίχρονο.
Τελευταία του εμφάνιση με την εθνική ομάδα πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 1985, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1986, με αντίπαλο την Πολωνία.
Ενδιάμεσα πρόλαβε να αγωνιστεί άλλες 44 φορές με την γαλανόλευκη, ενώ κορυφαία του στιγμή με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποτελεί -δίχως δεύτερη σκέψη- η συμμετοχή του στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 1980, στα γήπεδα της Ιταλίας.

Μεγάλη καριέρα και ως προπονητής

Ο Γιάννης Κυράστας ως ένας γνήσιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν μπόρεσε να μείνει μακριά για πολύ καιρό από την μεγάλη του αγάπη, και σύντομα επέστρεψε στις...υπηρεσίες της, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή.
Για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας κάθισε την περίδο 1987-88, αναλαμβάνοντας τον Εθνικό Ελληνορόσσων.
Την επόμενη σεζόν θα κρατήσει στα χέρια του τις τύχες της ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ το 1990 αναλαμβάνει την Προοδευτική.
Επόμενος σταθμός του ο Εθνικού Πειραιώς, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψει στην Προοδευτική.
Το μεγάλο άλμα θα το πραγματοποιήσει το 1993, όταν και αναλαμβάνει τον Πανιώνιο, που τότε αγωνιζότανε στη Β'΄εθνική, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν κάθεται στον πάγκο του Παναργειακού.
Στην Α΄ Εθνική θα κοουτσάρει για πρώτη φορά το 1995, ως προπονητής του Εθνικού, ενώ θα ακολουθήσει ο Πανιώνιος (το 1997) και ο Πανηλειακός (το 1999), πριν έρθει η στιγμή της μεγάλης καταξίωσης και της πρόσληψης στον Παναθηναϊκό.

Τους έκανε να πετάξουν "λευκή πετσέτα"

Τότε, το καλοκαίρι του 1999, κάποιοι μίλησαν για "λευκές πετσέτες" ακούγοντας το όνομα του Γιάννη Κυράστα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Η ιστορία έχει ήδη κρίνει εντός των αγωνιστικών χώρων ποιος είχε δίκαιο, χαρακτηριστική όμως θα μείνει η δήλωση του Κυράστα λίγο μετά την απώλεια του πρωταθλήματος:
"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Σας το είχα πει εγώ, τι να συζητάμε τώρα";
Στη συνέχεια της καριέρας του ακολούθησε ο Ηρακλής, για να επιστρέψει στο πολυαγαπημένο του "τριφύλλι" τη σεζόν 2001-02.
Από τους πάγκους αποχώρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2001 μετά από μία εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ.
Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας την 1η Απριλίου 2004. Θα μπορούσε να ήταν ψέμα, έτσι δεν είναι;
Υγ. Λίγους μήνες αργότερα, όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεφε στην κορυφή της Ελλάδας, οι φίλοι της ομάδας του "τριφυλλιού" δεν ξέχασαν τον πολυαγαπημένο τους Γιάννη.
Το σύνθημα "Αυτή η κούπα θα φτάσει στα άστρα, για τον Γιάννη τον Κυράστα", ήταν το μικρότερο ευχαριστώ που θα μπορούσε να ακουστεί για έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο.

νεο Δ.Σ. πολιτιστικου συλλογου Ζαχάρως για το 2011

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΜΕ F-16

Η αποστολή κρατήθηκε μυστική μέχρι την επιστροφή των αεροσκαφών στην βάση τους. Οι στόχοι (αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Σύρτης) εβλήθησαν με απόλυτη επιτυχία και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών από την λιβυκή αεράμυνα. Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε ύψη μεταξύ 15.000 και 18.000 ποδών πάνω από την περιοχή του στόχου και έγνε χρήση συστημάτων ναυτιλίας-σκόπευσης LANTIRN.
Τα ελληνικά αεροσκάφη στην περιοχή του στόχου συνοδεύτηκαν από μαχητικά Mirage 2000-5 του Κατάρ που επίσης απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας. Το ελληνικο-καταριανό «πακέτο» κατευθύνθηκε στην περιοχή του στόχου από αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ EΜB-145 Erieye.
Είναι η πρώτη πολεμική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τον Β’Π.Π. ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και είναι διάχυτη η συγκίνηση στους κόλπους της Π.Α. από την απόλυτη επιτυχία της αποστολής. Δεν αναφέρθηκε καμία απώλεια στο έδαφος και όπως χαρακτηρισιτικά λέχθηκε από στέλεχος της Π.Α. «Εμείς ξέρουμε που χτυπάμε. Δεν σκοτώνουμε αμάχους» υπαινισσόμενος τις μεγάλες απώλειες αμάχων των τελευταίων ημερών από τις συμμαχικές επιδρομές.

πηγή: http://www.defencenet.gr/

καλο μήνα........πρωταπριλία σήμερα..!!!!!!!!!!!!

31/3/11

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΧΙΝΩΝ

Νέος σύλλογος δημιουργήθηκε από τις κυρίες των Σχίνων.  Ο πολιτισμός και η περιβαλλοντική συνείδηση των κυριών θα δώσει νέα πνοή και πιστεύουμε ότι η παρουσία τους θα γίνει άμεσα αισθητή με λογικές και ουσιώδης πολιτιστικές παρεμβάσεις τόσο για το Μπισκίνι όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Καλή δύναμη και συνέχεια στην δημιουργική πορεία του συλλόγου έδωσε και η βουλευτίνα μας Διονυσία Αυγερινοπούλου ενώ πολλά μέλη του εμπορικού συλλόγου Ζαχάρως στηρίζουν την έναρξη της προσπάθειας των γυναικών.
Από το blog ευχόμαστε κάθε επιτυχία και θα στηρίζουμε τις προσπάθειες σας αρκεί να μας ενημερώνετε για κάθε εκδήλωσή σας.

Φοιτήτριες κάνουν σεξ με ασθενείς τους

Ολλανδία φοιτήτριες σεξ ασθενείε ανίατες ασθένειες ερωτική σχέσηH Ολλανδία όχι μόνο ξεπέρασε το ταμπού όσον αφορά το δικαίωμα στο σεξ που έχουν οι ανάπηροι και οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες και ανίατες αρρώστιες, αλλά έκανε αρκετά βήματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής υποστήριξής τους.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Ταχυδρόμου, 40 δήμοι στην Ολλανδία δίνουν σε ανάπηρους και σε χρόνια άρρωστους ειδικό μηνιαίο επίδομα για να μπορούν να «εξαργυρώσουν» το δικαίωμά τους στο σεξ, ενώ περίπου 2.000.000 κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτήτριες, νοικοκυρές με παιδιά, διπλωματούχοι νοσοκόμες αλλά και πόρνες εξ' επαγγέλματος εργάζονται στον τομέα της σεξουαλικής υποστήριξης των ασθενών.
Οι «πελάτες» είναι άτομα με κινητικά προβλήματα, τυφλοί και άρρωστοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες - όπως επιληψία, σπασμοί, αυτισμός, σοβαρές μυοπάθειες, ρευματοπάθειες και δερματοπάθειες, καθώς και από διανοητικές παθήσεις ή βαριές ψυχοπάθειες.
«Σε μια ερωτική σχέση, όπου για τους υγιείς όλα είναι αυτονόητα, για τους βαριά άρρωστους και για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ίδια διαδικασία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μέχρι σχεδόν ακατόρθωτο» τονίζουν οι ψυχολόγοι.
Και προσθέτουν: «Αλλά αυτό δεν τους αφαιρεί σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή. Και αν δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους, τότε χρειάζονται σεξουαλική υποστήριξη, η οποία πρέπει όμως να καθοδηγείται από τους ειδικούς για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική».
Συγκεκριμένα, το ικανοποιητικό σεξ δεν καλυτερεύει μόνο την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά λειτουργεί γενικότερα θετικά στη συναισθηματική τους ισορροπία. «Οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε το να κάνεις σεξ με έναν ανάπηρο ή βαριά άρρωστο να μην είναι κοινωνική φοβία» λέει ο Ρενέ Φερκουρτέ, ιδρυτής και πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού SAR, ο οποίος να και πάσχει από πολιομελίτιδα παντρεύτηκε και έκανε και δύο παιδιά.
Παλαιότερα, στα κέντρα αναπήρων και ανίατων ασθενών, αν κάποιος άρρωστος είχε ερωτική διέγερση την ώρα που του έκαναν μπάνιο, ο κανονισμός όριζε ότι η νοσοκόμα έπρεπε να του βάλει κομπρέσα με κρύο νερό και να εγκαταλείψει το δωμάτιο σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Σήμερα, προσλαμβάνονται γυναίκες επί χρήμασι για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ανάγκες των ασθενών.

πηγή:http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:student-social-service&catid=54:people-relationships&Itemid=153

"Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας"

Εκδήλωση απόψε στις 6.30 στο Παραθιναλός Ζαχάρως από την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.
Θέμα το Μνημόνιο και ομιλητές ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο οικονομολόγος, Δημήτρης Καζάκης. Όπως αναφέρει στο IONION FM, ο κ. Χατζηλάμπρου, η δυτική Ελλάδα, βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση εξαιτίας των φυσικών καταστροφών και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης. Στηλίτευσε την τακτική της κυβέρνησης που δίνει 100 δις στην στήριξη των τραπεζών και αρνείται να κατασκευάσει την Ολυμπία Οδό, που στοιχίζει μόλις 8 δις ευρώ. Αναφερόμενος στην αρνητική ψήφο στον προϋπολογισμό του περιφερειακού συμβουλίου, από την παράταξη «Αντίσταση Πολιτών», τόνισε ότι προβλέπεται διαχείριση ελάχιστων πόρων, χωρίς νέα έργα. Μόνη ελπίδα να μεταβιβαστεί στην περιφέρεια η διαχείριση του ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηλάμπρου δήλωσε ότι θα συμμετάσχει την Παρασκευή στις κινητοποιήσεις των φορέων της Ηλείας για τις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ηλεία έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς σταματά η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, τα δρομολόγια των τραίνων, ακόμα και τα χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη εξαφανίστηκαν και δεν έφτασαν ποτέ στους πυρόπληκτους.
Tην χθεσινή εκδήλωση συνοργάνωσαν "Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ" και "Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ" για την δημιουργία "ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ".

πηγή: IONIONFM

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ...ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ

Γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να μάθετε ποιος ειναι ''ο Καλλικράτης;''Εάν ακούσετε ένα τραγούδι ή διαβάσετε ένα βιβλίο η δείτε μια θεατρική παράσταση ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και σας αρέσουυν και δεν μάθετε κανενός το όνομα θα πάψουν όλα τα προηγούμενα να σας αρέσουν;Γιατί δεν σέβεστε την επιθυμία του να μην σας ανακαλυψει το όνομά του; Έχει δηλώσει πως φοβάται μήπως βάλει τους μπράβους του ο Πανταζής και τον χτυπήσουν.Έτσι πιστεύει!Αυτά που γράφει ομολογώ πως με βρίσκουν σύμφωνο.Αυτός είναι ευγενικός και δεν βρίζει...ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ!!!Ισως να μην σας ξέρει όπως σας ξέρω εγώ! Αντιμετωπίστε τον λοιπόν με επιχειρήματα!Έχετε τα κότσια;Εγώ πιστεύω πως δεν τα έχετε!


ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ:
'' Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο
1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ουμπέρτο Εκο

30/3/11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 30 Μαρτίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες που αναφέρονται στην Ολυμπία Oδό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προέβη σήμερα (Τετάρτη 30 Μαρτίου) στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια από τις πρώτες του συνεδριάσεις, που έγινε στον Πύργο, στις 14 Φεβρουαρίου, συζήτησε αναλυτικά το θέμα της Ολυμπίας Oδού και εξέδωσε ψήφισμα που μας δεσμεύει όλους και που καθορίζει την πολιτική της Περιφερειακής Αρχής στο ζήτημα αυτό.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει τις βασικές μας θέσεις, που είναι οι παρακάτω:

- Να παραμείνει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το κατασκευαστικό μέτωπο.
- Να παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία και να αναπτυχθούν περαιτέρω όλα τα εργοτάξια του έργου.
- Να πραγματοποιηθεί δραστική μείωση των διοδίων κατά την περίοδο κατασκευής του έργου.
- Να προβλεφθεί μείωση των διοδίων μετά την αποπεράτωση του έργου και να προβλεφθεί επίσης μειωμένη τιμή διοδίων για τους συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου.
- Να αυξηθεί το ποσοστό της δημόσιας συμμετοχής στο οικονομικό κόστος του έργου ώστε να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση των πολιτών.
- Να υλοποιηθεί η ανατολική χάραξη στις περιοχές νότια της Πάτρας και στο τμήμα Ζαχάρω-Καϊάφα.
- Να ενταχθούν στο έργο οι συνδετήριοι κόμβοι σε βασικά σημεία των οδικών αξόνων καθώς και οι συνδέσεις με τον παραγωγικό ιστό της περιοχής (λιμάνια, αεροδρόμια, ΒΙ.ΠΕ.)

Τις θέσεις αυτές, που είναι απολύτως δεσμευτικές για την Περιφερειακή Αρχή και για εμένα προσωπικά, είχα την ευκαιρία να τις επαναλάβω στη χθεσινή (29 Μαρτίου) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμιά ανοχή σε αλλαγές ως προς το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου, καμιά ανοχή σε καθυστερήσεις και σε κλείσιμο εργοταξίων. Αυτές οι θέσεις μας είναι ήδη γνωστές στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια και προτίθεμαι να τις αναπτύξω και προσωπικά στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρη Ρέππα. Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή συμμετέχει και συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των φορέων της Ηλείας και της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού, μαζί με το συναφές ζήτημα της Ιόνιας Οδού, αντιμετωπίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μείζονα θέματα επιβίωσης και ως βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου μας. Οι εκβιασμοί που ασκούνται από διάφορες πλευρές, και κυρίως εκ μέρους του τραπεζικού κλάδου, δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα και να διαιωνίσουν την υστέρηση της Δυτικής Ελλάδας.

Στη θέση αυτή θα παραμείνουμε αμετακίνητοι μέχρι τη στιγμή που οι δύο αυτοκινητόδρομοι θα πάρουν σάρκα και οστά».

Κυρία μου, είστε πολύ γοητευτική, λέει ένας τύπος σε μια γυναίκα σε μία δεξίωση.

- Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για σας, του απαντάει αυτή.
- Τότε κάντε ότι κάνω κι εγώ.
- Δηλαδή;...

- Πείτε ψέματα! 

Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΤΟΥ


«Κάνω σεξ με διανοητικά καθυστερημένους»

φοιτήτρια κοινωνιολογίας σεξ διανοητικά καθυστερημένουςΕίναι μόλις 20 ετών, φοιτήτρια κοινωνιολογίας - και όπως ομολογεί - στο πλαίσιο των σπουδών της κάνει σεξ με διανοητικά καθυστερημένους και με ασθενείς που έχουν ψυχολογικά προβλήματα.
«Οι πελάτες μου είναι σπαστικοί, πάσχουν από σοβαρές χρόνιες μυϊκές παθήσεις και είναι διανοητικά καθυστερημένοι. Υπάρχουν και εκείνοι που πάσχουν από αυτισμό ή σχιζοφρένεια» λέει. Η φοιτήτρια εξηγεί ότι η σεξουαλικότητα και η θεραπεία είναι μέρος των σπουδών της. Περιγράφοντας τις εμπειρίες της, αναφέρει:
«Βρίσκω ενδιαφέρον να καταλαβαίνω τι είναι αυτό που τους αρέσει όταν κάνουν σεξ. Μιλάω για όσους μπορούν να δείξουν μερικά σημάδια ικανοποίησης. Δεν μπορούν όλοι, όπως π.χ οι αυτιστικοί. Με τους διανοητικά καθυστερημένους η κατάσταση είναι ευκολότερη. Με αυτούς που πάσχουν από βαριές μυοπάθειες ή είναι συνδεδεμένοι σε μηχάνημα για να μπορούν να αναπνέουν, το σεξ είναι δύσκολο: μέσα στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκεται και κάποιος που ξέρει να χειρίζεται το μηχάνημα».
Και συμπληρώνει: «Κάνω ό,τι και μια πόρνη. Αλλά δεν αισθάνομαι πόρνη. Φιλάω άρρωστους που μυρίζουν άσχημα και από το στόμα τους μπορεί να τρέχουν σάλια. Και έπειτα, όλοι τους είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αρκεί να γίνονται αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Ντύνομαι όπως τους αρέσει».

29/3/11

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΠΑΝΤΑ ΑΜΕΣΑ....

Επειδή τα βέλη του κ.Καλογερόπουλου απευθύνονται προς εμένα,θεωρώ καθήκον μου να του απαντήσω αρχίζοντας ανάποδα:
1.Πρέπει να πληροφορήσω τον κ.Καλογερόπουλο ότι όταν γράφω η λέω κάτι εύρισκομαι σε πλήρη νοητική διάυγεια.Εδώ και χρόνια τα μόνα υγρά που καταναλώνω είναι το καθαρό νεράκι,ο ελληνικός καφές και το πράσινο τσάι lipton η δε διατροφή μου είναι τέτοια ώστε να προάγει την εγκεφαλική μου λειτουργία.Για αυτό και το μυαλό μου τρέχει με υπερηχητική ταχύτητα.
2.Δεν πρόκειται να πετάξω την κουκούλα του ανώνυμου για τον απλούστατο λόγο ότι σας θεωρώ επικίνδυνους,λόγω έλλειψης ευαισθησίας στον δημοκρατικό διάλογο.Εχετε δεί πολλούς μελισσοκόμους να πηγαίνουν στα μελίσσια τους χωρίς την προστατευτική κουκούλα η το καπνιστήρι τους?Θα τους φάνε οι μέλισσες.Ωφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν με γνωρίζει κανένας και ούτε πρόκειται να με γνωρίσει.Οποιος σας πεί για κάποιο πρόσωπο ότι δήθεν είναι ο καλλικράτης θα είναι μεγάλο ψέμα και απλά διαβάλει αυτό το πρόσωπο.Εγώ δεν έχω δώσει σε κανέναν το στίγμα μου αν και κυκλοφορώ κάθε μέρα αναμεσά σας και επομένως δεν με γνωρίζει κανένας.Λάθος λοιπόν σας είπαν ότι κάποιοι με γνωρίζουν.Για αυτό και με φωτογραφίσατε λανθασμένα.
3.Η "δημοκρατική"¨σας ευαισθησία σας υπαγορεύει ώστε αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σας να τους αποκαλείτε αβανταδώρους,γραφικούς,ρουφιάνους και αρχιρουφιάνους?Θα ήταν καλοί μόνο αν υιοθετούσαν τις δικές σας απόψεις?Δηλαδή είστε της λογικής του η είσαι μαζί μου διαφορετικά είσαι με τους άλλους?Τότε δεν έχω να πώ τίποτε περισσότερο από το να σας δώσω συγχαρητήρια και για το "δημοκρατικο" σας συναίσθημα και για την λογική σας.Πρέπει όμως να σας ενημερώσω ότι εγώ έμαθα στα επιχειρήματα να απαντάω με επιχειρήματα.Κάτι που δεν είστε σε θέση να κάνετε εσείς.
4.Σχετικά με τα περί συγγενών Αλεξανδρόπουλου,στρεμμάτων,πρόεδρου Σχίνων,ΠΙΣ κλπ,κλπ,επειδή τα θεωρώ ανούσια και ευτελή,με απλά λόγια κουταμάρες,θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ,Εγώ ασχολούμαι με σοβαρά πράγματα.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ....ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤ... στις 11:17 μμ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ....ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗ..

Δύο λόγια στον αγαπητό λαθρεπιβάτη και σκοταδιστή ενημέρωσης, στο τρένο του “αμαρτωλό”. Συκοφαντία λέγεται, όταν έχουμε πλαστά στοιχεία, ψεύτικες αναφορές, ψεύτικα γεγονότα προκειμένου να πλήξουμε κάποιον με σκοπό τον διασυρμό του.
Θα ήταν συκοφαντία αν ο κύριος Αλεξανδρόπουλος δεν είχε αδελφό, που να είχε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να “πείσει” το γιατρό να διεκδικήσει τη δημαρχία. Γιατί άραγε; Ήθελε ο αδελφός να λειτουργήσει η νομιμότητα;
Θα ήταν συκοφαντία, αν ο συγκεκριμένος αδελφός δεν είχε ξεκινήσει μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για τα στρέμματα στην παραλία με τον πρώην πρόεδρο Σχοίνων.
Θα ήταν συκοφαντία αν δεν είχαν “πείσει” τον πρώην πρόεδρο Σχοίνων να μετέχει στο ψηφοδέλτιό τους, γιατί άραγε;
Θα ήταν συκοφαντία, αν ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε διαλύσει το προεδρίο του Π.Ι.Σ., για πιό λόγο; ρωτήστε τον κ. Αβραμόπουλο.
Θα ήταν συκοφαντία, αν μπορούσες να μου απαντήσεις, ποιός είναι ο βαθμός ελαστικότητας των αντιστάσεων νομιμότητας του κ. Αλεξανδρόπουλου; Στην περίπτωση του ιατρικού συλλόγου οι αντιστάσεις του ήταν πολύ εύκαμπτες και μαλακές, όταν στήριζε στο προεδρείο με την ψήφο του κάποιον που είχε καταδικαστεί στον Άρειο πάγο. Ενώ στην περίπτωση του δημαρχείου Ζαχάρως, οι αντιστάσεις του ήταν άκαμπτες και σκληρές, γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει, να σταθεί, στον ίδιο δημοτικό χώρο, ούτε ένα λεπτό, όσο ακριβώς κρατάει η ορκωμοσία με τον εκλεγέντα Δήμαρχο. Τέλος σε διαβεβαιώ, ότι έχεις καλή πένα, μπορεί να γίνει καλύτερη αν πετάξεις την κουκούλα του ανώνυμου και αν ξαναστείλεις πίσω σ’ αυτούς που σου φόρεσαν το “κουστούμι του αβανταδώρου”. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός, όπως κάποιοι που θέλουν να σε ρίξουν - αν και δεν σου αξίζει - στο τελευταίο σκαλί που είναι ο ρουφιάνος και ο Αρχιρουφιάνος. Όσο είναι καιρός αποκαλύψου, γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι πίσω απ’ την κουκούλα κρίβονται άλλα. Μου είπαν κάποιοι που σε ξέρουν, ότι τα λαθραία οινοπνεύματα δεν μεθούν εκείνους που ξέρουν να τα αποφεύγουν.
Ανδρέας Καλογερόπουλος

O "DIMIOS" ....ΑΠΑΝΤΑ

Η ορθή ανάγνωση ενός κειμένου προϋποθέτει και τη γνώση των στοιχιωδων νομικών αλλά και τον σεβασμό στη ξεχασμένη από πολλούς ελληνική γλώσσα. Ο Αλεξανδροπουλος ούτε κρύβεται ούτε υπερβαλλει ούτε υπολείπεται όλων των ενδεδειγμενων ενεργειών προκειμένου να έλθει ο τόπος στο δρόμο της ορθής και νομιμης διαχείρισης. Υπομονή λίγο ακόμα. Όσον αφορά τους οπαδούς της συμπολίτευσης υπάρχει κατανόηση γιατί είναι ανθρώπινο να δημιουργούνται σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης προς ένα δήμαρχο. Όμως δεν αρκεί πλέον.
DIMIOS

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ.

http://folders.skai.gr/main/theme?id=198&locale=el

Δες εδώ την συνέντευξη του Αλέκου Παπαδόπουλου για την οικονομία στο κανάλι του ΣΚΑΪ.
"ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ" με τον δημοσιογράφο Α. ΠΑΠΑΧΕΛΑ.

Θανασης...Βρήκα την γυναίκα μου με άλλον στο κρεβάτι!!!


Κάποιος πάει σε ένα μπαρ και βλέπει τον κολλητό του στεναχωρημένο, να τα πίνει.
Ρε Θανάση, του λέει, τι έγινε, γιατί πίνεις τόσο πολύ ;
- Ασε, ρε Γιάννη. Βρήκα την γυναίκα μου με άλλον στο κρεβάτι. Έτσι μου έρχεται να πηδήξω από το παράθυρο και………
- Έλα ρε, ηρέμησε. Κέρατα έβγαλες.
 Όχι φτερά!!

ΣΤΟ VIDEO ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΡΙΣΗ


Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις πυρκαγιές της Ηλείας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 12:27

Ενισχύσεις, ύψους 55.737.680 ευρώ, καταβλήθηκαν για τις ζημιές στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Νομού Ηλείας από τις πυρκαγιές του 2007.

Έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι για τις ζημιές αυτές υπεβλήθησαν στον ΕΛ.Γ.Α. συνολικά 23.440 αιτήσεις.

Το έργο των εξατομικεύσεων τελειοποιήθηκε, ενώ κοινοποιήθηκαν και οι πίνακες των ζημιών. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η διενέργεια επανεκτιμήσεων και σχεδόν ολοκληρώνεται η διαδικασία επιβεβαίωσης των αποκαταστάσεων και η καταβολή των ενισχύσεων. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί αποκαταστάσεις στο 80% των δηλωθέντων αγροτεμαχίων και έχουν καταβληθεί ενισχύσεις 55.737.680 ευρώ.

Με το έγγραφό του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει επιπλέον ότι στις 4.3.2011 καταβλήθηκε η τρίτη δόση στους επιλέξιμους παραγωγούς ύψους 7 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων θα δοθούν άλλα 2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των ενισχύσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τα προγράμματα Π.Σ.Ε.Α. (Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης) προβλέπεται η καταβολή ενισχύσεων όχι μόνο για την απώλεια της παραγωγής του έτους ζημιάς και για την αποκατάσταση ζημιών (ενίσχυση για ανασύσταση, η οποία καταβάλλεται εφάπαξ), αλλά και για την απώλεια της μέλλουσας παραγωγής. Η ενίσχυση αυτή (συμπληρωματική ενίσχυση) καταβάλλεται σε 4 ετήσιες δόσεις, όταν πρόκειται για εκρίζωση και επαναφύτευση, σε 3 ετήσιες δόσεις για κοπή στη βάση του κορμού και σε 2 ετήσιες δόσεις, για κοπή των πρωτογενών κλάδων.

Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ., Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με τις ενισχύσεις για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου, καθώς και τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από τις πυρκαγιές του 2007. Η βουλευτής επικαλέστηκε παράπονα και διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών, ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή της δόσης των κρατικών ενισχύσεων του ΕΛ.Γ.Α. από το Πρόγραμμα Π.Σ.Ε.Α. για το 2010.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω επανατοποθέτησης ανεμιστήρα, θα ισχύσουν στη σήραγγα Ραψομμάτη, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Καλαμάτα και στον κλάδο με κατεύθυνση προς Τρίπολη - Αθήνα.

Οι εργασίες θα γίνουν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη 31 Μαρτίου και τις ώρες από 00:00 έως 06:00 το πρωί.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εξυπηρετείται από τον άλλο κλάδο της σήραγγας, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

28/3/11

Ο "DIMIOS" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ........

Πραγματικά όχι μόνο απορώ με την ισοπεδοτικη λογική που αναβλύζει εδώ αλλά και θλίβομαι διότι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα στοιχιωδη σχετικά με την διοίκηση ενός ΟΤΑ έχουν την φιλοδοξία να αναλάβουν ευθύνες νομικές αλλά και ηθικές έναντι των δημοτών.
Ρωτώ λοιπόν εάν έως 31/3/2011 δεν έχει ψηφισθεί προϋπολογισμός ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα προβλήματα που θα προκύψουν όχι μόνο για τις δαπάνες αλλά και για τα διαφυγόντα έσοδα ;
Μάλλον στο προσεχές μέλλον θα πούμε πολλά για τους αιρετούς της συμπολίτευσης και αν χρειασθεί και για τους υπαλλήλους του (δήμου);

DIMIOS

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΕΙ.....ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!!

Επέδειξαν ασυγχώρητη έλλειψη πολιτικού κριτηρίου και έμπλεξαν τις πολιτικές ενέργειες με τα νομικά. Άραγε αν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά πριν ακόμα αρχίσει η 4ετία, πως θα κυβερνούσαν τον Δήμο, εάν εκλέγονταν; Με τέτοιες νοοτροπίες πως θα ελίσσονταν και θα συναλλάσονταν με τις Δημόσιες Αρχές; Και οι δύο παρατάξεις οχύρώνονται πίσω από νομικά επιχειρήματα που είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ για τους πολίτες. Μπορεί να είναι σωστά για την κάθε πλευρά, αλλά οι πολίτες κρίνουν πολιτικές! Υπάρχουν δικηγόροι και δικαστήρια αρμόδια να κρίνουν τα επιχειρήματα, αφού ακούσουν και τις δύο πλευρές! Ο πολιτικός στηρίζεται μεν στον Νόμο, προχωράει όμως με πολιτικά κριτήρια και το υπέρτατο όλων είναι το συμφέρον της κοινωνίας.
α) Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν αναγνώρισε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, παρόλη τη πρόσφατη εκλογή του. Η ενέργεια να μη προσέλθει στην ορκωμοσία είναι ακραία ενέργεια! Γίνεται μόνο σε δικτοτορικά καθεστώτα, όταν η εκλογή είναι προϊόν βίας και νοθείας! Προφανώς τέτοιο θέμα δεν υπήρχε στη Ζαχάρω, παρά μόνο θέμα ερμηνείας του Νόμου. Θα μπορούσε να ορκιστεί και να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα του δημάρχου και ότι αρχίζει νομικό αγώνα εναντίον του. Το 1960 ο Γ Παπανδρέου άρχισε τον ανένδοτο αγώνα επειδή το κράτος που ελέγχονταν από τη Δεξιά προέβη σε βία και νοθεία. Τέτοια περίπτωση εδώ δεν υπάρχει και σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν άλλοι τρόποι να πεις στη πλειοψηφία ότι ψήφισε λάθος. Το 1980 η αμφισβητούμενη εκλογή του G w Bush δεν απέτρεψε την ορκομωσία του, παρόλο που ο αντιπαλός του Al Gore συνέχισε τον νομικό αγώνα εναντίον του για πολύ καιρό και στο τέλος αναγνώρισε την (μάλλον λανθασμένη) κρίση των δικαστηρίων...Dura lex, sed lex και για τις δύο παρατάξεις!
2) Ο κ Χρονόπουλος επέδειξε αντίστοιχη εμπάθεια και έλλειψη πολιτικού ενστίκτου. Μα είναι δυνατόν να κυβερνηθεί δήμος χωρίς αντιπολίτευση; Ποια δημόσια αρχή θα το αναγνώριζε αυτό; Και η μισή Ζαχάρω δεν θα αντιπροσωπεύονταν; Παίρνοντας προσωπικά το θέμα προχώρησε σε ανεπίτρεπτες ενέργειες... Και οι δύο παρατάξεις επέλεξαν ακραίες ενέργειες, λες και δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα. Το αμάξι πριν το άλογο και η έσχατη ενέργεια, πρώτη! Καμία διαπραγμάτευση, καμία οξυδέρκεια. Πόλεμος μέχρις εσχάτων, ακραία πόλωση και κατίσχυση του αντιπάλου! Αν δηλαδή ως Δήμαρχοι είχαν κάποιο πρόβλημα με κάποια αρχή, τι θα έκαναν; Θα τους πλάκωναν στο ξύλο; Πως σεβάστηκαν τον λαό της Ζαχάρως; Είναι πολιτικοί αυτοί; ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ. την 28/3/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ blog.

Επειδή πολλοί με ρωτούν μέσω email εάν κάποιος έχει απειλήσει το blog ή έστω έχει στείλει κάποιο άσχημο μήνυμα επώνυμο ή ανώνυμο σας δηλώνω ότι δεν έχει συμβεί.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ότι το "αμαρτωλό" δέχθηκε πίεση και εκβιασμό ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. Αν υπάρχει κάποιο παράπονο για καθυστερημένη ή όχι ανάρτηση επώνυμης ΔΗΛΩΣΗΣ Η' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ σας ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Ανώνυμες δηλώσεις ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Συμπεράσματα ενός απλού πολίτη.

Ειλικρινά θλίψη προκαλεί το γεγονός να διαπιστώνεις κάθε μέρα ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που διεκδίκησαν την ψήφο μας στις τελευταίες εκλογές τουλάχιστον από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ζαχάρως και ακόμα περισσότερο οργή για το σε ποιους είχε εμπιστευτεί ο λαός της Ζαχάρως τις δυο περασμένες τετραετίες αλλά και στην τρέχουσα να τους εκπροσωπήσουν σε τοπικό επίπεδο. Δυστυχώς άτομα ημιμαθή, με ίχνος επιστημονικής κατάρτισης, τα οποία αναμασούν σαν μηρυκαστικά ότι τους δίνει για τροφή ο "τοπικός άρχοντας" ο οποίος σαν ένας άλλος Τάσος Μητρόπουλος έρχεται ακόμα και αυτές τις ύστατες ώρες που ψυχορραγεί στην κυριολεξία η περιοχή μας, να πει στους αντιφρονούντες "Ζαχαραίοι σας γ...ω όλους. Πρωτ' απ' όλα είναι τυχαίο ότι βγαίνουν επώνυμα "και καλά" να εκφράσουν τις απόψεις τους μόνο όσοι ανήκουν στο σινάφι του έκπτωτου. Θα ήθελα να ξέρω εάν ήταν σε αντίπαλη παράταξη, θα είχαν τα "καρύδια" να το παίξουν μάγκες χωρίς την προστασία του "Σερίφη"??. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ποιοι έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν το Δήμο Ζαχάρως ως επιχείρηση αναφερόμενοι σε όρους όπως "τζίρους εκατομμυρίων", οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής δεν νομίζω να "επενδύθηκαν" προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου αλλά μάλλον υπέρ των γιουσουφακιών με αποτέλεσμα η Ζαχάρω να είναι ένα νεκροταφείο "δημοσίων έργων" (δημαρχείο, γυμναστήριο, πεζοδρόμια, "ανάπλαση παραλιακού μετώπου"!!κ.α.). Δυστυχώς διαπιστώνω ότι στη Ζαχάρω όσοι αναλαμβάνουν δράση αποδεικνύονται λίγοι ή "λαγοί" και γι' αυτό καταφέρνει "ο ένας" να τους παραμυθιάζει, αλλά και τα γιουσουφάκια του να είναι "τζάμπα μάγκες"
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ. την 27/3/2011

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΑΚΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μερικές επισημάνσεις στον κ.Καλογερόπουλο: Το πολυμελές Πρωτοδικείο ανακήρυξε μεν τον κ.Χρονόπουλο ως νεοκλεγέντα Δήμαρχο αλλά αυτομάτως Δήμαρχο με καμμία αρμοδιότητα,ούτε καν αυτό της ορκωμοσίας.Το πολυμελές Πρωτοδικείο δεν είναι υποχρεωμένο να γνωρίζει ότι ο κ.Χρονόπουλος ευρίσκεται σε αργία. Το άρθρο 52 του Ν.3852/2010 είναι σαφές και ορίζει ότι την προσκληση την απευθύνει ο νεοεκλεγείς ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Τι εννοεί με αυτό.Οτι αυτός που θα καλέσει θα πρέπει να μπορεί να είναι Δήμαρχος,διαφορετικά θα έλεγε ο αρχηγός της νεοεκλεγείσας παράταξης.Ελα όμως που ο κ.Χρονόπουλος είναι μεν νεοεκλεγείς αλλά Δήμαρχος αυτομάτως σε αργία.Δηλαδή με λίγα λόγια νεκρός.Δεν μπορεί να ασκήσει καμία αρμοδιότητα,ούτε ακόμη να ορκίσει και να ορκιστεί.Σε καμία περίπτωση η αργία αυτή δεν αίρεται ούτε αναστέλλεται παρά μόνο σε περίπτωση παρουσίασης αθωωτικής απόφασης.Υπάρχει απόφαση και του συμβουλίου επικρατείας 2116,2117 που ορίζουν ότι για να ορκιστεί κάποιος αιρετός ,απαραίτητη προυπόθεση είναι να αναλάβει καθήκοντα.Αφού λοιπόν δεν μπορεί να ορκισθεί γιατί δεν πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα με ποια λογική μπορεί να ορκίσει?Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό,ότι ο κ.Χρονόπουλος δεν μπορεί να πλησιάσει στο Δημαρχείο ούτε για την ορκωμοσία? Επομένως ο κ.Αλεξανδρόπουλος και οι σύμβουλοι του καθώς και ο κ.Μπούσμπουρας δεν προσήλθαν να ορκισθούν όχι γιατί είχαν αντικειμενική αδυναμία αλλά για τον λόγο ότι προσκλήθηκαν από τον αρχηγό της νεοεκλεγείσας πλειοψηφούσας παράταξης και όχι από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο,δηλαδή αυτόν που θα ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου. Επειδή,λοιπόν,δεν υπήρχε αντικειμενική αδυναμία και επειδή έπρεπε να ορκιστούν μέχρι 31/12/2010 προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα για να ορκιστούν το οποίο δεν τους παραχωρήθηκε και εγκαλείται για αυτό ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ.Δημήτρης Χρονόπουλος,θύμα στα γινάτια του Πανταζή Χρονόπουλου.Ορκίστηκαν λοιπόν υπό το φως των κεριών,γεγονός για το οποίο ενώ θα ΄έπρεπε να ντρέπεστε το χλευάζετε. Κατανοώ την αγωνία σας κ.Καλογερόπουλε και ότι έχετε έννομο συμφέρον να λάβετε την θέση του δημοτικού συμβούλου γιατί προφανώς έχετε λάβει την υπόσχεση να εκλεγείτε Δήμαρχος ενόψει της έκπτωσης του κ.Χρονόπουλου.Αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο.Να παραιτηθούν κάποιοι δικοί σας ώστε να γίνετε δημοτικός σύμβουλος και επομένως Δήμαρχος και όχι να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση για χάρη σας.Το θεωρείτε δημοκρατικό αυτό? Το ότι αναφέρεστε για συγγενικό πρόσωπο του κ.Αλεξανδρόπουλου και όχι για τον ίδιο τον κ.Αλεξανδρόπουλο και γενικά και αόριστα περί ιατρικού συλλόγου χωρίς να συγκεκριμενοποιείτε και να καταγγέλετε κάτι προσωπικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,θεωρείται ευτελής και κατάπτυστη συκοφαντία και αυτό δεν σας τιμά καθόλου κ.Καλογερόπουλε.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ. την 27/3/2011

ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο κ.Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΗΤΑΝ ΑΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ(ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΚΑΝΤΙΝΕΣ,ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ,ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ,ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΤΙΝΑ , ΜΕΡΟΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!!κτλ).ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ. ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
ΒΡΕΣ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Δήλωση από τον Πρόεδρος του Τ.Σ. Κακοβάτου κ.Μπούκ... την 27/3/2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Από την «υπερδισέλιδη» επιστολή του προς τον εισαγγελέα, κρατάω μόνο δυό προτάσεις:
α. «ο μικρός και πολύπαθος δήμος Ζαχάρως» και
β. «πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες, χωρίς να λειτουργήσει ο Ν.3852/2010 που είναι υποχρέωση του κράτους και δεν έχει εγκατασταθεί το δημοτικό συμβούλιο επειδή έτσι αποφάσισε ο σε αργία ευρισκόμενος και επανειλημμένα καταδικασμένος, επανεκλεγμένος δήμαρχος».
Ως προς το
α. απαντώ: ένας δήμος που έκανε τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε αγορές, σε έργα υποδομής και έργα καθημερινότητας, δεν μπορεί να λέγεται μικρός. Εκτός αν τον αποκαλούν έτσι για να μετριάσουν τον πόνο της θλίψης τους, επειδή τέσσερεις παρατάξεις στήθηκαν εκλογικά απέναντι στον δήμαρχο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να υποστούν την «συντριβή του Δράμαλη».
Ως προς το
β. των προτάσεών τους έχει ενδιαφέρον γιατί διερωτάται γιατί δεν λειτουργεί ο δήμος. Μέσα από μια σειρά επισημάνσεων και γεγονότων θα δώσω στους πολίτες του δήμου την ευκαιρία να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους γιατί φτάσαμε εδώ.
1η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι μετά τα τελικά αποτελέσματα ο κος Αλεξανδρόπουλος δεν εκλέχτηκε δήμαρχος. Έχει και αυτό την σημασία του.
2η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι ο Ν. 3852/2010 προβλέπει για τον εκλεγέντα δήμαρχο μία και μοναδική αρμοδιότητα μέχρι τις 31/12/2010.
3η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι ο εκλεγείς δήμαρχος και ο δήμαρχος ενδέχεται να μην συμπίπτει στο ίδιο πρόσωπο, όπως ακριβώς στον δήμο μας, άλλος ο δημαρχεύων, άλλος ο νεοεκλεγείς με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Ηλείας. Οι αρμοδιότητες του δημάρχου καθορίζονται από το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 ενώ του εκλεγέντος από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010. Η μοναδική αρμοδιότητα του εκλεγέντος δημάρχου δεν εκχωρείται σε κανέναν. Το παράδειγμα του πλειοψηφίσαντος συμβούλου είναι ατυχές αδόκιμο και «εφευρέσιμο».
4η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι η μη όρκιση δημοτικού συμβούλου εκχωρείται μόνο όταν οφείλεται σε αντικειμενική αδυναμία και τέτοια δεν είναι ασφαλώς η υποκειμενική του αντίληψη για τη μη νομιμότητα της σχετικής προσκλήσεως.
5η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι αν οι δημοτικοί τους σύμβουλοι θεωρούσαν μη νόμιμες τις προσκλήσεις, όφειλαν να προσφύγουν δικαστικώς ή διοικητικά και να πετύχουν την αναστολή εκτελέσεώς τους, αφού είχαν ορκιστεί νόμιμα, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούντο να τις αγνοήσουν αυτοβούλως.
6η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους ότι η σαφέστατη και ανεπίδεκτη παρερμηνείας διάταξη του άρθρου 52 του Ν. 3852/2010 προβλέπει δύο προϋποθέσεις για τη μη νομιμότητα της ορκωμοσίας. Ρητώς ορίζει εντός δημαρχιακού καταστήματος (όχι σε δρόμο ή πλατεία), σε δημόσια συνεδρία και υπογραφή πρακτικού ορκωμοσίας από τον εκλεγέντα δήμαρχο. Αφού γνώριζαν όλες αυτές τις επισημάνσεις, γιατί με την επιστολή τους παραπλανούν τον Πρωθυπουργό, Υπουργό , Γ.Γ. Γραμματέα Περιφέρειας καθώς και τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση;?
Όλοι οι οπαδοί και σύμβουλοί τους γνωρίζουν , γιατί υποψιάστηκαν νωρίς, όταν είδαν γραμμένο στα ψηφοδέλτια της παράταξης τους, το όνομα του πρώην προέδρου των Σχόινων. Ο καθ’ όλα έντιμος αυτός πρόεδρος είχε ξεκινήσει έναν πολύχρονο σκληρό δικαστικό αγώνα, προκειμένου να περισώσει μερικές δεκάδες στρέμματα παραλίας της κοινότητάς του, από τον «μεγαλοκαταπατητή» που ο ίδιος ο πρόεδρος γράφει στην τοπική εφημερίδα «το Μπισκίνι». Ο «μεγαλοκαταπατητής» είναι μέλος της στενής οικογένειας του προέδρου της ΝΕ.Δ.Α.!
Μέγα λάθος κύριε ψυχίατρε αν πιστεύεις, ότι οι αξίες είναι είδος εξαγοράσιμο. Τέλος η φράση των «κακοποιών στοιχείων», πιθανόν να έχει λεχθεί από την πολιτική αγωγή, όταν καταδικάζονται τελεσίδικα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για κατ’ εξακολούθηση πλαστογραφία και παραποίηση δημοσίων εγγράφων (συνταγές) με αποτέλεσμα απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Δεν αναφερθήκατε ποτέ, γιατί ο πρώην υπουργός κος Αβραμόπουλος σας διέλυσε τον σύλλογο που ήσουν το νούμερο 2? Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι: σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.»!

Ανδρέας Καλογερόπουλος Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ζαχάρως
ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

27/3/11

ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ .........«… Έρμη πατρίδα»

Εκεί κοντά στην εκκλησιά σταμάτησε ο Γέρος Κοίταξε γύρω… ερημιά. Ήσυχο κι άγριο μέρος. Τ’ άλογο στρέφει τη ματιά στο νιόβγαλτο χορτάρι. Τ’ αφήνει ο Γέρος κι ακουμπά σε ριζιμιό λιθάρι. Στην πέτρα κάθεται βαρύς λίγη γαλήνη να βρει Μα η έννοια πάνω του κυλά βαριά και μαύρη. «… Έρμη πατρίδα» λέει αργά. Στενάζει και δακρύζει κι ύστερα: «βόηθα Παναγιά» με πόνο μουρμουρίζει. Περνά η ώρα… Σκέπτεται… και αποσταμένος γέρνει. Κι εκεί στην πέτρα η κούραση ύπνο κλεφτό του φέρνει. Και τότε βλέπει το όραμα… Μεσ’ απ’ την εκκλησιά προβαίνει Εκείνη ολόφωτη με άσπρη φορεσιά. Γαλήνιο το βλέμμα της μαζί και αυστηρό Και πάει κοντά στο γέροντα με βήμα σταθερό - Ε, γέρο, λέει με ήρεμη κι αγγελική φωνή, κρίμα βαρύ τη μοίρα άνδρας να θρηνεί.  Δεν είσαι συ για να θρηνείς. Σήκω λοιπόν και τράβα. Κι ας γίνει ο νους σου αστραπή και η ψυχή σου λάβα. Μέγας αγώνας σε καλεί. Εμπρός λοιπόν, προχώρα! Και στο πλευρό σου θα σταθεί ένας λαός, μια χώρα. Σαστίζει ο Γέρος, με στηλά στα μάτια την κοιτάζει και μες σε θάμπος ιερό «ποια είσαι», τη ρωτά. «Τι θες να μάθεις;» τ’ απαντά με λόγια ξεκομμένα. Πες με αν θέλεις Παναγιά, πες με Αθηνά παρθένα. Είμαι το πνεύμα της φυλής από χιλιάδες χρόνια, που δεν αντέχει πια να ζει στη μαύρη καταφρόνια. Ήλθε η ώρα γέροντα, δεν το ’νιωσες ακόμα; Σκύψε λοιπόν και κοίταξε αυτό το αρχαίο χώμα που η άνοιξη το ευώδιασε. Σκύψε να δεις καθάρια της Λευτεριάς που έρχεται τα φτερωμένα αχνάρια.Θα ’πρεπε τώρα από πολύ καιρό να έχεις μάθει πως τη βοήθεια που θες και τη ζητάς με πόνο μέσα σου μόνο θα τη βρεις στην πίστη σου και μόνο. Έτσι ’ναι Γέρο η Λευτεριά. Σ’ αυτόν μονάχα ανήκει που θα κερδίσει μονάχος με το αίμα του τη νίκη. Αν λαχταράς τη Λευτεριά, σε άλλον μην ελπίζεις μόνος σου παρ’ την αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις. Μόνος μου, κάνει ο γέροντας. Για κοίταξε, κυρά μου, μ’ εγκαταλείψαν όλοι τους, κανείς ολόγυρά μου. Και τότε αυτή του μίλησε με γλώσσα αρχαίου μύστη. Κανείς δε σ’ εγκατέλειψε, αν σου ’μεινε η πίστη. Η πίστη για το δίκιο σου, αυτή μονάχα φθάνει Κι ολόγυρά σου σύντομα θα δεις ανθρωπομάνι. Κοίτα μπροστά σου ολόισια, τραχύς ο δρόμος θα ’ναι με πέτρες που ξεσκίζουνε μ’ αγκάθια που τρυπάνε. Κι αυτό το δρόμο που τραβά από κορφή σε ρέμα Θα τον χαράξεις σταθερά με της καρδιάς σου το αίμα. Εμπρός! Στο χέρι το σπαθί και το σταυρό στον ώμο. Γι’ αντάμωμα της λευτεριάς δεν έχει άλλο δρόμο. Και πώς θ’ αντέξω, τη ρωτά, στο διάβα τέτοιου δρόμου; Δεν έχω άνθρωπο κοντά, μονάχα τ’ άλογό μου. Σου φθάνει τ’ άλογο, μ’ αυτό θ’ αρχίσεις την πορεία Μ’ αυτό θα φθάσεις και μ’ αυτό θα μπεις στην ιστορία. Φρουμάζει τ’ άλογο πιο κει και ο γέροντας ξυπνάει το χαλινάρι αρπάζει κι ευθύς καβάλα ξεκινάει. Να τον ψηλά στο διάσελο, προς τον σκοπό του οδεύει Κι ο ήλιος χρυσοπόρφυρος π’ αγάλια βασιλεύει πελώρια ρίχνει τη σκιά του Γέρου στρατηλάτη καθώς το δρόμο της τιμής δείχνει καβάλα στ’ άτι. Έτσι και πάλι πρόβαλε ο Γέροντας μια μέρα μπρούτζινος πάνω στ’ άλογο σ’ ελεύθερο αέρα. Εστάθηκε πελώριος να δείχνει στους αιώνες και στους λαούς πώς γίνονται της Λευτεριάς οι αγώνες.
 
Related Posts with Thumbnails