ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

24/10/10

Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 Με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, συναντήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου.
Συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», ο κ. Παπαναστασίου συζήτησε για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και συμφώνησε πως στην Δυτική Ελλάδα, και ιδιαίτερα στον Ηλειακό κάμπο, χρειάζεται συνολικός επανασχεδιασμός της αγροτικής παραγωγής αλλά και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων.
«Ο αγροτικός τομέας οδηγείται σε πλήρη εξόντωση» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ζητώντας τη συνεργασία όλων των φορέων του αγροτικού κόσμου, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011 να αρχίσει η υλοποίηση ενός νέου «δυτικού σχεδιασμού» για την αγροτική παραγωγή, που μεταξύ άλλων, θα προβλέπει αναδιάρθρωση καλλιεργειών με έμφαση στην βιολογική καλλιέργεια και κυρίως, τη δημιουργία μονάδων τυποποίησης και ενός μηχανισμού προώθησης των τοπικών προϊόντων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Έχουμε τη τεχνογνωσία, μα πάνω απ’ όλα τη διάθεση να βοηθήσουμε τον αγροτικό πληθυσμό να παράγει ποιοτικά προϊόντα και να οργανωθεί κατά τρόπο ώστε αυτά τα προϊόντα να μην πωλούνται σε ευτελιστικές τιμές στους μεσάζοντες ή πολύ περισσότερο, να μην φεύγουν σε τσουβάλια για το εξωτερικό και επιστρέφουν στην εσωτερική αγορά, τυποποιημένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε, δημιουργώντας μονάδες τυποποίησης και μηχανισμούς μάρκετινγκ για την προώθηση των προϊόντων στο ράφι, με το μεγαλύτερο κέρδος να πηγαίνει στους παραγωγούς. Γιατί μας νοιάζει να μην χαθεί η γη μας. Και να μην εγκαταλείψει ο πληθυσμός την ύπαιθρο. Γιατί εμείς, δεν μένουμε απλά, αλλά… ζούμε δυτικά» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΝΑ....ΠΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails