ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

26/2/11

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ........ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 100%.

Ελληνικές πρεσβείες: αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Διεθνή διασυρμό υφίσταται η Ελλάδα εξαιτίας των  αιματηρών περικοπών του υπουργείου Εξωτερικών προς τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας μας ανά τον κόσμο. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι εργάζονται σε αρκετές των περιπτώσεων κάτω από απερίγραπτες συνθήκες, χωρίς θέρμανση, ίντερνετ, αστυνόμευση, ενώ σε κάποιες άλλες, όπως στην ελληνική πρεσβεία του Παρισιού, τσοντάρουν από την τσέπη τους για να καλύψουν τα έξοδα θέρμανσης και κίνησης! Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο έχει μείνει χωρίς φύλαξη καθώς κόπηκαν τα κονδύλια, στη Βιέννη έμειναν χωρίς φως και τηλέφωνο, στη Μόσχα απέλυσαν και την τελευταία καθαρίστρια που είχε απομείνει, στο Λονδίνο δεν είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ με επίσχεση εργασίας από το επιτόπιο προσωπικό τους κινδυνεύουν οι ελληνικές αρχές στην Τουρκία.
Σε κάποιες Αρχές έχει γίνει μέχρι και ρεφενές προκειμένου να αγοραστούν χαρτί ή μελάνι για τον εκτυπωτή ή καθαριστικά. Σε άλλες οι υπάλληλοι φεύγουν νωρίτερα αφού το ελληνικό κράτος σταμάτησε να τους διαθέτει χρήματα για τη θέρμανση και επειδή οι χώρες όπου υπηρετούν βρίσκονται σε ψυχρά κλίματα, δεν αντέχουν το κρύο και την παγωνιά.
Αλλού κινδυνεύουν να τους κόψουν το νερό ή το ρεύμα επειδή έχουν μείνει απλήρωτοι οι λογαριασμοί ύδρευσης ή ηλεκτροδότησης. Βεβαίως δεν συζητάμε για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 60%, είτε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα είτε γιατί δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Την ίδια στιγμή κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Η απάντηση που δίνεται σε διπλωματικούς ή διοικητικούς υπαλλήλους των οποίων έχει βγει η μετάθεση και πρέπει να μετακινηθούν από τοεσωτερικό προς το εσωτερικό ή το αντίστροφο και καθυστερεί η υλοποίηση της είναι: «Εάν βιάζεστε, βάλτε τα λεφτά από την τσέπη σας».
Το γεγονός βεβαίως ότι αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν πίσω τους μια ολόκληρη οικοσκευή, ενώ αρκετοί έχουν και τις οικογένειές τους μαζί, μικρή σημασία έχει για κάποιους.
Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, παραθέτοντας όλες τις παραπάνω περιπτώσεις: «Το πρόβλημα είναι γενικό. Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Το σημαντικότερο είναι το ζήτημα εφαρμογής του προϋπολογισμού. Το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάρτιση και η υλοποίηση του προϋπολογισμού και στην ουσία διέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών και σε όλο το Δημόσιο το 7% από τα διαθέσιμα για το 2011 τον μήνα Ιανουάριο, ενώ στο παρελθόν διέθετε το 25%».
http://toblogtonkirion.gr/2011/02/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD/
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails