ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

22/2/11

"ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΝΙΓΜΑ"

O Γ.Γ. Τάσος Αποστολόπουλος για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Ζαχάρω
"Ως Γραμματέας λέω να είναι ανοιχτό το δημαρχείο με δημαρχεύοντα"
12/01/2011 07:40

Μοιραστείτε το άρθρο:

Λύση στον μεγάλο «γρίφο» και στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Ζαχάρως δίνει, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΟΡΤ και στην εκπομπή του Γιώργου Φάκου «Ενδείξεις –Αποδείξεις», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας χθες στον δημοσιογράφο Γιώργο Φάκο, τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στην πλήρη εφαρμογή της διαπιστωτικής πράξης, με την οποία ορίζεται δημαρχεύων ο Γιώργος Μπάμης.  Σε ότι αφορά το άλλο «μεγάλο αίνιγμα», το αν και ποια από τις δύο ορκωμοσίες ισχύει, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι για την Περιφέρεια το θέμα έχει λήξει και γι’ αυτήν, άπαντες έχουν ορκιστεί!

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι όλα όσα έχουν συμβεί δεν τιμούν ούτε την αυτοδιοίκηση ούτε την Περιφέρεια.  «Η λύση είναι μια: πλήρης εφαρμογή της διαπιστωτικής πράξης η οποία βγήκε.  Σεβόμαστε την απόφαση που βγήκε ως διαπιστωτική πράξη, την εφαρμόζουμε και όποιος διαφωνεί, έχει την δυνατότητα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να την ακυρώσει.  Βγάλαμε μια διαπιστωτική πράξη  που λέει ποιος θα είναι δημαρχεύων.

Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε από τον νόμο τις ορκωμοσίες, γιατί η ορκωμοσία δεν είναι διοικητική πράξη, είναι εσωτερική λειτουργία.  Στην Περιφέρεια φαίνεται ότι άπαντες έχουν ορκιστεί.  Έχει εξαντληθεί το θέμα.  Άπαντες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.  Ο κόσμος περιμένει από εμάς πολλά πράγματα.

Ως Γραμματέας λέω να είναι ανοιχτό το δημαρχείο με δημαρχεύοντα.  Αυτή την πράξη την έβγαλα γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο πολίτης να χάνει τις συναλλαγές του, πιστοποιητικά, πληρωμές που θέλει να κάνει και γενικά να μην υπάρχει κάποιος που να διοικεί αυτό το σύστημα.  Μετά, πρέπει όλοι να καθίσουμε κάτω και να κατανοήσουμε ότι δε τιμά την περιοχή αυτή που έφερε τον πολιτισμό να βλέπουμε αυτές τις εικόνες στις τηλεοράσεις…».

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΗ ΜΕΧΡΙΣ ΩΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ!ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ;ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;ΠΩΣ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; ΤΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΚΑ( ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,Ν’ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ( ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!) ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ! ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ( ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ;  ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ! ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ!ΕΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΜΗΝΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ; ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; ΜΗΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ; ΜΗΠΩΣ  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ;
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΑΡΤΩΛΕ ΕΓΩ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ; ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ!!!ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ:
    ΤΟ ΣΤΙΦΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟ, ΠΟΥ ΑΝΘΟΥΝ ΟΡΧΙΔΕΕΣ.

    Δεν μπορώ με της γνώσης το ξίφος
    να δαμάσω, το άγριο, το στίφος
    Στο μυαλό του, να βάλω, ιδέες
    για να πάμε, τον δήμο, ψηλά!
    Εκεί όπου, θ’ ανθούν ορχιδέες
    κι όχι μόνο, αγκάθια, πολλά!





















    Δεν μπορώ, το χυδαίο, το ύφΟς
    να αλλάξω, στου δήμου το στίφος
    Και να γίνω, εγώ, δήμαρχός του
    για να πάμε, τον δήμο, ψηλά
    Αυτό δήμαρχο, θέλει, όμοιό του
    σε νερά, να ψαρεύει, θολά!
    Γιάννης Σχίζας
    Ριζοσπάστης στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails