ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

20/2/11

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Εγώ έχω να σου δώσω απαντήσεις για το μεταναστευτικό.Είναι τρομερό λάθος να προσεγγίζεις το μεταναστευτικό ζήτημα από την πολιτική του σκοπιά,όπως κάνεις εσύ.Η εμπάθεια που έχεις σε ορισμένες πολιτικές παρατάξεις σε οδηγούν για λόγους αντίδρασης να γίνεις ρατσιστής χωρίς καν να έχεις καταλάβει.τη σημασία της έννοιας.
Το μεταναστευτικό είναι είναι ένα κοινωνικό και ταυτόχρονα οικονομικό φαινόμενο,που αν δεν έχεις καταλάβει την γεννεσιουργό του αιτία και το μέγεθος του,έχεις χάσει από χέρι τη μπάλα και απλώς λές λόγια του αέρα.
Κανένας δεν γίνεται μετανάστης για τη πλάκα του.Τότε δεν θα ήταν μετανάστης αλλά τουρίστας.
Οι άθλιες οικονομικές συνθήκες της χώρας τους .η ανεργία,η έλλειψη υποδομών τους οδήγησαν να αναζητήσουν νέες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης σε άλλες χώρες περισσότερο αναπτυγμένες.
Η ΕΟΚ μαζί με ις ΗΠΑ θεωρούνται οι περισσότερο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.Χώρες που δημιούργησαν με την πολιτική τους τις άθλιες οικονομικές συνθήκες στις χώρες των μεταναστών.Χώρες που άντλησαν ολο το πλούτο των χωρών αυτών για να περνάνε καλλίτερα οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.Σε αυτές λοιπόν τις χώρες στράφηκαν και οι μετανάστες για την επιβίωση και την διαβίωση τους.
Δυστυχώς η γεωγραφική θέση της Ελλάδας την καθιστά το κέντρο διερχομένων των μεταναστών.Αν η Ελλάδα ήταν στην γεωγραφική θέση της Δανίας να είσαι σίγουρος ότι θα έβλεπε τους μετανάστες με το κυάλι.Για τους μετανάστες η Ελλάδα αποτελεί την πύλη του παραδείσου.Είναι χώρα της ΕΟΚ και από εκεί ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για την ευτυχία.
Ετσι σήμερα στην Ελλάδα η σύνθεση των μεταναστών σύμφωνα με έρευνα της MRB είναι:
52% Αλβανοί,25% Ανατολικοευρωπαίοι,12% Ασιάτες και 11% Αφρικανοί και Αραβες.Από του Αλβανούς ,Ανατολικοευρωπαίους και Ασιάτες ένα συντριπτικό ποσοστό έχουν ενταχθεί επίσημα στην κοινωνία μας,και έχουν δραστηριοποιηθεί σε σημαντικούς επιχειρηματικούς τομείς καθώς επίσης και στην αγορά εργασίας, απασχολούμενοι σε εργασίες που είτε ο Ελληνας δεν καταδέχεται να τις κάνει είτε υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών λόγω του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.Πάρε παράδειγμα την περιοχή της Ζαχάρως αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.Ποιοι μαζεύουν τις ελιές, ποιοι σκάβουν και γενικά ποιοι ασχολούνται στις αγροτικές εργασίες..Αφού λάβεις υπόψη σου όλα αυτά που σου γράφω θα σου απαντήσω μία-μία τις ερωτήσεις σου:


1.Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους μετανάστες από τις άλλες χώρες γιατί η Ελλάδα αποτελεί την είσοδο των μεταναστών στην Ευρωπαική Ενωση.Αν στη γεωγραφικη θέση της Ελλάδας ήταν μια άλλη χώρα να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο πρόβλημα θα είχε και η άλλη χώρα.Διεθνείς συνθήκες απαγορεύουν την προώθηση μεταναστών μεταξύ των χωρών.Αυτοί που δεν είναι νόμιμοι δεν ήρθαν για να καθήσουν στην Ελλάδα αλλά για να περάσουν στις άλλες χώρες της ΕΟΚ.Πράγμα που δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα.
2.Είναι η ίδια απάντηση με την πρώτη.
3.Εξετάζεις μόνο τα κεφάλαια που έφυγαν αλλά δεν εξετάζεις και τα κεφάλαια που εισήλθαν.Ξεχνάς πόσες Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στην Αλβανία και στις υπόλοιπες Αναοτλικοευρωπαικές χώρες?Ξεχνάς ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες έχουν αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα και καταναλώνουν τα προιόντα μας?
4.Εφόσον έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας φυσικό επόμενο είναι να έχει αυξηθεί και το ποσοστό εγκληματικότητας.Η εγκληματικότητα δεν έχει γεωγραφική προέλευση.Η προέλευση της εγκληματικότητας οφείλεται στην ανέχεια και είναι βραχυπρόσθεσμη.
5.Εφόσον μέσα σε μια χώρα υπάρχουν άτομα της ίδιας εθνότητας η της ίδιας θρησκείας είναι φυσικό επόμενο να υπάρχουν γκέτο.Και η Αστόρια στην Αμερική ήταν γκέτο των Ελλήνων για τους Αμερικανούς.Δεν νομίζω όμως σε ένα γκέτο να διατρέχεις διαφορετικό κίνδυνο από τις άλλες περιοχές.Είναι η νοοτροπία που έχουμε.Οπως δεν θα άφηνες την μάννα σου η την γυναίκα σου η την αδελφή σου να περάσει από την Τρούμπα η από το Μεταξουργείο του 1960 η ίδια νοοτροπία σε ωθεί σήμερα να μην την αφήσεις να περάσει από ένα γκέτο μεταναστών.
Διάβασε την απάντηση ν.1

7.Η περίθαλψη τους φυσικά κοστίζει στον Ελληνα πολίτη.Αλλά όλη η Ευρώπη παρέχει δωρεάν περίθλαψη στους λαθρομετανάστες και είμαστε υποχρεωμένοι από διεθνείς συνθήκες να τους την παρέχουμε.Εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες και αν τους αφήσεις χωρίς περίθαλψη είναι σαν να βάζεις βόμβα στην δημόσια ασφάλεια.
8.Οι Ελληνες μετανάστες δεν είχαν παραβατική συμπεριφορά γιατί ήταν νόμιμοι.Είχε πραγματοποιηθεί επίσημη εξαγωγή εργατικών χεριών με όλα τα επίσημα τελωνειακά έγγραφα από τις τότε κυβερνήσεις της δεξιάς.Είχαν εξασφαλισμένη δουλειά και εξασφαλισμένο εισόδημα.Αλλοι μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο έφτιαχναν τις χώρες τους με ξένα εργατικά χέρια και εμείς αφήναμε την χώρα μας στην τύχη της και στέλναμε τους Ελληνες να φτιάξουν τους άλλους.
Ο Γιωργάκης είναι υποχρεωμένος να ακούσει τις διεθενείς συνθήκες που απογορεύουν την προώθηση μετναστών στις άλλες χώρες.Οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφονται.

10.Και εμείς κλεισμένα σύνορα έχουμε.Ασχετα που υπάρχουν δίοδοι και μπαίνουν οι λαθρομετανάστες.Αφου ο Παπουτσής λέει ακόμη να σηκώσει και τείχος στον Εβρο.Που βλέπεις εσύ τα ανοικτά σύνορα?

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/2/11, 12:34 π.μ.

    Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα είναι μια καραμέλα που ο καθένας την χρησιμοποιεί όπως θέλει, αλλά κανείς για τους μετανάστες. Ειδικότερα οι αυτοχρισμένοι ως προοδευτικοί, σε έλλειψη κάθε άλλης σοβαρής επιχειρηματολογίας και κυρίως χειροπιαστών και εφαρμόσιμων εναλλακτικών λύσεων, αλλά και με την κρυφή επιθυμία της άντλησης ψηφοφόρων μήπως και καταλάβουν την πολυπόθητη εξουσία, μιας και οι Έλληνες δε δείχνουν να τσιμπάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails