ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

12/5/19

Φαρμάκης: «Ο χρόνος είναι χρήμα και η Δυτική Ελλάδα δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο!»

Ένα πρόγραμμα, που ισοδυναμεί με «σχέδιο άμεσης δράσης» για την ταχύτερη δυνατή, οικονομική και κοινωνική ανάταξη της Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ο συνδυασμός ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Ο ίδιος ο κ. Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της σύντομης και εισαγωγικής τοποθέτησής του, έκανε λόγο για ένα πλήρες και συνεκτικό σχέδιο που αποτελεί τον οδικό χάρτη ώστε η παράταξη να γίνει μία καλή περιφερειακή Αρχή και αυτό σημαίνει, πως «θα προσφέρει στη Δυτική Ελλάδα αυτά που δεν κατάφερε να της προσφέρει μέχρι τώρα η περιφερειακή Αρχή που φεύγει».Ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο χρόνος είναι χρήμα και η Δυτική Ελλάδα δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο», πρόσθεσε πως το πρόγραμμα της παράταξης στηρίζεται στην κοινή λογική.
«Μία κοινή λογική, που τελικά δύσκολα εφαρμόζεται στην πράξη από εκείνους που φοράνε το ταμπελάκι του προοδευτικού αλλά μένουν μόνο στο… ταμπελάκι και νοιάζονται αποκλειστικά για την προσωπική τους προβολή και πολιτική επιβίωση. Εγώ όμως δεν είμαι από αυτούς. Η δική μας παράταξη, συνολικά, δεν είναι προοδευτική στα λόγια. Είναι προοδευτική στις πράξεις. Και είναι προοδευτική γιατί διαθέτει κοινή λογική…» σημείωσε.
Επεξηγώντας καλύτερα τη δομή του προγράμματος, ανέφερε ότι στηρίζεται πάνω σε δύο άξονες, ο πρώτος εκ των οποίων αφορά την αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας, γιατί «αν δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε, δεν ξέρουμε και που πρέπει να πάμε», ενώ ο δεύτερος αφορά το σχέδιο δράσης της επόμενης 4ετίας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε συνοπτικά και κάποιες από τις άμεσες προτεραιότητες ανά Περιφερειακή Ενότητα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), καταλήγοντας ως εξής: « Λίγο – πολύ, όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Και όλοι ξέρουμε σε ποια σημεία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Εμείς λοιπόν, θα στοχεύσουμε στα άμεσα αποτελέσματα. Δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε “λίγο απ’ όλα”, αλλά να ρίξουμε όλο το βάρος μας στους τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν μία οικονομική αναγέννηση, το συντομότερο δυνατό. Τελικά, πού στοχεύει το πρόγραμμά μας; Σε ένα και μόνο: Στην προκοπή! Προκοπή για τον αστό, προκοπή και για τον ξωμάχο της υπαίθρου. Προκοπή για τον επιχειρηματία, προκοπή και για τον εργαζόμενο. Προκοπή για όλους! Η δική μας Δυτική Ελλάδα θα πάψει να είναι μία περιοχή χαμένων ευκαιριών και σπαταλημένων χρόνων. Θα πάψει να χάνει νέες και νέους, αλλά αντίθετα θα υποδέχεται και άλλους, από άλλες περιοχές της χώρας. Θα γίνει ένας τόπος με δουλειές. Γνωστός και αναγνωρίσιμος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Δυτική Ελλάδα του κ. Κατσιφάρα είναι η Δυτική Ελλάδα της μόνιμης κρίσης. Η Δυτική Ελλάδα της δικής μας παράταξης θα γίνει μία Περιφέρεια – πρότυπο!»
Αμέσως μετά, την αναλυτικότερη παρουσίαση του προγράμματος, πραγματοποίησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά στον τομέα «Οικονομική Πολιτική και Ανταγωνιστικότητα», κ. Γιώργος Γαλανός, ο οποίος περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα, παρουσίασε τις στοχεύσεις του προγράμματος του κ. Φαρμάκη, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει όπως είπε, ότι το πρόγραμμα εμπεριέχει και προβλέψεις για τις απειλές που μπορεί να υπάρξουν (όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή), ώστε να έχουν προβλεφθεί από τώρα οι αναγκαίες δράσεις ή ακόμα και οι εναλλακτικές λύσεις που ενδεχομένως απαιτηθούν!
Related Posts with Thumbnails