ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10/3/11

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΛΗΤΗ.....ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μνήμη του κορυφαίου Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση, το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Μαρτίου.
Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης αθλητών, αθλητριών και συλλόγων που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε (2010) καθώς και ανθρώπων του αθλητισμού για την προσφορά τους.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά ο 4ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης», σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς και τα αθλητικά σωματεία ΓΕΑγρινίου, ΑΟ Αγρινίου «Ο Κόνδωρ», ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΄80, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Κούσης (1953-24 Μαϊου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.
Γεννήθηκε στο  Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 -1987. Έλαβε μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων  το 1976, 1980 και το 1984 και αναδείχτηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στο μαραθώνιο. Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το  1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλίτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και σαν καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων από τον ΠΣΑΤ.
Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails