ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

22/2/11

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

Καθαρά για λόγους σκοπιμότητας και για να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΓΑΠ, το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα ξεθάβει το σκάνδαλο της εκποίησης έκτασης αμμουδιάς 33 στρεμμάτων στην Παραλία Κατερίνης. Έτσι λειτουργεί η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.....Χρησιμοποιεί τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα εκβιαστικά και για να πιέσει. Για αυτό το ξενοδοχείο πάνω στην άμμο απλώνεται και κανείς δεν θα τιμωρηθεί για αυτό.......Και κάτι ακόμα: το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο γαλάζιο, όπως το χαρακτηρίζει, αλλά έχει ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ Με μια μάλιστα από αυτές, που αφορά ένα παραθαλάσσιο «φιλέτο» στην Πιερία, το οποίο παραχωρήθηκε κοψοτιμής σε ιδιώτη με πλάτες από ψηλά, ασχολείται η δικαιοσύνη.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι υπήρξε έγγραφη καταγγελία με στοιχεία του τότε βουλευτή της Πιερίας της Ν.Δ. Α. Καρπούζα στο ίδιο το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει τη σκανδαλώδη εκποίηση.

Με περίεργες αν μη τι άλλο μεθοδεύσεις, που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εκποίησε το 2005 με συνοπτικές διαδικασίες μια παραθαλάσσια έκταση 33 στρεμμάτων, πάνω στην ακτογραμμή της Παραλίας Κατερίνης πουλώντας τη στον μοναδικό πλειοδότη ως κοινό? χωράφι, έναντι ευτελούς τιμήματος, το οποίο δεν ξεπερνά το 1/20 της πραγματικής της εμπορικής αξίας.
Ο ιδιώτης επιχειρηματίας που απέκτησε την έκταση, ανέγειρε σ΄ αυτή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 162 δωματίων και 382 κλινών, αναπτυγμένη σε 20 διώροφους κτιριακούς όγκους, με τρεις εξωτερικές πισίνες και κτίριο κοινόχρηστων λειτουργιών, με χώρο spa και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.
Η συνολική επένδυση ανήλθε στο ποσό των 17.092.800 ευρώ, με ποσοστό κρατικής επιχορήγησης 45%, δηλαδή 7.691.760 ευρώ.
Ο βουλευτής Α. Καρπούζας, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκάστηκε να σιωπήσει παρά τη θέλησή του, όπως ο ίδιος αναφέρει, το 2008 επισκέφθηκε τελικά τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κ. Σανιδά, και κατέθεσε έγγραφη καταγγελία για την υπόθεση.


Δεκατρείς στον ανακριτή

Στις αρχές του 2009, ο κ. Σανιδάς παρέπεμψε στον 10ο Τακτικό Ανακριτή 13 στελέχη της ΚΕΔ, μεταξύ των οποίων τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Ξηραδάκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


Δύο χρόνια μετά, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο κ. Καρπούζας έστειλε πρόσφατα σχετικό ερώτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, και πήρε την απάντηση πως η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια και το υπουργείο δεν επεμβαίνει.


Ατώνης Καρπούζας, πρώην βουλευτής της ΝΔ


Ειδοποίησα τον Καραμανλή για το πλιάτσικο
 Στην απόφασή του με ημερομηνία 12/3/07, με την οποία εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επικαλείται μεταξύ άλλων και το με αρ. πρωτ. Α2/7554/19-9-06 έγγραφο του Γραφείου του Πρωθυπουργού, με το οποίο του είχε διαβιβαστεί σχετικό αίτημα του επιχειρηματία.

Ομως το Μαξίμου ήταν ενήμερο για την υπόθεση τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα, με επιστολή του «γαλάζιου» βουλευτή Πιερίας Α. Καρπούζα, ο οποίος έδωσε αγώνα για να αποτρέψει την εκποίηση.

Η επιστολή στάλθηκε στον διευθυντή του γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, στις 30/6/2005, λίγες ημέρες μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας-εκποίησης. Ο πρώην βουλευτής αναφερόταν το λιγότερο σε «νόμιμη παρανομία» που οδήγησε στο ξεπούλημα της έκτασης-φιλέτου στην τιμή των 1.207.500 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική της αξία ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ορίστηκε σε 1.150.000 ευρώ, με βάση την εκτίμηση δύο ορκωτών εκτιμητών, οι οποίοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση, και μάλιστα με «πρόσωπο» 650 μέτρων στη θάλασσα, αλλά την παρουσιάζουν ως αγροτεμάχιο με πρόσοψη στον δρόμο, αναφέροντας απλώς ότι έχει «απεριόριστη θέα» στη γύρω περιοχή και στη θάλασσα. Επικαλούμενοι συγκριτικά στοιχεία της γύρω περιοχής και της κτηματαγοράς, εκτίμησαν την αξία στα 1.142.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως ακόμη και η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 1.282.079,80 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έκταση 3,5 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, και μάλιστα όχι πρώτη στη θάλασσα, εκποιήθηκε έναντι του ποσού των 3.756.000 ευρώ.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails