ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

27/5/11

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ.

 Ζαχάρω 27-5-2011

       Κύρι?  ιδιοκτήτη και χειριστή του blog,
   
      Δεν έχω αντικρούσει  μέχρι σήμερα την πλεονάζουσα άγνοια, αφέλεια, ιδιοτέλεια, κακία η παραπληροφόρηση που αναδύεται μέσα από τα κείμενα πολλών <<συγγραφέων>> και σχολιαστών ειδημόνων η μη, ενίων δε και κακότροπων.
Αναγκάζομαι να το πράξω σήμερα για να απαντήσω στο άτομο που υπογράφει με το ουδέτερο όνομα ΛΑΜΠΡΟΥΙ και μόνο σε αυτό.
    Το άτομο αυτό όπως με πληροφόρησε ειδικός επιστήμων, πρέπει να έχει κάνει προσθετική ωοθηκών, αλλά μη δυνάμενο να προσαρμοστεί στη νέα του (παρά)φύση,
βολεύεται  να υπογράφει σαν ουδέτερο.  Τα λήγοντα σε ( ι ) είναι ουδέτερα πρωτομάθαμε όσοι πήγαμε σχολείο.
Αναπαράγει ψευδολογίες και θεωρεί, αυθαίρετα, το ζητούμενο σαν δεδομένο. Είναι πανέτοιμο ως εκ τούτου να το χειριστούν σαν παπαγαλάκι λες και είχαμε έλλειψη.
   Επικαλείται την κοινωνική συνείδηση ενώ δεν γνωρίζει προφανώς ότι η κοινωνικές αντιλήψεις  διαμορφώνονται ( από τους ισχυρούς της ημέρας ) και χειραγωγούνται πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχει και οικονομικό νταραβέρι. Τα συναισθήματα δε στα οποία κατά κύριο λόγο βασίζονται, είναι σαθρό υπόβαθρο για να οικοδομηθεί οτιδήποτε και τούτο διότι μεταβάλλονται. Μηδένα λοιπόν προ του τέλους…..
    Θα πρέπει να απαντήσει λοιπόν σε δύο απλές ερωτήσεις :
1)      Με ποιόν συμπαίκτη  έπαιζα τάβλι ?
2)      Τι χρώμα μαγιό φορούσα ? Θα πρέπει να το γνωρίζει, διότι η έξις του αποκλείεται να μην οδήγησε  το βλέμμα του στην συμβολή των ποδών μου.
Έτσι θα αποκτήσουν αξιοπιστία όσα ισχυρίζεται και δεν θα είναι ο δεύτερος στον οποίον θα απονείμω δημόσια τον τίτλο του ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ.Δεν θέλω να απασχολήσω άλλο εσένα η τους πιθανούς αναγνώστες του παρόντος. Αλλά κάνε μου και συ μια χάρη : Σύστησε σε αυτή την τέταρτη
 << ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΗ >> ( μετά τις τρείς του Δούναβη του Ευφράτη και του γιοφυριού της Άρτας  ) και κακογράφουσα εννοιολογικά  και γραμματικά να παίζει με τις κούκλες της και να μην ασχολείται με ζητήματα που το υπερβαίνουν. ( το ουδέτερο ) .
   Υ.Γ. Δεν θα επανέλθω για κανένα λόγο ακόμη και αν το ουδέτερο περιέλθει σε κατάσταση σεληνιασμού.
                                                                              Με συμπάθεια 
                                                

                                                                ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

27/5/1912

Η γενέθλια ημέρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Έγινε το βάπτισμα των τεσσάρων πρώτων στρατιωτικών αεροπλάνων Henry Farman 50 ίππων κατά τη διάρκεια τελετής σε χώρο του ζωολογικού κήπου στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία της Ιεράς Συνόδου, της κυβέρνησης και των λοιπών κρατικών αρχών. Ανάδοχος ήταν ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος (ως Υπουργός των Στρατιωτικών), ο οποίος τόνισε τα εξής : "Εις το πρώτον των στρατιωτκών αεροπλάνων, δίδω το όνομα του πρώτου Έλληνος αεροπόρου, του Δαιδάλου, το δεύτερον το ονομάζω "Αετόν" και τα άλλα δύο τα βαπτίζω "Γυψ" και "Ιέραξ". Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντοτε την πρόοδον των Εθνών, εις ην από αιώνων συνεισέφερεν, έχω δε δι’ελπίδος ότι δια του αεροπλάνου θα ανυψωθή και η Εθνική Ιδέα".

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ.

Μπουζούκια, δεν πήγαινα...Ρέματα δεν έκλεισα..Φακελάκι δεν έδωσα, αντίθετα... απαίτω την υγεία για την οποία χρυσοπληρώνουμε όλοι στα ταμεία.Δέν εχω να ξοδέψω χιλιάδες ευρώ για την παιδεία και ούτε θέλω... Ξέρεις ομως κάτι; Βαρέθηκα να περιμένω κάποιον να με πείσει οτι μπορεί να τα αλλάξει όλα. Γι αυτό θα κάνω ότι μπορώ για να το αλλάξω εγώ. Και ανακάλυψα ότι πάρα πολλοί νιώθουν όπως εγώ...
Από το χρήστη Ανώνυμος στις (Ανάρτηση Χωρίς Τίτλο) στις 11:08 πμ

26/5/11

ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ....

Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ

Εμπρός λαέ μην κάνεις ησυχία να ακουστούμε μέχρι την Ισπανία

Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά, τη χώρα μας θα πάρουμε με τον τσαμπουκά

Δεν θα πάμε πουθενά . Φέρτε πίσω τα λεφτά

Αφήστε το ποδόσφαιρο, αφήστε την tv, ελάτε παραλία να γίνουμε πολλοί (μόνο ΘΣΝ)

Κάντε φασαρία να ακούσει η Ιρλανδία

Η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας

Ο Παλαιοκώστας ήταν η αρχή, Γιωργάκη μ’ ελικόπτερο θα βγεις απ’ τη Βουλή

Πάρε τη μάνα σου και μπρος, δε σε θέλει ο λαός

Αφήστε τις ασπίδες και εμπρός μεταβολή, ο κοινός εχθρός είναι στη Βουλή

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Με 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα. Το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί. Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος στη χώρα μας, η Ελληνική Επιτροπή εξαίρεσε 11 ακτές διότι δεν είχαν εξαιρετική ποιότητα νερών και άλλες 11 γιατί υστερούσαν σε οργάνωση και αριθμό δειγματοληψιών υδάτων. Άλλες 12 ακτές απορρίφθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή των Γαλάζιων Σημαιών διοτί ο αριθμός των δειγματοληψιών δεν ήταν επαρκής. Σε όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες.

Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για φέτος είναι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «έχασε» φέτος 10 σημαίες και από 40 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 30.



ΗΛΕΙΑ [5]
Δήμος Πύργου
Σκαφιδιά
Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
Λουτρά Κυλλήνης 1
Λουτρά Κυλλήνης 2


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

1.  Αν δεν γίνουν ΜΕΓΑΛΑ ξενοδοχεία στις παραλίες μας ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Μόνο τότε θα είναι ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ και ΤΕΛΕΙΑ.....

2. Δεν έχουμε πλέον καθαρές παραλίες. ΟΥΤΕ νερά καθαρά έχουμε ΟΥΤΕ και καθαρές αμμουδιές. Ας είναι καλά η Κυπαρισσία με τα απόβλητά της ............

3. Το αβέβαιο καθεστώς στον αιγιαλό (Κτηματική, Δήμος, Νομαρχεία, Λιμενικό κλπ) και το NATURA έχουν δώσει την ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε μερικούς να καταπατούν και να κτίζουν ακόμα και λίγα μέτρα απο το κύμα......

Σε λίγα χρόνια θα ΚΛΑΙΜΕ........ αλλά δεν πειράζει ΚΑΠΟΙΟΙ θα οικονομήσουν πευκόφυτα χωράφια, ξενοδοχεία, μαγαζιά, φοίνικες με γκαζόν αντι για θαμνους με πεύκες μπροστά απο τα ενοικαζόμενα δωμάτια τους, αποστραγγιστικές τάφρους μεγαλύτερες απο τον...Έβρο   κλπ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

24/5/11

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ Η' ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ;;;;;


Ήταν κάποτε σταφίδα, έγινε ελαιώνας και τώρα ξαναφυτεύουν αμπέλια.
Η μοίρα των καλλιεργητών είναι ένας ατελείωτος κύκλος που ποτέ δεν σταματά.
Στην περιοχή "Ρέμα" κοντά στα γεφύρια του Ανηλίου, από ότι μας είπαν, ο παραγωγός αποφάσισε να αλλάξει την καλλιέργεια του χωραφιού του. Συγκεκριμένα 60 περίπου ελαιόδενδρα έγιναν ξύλα για το τζάκι και στην θέση τους θα φυτευτεί αμπέλι για επιτραπέζια σταφύλια.
"Ο κύβος ερρίφθη" πριν απο 10 μέρες και αν πετύχει η κίνηση αυτή τότε θα έχουμε να δούμε σιγά-σιγά αλλαγές στις καλλιέργειες των σημερινών παραγωγών, όπου οι νέες απαιτήσεις της αγοράς θα επιφέρουν ίσως και το τέλος της μονοκαλλιέργειας της ελιάς.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα και αν υπάρχει επιδότηση για αλλαγή καλλιέργειας ας μας ενημερώσει με email.

23/5/11

ΠΕΡΑΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΟ blog

Βλέποντας ότι συνεχίζεται η "κόντρα" μεταξύ των αναγνωστών μας θα ήθελα να σας πω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτος ο τρόπος ανταλλαγής σχολίων.
Σας είχα γράψει και παλαιότερα ότι μάλλον στόχος κάποιου είναι να απαξιώσει τους αναγνώστες και γενικότερα το blog. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να σβήσω την ανάρτηση ολόκληρη μαζί με τα σχόλια και παρακαλώ πολύ να ευθυγραμμισθούμε όλοι σε ένα ΚΟΣΜΙΟ ΚΩΔΙΚΑ γραφής μηνυμάτων και σχολίων.
Μπορείτε να χρησιμοποιείται το email και να μην γράφετε σχόλια με ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, δυστυχώς μερικοί κατηγορούν το blog χωρίς λόγο και μάλιστα αυτοί που κατηγορούν γράφουν άσχημα λόγια και κατηγορούν τους πάντες.
Να ξέρετε ότι όποιο σχόλιο περιέχει ΥΒΡΕΙΣ θα το σβήνω μόλις το δω.

Σημείωση: Φίλοι μου, τα πιο πάνω ισχύουν για όλους μας.

22/5/11

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΖΑΧΑΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ

Είναι γεγονός ότι η περιοχή Ζαχάρως-Φιγαλείας έχει αξιόλογα και ικανά να προσφέρουν στον τόπο άτομα τα οποία είτε ανήκουν σε διάφορες παρατάξεις είτε δεν ανήκουν πουθενά.
Προτείνω ένα νέο μοντέλο το οποίο είναι το εξής:
Κάποιος η κάποιοι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία και να συγκεντρώσουν όλα τα άτομα αυτά.Να βάλουν κάτω όλα τα προβλήματα του Δήμου κα στόχους για την επίλυση τους.Πιστεύω ότι με τις συζητήσεις από τα άτομα αυτά θα γίνει και σωστός εντοπισμός των προβλημάτων αλλά και οι λύσεις που θα πρέπει να δοθούν για την επίλυση τους.Να συντάξουν το ιδανικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου ,Θα δημιοργηθεί έτσι μια κίνηση πολιτών για την άνάπτυξη της Ζαχάρως από αξιόλογα,ικανά και πρόθυμα άτομα χωρίς προσωπικές βλέψεις.Μια δημοκρατική καθόλα ομάδα χωρίς αρχηγούς και αξιώματα.
Αυτή η ομάδα στις επόμενες εκλογές θα κατεβάσει συνδυασμό με τα εξής χαρακτηριστικά:

1.Ο συνδυασμός δεν θα έχει αρχηγό.
2.Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης θα είναι Δήμαρχος όποιος και αν είναι αυτός.Ο Δήμαρχος αυτός θα είναι μόνο κατ’ευφημισμόν Δήμαρχος αφού η διακυβέρνηση του Δήμου θα γίνεται από την ομάδα η οποία θα αποφασίζει μεταξύ της και θα βγαίνει με κοινή γραμμή στα  δημοτικά συμβούλια.Ο Δήμαρχος δεν θα αποφασίζει μόνος του τίποτε αλλά η ομάδα συλλογικά.
3.Σε πρίπτωση που η ομάδα αυτή δεν κερδίσει τις εκλογές τότε θα είναι αντιπολίτευση με κοινή γραμμή και ο αρχηγός θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς και κατ’ευφημισμόν.
Φυσικά δεν θα υπάρχουν κομματικές στηρίξεις και κουραφέξαλα αφου τα άτομα αυτής της ομάδας ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες,οι κομματικές αντιπαραθέσεις,τα προσωπικά μίση έχουν σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου και θα συνεχίζουν να στέκονται αν δεν χτυπήσουν κάποιο τη γροθιά τους στο μαχαίρι.
Μπορούμε αν θέλετε να συζητήσουμε πάνω στο θέμα αυτό αλλά κόσμια,ώστε να ακουστούν οι αντιρρήσεις  η  προτάσεις. 

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (μέσω email)

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ Η' ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ...ΑΛΛΑΓΕΣ????









Τι θα γίνει τελικά φέτος το καλοκαίρι;
Τι θα αποφασίσει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ;
Θα ανοίξουν οι καντίνες και τα παραλιακά καταστήματα;
Μερικοί άρχισαν ήδη τις ετοιμασίες για να ανοίξουν  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Related Posts with Thumbnails