ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

24/10/10

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απένειμε το βραβείο «23 Οκτωβρίου» σε διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας της χώρας, αφού σήμερα οι γείτονες εόρτασαν την «εθνική» τους εορτή…


Το βραβείο έλαβαν ο ακαδημαϊκός Ζίβκο Ποπόβ και ο καθηγητής Αβζί Μουστάφα για τα επιτεύγματά τους στους τομείς των επιστημών και της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και στον συγγραφέα Ιβάν Καπόβσκι για τη δημιουργία του στον τομέα της τέχνης.


Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, ο πρόεδρος της χώρας Γιόργκε Ιβάνοβ πραγματοποιεί το βράδυ του Σαββάτου ομιλία στο μέγαρο της «μακεδονικής» όπερας και μπαλέτου.


Επίσης, αντιπροσωπεία του «μακεδονικού» Κοινοβουλίου θα καταθέσει λίγα λουλούδια στα μνημεία των «εθνικών» ηρώων Γκότσε Ντέλτσεβ και Ντάμε Γκρούεβ.


Η ΠΓΔΜ εορτάζει την 23η Οκτωβρίου ως «εθνική» εορτή από το 2007. Η ημερομηνία επιλέχτηκε, καθώς το 1893, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, οι Ντάμε Γκρούεβ, Χρίστο Τατάρτσεβ, Πέταρ Ποπ Αρσόβ, Άντον Ντιμίτροβ και Χρίστο Μποταντζίεβ, στο σπίτι του Χατζί Νικόλοβ, προχώρησαν στην ίδρυση της «Μακεδονικής Επαναστατικής Επιτροπής» που μετεξελίχθηκε στη συνέχεια στην επαναστατική οργάνωση VMRO που σήμερα είναι και κόμμα του εθνικιστικού χώρου στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ. Η προαναφερθείσα οργάνωση στόχο είχε την αποτίναξη πέντε αιώνων τουρκικής σκλαβιάς.


Σύμφωνα βέβαια με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, «η μέρα συμβολίζει τη συνέχεια του ‘μακεδονικού’ αγώνα για ανεξαρτησία που οδήγησε στη ίδρυση ενός μοντέρνου, κυρίαρχου ‘μακεδονικού’ κράτους».


Μερικές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αξίζει να τους ευχηθείς, αφού αν και ουδέποτε αμφισβήτησες το δικαίωμά τους να ιδρύσουν κράτος, η χρήση του «μακεδονικού» ιδεολογήματος έχει στραφεί εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού και εμμέσως εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σου…

ΟΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤ.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails