ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

29/4/11

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Αλλη μια επίσκεψη ύψηλού προσώπου απόψε σε ψαροταβέρνα του Κακοβάτου. Πρώην υπουργός της Ν.Δ. ήταν καλεσμένος σε φιλική οικογένεια απο την Μεσσηνία και βρήκε λίγο χρόνο να επισκεφθεί τη γνωστή ψαροταβέρνα μαζί με λιγοστούς του φίλους. Απο ότι είδαμε αργοτερα προστέθηκαν και μερικοι πολιτικοί φίλοι του τέως Υπουργού από τον Κακόβατο και η παρέα εκτός απο το καλό ψάρι απόλαυσε το χιούμορ και την χαλαρή κουβέντα με τον υψηλό επισκέπτη.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρε το μην το βρει κανεί... στις 9:36 μμ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ

Ο Δήμαρχος ίσως και ενοχλημένος που δεν τον στήριξαν οι καντινιέρηδες σε όλη την δικαστική του μάχη αποφάσισε να μην δώσει φέτος άδειες λειτουργίας στις καντίνες. Έτσι φέτος το καλοκαίρι εκτός από τα καταστήματα που είναι πλησίον της παραλίας κανένας άλλος δεν θα έχει δικαίωμα λειτουργίας. Από ότι έμαθα (το γράφω με επιφύλαξη) ο Πανταζής είπε ότι έχει κάνει πολλά για αυτούς και αυτοί δεν έκαναν καμία κίνηση να τον υπερασπιστούν, πάντως ο Πανταζής έλαβε υπόψη του και τις πολλές διαμαρτυρίες των παραλιακών χωριών και της Ζαχάρως ότι η ηχορύπανση ήταν βασανιστική και ότι είχε πάρει απόφαση να σταματήσει το κακό που άρχιζε να εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα.
Επίσης από την ίδια πηγή έμαθα ότι ο Πανταζής έλεγε ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται για το αν οι καντινιέρηδες πήγαν και έκαναν "μεγαθήρια"  και σταθερές κατασκευές ώστε να βρεθούν λίγο αργότερα αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα και γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Σημείωση: Περιμένω περισσότερα σχόλια σας και γνώμες. Το θέμα πιστεύω να είναι στην αρχή του ίσως θα υπάρχει και συνέχεια........

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΧΩΡΙ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ

Με παρουσία ντόπιων αλλά και πολλών επισκεπτών εορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή σήμερα σε εκκλησία στο Ξηροχώρι. Ήταν εκεί και ο Πανταζής Χρονόπουλος και πολλοί άλλοι.
Πάντως πανηγύρι θα έχουμε και στις 2 Μαϊου στον Κακόβατο (Αγ. Αθανασίου). Από ότι άκουσα ο πολιτιστικός σύλλογος (με νέο πρόεδρο τον Νίκο Κοροβέση - Μπίζα) έχει προγραμματίσει μετά το πέρας της λειτουργίας ένα μικρό πανηγύρι όπου έχει προσκαλέσει και συλλόγους απο την γύρω περιοχή για να συνεορτάσουν.
Θα το επισκεφθουμε και θα σας μεταφέρουμε τις εντύπώσεις μας.

Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρε το μην το βρει κανείς και το χάσεις!

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αποκληθείς Νικηταράς, ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε «στην ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμόδια αρχή, μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα «πόστα» στους επαίτες είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Ήταν δε τόση η ένδειά του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού -η Πατρίδα δεν του ειχε χορηγήσει σύνταξη-, ώστε δεν ειχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του -εκείνος μπορούσε να αντέξει περισσότερο την πείνα. Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στ' αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δυνάμεως, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του.Έτσι κάποια στιγμή,απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στο «πόστο» όπου επαιτούσε ο οπλαρχηγός.Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!«Τί κάνετε, στρατηγέ μου;» ρώτησε ο απεσταλμένος. «Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα!» απάντησε περήφανα ο ήρωας. «Μά, εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο;» επέμεινε ο ξένος, πού είχε εντολή «νά μάθει τί γίνεται». H πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος», αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.Είδε κι απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει, χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας, όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγγί με χρυσές λίρες, ώστε να μην προσβάλει τον πένητα στρατηγό.Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγγί, το ψηλάφισε και φώναξε στον ξενο. «Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρε το μην το βρει κανείς και το χάσεις!». 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ. "Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ "

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΖΑΧΑΡΩΣ

Η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, όπως αποτυπώνεται στον Ν. 3852/2010, με την συγκρότηση των νέων δήμων έχει ως κύρια αποστολή, την αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με την δημιουργία αναπτυξιακών θεσμών, την προσέλκυση κεφαλαίων και επιχειρήσεων, έτσι ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και να αναπτυχθούν θέσεις εργασίας για τους νέους. Επιπλέον οι Δήμοι έχουν την ευελιξία και την ικανότητα να βρίσκονται κοντά στα προβλήματα των πολιτών, των ηλικιωμένων, των αγροτών και των ανέργων και να τα επιλύουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Διανύοντας την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά από τον πόλεμο και με τόσα προβλήματα και  ιδιαίτερα σε ένα Δήμο που κατέβαλλε μεγάλο τίμημα λόγω των φονικών πυρκαγιών, είναι αδιανόητο πέντε μήνες μετά τις εκλογές να μην έχει εκλεγεί  το προεδρείο του Δήμου και να μην έχει συγκροτηθεί σε σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένα βαθύ κοινωνικό ρήγμα ανάμεσα στους πολίτες λόγω των καθιερωμένων  πρακτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι οποίες δεν προάγουν τον τόπο και τον πολιτισμό. Η παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της διαφάνειας στην λήψη των αποφάσεων πρέπει να ως πρακτική να αποτελέσει παρελθόν.
Η εμπλοκή στο Δήμο Ζαχάρως ξεκινά πριν την εγκατάσταση των της Δημοτικής αρχής και των συμβούλων με το ζήτημα της ορκωμοσίας. Έτσι το διαδικαστικό για όλους τους άλλους Δήμους στην Ελλάδα, αλλά θεμελιώδες σύμφωνα με το Σύνταγμα  αποτέλεσε  μείζον ζήτημα, με αποτέλεσμα να σέρνεται στην απραξία ο Δήμος, και τα προβλήματα να συσσωρεύονται.
Η παράταξή μας τήρησε ως όφειλε, το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, προσερχόμενη στην προβλεπόμενη διαδικασία της ορκωμοσίας, και αυτό δεν επιδέχεται  ουδεμία αμφισβήτηση.
Το ζήτημα που ανακύπτει είναι να μην ερμηνεύει ο καθένας και με βάση τις επιδιώξεις του την προβλεπόμενη νομοθεσία, στο πλαίσιο της προσωπικής αντιπαράθεσης, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει.. Αν ανακύψει ερμηνευτικό ζήτημα αρμόδια είναι τα δικαστήρια, και το νομικό Συμβούλιο του κράτους σε περίπτωση που η συγκεκριμένη γνωμοδότηση γίνει δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό η τον Περιφερειάρχη. Η θέσπιση του ελεγκτή νομιμότητας, ως αυτοτελούς Υπηρεσίας Ο.Τ.Α, και το Συμβούλιο Ελεγκτών Νομιμότητας, και ο αυτεπάγγελτος έλεγχος, αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα έλεγχου των αποφάσεων του δήμου.    
Η  παράταξή  μας δεν είναι και δεν σκοπεύει να είναι μέρος του προβλήματος στον Δήμο Ζαχάρως.
 Για εμάς αντίπαλος είναι τα προβλήματα της περιοχής μας, και όπου επιβάλλεται θα αντιταχθούμε σθεναρά. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν προσωποποιούμε το πρόβλημα.
Ο δήμος Ζαχάρως είναι από τους πιο προνομιακούς δήμους στην Ελλαδα με σπάνια φυσική κληρονομιά και ισχυρό συμβολισμό (Καϊάφας, παραλιακή ζώνη, Νέδας, Φιγαλία, Επικούρειος), με τεράστια και μοναδική προοπτική οικονομικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής, αγροτικής και τουριστικής  ανάπτυξης.. Ταυτόχρονα έχει οργανωτικά και διοικητικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους δήμους. Η μιζέρια και οι παρωχημένες νοοτροπίες, όπως συνεχίζουν να αναπαράγονται  δεν ταιριάζουν στον τόπο μας και στους νέους ανθρώπους και δεν θα συμβάλλουμε σε αυτές..
Κύρια πρόκληση και επιδίωξή μας είναι η συμβολή  στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και στην σταδιακή υλοποίηση ενός σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης της περιοχής μέσα από συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από όραμα και δημιουργία. Αυτός είναι ο δύσκολος και δύσβατος δρόμος και αυτόν έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε.

                                                      Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                         Επικεφαλής Ελάσσονος  Αντιπολίτευσης

28/4/11

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε από αρχές Απριλίου ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.
 

Βάσει του κανονισμού αυτού, που προσυπογράφει και ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Επίσης, απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ.

Μάλλον από φέτος οι καντίνες που ξέραμε εδώ και χρόνια στις παραλίες μας δεν θα υπάρχουν πλέον.
Το θέμα είναι ότι το καθεστώς "καντίνα" ταλαιπώρησε πολύ κόσμο, επιχειρηματίες, λουόμενους, δημοτικούς συμβούλους, λιμενικό, ΚΕΔ, νομαρχιακό συμβούλιο, πολεοδομία, εφορία, αστυνομία κλπ.
Τι σωστό έγινε στον τόπο μας για να γίνει και στο θέμα των καντινών???
Πάντως η απαξίωση της παραλίας και ο αφανισμός κάθε είδους ιδιωτικής επένδυσης μέσω προστίμων και καταγγελιών δημιουργούν υπόνοιες και "μισόλογα" που δεν βγάζουν πουθενά.
Αντε να δούμε ποιοι θα λειτουργήσουν φέτος και με ποιο καθεστώς και τι ωράριο θα ακολουθήσουν. Και να δείτε που αυτοί θα το παίζουν και νόμιμοι........
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα τοπικά κοινοτικά συμβούλια που είναι πρόσφατα εκλεγμένα και θα έχουν ΟΡΕΞΗ για να επιβάλλουν την ΤΑΞΗ....... και θα μπει επιτέλους μια ΣΕΙΡΑ........

ΔΕΣ ΠΩΣ ΕΝΑ AIRBUS 380 ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα,   28 Απριλίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την άμεση προώθηση όλων των διαδικασιών για την υλοποίηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία και στην Αχαΐα ζητά με επιστολή που έστειλε σήμερα στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεων Θόδωρο Πάγκαλο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. 

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «τέσσερα χρόνια μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και σε τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, οι δυο αυτές περιοχές εξακολουθούν να βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι φλόγες. Το πολυσυζητημένο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Πυρόπληκτων Περιοχών, την διαμόρφωση του οποίου εσείς προσωπικά συντονίσατε, παραμένει στα συρτάρια των Υπουργείων, οι δε ελπίδες αναστήλωσης του οικονομικού ιστού των περιοχών εξανεμίζονται όσο ο χρόνος κυλάει και δεν αναλαμβάνονται ουσιαστικές πρωτοβουλίες».

Και η επιστολή συνεχίζει ως εξής: «Η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέτει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την υλοποίηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης όχι μόνο ως ένα μέσο αποφασιστικής τόνωσης της ανάπτυξης της Ηλείας και της Αχαΐας αλλά και ως μια ρητή και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε μια περιοχή που γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. Θέλω να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αρκέστηκε στην καταβολή, σε περιορισμένο μάλιστα αριθμό, ενός βοηθήματος της τάξης των 3.000 ευρώ, η δε κυβέρνηση σας ανέλαβε την δέσμευση να καταρτίσει σχέδιο νόμου στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και οι συνακόλουθοι πόροι».

Και στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας καταλήγει ως εξής: «Το σχέδιο νόμου συζητήθηκε και ενεκρίθη από Διυπουργική Επιτροπή ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση ώστε βελτιωμένο να πάρει την οδό της κατάθεσης στην Βουλή και να ψηφιστεί. Επ’ αυτού, θέλω επίσης να σας θυμίσω ότι εκ μέρους των τοπικών αρχών έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις για την κατανομή των πόρων και το πλαίσιο προτεραιοτήτων του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, σε ό,τι αφορά υποδομές, αποζημιώσεις και εν γένει παρεμβάσεις διαμόρφωσης όρων αποκατάστασης και ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών. Πρόσφατα, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου στον Πύργο τέθηκε προς συζήτηση το θέμα του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και ελήφθη συγκεκριμένη και δεσμευτική για εμάς απόφαση επί της οποίας θα επιμείνουμε με κάθε τρόπο.

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για το περιεχόμενο και την κατανομή των πόρων που προβλέπονται για τις πυρόπληκτες περιοχές είναι νομίζω αυτονόητο ότι η κυβέρνηση οφείλει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και μέσα σε εύλογο χρόνο, να προχωρήσει στην προώθηση του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, στη συζήτηση και ψήφιση του ώστε να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των προβλέψεων του.

Κατανοούμε απόλυτα την δυσμενή οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα δημοσιονομικής φύσεως που η χώρα αντιμετωπίζει, ωστόσο η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων πιστεύω πως θα συμφωνήσετε ότι αποτελεί μέρος της απάντησης στην κρίση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσβλέπει στην συνεργασία σας ώστε με την επικουρία και την συνδρομή των συναρμόδιων υπουργών άμεσα η Πολιτεία να θέσει σε εφαρμογή την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τις πυρόπληκτες περιοχές».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ

Με επείγον σήμα του το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε όλα τα λιμεναρχεία της περιοχής μας να έχουν αυξημένη προσοχή στις θαλάσσιες περιοχές και στις ακτές μας λόγω υψηλού κινδύνου αποβίβασης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών από την Βόρεια Αφρική.
Ήδη τα Μ.Μ.Ε. της Ιταλίας έχουν πληροφορίες ότι κύμα μεταναστών ακόμα και σε φουσκωτές βάρκες περιμένουν να ταξιδέψουν για τις Ευρωπαϊκές ακτές και επειδή ο Κυπαρισσιακός κόλπος έχει άνετη πρόσβαση λόγω αμμουδιάς έχει χαρακτηριστεί ως σημείο υψηλού κινδύνου.  Οι λαθρομετανάστες αυτοί μπορεί να είναι από ιατρικής πλευράς φορείς μολυσματικών ασθενειών και αν παρουσιαστούν στις ακτές μας θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι τοπικές αρχές άμεσα.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ.

Πολύ καλή θεωρείται από ειδικούς του "τουριστικού χρηματιστηρίου" η παραλιακή ζώνη της Ζαχάρως για ανάπτυξη και κατασκευή τουριστικών κατοικιών και συγκροτημάτων τύπου αγροτουρισμού. Μάλιστα έχουν γίνει και μελέτες σχετικών οίκων του εξωτερικού που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και συνεχώς μεταθέτουν το χρονικό ορίζοντα λόγω υψηλών τιμών αλλά κυρίως λόγω μη ύπαρξης μεγάλων εκτάσεων ανά ιδιοκτήτη.
Τελευταία κάποιοι που έχουν προβλέψει ότι οποιαδήποτε τουριστική επένδυση ΚΑΙ ΑΝ γίνει, θα ξεκινήσει από τα...ΟΡΕΙΝΑ σημεία για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους δύο είναι οι πιο σοβαροί α) φτηνή γη   β) καμένες εκτάσεις.
Όμως τι μπορεί να ξεφυτρώσει στα καμμένα κτήματα????
Πέτρινες κατοικίες - χωριά με σχέδια με πολλές ανέσεις, μόνο που θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ για τους απλούς κατοίκους και ΑΝΟΙΚΤΑ στους ΥΨΗΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Οι μελετητές των σχεδίων μέχρι και ελικοδρόμια έχουν στα σχέδιά τους. Ίδιο σχέδιο είναι και το "Αρκαδικό χωριό" στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Παρόμοια σχέδια υπάρχουν και στην Μάνη.
Βουλευτές (νυν και τέως) του νομού μας έκαναν μάλιστα περιοδεία με μερικούς απεσταλμένους κάποιων γραφείων και είδαν από κοντά την Καλλίδονα, Άλβαινα, Σμέρνα και Αγ. Ηλία στο Γιαννιτσοχώρι. Μεσιτικό γραφείο της ευρύτερης περιοχής δέχθηκε μέσω email ερωτήσεις αν υπάρχουν ελαιοπεριβόλα μεγάλων εκτάσεων προς πώληση στην ΟΡΕΙΝΗ μόνο περιοχή της Ζαχάρως και η δικαιολογία ήταν ότι θέλουν να κάνουν ιδιωτική παραγωγή ελαιολάδου για εξαγωγή....!!!!!!!
Το ωραίο είναι ότι όπου υπάρχουν χαρακτηρισμένοι χώροι ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ θα υπάρξει ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για ρύθμιση ώστε να ενταχθούν ως έχουν μέσα στα αναπτυξιακά τουριστικά σχέδια και να αποτελέσουν αρχαιολογικό τουριστικό προορισμό. Έτσι θα αξιοποιηθούν και μερικά τμήματα του αρχαίου Λεπρέου και Αρχαίας Φιγάλειας.
Στην όλη υπόθεση δεν έχουν εμπλακεί ακόμα άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά μόνο κάποιοι ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που βλέπουν την περιοχή σαν λύση...πακέτο. Ελικόπτερο έχει ΗΔΗ πετάξει πολλές φορές (ερχόμενο από Αθήνα) και έχει επιδειχθει από την Ε.Ο. και πάνω όλη η ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ και ΟΡΕΙΝΗ περιοχή σε τεχνικούς συμβούλους. Μάλιστα το Google Earth (μετά απο προσπάθεια κάποιων) πρόσφατα ανανέωσε τους χάρτες της περιοχής μας για να έχουν εύκολη πρόσβαση - ενημέρωση οι ...υποψήφιοι αγοραστές. Ήδη Ελληνικής καταγωγής επενδυτές από Αυστραλία, Ν.Αφρική έχουν ήδη ενημερωθεί.......

Αυτά για τώρα........

27/4/11

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ????

Πριν από λίγες μέρες έλαβα ηλεκτρονικό μήνυμα από αναγνώστη του blog που έλεγε ότι είναι απο την Φιγαλεία όπου με πληροφορούσε ότι εντός των ημερών του Πάσχα αλλά και μετά θα ξεκινήσει μια "κίνηση" πολιτών από την ευρύτερη περιοχή διαμέσω ίσως και από τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και από παρόμοιες δραστηριότητες για να δοθεί μια αναθέρμανση του προβλήματος της "ακινησίας" του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Την πρωτοβουλία αυτή την σχεδίασαν άτομα από την Φιγαλεία και από δύο χωριά της παραλίας και ένας "γνωστός" Ζαχαραίος επιχειρηματίας ο οποίος έχει πολλά παράπονα.......γιατί ο Αλεξανδρόπουλος δεν κάνει δυναμική αντιπολίτευση και δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει πολύ κόσμο στην παραλία.!!!!!!

Αν κατάλαβα από το μήνυμα θα προσπαθήσουν μερικοί κύκλοι να ακουστεί και πάλι ότι ο Πανταζής Χρονοπουλος είναι "έκπτωτος" και ότι εκκρεμούν ζητήματα μαζί του κλπ.
Αν και δεν άκουσα κάτι αυτές τις μέρες δεν ξέρω αν το θέμα αυτό συζητήθηκε αλλά πιστεύω ότι κάποιοι προσπαθούν να στείλουν αόριστα μηνύματα για να παρουσιάσουν αργότερα αναξιόπιστους τους αναγνώστες που γράφουν την γνώμη τους και κατά επέκταση το blog.  Δεν έχω πρόθεση να διαδίδω φήμες αλλά αν κάποιος ξέρει κάτι για το θέμα αυτό ας σχολιάσει και κυρίως μας ενδιαφέρει τι θα πράξει ο Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε εκτελεί καθήκοντα Δημάρχου.

Πάντως ο κόσμος που βρέθηκε τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή μας μόνο για την κατάσταση στον Δήμο δεν ......ασχολήθηκε.

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΠΙΛΟΤΟ F-16. ΠΤΩΣΗ "ΗΛΙΟΣ"


26/4/11

ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ - Ταξίδι στα Κύθηρα



Ένας πολιτικός πρόσφυγας του εμφυλίου γυρίζει από την ΕΣΣΔ στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια.
Η σκηνή της συνάντησης με την γυναίκα του.

Τον ρωτάει "έφαγες;".
Related Posts with Thumbnails