ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/12/10

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ...ΖΑΧΑΡΩ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

     Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με το 68/2010 πολυσέλιδο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στις 19.11.2010, δεκατέσσερα συνολικά άτομα για μια πρωτοφανή παράμετρο παραβατικότητας στον «αμαρτωλό» δήμο Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα παραπέμπονται: Ο εκτελών χρέη δημάρχου στον «αμαρτωλό» δήμο της Ζαχάρως Δημήτριος Χρονόπουλος, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, ο ευρισκόμενος σε αργία λόγω της παραβατικοτητάς του πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδωνας και ο πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Νικόλαος Τσώλης.

    Οι ανωτέρω κατηγορούνται για την παράνομη καθαίρεση από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αριστείδη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και διαφώνησε για την διέλευση της Ιόνιας Οδού μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα και για άλλα ζητήματα διαφάνειας.

    Την καθαίρεση του κ. Αβραμόπουλου έκριναν ως παράνομη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 445/2007), η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 253/2008) και το ΣτΕ με την 3275/2009 οριστική του απόφαση. Παρ όλα αυτά οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

    Με βάση το Βούλευμα που βρίσκεται στην διάθεση της «Ε», οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της Ζαχάρως μεταξύ των οποίων και ο εκτελώς χρέη δημάρχου Δ. Χρονόπουλος, χωρίς να έχουν την σχετική αρμοδιότητα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπερψήφισαν την πρόταση μομφής κατά του κ. Αβραμόπουλου που είχε καταθέσει ο τότε δήμαρχος Π. Χρονόπουλος με αποτέλεσμα να εκδοθεί η 269/2007 παράνομη και ακυρωτέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε η πρόταση μομφής και να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ο πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Τσώλης – με βάση το Βούλευμα – ενώ αρχικά ακύρωσε τις παράνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, στην συνέχεια τις ανακάλεσε. Μάλιστα όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Αβαρμόπουλου αλλά προέτρεψε – όπως αναφέρεται - τον δήμο Ζαχάρως με έγγραφό του να προβεί σε εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

   Η πλευρά των κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι δεν έπραξαν τίποτα το παράνομο και ότι η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο. «Η ύπουλη, ανήθικη και ανέντιμη επίθεση που δέχθηκα από τους συγκεκριμένους κύκλους δεν έχει προηγούμενο. Πρώτη φορά στην 30Χρόνη καριέρα μου ως δημόσιος υπάλληλος ήρθα αντιμέτωπος με εντεταλμένα πρόσωπα της Πολιτείας που παρανόμησαν τόσο ακραία και διαχρονικά» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αβραμόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails