ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

12/3/11

Τι κοινό έχουν ο Τσοχατζόπουλος και οι 300 λαθρομετανάστες;




Μένουν σε διατηρητέο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου!!!!

ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ

Σήμερα στον εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων στον Κακόβατο ο Πανταζής Χρονόπουλος έκανε δυναμική και εντυπωσιακή κίνηση να εμφανιστεί δίπλα σε όλους και να ξεκαθαρίσει ότι όσο και αν τον πολεμάνε ΑΥΤΟΣ είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και δεν θα ΠΕΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.







ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΤΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ?ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ?Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ?
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ - "ΠΡΩΤΗ" & "ΠΑΤΡΙΣ" στις 11:34 πμ


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΄΄ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΥΡΑ.....
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ - "ΠΡΩΤΗ" & "ΠΑΤΡΙΣ" στις 11:05 πμ

''Θα έκανα βίζιτες για να βοηθήσω τη μαμά μου!''

AΘΗΝΑ 12/03/2011

Young Global Leader η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου

Τη Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενέταξε μεταξύ των Young Global Leaders για το 2011 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum –WEF), που διοργανώνει τις συνόδους ηγετών στο Νταβός. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2011, από το φόρουμ των Young Global Leaders στη Γενεύη. Οι τιμώμενοι είναι κάτω των 40 ετών, προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, διακρίνονται για την κοινωνική προσφορά τους και διαθέτουν επαγγελματική καταξίωση.

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 190 προσωπικοτήτων. Η διάκριση απονέμεται στην κα Αυγερινοπούλου, η οποία είναι δικηγόρος ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, για το περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έργο της. Ο τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για την βελτίωση της κατάστασης του πλανήτη.

11/3/11

ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ - "ΠΡΩΤΗ" & "ΠΑΤΡΙΣ"

Αγωγές κατά του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου και των τοπικών εφημερίδων ΠΑΤΡΙΣ & ΠΡΩΤΗ, καταθέτει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, επικαλούμενος δημοσιεύματα και δηλώσεις που χαρακτήριζαν «κάλπικο κουτί της Πανδώρας» την εκπομπή του, μετά από έρευνα που είχε δημοσιοποιήσει για τις παρανομίες στο δήμο Ζαχάρως. Όπως δήλωσε στο IONION FM, πρώτη φορά προβαίνει σε σχετική ενέργεια, καθώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν δημοσιεύτηκε η επιστολή που είχε στείλει στις δύο εφημερίδες. Ο κ. Βαξεβάνης έθιξε το ρόλο του Τύπου στην Ηλεία, που έχει φέρει το νομό στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης, έκανε λόγο για εκτεταμένο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, συσχετιζόμενο με δίκτυο συνενοχής, που ξεκινά από τον απλό πολίτη με το ρουσφέτι και φτάνει στους επί χρόνια εκλεγόμενους πολιτικούς. Αναφορά έγινε και στον τότε νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και σημερινό αντιπεριφερειάρχη, που είχε υπογράψει απόφαση μετακύλισης προστίμου στο δήμο Ζαχάρως, ύψους 800.000 ευρώ που είχε επιβάλει η πολεοδομία σε ιδιώτες που διατηρούσαν καντίνες στην παραλία. Ο κ. Καφύρας δήλωσε στο IONION FM, ότι δεν έχει υπογράψει καμία απόφαση μετακύλισης προστίμου. Είχε εισηγηθεί να εξεταστεί το ζήτημα από σχετική επιτροπή.

πηγή: ΙΟΝΙΟΝFM
http://ionionfm.gr/player.php?clipid=37549&Narea=ΑΘΗΝΑ&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΜΑΣ..ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ


Ποίηση Άγγελου Σικελιανού
Μουσική Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεία: Γιάννης Θεοχάρης & χορωδία
Παίζει η συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του συνθέτη

Κι εἶπα:
Τὸ ξέρω, ναὶ ποὺ κι οἱ Θεοί Σου,
οἱ Ὀλύμπιοι χθόνιο τώρα γίνανε θεμέλιο,
γιατὶ τοὺς θάψαμε βαθειὰ βαθειά, νὰ μὴν τοὺς βροῦν οἱ ξένοι.
Καὶ τὸ θεμέλιο διπλὸ στέριωσε κι᾿ ἐτριπλοστεριωσε
ὅλο μ᾿ ὅσα οἱ ὀχτροί μας κόκαλα σωριάσανε ἀποπάνω...
κι᾿ ἀκόμα ξέρω πὼς γιὰ τὶς σπονδὲς καὶ τὸ τάμα
τοῦ νέου Ναοῦ π᾿ ὀνειρευτήκαμε γιὰ Σένα, Ἑλλάδα,
μέρες καὶ νύχτες τόσα ἀδέλφια σφάχτηκαν ἀνάμεσά τους,
ὅσα δὲ σφάχτηκαν ἀρνιὰ ποτὲ γιὰ Πάσχα...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
( I ) - translated by "Gian Piero Testa © 29-08-2007 "

Marcia spirituale (A. Sikelianòs)

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


MagnitudeMw 8.9
RegionNEAR EAST COAST OF HONSHU, JAPAN
Date time2011-03-11 05:46:23.0 UTC
Location38.30 N ; 142.50 E
Depth22 km
Distances106 km E Ishinomaki (pop 117,233 ; local time 14:46:23.8 2011-03-11)
99 km SE Kesennuma (pop 59,116 ; local time 14:46:23.8 2011-03-11)
Global view
Source parameters reviewed by a seismologist


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

...Αναγκάστηκα να διαγράψω σχόλιο σας που πραγματικά ήταν πολύ αισχρό και πολλά άλλα είναι σε παρόμοιο επίπεδο... ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ. ...ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ...
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΠΑΡΑΚΑΛΩ......ΗΡΕΜΙΑ στις 10:30 πμ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Μόνο δύο σχόλια έχω διαγράψει και αυτά επειδή είχαν άσχημους αρακτηρισμούς.
Αν θες στείλε μου ότι είναι για δημοσίευση μέσω email. Αναδημοσίευση σχολίων κάνω μόνο κατά εκτίμηση. Πάντως αυτά μένουν κάτω απο τις αντίστοιχες αναρτήσεις. Δεν έχω κανένα συμφέρον......Τσέκαρέ το.

ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΙΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Το μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν δεσπόζει στα 965 μ. υψόμετρο και είναι ένα καταπληκτικό κάστρο, από αυτά που διέταξε να χτίσουν ο Λουδοβίκος ο Β΄ ο επονομαζόμενος Τρελός. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1864 και τελείωσε το 1886, λίγο μετά το θάνατο του Λουδοβίκου.
Το κάστρο Νοϊσβανστάιν οικοδομήθηκε σε μια εποχή όπου κάστρα και οχυρά δεν είχαν πια στρατηγική αξία. Αντί αυτού, γεννήθηκε από αγνή φαντασία -μια πανέμορφη, ρομαντική σύνθεση πύργων και τειχών σε ένα τέλειο περιβάλλον βουνών και λιμνών. Ο συνδυασμός διάφορων αρχιτεκτονικών τάσεων και πραγματικής τέχνης έχει εμπνεύσει γενεές από ενήλικους και παιδιά.


Στενές επαφές άλλου τύπου

Μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτουν την ανατομία του σεξ


Πηγή: Pek van Andel et al./University Hospital Groningen
Πηγή: Pek van Andel et al./University Hospital Groningen  
Χάρβαρντ
Βίντεο που απεικονίζει τη σεξουαλική συνεύρεση ενός ζευγαριού στριμωγμένου μέσα σε μαγνητικό τομογράφο αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ανατομία της ερωτικής επαφής.
Το video παρουσιάστηκε στο YouTube και στο περιοδικό New Scientist, δημιουργήθηκε όμως από διαδοχικές τομογραφίες που ελήφθησαν στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού πειράματος το 1999.
Ο Δρ Πεκ Βαν Αντρελ και οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρόνιγκεν στην Ολλανδία ήταν οι πρώτοι επιστήμονες που χρησιμοποίησαν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσουν τα γεννητικά όργανα στη διάρκεια του σεξ. Οκτώ ζευγάρια και τρεις γυναίκες δέχτηκαν να αποκαλύψουν τον εσωτερικό τους κόσμο για χάρη της επιστήμης.
«Οι εικόνες έδειξαν ότι στη διάρκεια της συνουσίας στην ιεραποστολική στάση, το πέος έχει σχήμα μπούμερανγκ και το ένα τρίτο του μήκους του αντιστοιχεί στη ρίζα του πέους. Κατά τη διάρκεια της γυναικείας σεξουαλικής διέγερσης χωρίς συνουσία, η μήτρα ανασηκώθηκε και το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου επιμηκύνθηκε. Το μέγεθος της μήτρας δεν αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης» ανέφεραν τότε οι ερευνητές στο British Medical Journal.
To συμπέρασμα ήταν ότι «η λήψη εικόνων μαγνητικού συντονισμού των ανδρικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι εφικτή και συμβάλλει στην κατανόηση της ανατομίας».

Με ελληνική μεσολάβηση διασώθηκαν οι τρεις Ολλανδοί Πεζοναύτες στη Λιβύη-Tους φέρνει C-130 της ΠΑ

10-03-2011 21:31:39
ImageΜε ελληνική παρέμβαση επιτεύχθηκε η απελευθέρωση των τριών Ολλανδών πεζοναυτών, δύο άνδρες μια γυναίκα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη Λιβύη όπου επιχειρούσαν με ένα ελικόπτερο Lynx από τις δυνάμεις του Καντάφι.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της ΠΑ στο defencenet.gr αυτή την ώρα μεταφορικό αεροσκάφος C-130 προσγειώνεται σε αεροδρόμιο της Λιβύης όπου θα παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πεζοναύτες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως στο αεροσκάφος πρόκειται να επιβιβαστούν και 15 Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν είχε σταθεί δυνατό να αναχωρήσουν από τη Λιβύη με την προηγούμενη επιχείρηση επαναπατρισμού.
Η ελληνική μεσολάβηση γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου υπήρχαν φόβοι ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης θα μπορούσαν να είχαν εκτελέσει και ως κατασκόπους τους τρεις πεζοναύτες προκειμένου να στείλουν ένα «μήνυμα» στη σχεδιαζόμενη από το ΝΑΤΟ επέμβαση.
Η απελευθέρωση κατέστη δυνατή κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας με τα αντίστοιχα υπουργεία της Λιβύης. Για το θέμα είχε ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

(ΩΡΑ 03.30) Αποστολή εξετελέσθη!
Οι τρεις Ολλανδοί βρίσκονται στο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 Ηρακλής, το οποίο απογειώθηκε στις 02.58 τα ξημερώματα από την Τρίπολη της Λιβύης και αναμένεται στις 06.00 το πρωί να αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος". Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτέλεσαν άψογα όλες τις φάσεις της αποστολής. Μαζί τους βρίσκονται και 15 Έλληνες που είχαν παραμείνει στην Λιβύη.Η συμφωνία απελευθέρωσης των Ολλανδών από το καθεστώς Καντάφι κλείστηκε στην Αθήνα, μετά από συνάντηση και διαβουλεύσεις που είχε ο απεσταλμένος του Λίβυου ηγέτη Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε από τον γιο και κατ’ ουσίαν διάδοχο του λιβυκού «θρόνου», τον υιό Καντάφι, Σάιφ Αλ Ισλάμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

19 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥ...ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ.


10/3/11

-Λες, δηλαδή, το πρωτάθλημα να είναι στημένο?
-Στημένο ...βεμπέος......, βεμπέος....

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση. . .

Η φαλάκρα δεν είναι απλά ένα μικρό ελάττωμα ή ένα σημάδι της μεγάλης ηλικίας, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορούν επίσης να μειώσουν σημαντικά ακόμα και την ποιότητα της ζωής τους.

 
 
Tι  προκαλει την τριχοπτωση?

Η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως τουλάχιστον 2-3 μήνες μετά από τον παράγοντα που προκάλεσε το πρόβλημα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι οι εξής:...


* Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία
* Το κάπνισμα
* Στρες
* Υψηλός πυρετός
* Δίαιτα
* Αναιμία
* Χειρουργική επέμβαση
* Σοβαρή ασθένεια
* Φάρμακα

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης, ιδιαίτερα κατά το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αναγκαία η προστασία της τρίχας από τον ήλιο, ειδικά αν τα μαλλιά είναι ήδη λίγο αραιά. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση πολύ περισσότερο. Το άγχος είναι μια άλλη σημαντική αιτία της φαλάκρας, αλλά μην προσπαθείτε να παίρνετε αγχολυτικά φάρμακα και αντικαταθλιπτικά, επειδή μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυξημένη απώλεια μαλλιών. Επιπλέον, ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει μαζική και παρατεταμένη απώλεια μαλλιών. Τέλος, η αναιμία και η ανεπάρκεια σιδήρου είναι κοινές αιτίες της τριχόπτωσης, ειδικά στις γυναίκες. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα.

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση:
1. Προετοιμάστε ένα μείγμα που αποτελείται από:
* Τρεις κρόκους αυγών
* Μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* Μια κουταλιά της σούπας μέλι
* 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
2. Πάρτε το μίγμα και αρχίστε να βάζετε λίγο λίγο στα μαλλιά σας και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά.
3. Πάρτε συμπληρώματα που περιέχουν χολίνη ή και ινοσιτόλη, που εμποδίζουν την φαλάκρα. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν, όπως και η μαγιά μπύρας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα εσπεριδοειδή. Ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα: ο σίδηρος (10-15 mg, 2-3 φορές την ημέρα), το φολικό οξύ (300 - 1000 mg, 2-3 φορές την ημέρα), το ασβέστιο και ο και ψευδάργυρος (20-50 mg και 100 mg αντίστοιχα , 2-3 φορές την ημέρα), η βιοτίνη που αποτρέπει την φαλάκρα, ο ψευδάργυρος και το παντοθενικό οξύ που διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη και την πρόληψη της πιτυρίδας, η βιταμίνη Β6 (5-50 mg, 2-3 φορές την ημέρα) ειδικά αν είστε γυναίκα και παίρνεται αντισυλληπτικά και τέλος, οι βιταμίνες C και E που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος στις τρίχες του κεφαλιού και τις κάνουν πιό ελαστικές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ......ΗΡΕΜΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες,
Παρατηρώ ότι έχει αναπτυχθεί και εξελίσσεται μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Ζαχαραίων και Ζουρτσάνων που πολλές φορές δεν έχει ΟΡΙΑ.
Αναγκάστηκα να διαγράψω σχόλιο σας που πραγματικά ήταν πολύ αισχρό και πολλά άλλα είναι σε παρόμοιο επίπεδο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχέδιο να μειωθεί το blog και να απαξιωθεί μέσω αυτών των σχολίων αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι οι προσωπικές σας απόψεις είναι δεκτές αρκεί να μην έχουν υπερβολικές αιχμές και ύβρεις από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Επίσης έχω λάβει μηνύματα που προσπαθούν κάποιοι να φιμώσουν το blog ή αυτούς που γράφουν λες και το blog είναι υπεύθυνο για τα γεγονότα και τις εξελίξεις που αφορούν τα Δημοτικά πράγματα.

Παρακαλώ πολύ ΟΛΟΥΣ τους φίλους να κρατήσουν μια σοβαρή στάση απέναντι στα προβλήματα του νέου Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και όσοι θέλουν να κάνουν κάποιο σχόλιο που νομίζουν ότι πρέπει να το δημοσιεύσω ΑΜΕΣΑ, να μου το στείλουν με email.

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΛΗΤΗ.....ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μνήμη του κορυφαίου Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση, το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Μαρτίου.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης αθλητών, αθλητριών και συλλόγων που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε (2010) καθώς και ανθρώπων του αθλητισμού για την προσφορά τους.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά ο 4ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης», σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς και τα αθλητικά σωματεία ΓΕΑγρινίου, ΑΟ Αγρινίου «Ο Κόνδωρ», ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΄80, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Κούσης (1953-24 Μαϊου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.
Γεννήθηκε στο  Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 -1987. Έλαβε μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων  το 1976, 1980 και το 1984 και αναδείχτηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στο μαραθώνιο. Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το  1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλίτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και σαν καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων από τον ΠΣΑΤ.
Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης

Οι "διακοπές" των υπουργών στο Μαϊάμι…


Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης. Μία εβδομάδα σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, ο υπουργός Π. Γερουλάνος. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης (και μετά Μόσχα). Συνολικά 11 οι συνοδοί των υπουργών και υφυπουργού, χώρια οι δημοσιογράφοι. Περίπου 30-35 άτομα οι αποστολές Δήμων και... Λιμενικών Αρχών.
Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης. Οι υπουργοί δεν συμμετέχουν σε καμία.
http://press-gr.blogspot.com/

ΓΕΜΙΣΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ.....

Ενήλικες ομάδες της κατηγορίας Pelagia noctiluca έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της δυτικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και η αφθονία τους ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2007 καθώς και την άνοιξη του 2010, με αλματώδη αύξηση τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τη Μεσόγειο, ο εν λόγω ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός έχει μια 12-ετή συχνότητα, με ένα κύκλο ζωής παραμονής τους για τέσσερα χρόνια. "Ωστόσο, από το 1998 αυτές οι περίοδοι έχουν επιμηκυνθεί και έγινε ανεξέλεγκτη."

Συνέπειες για την αλιεία και τον τουρισμό

«Η αύξηση των μεδουσών κατά τη διάρκεια του έτους "άμεσα" επηρεάζει την αλιεία, την ιχθυοκαλλιέργεια και τον τουρισμό και επειδή φαίνεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δημιουργεί σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Η μέδουσα είναι αδηφάγο αρπακτικό ζώο στην κορυφή του διατροφικού δικτύου. Τρέφονται άμεσα από προνύμφες των ψαριών και ανταγωνίζεται με άλλους οργανισμούς ζωοπλαγκτού για την τροφή της, πράγμα που σημαίνει ότι μεταβάλλει δραστικά τη τροφική δομή του θαλάσσιου οικοσυστήματος».

ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Ένα από τα πιο γνωστά και επώνυμα ζευγάρια δεν είναι πια μαζί. Ο πρώην ποδοσφαιριστής –μεταξύ άλλων και του Ολυμπιακού- Κριστιάν Καρεμπέ και το εντυπωσιακό μοντέλο, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, χώρισαν και όπως αποκάλυψε η πανέμορφη Σλοβάκα, από το 2005 και μετά, οι σχέσεις τους ήταν απλά τυπικές.

Η είδηση-βόμβα στο χώρο της showbiz δόθηκε από την ίδια την Σκλεναρίκοβα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Paris Match».

«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν ζούμε μαζί. Από το 2005 βλεπόμαστε ελάχιστα. Ας πούμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική απ΄ ό,τι περιμέναμε. Δεν έχουμε πλέον τις ίδιες ανάγκες. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Δεν θέλω να αμαυρώσω τις όμορφες αναμνήσεις», είπε η 39χρονη Αντριάνα.

Να θυμίσουμε απλά πως η 39χρονη -πλέον- Αντριάνα έχει ψιλοτέλειες αναλογίες (89-55-90) και τα… ατελείωτα πόδια της έχουν μήκος 1 μέτρο και 24 εκατοστά!

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΓΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ

Ζούρτσα μου Συ πανέμορφη, στο πράσινο ντυμένη,
με γραφικότατες πλαγιές ομορφοστολισμένη,
με τα στενά δρομάκια σου και τις ανηφοριές σου,
τις ρούγες, τα σοκάκια σου και τις ψηλές αυλές σου.
Τα παλαιά τα σπίτια σου σαν κάστρα καμαρώνουν.
παράδοση ιστορική και πλούτο φανερώνουν.
Ολόκληρη δεν φαίνεσαι πάντα ή μισή κρυμμένη,
όποια πλευρά σου κι αν θα δω μου είναι αγαπημένη.
Νερά τρέχουνε γάργαρα στη Μπούρα και στις ρεματιές,
μαρτίνια βόσκουν χαρωπά στα χόρτα κάτω απ' τις ελιές.
Φασκόμηλα μυρίζουνε, βιολέτες και πανσέδες,
αηδόνια γλυκοκελαϊδούν σε όλους τους μπαξέδες.
Στους φράχτες, στις νεροσυρμές και στων δενδρών τους κλώνους
όλη την άνοιξη ακούς των φτερωτών τους τόνους.
Μικροί μεγάλοι οι κάτοικοι πάνε στην Εκκλησία,
κι ακούν μ' ευλάβεια πολλή τη θεία Λειτουργία.
Πάντοτε είναι πρόσχαροι, καλοί κι ευγενικοί,
πρόθυμοι και καλόκαρδοι, πλούσιοι και πτωχοί.
Πολλά τα εξωκλήσια σου, τριγύρω σκορπισμένα,
πάντοτε πεντακάθαρα, καντήλια αναμμένα.
Του ΑηΝικόλα ή εκκλησιά καλοχρωματισμένη
φυλάει την κωμόπολη εκεί ψηλά κτισμένη.
Γι  αυτό σαν φύγω μακριά και σ' αποχαιρετήσω
ένα κομμάτι τής καρδιάς, Ζούρτσα μου, θα σ' αφήσω!...




Γυμνασιάρχη Αθανάσιο Γιομπλάκη, (αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα τής Ανδρίτσαινας «Νέος Ορίζων», τον Απρίλιο του 1976)

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ EMAIL

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ  Η  ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ 

Άκουσα  ότι ο «Δήμαρχος» ετοιμάζεται για νέο Δημοτικό Συμβούλιο, εννοείται  χωρίς  αντιπολίτευση. Οι σκέψεις που περνάνε απ’ το  απλοϊκό κατά τ’ άλλα μυαλό μου, σχετικά με το τι έχει αυτός στο δικό του κεφάλι είναι:
1ο.  Έχει  «χάσει  τη μπάλα» και δεν ξέρει τι κάνει,  πως το κάνει και γιατί το κάνει.
2ο.  Λόγω του ότι έχει χάσει το παιχνίδι, δε τον ενδιαφέρει, δεν έχει να χάσει τίποτα, θέλει να  πάρει μαζί του όσους μπορεί, θέλει να κυλήσει τη Ζαχάρω μέχρι τον πάτο, και καλά να μας κάνει τέτοιοι που είμαστε.
3ο.  Θέλει να κερδίσει χρόνο γιατί στηρίζετε ακόμα σε κάποιες πλάτες, που ενδεχομένως τον βοηθήσουν. Μπορεί να έχει ακόμα «φίλους» ψηλά, και αυτό με τρομάζει περισσότερο απ’ όλα.
Υπάρχει βεβαίως και η εκδοχή  να θεωρεί ότι σ’ αυτή την κατρακύλα που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, ποιος  θα κάτσει ν’ ασχοληθεί  με τον Πανταζή.  Γιατί όπως λέει και η παροιμία:  «Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»

Καλώ όλους να εκφράσετε τις απόψεις σας.  Καλλικράτη θέλω πολύ να σε ακούσω.


NONOS

ΓΑΒΡΙΕΛΑ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ...ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

“Κανένα απολύτως παράπονο δεν έχω, ούτε από την κοινωνία, ούτε από κανέναν, τι μου φταίει δηλαδή η κοινωνία; Aφού το ‘παμε από μικρή, πώς να το εξηγήσω,τον ήθελα τον άντρα, τον λιγουρευόμουνα. Όχι, όχι, δεν μετάνιωσα για τίποτε!”

Η Γαβριέλα , που δούλευε έως τα 75 της χρόνια , είχε εκδώσει στη δεκαετία του 1980 ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.Στο βιβλίο της φυσικά μιλούσε για τους άντρες και τις επαγγελματικές της δραστηριότητες’ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόσφερε στους άντρες στοργή και ζεστασιά, και ότι στο σπίτι της έβρισκε κανείς παρηγοριά, αφού με τους πελάτες γινόταν φίλη, έπιανε συζήτηση και πολλοί της εκμυστηρεύονταν τα προσωπικά τους προβλήματα.Επίσης ποτέ δεν ήταν βιαστική, ποτέ δεν τους φόβιζε και ποτέ δεν τους μιλούσε άσχημα. “Τους περιποιόμουνα γιατί σεβόμουνα τα λεφτά που μου δίνανε.Το σπίτι μου δεν το βλέπανε σαν μπουρδέλο, αλλά σαν καταφύγιο παρηγοριάς”. Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι της Γαβριέλας , το 1988, εκείνη ζούσε ακόμη.Είχε χαρεί πολύ όταν το άκουσε.Η μοίρα της ήταν να βρεθεί τρία χρόνια αργότερα , το 1991, άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της.Οι δράστες παρέμεινανάγνωστοι.Η Γαβριέλα, παρ’όλη την τεράστια περιουσία που είχε αποκτήσει, συνέχιζε να δουλεύει μέχρι τα 75 της.Οι άντρες ήταν η ζωή της.Η περιουσία που άφησε πίσω της, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής, ήταν 40 διαμερίσματα, καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων και δυο τρία εξοχικά.

9/3/11

ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ....ΑΡΑΞΕ ΤΟ DISCOVERY

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, αρμόδιος για τα έσοδα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παραίτησή του με το που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της παραίτησης είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και το γεγονός ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, χωρίς βέβαια α ευθύνεται ο ίδιος.
Η καθίζηση των δημοσίων εσόδων  και η ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται εδώ και καιρό.
Σύμφωναμε πληροφορίες ο κ. Γεωργακόπουλος εδώ και καιρό διατυπώνει παράπονα πως δεν μπορεί στην ουσία να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
Με αφορμή λοιπόν και την υστέρησή τους, ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε καθώς δεν επιθυμεί να χρεωθεί στο πρόσωπό του η αποτυχία συγκέντρωσης χρημάτων στα κρατικά ταμεία.

ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να λάμψει η αλήθεια.
Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να συνεχίσει το κοινοβουκευτικό του έργο σύντομα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΤΕΡΑ

"Από δημοσιεύματα εφημερίδων πληροφορήθηκα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην επισκευή του στόλου των μοτοσυκλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 20 χρόνια, το οικογενειακό μας Ίδρυμα ‘’ ΝΙΚΟΛΑΣ Δ. ΠΑΤΕΡΑΣ’’ αλλά και εγώ προσωπικά έχουμε προσφέρει άμεση οικονομική συμπαράσταση σε δεκάδες οικογένειες αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ταυτόχρονα έχουμε δωρίσει εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασυρμάτους κ.λπ.) σε πολλές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ελάχιστη συνεισφορά για την συνέχιση του δύσκολου έργου της, που αποκλειστικό στόχο έχει την πάταξη της εγκληματικότητας.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας γνωρίσω την απόφασή μου να δωρίσω το ποσό των € 200.000 ( διακόσιες χιλιάδες ευρώ) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διατεθούν στην άμεση επισκευή όλων των μοτοσυκλετών των ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που βρίσκονται ακινητοποιημένες λόγω της έλλειψης χρημάτων.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να προσφέρουμε στην κοινωνία μας και να βοηθάμε την Πατρίδα μας".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΒΑΙ

Η γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Μαε Κλονγκ ή Κβάϊ Γιάϊ στην πόλη Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης, 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, έγινε γνωστή ως «Γέφυρα του Ποταμού Κβάι».Πραγματοποιήθηκε μια μελέτη από Ιάπωνες μηχανικούς του στρατού που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε τη Μπανγκόκ με τη Ρανγκούν στη Βιρμανία χρειάζονταν να δουλέψουν περισσότεροι από 200.000 εργάτες για τουλάχιστον 6 χρόνια. Οι Ιάπωνες θέλησαν να προχωρήσουν με την κατασκευή της γραμμής για να δημιουργήσουν μια νέα οδό ανεφοδιασμού των ιαπωνικών στρατευμάτων στη Βιρμανία θέλοντας να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για εισβολή στην Ινδία.

Η κύρια εργατική δύναμη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Γραμμής του Θανάτου» ήταν οι αιχμάλωτοι πολέμου από το μέτωπο της ΝΑ Ασίας αλλά και Ασιάτες εργάτες από διάφορες χώρες. Σύμφωνα με το «Ερευνητικό Κέντρο Σιδηροδρομικής Γραμμής Ταϊλάνδης-Βιρμανίας», οι καταγεγραμμένοι αιχμάλωτοι πολέμου που εργάστηκαν για την κατασκευή της γραμμής ήταν 30.131 Βρετανοί, 17.990 Ολλανδοί, 13.004 Αυστραλοί και 686 Αμερικάνοί. Ένας στους τέσσερις θα δούλευε μέχρι θανάτου που προκαλούσαν ο υποσιτισμός, οι τροπικές ασθένειες και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Για τους Ασιάτες που χρησιμοποιήθηκαν είτε ως εργάτες, είτε ως σκλάβοι, μπορούν να γίνουν μόνο εκτιμήσεις.
Υπολογίζεται ότι συνολικά εργάστηκαν περίπου 90.000 Βιρμανοί, 75.000 Μαλαισιανοί, 7.500 Ινδονήσιοι και 5.200 Σιγκαπουριανοί. Ένας στους δύο κατάφερε να επιζήσει...Οι συνθήκες εργασίας τους ήταν σε γενικές γραμμές οριακές.Η καθημερινή διατροφή τους αποτελούνταν μόνο από λίγο ρύζι και δεν περιείχε καθόλου πρωτεΐνες. Σε συνδυασμό με την έλλειψη υγιεινής προκάλεσαν πληθώρα ασθενειών και επιδημιών όπως ελονοσία, το μπέρι-μπέρι, η χολέρα, η δυσεντερία και οι τροπικές πληγές. Οι Ιάπωνες είχαν ορίσει ποσοτικά την εργασία που απαιτούνταν για τον κάθε εργάτη και στην καλύτερη περίπτωση, δεν επέτρεπαν στους αιχμαλώτους να επιστρέψουν στους κοιτώνες εάν δεν την είχαν ολοκληρώσει.Οι ξυλοδαρμοί για ασήμαντους ή και ανύπαρκτους λόγους ήταν σύνηθες φαινόμενο. Χειρότερα όμως απ’ όλα αυτά ήταν τα βασανιστήρια της Κέμπετάι, της Ιαπωνικής Στρατονομίας, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία για πολλούς αιχμαλώτους.

Τον Μάιο του 1943 οι Ιάπωνες διαπίστωσαν ότι το έργο βρισκόταν αρκετά πίσω και διέταξαν την επιτάχυνση των εργασιών την περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1943 όπου την ονόμασαν «Speedo». Μια λέξη που επαναλάμβαναν οι Ιάπωνες φύλακες στους εργάτες, νυχθημερόν, πιέζοντάς τους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η χειρότερη από άποψη θανάτων των αιχμαλώτων. Ένα από τα χειρότερα σημεία εργασίας κατά μήκος της «Σιδηροδρομικής Γραμμής του Θανάτου» ήταν ένας βραχώδης λόφος όπου οι Ιάπωνες προτίμησαν, αντί της χρονοβόρας κατασκευής μιας σήραγγας να φτιάξουν μια τομή.Οι αιχμάλωτοι το ονόμασαν «Πέρασμα της Κολάσεως» γιατί η εικόνα των εργατών που δούλευαν με φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, έμοιαζε από την κορυφή του λόφου με τις πύλες της κολάσεως.

Η κατασκευή της γραμμής ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε από τους Ιάπωνες για τον ανεφοδιασμό του μετώπου της Βιρμανίας για περίπου 2 χρόνια, μέχρι και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον Αύγουστο του 1945. Οι Σύμμαχοι προσπάθησαν επανειλημμένως να βομβαρδίσουν σημεία της σιδηροδρομικής γραμμής όμως οι Ιάπωνες επιδιόρθωναν γρήγορα τις ζημιές. Μετά τον πόλεμο, οι ράγες, οι στρωτήρες, τα βαγόνια και οι ατμομηχανές πουλήθηκαν στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για πολεμικές αποζημιώσεις ατόμων αλλά και των χωρών από όπου οι Ιάπωνες είχαν αρχικά κατασχέσει τα υλικά για την κατασκευή της γραμμής.

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ....ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Μετά από αυτές τις χυδαιότητες που διαβάζω,αρχίζω και εγώ να πιστεύω ότι όταν έβρεχε πολιτισμό στη Ζούρτσα κάποιοι κρατούσαν ομπρέλλα.Είναι αδιανόητο να γράφονται τέτοιες ύβρεις και μάλλιστα σε προσωπικό επίπεδο από πολιτισμένα άτομα.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ....... στις 12:45 μμ
 
ΣΧΟΛΙΟ: Αν συνεχισουν έτσι θα διαγράψω ΟΛΑ τα σχόλια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑ ....ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ

Οταν εγλειφες τους Ζουρτσανους για μια ψηφο δεν ηταν βλαχαδερα και δεν ζουσαν στα σπηλαια...Σχιζα ξυπνα εχουν περασει 5 μηνες απο τα αποτελεσματα των εκλογων και ακομα ασχολεισαι με το οτι δεν βγηκες...Ακομα και το 5χρονο το ανηψακι μου ξερει να κερδιζει ξερει και να χανει...Η μορφωση και οι γνωσεις που λες οτι εχεις δεν σε βοηθουν να ξεχωρισεις την νικη απο την ηττα!!!Φαινεται οτι σε πονεσε πολυ που δεν εγινες και εσυ εξουσια...Αρα το ηλεκτροσοκ στον εγκεφαλο μαλλον εσυ το χρειαζεσαι για να ξυπνησεις,να καταλαβεις οτι ο κοσμος καταλαβε τι εισαι και σε εγραψε κανονικοτατα και οχι οι Ζουρτσανοι που σε βολευει να βριζεις αλλα οι δικοι σου οι Ζαχαραιοι...Τελος σου ευχομαι να ερθεις συντομα στον πλανητη Γη,και να σταματησεις να αιωρησαι στο παραλληλο συμπαν στο οποιο βρισκεσαι εδω και 5 μηνες...Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που σου εμπιστευονται τα παιδακια τους...ΚΡΙΜΑ...
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ....... στις 11:55 πμ



Σχίζα δόξα τον θεό που είμαι ζουρτσάνος και ζώ ακόμα σε σπηλιές και όχι στο μπουρδέλο που ζεις εσύ. Ευχαριστώ τον θεό που δεν έχω το επιπεδό σου και δόξα τον θεό που δεν έχω φέρει τα παιδιά μου να τα εξετάσεις, αλήθεια ηλεκτροσόκ πότε θα κάνεις εσύ φαίνεται ότι το έχεις περισσότερο ανάγκη.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ....... στις 12:11 μμ


ΚΥΡΙΕ" ΣΧΙΖΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ... ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ?????ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ...ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜ,ΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ..ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ...
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ....... στις 12:24 μ

ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΟΙ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ


ΣΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ Η ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ NATURA

Στα 10 στρέμματα παραμένει το όριο δόμησης για τις περιοχές Natura ενώ σύμφωνα με τροπολογία που έφερε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, θα πρέπει να έχουν πρόσοψη 45 μέτρων σε κοινόχρηστο δρόμο. Κατ εξαίρεση θα επιτρέπεται η δόμηση σε οικόπεδα τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που έχουν μετεγγραφεί μέχρι 1η Μαρτίου του 2011. Όσα οικόπεδα δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2004 θα πρέπει να έχουν πρόσοψη 14 μέτρα σε κοινόχρηστο δρόμο, για όσα υπήρχαν πριν από την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει άλλη προϋπόθεση.
http://fimotro.blogspot.com/
Παπανδρέου: Πάμε "καρφί" για χρεωκοπία.

Παπακωνσταντίνου: Το έβλεπες! Τό 'παιξες??

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ.......

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ;ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ:ΟΙ ΖΟΥΡΤΣΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ!ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!!!ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!ΟΛΗ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΟΥΤΕ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΩ ΑΥΤΙΑ!!!ΣΤΑ Α...ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ!!!ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!!!!ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: ?????????????

8/3/11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ......ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ

Τι ακριβως οργανωσατε και παρουσιασατε "κυριε"Χρονοπουλε?Που εκτος απο το να περιφερεστε απο εκδηλωση σε εκδηλωση μαζι με τους αυλικους σας δεν ξερετε να κανετε κατι αλλο!Οταν δουλευουν καποιοι για να παρουσιασουν οτι μπορουν καλυτερο στους συγχωριανους τους καλο θα ηταν να μην το παρουσιαζετε σαν δικο σας!Εκτος απο καποια παιδια της Ζουρτσας κανενας απο εσας κ τους αγαπημενους σας συνεργατες δεν πηγαν ενα βραδυ στο Συλλογο μας για να βοηθησετε ή για να μην λερωσετε τα "καθαρα"χερια σας να δωσετε απλα το παρον!Μη το πηγαινω πολυ μακρια εσεις καλα καλα δεν ξερετε σε ποιο σημειο στεγαζετε ο Πολιτιστικος Συλλογος Φιγαλειας!Το μονο αληθινο σημειο ειναι οτι καποιοι απο τη Ζαχαρω εδωσαν καποια πραγματα τους ευχαριστουμε πολυ αλλα μεχρι εκει.Για να μην αναφερθω στα δωρα σας στη Γιορτη της Γυναικας...γιατι μας περασατε "κυριε"Πανταζη για βλακες?Μην ξοδευεστε!!!Αραγε αυτο ειναι να ειναι καποιος δημαρχος να εμφανιζετε δημοσια,να κανει δωρα πραγματα που καποιοι μπορει να εχουν πραγματικα αναγκη και να κανει δηλωσεις που δεν εχουν βαση...???Τελος για να ξεκαθαριζουμε καποια πραγματα,το καρναβαλι ειναι της Ζουρτσας και καλο θα ηταν τον κοπο και το μερακι καποιων ανθρωπων για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα να μην το καρπωνεστε εσεις!!!!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... στις 6:59 μμ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ


Το καρναβαλι ειναι ΖΟΥΡΤΣΑΝΙΚΟ 100% με τη διαφορα οτι καποιες στολες και καποιες πλατηφορμες μας εδωσε ο δημος Ζαχαρως και τον ευχαριστουμε γι αυτο.
Ολα τα αλλα τα έκαναν καποια παιδια απο τη ζουρτσα.
Στα υπολοιπα συμφωνουμε.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... στις 3:23 μμ

Η τσαχπ-Νίνα του Καντάφι

Η τσαχπ-Νίνα του Καντάφι
Η Νίνα Γεωργαλά που είχε αναδειχθεί Σταρ Ελλάς το 1996 είναι η Ελληνίδα που είχε ερωτευτεί τρελά ο γιος του Μοαμάρ Καντάφι σε μια συνάντηση τους στη Μύκονο.
Από τότε η Νίνα εξαφανίστηκε από τα εγχώρια και το sportdog.gr της έκανε ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα για να την θυμηθούμε...
http://www.gazzetta.gr

ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ. ...ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΤΣΑΝΟΥΣ....

K. Σχίζα κοιτα λιγο τα αποτελεσματα των εκλογων, θα δεις οτι αδικεις λιγο του Ζουρτσανους. και τουτο διοτι ο πρυτανης της Τοπ.Αυτ/σης πηρε στη ζαχαρω περισσοτερους ψηφους ή τουλαχιστον πλησιασε τον πρωτο Ζαχαραιο. Αν δεις τα αποτελέσματα ακομη μια φορα θα δεις οτι η ΄ΖΑΧΑΡΩ του εδωσε την δύναμη. Οσο για την απογειωση θα γινει σιγουρα, η προσγειωση θελω να μου πεις πως θα ειναϊ; ΟΜΑΛΗ Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ;
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... στις 1:03 μμ

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ...."ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Προς
τους "Ανώνυμους" οπαδούς υποψηφίου Δημάρχου, κκ DIMIO, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και Ανώνυμο.

"κύριε" DIMIOS, Η κατάπτυστη και συκοφαντική, ανώνυμη επίθεσή σου εναντίον μου, αρχίζει να αποκτά ταυτότητα και ίσως προδίδει τον υποβολέα της (από τη δική σου διαφήμιση προς εκείνον). Έχω κι εγώ τον τρόπο να υπογράφω ανώνυμα αλλά δεν θα το πράξω επειδή όσα έχω να πω, τα λέω ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ποτέ "...σε σπίτια προεκλογικά" αφού δεν έκανα καμία προεκλογική επίσκεψη, σε κανένα σπίτι. Μπορώ κι εγώ να γράψω για τους βιασμούς συνειδήσεων από φίλους σας και από εσάς τους ίδιους, για τις καταπατήσεις σας σε δημόσιες εκτάσεις και άλλα πολλά, όμως θα πρέπει να βγάλετε τη μάσκα για να αποδώσω σωστά τα στρέμματα του καθενός, τον αριθμό των βιασμών και την ατομική παρανομία σας. Δεν θέλω δηλαδή να αδικήσω κάποιον "Ανώνυμο" και να του χρεώσω τις καταπατήσεις και τις παρανομίες κάποιου άλλου γείτονα "Ανώνυμου".
Από όσα κατάπτυστα γράφεις εξαιρούνται μόνο δύο θέματα:

1. Για τον ΧΥΤΑ στο Χρυσοχώρι, έχω γράψει τετρασέλιδο κείμενο που μοιράσθηκε σε όλη την περιοχή.
2. Για την διαχείριση στις αποθήκες είχα και έχω τη γνώμη πως υπήρξαν πολλά προβλήματα. ...Υπάρχει κι ένα
3ο που αφορά έναν διάλογο με κάποιον, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία για σοβαρό θέμα.
Αν είσαι ΕΣΥ ο "DIMIOS", κοινοποίησε την κασέτα ο ίδιος και μην προκαλείς εμένα.

 Όλα τα υπόλοιπα να τα κάνεις γαργάρα:
1. μαζί με τους άλλους δύο "Ανώνυμους" στη γιάφκα που κλαίτε τη μοίρα σας.
2. μαζί με τους ομοίους σου επειδή φαίνεται πως γνωρίζετε καλά τα υλικά της τέχνης φτύνω-γλύφω.
3. μαζί με την οικογένειά σου γιατί προδίδεσαι πως αναζητάς στηρίγματα σε εξουσίες μήπως και γλείψεις κανένα κοκαλάκι.
ΔΕΝ προσκύνησα ποτέ καμία εξουσία. Υποστήριξα και υποστηρίζω ό,τι κρίνω σωστό. Αντιμάχομαι ό,τι κρίνω άδικο απ όπου κι αν προέρχεται. Δεν χρωστάω σε κανέναν αλλά μου χρωστούν πολλοί και πολλά. ...
Για τους λόγους αυτούς, γράφω ελεύθερα και υπογράφω με το όνομά μου (όχι όπως εσείς που δεν έχετε όνομα επειδή δεν έχετε και τους αντίστοιχους λόγους).
Τέλος έχω δικαίωμα να ζητώ κρίσεις και επικρίσεις μόνο για τα γραπτά μου κι όχι για όσα φαντάζεται ο κάθε τυχοδιώκτης και τα κατακάθια της κοινωνίας.-
Από το χρήστη Φώτης Δημήτρουλας στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ Κ. ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ στις 11:50 πμ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.!!!!!!!!!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ....

Στο Χονγκ Κονγκ μια απατημένη σύζυγος έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τον άντρα της, μόνο εάν χρησιμοποιήσει για όπλο τα χέρια της. Την γκομενίτσα του άντρα της από την άλλη μπορεί να την σκοτώσει με όποιο τρόπο θέλει. Αυτά είναι!

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ.........

6. Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης γίνεται δεκτή, όταν κρίνεται ότι η άμεση εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης θα προκαλέσει στον αιτούντα βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκίμησης της αίτησης ακυρώσεως. Η αίτηση όμως μπορεί να απορριφθεί, αν κατά τη στάθμιση της βλάβης του αιτούντος, των συμφερόντων τρίτων και του δημόσιου συμφέροντος κρίνεται ότι οι αρνητικές συνέπειες από την αποδοχή θα είναι σοβαρότερες από την ωφέλεια του αιτούντος.
ΚΥΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ;
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΒΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ;

καλές δουλειές στο ........Βιετναμ.

Έτοιμο το πρώτο ελληνικό σουβλατζίδικο σε λίγες μέρες, θα ξεκινήσει την λειτουργία του σε λίγες μέρες, όπως μου είπε ο Γιώργος που μένει μόνιμα με την γυναίκα του Snejana στο Να Τρανγκ του Βιετνάμ. Σήμερα μπήκε η ταμπέλα (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), Greek Souvlaki !!Γιώργο να σου ευχηθώ καλές δουλειές και θα σε επισκεφτώ και σύντομα.
΄Πηγή:
http://travelnikos.blogspot.com/2011/03/etoimo-se-liges-meres-to-proto-elliniko.html


Παγκόσμια μέρα της γυναίκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ

ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ????? ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ,ΕΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΙΘΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011


Ηρεμήστε παιδιά στις απόκριες ντύνεται ο καθένας ότι θέλει, ακόμα και Δήμαρχος !
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 8/3/2011


ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ???? ΠΟΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ??? ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΖΟΥΡΤΣΑΝΙΚΟ. ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ.[ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΠΙΛΗΣ].ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΠΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΕΙΣ, ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ....
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011


OI PLHROFORIES MOU LENE OTI EKTOS APO KAPOIES KARNAVALIKES STOLES OLA TA ALLA EINAI DORA TOY PROHN DHMARXOU FIGALEIAS KAI OPOIOS THELEI MPOREI NA ROTHSEI KAI TON IDIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011


ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ!! !! !!!! !!! !!!!  χα χα χα χα
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011


ΑΜΑΡΤΩΛΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΕΙΠΑΜΕ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ!!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011
αυτο δεν το σχολιαζουμε καθολου................ειναι δεδομενο χα χα χα χα ομως κατα βαθος ξερουν και οι ιδιο οτι ειναι γελοιοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡ... την 7/3/2011

ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ.....ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ

www.et.diavgeia.gov.gr Διαύγεια υπέρ διαφάνειας Κλικ στο www.et.diavgeia.gov.gr για νόμους, πράξεις και αποφάσεις Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στα εγκαίνια της διαδικτυακής πύλης Διαύγεια δήλωσε; «Αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν προληφθεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εγκαινιάζοντας χθες τη διαδικτυακή πύλη Διαύγεια. Με ένα... κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.et. diavgeia.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις πράξεις και αποφάσεις της Διοίκησης. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε γι΄ αυτό τον λόγο το Εθνικό Τυπογραφείο μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, απέδωσε στο σχετικό πρόγραμμα και αναπτυξιακή διάσταση καθώς, όπως ανέφερε, αρκετοί επενδυτές εκφράζουν δισταγμούς για επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της αδιαφάνειας, της πολυνομίας και εξαιτίας του δαιδαλώδους διοικητικού μηχανισμού. Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με την απόφαση της κυβέρνησης να μην μπορεί να υλοποιηθεί καμία διοικητική πράξη αν δεν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Τα δημόσια έγγραφα θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούν να εκτελεστούν πράξεις της Διοίκησης.
 ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕ ΑΡ. 52/5-1-11 ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ! ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ; ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!!!

7/3/11

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιγαλεία

KARN_FIGAL_2Και φέτος, η Φιγαλεία (Ζούρτσα) αναβίωσε το τοπικό, αλλά και διαχρονικό έθιμο του Καρναβαλιού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαχάρως, προσέφεραν στην ευρύτερη περιοχή μια ημέρα χαράς. Ο Δήμαρχος
Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, για τις φετινές εκδηλώσεις δήλωσε: «Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, καταφέραμε να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε στους δημότες της Φιγαλείας μια όμορφη γιορτή που θα μείνει αξέχαστη. Ευχαριστώ το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιγαλείας, όλους τους δημότες μας και τους συνεργάτες μου Χρήστο Βλάχο, Κων/νο Κρανίτη, Γιάννη Μπαμπάτσικο, Γιώργο Μπαμπή, Σπύρο Μπιλιώνη, Γρηγόρη Γρηγορόπουλο και Βάσω Μποφίλη. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Σαρακοστή». Οι εκδηλώσεις στη Φιγαλεία θα συνεχιστούν και το βράδυ στο κέντρο «Πανόραμα».
Αύριο Καθαρή Δευτέρα τα κούλουμα οι κάτοικοι της περιοχής θα τα γιορτάσουν στη θέση «Φασκομηλιά» και στο Δημοτικό Σχολείο Φιγαλείας.


KARN_FIGAL_1
KARN_FIGAL_3Πηγή: Iliapress

6/3/11

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 04- 03- 2011 / 1130 B
Α.Α. 05 / 2011
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (7-3-2011) ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (8-3-2011) ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ.ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ

Η ΤΜΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ
Related Posts with Thumbnails