ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/2/12

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ....ΘΑΛΑΣΣΑ

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων στις παραλιακές ζώνες. Το θέμα μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους και και κυρίως τους νόμιμους κατοίκους που κάνουν τα πάντα με νόμιμες ενέργειες αλλά ανησυχεί τους "παράνομους" καταπατητές της δημόσιας έκτασης. Είναι τραγικό για όλους μας να υπάρχουν σε όλες τις παραλιακές ζώνες της περιοχής μας αυθαίρετα κτίρια που να είναι στην κυριολεξία "πάνω στο κύμα" και τόσα χρόνια να μην υπάρχει κράτος. Το ερώτημα είναι τώρα υπάρχει κράτος;
Δεν ξέρω αν τώρα που είμαστε "χρεοκοπημένοι" θυμήθηκαν να εφαρμόσουν τον νόμο και να βρούν χρήματα για τις κατεδαφίσεις ενώ τόσα χρόνια δεν υπήρχαν κονδύλια για να τις κάνουν αλλά πιστεύω ότι μάλλον οι "κατακτητές" θέλουν καθαρές τις παραλίες και τον αιγιαλό για να έλθουν σε  2-3 χρόνια και να τον εκμεταλλευτούν. 
Θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι να υπάρχει προγραμματισμένη δράση των κατεδαφίσεων και δεν θα μπορεί κανένας κάτοικος ή επιχειρηματίας να σωθεί από την σκούπα..... του έντιμου κράτους. 
Πάντως όπως και να έχει το πράγμα παράνομα και αυθαίρετα και όπως θες πές τα ...είναι.

22/2/12

Τον έπιασαν να χαζεύει το στήθος της πριγκίπισσας


Οι άντρες δε θα πάψουν ποτέ να είναι άντρες και μεταξύ μας αυτό μας αρέσει.
Τι και αν είσαι γαλαζοαίματος, πολιτικός ή απλά ένας κοινός θνητός, στη θέα μιας πανέμορφης γυναίκας γίνεσαι ευάλωτος και ξεχνάς τα προσχήματα.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να έπαθε ο σύζυγος της προέδρου της Φινλανδίας Pentti Arajarvi, ο οποίος δε μπορούσε να πάρει το βλέμμα του από το μπούστο της πριγκίπισσας της Δανίας Mary.
Με το που κοίταγε αλλού η πριγκίπισσα εκείνος κοίταζε επίμονα το στήθος της, ενώ όταν γύριζε προς το μέρος του έπαιρνε το βλέμμα του από πάνω της και κοίταζε τάχα αδιάφορα το ταβάνι.
Φυσικά η πριγκίπισσα το κατάλαβε και σε κάθε της κίνηση έσπευδε να... φυλάει τα νώτα της.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε η βασίλισσα της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

στον ΚΑΚΟΒΑΤΟ ήταν το επίκεντρο του σεισμού

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ...ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 4:27  η οποία έγινε αισθητή και στην Ηλεία. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες το γεωδυναμικό ινστιτούτο μας δίνει το μέγεθος σε 4,1 R το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Ζαχάρως.Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, το επίκεντρο εστιάζεται στην περιοχή των Κρεστένων.

21/2/12

ΣΧΟΛΙΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΙΣΧΙΝΟΚΑΜΠΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ - ΒΛΕΠΕΙ; ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις (Ανάρτηση Χωρίς Τίτλο) την 18/2/2012

 21 Φεβρουαρίου 2012
                              ΠΡΟΣ
               Κτηματική Υπηρεσία Πύργου
                  Υπόψη κας Μποβολέτη
                  Κοιν. Δήμος Ζαχάρως

ΘΕΜΑ: Αμμοληψία στον ποταμό της Νέδας- διαδικασία δημοπράτησης- καθαρισμός του ποταμού.



Όπως γνωρίζεται κατά την περίοδο 2007- 2008, στον ποταμό της Νέδας διενεργήθηκαν εκτεταμένες αμμοχαλοκοληψίες με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων, χωρίς να έχουν χορηγηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο, άδειες από την αρμόδια περιφέρεια. Το αδρανές αυτό υλικό έχει συγκεντρωθεί- αποθηκευτεί σε τρία σημεία, εντός της κοίτης του ποταμού. Η αρμόδια τοπική κτηματική υπηρεσία, έχει καταγράψει και εκτιμήσει τον όγκο του συγκεκριμένου υλικού. Επειδή το υλικό αυτό βρίσκεται εντός της κοίτης του ποταμού και κοντά στις εκβολές του, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού κατά την χειμερινή περίοδο και να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους όμορους παρόχθιους οικισμούς όπως είναι το Πρασιδάκι και το Γιαννιτσοχώρι.
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Κατόπιν τούτου, καλούμε την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, να διερευνήσει και να διενεργήσει, με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας- α) του Α.Ν. 1219/38, β) της παρ. 5 άρθρου 33 του Ν. 1473/84 γ) της παρ. 1 του άρθρου 49 του Ν. 1416/84, δ) της παρ. 6 του άρθρου 33 Ν. 1473/84 ε) της παρ. 10 του άρθρου 7 του Ν. 2307/95 στ)της Κοινής Απόφασης Υπουργών Οικονομικών, Συγκοινωνίας, Κρατικής υγιεινής, Τύπου και Τουρισμού και Διοικητή Πρωτεύουσας αριθμ. 42279/24-11-1938 (ΦΕΚ 267/38 τ.Β). - τη διαδικασία για τη διάθεση – δημοπράτηση και απόληψη του αποθηκευμένου υλικού, ώστε να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού και να περιορισθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους παρόχθιους οικισμούς.
Μέρος των εσόδων θα μπορούσαν να διατεθούν για τεχνικά προστατευτικά έργα και παρεμβάσεις στους παρόχθιους οικισμούς. Σημειώνεται, ότι ο ποταμός της Νέδας, ανήκει στα προστατευόμενα οικοσυστήματα και οποιαδήποτε παρέμβαση επιβάλλεται να γίνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, κατόπιν εκπόνησης των ειδικών μελετών.
Προκειμένου να προστατευθεί και να αναδειχθεί, επιβάλλεται να ενταχθεί σε ειδικό πλαίσιο προστασίας, ως προστατευόμενος σχηματισμός, κατόπιν εκπόνησης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.


                                                                       Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                                            Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
                                                                            Δήμου Ζαχάρως
Related Posts with Thumbnails