ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

17/7/11

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Αυτές τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί και στην Ζαχάρω αλλά και στην Ζούρτσα μια σχετικώς μικρή άνοδο στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων. Η φετινή αργοπορία οφείλεται κυρίως στην καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας του Καϊάφα αλλά και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το βαρόμετρο της καλοκαιρινής κίνησης τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Το καλό είναι ότι και τα ορεινά χωριά θα έχουν αυξημένη κίνηση λόγω των διακοπών αλλά και τα παραθαλάσσια λόγω των λουομένων.
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν μια πληρότητα στο 50% -55% ανάλογα την περιοχή και τα ξενοδοχεία περίπου στο 70% -80% και όσα από αυτά είναι στην παραλιακή ζώνη έχουν ακόμα περισσότερο. Ενδεικτικά αναφέρω το OSTRIA HOTEL όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες (όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του) έχει 90% πληρότητα με στόχο να είναι 100% τον Αύγουστο .
Το υψηλό κόστος των διακοπών ασφαλώς και έχει  περιοριστεί φέτος αλλά η ποιότητα των παροχών τόσο σε είδη εστίασης όσο και σε διαμονή είναι αυτή που θα καθορίσει την διάρκεια των ξένων παραθεριστών στην περιοχή μας. Πρέπει λοιπόν όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την εξυπηρέτηση των ντόπιων παραθεριστών να είναι προσεκτικοί και ανταγωνιστικοί στις τιμές τους. 

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails