ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

31/3/11

Φοιτήτριες κάνουν σεξ με ασθενείς τους

Ολλανδία φοιτήτριες σεξ ασθενείε ανίατες ασθένειες ερωτική σχέσηH Ολλανδία όχι μόνο ξεπέρασε το ταμπού όσον αφορά το δικαίωμα στο σεξ που έχουν οι ανάπηροι και οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες και ανίατες αρρώστιες, αλλά έκανε αρκετά βήματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής υποστήριξής τους.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Ταχυδρόμου, 40 δήμοι στην Ολλανδία δίνουν σε ανάπηρους και σε χρόνια άρρωστους ειδικό μηνιαίο επίδομα για να μπορούν να «εξαργυρώσουν» το δικαίωμά τους στο σεξ, ενώ περίπου 2.000.000 κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτήτριες, νοικοκυρές με παιδιά, διπλωματούχοι νοσοκόμες αλλά και πόρνες εξ' επαγγέλματος εργάζονται στον τομέα της σεξουαλικής υποστήριξης των ασθενών.
Οι «πελάτες» είναι άτομα με κινητικά προβλήματα, τυφλοί και άρρωστοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες - όπως επιληψία, σπασμοί, αυτισμός, σοβαρές μυοπάθειες, ρευματοπάθειες και δερματοπάθειες, καθώς και από διανοητικές παθήσεις ή βαριές ψυχοπάθειες.
«Σε μια ερωτική σχέση, όπου για τους υγιείς όλα είναι αυτονόητα, για τους βαριά άρρωστους και για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ίδια διαδικασία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μέχρι σχεδόν ακατόρθωτο» τονίζουν οι ψυχολόγοι.
Και προσθέτουν: «Αλλά αυτό δεν τους αφαιρεί σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή. Και αν δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους, τότε χρειάζονται σεξουαλική υποστήριξη, η οποία πρέπει όμως να καθοδηγείται από τους ειδικούς για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική».
Συγκεκριμένα, το ικανοποιητικό σεξ δεν καλυτερεύει μόνο την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά λειτουργεί γενικότερα θετικά στη συναισθηματική τους ισορροπία. «Οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε το να κάνεις σεξ με έναν ανάπηρο ή βαριά άρρωστο να μην είναι κοινωνική φοβία» λέει ο Ρενέ Φερκουρτέ, ιδρυτής και πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού SAR, ο οποίος να και πάσχει από πολιομελίτιδα παντρεύτηκε και έκανε και δύο παιδιά.
Παλαιότερα, στα κέντρα αναπήρων και ανίατων ασθενών, αν κάποιος άρρωστος είχε ερωτική διέγερση την ώρα που του έκαναν μπάνιο, ο κανονισμός όριζε ότι η νοσοκόμα έπρεπε να του βάλει κομπρέσα με κρύο νερό και να εγκαταλείψει το δωμάτιο σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Σήμερα, προσλαμβάνονται γυναίκες επί χρήμασι για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ανάγκες των ασθενών.

πηγή:http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:student-social-service&catid=54:people-relationships&Itemid=153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails