ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10/3/11

ΓΕΜΙΣΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ.....

Ενήλικες ομάδες της κατηγορίας Pelagia noctiluca έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της δυτικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και η αφθονία τους ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2007 καθώς και την άνοιξη του 2010, με αλματώδη αύξηση τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τη Μεσόγειο, ο εν λόγω ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός έχει μια 12-ετή συχνότητα, με ένα κύκλο ζωής παραμονής τους για τέσσερα χρόνια. "Ωστόσο, από το 1998 αυτές οι περίοδοι έχουν επιμηκυνθεί και έγινε ανεξέλεγκτη."

Συνέπειες για την αλιεία και τον τουρισμό

«Η αύξηση των μεδουσών κατά τη διάρκεια του έτους "άμεσα" επηρεάζει την αλιεία, την ιχθυοκαλλιέργεια και τον τουρισμό και επειδή φαίνεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δημιουργεί σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Η μέδουσα είναι αδηφάγο αρπακτικό ζώο στην κορυφή του διατροφικού δικτύου. Τρέφονται άμεσα από προνύμφες των ψαριών και ανταγωνίζεται με άλλους οργανισμούς ζωοπλαγκτού για την τροφή της, πράγμα που σημαίνει ότι μεταβάλλει δραστικά τη τροφική δομή του θαλάσσιου οικοσυστήματος».

3 σχόλια:

 1. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ10/3/11, 2:48 μ.μ.

  Eύχομαι να βγω ψεύτης αλλά η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του. Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.
  Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα." Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ; Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΣΕ ΠΑΜΠΤΩΧΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝ;ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΗ ΧΩΡΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ; ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ! ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ! ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ10/3/11, 10:58 μ.μ.

  Μα για αυτό θα πτωχεύσουμε.Για να πάρουν τα α...ιδα μας.Ενώ με μια ελεγχόμενη πτώχευση θα είμαστε και φτωχοί και θα χρωστάμε και από πάνω.
  Ελεγχόμενη πτώχευση έγινε στην Ουρουγουάη το 2003 και επήγε από το κακό στο χειρότερο.Αυτό θέλουν και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.Ελεγχόμενη πτώχευση,ώστε να μας έχουν στο ζυγό 400 χρόνια όπως οι Τούρκοι.Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει μια είναι η λύση:ΠΤΩΧΕΥΣΗ.Δεν πρέπει να δεχθούμε κανένα άλλον όρο εκτός και μας σβήσουν μόνοι τους το 70% των χρεών.
  Θα υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη περίοδος αναταραχής λόγω του κλονισμού που θα επέλθει κυρίως στις διεθνείς αγορές και στο τραπεζικό σύστημα.Θα είναι όμως βραχυπρόθεσμη,όπως έχει αποδειχθεί στις χώρες που έχουν κηρύξει πτώχευση.Οι αγορές έχουν δικούς τους κανόνες και όταν δούν ότι υπάρχει κέρδος να είσαι σίγουρος ότι θα επενδυσουν πολλά στην Ελλάδα.Το πρόβλημα είναι στο τραπεζικό σύστημα.Πολλές τράπεζες έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα τα οποία με την πτώχευση θα γίνουν παλιόχαρτα.Το αποτέλεσμα θα είναι οι τράπεζες να μετράνε μεγάλες απώλειες.
  Ετσι για να ρεφάρουν θα αυξήσουν υπέρογκα τα επιτόκια δανεισμού και λόγω της έλλειψης ρευστότητας οι καταθέτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην ανάληψη των χρημάτων τους.Δεν θα τα χάσουν αλλά θα υπάρχει ένα πλαφόν στις αναλήψεις και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανάληψης.Π.Χ θα πηγαίνεις σε μια τραπεζα να σηκώσεις 10000 ευρώ και θα σου λέει πάρε τώρα 1000 σε εξι μήνες 4000 και σε οκτώ μήνες 5000 ευρώ.
  Βέβαια οι έξυπνοι καταθέτες έχουν και την έξυπνη λύση και δεν θα πέσουν στην παγίδα.Αυτοί οι έξυπνοι καταθέτες όχι μόνο δεν πρόκειται να χάσουν αλλά θα κερδίσουν και απο πάνω αν κάνουν τον σωστό και έξυπνο χειρισμό.Οπως εγώ για παράδειγμα.Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

  χαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails