ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

16/10/10

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α1 κατηγορια
Σαββατο 16/ 10/ 2010
Αιας – Ηφαιστος Βουν. 1-1
Ατρομητος Βαρβ. – Ηλειακος Λεχ. 1-3
Πανοπουλο – Ολυμπιακος Π. 2-1
Δοξα Ν. Μαν/δας – Κενταυρος Μαγ. 1-0
Δάφνη - Κάστρο 3-0 α.α.

Κυριακη  17 / 10 / 2010
Αρης Στρεφιου - Προοδευτικη 
ΠΑΟ Βαρδας – Ξενοφων Κρεστ
Αλφειος – Κεραυνος Χειμ.:

Α2 κατηγορια
Σαββατο  16 / 10 / 2010
Ολυμπιακος Σαβ. – Ερμης Πλατ. 1-0
Ηλειακος Βαρθ. –Αναγεννηση Παλ. 2-2
Πανωλενιακος – Λευκος Αστηρ Σκ. 4-4
Αργοναύτης - Αχιλλέας Ν. 0-1
Πελοπας Πυργου – ΑΕ Κανουλιων 2-1
ΠΑΟ Κακοβατου – Αμπελωνας 3-0

Κυριακη  17 / 10 / 2010
Ν. Απολλων Δ. – Νικη Τραγανου

Η' ΕΓΩ ...Η' ΑΥΤΗ......

Θρασύς πλην τίμιος ο 50χρονος μεταλλωρύχος Γιόνι Μπάριος εγκλώβισε τα φώτα της δημοσιότητας με τη προσωπική του ιστορία, που ακολουθεί το γνωστό ρητό «από δω η γυναίκα μου κι από κει το αίσθημά μου», καλώντας στη διάσωσή του την επί 28 χρόνια σύζυγό του Μάρτα Σαλίνας και την επί 10 χρόνια κρυφή ερωμένη του Σουζάνα Βαλενζουέλα. Η αποκάλυψη του παράνομου δεσμού του μεταλλωρύχου είχε πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του δράματος του εγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων όταν και η Μάρτα, αλλά και η Σουζάνα, είχαν φτάσει στο ορυχείο φωνάζοντας το όνομα του... μπερμπάντη μεταλλωρύχου. Τώρα, τόσες μέρες μετά η προσωπική ιστορία του έγινε μεγάλο θέμα στην τηλεόραση της Χιλής, αφού όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του αρνήθηκε την πρόσκληση, δηλώνοντας σε εφημερίδα της Χιλής πως: Είμαι χαρούμενη που τα κατάφερε. Αλλά δεν θα πάω στη διάσωσή του. Μου το ζήτησε, αλλά όπως έμαθα πρότεινε το ίδιο πράγμα και στην άλλη κυρία, εγώ όμως είμαι αξιοπρεπής γυναίκα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ή αυτή ή εγώ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ .....ΤΕΛΟΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Δαλιανίδης σε ηλικία 87 ετών. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος άφησε πίσω του ένα μεγάλο έργο, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ερρίκος Ντυνάν» με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή, και, όπως αποδείχθηκε, μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανακάμψει και να χάσει τη μάχη για τη ζωή.

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΥ - ΛΙΜΝΙΤΗ

Ύστερα από 45 χρόνια άνοιξε και πάλι σήμερα το οδόφραγμα Κάτω Πύργου-Λιμνίτη στην απομακρυσμένη περιοχή Τηλλυρίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Το σημείο διέλευσης εγκαινίασαν σε ειδική τελετή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου. Στην τελετή αφέθηκαν συμβολικά ελεύθερα δύο περιστέρια.
Για τη διάνοιξη του σημείου διέλευσης έγινε ανακατασκευή, ευθυγράμμιση και διαπλάτυνση του δρόμου, συνολικού μήκους 5,7 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τον Κάτω Πύργο στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου με τη Λευκωσία μέσω του τουρκοκυπριακού χωριού Λιμνίτης, που βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα. Τα έργα στοίχισαν 4.300.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ και έγιναν από κοινοπραξία ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών εταιρειών.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ......ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ

Την παραλία Ζαχάρως επέλεξαν οι τρείς υποψήφιοι Δήμαρχοι της Ζαχάρως να συνατηθούν χθές το απογευματάκι για να αποφασίσουν πώς θα συνεργασθούν για ένα ενιαίο μέτωπο ένάντια στο "καθεστώς" Πανταζή.

Θα γράψω αργότερα περισσότερα αφού ενημερωθώ πλήρως απο το πρόσωπο που ξέρει πολλά για την περιοχή.

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ισχυρή καταιγίδα αργά χθες το βράδυ αναστάτωσε τους οδηγούς στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου αλλά και τους κατοίκους της Βάρδας που αντίκρισαν  ένα ισχυρό, ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Πάντως από ότι μου είπαν η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και σίγουρα οι Γεωπόνοι της νομαρχίας να εκτιμήσουν σωστά αυτή την φορά τις καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής.

15/10/10

ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΕΙ..... ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ Apache


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι Ισραηλινοί χειριστές από τη χώρα μας μετά το πέρας της κοινής ελληνο-ισραηλινής άσκησης CSAR «πρωινός άνεμος» που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη στην αεροπορική βάσης της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι Iσραηλινοί χειριστές εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες των συναδέλφων τους της Αεροπορίας Στρατού αλλά και της ΠΑ εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους μέσω του επικεφαλής της ισραηλινής αποστολής Ταξίαρχου David Barki, ο οποίος δήλωσε πως ήταν τιμή για τη χώρα του να πετάξει από κοινού με ελληνικά πληρώματα και να ασκηθεί η ισραηλινή αποστολή στην Ελλάδα.
Μάλιστα από ότι έγινε γνωστό, οι ιδιαίτερες τακτικές που ανέπτυξαν οι έλληνες χειριστές των Apache προκάλεσαν το πραγματικό ενδιαφέρον των ισραηλινών οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να επαναλάβουν το συντομότερο δυνατό τη συνεκπαίδευση με τα ελικόπτερα της ΑΣ αλλά και της ΠΑ.

ΗΡΘΑΝ, ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ...ΕΦΥΓΑΝ

ΜΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΓΝΩΣΤΗ

Το γνωστό Αγγλικό περιοδικό Air Forces Monthly στο τρέχον τεύχος του φιλοξενεί ένα άρθρο γραμμένο από τον Σμήναρχο (Ι) ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη στο οποίο αναφέρεται σε μια αναχαίτιση που πραγματοποίησε ο ίδιος ως αρχηγός ζεύγους ετοιμότητας το 1994.

Η συγκεκριμένη αναχαίτιση δεν έγινε πρωτοσέλιδο, δεν ρωτήθηκε γι αυτήν στο press room ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος του State Department, ούτε είχαμε αύξηση της έντασης μεταξύ δύο χωρών του ΝΑΤΟ με κίνδυνο να προκληθεί θερμό επεισόδιο. Ήταν άλλο ένα περιστατικό ρουτίνας από τα χιλιάδες που έχουν συμβεί καθημερινά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια. Είναι πραγματικά ενοχλητικό να ακούμε προεκλογικά ελάχιστες αναφορές στο θέμα της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, και τα δύο μεγάλα κόμματα να κατηγορούν το ένα το άλλο λες και τώρα μαθαίνουν για πρώτη φορά το τι γίνεται στο Αιγαίο.

Ένα απο τα F-5 της 343 Μοίρας Αναχαίτισης Ημέρας(ΠΑ)

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι χαρακτηριστικό για πολλούς λόγους
. Πρώτα απ όλα το Αεροδρόμιο από το οποίο σηκώθηκαν τα αναχαιτιστικά μας ήταν η 113ΠΜ που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Από το Μάρτιο του 2001 κανένα μαχητικό της ΠΑ δεν έχει για βάση την 113ΠΜ, και τα καταφύγια αεροσκαφών παραμένουν είτε άδεια είτε φιλοξενούν F-5 τυλιγμένα με πλαστικό για …μελλοντική επανενεργοποίησή τους, αποδυναμώνοντας έτσι τον Βόρειο Τομέα. Η κατ’ ευφημισμόν πλέον 113 «Πτέρυγα Μάχης» φιλοξενεί τα πυροσβεστικά CL-415 της 383 ΜΕEA. Η εγγύτητα της Μίκρας τόσο στον Έβρο όσο και στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο αφήνουμε ανεκμετάλλευτο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι τα α/φη που σηκώθηκαν ήταν τα Northrop F-5A, τα οποία είχαμε αρχίσει να παραλαμβάνουμε το 1965, σχεδόν 30 χρόνια νωρίτερα. Το F-5A ήταν ένα σχετικά φτηνό στην αγορά αλλά και στην χρήση δικινητήριο μαχητικό, χωρίς ραντάρ, με περιορισμένη ακτίνα δράσης αλλά εξαιρετικά ευέλικτο. Ήταν ιδανικό για ελιγμούς BFM (Βασικούς Ελιγμούς Μάχης) και γι αυτό το λόγο προς το τέλος της καρρίερας του στην ΠΑ χρησιμοποιήθηκε ως άτυπο προκεχωρημένο εκπαιδευτικό μετά το Τ-2 και πριν τα μαχητικά 3ης γενιάς. Παρ’ ολ’ αυτά οι Έλληνες Αεροπόροι εκμεταλλεύθηκαν στο μέγιστο τις ικανότητές τους και εφαρμόζοντας τις σωστές τακτικές, κατάφεραν να φέρουν τα Τουρκικά F-16 στο σταυρόνημα του φωτοπολυβόλου τους. Η ΠΑ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα οργανισμού που παρακολουθεί τα διεθνώς τεκταινόμενα, τα μελετά και τα προσαρμόζει στις δικές μας ανάγκες και τα εφαρμόζει στην πράξη με απόλυτη επιτυχία. Είναι σαφές ότι το φιλότιμο και οι ικανότητες περισσεύουν, όπως είναι επίσης σαφές ότι μόνον αυτά δεν αρκούν. Δεν επιτρέπεται ν’ αφήσουμε την ΠΑ να μείνει πίσω από πλευράς συστημάτων για οικονομικούς λόγους, για τον απλούστατο λόγο ότι θα χάσουμε τον μοναδικό ίσως αποτρεπτικό παράγοντα πολέμου που έχουμε. Η ΠΑ είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ο κυριότερος λόγος που η Τουρκία δεν αποτολμά ένα θερμό επεισόδιο, πολύ δε περισσότερο έναν πόλεμο.

Η έμφαση στην συνεχή εκπαίδευση με ότι αυτό συνεπάγεται σε άλλους τομείς όπως η διαθεσιμότητα και η ασφάλεια πτήσεων, είναι μονόδρομος προκειμένου να διατηρηθεί το προσωπικό σε κατάσταση που θα επιτρέπει στην ΠΑ να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο τακτικής. Και αυτή η έμφαση αποδίδει αποτελέσματα στους ουρανούς του Αιγαίου.

Το 1994 ήταν σημαντική χρονιά λόγω της εξαγγελίας και πραγματοποίησης με ασκήσεις έκτοτε, του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος-Κύπρου. Η ΠΑ μετά από πολλά έτη, μελέτησε και σχεδίασε επιχειρήσεις επάνω από την Κύπρο και συμπεριέλαβε πιο ενεργά τη Μεγαλόνησο στα πολεμικά της σχέδια. Για τα επόμενα χρόνια, οι Τουρκικές παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και οι παραβιάσεις του Εθνικού μας Εναέριου Χώρου, παρουσίασαν γεωμετρική πρόοδο και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Από τα εκατοντάδες ετήσια περιστατικά, πήγαμε στα χιλιάδες. Οι ασκήσεις Νικηφόρος-Τοξότης έγιναν στην κυριολεξία πρόβες πολέμου καθώς σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων μαχητικών της ΠΑ και της ΤΗΚ βρίσκονταν στον αέρα, σε συνθήκες που αν τις χαρακτηρίσουμε επικίνδυνες μάλλον θα είμαστε μετριοπαθείς στην εκτίμησή μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε οι αναφορές στα δελτία ειδήσεων για πτώσεις Τουρκικών μαχητικών αυξήθηκαν επίσης, αναφέροντας φυσικά ως αιτία της πτώσης τη «μηχανική βλάβη» αν και είχαμε π.χ. και το φαινόμενο να «ξεχνάει» ο Τούρκος χειριστής να γυρίσει την τροφοδοσία της μηχανής σε καύσιμο από τις εξωτερικές δεξαμενές.


Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και σήμερα, με μικρές αλλαγές από το 1994. Τα readiness είναι πολλά, η ΠΑ εκτελεί την αποστολή της και πολιτική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η λύση είναι να είμαστε έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουμε στον αέρα οποιαδήποτε Τουρκική κίνηση. Μόνο έτσι θα έχουμε εξασφαλισμένη την ειρήνη.

"Σοφόν εν βούλευμα πολλάς χέρας νίκα"

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ

Τα εγκαίνια του Αυστραλιανού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ωλένης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι. Το Κέντρο χρηματοδοτήθηκε από τη κυβέρνηση της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
      O Δήμαρχος κ. Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε :«είναι μια προσφορά από χρήματα της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής λέσχης «Camberra». Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεκίνησε το 2002 αλλά είχε βαλτώσει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Με την χρηματοδότηση της Αυστραλίας το έργο αυτό είναι πια γεγονός και το εγκαινιάζουμε το Σάββατο». Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες να δώσουν το «παρών» σαν μια ηθική αναγνώριση για την άμεση ανταπόκριση της Αυστραλίας.     
     Το κέντρο έχει χωρητικότητα 400 θέσεων και περιλαμβάνει γυμναστήριο,  αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους.
Η συνολική του επιφάνεια είναι 1.500 τ.μ. και απευθύνεται κυρίως στους νέους της ευρύτερης περιοχής προσδοκώντας να αποτελέσει πόλο έλξης,  αλλά και εστία κοινωνικής συναναστροφής τους.    
Στα εγκαίνια είναι προσκεκλημένοι  εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης,  μέλη του κοινοβουλίου,  αρμόδιοι φορείς και η τοπική κοινωνία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. ΘΟΔΩΡΟΥ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με επιστολή που διαβίβασε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Κ. Σκανδαλίδη καθώς και στον Υφυπουργό κύριο Γ. Κουτσούκο, ζητά την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και το σπουδαιότερο την έγκαιρη καταβολή των χρηματικών κονδυλίων σε πληγέντες Αγρότες των διευρυμένων Δήμων Γαστούνης και Βαρθολομιού των οποίων οι αγροτικές καλλιέργειες υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΕΛΙΕΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τις χαράζουνε σε τρεις μεριές του μάκρους και τις ξεπικρίζουν με καθαρό νερό πού αλλάζουνε κάθε μέρα. Ύστερα τις ρίχνουνε σε άρμη και όταν αλατιστούν όσο πρέπει τις μεταφέρουν σε μικρά βαρέλια ή συνηθέστερα σε τενεκεδένια δοχεία με άρμη και λίγο ξίδι, φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σέλινο. Τα δοχεία αυτά τα κολλούνε πριν τα στείλουνε στην κατανάλωση. Οι Πυργιώτες και όσοι ξεπικρίζουνε τις ελιές χαραγμένες πρέπει ν' αφήσουν αυτή τή συνήθεια και να τις δουλεύουνε αχάραγες με διάλυση (λυσίβα) καυστικής σόδας. Έτσι και ποιότητα πολύ καλύτερη θα κάνουν, λιγότερο θα στοιχίζουν, μεγαλύτερη φιγούρα θα κάνουν και περισσότερο θα διατηρούνται. Το χάραγμα πάντα είναι πληγή πού συντρέχει στο σάπισμα της ελιάς. Οι Πυργιώτες έχουν ελιές πού μπορεί να γίνουνε πολυτελείας, όταν διαλεχτούνε, ξεπικριστούν αχάραγες με καυστική σόδα και μπούνε, ύστερα από την άρμη, σε όμορφα ειδικά μπουκαλάκια με εκλεχτό λάδι, διυλισμένο και ζουμί νεραντζιού. Πριν μεταχειριστούμε το λάδι το χτυπούμε με το νεραντζόζουμο ή σε έλλειψη με ζουμί από λεμόνια η με τρυγικό οξύ (ξινό του φαρμακείου) ή κιτρικό οξύ σε κανονική αναλογία.

Μπριάμι ... αμαρτωλό

Συνημμένη εικόνα: monthly_05_2010/post-3-127290629734.jpg
Υλικά
3 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα
1 κουτάκι κονκασέ
4 πιπεριές κέρατο, οι 3 κομμένες λωρίδες και η μία ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 – 8 φέτες μπέικον κομμένο χοντροκομμένο
400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και θυμάρι ξερά
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 1 – 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με την ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτετε το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Σιγοβράζετε να δέσει η σάλτσα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή – μία ώρα να ξεπικρίσουν. Τις τινάζετε και τις τηγανίζετε ελαφρά στο ελαιόλαδο. Τις στρώνετε σε ταψί και τις πιπερώνετε.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα τηγανίζετε πολύ ελαφρά.
Πάνω από τις μελιτζάνες απλώνετε τις μισές πιπεριές, το μισό μπέικον, τη μισή φέτα, το μισό μαϊντανό και τη μισή σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε από πάνω τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και βάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά (να ροδίσει η επιφάνεια).

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒ/ΚΟΥ

Α1 κατηγορια
Σαββατο 16/ 10/ 2010
Αιας – Ηφαιστος Βουν
Ατρομητος Β.– Ηλειακος Λεχ
Πανοπουλο – Ολυμπιακος Π
Δοξα Ν. Μαν/δας – Κενταυρος Μαγ.
Κυριακη  17 / 10 / 2010
Αρης Στρεφιου - Προοδευτικη
ΠΑΟ Βαρδας – Ξενοφων
Αλφειος – Κεραυνος Χειμ

Α2’ κατηγορια
Σαββατο  16 / 10 / 2010
Ολυμπιακος Σαβ. – Ερμης Πλατ.
Ηλειακος Βαρθ. –Αναγεννηση Παλ
Πανωλενιακος – Λευκος Αστηρ Σκ
Πελοπας Πυργου – ΑΕ Κανουλιων
Αργοναύτης- Αχιλλέα Ν.
ΠΑΟ Κακοβατου – Αμπελωνας:
Κυριακη  17 / 10 / 2010
Ν. Απολλων Δ. – Νικη Τραγανου   

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

Είναι γνωστές παντού και στο εξωτερικό, εκτιμούνται πολύ και γίνονται από  χοντρολιές. Τις μαζεύουν όταν μαυρίσουνε καλά και πριν ζαρώσουν και διαλέγοντας, ξεχωρίζουνε τις γερές και χονδρές από τις σκουληκιασμένες, πληγωμένες και γενικά σκάρτες. Αυτές τις στέλνουν στο λιοτρίβι και τις γερές χαράζουν στο μάκρος σε δυο-τρεις μεριές με πολύ κοφτερό μαχαίρι και τις ξεπικρίζουνε με καθαρό νερό που αλλάζουν κάθε δυο μέρες. Το χάραγμα είναι εργασία πού δεν παίρνει αναβολή και πρέπει να γίνεται αμέσως με το μάζεμα γιατί αν αμελήσουμε οι ελιές θα ζαρώσουνε και θα χάσουν τη καλή ποιότητα τους. Όταν όμως τύχει να μην έχουμε καιρό να το κάνουμε αμέσως βάζουμε τις ελιές για δυο το πολύ μέρες σε νερό. Όταν οι ελιές χαραχτούνε και ξεπικρίσουν τις πλένουμε και τις βάζομε σε άρμη για λίγες ημέρες ώσπου ν' αλατιστούνε και από εκεί τις μεταφέρομε σε ξίδι όπου μένουν δυο το πολύ μέρες. Τελευταία γεμίζομε μ' αυτές στρογγυλά και όμορφα τενεκεδένια κουτιά, προσθέτομε εκλεχτό διυλισμένο λάδι ώσπου οι ελιές να σκεπαστούνε και τα σφραγίζουμε με κοινή κόλληση. Το πόσο πρέπει να μείνουν οι ελιές στο ξεπίκρισμα, στην άρμη και στο ξίδι εύκολα κανονίζεται με τη γεύση. Οι ελιές των Καλαμών είναι οι πιο περιποιημένες του τόπου μας και θα ήταν καλύτερες και πιο φιγουράτες και περισσότερο θα διατηρούντο αν τις ξεπίκριζαν αχάραγες με αδύνατη διάλυση (ως ενάμισι γράδο) καυστικής σόδας. Έτσι και η δουλειά θα συντόμευε και οι ελιές δε θα πληγώνονταν με το χάραγμα που τις κάνει να σαπίσουν.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ......ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ GALLOP.

ΑΠΟ ΤΙΣ 17/10 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ 4 ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ (4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ) ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.

14/10/10

Σοκ! - Συμφωνία Ρωσίας-Ρουμανίας για εναλλακτική βόρεια διαδρομή του South Stream - Εκτός η Ελλάδα;

«Κλείδωσε» η εναλλακτική διαδρομή του South Stream από την Ρουμανία η οποία δυνητικά αφήνει εκτός Ελλάδα και Βουλγαρία, με την υπογραφή πριν λίγες ώρες συμφωνίας μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας στο Βουκουρέστι! Οι «επικίνδυνοι αδύναμοι κρίκοι», όπως χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι την Ελλάδα και την Βουλγαρία στο θέμα των αγωγών και όχι μόνο (βασικά λόγω Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης), ανάγκασαν την Μόσχα να στραφεί σε εναλλακτική χάραξη με τον αγωγό να εκβάλει από την Μαύρη Θάλασσα στην Ρουμανία και να συνεχίζει προς Ιταλία - αφού περάσει μέσα από Σερβία ή Σκόπια - μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου ή Αλβανίας, χωρίς να αποκλείεται και η χερσαία διαδρομή μέσω Σλοβενίας. Την συμφωνία την υπέγραψε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ενέργειας «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ.

Το πως η Ελλάδα από χώρα πρωτοπόρος στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων του 2007, κατέληξε να κινδυνεύει να μείνει εκτός ενεργειακού παιγνίου, πρέπει να αναζητηθεί στον επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων από το καλοκαίρι του 2008 και μετά. Οι ελληνικές καλένδες στις οποίες έχουν παραπεμφθεί η ελληνορωσική αμυντική και ενεργειακή συνεργασία με την Ρωσία, μόνο άσχημες ειδήσεις θα παράγουν στο εξής...

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ

Στο πένθος βυθίστηκε η Ζαχάρω και σύσσωμη η Ηλειακή κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο ενός αξιόλογου ανθρώπου, του Βασίλη Κάππου.
Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Κάππου, που σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, σκόρπισε βαθειά λύπη σε όλους όσους τον γνώριζαν και κάνουν λόγο για ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, φίλο και συνεργάτη.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από την πολυαγαπημένη του σύζυγο, σήμερα το πρωϊ.
Ο Βασίλης Κάππος  διατέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας εκλεγμένος με την παράταξη του Χαράλαμπου Καφύρα  και πριν από λίγες ημέρες ο Απόστολος Κατσιφάρας τον είχε ανακοινώσει ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ηλείας για τις επερχόμενες εκλογές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Μετά την αναγγελία θανάτου του Βασιλείου Κάππου, πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου, υποψήφιου Περιφερειακου Συμβούλου του συνδυασμού  «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο»  και διακεκριμένου πολίτη του Νομού μας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1.    Να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
2.    Να εκφράσει τη βαθιά λύπη των μελών του και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος για τον πρόωρο και άδικο χαμό του.
3.    Να καταθέσει στέφανο στη μνήμη του.
4.    Ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρας να αποχαιρετίσει τον εκλιπόντα.
5.    Να μνημονευτεί η προσφορά του στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
6.    Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

Ο Πρόεδρος του Ν.Σ.


Λεωνίδας Δημουλιάς

12/10/10

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Τις προτεραιότητες του για τον νέο Δήμο Ζαχάρως παρουσιάζει ο υποψήφιος κ. Αλεξανδρόπουλος τονίζοντας τους κάτωθι τομείς:
Τουριστική και Αγροτική ανάπτυξη
Υγεία
Παραδοσιακοί οικισμοί
Βιολογικές καλιέργειες
Περιβάλλον - υποδομές
Αθλητισμός - πλιτισμός - Παιδεία
Αρχαιολογικοί χώροι

Από ότι βλέπω στο πρόγραμμά του έχει απ'όλα. Τελικά απο σχέδια και προγράμματα όλοι έχουν και παρουσιάζουν, ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΩΡΑ:
τί θα κάνει άραγε με τα υπάρχοντα χρέη του Δήμου  ????
Τί θα κάνει με τις αυθέρετες κατασκευές σε παραλίες και στα ορεινά???
Τί θα αποφασίσει να κάνει με το πλεονάζων ταμείο της Φιγαλείας που είναι το μοναδικό με θετικό πρόσιμο στον νομό μας??? θα το εξαντλίσει σε έργα ????? και σε ποιά έργα??? Στην Φιγαλεία ή την Ζαχάρω????

ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ....ΠΕΟΣ!!!!!

Η γνωστή ξανθιά παραγγέλνει καφέ.
Η Σερβιτόρα φέρνει τον καφέ.
Blonde:
- Συγνώμη, αλλά αυτός ο καφές μυρίζει όπως ένα πέος ... Ντροπή σας!
Η Σερβιτόρα κοκκίνισε, άρπαξε τον καφέ και πήγε στον μπάρμαν.
- Η ξανθιά είπε ότι ο καφές μυρίζει σαν πέος ...
Ο Μπάρμαν εξέτασε καλά το ποτήρι, το μύρισε και της λέει:
- Πες της ξανθιάς, σε παρακαλώ, να τον πιει με το άλλο χέρι ...

11/10/10

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ....ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ

Χθές αργά το βράδυ έκαναν αισθητή την παρουσία τους πάνω από τον Πύργο τα ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα Apache
 που μαζί με άλλα, ισραηλινά και ελληνικά, θα πάρουν μέρος από αύριο στην άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού. Μετά από πέντε λεπτά προσγειώθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της άσκησης αυτής θα είναι επίσης  η έρευνα και διάσωση πληρωμάτων από πιθανά πεδία μάχης και δεν θα χρησιμοποιηθούν όπλα.

Απ' ότι έχω ενημερωθεί το σύνολο των ελικοπτέρων θα είναι δέκα και έξι μαχητικά (F-16 ή F-4).

Τα ελικόπτερα πέρασαν πάνω από την Κρήτη, τα Κύθηρα και την Καλαμά πριν φτάσουν Ανδραβίδα.

10/10/10

ΕΔΩ ΖΑΧΑΡΩ: ΦΟΥΡΛΗΣ, ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ........THE END...

Σύμφωνα με ορισμένες έμπειρες απόψεις είναι ζήτημα ημερών η ανακοίνωση ότι οι κ.κ. Φουρλής και Μπούζμπουρας θα εγκαταλείψουν (όπως έκανε από πολύ νωρίς ο κ. Δημήτρουλας) την κούρσα για να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι λόγω αδυναμίας τους να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο.
Ο ίδιος τοπικός "αναλυτής" μας είπε ότι θα σαρώσει στις εντυπώσεις ο νεόφερτος κ. Αλεξανδρόπουλος και ότι ο κ. Αγραπιδάς θα συμπληρώσει υποψηφίους μόνο από το 70% των χωριών του νέου Δήμου.

Δεν μένει παρά να δούμε τις επόμενες μέρες αν είναι δίκαιως "αναλυτής" και πραγματικός γνώστης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας.

Ο Κ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, στις 12.30 το μεσημέρι, παρουσία του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα θα συναντηθεί σε αίθουσα του Διοικητηρίου Πύργου με τα μέλη του συνδυασμού του και θα έχει την ευκαιρία μιας πρώτης συζήτησης γύρω από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, ενώ έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα που αφορούν στον νομό Ηλείας, στις προτάσεις και στις δυνατότητες που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου θεσμού.

Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην.. κατανομή αυτού του δανείου:
- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!! ).
Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
-Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες-Μεσιτικά 68.000 λίρες-Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
-Συμβολαιογραφικά13.700λίρες
-Έξοδα Ελλήνων(!)μεσαζόντων15.487 λίρες.
Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι; ).Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση.
Συνεχίζουμε:
- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(Κόχραν 37.000 λίρες )
-Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες.

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες.
Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους.
 Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΚΑΙ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α’ κατηγορια
Αιας Γαστουνης – ΠΑΟ Βαρδα 1-2
Δαφνη Ανδρ. – Ατρομητος Βαρβ. 3-1
Κενταυρος Μαγ. – Πανόπουλο 0-2
Προοδευτικη – Ηλειακος Λεχ. 0-1
Ξενοφων Κρεστ. – Αλφειος Επιτ. 2-1
Ολυμπιακος Πυργου – Αρης Στρεφιου 9-0
Ηφαιστος Βουν. – Δοξα Ν. Μαν/δας 1-0
Χειμαδιό - Κάστρο 3-0 α.α.


Α2 κατηγορια
Αχιλλεας Νεοχ. – Ν. Απολλων Δ. 4-1
ΑΕ Κανουλιων – Πανωλενιακος 4-2
Λευκος Αστηρ Σκ. – Ερμης Πλατ. 2-3
Αμπελωνας– Πελοψ Πυργου 0-3
Χαβαρι – ΠΑΟ Κακοβατου 1-2
Αναγεννηση Παλ. – Ολυμπιακος Σαβ. 1-2
Νικη Τραγανου – Ηλειακος Βαρθ. 1-2
Πελόπιο – Αργοναύτης 0-3 α.α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΥΣΗ......

"ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ" ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε Δυτικά», Γιώργος Παπαναστασίου, ανακοινώνει τους τρεις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του, που είναι οι εξής:
* Για την Αιτωλοακαρνανία:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ (συνταξιούχος ΟΤΕ, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας, π. Αντινομάρχης, π. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, π. Γ.Γ. Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου)
* Για την Αχαΐα:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, π. Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Αντιπρόεδρος Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών)
* Για την Ηλεία:
ΠΕΤΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ (Γεωλόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Πατρών, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας, π. Αναπληρωτής Νομάρχης Ηλείας, π. Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος)

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Μια κυρια με πολυ ζηλιαρη συζυγο επισκεπτεται τον οδοντιατρο της.

Ο αντρας της, φοβουμενος μη τον απατησει καλει στο κινητο της ανα 5 λεπτα.
Η κυρια εχοντας στο στομα της σωληνακια δεν μπορει να απαντησει ωστοσο..

Ο γιατρος τσατιζεται με την επιμονη του συζυγου, οποτε απαντα εκνευρισμενος στο τηλεφωνημα:

"Εδω ειναι η γυναικα σου. Τελειωνω, φτυνει και ερχεται!"

ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ....

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Οι πρώτοι 56 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Κατσιφάρα

ΗΛΕΙΑ
Ανδρέας Αντωνόπουλος, επιχειρηματίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας
Χρήστος Βρυώνης, Δήμαρχος Βαρθολομιού
Γιώργος Γεωργιόπουλος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος ΑΤΕ
Διατσέντα Φανού - Φουσκαρίνη, Καθηγήτρια, Νομαρχιακή Σύμβουλος Ηλείας
Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, Γιατρός Καρδιολόγος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας
Σάκης Κεκκάτος, Αρχιτέκτων – Μηχανικός
Νικολέττα Κοκκαλιάρη - Λάσκαρη, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιδήμαρχος Αμαλιάδας
Νίκος Μιχαλόπουλος, Αντινομάρχης Ηλείας
Ευγένιος Μπαλκάμος, Αντινομάρχης Ηλείας
Λάμπρος Μπίκος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Κώστας Μπουγάς, Οικονομολόγος, Διοικητής Νοσοκομείου Κρεστένων
Γεωργία Παπαναγιώτου - Μαρτζάκλη, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λασιώνος
Παναγιώτης Πλατανιάς, Αντινομάρχης Ηλείας
Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αντιδήμαρχος Αμαλιάδος
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

ΚΑΨΗΣ ΓΙΑ ...ΠΑΓΚΑΛΟ.

Γ. Καψής «Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει. Αρνούμαι όμως αυτή την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα», αναφέρει ο κ. Καψής και επικαλείται έναν διάλογο που είχε με τον κ. Πάγκαλο παλιότερα. Γράφει:
«"Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;'' με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
"Κανείς" του είχα απαντήσει.
"Ε, τότε δεν θα εκλεγείς". Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος». Ο πρώην υπουργός αρχίζει την επιστολή του στο περιοδικό «Επίκαιρα», με τη φράση «φτάνει πια» και χαρακτηρίζει «εβδομαδιαίες εκρήξεις αρλουμπολογίας του κληρονόμου της θείας Αγλαΐας» τα όσα λέει κατά καιρούς ο κ. Πάγκαλος. Υποστηρίζει δε ότι αυτές οι εκρήξεις του έφθασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής. Σύμφωνα με τον κ. Καψή «ο κ. Πάγκαλος ανατρέπει το δικαιακό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των συκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητά τους».                                                                        

 Ελευθεροτυπια

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΚΑΙ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Α’ κατηγορια
Σαββατο 9 / 10 / 2010
Αιας Γαστουνης – ΠΑΟ Βαρδα 1-2
Δαφνη Ανδρ. – Ατρομητος Βαρβ. 3-1
Κενταυρος Μαγ. – Πανόπουλο 0-2
Προοδευτικη – Ηλειακος Λεχ. 0-1   
Κυριακη  10 / 10 / 2010

Ξενοφων– Αλφειος
Ολυμπιακος Πυργου
Ηφαιστος Βουν.




Α2 κατηγορια
Σαββατο  9 / 10 / 2010
Αχιλλεας Νεοχ. – Ν. Απολλων Δ. 4-1 
ΑΕ Κανουλιων – Πανωλενιακος 4-2  
Λευκος Αστηρ Σκ. – Ερμης Πλατανου 2-3  
Αμπελωνας– Πελοψ Πυργου 0-3  
Κυριακη  10 / 10 / 2010

Χαβαρι – ΠΑΟ Κακοβατου
Αναγεννηση Παλ. – Ολυμπιακος Σαβ.   
Νικη Τραγανου – Ηλειακος Βαρθ.   
Related Posts with Thumbnails